Schimbare medic de familie

FireSky

Povestea i urmatoarea:Sunt student in Bucuresti si ajung foarte rar in orasul meu de bastina,asa ca m-am gandit sa ma inscriu la un medic de familie aici in Bucuresti.Stiu ca am medic de familie,da'cinstit sa fiu,nu am vazut o pe doctorita decat de vreo cateva ori..
Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez ca sa mi schimb doctorul de familie?Inca ceva:in urma cu o luna mi s-au furat toate actele,inclusiv carnetul de asigurat...cum fac sa l inlocuiesc si pe ala?
Ana_Karr
Trebuie sa-ti faci alt carnet de student in primul rand .

Apoi ori de la secretarul sef al facultatii, ori de la rectoratul vostru iei o adeverinta care sa-ti serveasca la medicul de familie .
Te duci apoi la un medic de familie din Bucuresti, care te va cauta in baza de date, si te va gasi inscris la alt medic. Ori astepti sa treaca 3 luni de la ultima vizita la medicul tau actual (ca sa te poti inscrie la altul), ori dai o declaratie pe proprie raspundere in care motivezi de ce vrei sa apelezi la serviciile altui medic de familie. Si gata !

Ce nu stiu, este referitor la buletin. Nu stiu daca ai putea sa te inscrii in Bucuresti la un medic de familie, daca tu esti din alt oras.

FireSky
Bine,am uitat sa mentionez:actele mi le-am schimbat,inclusiv buletinul ,carnetul de student,certificatul de nastere..carnet de asigurat NU mai am insa..
IP-XCENTRIC
QUOTE(FireSky @ Jun 23 2006, 18:57) *
Bine,am uitat sa mentionez:actele mi le-am schimbat,inclusiv buletinul ,carnetul de student,certificatul de nastere..carnet de asigurat NU mai am insa..

faza cu schimbatul buletinului n-are nicio semnificatie,tu esti identificat oricum dupa CNP.
"victor"
QUOTE(Ana_Karr @ Jun 23 2006, 18:04) *
Trebuie sa-ti faci alt carnet de student in primul rand .

Apoi ori de la secretarul sef al facultatii, ori de la rectoratul vostru iei o adeverinta care sa-ti serveasca la medicul de familie .
Te duci apoi la un medic de familie din Bucuresti, care te va cauta in baza de date, si te va gasi inscris la alt medic. Ori astepti sa treaca 3 luni de la ultima vizita la medicul tau actual (ca sa te poti inscrie la altul), ori dai o declaratie pe proprie raspundere in care motivezi de ce vrei sa apelezi la serviciile altui medic de familie. Si gata !

Ce nu stiu, este referitor la buletin. Nu stiu daca ai putea sa te inscrii in Bucuresti la un medic de familie, daca tu esti din alt oras.

Doamna Ana, v-am trimis un mesaj privat, imi raspundeti va rog ?
Ramaxel
Trebuie doar să ai carnet de student. Nu-ți trebuie nici un carnet de asigurat. Dacă ești student ești asigurat automat, perioada de studenție fiind asimilată stagiului de cotizare pentru pensii, asigurări de sănătate, șomaj. Deci trebuie doar să ai carnet de student. Fiind student ai deja un așa-zis medic de familie, care îți poate scrie trimiteri, te consultă, în persoana medicului care răspunde de studenți. De exemplu pentru Universitatea București ai fișă la medicul care răspunde de studenți independent de faptul că tu ai cerut sau nu să faci respectiva fișă. Am fost surprins să văd când m-am dus la un medic ce răspundea de Univ București să văd că aveam deja făcută fișă la ea ( e o doctoriță ) fără să mișc un deget și mi-a dat bilet de trimitere sau mi-a eliberat rețetă compensată ( gratuită chiar în cazul meu ).
nile
Reinvii topicul asta pentru ca am si eu cateva nelamuriri legate de procedura de schimbare a medicului de familie.
Inteleg ca medicul poate fi schimbat la 3 luni sau la 6 luni de la ultima schimbare - variante diferite de la site-uri diferite.
Medicul vechi evident va observa ca nu mai sunt in evidenta lui, insa poate afla la ce medic am ajuns? Exista o confidentialitate a datelor, ma refer la ce acte bla bla ii duc eu medicului - adeverinte & stuff, sau nu?Mai trebuie sa dau ochii cu viitorul fost medic de familie?
Tampenia naibii e ca trebuie sa schimb si casa de asigurari .. asta mai implica si alte chestii in plus fata de cele pe care deja nu le stiam? tongue.gif

PS - sa zicem ca motivele pentru care vreau sa schimb medicul sunt .. personale .. dry.gif
LE - sunt salariat, daca asta conteaza cu ceva .

nile
Up smile.gif
Dyonissos
Pun si eu o intrebare desi vad ca nu s-a mai scris de ceva vreme pe topicul asta.
Sunt de 5 ani in bucuresti, dar n-am fost in viata mea inscris la un medic de familie.
Care ar fi procedura?
Multumesc.
Peace!
liviu_np

Iti alegi un medic in functie de ce vrei tu (profesionalism, distanta fata de casa etc), te duci la el cu buletinul si o adeverinta de la serviciu cum ca firma la care lucrezi plateste bla-bla... stie contabilul cum sa o faca, si gata.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.