scaramouche
5th February 2008, 22:30
Mai fac o incercare.
In vara asta vreau sa merg vreo zece zile in Corfu, pe cont propriu(fara agentii, rezervari...), in a doua jumatate a lui iulie, undeva pe coasta de vest, intr-o statiune cu ceva liniste(nu ca la manastire dar neinteresat de discoteci, clubbing, banana, ski-jet...), cu taverne sa ai de unde alege, unde sa gasesc un studio sau hotel(camera tripla, AC, max. 60 Euro/noapte), langa o plaja cu nisip(nu-mi place sa merg cu masina la plaja).O sa ajungem probabil pe la 4-5 dupa amiaza si nu vreau sa pierd mult timp cu cautatul (si negociatul) unui loc de cazare, asa ca orice sugestie este binevenita.Consultand topicurile despre Corfu de aici si de aiurea m-am gandit la Glyfada sau Pelekas. V-as fi recunoscator pentru oarece nume de hoteluri, studiouri, taverne de aici sau din alte statiuni.
max_maximus64
7th February 2008, 13:15
QUOTE (yvonna @ Feb 1 2008, 13:32)

Intre Corfu si Thasos eu ti-as recomanda Corfu. vezi ca ti-am trimis pm.
Daca vrei o vacanta super, alege Corfu si nu vei regreta.
yvonna
7th February 2008, 13:15
QUOTE (scaramouche @ Feb 5 2008, 22:30)

Mai fac o incercare.
In vara asta vreau sa merg vreo zece zile in Corfu, pe cont propriu(fara agentii, rezervari...), in a doua jumatate a lui iulie, undeva pe coasta de vest, intr-o statiune cu ceva liniste(nu ca la manastire dar neinteresat de discoteci, clubbing, banana, ski-jet...), cu taverne sa ai de unde alege, unde sa gasesc un studio sau hotel(camera tripla, AC, max. 60 Euro/noapte), langa o plaja cu nisip(nu-mi place sa merg cu masina la plaja).O sa ajungem probabil pe la 4-5 dupa amiaza si nu vreau sa pierd mult timp cu cautatul (si negociatul) unui loc de cazare, asa ca orice sugestie este binevenita.Consultand topicurile despre Corfu de aici si de aiurea m-am gandit la Glyfada sau Pelekas. V-as fi recunoscator pentru oarece nume de hoteluri, studiouri, taverne de aici sau din alte statiuni.
Pentru luna iulie n-ar fi rau sa-ti faci o rezervare macar asa de principui. Eu am fost in septembrie si era full peste tot, ma gandesc ca in iulie e si mai si. Sa nu dormi in masina...
scaramouche
7th February 2008, 21:33
QUOTE (yvonna @ Feb 7 2008, 13:15)

Pentru luna iulie n-ar fi rau sa-ti faci o rezervare macar asa de principui. Eu am fost in septembrie si era full peste tot, ma gandesc ca in iulie e si mai si. Sa nu dormi in masina...
Merci pentru raspuns si pentru grija, dar nu asta era sensul intrebarii. E al patrulea an consecutiv cand imi petrec concediul in Grecia..Nu-mi fac probleme cu cazarea in Grecia. Nu suntem noi atat de multi cat sa nu aiba grecii unde sa ne cazeze.Cat priveste rezervarile... NEVER EVER( ceea ce recomand si altora, daca nu sunt siguri 100% pe ce fac rezervarea).Mai bine vazut-placut-platit.Am luat teapa in primul an cand am cumparat un pachet de la o agentie romaneasca(nu-i dau numele pentru ca e o politica generala) si cu mai putini bani mi-am prelungit sejurul (in august) in conditii mai bune.Prefer hotelurile(studiourile) de familie, care ofera conditii OK la preturi de 30-60 Euro.Pentru copii nu platesti nimic.Aici se fac marile economii fata de agentiile de turism romanesti.
johnny bravo
7th February 2008, 21:54
A fost cineva cu masina pana in Corfu? Se poate face drumul intr-o zi?
relu58
7th February 2008, 23:09
QUOTE (johnny bravo @ Feb 7 2008, 21:54)

Teoretic DA. Factori endogeni: mașină bună, ȘOFER CU MORAL RIDICAT. Factor exogen: trecerea BG, nu calitatea drumurilor este problema, ci OPRIRILE NEPROGRAMATE. Teoria ca teoria, dar....
yvonna
8th February 2008, 10:25

In mod normal e drum de o zi jumate. Te duci in concediu, nu? Ce sens are sa ajungi super obosit?
johnny bravo
8th February 2008, 11:17
Am masina buna, am moralul super ridicat. De Bulgarie mi-e teama si mie. Cand am mai traversat-o am fost cu mai multi prieteni si a fost foarte bine dar in vara asta probabil ca voi fi singur... Am vazut acum pe Viamichelin ca sint aproape 1200 km pe care i-as putea face.
M-am gandit totusi sa fac o escala de vreo 2-3 nopti prin Halkidiki si la dus si la intoarcere. Numa' sa nu apara iar vreo belea pe la serviciu, sa-mi strice concediul!
De o luna ma tot uit pe poze si nu mai am rabdare.
yvonna
8th February 2008, 11:54
QUOTE (johnny bravo @ Feb 8 2008, 11:17)

Am masina buna, am moralul super ridicat. De Bulgarie mi-e teama si mie. Cand am mai traversat-o am fost cu mai multi prieteni si a fost foarte bine dar in vara asta probabil ca voi fi singur... Am vazut acum pe Viamichelin ca sint aproape 1200 km pe care i-as putea face.
M-am gandit totusi sa fac o escala de vreo 2-3 nopti prin Halkidiki si la dus si la intoarcere. Numa' sa nu apara iar vreo belea pe la serviciu, sa-mi strice concediul!
la traseul asta cu masina asa cum vrei tu sa-l faci, foarte important e orarul ferryboaturilor din Igoumeniza. Anul trecut circulau pana in ora 22.00 Deci pe la un 21.30 ar trebui sa ajungi acolo.
mlct1
8th February 2008, 17:38
[/size]A fost cineva in VIla Girnis-Olympic bEach si Vilele Domnia si Acropolis Paralia Katerini?[size="4"]
trebuie sa ma decid
pentru varianta 10 iulie 7 nopti ar iesi la studio cam 40 euro/noapte
mdt
8th February 2008, 18:57
QUOTE (yoncv @ Feb 5 2008, 15:56)

mdt> nu. Nimeni nu iti intra in camera, nici macar sa ridice gunoiul. Il duci singur la tomberon.
Multumesc pt raspuns. Acum mi-am mai extins cautarile pe net prin Grecia si am vazut ca la unele apartamente scrie ca exista daily maid service, sau twice a week, etc. probabil e bine sa intrebi in prealabil.
relu58
8th February 2008, 23:59
QUOTE (johnny bravo @ Feb 8 2008, 11:17)

Poți să-ți detaliezi PROGRAMUL deplasării. Mașina trebuie să fie bună, nu neapărat Q7, AMG, M sau orice altceva. BUNĂ să treci BG cu viteza legală, ROATĂ DE REZERVĂ, alte amănunte legate de funcționare. Trecerea BG este un test, cel puțin la ducere, sub aspectul RĂBDĂRII. Indicatoarele te fac nervos, dar dacă APEȘI, riști mult mai mult. Tocmeala înseamnă timp, dacă vrei să plătești legal nu ai leva. 1200 km se pot face într-o zi, considerând ferry o pauză.
Recomandare în context: la ducere - direct - ieșire Ruse ora 3 dim, intrare centura Sofia ora 6,30 (nodul gordian BG), ieșire centura Sofia maxim ora 8. Restul e floare la ureche. La întoarcere - pauză Halkidiki (nr. zile), plecare din Halkidiki dimineața (Serres ora 9-10), Giurgiu max. ora 20, în lipsă evenimente neprevăzute.
Baftă !!!!!
ovy2003
9th February 2008, 19:15
iti multumesc mult eream putin speriat,cu respect
.....
mihaigza
9th February 2008, 23:33
In cele din urma m-am hotarat CORFU Statiunea AG.GORDIOS HOTEL GOLDEN NEST 3*,PLECAM(4 PERSOANE) PE 04.08.2008 DIN CRAIOVA,asta vrioam sa va anunt pt cei din Craiova sau Pitesti ca autocarul celor de la Christiantour pleaca din Bucuresti si pe ruta Pitesti-Craiova-Bechet(m-am uitat pe harta si e cam acelasi drum daca nu chiar mai scurt pe aici pe craiova)
Va multumesc tuturor pt sfaturi si promit ca o sa va vin si eu cu pareri la cald cand ne intoarcem dar pana atunci mai e cale lunga,
astept in continuare pareri despre statiunea aleasa,despre hotel cei care au mai fost,si despre cele mai fascinante locuri de prin corfu,chiar vreau sa-mi spuneti ce va placut cel mai mult si unde anume,ce excursii obtionale sa aleg,etc.
ps.barcile sunt scumpe?cam cat costa pe zi?ne trebuie una mica de 4-5locuri,mai avem nevoie si de altceva pt a incerca sa navigam in jurul insulei?a avut cineva ideea asta tampita(a incercat cineva pana acum?)
johnny bravo
11th February 2008, 18:18
QUOTE (relu58 @ Feb 8 2008, 23:59)

Poți să-ți detaliezi PROGRAMUL deplasării. Mașina trebuie să fie bună, nu neapărat Q7, AMG, M sau orice altceva. BUNĂ să treci BG cu viteza legală, ROATĂ DE REZERVĂ, alte amănunte legate de funcționare. Trecerea BG este un test, cel puțin la ducere, sub aspectul RĂBDĂRII. Indicatoarele te fac nervos, dar dacă APEȘI, riști mult mai mult. Tocmeala înseamnă timp, dacă vrei să plătești legal nu ai leva. 1200 km se pot face într-o zi, considerând ferry o pauză.
Recomandare în context: la ducere - direct - ieșire Ruse ora 3 dim, intrare centura Sofia ora 6,30 (nodul gordian BG), ieșire centura Sofia maxim ora 8. Restul e floare la ureche. La întoarcere - pauză Halkidiki (nr. zile), plecare din Halkidiki dimineața (Serres ora 9-10), Giurgiu max. ora 20, în lipsă evenimente neprevăzute.
Baftă !!!!!
Masina e foarte buna. Acum ca i-am facut si revizia, i-am reparat toate zgarieturile, aripa indoita etc. Numai buna de scos la plimbare. In 2006 cand am fost in Grecia am mai fost cu niste prieteni cu inca doua masini si totul a mers snur. Citind insa comentariile de pe forum + povestea unuia din cei doi prieteni care a traversat si anul trecut (din)spre Turcia cand a fost oprit de politisti (oare?) care i-au cautat nod in papura si l-au si urmarit pe urma o bucata buna de vreme, m-a pus pe ganduri.
De ratacit, nu imi fac probleme ca, in principiu, cam stiu drumul. Stiu ca inainte de Sofia trebuie sa o iau pe pod, iar pe centura trebuie sa fac stanga dupa calea ferata.
Daca voi merge in Corfu, m-am decis sa stau 3 nopti inainte in Sithonia iar la intoarcere inca 3 zile pe Kasandra. Deci nu voi face drumul dintr-o bucata. Este posibil totusi sa merg in Rhodos, cu avionul, deci... nu se mai pune problema de traversat Bulgaria
anonima1
13th February 2008, 06:16
cine stie distanta in km intre olympic beach si atena?
MmeButterfly
13th February 2008, 09:41
Anul acesta vom face un circuit combinat cu sejur, in Grecia, cu masina, am vrea sa stam o noapte la Kalambaka, sa vedem Meteorele. Vom calatori cu un copil de 3 ani si jumatate.
Poate cineva sa-mi dea o sugestie de hotel/pensiune decenta, probata? Nu vom avea timp sa vedem pe indelet manastirile, dar probabil vom merge la Marea Meteora si inca 1-2 - aveti ceva sugestii, care sunt cele mai spectaculoase?
E periculos pentru copii? Stie cineva programul lor de vizitare? Orice info despre ele mi-ar fi de folos. Merci!
karmenutza01
13th February 2008, 11:32
Anonima 1, de la Olympic Beach la Atena sunt cam 450 km (de la viamichelin).
Mme Butterfly, la Marea Meteora este foarte frumos. Oricum ele sunt aproape una de alta. Noi am fost anul trecut cu bebe de 1 an si 10 luni, nu este nimic periculos pentru copii. La celelalte nu am mai avut timp sa mergem pentru ca programul de vizitare este pana la ora 17. De la 9 dimineata. Noi am ajuns destul de tarziu. Despre cazare in zona nu stiu nimic. Este posibil sa gasesti in localitatea Meteora, de la poalele muntelui.
geocosma
13th February 2008, 11:35
Am fost la Meteore in 2006 si 2007. Am repetat vizita si in 2007, pentru nepotul nostru care nu fusese cu noi in 2006 si pentru ca nu reusisem sa vizitam Marea Meteora (in ziua in care ne-am dus sa o vizitam a fost inchisa fara sa stim de ce; de obicei in acea zi a saptamanii era deschisa, atunci se intamplase ceva de au inchis-o).
Deci, cele sase manastiri care pot fi vizitate sunt: Marea Meteora, Varlaam, Rousanou (singura manastire de maicute din ansamblu – celelalte sunt manastiri de calugari), Sf. Nicolae, Sfanta Treime si Sf. Stefan.
In general programul de vizitare, vara, este de la 9 la 18. Este posibil ca intre 13 si 15.30 sa fie iarasi inchise. Inainte de prima vizita, am gasit pe undeva (cred ca pe un site al ministerului culturii din Grecia – nu mai stiu exact) un program de vizitare. Conform acestuia avem perioadele de vizitare:
Marea Meteora: 9-13 si 15.20-18. Marti inchis toata ziua.
Varlaam: 9-13 si 15.20-18. Vineri inchis toata ziua.
Sfantul Stefan: 9-13 si 15.20-18. Luni inchis toata ziua.
Sfantul Nicolae: 9-15.30. Vineri inchis toata ziua (programul de la Sf. Nicolae este cel afisat la intrare, identic si in 2006 si in 2007 – am comparat poze si filmarile mele)
Sfanta Treime (St. Triada): 9-12.30 si 15.20-17. Joi inchis toata ziua. (in 2007, programul afisat era 9-17, indiferent de zi).
Rousanou: 9-17.45 (in fiecare zi) (in 2006, programul afisat la intrare era 9-18).
Costul: 2euro/pers, copilul gratis.
Tinuta obligatoriu decenta, femeile trebuie sa aiba fusta sub genunchi, umerii acoperiti. Cu fustele se rezolva la intrare, ofera ei gratis fuste care ajung pana la pamant (sotiei i-a permis intrarea la Sf. Stefan, dupa un “control” vizual al maicutei de la casierie, cu fusta proprie, care era ca lungime pana sub genunchi). Atentie: femeilor nu le este permisa intrarea imbracate cu pantaloni, trebuie neaparat fusta (asa cum am spus, se ia de la intrarea in fiecare manastire, se preda la iesire). Eu eram imbracat cu tricou si pantaloni tip bermude (deci tot sub genunchi) – nu am avut probleme.
Dupa cele doua vizite consider, ca preferinte proprii, ca merita vizitate in special Marea Meteora, Varlaam (sunt vecine), Sf. Stefan. Este interesanta si Rousanou. Dupa ce vizitezi aceste patru manastiri, Sf. Treime si Sf. Nicolae ti se par foarte saracacioase.
Periculos pentru copii nu are ce sa fie, atata vreme cat stau pe drumurile de acces catre manastiri. Partea cea mai grea este cu urcatul si coboratul treptelor. Nepotul le-a numarat, si i-au iesit mai mult de 1000 de trepte la toate cele 6 manastiri. La Sf. Stefan nu ai nici o treapta de urcat pana la intrare (sau poate or fi acolo vreo 3-4 trepte). La Marea Meteora si Sf. Treime este de coborat in defileu si apoi de urcat pe trepte (sunt mai multe trepte la Sf. Treime decat la Marea Meteora). La Varlaam si Sf. Nicolae este doar de urcat catre Manastire. Numarul cel mai mare de trepte este la Sf. Nicolae.
Icoane si alte obiecte, am cumparat doar din magazinele din interiorul manastirilor sau din atelierul de la poalele muntelui. Nu am gasit ceva sa-mi placa la tarabagii din parcari. Sunt doua ateliere, mai ieftit mi s-a parut cel mai aproape de drumul national, pe care l-am vizitat in 2006. La ambele ateliere, preturile sunt diferentiate pe nationalitatea cumparatorului. De exemplu pentru romani se fac reduceri de pana la 30% din pretul afisat (pentru noi icoanele sunt obiecte de cult, iar pentru catolici sunt doar amintiri din excursii). Oricum, la intrare te intreaba din ce tara esti, si o sa-ti stea la dispozitie o persoana care vorbeste limba romana.
In Kalambaka am stat la Hotel Aeolic Star. In 2006 am luat o camera foarte mica la 35 euro/noapte 2 pers, cu mic dejun (3 felii paine, unt, gem, ceai, prajitura casei) iar in 2007 – camera tripla cu 60 euro, 3 pers, cu acelasi mic dejun (fara mic dejun era mai ieftin cu 5 euro/pers, dar managerul hotelului iti spune mereu ca daca te duci la terasele din fata hotelului, 5 euro este doar o cafea). Diferenta dintre aspectul din 2006 si 2007 am sesizat-o ca fiind o mica degradare a interiorului (e nevoie de renovare, ultima a fost in 2002 – am gasit pe un site grecesc). Am observat ca exista multe hoteluri in oras, in special pe bulevardul principal. Am mancat la una din terasele din fata hotelului, ospatarul sef vorbea romaneste.
Localitatea de la baza muntelui se numeste Kalambaka (sau Kalampaka - am gasit ambele denumiri) si alaturi este si cartierul Kastraki, unde sunt multe pensiuni si hoteluri. (Nu exista localitatea Meteora).
Pozele de mai jos: indicator la intrare in zona Meteorelor; Marea Meteora; Rousanou; Sf. Nicolae si, mai aproape, Rousanou; Sf. Stefan; Sf. Treime; Varlaam; Harta manastirilor.
scaramouche
13th February 2008, 11:53
Anul trecut in iunie, erau deschise toate miercurea(unele cu pauza la pranz). Cu exceptia manastrii Sf.Stefan, pentru a ajunge la ele, trebuie sa urci un numar considerabil de trepte.Fiul meu care atunci avea 8 ani le-a urcat fara probleme.Sa nu-ti inchipui ca e ca si cum ai escalada un munte.Noi le-am vazut pe toate intr-o zi.Eu iti recomand manastirile Sf.Treime(din sosea, o sa ai dubii ca se poate ajunge acolo cu pasul ), Sf.Varlaam si bineinteles Marele Meteor.Nici un film sau poza nu poate reda splendoarea locurilor.Vezi si
http://www.greecetravel.com/meteora/monasteries.html
dar orarul de acolo nu se potriveste cu ce ti-am spus mai sus.
karmenutza01
13th February 2008, 12:30
Asa e, geocosma, localitatea este Kalambaka (Kalampaka) dar eu am o poza cu un indicator pe care scrie Meteora
.
Asa am tinut minte.
cristinica25
13th February 2008, 22:59
sunt nou venita aici.. salutare
am o intrebare pt cunoscatori. vreau sa-mi petrec un sejur vara asta, in iulie in grecia (charter avion) si nu ma pot hotara ce se aleg. tin sa mentionez ca am mai fost pana acum de 2 ori in grecia, in paralia katerini si suntem realmente indragostiti de tara asta. ideea e ca avem in vedere 2 aspecte: statiunea sa aiba plaja cu nisip fin (fara pietris si accesibila, sa nu trebuiasca sa fac o ora pana la plaja - adooooor sa fac plaja si sa inot ) si distractie, viata de noapte.
prima varianta fusese insula creta, insa din tot ce am citit si vazut pana acum, acolo plajele sunt cu pietris, insa tavernele, discotecile sunt la tot pasul - deci varianta asta a cazut.
acum studiez varianta cu insula corfu - extrem de frumoasa - cu 2 destinatii misto agios gordis si glyfada, insa am inteles ca sunt statiuni f linistite.
M-am uitat chiar si la san torini - fff frumos, nimic de zis, insa plajele alea cu nisip negru, vulcanic...
Oricum, sunt nedumerita. de vizitat, oricum voi avea ce vizita oriunde as merge, insa vreau sa impac ambele aspecte.
Am citit pe forumul asta multe pareri si am vazut ca sunt multe persoane avizate sa-mi dea o idee, ce sa aleg.
multumesc
anonima1
14th February 2008, 06:49
QUOTE (karmenutza01 @ Feb 13 2008, 11:32)

Anonima 1, de la Olympic Beach la Atena sunt cam 450 km (de la viamichelin).
Mme Butterfly, la Marea Meteora este foarte frumos. Oricum ele sunt aproape una de alta. Noi am fost anul trecut cu bebe de 1 an si 10 luni, nu este nimic periculos pentru copii. La celelalte nu am mai avut timp sa mergem pentru ca programul de vizitare este pana la ora 17. De la 9 dimineata. Noi am ajuns destul de tarziu. Despre cazare in zona nu stiu nimic. Este posibil sa gasesti in localitatea Meteora, de la poalele muntelui.
Multumesc de raspuns
Am vazut ca sunt o gramada de Paralii in Grecia.Aici Paralia Katerini map24 mi-o dadea la 49 km de Atena.
almona
14th February 2008, 14:08
QUOTE (anonima1 @ Feb 14 2008, 06:49)

Multumesc de raspuns
Am vazut ca sunt o gramada de Paralii in Grecia.Aici Paralia Katerini map24 mi-o dadea la 49 km de Atena.
Normal ca ai vazut o groaza de Paralii pt ca in greaca "paralia" inseamna plaja ;)
era cars
14th February 2008, 19:03

DACA PLECI DIN BUCURESTI LA ORA 20 AJUNGI IN IGUMETNITA LA 11 ,A DOUA ZI IAR IN CORFU DACA PRINZI FERY,AJUNGI LA ORA 13...ESTE OBOSITOR,SERPENTINE SE MERGE INCET SI DESTUL DE MULT IN ZONA DE MUNTE,EU AM FACUT DRUMUL IN 2005,..F.F OBOSITOR ,DOAR ERAM IN CONCEDIU,MERITA SA STAI O SEARA PE LINA SALONIC SI APOI E OK
TOATE BUNE
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.