Taxa succesiune
Pagini: 1, 2

cheloo2005

Salut,
M-ar interesa sa fac o taxa de succesiune, insa nu stiu absolut nimic despre asta.
Daca stie cineva despre asa ceva, il rog sa posteze informatiile aici.

Va multumesc
H725
Prin 2003, parca, se facea reducere daca faceai succesiunea in decurs de 6 luni de la deces...

Dana_H
Cred ca te refereai la succesiunea propriu-zisa. smile.gif

Nu cred ca te poate ajuta cineva de aici. Pasul 1 e sa mergi la un notar impreuna cu toti mostenitorii (daca mai exista) si cu toate actele referitoare la masa succesorala (adica ce va revine de pe urma defunctului - casa, masina, teren, etc). Notarul o sa va spuna ce si cum.

Mai multe detalii

aici

(daca nu te duce direct, cauta la 'Consultanta notariala'-> 'Solutionarea unei succesiuni la notarul public').
gabosbaro
Mama mea, propietaraunui apartament a decedat pe data de 20 februarie 2007.Sunt singurul ei mostenitor.Ce trebuie sa fac pentru a trece apartamentul pe numele meu.Mentionez ca pe timpul vietii mamei mele nu am incheiat nici un act de donatie sau de vanzare-cumparare.Cat ma costa si ce trebuie sa fac succesiunea si ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia apartamentului?
bogdanar
Zilele trecute am facut si eu o succesiune. A costat 15 milioane + tva taxa pentru 1 apartament de 4 camere.
Si e cazul sa te duci la un notar ( vezi ca preturile difera de la notar la notar, desi toti cred ca lucreaza dupa aceleasi tabele ). O sa-ti spuna exact ce acte trebuie sa aduci..
danflisc
aveti idee in ce conditii se poate deschide o succesiune in conditiile a doi mostenitori din care fratele care locuieste in locuinta mostenita nu este de acord cu deschiderea succesiunii iar sora este in imposibilitatea practica de a o face deoarece o parte din actele necesare cerute de notar sunt in posesia fratelui si refuza utilizarea acestora?
olteanul
Fiindcă ești singurul moștenitor trebuie ca în termen de șase luni să declari la notar că accepți succesiunea.
Altfel, se consideră că nu ai nevoie de moștenire, și în lipsa unor succesori, va reveni consiliului local.
Cât costă însă treaba asta vei afla de la notar. Dar să fii sigur că vei avea de plătit în funcție de valoarea bunului.

Le Bleu
QUOTE(bogdanar @ Mar 21 2007, 19:32) [snapback]2600661[/snapback]
Zilele trecute am facut si eu o succesiune. A costat 15 milioane + tva taxa pentru 1 apartament de 4 camere.
Si e cazul sa te duci la un notar ( vezi ca preturile difera de la notar la notar, desi toti cred ca lucreaza dupa aceleasi tabele ). O sa-ti spuna exact ce acte trebuie sa aduci..

Stat mai jepcar ca al nostru cred ca cu greu poti gasi pe harta lumii....

'va-n rasa de scarbe! mad.gif
DeusX
Bai frate, e de toata jena activitatea notarilor in tara asta. Au ei gashca lor de smecheri si te ard de nu te vezi. Am fost azi la notar sa intreb de actele pentru o succesiune si nu a vrut papagalul ala sa zica nimic. Cica "ori depuneti actele le noi, ori achitati 100 euro taxa de consiliere". 100 euro pentru o lista de cateva acte? Asta e tarif? E nebun ala la cap? Normal ca nu ma gandeam ca zice prostu gratis, dar 100 euro mi s-a parut jignitor.
dragonu89

Tatal meu a decedat,in urma lui au ramas 4 mostenitori plus mama .Cat le revine la fiecare?mostenirea fiind lasata de tata
,o casa un beci plus o camera deasupra,pe terenul de 440 de m ,terenul fiind primit mostenire de tatal meu,iar casa fiind facuta cu mama,in timpul casatoriei.Mama vrea sa faca acte pe casa unui frate,poate fara semnaturile noastre?Si cat ne rivine mostenire la fiecare din frati..............Daca ma puteti ajuta cu informatii contactayima pe id de mess huidiu_alex
golanski
Hai sa va zic eu ceva socant :
In 1994 moare bunica mea...imi lasa prin testament actiuni la un agroind pentru 16.000mp ! Ca atunci nu iti dadeau terenul inapoi...pe legea 18 iti dadeau actiuni !
In 2001 primaria elibereaza un titlu de proprietate pe numele bunicii, de care nu m-a instiintat...au si facut un PV de punere in posesie semnat de cineva,nu de mine...si cu asta basta !
Maduc si eu ca omul sa fac un credit la banca cu certificatul respectiv,cu cadastrul si cu actele de mostenire ! Surpriza insa...trebuia sa fac un supliment la certificatul de mostenitor,ca sa se vada ca acele actiuni pt 16.000 mp sunt acelasi lucru cu terenul dobandit prin certificatul de la primarie ! Costuri...58 milioane...29 de milioane taxa notarului si 29 milioane taxa catre bugetul local !!! Sa imi bag p,,a in ea de tara cu legile ei ! Aveam succesiunea...degeaba...
Sa ma f.t in ea de tara cu notari cu tot !
kkLM
QUOTE (dragonu89 @ Nov 25 2007, 17:42) *
Tatal meu a decedat,in urma lui au ramas 4 mostenitori plus mama .Cat le revine la fiecare?mostenirea fiind lasata de tata

Copiilor le revin 3/4 din masa succesorala (totalitatea bunurilor detinute in devalmasie - coproprietate - de catre parintii tai sau in parte de catre tatal tau) si 1/4 sotului supravietuitor - mamei voastre.
Transferul de proprietate se face de la proprietar la proprietar (chiar daca este facut prin mandatar reprezinta tot un act de vointa al proprietarului) deci mama voastra va putea "face acte" doar pe partea ei din masa succesorala si numai dupa dezbaterea succesiunii.
Inca un lucru: notarii nu lucreaza pentru stat wink.gif
Bafta!
LoveDemon
QUOTE (olteanul @ Jun 1 2007, 23:57) *
Fiindcă ești singurul moștenitor trebuie ca în termen de șase luni să declari la notar că accepți succesiunea.
Altfel, se consideră că nu ai nevoie de moștenire, și în lipsa unor succesori, va reveni consiliului local.

LOL.
Naspa cu succesiunea asta...
dragonu89
QUOTE (kkLM @ Nov 25 2007, 21:16) *
Copiilor le revin 3/4 din masa succesorala (totalitatea bunurilor detinute in devalmasie - coproprietate - de catre parintii tai sau in parte de catre tatal tau) si 1/4 sotului supravietuitor - mamei voastre.
Transferul de proprietate se face de la proprietar la proprietar (chiar daca este facut prin mandatar reprezinta tot un act de vointa al proprietarului) deci mama voastra va putea "face acte" doar pe partea ei din masa succesorala si numai dupa dezbaterea succesiunii.
Inca un lucru: notarii nu lucreaza pentru stat wink.gif
Bafta!

Multumesc pentru ajutor...... biggrin.gif KKLM
snipest
QUOTE (danflisc @ Jun 1 2007, 22:35) *
aveti idee in ce conditii se poate deschide o succesiune in conditiile a doi mostenitori din care fratele care locuieste in locuinta mostenita nu este de acord cu deschiderea succesiunii iar sora este in imposibilitatea practica de a o face deoarece o parte din actele necesare cerute de notar sunt in posesia fratelui si refuza utilizarea acestora?

Deschiderea succesiunii are loc la deces.
Te referi la faptul ca el intarzie procedura.
Cere-o in instanta!
snipest
QUOTE (olteanul @ Jun 1 2007, 22:57) *
Cât costă însă treaba asta vei afla de la notar. Dar să fii sigur că vei avea de plătit în funcție de valoarea bunului.

Cine te-a intit?
Pai consiliul local cum pune mana pe ea?
Nu tot in instanta? Si atunci,nu sunt obligati sa te citaze?
kkLM
QUOTE (dragonu89 @ Nov 27 2007, 13:52) *
Multumesc pentru ajutor...... biggrin.gif KKLM

Cu placere, daca mai ai intrebari iti pot indica legislatia in care gasesti informatii.
dragonu89
Tatal meu a decedat acum 12 ani.A ramas mama si 4 mostenitori,nu sa facut succesiune nu sa dezbatut mostenirea,am fost la notar sa deschid mostenire si mi sa spus ca numai mama poate deschide mostenirea.Mama nu mai vrea sa deschida mostenirea, a angajat un avocat sasi faca acte pe numele ei invocand uzucapiunea sau ceva de genu.Poate mama sa faca acte pe mostenirea noastra fara sa ne cheme pe noi in tribunal? Noi ce putem face ,mama nu ne da nici o relatie face totul pe ascuns.Vreau sa stiu daca am voie sa angajez vriun avocat si daca am castig de cauza.
dragonu89
QUOTE (kkLM @ Nov 27 2007, 16:27) *
Cu placere, daca mai ai intrebari iti pot indica legislatia in care gasesti informatii.

daca imi poti da niste indicatii la problema care am scriso mai sus......Si cum as putea eu opri procesu asta de uzurpaciune daca nui facuta nici un fel de mostenire.Mama si luat avocat ca sa poata sasi faca actele la tribunal ce as putea face eu?
kkLM
Nu stiu ce varsta ai tu insa presupun ca erai minor la data la care a decedat tatal tau.
In acest caz, in mod normal, trebuia sa fie numit un curator care sa se ocupe de interesele tale patrimoniale (interesele voastre in cazul in care ati fi fost mai multi frati).
Datorita situatiei de la acel moment spui ca nu s-a dezbatut succesiunea; daca exista bunuri imobile - case, terenuri, paduri, etc - care au apartinut tatalui sau au fost dobandite in timpul casatoriei parintilor tai uzucapiunea opereaza conform titlului XX din Codul Civil (vezi capitolul II). Eu as spune ca in cazul vostru nu se pune problema uzucapiunii si o actiune in instanta contra mamei tale s-ar termina favorabil, insa nu te baza doar pe sfaturile unei persoane care nu cunoaste toate aspectele problemei, incearca sa consulti un avocat si in niciun caz sa nu te gandesti sa te reprezinti singur (mai ales daca vorbesti la fel de deficitar cum scrii).
Bafta!
miki3
Tatal meu a decedat acum o luna. A ramas mama si 3 mostenitori. Am fost la un notar sa intrebam in ce termen trebuie sa deschidem succesiunea pentru a beneficia de acea reducere, ne-a spus ca in termen de 2 ani, termenul de 6 luni este in cazul in care apar neintelegeri intre frati si trebuie dezbatuta problema.

Dar intrebarea mea este urmatoarea: Trebuie neaparat sa facem aceasta succesiune acum? Nu putem sa lasam totul asa cum este acum? Mama sa se foloseasca de toate bunurile dobandite(nu va fi vorba de nicio vanzare) si noi fratii sa facem succesiunea si sa impartim bunurile dupa moartea mamei? Noi in acest moment nu ne dorim nimic din ce are familia, vrem sa fie ale mamei si dupa moarte ei sa impartim in mod egal frateste, mai ales pentru a nu plati si aceste sume uriase notarilor, pentru ca banuiesc ca am plati de 2 ori, odata daca deschidem succesiunea acum si a doua oara dupa moartea mamei cand iar trebuie facuta succesiune.

Ce sfaturi imi puteti da, cum ar fi mai bine de facut?

Multumesc.
dragonu89
QUOTE (kkLM @ Dec 4 2007, 22:57) *
Nu stiu ce varsta ai tu insa presupun ca erai minor la data la care a decedat tatal tau.
In acest caz, in mod normal, trebuia sa fie numit un curator care sa se ocupe de interesele tale patrimoniale (interesele voastre in cazul in care ati fi fost mai multi frati).
Datorita situatiei de la acel moment spui ca nu s-a dezbatut succesiunea; daca exista bunuri imobile - case, terenuri, paduri, etc - care au apartinut tatalui sau au fost dobandite in timpul casatoriei parintilor tai uzucapiunea opereaza conform titlului XX din Codul Civil (vezi capitolul II). Eu as spune ca in cazul vostru nu se pune problema uzucapiunii si o actiune in instanta contra mamei tale s-ar termina favorabil, insa nu te baza doar pe sfaturile unei persoane care nu cunoaste toate aspectele problemei, incearca sa consulti un avocat si in niciun caz sa nu te gandesti sa te reprezinti singur (mai ales daca vorbesti la fel de deficitar cum scrii).
Bafta!

In acea perioada eram insuraj deja,cand a decedat tatal meu.......
Mi sa trimis o citatie pentru a ma prezenta la tribunal ca parat pentru partaj succesoral imi trebuie cumva avocat ?
Fratele meu care m-a dat in judecata,niuci decum mama,declara ca una din camerele casei batranesti a fost construita de el,fapt care nu este adevarat.Ce trebuie sa fac ca sa fiu luat in seama cu acte si dovezi cand ma prezint la judecatorie? Ma pot reprezenta singur sau imi trebuie avocat?
miki3
Nu ne mai raspunde nimeni pe acest topic?
ml.lungu
QUOTE (miki3 @ Dec 11 2007, 15:05) *
Nu ne mai raspunde nimeni pe acest topic?

Nu e musai sa faceti sucesiunea. Trebuie doar sa dati declaratie de acceptare. Detalii complete referitoare la mostenire: termene, drepturi, cote legale, exemple taxe, etc vezi aici
miki3
QUOTE (ml.lungu @ May 31 2008, 10:06) *
Nu e musai sa faceti sucesiunea. Trebuie doar sa dati declaratie de acceptare. Detalii complete referitoare la mostenire: termene, drepturi, cote legale, exemple taxe, etc vezi aici

Si daca nu dam aceasta declaratie de acceptare ce se intampla, am citit acolo ca se considera ca renunti la mostenire si preia statul? Si asta in termen de 6 luni, mie mi se pare o prostie? Noi nu suntem in tara si nu putem face succesiunea.

Cineva mi-a zis ca tatal sau a murit de 15 ani si nu au dezbatut succesiunea intre frati, urmand a o face dupa decesul mamei lor si nu s-a intamplat nimic.

Pana la urma cum e bine sa facem?
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.