richelieu
2nd November 2006, 11:47
Haideti sa va spun si eu povestea mea.
Sunt casatorit de 1 an (dupa o relatie de alti 3).
Lucrez la aceiasi firma cu sotia mea. O firma mai mica, ca numar de angajati, in care avem pozitii foarte bune. Ea director vanzari, eu director tehnic. Castigam impreuna mai mult decat suficient pentru a avea un trai decent spre foarte bun (cam 6000 euro/luna). Avem masina de servici, telefoane...si timp liber....cam cat vrem, in limitele bunului simt. Programul ne incepe la ora 9, dar niciodata nu ajungem mai devreme de 9:30.... Se termina la 17:30, dar plecam, uneori la 16:30-17:00, uneori la 22:00....se mai intampla. Mai mult, avem promisiuni ca anul viitor sa fim ajutati financiar, sub forma de bonificatie nu imprumut, sa ne ridicam o casa.
E....acu urmeaza partea cealalta:
Acum 3 ani, am inceput sa ne gandim la viitorul nostru. Adica, daca firma la care lucram nu va mai merge....ce facem? Sa ne angajam in alta parte ...cu patroni batuti in cap...cu bani mai putini pentru ca nu multi ne-ar plati la nivelul asta, in domeniul nostru....cu alte pozitii....etc, ar fi exclus. Si ne-am gandit sa ne facem o firma, mai mult de back-up. Am facut-o....a inceput sa mearga. Dupa vreun an, scoatem din ea cam 5...6000 euro. Ce era mai placut, era ca, prin natura afacerii, cam mergea de la sine. Dupa un an nu mai aveam mare lucru de facut. Dar, odata ce intri in chestia asta, incepe sa te prinda. Si uite asa, am intrat in investitii noi. Si alte investitii...si altele....etc. Si toti banii pe care-i castigam, ii bagam in ele. Problema este ca, fiind si angajati, nu avem timp sa ne ocupam de toate, decat lucrand aproximativ 12-15 ore pe zi. Weekenduri....ce-s alea? Si uite asa te trezesti ca trece viata pe langa tine. Da, am o masina misto, da, am un apartament frumusel in centrul capitalei. Dar, nu avem copii si in ritmul asta, suntem atat de obositi seara incat sexul a ajuns ceva ocazional, cam o data la doua saptamani.
Ne iubim foarte mult, ne sustinem si ne completam reciproc foarte bine. Ea e cu finantele, organizarea banilor...etc, eu cu partea tehnica. Dar nu mai avem timp pentru noi. Si uite asa, trece viata pe langa. N-am mai fost la mare de 2 ani. La munte....mergem de 2 ori pe an cate un weekend. Suntem stresati si obositi, cu un regim alimentar aiurea si uite asa am luat si cate 15 kile in greutate. Totul pentru bani. Iar bani, nu avem mai multi. Pentru ca, odata ce castigi mai mult, iti cresc pretentiile...si implicit cheltuielile. Si ajungi sa te gandesti ca, pe la 50 de ani, vom fi patroni cu o situatie materiala rezonabila sau chiar foarte buna, cu nervii la pamant, singuri ....si va intreb eu acum MERITA OARE??? Partea proasta e ca, odata cu investitiile au intervenit credite...alte probleme, cand ai 30 de angajati te mai gandesti si la ei, nu-i poti lasa pe drumuri, in concluzie nu putem vinde totul acum, doar pentru ca ne-am saturat.
Eu va dau un sfat.....Incercati sa fiti fericiti, fixati-va visuri dese si pe termen scurt, pasii evolutiei ar trebui sa fie mici, nu cu salturi enorme. In felul acesta reusiti sa va traiti viata....veti avea timp si pentru voi. Banii nu sunt neaparat un mijloc de a atinge fericirea...de multe ori nu sunt suficienti nici macar in a o intretine. IUBITI-VA MULT
asta e mai important....
DanCld
6th November 2006, 09:52
Din EvZ: Daca ai inceput sa-ti neglijezi familia si sa stai tot timpul la serviciu, te apropii de "viciu".
Ce-ti aduce dependenta de munca:
> pierderea prietenilor
> absenta vietii sociale
> lipsa increderii in sine
> neglijarea tinutei (din "lipsa de timp")
> suspiciune din partea colegilor
> exploatare din partea unor manageri
> dificultati de comunicare
> probleme in familie (se poate ajunge chiar la divort)
> tulburari intestinale
> stari depresive
> surmenaj
> ulcere cauzate de alimentatia incorecta
> probleme ale coloanei vertebrale
> tulburari de somn
> probleme cardiace
> dificultati de vedere
> accidente vasculare cerebrale
> atacuri de panica
Kyandra
18th November 2006, 19:49
Din experienta, iti spun ca dupa ce va termina casa, se va apuca de garaj, apoi se va extinde la vecini si in final ii va veni stralucita idee sa construiasca un cartier intreg!!! Iar cand il va termina, se va uita in oglinda si va realiza de ce pustii ii spun "Sarut mana!" pe strada... Spun asta pentru ca si eu apucasem acelasi "drum glorios", in plus incepusem sa colectionez si masini... M-am oprit la timp, pentru ca pierzi ce-i mai frumos din viata. Fa-ti case si alte cele la pensie, pana atunci bucura-te de ce ai si traieste, pentru anii nu se intorc (din pacate). Si eu sunt femeie, am o cariera buna, deci nu ma puteti acuza de misoginism ori de faptul ca nu inteleg "nevoia de dezvoltare feminina", dar toate au o limita.
r@zvan
14th January 2007, 23:04
Ionescu = George Costanza
pastel3005
15th January 2007, 00:09
richelieu a spus foarte bine cum sta treaba! trebuie sa incercam sa avem mai multa grija/atentie pt partener/partenera. sa nu lasam sa treaca viata pe linga noi. banii au importanta lor, insa nu trebuie sa ne fie telul, si sa ne ocupe toata viata.
Cutzu
18th January 2007, 15:08
QUOTE(pastel3005 @ Jan 15 2007, 00:09)

richelieu a spus foarte bine cum sta treaba! trebuie sa incercam sa avem mai multa grija/atentie pt partener/partenera. sa nu lasam sa treaca viata pe linga noi. banii au importanta lor, insa nu trebuie sa ne fie telul, si sa ne ocupe toata viata.
Richelieu si`ar dori sa fie sef cu mai putine responsabilitati, foarte greu realizabil in ziua de azi, mai ales cand esti patronul propriei afaceri.
ave_caesar
18th January 2007, 15:40
QUOTE(Cutzu @ Jan 18 2007, 15:08)

Richelieu si`ar dori sa fie sef cu mai putine responsabilitati, foarte greu realizabil in ziua de azi, mai ales cand esti patronul propriei afaceri.
Faceti ca mine, ca eu [sunt un sef care] am reusit: delegati-va multe dintre competente unei femei dispuse sa munceasca pana cade-n cap de oboseala, vrand sa demonstreze ca e mai buna decat barbatii. Femeile sunt, in general, mult mai capabile de o munca sustinuta prin hatisuri birocratice si organizatorice. Problema lor este lipsa de idei inovatoare si munca sub presiuni negative. Tii cont de asta si esti un patron cu timp liber!
(cu alte cuvinte, am o secretara capabila care isi merita cu varf si indesat titlul de "assistent manager")
(da, e urata cu spume dar nu genul antipatic)
MamaVoastra
18th January 2007, 18:32
^ ceea ce demonstreaza ca si barbatul de ceva timp incoace, ca o vrea sau nu, isi pierde masculinitatea. Pana se va pierde cu totului.
Cutzu
18th January 2007, 19:23
QUOTE(MamaVoastra @ Jan 18 2007, 18:32)

^ ceea ce demonstreaza ca si barbatul de ceva timp incoace, ca o vrea sau nu, isi pierde masculinitatea. Pana se va pierde cu totului.
E asta era. Ceea ce nu credeam ca o sa`mi auda urechile... da am auzit este sa vad ca o femeie nu suporta tendinta barbatilor de a fi sufletisti, de a se implica... etc.
.
romaximusro
19th January 2007, 09:43
eh kko.. eu zic ca au fost intotdeauna mai ordonate, mai focusate pe ceva, tin mai mult sa termine intr-o anumita ordine anumite lucruri etc. Adica muncile repetitive , care nu necesita mari descoperiri, ce merg pe cai batute sunt ale lor
Cutzu
19th January 2007, 19:01
QUOTE(romaximusro @ Jan 19 2007, 09:43)

eh kko.. eu zic ca au fost intotdeauna mai ordonate, mai focusate pe ceva, tin mai mult sa termine intr-o anumita ordine anumite lucruri etc. Adica muncile repetitive , care nu necesita mari descoperiri, ce merg pe cai batute sunt ale lor
Da ma, dar sunt banii tai nu poti sa lasi totul balta o luna ca sa te duci tu pe coata de azur sa te relaxezi, tot timpul ai mustrari de constiinta daca aia e bine sau nu.
MamaVoastra
19th January 2007, 21:00
QUOTE(Cutzu @ Jan 18 2007, 19:23)

E asta era. Ceea ce nu credeam ca o sa`mi auda urechile... da am auzit este sa vad ca o femeie nu suporta tendinta barbatilor de a fi sufletisti, de a se implica... etc.

.
Nu prea esti coerent in post-ul asta. Si nu vad ce legatura are concluzia ta cu afirmatia ce-mi poarta semnatura pe care ai citat-o.
Cutzu
19th January 2007, 21:07
QUOTE(MamaVoastra @ Jan 19 2007, 21:00)

Nu prea esti coerent in post-ul asta. Si nu vad ce legatura are concluzia ta cu afirmatia ce-mi poarta semnatura pe care ai citat-o.
Pai am crezut ca daca isi pierde barbatu masculinitatea o da in feminitate, adica pasiune, atentie mai multa, sensibilitate ridicata nu? 
Sau in ce`o da? Explica`te ca m`ai facut curios, masculin fiind si io
.
Ia sa vedem! Acuma`i acum!
MamaVoastra
19th January 2007, 21:26
Eu ma refeream mai mult la partea biologica a problemei. Topicul de fata dezbate evolutia femeii intr-o directie asa zis specific masculina, dar nu s-a remarcat faptul ca si parametrii barbatului se schimba. Daca faci o comparatie intre femeia de acu o mie de ani si cea de acum, diferentele nu sunt atat de mari (reperele estetice sunt putin altfel, dar in mare nu s-a schimbat foarte mult), pe cand in cazul barbatului au aparut modificari fizice destul de evidente: reducerea pilozitatii, scaderea puterii fizice, subtierea vocii, coborarea taliei si alte cateva aspecte ce tin de caracterele secundare. In plus, cromozomul specific barbatilor, Y, este de dimensiunea cea mai mica si e ultimul in lantul cromozomilor. Se stie ca pe parcursul evolutiei, genele de pe ultimul loc sunt cele care se pierd, e o adaptare (mutatie genetica) la mediul in care se dezvolta vietuitoarele respective. Si pentru om e cam acelasi lucru, mai ales cu homosexualitatea in floare, evolutia si prognoza pentru viitor nu par prea roz. Despre asta era vorba si nu despre pasiune, sensibilitate si alte trasaturi ale portretului moral, pe care oricum le au si le-au avut dintotdeauna.
Cutzu
19th January 2007, 21:38
A! Credeam ca te referi la caracter. Scuzele mele pentru bagarea in seama aiurea.
romaximusro
20th January 2007, 07:45
QUOTE(MamaVoastra @ Jan 19 2007, 21:26)

Eu ma refeream mai mult la partea biologica a problemei. Topicul de fata dezbate evolutia femeii intr-o directie asa zis specific masculina, dar nu s-a remarcat faptul ca si parametrii barbatului se schimba. Daca faci o comparatie intre femeia de acu o mie de ani si cea de acum, diferentele nu sunt atat de mari (reperele estetice sunt putin altfel, dar in mare nu s-a schimbat foarte mult), pe cand in cazul barbatului au aparut modificari fizice destul de evidente: reducerea pilozitatii, scaderea puterii fizice, subtierea vocii, coborarea taliei si alte cateva aspecte ce tin de caracterele secundare. In plus, cromozomul specific barbatilor, Y, este de dimensiunea cea mai mica si e ultimul in lantul cromozomilor. Se stie ca pe parcursul evolutiei, genele de pe ultimul loc sunt cele care se pierd, e o adaptare (mutatie genetica) la mediul in care se dezvolta vietuitoarele respective. Si pentru om e cam acelasi lucru, mai ales cu homosexualitatea in floare, evolutia si prognoza pentru viitor nu par prea roz. Despre asta era vorba si nu despre pasiune, sensibilitate si alte trasaturi ale portretului moral, pe care oricum le au si le-au avut dintotdeauna.
e mai mult vorba de civilizare. si in cazul femeilor cred ca s-a intamplat o involutie datorita adaptarii la traiul modern. de ce zic asta? pentru ca daca te duceai intr-un sat de munte acu.. sa zicem 30-40 de ani, vedeai o gramada de femei masive etc. Probabil are de a face cu modul de viata, cu sedentarismul dracu stie. cat despre barbati
nu poti sa multumesti niciodata o femeie, nu vroiati voi barbati sensibili & shit
?
MamaVoastra
20th January 2007, 09:58
QUOTE(romaximusro @ Jan 20 2007, 07:45)

nu vroiati voi barbati sensibili & shit

?
Nu stiu nici macar eu ce vor femeile in general, asa ca nu ma leg de aspectul asta.
QUOTE(romaximusro @ Jan 20 2007, 07:45)

cat despre barbati

nu poti sa multumesti niciodata o femeie
Corect. Ceea ce determina si subiectul acestui topic.
AditXa
24th June 2007, 21:23
QUOTE(richelieu @ Nov 2 2006, 12:47) [snapback]2058360[/snapback]
N-am mai fost la mare de 2 ani. La munte....mergem de 2 ori pe an cate un weekend. Suntem stresati si obositi, cu un regim alimentar aiurea si uite asa am luat si cate 15 kile in greutate. Totul pentru bani. Iar bani, nu avem mai multi.
Cred ca ar trebui sa va opriti macar o saptamana, sa plecati sa va relaxati, intr-o locatie exotica. In ristmul acesta riscati sa ... va dati seama ca nu e tocmai relatia perfecta pe care v-ati dorit-o.
Take a break
spare-me
25th June 2007, 01:52
cred ca de 8 luni de zile au luat mai multe break-uri...cred ca s-au si intors din vacanta...
nano_thrust
15th August 2007, 11:24
Daca o femeie e obsedata de bani se casatoreste cu unu foarte bogat!!! Da daca tot nu-i ajunge:ori divoteaza,ori isi face singura bani.
adriana.florentina
6th November 2007, 16:50
QUOTE (nano_thrust @ Aug 15 2007, 12:24)

Daca o femeie e obsedata de bani se casatoreste cu unu foarte bogat!!! Da daca tot nu-i ajunge:ori divoteaza,ori isi face singura bani.
De acord, cand obtii ceva apare nevoia de a obtine mai mult; si daca e ceva ce ai obtinut nu cu mult efort atunci dorinta de mai mult, mai bine e si mai mare, nu apreciezi ceea ce ai,
TataMare
1st January 2008, 21:38
Baiatul ala a mai aparut? Ce s-a intamplat cu gagica?
Oricum, el credea ca o dacie "modificata", un video proiector si o firmulitza cu venit modest ("patron", ce mai) fac din el un super barbat...
ilovebutterflies
5th January 2008, 02:46
6000 euro pe luna? cred ca visati.. nu are cum sa aibe atata.. nici macar impreuna!!!!!
pix010
5th January 2008, 23:15
6000 euro pe luna? cred ca visati.. nu are cum sa aibe atata.. nici macar impreuna!!!!!
Banii ar putea fi mult mai multi si castigati elegant daca amandoi si,ar uni fortele....Fiecare pe bransa lui e super bun.
Iar 6000E nu mi se pare mult atata timp cat stii sa sincronizezi perfect mintea-experienta-forta fizica si vointa.
Poate e mult pentru cei care vin la job, pentru o cafea, milogi, paraziti, tropaitori in general.
days
28th February 2008, 15:46
QUOTE (MamaVoastra @ Jan 19 2007, 21:26)

Eu ma refeream mai mult la partea biologica a problemei.....In plus, cromozomul specific barbatilor, Y, este de dimensiunea cea mai mica si e ultimul in lantul cromozomilor. Se stie ca pe parcursul evolutiei, genele de pe ultimul loc sunt cele care se pierd, e o adaptare (mutatie genetica) la mediul in care se dezvolta vietuitoarele respective.
Nu confunda genele cu cromozomii! Doar pentru ca se invata amandoua la aceeasi materie, numita genetica, nu inseamna ca sunt acelasi lucru
Cromozomul Y are lungimea masurata cea mai mica dar nu are cea mai scurta secventa! Prin urmare codifica 'mai multe lucruri' decat alti cromozomi, ceea ce inseamna ca nu e cel mai putin important
Mutatia genetica nu inseamna pierderea 'genelor de pe ultimul loc'. Nici nu exista 'un ultim loc'.
Cromozomul Y nici nu ar putea fi pe un ipotetic 'ultim loc', intrucat nu este numerotat ca majoritatea de 44 de cromozomi. E ilogic deci sa-l pui pe 'ultimul loc'.
Mai mult decat atat, asezarea sa (in pozele ce le-ai vazut tu pe internet sau cine stie stie unde) dupa toti ceilalti cromozomi se datoreaza UNICITATII sale. Exista 44 cromozomi (numerotati 1 > 21, perechi ) + 2 de X (la femeie) sau + 1 X si 1 Y (la barbat). Abstractizand teoria asta la modul hilar pot spune ca intr-un cuplu femeie-barbat, exista un singur cromozom Y, si, fara sa fiu misogin, subliniez ca el se afla la...barbat
Sa concluzionez ca fiecare barbat este unic datorita acestui fapt? Ar fi stupid...
Ultimul trend: masini cu 2 rezervoare
Pai daca la Petrom alimentezi si apoi castigi inca un plin...
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.