Aer Conditionat PORTABIL
Pagini: 1, 2, 3, 4

mikaell21

^ probabil nu nu mai aveau bani sa-l plateasca pe webmaster smile.gif

Oricum, despre ce produs similar vorbeste ? Ca eu nu am vazut nici un altul cu apa.

a21alex
Eh... similar in sensu` ca e portabil. Ca ala era singurul model.

vanguard
QUOTE (Skorpishor @ May 30 2008, 20:43) *
Azi am văzut în Real un aer condiționat mobil cu burlan, Alaska, 9000BTU clasa energetică A și scria pe el că răcește 105 mp.
Pare plauzibil? (poate m-am înșelat, o fi 105 m cubi?)
Stau cu chirie, aș scoate burlanul în locul hotei la bucătărie, am copilul de 2 luni, deci nu vreau 17 grade în casă, ci neapărat să răcesc o încăpere și ușa deschisă spre camera copilului... Obțin oare suficient să nu trec de vreo 25 de grade acolo? Ăsta micu e tară rău de căldură, dar mai am de stat aici vreo 2-3 luni maxim, deci aș lua ceva folosibil și după mutare

Copilul in mod sigur nu va mai dormi din cauza zgomotului. Scot un zgomot infernal (nu comparati ce auzuti in magazin cu ce auziti noaptea acasa)
a21alex
Asa ceva merge pus dar numai pe la birouri... Acasa in niciun caz. Asta e unul din motivele pentru care m-am razgandit si eu, face multa galagie. Mai bine sparg pana la urma un perete.
Twyla
QUOTE (Skorpishor @ May 30 2008, 20:43) *
Azi am văzut în Real un aer condiționat mobil cu burlan, Alaska, 9000BTU clasa energetică A și scria pe el că răcește 105 mp.
Pare plauzibil? (poate m-am înșelat, o fi 105 m cubi?)
Stau cu chirie, aș scoate burlanul în locul hotei la bucătărie, am copilul de 2 luni, deci nu vreau 17 grade în casă, ci neapărat să răcesc o încăpere și ușa deschisă spre camera copilului... Obțin oare suficient să nu trec de vreo 25 de grade acolo? Ăsta micu e tară rău de căldură, dar mai am de stat aici vreo 2-3 luni maxim, deci aș lua ceva folosibil și după mutare

Da, erau 105 m cubi pentru cel de 12000 btu și 75 m cubi pentru cel de 9000.
kye04
foarte interesant topicul...si eu vreau sa imi iau pentru la munk,am o camera f mica (fosta bucatarie,insa ma intereseaza sa fie fara burlan caci nu am pe unde sa il scot.....cit despre cei care zic ca trebuie burlan ca sa scoata caldura afara eu cred k este o aberatie....este acelasi principiu ca la aerul conditionat de la masina, atunci cind ii dai pe recirculare: mai exact ia aer cald din camera,il raceste putin,il arunca iar in camera mai rece dupa care il ia iar si il mai raceste putin si tot asa pina il raceste calumea...
tofyy
QUOTE (kye04 @ Jun 19 2008, 19:58) *
foarte interesant topicul...si eu vreau sa imi iau pentru la munk,am o camera f mica (fosta bucatarie,insa ma intereseaza sa fie fara burlan caci nu am pe unde sa il scot.....cit despre cei care zic ca trebuie burlan ca sa scoata caldura afara eu cred k este o aberatie....este acelasi principiu ca la aerul conditionat de la masina, atunci cind ii dai pe recirculare: mai exact ia aer cald din camera,il raceste putin,il arunca iar in camera mai rece dupa care il ia iar si il mai raceste putin si tot asa pina il raceste calumea...

Nu este nici o aberatie. Burlanul e folosit ca si UE -mai impropiu zis. Este nevoie de eliminarea caldurii pentru a se produce frig. Principiul de functionare este ACELASI indiferent daca Ac se numeste portabil, auto sau split.
Intradevar racirea aerului din incinta se face treptat, cu eliminare de condens (apa care se acumuleaza intr-o tavita) si cu racirea celui care produce frigul (eliminarea caldurii printr-un burlan catre mediul exterior).
Pentru a putea raci acea cameruta cu un Ac portabil trebuie sa ai in vedere si gaura pe unde vei scoate burlanul => astfel trebuie sa adopti alta solutie (ex: foloseste un simplu ventilator de birou).
Succes !!! coolspeak.gif

tonks
deci pina la urma cit de galagioase sunt portabilele astea? puteti sa-mi dati un exemplu?
gamezcdr
Cica nu poti dormi cu ele noaptea.
vanguard

QUOTE (tonks @ Jun 20 2008, 20:34) *
deci pina la urma cit de galagioase sunt portabilele astea? puteti sa-mi dati un exemplu?

Noaptea o sa iti para un motor Diesel (de generatie veche). smile.gif) Am avut asa ceva.
Cea mai proasta investitie pe care am facut-o vreodata. El raceste saracu (incomparabil mai prost decat cele split) dar crede-ma ca nu poti dormi din cauza lui. Decat sa dai 10 mil pe o asemenea prostie mai bine iei cel mai ieftin split de pe piata.

Nu inteleg de unde aceasta "teama" de a ingauri peretii?!?!? De asta se ocupa firma de montaj si gaura nu-i deloc mare (7 cm diametrul).
tonks
mie una nu mi-e frica sa gauresc peretii, numa ca n-am cum sa pozitionez un split astfel incit sa imi raceasca ambele dormitoare.
ccezar2004
uite ca nu am avut ce face si am luat si eu un AC portabil.... LDK, 9000BTU... 900RON... in pret a fost inclus si un toaster... promotie....

l-am instalat... cu burlanul scos pe geam.... are un adaptor special sa blocheze spatiul gols cand tii intre-deschise ferestrele... si burlanul intra in acel suport... deocamadata nu am nici o parere... doar ca nu inteleg de ce nu merge in continuu compresorul ala sau ce o fi daca nu s-a racit in camera?... se opreste singur cateva minute bune... dupa care o ia din nou din loc... problema e ca abia atunci raceste cu adevarat... sper sa nu fie defect...
ccezar2004
cred ca mi-am luat-o... cred ca ceva nu e in regula cu scula asta... nu reuseste sa raceasca deloc... in conditiile in care totul este inchis si burlanul e montat sa dea afara aerul cald... problema... descrisa si mai sus... compresorul sau e fi ala care raceste efectiv merge 3 min si sta 15... sau ceva de genul asta... in momentul cand sta merge doar ventilatia care nu face absolut nimic... exista vreo modalitate de a face sa mearga compresorul mai mult? acum l-am dat pe 17 grade cu ventialatie pe treapta 3 (maxim)... cand fucntioneaza compresorul imi scade temperatura cu un grad... de la 29 la 28 de grade... sau cel putin asa arata... dar dupa ce se opreste vine iar la 29 si tot asa.....

o fi stricat?
Tzepesh64
Care e treaba cu AC-u ala Clima Expert Mobil. Mie mi se ca e cam tzeapa. Principiul de functionare e cam dubios, sincer sa fiu n-am mai vazut AC care sa functioneze pe alt principiu decat cel de scoatere al calduri dintr-un loc si eliberarea lui in alt loc(ca un frigider,cum zicea cineva mai inainte). Sunt chiar curios cum functioneaza aceasta noua "minune" a tehnologiei.Din cate stiam " Energia nu se pierde,ci se transforma" , deci la aparatu asta unde se duce caldura/energia scoasa din camera?Am vazut totusi ca functioneaza cu apa, asta ce inseamna ca tre sa-i pun apa cu rece cu gheatza din cand in cand ? Daca are cineva asa ceva, poate sa spuna si ce randament are, face fatza sau e doar un aparat de climatizare care pretinde a fi un AC?
biborteni07
Asta cu apa ar trebui sa functioneze pe principiul ca la evaporare se consuma caldura. Eu am primit si pe mail un spam cu asa ceva (KLIMA MOBIL ii zice, la 8 mil). Tot nu m-am lamurit daca merita aruncati banii pe un aparat mobil sau nu. Cu cele split e problema in perioada asta ca nu fac fata cu instalarile, ca urmare se da si rasol (mai mult decat de obicei). Deci icne nu si-a facut iarna car...

ccezar2004 , sa ne tii la curent cu evolutia situatiei. Bafta!
ccezar2004
clar e stricat... am sunat la magazin si le-am zis sa imi aduca altul... normal ca intai au incercat sa ma directioneze catre service.... le-am "explicat" cum sta situatia si se pare ca s-au domolit... dupa amiaza ar trebui sa vina sa imi aduca alt aparat....

revin cu noutati... o sa fac o proba mai indelungata de data asta.... daca tot nu mere... imi iau bani inapoi....
Tzepesh64
Si eu am primit acelasi mail. Tocmai d-asta intreb, ca ma bate gandu sa-mi iau unu dar mi-e sa nu arunc banii pe fereastra...
biborteni07
@ccezar2004: De la ce magazin l-ai luat? Ca e totusi un punct bun ca ti-l schimba pana la urma.
@Tzepesh64: poza din mailul ala arata cam kitch-oasa. Eu i-am intrebat ce putere au aparatele si unde sunt fabricate, dar nu mi-au raspuns, site-ul lor e inexistent... Deci mi-a trecut cu ei. Dar nici n-am gasit un aparat similar, in afara celui de la marketonline (Clima Expert Mobil), care nu mai e disponibil.
ccezar2004
traim in romania....

asadar au venit in cele din urma.... 2 oameni de la service au venit acasa... ca sa constate ce le spusesem deja... la telefon stabilisem cu cei din magazin ca cei care vin sa aduca un aparat nou.... cand le zic sa-l aduca pe ala nou sa vedem cum merge... ia ghici?... ce aparat nou sefu'? noi eram in zona si ni s-a zis sa aruncam o privire... am sunat din nou la magazin... ca sa imi spuna ca nu e posibil ca le-a zis sa vina cu un aparat nou... dar sa stau fara griji acum o sa sune si vine direct de la depozit.. ii suna telefonul unuia din astia veniti la mine si din discutie am dedus mai mult decat clar ca nu prea au cu ce si cu cine sa il aduca acum... in secunda aia le-am zis sa isi ia aparatul in brate si m-am dus sa imi iau banii inapoi...

m-am saturat... as vrea sa vad si eu in tara asta un furnizor, fie el de produse, fie de servicii, care sa te trateze ca pe un CLIENT... si nu ca pe un amarat care ar trebui sa mai si zica mersi pentru ca totusi e servit intr-un final.... in fine... acum sunt plin de draci...

caldura draga... hai sa vedem care e mai tare!

LE: am uitat... desi am mai luat de la acest magazin si de data aia am avut noroc... este vorba despre TONIS TRADE din Constanta...
gabsy
Am unul mobil, VORTEX, de pe vremea caniculei de anul trecut. AM alergat dupa el de mi-a venit rau, in perioada respectiva ( 38-40 grade) nu se mai gaseau pe nicaieri si lumea se batea pe ele.
Subscriu si eu la cele spuse in posturi anterioare: trebuie iesire burlan, de racit raceste dar mai slab ca unul split, si cea mia naspa treaba, nu se poate dormi cu el in aceeasi camera si stiti cum e pe canicula, merge aerul toata ziua in casa, daca l-ai oprit noaptea in 5 min e zapusheala, zici ca nu a "calcat" AC pe acolo.
Concluzie: recomand cu "caldura" unul split oricand. Cel mobil sa fie tinut ca varianta de extreme urgenta.

Caldura mare, mon cher!
ccezar2004
am rezolvat problema... LG Split Air Conditioner 12000BTU.... biggrin.gif ... vineri se face instalarea....
a21alex
QUOTE (ccezar2004 @ Jun 24 2008, 14:18) *
clar e stricat... am sunat la magazin si le-am zis sa imi aduca altul... normal ca intai au incercat sa ma directioneze catre service.... le-am "explicat" cum sta situatia si se pare ca s-au domolit... dupa amiaza ar trebui sa vina sa imi aduca alt aparat....

revin cu noutati... o sa fac o proba mai indelungata de data asta.... daca tot nu mere... imi iau bani inapoi....

Cele mobile fara burlan, functioneaza pe principiul schimbului de caldura iar chestia importanta pe care nici comerciantii nu o stiu de cele mai multe ori, ca m-am lamurit si prin Praktiker, Carefour, Real..... e ca aceste aparate ,,pe apa,, au niste pastile frigorifice (pastile de racire Freez Pack) ce vin bagate in prealabil la congelator sau frigider si dupa introduse iar in locasurile aparatelor de aer conditionat mobil. Dupa... ventilatia ce iese din aparat va fi rece timp de cateva ore, altfel va fi doar aer ventilat din incapere.
biborteni07
a21alex , care ar fi concluzia ta? Ai vazut vreum aparat d-asta fara burlan la lucru? Ceva marci de astfel de aparate?
ccezar2004
eu am ajuns la concluzia urmatoare....

-alea cu apa... doar sa le iei in caz de forta majora... de aia si sunt mai ieftine... si sa nu te gandesti ca le folosesti prea mult timp
-alea mobile cu freon... indiferent de zic unii pe aici... eu zic ca sunt foarte bune... ca tot aceeasi BTU ii da... conditia este ca NEAPARAT burlanul sa fie scos afara... si geamurile inchise... problema cu ele este cu zgomotul... mult prea deranjant pe timpul noptii... un alt dezavantaj ar fi rezervorul de apa care trebuie golit... si in fine faptul ca mai ocupa ceva loc din amprenta apartamentului (cel split stand pe perete)
-iar cele split... le stim cu totii... foarte eficiente, bineinteles in functie de banii pe care ii dam, dar au si problema montajului... deci se exclud chirii, camine sau alte spatii de locuit temporare...
biborteni07
a21alex , care ar fi concluzia ta? Ai vazut vreum aparat d-asta fara burlan la lucru? Ceva marci de astfel de aparate?
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.