Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175

@ilui

Salut!
A fost cineva in orasul Larisa?Am inteles ca se pot face cumparaturi de acolo.
As dori mai multe detalii.Mersi
wallkunst
QUOTE(mitrescualex @ Aug 24 2007, 09:40) *
Cum si cat ai facut pe drum intre Paralia Katerini si Atena?
A fost obositor?
Ce-ai vizitat in Atena (dc ai avut timp de vizitat...)

Pe Sithonia ce-ai vizitat?

De la Paralia Katerini la Atena sunt vreo 400 km,majoritatea pe autostrada.Cam la fiecare 100 km platesti taxa 2 euro.Am vazut si politisti cu un radar pe la mijlocul traseului (portiunea care nu era pe autostrada).Cateva bucati de drum in lucru,dar bine semnalizate,circulatie fluenta.Indicatoare la tot pasul.Am facut cam 5 ore dar am mai oprit pe traseu,am facut o baie in mare pe undeva.Nu recomand sa intri in Atena fara gps.Aia circula ca nebunii-80-140 km/h prin oras,plin de motociclisti care trec printre masini.Atentie mare.Cu tot cu gps am gresit o sttrada si am intrat pe contrasens.Am lasat masina in Pireu si de acolo am fost cu metroul la Acropole-12 euro intrarea.E bine sa faci rost de un carnet de student-e mult mai ieftina intrarea.
Pe sithonia am mers vreo 60 de km -peisaje faine-poze.

ariel71
salut

a fost cineva in statiunea Hanioti, hotel Sousouras ?
cred ca am citit aproape toate forumurile despre Grecia si nu am gasit decat o descriere si aia era de anul trecut

drum bun celor care pleaca si concediu frumos

bun venit celor abia sositi
racz_olivia
QUOTE(alexix @ Aug 24 2007, 10:25) *
Noi mergem cu masina luni in Grecia, paralia, Vila Daphni. Am auzit ca e frumoasa desi e pe artera foarte circulaata, decii multa zarva...
Imi pare rau pentru experienta neplacuta traita. Nu as vrea sa patesc asa ceva.
Noi din 2003 incoace mergem frecvent in grecia si nu am avut asemenea probleme. Doar tranversarea Bulgariei ne da mereu batai de cap. In rest suntem super incantati de grecia. Anul trecut am fost si cu bebica noastra si a fost chiar bine.
In ceea ce priveste cazarea in grecia, depinde de agentie. In fiecare an agentiile care isi permit, cumpara o vila, doua, inca de la inceputul sezonului. Ar fi foarte bine daca ai prinde o astfel de oferta pentru ca stii ca nu te asteapta surprize. Eu sunt convinsa ca va fi frumos, ca-n fiecare an...

Intr-adevar Vila Dahni este pe o parte circulata, este aproape de de strada principala, este chiar pe strada paralela, si viz-a-vis de hoitel este statie de autobuz, care circula regulamentar, din 15 - 20 de minute, dar are geamuri termopane, si noaptea le-am inchis intotdeauna, n-ai mai auzit nimic... Cred ca au optiunea cu aer conditionat, noua nu ne-a trebuit, am fost la inceputul lunii septembrie si nu a fost calicula.

In afara de aceasta experienta neplacuta, suntem si noi foarte incantati de Grecia, si dupa cum am mai spus, plaja e foarte frumoasa, si curata.

Va doresc un sejur cat mai placut.
o_dor
QUOTE(wallkunst @ Aug 23 2007, 14:35) *
Dimineata devreme,la iesirea din vama bulgara spre Bulgaria mergi vreo cativa kilometri si ai un radar care se uita la tine de pe partea stanga a soselei.Faza tare e ca pana la acel radar,sensurile de circulatie sunt despartite de un fel de spatiu verde plin cu tufisuri,deci nu poate sa-ti faca nimeni semn cu farurile.Benzile se lipesc la un moment dat,dispar tufisurile si vezi imediat radarul.Ingeniosi militienii bulgari,nu?

Nu este Podul Prietenie, ci al Fratiei. Este vreo diferenta? Nu am vazut-o.

Vezi radarul. Dar nu ne-ai spus daca te-au oprit.

Am trecut BG si noaptea pe la 3 (exista politie, atentie pentru cei care spun ca pina dimineata este pauza!) si in plina zi: avantaj ziua - am prins "antemergatori" o masina de politie.

Daca la BG fratia inseamna discutia cu care ne-am invatat in RO, la GR si TR scenariul este altul. Se scot actele fara discutie, apoi se numara banii fara a incerca vreo "figura".
o_dor
QUOTE(wallkunst @ Aug 24 2007, 00:32) *
Revin, acum despre cazare in Grecia.Nu am facut rezervare din Romania-plecat cu masina personala.Am ajuns la Neos Marmaras-bratul Sithonia-Halkidiki la 8 seara.La 8.30 eram cazati (2 perechi )intr-o viluta cu etaj-110 euro pe noapte viluta cu living,baie,bucatarie,terasa jos si 2 camere ,baie balcoane la etaj.Plaja la 5 metri mai in fata,sezlonguri moca.Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulStat 3 nopti dupa care plecat la Paralia Katerini-ajuns la 9 seara,in jumatate de ora gasit cazare cu 50 euro pe noapte camera cu pat dublu,sau 60 cu mic dejun inclus.Stat 3 zile si aici.Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulimpecabil:t
lefon,aer conditionat,frigider,televizor cu pro tv,internet moca la parter.Apoi am plecat la Atena,stat o noapte in portul Pireas-hotel delfini-80 euro pe noapte apartament cu 2 camere,la fel-aer cond ,frigider,baie in camera.Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul

Bravo! Spuneti asa ceva tuturor ca poate vor intelege ce este in agentii.
Citez: "Inainte de plecare ne-am interesat, si poti inchiria si la fata locului, camere superbe, cu mobila noua, cu bucataria intr-o incapere separata, baie spatioasa, terasa spatioasa, cu verdetiuri frumoase la 30 Eur / camera / noapte ( noi am platit cca 46 eur / camera/ noapte)"

Alegeti inainte de a plati, degeaba intrebati cum este dupa ce contractul este gata. Experientele au fost ami triste cu agentiile de la noi, decit o intelegere "la distanta" ori "la fata locului".

Am intrebat la o receptie cum as fi putut lua legatura DIRECT cu ei, nu pentru ca pretul ar fi fost foarte mare (70 euro). Nu mia- raspuns receptionera, ci a venit patronul: 50-60 de euro la anul direct la noi. "SI VEDEM CE MAI FACEM PENTRU CA DEJA ATI DORMIT LA NOI SI ANUL ACESTA!"

Ati auzit de incercari de asa natura (fidelitate) la vreun vinzator local?!

o_dor
QUOTE(wallkunst @ Aug 24 2007, 11:20) *
De la Paralia Katerini la Atena sunt vreo 400 km,majoritatea pe autostrada.Cam la fiecare 100 km platesti taxa 2 euro.Am vazut si politisti cu un radar pe la mijlocul traseului (portiunea care nu era pe autostrada).Cateva bucati de drum in lucru,dar bine semnalizate,circulatie fluenta.Indicatoare la tot pasul.Am facut cam 5 ore dar am mai oprit pe traseu,am facut o baie in mare pe undeva.Nu recomand sa intri in Atena fara gps.Aia circula ca nebunii-80-140 km/h prin oras,plin de motociclisti care trec printre masini.Atentie mare.Cu tot cu gps am gresit o sttrada si am intrat pe contrasens.Am lasat masina in Pireu si de acolo am fost cu metroul la Acropole-12 euro intrarea.E bine sa faci rost de un carnet de student-e mult mai ieftina intrarea.
Pe sithonia am mers vreo 60 de km -peisaje faine-poze.

Pentru voi - cei tineri - un carnet de student poate fi o solutie.

Necunoasterea noastra este problema: in biletul tau de 12-13 euro ai mai mult decit Acropole.

Este valabil 4 zile, pentru vreo 7 obiective din Atena (inclusiv muzeu).

Si eu am primit informatia (la timp!!!) de la un grec si v-o transmit! Folositi-o! Este pacat sa petreceti doar o zi in Atena. Evident ca nu pentru bilet.

Mare atentie la scutere+motociclete care te "iau" si pe dreapta si pe stinga.

sisupower
Salutare calatorilor.

Plecam in Halkidiki cu masina in noaptea aceasta din Bucuresti. As vrea tare mult sa mai mergem cu cineva care stie drumul.
Oferim conversatie placuta la opriri:)
Ptr contact, mess:raducozac.
Drum bun si distractie placuta in vacanta.
wallkunst
QUOTE(o_dor @ Aug 25 2007, 11:55) *
Vezi radarul. Dar nu ne-ai spus daca te-au oprit.

L-am vazut la intoarcere,era cu fata spre cei ce veneau dinspre Romanica.
machedoi

QUOTE(alexix @ Aug 24 2007, 10:25) *
Noi mergem cu masina luni in Grecia, paralia, Vila Daphni. Am auzit ca e frumoasa desi e pe artera foarte circulaata, decii multa zarva...
Imi pare rau pentru experienta neplacuta traita. Nu as vrea sa patesc asa ceva.
Noi din 2003 incoace mergem frecvent in grecia si nu am avut asemenea probleme. Doar tranversarea Bulgariei ne da mereu batai de cap. In rest suntem super incantati de grecia. Anul trecut am fost si cu bebica noastra si a fost chiar bine.
In ceea ce priveste cazarea in grecia, depinde de agentie. In fiecare an agentiile care isi permit, cumpara o vila, doua, inca de la inceputul sezonului. Ar fi foarte bine daca ai prinde o astfel de oferta pentru ca stii ca nu te asteapta surprize. Eu sunt convinsa ca va fi frumos, ca-n fiecare an...

Noi am stat anul acesta la Dafni. Intr-adevar este situata chiar vizavi de statia de autobuz, dar nu ne-a deranjat prea tare galagia, inchideam usa de la balcon si trageam oblonul. De altfel seara eram tare obositi asa ca adormeam fara probleme. Nu toate camerele sunt la fel. Noi am avut o camera spatioasa la etajul 1, cu trei paturi, cu mobilier frumos, ingrijit , cu balcon mare care dadea chiar spre statia de autobuz si se putea vedea si marea. Alte camere au vedere pe strada paralela cu plaja iar altele au vedere in spatele vilei.Vila este foarte aproape de plaja. Nu exista nici o placuta cu numele vilei la intrare, intrarea se face de pe stada perpendiculara pe strada "principala". Probleme ar fi cu parcarea masinii pentru ca in fata intrarii este o statie de taxiuri, dar cu putina rabdare se rezolva, se gaseste loc.
Drum bun si petrecere frumoasa!
teodoruc
QUOTE(ariel71 @ Aug 24 2007, 14:52) *
salut

a fost cineva in statiunea Hanioti, hotel Sousouras ?
cred ca am citit aproape toate forumurile despre Grecia si nu am gasit decat o descriere si aia era de anul trecut

drum bun celor care pleaca si concediu frumos

bun venit celor abia sositi

Salut,
Am fost acum 3 ani in Hanioti si plec si anul acesta pe 1 sept pentru 10 zile in Hanioti. E o statiune cocheta, dupa mine cea mai misto de pe bratul Kasandra. e plina de turisti englezi.
Acum 3 ani am stat la Hotel Dionysos iar anul acesta am ales Hotel Calypso, despre Sousouras nu pot sa iti spun nimic.
Incearca sa cauti informatii pe forumul www.halkidiki.com.

Teo
ariel71
MULTUMESC tuturor celor ce mi-au raspuns
cu ajutorul vostru mi-am lamurit multe din dilemele legate de drum....militieni.....hanioti.....

va doresc drum bun si concediu frumos, celor ce urmeaza sa plece
sa auzim, numai,de bine
andc
Salutare,

stie cineva concret unde sunt incendii in Grecia? In ce zona? Am auzit la radio ceva de ... 61 de morti... de zi de doliu national....
ANDOX
In zona Peloponez.
Pt mai multe detalii Vezi aici
racz_olivia
QUOTE(o_dor @ Aug 25 2007, 12:04) *
Bravo! Spuneti asa ceva tuturor ca poate vor intelege ce este in agentii.
Citez: "Inainte de plecare ne-am interesat, si poti inchiria si la fata locului, camere superbe, cu mobila noua, cu bucataria intr-o incapere separata, baie spatioasa, terasa spatioasa, cu verdetiuri frumoase la 30 Eur / camera / noapte ( noi am platit cca 46 eur / camera/ noapte)"

Alegeti inainte de a plati, degeaba intrebati cum este dupa ce contractul este gata. Experientele au fost ami triste cu agentiile de la noi, decit o intelegere "la distanta" ori "la fata locului".

Am intrebat la o receptie cum as fi putut lua legatura DIRECT cu ei, nu pentru ca pretul ar fi fost foarte mare (70 euro). Nu mia- raspuns receptionera, ci a venit patronul: 50-60 de euro la anul direct la noi. "SI VEDEM CE MAI FACEM PENTRU CA DEJA ATI DORMIT LA NOI SI ANUL ACESTA!"

Ati auzit de incercari de asa natura (fidelitate) la vreun vinzator local?!

M-am exprimat gresit, scuze:
"Inainte de plecare ne-am interesat, si poti inchiria si la fata locului, camere superbe, cu mobila noua, cu bucataria intr-o incapere separata, baie spatioasa, terasa spatioasa, cu verdeturi frumoase la 30 Eur / camera / noapte ( noi am platit cca 46 eur / camera/ noapte)"

Nu am fost atenta - inainte de plecarea spre casa din Grecia m-am interesat - peste mai multe Vile scria Rooms to let, Zimmer Frei - si am intrat in cateva dintre ele sa le vedem, toate erau mai frumoase, decat Vila Akropolis, si in acea perioada (11-18 august) au cerut cca 30 - 35 EUR / noapte / camera.
cornel001
QUOTE(wallkunst @ Aug 22 2007, 16:59) *
M-am intors de 2 zile din Grecia-am stat 10 zile-plecat cu masina,fara cazare rezervata.AVIZ AMATORILOR:Politia Bulgara vaneaza soferi romani-cei cu numere de Bucuresti sunt preferati....

1. de groaza, daca chiar a fost un abuz... nu rezolvi nimic daca suni la consulatul romaniei din bulgaria ? sau la serviciul lor de urgenta asa cum ai face-o in romania ?
2. cred ca faci confuzie intre detector de radar si anti-radar
3. in grecia nu ca nu ai nevoie de oricare din cele doua, daca e asa cum zici, dar nici voie n-ai.
lady Di
Eu am revenit din Grecia dintr-un sejur de 7 zile in Halkidiki, in apropiere de Nea Moudania, in Dionisiou Beach. A fost extraordinar, oferta am gasit-o pe net si am sperat din tot sufletul sa nu mai fi fost cazati acolo turisti romani, ca sa nu fiu obligata sa suport anumite prejudecati cu privire la romani...indreptatite, de altfel.
Am rezervat camera dubla, am cerut al treilea pat pentru copil si totul a fost asa cum arata in forografiile de pe site. Curatenia luna, politetea si amabilitatea grecilor m-au impresionat. Cu preturile nu e chiar asa cum am citit pe forum, ca am plecat cam speriata, fiind prima data cand merg in Grecia. E comparabil cu costurile din oras, dar este mai ieftin ca pe litoralul romanesc si, daca tinem cont de calitatea serviciilor, pai atunci preferam sa iesim peste hotare.
Drumul a fost usor chiar si prin Bulgaria, am trecut vama pe la Bechet cu bacul de 01.00, calitatea soselelor e buna si fiindca am stiut ca la intrarea pe centura Sofiei trebuie putina atentie cu urcarea pe pod, ne-am descurcat. A, sa nu uit, am fost cu o singura masina.
Daca cineva doreste amanunte, va stau la dispozitie.
P.S. Am fost sa vedem Salonicul, langa Turnul Alb erau parcate cateva autocare, printre care vreo 3 de romani...din nefericire, se comportau cel mai urat: stateau tolaniti pe niste scari, aruncau cu cutiile goale de suc spre cosurile de gunoi din lene ca aveau de parcurs vreo 5 m, vorbeau tare ...ce mai, fara comentarii.
Petrecere frumoasa cui pleaca de acum incolo. Grecia merita vazuta si vizitata.
anami
QUOTE(lady Di @ Aug 28 2007, 15:44) *
Eu am revenit din Grecia dintr-un sejur de 7 zile in Halkidiki, in apropiere de Nea Moudania, in Dionisiou Beach. A fost extraordinar, oferta am gasit-o pe net si am sperat din tot sufletul sa nu mai fi fost cazati acolo turisti romani, ca sa nu fiu obligata sa suport anumite prejudecati cu privire la romani...indreptatite, de altfel.
Am rezervat camera dubla, am cerut al treilea pat pentru copil si totul a fost asa cum arata in forografiile de pe site. Curatenia luna, politetea si amabilitatea grecilor m-au impresionat. Cu preturile nu e chiar asa cum am citit pe forum, ca am plecat cam speriata, fiind prima data cand merg in Grecia. E comparabil cu costurile din oras, dar este mai ieftin ca pe litoralul romanesc si, daca tinem cont de calitatea serviciilor, pai atunci preferam sa iesim peste hotare.
Drumul a fost usor chiar si prin Bulgaria, am trecut vama pe la Bechet cu bacul de 01.00, calitatea soselelor e buna si fiindca am stiut ca la intrarea pe centura Sofiei trebuie putina atentie cu urcarea pe pod, ne-am descurcat. A, sa nu uit, am fost cu o singura masina.
Daca cineva doreste amanunte, va stau la dispozitie.
P.S. Am fost sa vedem Salonicul, langa Turnul Alb erau parcate cateva autocare, printre care vreo 3 de romani...din nefericire, se comportau cel mai urat: stateau tolaniti pe niste scari, aruncau cu cutiile goale de suc spre cosurile de gunoi din lene ca aveau de parcurs vreo 5 m, vorbeau tare ...ce mai, fara comentarii.
Petrecere frumoasa cui pleaca de acum incolo. Grecia merita vazuta si vizitata.

Bravo, f bine ai faut. Mie mi-au trebuit 7 ani de mers in Gr prin agentii, ca sa ma lamuresc ca e mult mai bine sa mergi individual. Te rog, da-mi si mie site-ul cu locatia respectiva.Mersi anticipat.
helllen
QUOTE(investman @ Aug 23 2007, 15:31) *
si eu care radeam de un amic ca a platit 30 de EUR pentru ca depasise limita cu 30 km/h.... angry.gif
mama lor de jigodii!!! bandit.gif

cine se apuca de facut morala pe aici probabil ca o ducea bine in dictatura regulilor tampite.

aveti idee daca sunt problema cand circuli doar cu CI (buletinul) ? astept raspun urgent
lady Di
QUOTE(helllen @ Aug 29 2007, 12:38) *
aveti idee daca sunt problema cand circuli doar cu CI (buletinul) ? astept raspun urgent

probleme la trecerea vamilor nu sunt, dar poti avea surprize cand vrei sa te cazezi... exista persoane care solicita pasaport, mai ales romanilor...eu am luat pentru siguranta si CI si pasaport...
mariralu_18
QUOTE(wallkunst @ Aug 23 2007, 22:32) *
Revin, acum despre cazare in Grecia.Nu am facut rezervare din Romania-plecat cu masina personala.Am ajuns la Neos Marmaras-bratul Sithonia-Halkidiki la 8 seara.La 8.30 eram cazati (2 perechi )intr-o viluta cu etaj-110 euro pe noapte viluta cu living,baie,bucatarie,terasa jos si 2 camere ,baie balcoane la etaj.Plaja la 5 metri mai in fata,sezlonguri moca.Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulStat 3 nopti dupa care plecat la Paralia Katerini-ajuns la 9 seara,in jumatate de ora gasit cazare cu 50 euro pe noapte camera cu pat dublu,sau 60 cu mic dejun inclus.Stat 3 zile si aici.Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulimpecabil:t
lefon,aer conditionat,frigider,televizor cu pro tv,internet moca la parter.Apoi am plecat la Atena,stat o noapte in portul Pireas-hotel delfini-80 euro pe noapte apartament cu 2 camere,la fel-aer cond ,frigider,baie in camera.Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul

Sal

As vrea sa stiu cum se numeste vila ca sa pot sa imi rezer 2 camere acolo .
Mersi mult
artemisa24
QUOTE(teodoruc @ Aug 27 2007, 10:47) *
Salut,
Am fost acum 3 ani in Hanioti si plec si anul acesta pe 1 sept pentru 10 zile in Hanioti. E o statiune cocheta, dupa mine cea mai misto de pe bratul Kasandra. e plina de turisti englezi.
Acum 3 ani am stat la Hotel Dionysos iar anul acesta am ales Hotel Calypso, despre Sousouras nu pot sa iti spun nimic.
Incearca sa cauti informatii pe forumul www.halkidiki.com.

Teo

acum statiunea este plina de sarbi si rusi si mai putin englezi. si multi, multi, multi copii................................
bigdi
paralia? iacs!
check out LEFKADA experience:
http://picasaweb.google.com/bogdanmos
wallkunst
QUOTE(helllen @ Aug 29 2007, 12:38) *

Eu am avut si pasaport ,dar nu mi l-a cerut nimeni nicaieri.De fapt nu mi-a cerut nimeni nici cartea verde a masinii ,nici procura de la firma de leasing pt masina.
wallkunst
QUOTE(cornel001 @ Aug 28 2007, 12:22) *
1. de groaza, daca chiar a fost un abuz... nu rezolvi nimic daca suni la consulatul romaniei din bulgaria ? sau la serviciul lor de urgenta asa cum ai face-o in romania ?

ce sa rezolv-peste tot unde am povestit de politistii Bulgari (am povestit si la greci si la bulgari) au zis ca stiu de abuzurile astea-si?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.