Suc natural cu efect de energizant

andreew

Urmeaza sa plec in vacanta, si o sa fie un drum luuung cu masina. Deci o sa fiu obosit: nopti pierdute pe drum, etc.
De asemenea detin mixer proprietate personala, si va intreb: exista vreun suc din fructe care sa te mentina ca dupa ce bei un Red Bull de exemplu? Ce fructe sa combin, care sa dea cel mai bun efect? Mersi anticipat.
mufa
QUOTE(andreew @ Jun 26 2006, 11:47) *
Urmeaza sa plec in vacanta, si o sa fie un drum luuung cu masina. Deci o sa fiu obosit: nopti pierdute pe drum, etc.
De asemenea detin mixer proprietate personala, si va intreb: exista vreun suc din fructe care sa te mentina ca dupa ce bei un Red Bull de exemplu? Ce fructe sa combin, care sa dea cel mai bun efect? Mersi anticipat.

Mai bine dormi nopțile.

andreew
Mai baiete copile, faza e sa fiu in forma pe drum.
Epurica
Din cate stiu portocalele sunt considerate "bune energizante". Nu mai stiu cati ml de suc de portocale ar echivala cu o ceasca de cafea.
Eu as merge pe un suc de portocale. Tymbark sau Fruttia Nectar de portocale.
mufa
QUOTE(andreew @ Jun 26 2006, 22:44) *
Mai baiete copile, faza e sa fiu in forma pe drum.

Nu, faza e să te simți bine în vacanță și să nu ajungi să pui în pericol viața ta și celor cu care mergi.

P.S. Nu mai sunt demult copil.
puiulnoptii
Gatorade. Pentru a te mentine treaz trebuie ca la oboseala ritmul cardiac sa se mentina constant, iar cofeina te ajuta sa stai treaz. Poti incerca ciocolata, Coca Cola (ai grija la ficat).

Din sucuri naturale se pare cele din citrice sunt cele mai indicate.
Ayame
Sucul de banane se transforma cel mai repede in energie..

SnowWhit3
De banane stiam si eu ca sunt "mai" energizante... mananca jucatorii de tenis in timpul meciurilor. Oricum nu o sa te simti ca dupa un Redbul lol smile.gif
Tuliman
Ceaiul verde: e cat se poate de "natural" si la fel de energizant ca si cafeaua. Din sucul de fructe, cel mai mare aport de energie il are zaharul.
Mirovaia_Scorb

QUOTE(mufă @ Jun 26 2006, 14:49) *
Mai bine dormi nopțile.

Daaaa, este și asta o soluție.

QUOTE(Tuliman @ Jul 3 2006, 15:04) *
Ceaiul verde: e cat se poate de "natural" si la fel de energizant ca si cafeaua. Din sucul de fructe, cel mai mare aport de energie il are zaharul.

Este o mare diferență între "zahărul" din fructe și zahărul la pungă. Am consumat ananas. Era extrem de dulce și am avut senzația că beau ambrozie. A fost o revelație bounce.gif . Chiar pot să afirm că m-am simțit destul de energizat, comparativ cu alte stimulente dedicate. Spre deosebire de zahărul pur, ce oferă destul de multă energie pentru o perioadă de timp, consumând fructoză nu te vei simți epuizat după trecerea perioadei de boom energetic.
Mai poți încerca suc de kiwi, dar vezi să nu fie cofleșite - au un gust imbecil când încep să expire.
Nu sunt lămurit ce vei face cu sucul dacă se încălzește pe parcurs, ai frigider auto ?Lichidele astea trebuie ținute la 2-3 grade și consumate în maxim 12 ore.
Ai putea să ții la frigider sucul după ce l-ai preparat și apoi să îl transferi într-un termos ca să-l ții în mașină.

Mai este un aspect de care trebuie să ții cont. Fructele dulci sunt doar combustibilul care te ajută să faci față la un efort prelungit, dar pe mine consumul de dulce în cantitate mare mă transpune într-o stare euforică în detrimentul atenției și concentrării. Asta în ideea că va trebui să șofezi mult timp. De aceea recomand 2 capsule de Ginseng pentru a amplifica capacitatea de control și reacție la stimulii externi.
CapitanuPICARD
andreew, daca as fi la circulatie ti-as lua carnetul smile.gif pe motiv ca e mai usor sa previi un accident facut de unu' care conduce obosit, cu seringa cu steroizi infipta-n kur ca sa nu doarma la volan, decat sa repari ce se maim poate repara.
Taw

Redbull contine FOARTE MULTA cofeina, pe cand sucurile naturale contin carbohidrati simpli (fructoza)..
Sunt 2 tipuri de "energizare" diferita...unul actioneaza asupra creierului, iar altul asupra muschilor.
Carbohidratii iti vor da energie sa faci miscare, sa alergi, etc..dar nu te vor tine treaz noptile.
Oricum recomand cu caldura banane + miere, etc..cu cat fructele sunt mai dulci, cu atat sunt mai energizante.
romaximusro
parca vazusem pe discovery odata ceva de o chestie cu ginseng, cum ca ar fi si ala energizant. Sper ca mi-am adus aminte bine smile.gif
daiana

unde pleci?
dalu364
QUOTE(andreew @ Jun 26 2006, 10:47) *

Da , exista. Se numeste GUARANA si se gaseste in farmacii. Este un produs total naturist first.gif . Cauta informatii despre acest produs pe net si sant convins ca o sa fii multumit de el. coolspeak.gif coolspeak.gif
Tuliman
Guarana exista sub forma de pastile/capsule, nu suc, decat daca te mananca undeva sa-ti faci suc de mere/morcovi.... in mixer si sa pui cateva pastile.
skin311
pt toti care mia vor sa plece candva undeva si aveti nevoie de sucuri energinzante: nu beti cafea, nu beti cola. cafeaua te ajuta..pe moment, dar iti slabeste simturile. imaginati-va un prag de oboseala, care atins fiind, ii cere organismului sa se recupereze, si se creeaza senzati de oboseala, de somn in principal. band cafea, acest prag se ridica, practic organismul lucreaza in conditii extreme. altfel spus, in loc sa dormi, tu ramai in stare de veghe dar nu te poti concentra la fel ca atunci cand esti odihnit. toate fructele sunt energizante, pt ca ele contin vitamine, zaharide, care iti revigoreaza corpul.
maxy
Eu iti recomand ceai verde, combinat cu miere si eventual lamaie. La mine merge de minune!
afterdeath
QUOTE(Ayame @ Jun 27 2006, 06:06) *
Sucul de banane se transforma cel mai repede in energie..

Poate dacă le înghiți întregi.
A mai auzit cineva de suc din banane? Șarlotaaaaaaaaa?
gicuta
Si eu ti-as lua permisul daca as fi de la circulatie - te joci cu viata ta si a celor destul de inconstienti sa se urce cu tine in masina.

Exista nenumarate posibilitati de odihna pe drum - hoteluri/pensiuni/parcari/etc...mai bine tragi pe dreapta cateva ore si pleci mai departe odihnit decat sa ajungi la spital sau mai rau...

Am ceva experienta la drumuri de gen si recunosc ca la 20 ani mergeam si 24 ore nonstop dar acum sincer nu as mai repeta experienta - pur si simplu e mult prea riscant si nu merita desi atunci mi se parea ca as putea conduce nonstop - exista un prag dupa care tu nu iti mai dai seama cat esti de obosit. Ori mai iei un sofer cu tine si faceti cu schimbul ori te opresti si bagi cateva ore de somn.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.