mitrescualex
Aug 22 2007, 10:12
La hotel Pistolis din Agios Nikolaos (Sithonia, Halkidiki) a fost cineva?
Ceva impresii...
Pt cine a fost in Nei Pori, ce sporturi pe apa sunt?
Exista ATV de inchiriat si skijet sau scuba diving? Cam care sunt preturile?
minitehnicus
Aug 22 2007, 10:46
Acestea sunte prevederile din codul rutier al bulgarilor pentru depasirea limitei de viteza:
Art. 182. (1) Who exceeds the permitted maximal speed shall be fined as follows:
1. for exceeding up to 2 km/h - 5 levs;
2. for exceeding from 20 to 30 lm/h including - 10 levs;
3. for exceeding from 30 to 40 km/h including - 20 levs;
4. for exceeding from 40 to 50 km/h including - 30 levs;
5. (amend. SG 85/04) for exceeding over 50 km/h - 70 levs.
(2) (new ? SG 43/02, amend. SG 85/04) When the offence of para 1, items 4 and 5 is committed for second time, the penalty shall be a fine of 150 levs and deprivation from right to drive motor vehicle for a term of 3 months.
(3) (prev. (2), amend. SG 43/02, amend. SG 85/04) The offences under para 1 shall be established by technical means or systems:
1. fixing the speed, the date and the exact hour;
2. photographing or recording the speed, the date, the precise hour and the registration number of the motor vehicle.
Documentul original:
cod rutier bulgaria
radulescuvld
Aug 22 2007, 10:48
Salutare!
Eu plec cu masina din Bucuresti spre Grecia (Nei Pori) pe 22.09.2007, pe la 2 noaptea. Daca este cineva care pleaca tot atunci, reply sau mail la radulescuvld@yahoo.com. Nu prea am vrea sa trecem Bulgaria singuri.
vlad35
Aug 22 2007, 11:26
Minitehnicus, se pare ca, pe site-ul cu pricina, varianta in bulgara http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541-33...F521/0/ZDvP.pdf
difera de varianta in engleza.
Am senzatia ca au un nou Cod Rutier dar inca nu a fost actualizata si traducerea.
La art.182, varianta in bulgara este :
0-10 km/h - 10 leva
11-20 km/h - 30 leva
21-30 km/h - 100 leva
31-40 km/h - 150 leva si o luna suspendare
41-50 km/h - 200 leva si doua luni suspendare
peste 51 km/h - 250 leva si trei luni suspendare
Si mai zice la un moment dat ca soferul care depaseste a doua oara cu peste 31 km/h primeste amenda de 300 de leva si suspendare 3 luni
Stie cineva care a adevarul, pana la urma ?!
vacanta placuta tuturor !
metalactual
Aug 22 2007, 11:37
QUOTE(investman @ Aug 21 2007, 16:09)

am auzit ca militienii bulgaroi au ridicat cota la spaga pentru depasirea vitezei la 30 EUR. pana la urma cat sunt amenzile astea de se obraznicesc asa tare???

Caz adevarat: acum o luna un coleg a fost prins de radar cu aprox. 113km/h intr-o zona de 60 km/h. Gaborul bulgaroi, sarind cu ceafa lui din boscheti, a inceput dur discutia cu omul nostru ( scria ceva p-v ) spunand ca se suspenda carnetul si trebuie sa mearga la Sofia - a aratat si un articol din cartulia lor, unde scria ceva de 400 leva amenda si suspendare permis. Negocierea a inceput de la 100 eur ( gaborul nu a acceptat in ruptul capului ) si s-a terminat prin acordul partilor la 150 eur. Colegul meu era in drum spre Grecia si avea buzunarul plin, dar la intoarcere ce ar fi facut. Nostim este ca la vama din Giurgiu, vamesul bulgar i-a spus omului ca pe o dist de 100 km inainte sunt cateva radare si a cerut pt. aceasta info. o "atentie mica" - pe care omul nostru a acordat-o ( 5 eur ). Ce nu a inteles omul nostru, a fost ca trebuia sa caste ochii si urechile, informatia oferita de vames a fost corecta si a luat unul din radarele indicate. Aici insa s-a lasat cu o "atentie mare".
Cine baga piciorul, baga si mana....in buzunar dupa "atentii".......... Atentie !!!!!!
investman
Aug 22 2007, 12:22
link-urile care prezinta codul rutier in engleza nu functioneaza!
mda! am deslusit misterul prin analogie!
vedeti ca varianta in limba engleza nu a mai suferit modificari de foarte multa vreme.
la inceputul legii apar variantele care sunt modificate. ori de la 30.12.2004 asa cum apare in varianta engleza s-au facut o groaza de update-uri.
probabil ca este adevarat ce zice vlad35...
nemernicii au modificat-o pana si pe cea data in 26.06.2007!!
investman
Aug 22 2007, 12:26
QUOTE(metalactual @ Aug 22 2007, 11:37)

...Cine baga piciorul, baga si mana....in buzunar dupa "atentii".......... Atentie !!!!!!
NU este vorba de bagat piciorul, ci de restrictii TAMPITE in mijlocul drumului, ca sa zic asa...
crimoro
Aug 22 2007, 12:41
QUOTE(Sarmis111 @ Aug 21 2007, 10:12)

Salutare...pt cei ce s-au intors in ultimele 2 saptam din Grecia, Paralia, Olympic....am o intrebare sau 2

Cum e apa? Si cum sunt temperaturile...treb luat aer conditionat?
Multumesc.
In Katerini si Paralia este cald, apa curata, calda nu-ti face probleme.Aer conditionat? seara este racoare.
marlowe
Aug 22 2007, 12:59
Buna, as vrea sa merg in Grecia sau pe o insula, incepand cu 8 octombrie, pt ca numai atunci pot.
Mai gasesc oferte la agentiile de turism? pe site-uri am vazut cam pana in 5 septembrie...
Ati mai fost in aceasta perioada?
(Plaja si baie banuiesc ca se mai poate face...)
Thx
wallkunst
Aug 22 2007, 15:59
M-am intors de 2 zile din Grecia-am stat 10 zile-plecat cu masina,fara cazare rezervata.AVIZ AMATORILOR:Politia Bulgara vaneaza soferi romani-cei cu numere de Bucuresti sunt preferati.Eu am dat spaga in total 60 eur(la dus).Drumul dus l-am facut ziua-era plin de radare si politisti.La intoarcere am venit noaptea si n-am avut probleme-ce-i drept am mers cu ochii in 4 si am vazut doar 3 echipaje in mers,fara radar.Prima data (la dus),la vreo 70 km de Ruse spre Sofia,in afara localitatii,pe un camp vad ca in curbe (curbe lejere-drum bun) apar indicatoare 60 , 40 de reducere a vitezei.In fine.Aceste indicatoare incep sa se inmulteasca (tot in afara localitatilor).Intr-un varf de deal vad indicator 80,dupa vreo 50m 60 si chiar in varful dealului,dupa niste frunze de copac,vad tardiv 40.Nici nu ma dumiresc bine,dupa ce incep sa cobor panta,dupa damb-ma trage pe dreapta un echipaj.Imi explica pe bulgareste ca aveam 73 km /h,am depasit vitaza cu 33 km si trebuie sa-mi ia permisul.Citisem pe forum ca spaga e 10 euro. ma milogesc un pic si scot 10 euro-se uita la ei si refuza,eu insist,imi da drumul.In fine... dupa Sofia,nu stiu exact pe unde,tot in afara localitatii mergeam dupa 4 masini bulgare(eu ultimul din coloana).Vad un echipaj de politie,coboara repede un politai,sta sa treaca alea 4 masini ,se arunca in fata mea si matrage pe dreapta.La fel-imi exlpica ca am depasit de 3 ori viteza si am depasit in zona indicatorului cu Depasirea interzisa.(asta-bosorog mai versat,vorbea putin romaneste).Ca imi ia permisul,si ca tre sa platesc nu stiu cat la o banca care era cu 20 de km mai inapoi.I-am spus in engleza ca eram dupa masinile alea de 20 km si nu am depasit nimic-nici un rezultat-scrie un galbejit de proces verbal si ma pune sa senmnez,spunandu-mi ca nu-i nici o problema,gasesc permisul la ambasada din Bucuresti,platesc amenda si gata.Eu am luat foc,i-am zis ca sunt din Iasi si am facut 1000 de km pana la el,sa ma lase in pace-scot 10 eur-el incepe sa rada.Mai pun 10,20-nimic,mi-i arunca pe jos.Scoate 10 (ZECE) permise romanesti din buzunar si mi le arata:uite ce am produs azi.Scot tot ce aveam in portofel -50 eur ii bag in portiera si astept.sta un pic,(colegu tocmai tragea pe dreapta alta victima-roman bineinteles).Ia banii, II numara,imi da permisul si imi zice pe romaneste:drum bun!
La intoarcere sa luminat de ziua aproape sa ajung la Ruse si baietii deja puneau capcanele spre romanasi.Am facut semn cu farurile pana am innebunit.Revin cu detalii.Cine pleaca-respectati indicatoarele alea cu sfintenie-ca altfel va opresc marlanii.As vorbi mai urat-da n-am voie aici.
Poza:pe un drum ca asta poti sa iei un radar cu 70/h daca nu esti foarte atent.La greci-nici o grija nu va trebuie anti radar.Mergeti cum vreti.Eu asa am facut.In Salonic se merge cu 120/140/h pe centura orasului.
eddingro
Aug 22 2007, 16:04
QUOTE(radulescuvld @ Aug 22 2007, 11:48)

Salutare!
Eu plec cu masina din Bucuresti spre Grecia (Nei Pori) pe 22.09.2007, pe la 2 noaptea. Daca este cineva care pleaca tot atunci, reply sau mail la radulescuvld@yahoo.com. Nu prea am vrea sa trecem Bulgaria singuri.
Nu-ți fă griji de Bulgaria.
Se circulă mai bine ca în România. Drumurile sunt bune, trec prin puține localități, ai parte de bune bucăți de autostrăzi. Chestia cu farurile la poliție e la ordinea zilei (Trăiască Solidaritatea Șoferilor Fără Frontiere!).
Circulă la fel de atent ca în România și pregătit să poți reduce viteza în caz de nevoie și nu vei avea nici o problemă.
Sunt indicatoare și cu litere latine.
Repet, oricum se circulă mai bine ca în România.
edgrimex
Aug 22 2007, 19:36
QUOTE(marlowe @ Aug 22 2007, 13:59)

Buna, as vrea sa merg in Grecia sau pe o insula, incepand cu 8 octombrie, pt ca numai atunci pot.
Mai gasesc oferte la agentiile de turism? pe site-uri am vazut cam pana in 5 septembrie...
Ati mai fost in aceasta perioada?
(Plaja si baie banuiesc ca se mai poate face...)
Thx
In Grecia poti merge linistit, daca vremea este buna se face baie si plaja pana pe la sfarsitul lui octombrie. Noptile sunt reci. Nu ai nevoie de agentie, turistii vor fi ca stalpii de telegraf sau, mai rari. Vei gasi o stare de semihibernare, magazine si taverne inchise, in general 1-2 active in localitatile mici. In localitatile cu scoli mai este ceva animatie.
Mersul pe insule este mai problematic, multe curse de ferryboat sunt reduse din 15 septembrie sau chiar suspendate. Informeaza-te foarte bine inainte, poti risca sa ramai pe insula o prioada mai lunga de timp. Daca ajungi pe o insula cu aeroport ... mai sunt sanse. In octombrie vremea se poate inrautati in 1-2 zile, cursele maritime se suspenda, traficul aerian este redus sau suspendat. Urmareste constant previziunile meteo, intra in vorba cu localnicii, etc. Daca faci pe turistul, au si ei jocuri de societate si-ti arata vaporul de aprovizionare peste o luna. Nu este un scenariu macabru, s-a intamplat deseori.
bogdan10
Aug 23 2007, 12:08
wallkunst: "Cine pleaca-respectati indicatoarele alea cu sfintenie-ca altfel va opresc marlanii.As vorbi mai urat-da n-am voie aici.
La greci-nici o grija nu va trebuie anti radar.Mergeti cum vreti.Eu asa am facut.In Salonic se merge cu 120/140/h pe centura orasului."
raspuns pt. wallkunst: Consideri ca ai fost oprit fara motiv? Esti constient ca aveai ca viteza cu mult peste restrictia din zona respectiva?
Atat timp cat ai afirmat ca la greci "Mergeti cum vreti", cred ca releva faptul ca si la bulgari ai incercat sa mergi cum vrei!
Oare cand vor invata si romanii sa respecte restrictiile de viteza, chiar daca se intampla in unele cazuri sa fie "aberante" pe zonele respective? Daca unii isi "baga picioarele" in legislatia rutiera din Romania, acest lucru nu inseamna ca este posibil si in strainatate fara a fi sanctionati! Inainte de a apasa pedala de acceleratie mai mult decat trebuie. te-ai gandit si la ce repercursiuni pot apare? Sau esti genul care "dupa ce isi baga picioarele in legislatie" si este "prins cu mata in sac" incepe cu "iarta-ma sefu' am gresit bla, bla bla"! Ai fost vreodata de acord ca meriti sa fi pedepsit dupa ce ai gresit?
wallkunst
Aug 23 2007, 12:26
QUOTE(bogdan10 @ Aug 23 2007, 13:08)

raspuns pt. wallkunst: Consideri ca ai fost oprit fara motiv? Esti constient ca aveai ca viteza cu mult peste restrictia din zona respectiva?
Atat timp cat ai afirmat ca la greci "Mergeti cum vreti", cred ca releva faptul ca si la bulgari ai incercat sa mergi cum vrei!
Oare cand vor invata si romanii sa respecte restrictiile de viteza, chiar daca se intampla in unele cazuri sa fie "aberante" pe zonele respective? Daca unii isi "baga picioarele" in legislatia rutiera din Romania, acest lucru nu inseamna ca este posibil si in strainatate fara a fi sanctionati! Inainte de a apasa pedala de acceleratie mai mult decat trebuie. te-ai gandit si la ce repercursiuni pot apare? Sau esti genul care "dupa ce isi baga picioarele in legislatie" si este "prins cu mata in sac" incepe cu "iarta-ma sefu' am gresit bla, bla bla"! Ai fost vreodata de acord ca meriti sa fi pedepsit dupa ce ai gresit?
Pot sa-ti spun ca am permis de peste 10 ani,am avut pana acum 3 masini personale,si am condus destul de mult ca sa-mi dau seama care e diferenta intre a incalca legea si a fi oprit abuziv.Cand am spus "mergeti cum vreti" am vrut sa spun "mergeti fara grija",ca nu veti fi abuzati.Pana la Atena am mers mult mai mult decat prin Bulgaria-de ce nu am avut nici o problema?Am intalnit si politisti greci si radare grecesti .???????????????????????????????
Dupa cum ai sarit cu morala imi dau seama ca nu ai condus prin Bulgaria pana in Grecia sa vezi cum e.Drum bun 400km cu 40,60 km/h!
bogdan10
Aug 23 2007, 12:46
QUOTE(wallkunst @ Aug 23 2007, 13:26)

Pot sa-ti spun ca am permis de peste 10 ani,am avut pana acum 3 masini personale,si am condus destul de mult ca sa-mi dau seama care e diferenta intre a incalca legea si a fi oprit abuziv.Cand am spus "mergeti cum vreti" am vrut sa spun "mergeti fara grija",ca nu veti fi abuzati.Pana la Atena am mers mult mai mult decat prin Bulgaria-de ce nu am avut nici o problema?Am intalnit si politisti greci si radare grecesti .???????????????????????????????
Dupa cum ai sarit cu morala imi dau seama ca nu ai condus prin Bulgaria pana in Grecia sa vezi cum e.Drum bun 400km cu 40,60 km/h!
De ce esti asa sigur ca nu am condus in Bulgaria? Anul acesta am fost si in Grecia si pana la bulgari pe litoral (alta data) si nu am avut probleme cu politia lor chiar daca am mers peste limita legala cu 20 - 30 km/h in unele zone. Daca ai carnetul de peste 10 ani, nu inseamna ca nu poti incalca regulile. Indiferent de vechimea de cand ai carnetul de conducere, greselile se pot face oricand! Si eu am carnetul de peste 18 ani (din timpul "epocii de aur") dar acest lucru nu inseamna ca nu au fost momente cand am gresit (cateodata am platit pt. aceste greseli altadata am scapat nepedepsit!).
La bulgari, principalul e sa ai grija in zonele de restrictie unde exista curbe si/sau pante/rampe. Acolo stau intotdeauna "militienii". Daca "ataci" curba sau panta cu viteza mai mare intotdeauna risti "sa o furi"! Nu vei vedea "militieni" cu radar in aliniament deoarece pot fi observati mai usor.
adrian_sibiu
Aug 23 2007, 13:14
Sunt in Paralia. O sa va spun pe scurt drumul incoace. Am intalnit politie in Bulgaria multa pentru un drum facut noaptea. Am intrat pe la 12 in bulgaria si am intrat in Grecia pe la 7. In ceva localitate mica de dupa Sofia a inceput pentru prima data detectorul sa imi cante in banda X, pana acolo nu a facut nimik. Si incetinesc de la 60 la 40 ca era un drum in urcare de 2 benzi. Trag pe prima banda si merg incet. am observat pe trotoarul de peste drum o lada niva cu ceva inscriptii pe ea si era orientata pentru cei care coborau
. Oricum mie imi cantase detectorul cu cel putin 100 m din spatelel lui iar dupa ce am trecut de el a continuat scandalul X pana la 5 liniute multa vreme. Pe langa mine au trecut 2 masini bulgaresti printre care si un BMW pe care l-am vazut apoi oprit de un echipaj de politie. ERA ORA 4 AM
De asta am scapat cu bine apoi la intrarea in alta localitate am redus iar la 60 (instinctiv) si vad ca coboara cineva dintr-o masina asezata tot pe partea stanga a drumului. Era un politai imi face semn sa aopresc. imi zice in romaneste "permis de conducere, carte verde" si apoi imi da actele si "100 km vama". Ii zic Thank You si plec. La greci tot asa am mai fost oprit doar pentru ca sa ne ceara buletinele.
Cam astea au fost toate opririle nedorite.
Concluzie:
Daca circulati incet in localitate si mai aveti si un detector de radar la voi scapati. Inafara localitatilor nu prea am respectat eu limitele alea tampite.
corinthias
Aug 23 2007, 13:25
QUOTE(bogdan10 @ Aug 23 2007, 13:46)

De ce esti asa sigur ca nu am condus in Bulgaria? Anul acesta am fost si in Grecia si pana la bulgari pe litoral (alta data) si nu am avut probleme cu politia lor chiar daca am mers peste limita legala cu 20 - 30 km/h in unele zone. Daca ai carnetul de peste 10 ani, nu inseamna ca nu poti incalca regulile. Indiferent de vechimea de cand ai carnetul de conducere, greselile se pot face oricand! Si eu am carnetul de peste 18 ani (din timpul "epocii de aur") dar acest lucru nu inseamna ca nu au fost momente cand am gresit (cateodata am platit pt. aceste greseli altadata am scapat nepedepsit!).
La bulgari, principalul e sa ai grija in zonele de restrictie unde exista curbe si/sau pante/rampe. Acolo stau intotdeauna "militienii". Daca "ataci" curba sau panta cu viteza mai mare intotdeauna risti "sa o furi"! Nu vei vedea "militieni" cu radar in aliniament deoarece pot fi observati mai usor.
Cu tot respectul imi permit sa te contrazic.
Caz concret de sofer bucurestean (nu eu), circuland regulamentar, oprit de militienii bulgari. Nu depasise limita de viteza, nu depasise nici alti participanti la trafic.
Militienii ii spun ca a incalcat limita de viteza. Soferul ii spune ca este imposibil si ca vrea sa vada inregistrarea. Astia ii spun ca nu se poate asa ceva si ii intind o statie de emisie receptie unde unu vorbea ceva in bulgara. Soferul nostru ii spune pe engleza ca nu intelege, la care vocea din statia de emisie receptie ii spune pe o romana pocita ca a depasit limita de viteza cu 15km/h. Militienii care l-au oprit incep sa completeze procesul verbal cu o amenda destul de mare (nu mai retin cat era). Soferul scoate 10 euro din buzunar, le da si astai ii ureaza drum bun.
Peste vreo 150 de km este oprit iar la iesirea dintr-un sat. De data asta militienii ii spun de la obraz daca nu are si el niste marunt ca a depasit limita de viteza si sa se inteleaga. Asta le spune ca deja a mai "cotizat" in urma cu cativa km, dar degeaba. A dat cotizatia si a plecat. Pana in Grecia a lasat si el vreo 50 euro.
Vreau sa spun ca poti circula exemplar, daca au chef sa te opreasca pt spaga te opresc. Punct.
Asta e motivul pentru care eu am circulat noaptea. Nu am avut nici un fel de probleme.
wallkunst
Aug 23 2007, 13:35
Dimineata devreme,la iesirea din vama bulgara spre Bulgaria mergi vreo cativa kilometri si ai un radar care se uita la tine de pe partea stanga a soselei.Faza tare e ca pana la acel radar,sensurile de circulatie sunt despartite de un fel de spatiu verde plin cu tufisuri,deci nu poate sa-ti faca nimeni semn cu farurile.Benzile se lipesc la un moment dat,dispar tufisurile si vezi imediat radarul.Ingeniosi militienii bulgari,nu?
investman
Aug 23 2007, 14:31
QUOTE(wallkunst @ Aug 22 2007, 15:59)

M-am intors de 2 zile din Grecia-am stat 10 zile-plecat cu masina,fara cazare rezervata.AVIZ AMATORILOR:Politia Bulgara vaneaza soferi romani-cei cu numere de Bucuresti sunt preferati.Eu am dat spaga in total 60 eur(la dus).Drumul dus l-am facut ziua-era plin de radare si politisti.La intoarcere am venit noaptea si n-am avut probleme-ce-i drept am mers cu ochii in 4 si am vazut doar 3 echipaje in mers,fara radar.Prima data (la dus),la vreo 70 km de Ruse spre Sofia,in afara localitatii,pe un camp vad ca in curbe (curbe lejere-drum bun) apar indicatoare 60 , 40 de reducere a vitezei.In fine.Aceste indicatoare incep sa se inmulteasca (tot in afara localitatilor).Intr-un varf de deal vad indicator 80,dupa vreo 50m 60 si chiar in varful dealului,dupa niste frunze de copac,vad tardiv 40.Nici nu ma dumiresc bine,dupa ce incep sa cobor panta,dupa damb-ma trage pe dreapta un echipaj.Imi explica pe bulgareste ca aveam 73 km /h,am depasit vitaza cu 33 km si trebuie sa-mi ia permisul.Citisem pe forum ca spaga e 10 euro. ma milogesc un pic si scot 10 euro-se uita la ei si refuza,eu insist,imi da drumul.In fine... dupa Sofia,nu stiu exact pe unde,tot in afara localitatii mergeam dupa 4 masini bulgare(eu ultimul din coloana).Vad un echipaj de politie,coboara repede un politai,sta sa treaca alea 4 masini ,se arunca in fata mea si matrage pe dreapta.La fel-imi exlpica ca am depasit de 3 ori viteza si am depasit in zona indicatorului cu Depasirea interzisa.(asta-bosorog mai versat,vorbea putin romaneste).Ca imi ia permisul,si ca tre sa platesc nu stiu cat la o banca care era cu 20 de km mai inapoi.I-am spus in engleza ca eram dupa masinile alea de 20 km si nu am depasit nimic-nici un rezultat-scrie un galbejit de proces verbal si ma pune sa senmnez,spunandu-mi ca nu-i nici o problema,gasesc permisul la ambasada din Bucuresti,platesc amenda si gata.Eu am luat foc,i-am zis ca sunt din Iasi si am facut 1000 de km pana la el,sa ma lase in pace-scot 10 eur-el incepe sa rada.Mai pun 10,20-nimic,mi-i arunca pe jos.Scoate 10 (ZECE) permise romanesti din buzunar si mi le arata:uite ce am produs azi.Scot tot ce aveam in portofel -50 eur ii bag in portiera si astept.sta un pic,(colegu tocmai tragea pe dreapta alta victima-roman bineinteles).Ia banii, II numara,imi da permisul si imi zice pe romaneste:drum bun!
La intoarcere sa luminat de ziua aproape sa ajung la Ruse si baietii deja puneau capcanele spre romanasi.Am facut semn cu farurile pana am innebunit.Revin cu detalii.Cine pleaca-respectati indicatoarele alea cu sfintenie-ca altfel va opresc marlanii.As vorbi mai urat-da n-am voie aici.
Poza:pe un drum ca asta poti sa iei un radar cu 70/h daca nu esti foarte atent.La greci-nici o grija nu va trebuie anti radar.Mergeti cum vreti.Eu asa am facut.In Salonic se merge cu 120/140/h pe centura orasului.
si eu care radeam de un amic ca a platit 30 de EUR pentru ca depasise limita cu 30 km/h....
mama lor de jigodii!!!
cine se apuca de facut morala pe aici probabil ca o ducea bine in dictatura regulilor tampite.
Sarmis111
Aug 23 2007, 14:39
O intrebare...daca iau masina unui amic (proprietate personala a acestuia) si fac o imputernicire la notariat ca pot iesi cu ea din tara, aceasta imputernicire treb tradusa si in engl si legalizata? Va multumesc...astept un raspuns urgent...
racz_olivia
Aug 23 2007, 21:07
Salut tuturor, duminica am ajuns acasa din Grecia dintr-un sejur se 7 zile. Am fost cazati la Vila Akropolis din Olympic Beach - am calatorit prin agentia Pro Travel. Mare grija cu aceasta vila, pentru ca nu toate camerele sunt la fel. Sunt unele spatioase, si normal, in care am stat noi, chiar foarte mici. Am ajuns in statiune la orele 11, cazarea s-a facut in jurul orei 3, pentru ca, desi se elibereaza camerele la ora 9 diminieata, femeile de servici nu ajung decat pe la ora 12.30. Cel putin cand am fost noi asa a fost si la fel au patit si cei care au venit dupa noi. Ca doara impreuna am stat in curte la 45 de grade. Ei asteptau sa fie eliberate camerele, noi autocarul spre acasa. mad.gif
Dupa ce am preluat camera noastra, am vazut ca bucataria e impreuna cu camera, abia ai spatiu langa paturi, si curatenia..... lasa de dorit. Sotul meu spune ca perinele put foarte tare (camera A1 - parter, poate in celelalte nu) - eu nu stiu dupa ce am vazut viermii din baie, nu am mai vrut sa ma ating de nimic din camera, si nu am pus capul pe perna.
Dar numai incetisor, deci dupa ce am vazut curatenia precara, am cumparat dintr-un Abc local pe langa altele dezinfectant - Clor si am sters cu ea vasul Wc, capacul, fiecare cmp, dupa care am turnat la greu pe faianta, si deoarece apartamentul are in dotare mops si galeata cu storcator, am intins clorul pe faianta cu mopsul, dupa care am stors mopsul in galeata. (Mopsul plin de clor) mad.gif
L-am lasat sa actioneze cca 40 de minute, dupa care am vrut sa limpezesc cu apa. Si cand ma iut in galeata, vad apa de cca 2 degete plina, plina cu viermi (probabil erau in mops - sa nu uitam ca au stat in clor 40 de minute) Am aruncat continutul galetii in vasul Wc, si probabil de la miscare viermii si-au revenit, si au inceput sa urce pe peretele Wc-lui. Am tras apa, normal, si au disparut, dar am ramas uimita, viermiu rezistenti la clor. Mi s-a facut greata.....
Noaptea frigiderul se aude bine de tot (cam ca si un tractor la 100 m distanta) - desi un model nu mai batran de 5 ani.
Se zice ca vila a fost finalizata in 2004 - dar mobilierul este mult mai vechi - va garantez.
A doua zi din sejur am avut intalnire cu agentia din Grecia - Agentia Armira Travel, si ne-au intrebat daca avem probleme. I-am povestit tot ce ati citit mai sus - si a dat din umeri spanand ca asta este, se mai intampla, etc. Am mai avut niste vecini de la etajul 2, care au primit o camera fara geam!! si mai mica ca suprafata decat a noastra.
Dar am avut si alti vecini care au avut camere cu 2 terase, spatioase etc... de aceea v-am spus mai sus ca atentie la camere, nu toate sunt la fel, dar pretul este acelasi pentru fiecare camera.
I-am mai povesit si la ghida care ne-a condus acasa, si dupa ce am povestit noi si cei de la etajul 2, au inceput mai multi de pe autocar s-au mai plans multi de Vila Zeus din Paralia, vreo 30 de persoana au spus ca nu mai calatoresc in veci cu Pro Travel - nici noi.
Ajungand acasa am sunat la agentie, i-am povestit, a spus ca ei nu stiau ca sunt diferente dintre apartamente, dar pe autocar in fata noastra era un cuplu, care spuneau ca au ales Vila Zeus, pentru ca de la Pro Travel li s-a spus ca in Vila Akropolis este si camera fara geam... deci Agentia PRO TRAVEL primeste de
Pe autocar in drumul spre casa am ascultat non stop muzica populara romaneasca (am avut un sofer cantaret din domeniu) inclusiv noaptea, la volum mare, desi cu 3 scaune in spatele nostru s-a ascultat noaptea, noi nu am mai putut dormi.
Inainte de plecare ne-am interesat, si poti inchiria si la fata locului, camere superbe, cu mobila noua, cu bucataria intr-o incapere separata, baie spatioasa, terasa spatioasa, cu verdetiuri frumoase la 30 Eur / camera / noapte ( noi am platit cca 46 eur / camera/ noapte)
Anul trecut am fost tot cu Pro Travel in paralia Vila Daphne, super..... mobila noua, bucatarie intr-o incapere separata, organizare buna - ne-am cazat cum am ajuns la vreo ora 10, la plecare cand am eliberat camera la ora 9 - am dat nas in nas cu femeia de serviciu. Acolo era si mai frumos, si mai bine organizat. De aceea am avut incredere in ei, si am luat teapa.
In rest recomand tuturor Olympic Beach, plaja frumoasa, mesele le-am luat de la primul restaurant de langa Cofetaria Venezia pe - langa plaja, pentru o masa de 2 persoane - cu bere, suc, mancare foarte multa si gustoasa, am platit intre 11 - 13 Eur. Dupa fiecare masa se primeste inghetata gratuita. Intotdeauna au cei mai multi oaspeti. Daca aveti timp vizitati si orasul Katerini - se merge cu autobus de langa Hotelul Parthenon - 1.4 Eur bilet / pers. Un oras frumusel.
In total am cheltuit 24 milioane lei vechi - cazare + mese + drum, cumparaturi, etc.(Anul acesta nu am fost in excursii optionale, anul trecut am fost la Athena + Skiathos - frumusete deosebita amandoua, merita vazute, nu numai pt o zi)
wallkunst
Aug 23 2007, 23:32
Revin, acum despre cazare in Grecia.Nu am facut rezervare din Romania-plecat cu masina personala.Am ajuns la Neos Marmaras-bratul Sithonia-Halkidiki la 8 seara.La 8.30 eram cazati (2 perechi )intr-o viluta cu etaj-110 euro pe noapte viluta cu living,baie,bucatarie,terasa jos si 2 camere ,baie balcoane la etaj.Plaja la 5 metri mai in fata,sezlonguri moca.Click to view attachmentClick to view attachmentStat 3 nopti dupa care plecat la Paralia Katerini-ajuns la 9 seara,in jumatate de ora gasit cazare cu 50 euro pe noapte camera cu pat dublu,sau 60 cu mic dejun inclus.Stat 3 zile si aici.Click to view attachmentClick to view attachmentimpecabil:t
lefon,aer conditionat,frigider,televizor cu pro tv,internet moca la parter.Apoi am plecat la Atena,stat o noapte in portul Pireas-hotel delfini-80 euro pe noapte apartament cu 2 camere,la fel-aer cond ,frigider,baie in camera.Click to view attachmentClick to view attachment
mitrescualex
Aug 24 2007, 08:40
QUOTE(wallkunst @ Aug 24 2007, 00:32)

Revin, acum despre cazare in Grecia.Nu am facut rezervare din Romania-plecat cu masina personala.Am ajuns la Neos Marmaras-bratul Sithonia-Halkidiki la 8 seara.La 8.30 eram cazati (2 perechi )intr-o viluta cu etaj-110 euro pe noapte viluta cu living,baie,bucatarie,terasa jos si 2 camere ,baie balcoane la etaj.Plaja la 5 metri mai in fata,sezlonguri moca.
Click to view attachmentClick to view attachmentStat 3 nopti dupa care plecat la Paralia Katerini-ajuns la 9 seara,in jumatate de ora gasit cazare cu 50 euro pe noapte camera cu pat dublu,sau 60 cu mic dejun inclus.Stat 3 zile si aici.
Click to view attachmentClick to view attachmentimpecabil:t
lefon,aer conditionat,frigider,televizor cu pro tv,internet moca la parter.Apoi am plecat la Atena,stat o noapte in portul Pireas-hotel delfini-80 euro pe noapte apartament cu 2 camere,la fel-aer cond ,frigider,baie in camera.
Click to view attachmentClick to view attachment
Intamplator, sau nu, este cam acelasi drum pe care as vrea sa-l parcurg eu cand ma duc in Grecia, in Septembrie.
4 nopti in Nei Pori, 2 nopti in Atena si 2 nopti in Sithonia, la Agios Nikolaos.
Cum si cat ai facut pe drum intre Paralia Katerini si Atena?
A fost obositor?
Ce-ai vizitat in Atena (dc ai avut timp de vizitat...)
Pe Sithonia ce-ai vizitat?
QUOTE(Sarmis111 @ Aug 23 2007, 15:39)

O intrebare...daca iau masina unui amic (proprietate personala a acestuia) si fac o imputernicire la notariat ca pot iesi cu ea din tara, aceasta imputernicire treb tradusa si in engl si legalizata? Va multumesc...astept un raspuns urgent...
Nu e problema;treci fara griji. Multi ies cu masinile firmelor; chiar daca e inmatriculata pe firma proprie tot tre facute aceste demersuri. Poti iesi daca faceti act la notariat tradus; actul tre sa cuprinda toate detaliile: traseu,perioada,etc.Stie notarul.
alexix
Aug 24 2007, 09:25
QUOTE(racz_olivia @ Aug 23 2007, 22:07)

Salut tuturor, duminica am ajuns acasa din Grecia dintr-un sejur se 7 zile. Am fost cazati la Vila Akropolis din Olympic Beach - am calatorit prin agentia Pro Travel. Mare grija cu aceasta vila, pentru ca nu toate camerele sunt la fel. Sunt unele spatioase, si normal, in care am stat noi, chiar foarte mici. Am ajuns in statiune la orele 11, cazarea s-a facut in jurul orei 3, pentru ca, desi se elibereaza camerele la ora 9 diminieata, femeile de servici nu ajung decat pe la ora 12.30. Cel putin cand am fost noi asa a fost si la fel au patit si cei care au venit dupa noi. Ca doara impreuna am stat in curte la 45 de grade. Ei asteptau sa fie eliberate camerele, noi autocarul spre acasa. mad.gif
Dupa ce am preluat camera noastra, am vazut ca bucataria e impreuna cu camera, abia ai spatiu langa paturi, si curatenia..... lasa de dorit. Sotul meu spune ca perinele put foarte tare (camera A1 - parter, poate in celelalte nu) - eu nu stiu dupa ce am vazut viermii din baie, nu am mai vrut sa ma ating de nimic din camera, si nu am pus capul pe perna.
Dar numai incetisor, deci dupa ce am vazut curatenia precara, am cumparat dintr-un Abc local pe langa altele dezinfectant - Clor si am sters cu ea vasul Wc, capacul, fiecare cmp, dupa care am turnat la greu pe faianta, si deoarece apartamentul are in dotare mops si galeata cu storcator, am intins clorul pe faianta cu mopsul, dupa care am stors mopsul in galeata. (Mopsul plin de clor) mad.gif
L-am lasat sa actioneze cca 40 de minute, dupa care am vrut sa limpezesc cu apa. Si cand ma iut in galeata, vad apa de cca 2 degete plina, plina cu viermi (probabil erau in mops - sa nu uitam ca au stat in clor 40 de minute) Am aruncat continutul galetii in vasul Wc, si probabil de la miscare viermii si-au revenit, si au inceput sa urce pe peretele Wc-lui. Am tras apa, normal, si au disparut, dar am ramas uimita, viermiu rezistenti la clor. Mi s-a facut greata.....
Noaptea frigiderul se aude bine de tot (cam ca si un tractor la 100 m distanta) - desi un model nu mai batran de 5 ani.
Se zice ca vila a fost finalizata in 2004 - dar mobilierul este mult mai vechi - va garantez.
A doua zi din sejur am avut intalnire cu agentia din Grecia - Agentia Armira Travel, si ne-au intrebat daca avem probleme. I-am povestit tot ce ati citit mai sus - si a dat din umeri spanand ca asta este, se mai intampla, etc. Am mai avut niste vecini de la etajul 2, care au primit o camera fara geam!! si mai mica ca suprafata decat a noastra.
Dar am avut si alti vecini care au avut camere cu 2 terase, spatioase etc... de aceea v-am spus mai sus ca atentie la camere, nu toate sunt la fel, dar pretul este acelasi pentru fiecare camera.
I-am mai povesit si la ghida care ne-a condus acasa, si dupa ce am povestit noi si cei de la etajul 2, au inceput mai multi de pe autocar s-au mai plans multi de Vila Zeus din Paralia, vreo 30 de persoana au spus ca nu mai calatoresc in veci cu Pro Travel - nici noi.
Ajungand acasa am sunat la agentie, i-am povestit, a spus ca ei nu stiau ca sunt diferente dintre apartamente, dar pe autocar in fata noastra era un cuplu, care spuneau ca au ales Vila Zeus, pentru ca de la Pro Travel li s-a spus ca in Vila Akropolis este si camera fara geam... deci Agentia PRO TRAVEL primeste de
Pe autocar in drumul spre casa am ascultat non stop muzica populara romaneasca (am avut un sofer cantaret din domeniu) inclusiv noaptea, la volum mare, desi cu 3 scaune in spatele nostru s-a ascultat noaptea, noi nu am mai putut dormi.
Inainte de plecare ne-am interesat, si poti inchiria si la fata locului, camere superbe, cu mobila noua, cu bucataria intr-o incapere separata, baie spatioasa, terasa spatioasa, cu verdetiuri frumoase la 30 Eur / camera / noapte ( noi am platit cca 46 eur / camera/ noapte)
Anul trecut am fost tot cu Pro Travel in paralia Vila Daphne, super..... mobila noua, bucatarie intr-o incapere separata, organizare buna - ne-am cazat cum am ajuns la vreo ora 10, la plecare cand am eliberat camera la ora 9 - am dat nas in nas cu femeia de serviciu. Acolo era si mai frumos, si mai bine organizat. De aceea am avut incredere in ei, si am luat teapa.
In rest recomand tuturor Olympic Beach, plaja frumoasa, mesele le-am luat de la primul restaurant de langa Cofetaria Venezia pe - langa plaja, pentru o masa de 2 persoane - cu bere, suc, mancare foarte multa si gustoasa, am platit intre 11 - 13 Eur. Dupa fiecare masa se primeste inghetata gratuita. Intotdeauna au cei mai multi oaspeti. Daca aveti timp vizitati si orasul Katerini - se merge cu autobus de langa Hotelul Parthenon - 1.4 Eur bilet / pers. Un oras frumusel.
In total am cheltuit 24 milioane lei vechi - cazare + mese + drum, cumparaturi, etc.(Anul acesta nu am fost in excursii optionale, anul trecut am fost la Athena + Skiathos - frumusete deosebita amandoua, merita vazute, nu numai pt o zi)
Noi mergem cu masina luni in Grecia, paralia, Vila Daphni. Am auzit ca e frumoasa desi e pe artera foarte circulaata, decii multa zarva...
Imi pare rau pentru experienta neplacuta traita. Nu as vrea sa patesc asa ceva.
Noi din 2003 incoace mergem frecvent in grecia si nu am avut asemenea probleme. Doar tranversarea Bulgariei ne da mereu batai de cap. In rest suntem super incantati de grecia. Anul trecut am fost si cu bebica noastra si a fost chiar bine.
In ceea ce priveste cazarea in grecia, depinde de agentie. In fiecare an agentiile care isi permit, cumpara o vila, doua, inca de la inceputul sezonului. Ar fi foarte bine daca ai prinde o astfel de oferta pentru ca stii ca nu te asteapta surprize. Eu sunt convinsa ca va fi frumos, ca-n fiecare an...
Salut!
A fost cineva in orasul Larisa?Am inteles ca se pot face cumparaturi de acolo.
As dori mai multe detalii.Mersi
wallkunst
Aug 24 2007, 10:20
QUOTE(mitrescualex @ Aug 24 2007, 09:40)

Cum si cat ai facut pe drum intre Paralia Katerini si Atena?
A fost obositor?
Ce-ai vizitat in Atena (dc ai avut timp de vizitat...)
Pe Sithonia ce-ai vizitat?
De la Paralia Katerini la Atena sunt vreo 400 km,majoritatea pe autostrada.Cam la fiecare 100 km platesti taxa 2 euro.Am vazut si politisti cu un radar pe la mijlocul traseului (portiunea care nu era pe autostrada).Cateva bucati de drum in lucru,dar bine semnalizate,circulatie fluenta.Indicatoare la tot pasul.Am facut cam 5 ore dar am mai oprit pe traseu,am facut o baie in mare pe undeva.Nu recomand sa intri in Atena fara gps.Aia circula ca nebunii-80-140 km/h prin oras,plin de motociclisti care trec printre masini.Atentie mare.Cu tot cu gps am gresit o sttrada si am intrat pe contrasens.Am lasat masina in Pireu si de acolo am fost cu metroul la Acropole-12 euro intrarea.E bine sa faci rost de un carnet de student-e mult mai ieftina intrarea.
Pe sithonia am mers vreo 60 de km -peisaje faine-poze.
ariel71
Aug 24 2007, 13:52
salut
a fost cineva in statiunea Hanioti, hotel Sousouras ?
cred ca am citit aproape toate forumurile despre Grecia si nu am gasit decat o descriere si aia era de anul trecut
drum bun celor care pleaca si concediu frumos
bun venit celor abia sositi
racz_olivia
Aug 24 2007, 20:30
QUOTE(alexix @ Aug 24 2007, 10:25)

Noi mergem cu masina luni in Grecia, paralia, Vila Daphni. Am auzit ca e frumoasa desi e pe artera foarte circulaata, decii multa zarva...
Noi din 2003 incoace mergem frecvent in grecia si nu am avut asemenea probleme. Doar tranversarea Bulgariei ne da mereu batai de cap. In rest suntem super incantati de grecia. Anul trecut am fost si cu bebica noastra si a fost chiar bine.
In ceea ce priveste cazarea in grecia, depinde de agentie. In fiecare an agentiile care isi permit, cumpara o vila, doua, inca de la inceputul sezonului. Ar fi foarte bine daca ai prinde o astfel de oferta pentru ca stii ca nu te asteapta surprize. Eu sunt convinsa ca va fi frumos, ca-n fiecare an...
Intr-adevar Vila Dahni este pe o parte circulata, este aproape de de strada principala, este chiar pe strada paralela, si viz-a-vis de hoitel este statie de autobuz, care circula regulamentar, din 15 - 20 de minute, dar are geamuri termopane, si noaptea le-am inchis intotdeauna, n-ai mai auzit nimic... Cred ca au optiunea cu aer conditionat, noua nu ne-a trebuit, am fost la inceputul lunii septembrie si nu a fost calicula.
In afara de aceasta experienta neplacuta, suntem si noi foarte incantati de Grecia, si dupa cum am mai spus, plaja e foarte frumoasa, si curata.
Va doresc un sejur cat mai placut.
QUOTE(wallkunst @ Aug 23 2007, 14:35)

Dimineata devreme,la iesirea din vama bulgara spre Bulgaria mergi vreo cativa kilometri si ai un radar care se uita la tine de pe partea stanga a soselei.Faza tare e ca pana la acel radar,sensurile de circulatie sunt despartite de un fel de spatiu verde plin cu tufisuri,deci nu poate sa-ti faca nimeni semn cu farurile.Benzile se lipesc la un moment dat,dispar tufisurile si vezi imediat radarul.Ingeniosi militienii bulgari,nu?
Nu este Podul Prietenie, ci al Fratiei. Este vreo diferenta? Nu am vazut-o.
Vezi radarul. Dar nu ne-ai spus daca te-au oprit.
Am trecut BG si noaptea pe la 3 (exista politie, atentie pentru cei care spun ca pina dimineata este pauza!) si in plina zi: avantaj ziua - am prins "antemergatori" o masina de politie.
Daca la BG fratia inseamna discutia cu care ne-am invatat in RO, la GR si TR scenariul este altul. Se scot actele fara discutie, apoi se numara banii fara a incerca vreo "figura".
QUOTE(wallkunst @ Aug 24 2007, 00:32)

Revin, acum despre cazare in Grecia.Nu am facut rezervare din Romania-plecat cu masina personala.Am ajuns la Neos Marmaras-bratul Sithonia-Halkidiki la 8 seara.La 8.30 eram cazati (2 perechi )intr-o viluta cu etaj-110 euro pe noapte viluta cu living,baie,bucatarie,terasa jos si 2 camere ,baie balcoane la etaj.Plaja la 5 metri mai in fata,sezlonguri moca.
Click to view attachmentClick to view attachmentStat 3 nopti dupa care plecat la Paralia Katerini-ajuns la 9 seara,in jumatate de ora gasit cazare cu 50 euro pe noapte camera cu pat dublu,sau 60 cu mic dejun inclus.Stat 3 zile si aici.
lefon,aer conditionat,frigider,televizor cu pro tv,internet moca la parter.Apoi am plecat la Atena,stat o noapte in portul Pireas-hotel delfini-80 euro pe noapte apartament cu 2 camere,la fel-aer cond ,frigider,baie in camera.
Bravo! Spuneti asa ceva tuturor ca poate vor intelege ce este in agentii.
Citez: "Inainte de plecare ne-am interesat, si poti inchiria si la fata locului, camere superbe, cu mobila noua, cu bucataria intr-o incapere separata, baie spatioasa, terasa spatioasa, cu verdetiuri frumoase la 30 Eur / camera / noapte ( noi am platit cca 46 eur / camera/ noapte)"
Alegeti inainte de a plati, degeaba intrebati cum este dupa ce contractul este gata. Experientele au fost ami triste cu agentiile de la noi, decit o intelegere "la distanta" ori "la fata locului".
Am intrebat la o receptie cum as fi putut lua legatura DIRECT cu ei, nu pentru ca pretul ar fi fost foarte mare (70 euro). Nu mia- raspuns receptionera, ci a venit patronul: 50-60 de euro la anul direct la noi. "SI VEDEM CE MAI FACEM PENTRU CA DEJA ATI DORMIT LA NOI SI ANUL ACESTA!"
Ati auzit de incercari de asa natura (fidelitate) la vreun vinzator local?!
QUOTE(wallkunst @ Aug 24 2007, 11:20)

De la Paralia Katerini la Atena sunt vreo 400 km,majoritatea pe autostrada.Cam la fiecare 100 km platesti taxa 2 euro.Am vazut si politisti cu un radar pe la mijlocul traseului (portiunea care nu era pe autostrada).Cateva bucati de drum in lucru,dar bine semnalizate,circulatie fluenta.Indicatoare la tot pasul.Am facut cam 5 ore dar am mai oprit pe traseu,am facut o baie in mare pe undeva.Nu recomand sa intri in Atena fara gps.Aia circula ca nebunii-80-140 km/h prin oras,plin de motociclisti care trec printre masini.Atentie mare.Cu tot cu gps am gresit o sttrada si am intrat pe contrasens.Am lasat masina in Pireu si de acolo am fost cu metroul la Acropole-12 euro intrarea.E bine sa faci rost de un carnet de student-e mult mai ieftina intrarea.
Pe sithonia am mers vreo 60 de km -peisaje faine-poze.
Pentru voi - cei tineri - un carnet de student poate fi o solutie.
Necunoasterea noastra este problema: in biletul tau de 12-13 euro ai mai mult decit Acropole.
Este valabil 4 zile, pentru vreo 7 obiective din Atena (inclusiv muzeu).
Si eu am primit informatia (la timp!!!) de la un grec si v-o transmit! Folositi-o! Este pacat sa petreceti doar o zi in Atena. Evident ca nu pentru bilet.
Mare atentie la scutere+motociclete care te "iau" si pe dreapta si pe stinga.
sisupower
Aug 25 2007, 13:05
Salutare calatorilor.
Plecam in Halkidiki cu masina in noaptea aceasta din Bucuresti. As vrea tare mult sa mai mergem cu cineva care stie drumul.
Oferim conversatie placuta la opriri:)
Ptr contact, mess:raducozac.
Drum bun si distractie placuta in vacanta.
wallkunst
Aug 26 2007, 21:35
QUOTE(o_dor @ Aug 25 2007, 11:55)

Vezi radarul. Dar nu ne-ai spus daca te-au oprit.
L-am vazut la intoarcere,era cu fata spre cei ce veneau dinspre Romanica.
machedoi
Aug 26 2007, 21:50
QUOTE(alexix @ Aug 24 2007, 10:25)

Noi am stat anul acesta la Dafni. Intr-adevar este situata chiar vizavi de statia de autobuz, dar nu ne-a deranjat prea tare galagia, inchideam usa de la balcon si trageam oblonul. De altfel seara eram tare obositi asa ca adormeam fara probleme. Nu toate camerele sunt la fel. Noi am avut o camera spatioasa la etajul 1, cu trei paturi, cu mobilier frumos, ingrijit , cu balcon mare care dadea chiar spre statia de autobuz si se putea vedea si marea. Alte camere au vedere pe strada paralela cu plaja iar altele au vedere in spatele vilei.Vila este foarte aproape de plaja. Nu exista nici o placuta cu numele vilei la intrare, intrarea se face de pe stada perpendiculara pe strada "principala". Probleme ar fi cu parcarea masinii pentru ca in fata intrarii este o statie de taxiuri, dar cu putina rabdare se rezolva, se gaseste loc.
Drum bun si petrecere frumoasa!
teodoruc
Aug 27 2007, 09:47
QUOTE(ariel71 @ Aug 24 2007, 14:52)

salut
a fost cineva in statiunea Hanioti, hotel Sousouras ?
cred ca am citit aproape toate forumurile despre Grecia si nu am gasit decat o descriere si aia era de anul trecut
drum bun celor care pleaca si concediu frumos
bun venit celor abia sositi
Salut,
Am fost acum 3 ani in Hanioti si plec si anul acesta pe 1 sept pentru 10 zile in Hanioti. E o statiune cocheta, dupa mine cea mai misto de pe bratul Kasandra. e plina de turisti englezi.
Acum 3 ani am stat la Hotel Dionysos iar anul acesta am ales Hotel Calypso, despre Sousouras nu pot sa iti spun nimic.
Incearca sa cauti informatii pe forumul www.halkidiki.com.
Teo
ariel71
Aug 27 2007, 13:28
MULTUMESC tuturor celor ce mi-au raspuns
cu ajutorul vostru mi-am lamurit multe din dilemele legate de drum....militieni.....hanioti.....
va doresc drum bun si concediu frumos, celor ce urmeaza sa plece
sa auzim, numai,de bine
Salutare,
stie cineva concret unde sunt incendii in Grecia? In ce zona? Am auzit la radio ceva de ... 61 de morti... de zi de doliu national....
In zona Peloponez.
Pt mai multe detalii Vezi aici
racz_olivia
Aug 27 2007, 18:52
QUOTE(o_dor @ Aug 25 2007, 12:04)

Bravo! Spuneti asa ceva tuturor ca poate vor intelege ce este in agentii.
Citez: "Inainte de plecare ne-am interesat, si poti inchiria si la fata locului, camere superbe, cu mobila noua, cu bucataria intr-o incapere separata, baie spatioasa, terasa spatioasa, cu verdetiuri frumoase la 30 Eur / camera / noapte ( noi am platit cca 46 eur / camera/ noapte)"
Alegeti inainte de a plati, degeaba intrebati cum este dupa ce contractul este gata. Experientele au fost ami triste cu agentiile de la noi, decit o intelegere "la distanta" ori "la fata locului".
Am intrebat la o receptie cum as fi putut lua legatura DIRECT cu ei, nu pentru ca pretul ar fi fost foarte mare (70 euro). Nu mia- raspuns receptionera, ci a venit patronul: 50-60 de euro la anul direct la noi. "SI VEDEM CE MAI FACEM PENTRU CA DEJA ATI DORMIT LA NOI SI ANUL ACESTA!"
Ati auzit de incercari de asa natura (fidelitate) la vreun vinzator local?!
M-am exprimat gresit, scuze:
"Inainte de plecare ne-am interesat, si poti inchiria si la fata locului, camere superbe, cu mobila noua, cu bucataria intr-o incapere separata, baie spatioasa, terasa spatioasa, cu verdeturi frumoase la 30 Eur / camera / noapte ( noi am platit cca 46 eur / camera/ noapte)"
Nu am fost atenta - inainte de plecarea spre casa din Grecia m-am interesat - peste mai multe Vile scria Rooms to let, Zimmer Frei - si am intrat in cateva dintre ele sa le vedem, toate erau mai frumoase, decat Vila Akropolis, si in acea perioada (11-18 august) au cerut cca 30 - 35 EUR / noapte / camera.
cornel001
Aug 28 2007, 11:22
QUOTE(wallkunst @ Aug 22 2007, 16:59)

M-am intors de 2 zile din Grecia-am stat 10 zile-plecat cu masina,fara cazare rezervata.AVIZ AMATORILOR:Politia Bulgara vaneaza soferi romani-cei cu numere de Bucuresti sunt preferati....
1. de groaza, daca chiar a fost un abuz... nu rezolvi nimic daca suni la consulatul romaniei din bulgaria ? sau la serviciul lor de urgenta asa cum ai face-o in romania ?
2. cred ca faci confuzie intre detector de radar si anti-radar
3. in grecia nu ca nu ai nevoie de oricare din cele doua, daca e asa cum zici, dar nici voie n-ai.
lady Di
Aug 28 2007, 14:44
Eu am revenit din Grecia dintr-un sejur de 7 zile in Halkidiki, in apropiere de Nea Moudania, in Dionisiou Beach. A fost extraordinar, oferta am gasit-o pe net si am sperat din tot sufletul sa nu mai fi fost cazati acolo turisti romani, ca sa nu fiu obligata sa suport anumite prejudecati cu privire la romani...indreptatite, de altfel.
Am rezervat camera dubla, am cerut al treilea pat pentru copil si totul a fost asa cum arata in forografiile de pe site. Curatenia luna, politetea si amabilitatea grecilor m-au impresionat. Cu preturile nu e chiar asa cum am citit pe forum, ca am plecat cam speriata, fiind prima data cand merg in Grecia. E comparabil cu costurile din oras, dar este mai ieftin ca pe litoralul romanesc si, daca tinem cont de calitatea serviciilor, pai atunci preferam sa iesim peste hotare.
Drumul a fost usor chiar si prin Bulgaria, am trecut vama pe la Bechet cu bacul de 01.00, calitatea soselelor e buna si fiindca am stiut ca la intrarea pe centura Sofiei trebuie putina atentie cu urcarea pe pod, ne-am descurcat. A, sa nu uit, am fost cu o singura masina.
Daca cineva doreste amanunte, va stau la dispozitie.
P.S. Am fost sa vedem Salonicul, langa Turnul Alb erau parcate cateva autocare, printre care vreo 3 de romani...din nefericire, se comportau cel mai urat: stateau tolaniti pe niste scari, aruncau cu cutiile goale de suc spre cosurile de gunoi din lene ca aveau de parcurs vreo 5 m, vorbeau tare ...ce mai, fara comentarii.
Petrecere frumoasa cui pleaca de acum incolo. Grecia merita vazuta si vizitata.
QUOTE(lady Di @ Aug 28 2007, 15:44)

Eu am revenit din Grecia dintr-un sejur de 7 zile in Halkidiki, in apropiere de Nea Moudania, in Dionisiou Beach. A fost extraordinar, oferta am gasit-o pe net si am sperat din tot sufletul sa nu mai fi fost cazati acolo turisti romani, ca sa nu fiu obligata sa suport anumite prejudecati cu privire la romani...indreptatite, de altfel.
Am rezervat camera dubla, am cerut al treilea pat pentru copil si totul a fost asa cum arata in forografiile de pe site. Curatenia luna, politetea si amabilitatea grecilor m-au impresionat. Cu preturile nu e chiar asa cum am citit pe forum, ca am plecat cam speriata, fiind prima data cand merg in Grecia. E comparabil cu costurile din oras, dar este mai ieftin ca pe litoralul romanesc si, daca tinem cont de calitatea serviciilor, pai atunci preferam sa iesim peste hotare.
Drumul a fost usor chiar si prin Bulgaria, am trecut vama pe la Bechet cu bacul de 01.00, calitatea soselelor e buna si fiindca am stiut ca la intrarea pe centura Sofiei trebuie putina atentie cu urcarea pe pod, ne-am descurcat. A, sa nu uit, am fost cu o singura masina.
Daca cineva doreste amanunte, va stau la dispozitie.
P.S. Am fost sa vedem Salonicul, langa Turnul Alb erau parcate cateva autocare, printre care vreo 3 de romani...din nefericire, se comportau cel mai urat: stateau tolaniti pe niste scari, aruncau cu cutiile goale de suc spre cosurile de gunoi din lene ca aveau de parcurs vreo 5 m, vorbeau tare ...ce mai, fara comentarii.
Petrecere frumoasa cui pleaca de acum incolo. Grecia merita vazuta si vizitata.
Bravo, f bine ai faut. Mie mi-au trebuit 7 ani de mers in Gr prin agentii, ca sa ma lamuresc ca e mult mai bine sa mergi individual. Te rog, da-mi si mie site-ul cu locatia respectiva.Mersi anticipat.
helllen
Aug 29 2007, 11:38
QUOTE(investman @ Aug 23 2007, 15:31)

si eu care radeam de un amic ca a platit 30 de EUR pentru ca depasise limita cu 30 km/h....
mama lor de jigodii!!!
cine se apuca de facut morala pe aici probabil ca o ducea bine in dictatura regulilor tampite.
aveti idee daca sunt problema cand circuli doar cu CI (buletinul) ? astept raspun urgent
lady Di
Aug 29 2007, 12:04
QUOTE(helllen @ Aug 29 2007, 12:38)

aveti idee daca sunt problema cand circuli doar cu CI (buletinul) ? astept raspun urgent
probleme la trecerea vamilor nu sunt, dar poti avea surprize cand vrei sa te cazezi... exista persoane care solicita pasaport, mai ales romanilor...eu am luat pentru siguranta si CI si pasaport...
mariralu_18
Aug 29 2007, 12:07
QUOTE(wallkunst @ Aug 23 2007, 22:32)

Sal
As vrea sa stiu cum se numeste vila ca sa pot sa imi rezer 2 camere acolo .
Mersi mult
artemisa24
Aug 29 2007, 13:48
QUOTE(teodoruc @ Aug 27 2007, 10:47)

Salut,
Am fost acum 3 ani in Hanioti si plec si anul acesta pe 1 sept pentru 10 zile in Hanioti. E o statiune cocheta, dupa mine cea mai misto de pe bratul Kasandra. e plina de turisti englezi.
Acum 3 ani am stat la Hotel Dionysos iar anul acesta am ales Hotel Calypso, despre Sousouras nu pot sa iti spun nimic.
Incearca sa cauti informatii pe forumul www.halkidiki.com.
Teo
acum statiunea este plina de sarbi si rusi si mai putin englezi. si multi, multi, multi copii................................
paralia? iacs!
check out LEFKADA experience:
http://picasaweb.google.com/bogdanmos
wallkunst
Aug 29 2007, 18:24
QUOTE(helllen @ Aug 29 2007, 12:38)

Eu am avut si pasaport ,dar nu mi l-a cerut nimeni nicaieri.De fapt nu mi-a cerut nimeni nici cartea verde a masinii ,nici procura de la firma de leasing pt masina.
wallkunst
Aug 29 2007, 18:26
QUOTE(cornel001 @ Aug 28 2007, 12:22)

1. de groaza, daca chiar a fost un abuz... nu rezolvi nimic daca suni la consulatul romaniei din bulgaria ? sau la serviciul lor de urgenta asa cum ai face-o in romania ?
ce sa rezolv-peste tot unde am povestit de politistii Bulgari (am povestit si la greci si la bulgari) au zis ca stiu de abuzurile astea-si?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.