mitrescualex
22nd August 2007, 10:12
La hotel Pistolis din Agios Nikolaos (Sithonia, Halkidiki) a fost cineva?
Ceva impresii...
Pt cine a fost in Nei Pori, ce sporturi pe apa sunt?
Exista ATV de inchiriat si skijet sau scuba diving? Cam care sunt preturile?
radulescuvld
22nd August 2007, 10:48
Salutare!
Eu plec cu masina din Bucuresti spre Grecia (Nei Pori) pe 22.09.2007, pe la 2 noaptea. Daca este cineva care pleaca tot atunci, reply sau mail la radulescuvld@yahoo.com. Nu prea am vrea sa trecem Bulgaria singuri.
marlowe
22nd August 2007, 12:59
Buna, as vrea sa merg in Grecia sau pe o insula, incepand cu 8 octombrie, pt ca numai atunci pot.
Mai gasesc oferte la agentiile de turism? pe site-uri am vazut cam pana in 5 septembrie...
Ati mai fost in aceasta perioada?
(Plaja si baie banuiesc ca se mai poate face...)
Thx
wallkunst
22nd August 2007, 15:59
M-am intors de 2 zile din Grecia-am stat 10 zile-plecat cu masina,fara cazare rezervata.AVIZ AMATORILOR:Politia Bulgara vaneaza soferi romani-cei cu numere de Bucuresti sunt preferati.Eu am dat spaga in total 60 eur(la dus).Drumul dus l-am facut ziua-era plin de radare si politisti.La intoarcere am venit noaptea si n-am avut probleme-ce-i drept am mers cu ochii in 4 si am vazut doar 3 echipaje in mers,fara radar.Prima data (la dus),la vreo 70 km de Ruse spre Sofia,in afara localitatii,pe un camp vad ca in curbe (curbe lejere-drum bun) apar indicatoare 60 , 40 de reducere a vitezei.In fine.Aceste indicatoare incep sa se inmulteasca (tot in afara localitatilor).Intr-un varf de deal vad indicator 80,dupa vreo 50m 60 si chiar in varful dealului,dupa niste frunze de copac,vad tardiv 40.Nici nu ma dumiresc bine,dupa ce incep sa cobor panta,dupa damb-ma trage pe dreapta un echipaj.Imi explica pe bulgareste ca aveam 73 km /h,am depasit vitaza cu 33 km si trebuie sa-mi ia permisul.Citisem pe forum ca spaga e 10 euro. ma milogesc un pic si scot 10 euro-se uita la ei si refuza,eu insist,imi da drumul.In fine... dupa Sofia,nu stiu exact pe unde,tot in afara localitatii mergeam dupa 4 masini bulgare(eu ultimul din coloana).Vad un echipaj de politie,coboara repede un politai,sta sa treaca alea 4 masini ,se arunca in fata mea si matrage pe dreapta.La fel-imi exlpica ca am depasit de 3 ori viteza si am depasit in zona indicatorului cu Depasirea interzisa.(asta-bosorog mai versat,vorbea putin romaneste).Ca imi ia permisul,si ca tre sa platesc nu stiu cat la o banca care era cu 20 de km mai inapoi.I-am spus in engleza ca eram dupa masinile alea de 20 km si nu am depasit nimic-nici un rezultat-scrie un galbejit de proces verbal si ma pune sa senmnez,spunandu-mi ca nu-i nici o problema,gasesc permisul la ambasada din Bucuresti,platesc amenda si gata.Eu am luat foc,i-am zis ca sunt din Iasi si am facut 1000 de km pana la el,sa ma lase in pace-scot 10 eur-el incepe sa rada.Mai pun 10,20-nimic,mi-i arunca pe jos.Scoate 10 (ZECE) permise romanesti din buzunar si mi le arata:uite ce am produs azi.Scot tot ce aveam in portofel -50 eur ii bag in portiera si astept.sta un pic,(colegu tocmai tragea pe dreapta alta victima-roman bineinteles).Ia banii, II numara,imi da permisul si imi zice pe romaneste:drum bun!
La intoarcere sa luminat de ziua aproape sa ajung la Ruse si baietii deja puneau capcanele spre romanasi.Am facut semn cu farurile pana am innebunit.Revin cu detalii.Cine pleaca-respectati indicatoarele alea cu sfintenie-ca altfel va opresc marlanii.As vorbi mai urat-da n-am voie aici.
Poza:pe un drum ca asta poti sa iei un radar cu 70/h daca nu esti foarte atent.La greci-nici o grija nu va trebuie anti radar.Mergeti cum vreti.Eu asa am facut.In Salonic se merge cu 120/140/h pe centura orasului.
bogdan10
23rd August 2007, 12:08
wallkunst: "Cine pleaca-respectati indicatoarele alea cu sfintenie-ca altfel va opresc marlanii.As vorbi mai urat-da n-am voie aici.
La greci-nici o grija nu va trebuie anti radar.Mergeti cum vreti.Eu asa am facut.In Salonic se merge cu 120/140/h pe centura orasului."
raspuns pt. wallkunst: Consideri ca ai fost oprit fara motiv? Esti constient ca aveai ca viteza cu mult peste restrictia din zona respectiva?
Atat timp cat ai afirmat ca la greci "Mergeti cum vreti", cred ca releva faptul ca si la bulgari ai incercat sa mergi cum vrei!
Oare cand vor invata si romanii sa respecte restrictiile de viteza, chiar daca se intampla in unele cazuri sa fie "aberante" pe zonele respective? Daca unii isi "baga picioarele" in legislatia rutiera din Romania, acest lucru nu inseamna ca este posibil si in strainatate fara a fi sanctionati! Inainte de a apasa pedala de acceleratie mai mult decat trebuie. te-ai gandit si la ce repercursiuni pot apare? Sau esti genul care "dupa ce isi baga picioarele in legislatie" si este "prins cu mata in sac" incepe cu "iarta-ma sefu' am gresit bla, bla bla"! Ai fost vreodata de acord ca meriti sa fi pedepsit dupa ce ai gresit?
wallkunst
23rd August 2007, 13:35
Dimineata devreme,la iesirea din vama bulgara spre Bulgaria mergi vreo cativa kilometri si ai un radar care se uita la tine de pe partea stanga a soselei.Faza tare e ca pana la acel radar,sensurile de circulatie sunt despartite de un fel de spatiu verde plin cu tufisuri,deci nu poate sa-ti faca nimeni semn cu farurile.Benzile se lipesc la un moment dat,dispar tufisurile si vezi imediat radarul.Ingeniosi militienii bulgari,nu?
Sarmis111
23rd August 2007, 14:39
O intrebare...daca iau masina unui amic (proprietate personala a acestuia) si fac o imputernicire la notariat ca pot iesi cu ea din tara, aceasta imputernicire treb tradusa si in engl si legalizata? Va multumesc...astept un raspuns urgent...
racz_olivia
23rd August 2007, 21:07
Salut tuturor, duminica am ajuns acasa din Grecia dintr-un sejur se 7 zile. Am fost cazati la Vila Akropolis din Olympic Beach - am calatorit prin agentia Pro Travel. Mare grija cu aceasta vila, pentru ca nu toate camerele sunt la fel. Sunt unele spatioase, si normal, in care am stat noi, chiar foarte mici. Am ajuns in statiune la orele 11, cazarea s-a facut in jurul orei 3, pentru ca, desi se elibereaza camerele la ora 9 diminieata, femeile de servici nu ajung decat pe la ora 12.30. Cel putin cand am fost noi asa a fost si la fel au patit si cei care au venit dupa noi. Ca doara impreuna am stat in curte la 45 de grade. Ei asteptau sa fie eliberate camerele, noi autocarul spre acasa. mad.gif
Dupa ce am preluat camera noastra, am vazut ca bucataria e impreuna cu camera, abia ai spatiu langa paturi, si curatenia..... lasa de dorit. Sotul meu spune ca perinele put foarte tare (camera A1 - parter, poate in celelalte nu) - eu nu stiu dupa ce am vazut viermii din baie, nu am mai vrut sa ma ating de nimic din camera, si nu am pus capul pe perna.
Dar numai incetisor, deci dupa ce am vazut curatenia precara, am cumparat dintr-un Abc local pe langa altele dezinfectant - Clor si am sters cu ea vasul Wc, capacul, fiecare cmp, dupa care am turnat la greu pe faianta, si deoarece apartamentul are in dotare mops si galeata cu storcator, am intins clorul pe faianta cu mopsul, dupa care am stors mopsul in galeata. (Mopsul plin de clor) mad.gif
L-am lasat sa actioneze cca 40 de minute, dupa care am vrut sa limpezesc cu apa. Si cand ma iut in galeata, vad apa de cca 2 degete plina, plina cu viermi (probabil erau in mops - sa nu uitam ca au stat in clor 40 de minute) Am aruncat continutul galetii in vasul Wc, si probabil de la miscare viermii si-au revenit, si au inceput sa urce pe peretele Wc-lui. Am tras apa, normal, si au disparut, dar am ramas uimita, viermiu rezistenti la clor. Mi s-a facut greata.....
Noaptea frigiderul se aude bine de tot (cam ca si un tractor la 100 m distanta) - desi un model nu mai batran de 5 ani.
Se zice ca vila a fost finalizata in 2004 - dar mobilierul este mult mai vechi - va garantez.
A doua zi din sejur am avut intalnire cu agentia din Grecia - Agentia Armira Travel, si ne-au intrebat daca avem probleme. I-am povestit tot ce ati citit mai sus - si a dat din umeri spanand ca asta este, se mai intampla, etc. Am mai avut niste vecini de la etajul 2, care au primit o camera fara geam!! si mai mica ca suprafata decat a noastra.
Dar am avut si alti vecini care au avut camere cu 2 terase, spatioase etc... de aceea v-am spus mai sus ca atentie la camere, nu toate sunt la fel, dar pretul este acelasi pentru fiecare camera.
I-am mai povesit si la ghida care ne-a condus acasa, si dupa ce am povestit noi si cei de la etajul 2, au inceput mai multi de pe autocar s-au mai plans multi de Vila Zeus din Paralia, vreo 30 de persoana au spus ca nu mai calatoresc in veci cu Pro Travel - nici noi.
Ajungand acasa am sunat la agentie, i-am povestit, a spus ca ei nu stiau ca sunt diferente dintre apartamente, dar pe autocar in fata noastra era un cuplu, care spuneau ca au ales Vila Zeus, pentru ca de la Pro Travel li s-a spus ca in Vila Akropolis este si camera fara geam... deci Agentia PRO TRAVEL primeste de
Pe autocar in drumul spre casa am ascultat non stop muzica populara romaneasca (am avut un sofer cantaret din domeniu) inclusiv noaptea, la volum mare, desi cu 3 scaune in spatele nostru s-a ascultat noaptea, noi nu am mai putut dormi.
Inainte de plecare ne-am interesat, si poti inchiria si la fata locului, camere superbe, cu mobila noua, cu bucataria intr-o incapere separata, baie spatioasa, terasa spatioasa, cu verdetiuri frumoase la 30 Eur / camera / noapte ( noi am platit cca 46 eur / camera/ noapte)
Anul trecut am fost tot cu Pro Travel in paralia Vila Daphne, super..... mobila noua, bucatarie intr-o incapere separata, organizare buna - ne-am cazat cum am ajuns la vreo ora 10, la plecare cand am eliberat camera la ora 9 - am dat nas in nas cu femeia de serviciu. Acolo era si mai frumos, si mai bine organizat. De aceea am avut incredere in ei, si am luat teapa.
In rest recomand tuturor Olympic Beach, plaja frumoasa, mesele le-am luat de la primul restaurant de langa Cofetaria Venezia pe - langa plaja, pentru o masa de 2 persoane - cu bere, suc, mancare foarte multa si gustoasa, am platit intre 11 - 13 Eur. Dupa fiecare masa se primeste inghetata gratuita. Intotdeauna au cei mai multi oaspeti. Daca aveti timp vizitati si orasul Katerini - se merge cu autobus de langa Hotelul Parthenon - 1.4 Eur bilet / pers. Un oras frumusel.
In total am cheltuit 24 milioane lei vechi - cazare + mese + drum, cumparaturi, etc.(Anul acesta nu am fost in excursii optionale, anul trecut am fost la Athena + Skiathos - frumusete deosebita amandoua, merita vazute, nu numai pt o zi)