Despre PISICI
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239

renderman

QUOTE(mianna @ Apr 4 2006, 11:21) *
te rog citeste ce-am scris mai sus, la postul nr. 6.

nu va mai jucati cu anticonceptionalele la pisici, nu-au nici in clin nici in maneca cu cele folosite pentru noi. inca n-am auzit de nici o femeie care sa fi facut piometru (= infectie uterina) dupa administrarea unei singure pastilute, dar cazuri de pisici am auzit destule. si e o boala grava care pune viata pisicii in pericol, sau in cel mai bun caz se ajunge la sterilizare in urgenta cu un uter plin de puroi. asa ca e mai simplu s-o sterilizezi de la bun inceput, daca nu rezisti sa-i auzi miorlaiturile (si e si foarte sanatos pentru pisica, by the way).

Prietena mea rezolva pisica cu anticonceptionale... Pisica are cam 5-6 ani si n-are nici o infectie de la pastile, nu stiu cine te-a speriat pe tine
mianna
QUOTE(renderman @ Apr 4 2006, 21:36) *
Prietena mea rezolva pisica cu anticonceptionale... Pisica are cam 5-6 ani si n-are nici o infectie de la pastile, nu stiu cine te-a speriat pe tine

unii care stiu ce vorbesc. daca te intereseaza cu adevarat o sa caut linkuri sa-ti arat.

un exemplu:

The most widely used agents for cycle prevention in dogs are the progestins and include medroxyprogesterone acetate (MPA), megestrol acetate (MA), proligestone (PR), chlormadinone acetate (CMA), delmadinone acetate (DMA), norethisterone acetate (NTA) and melengesterol acetate (MGA). There is no universally safe and effective dose of any of the progestins in dogs or cats. Megestrol acetate is the only drug approved for contraception in dogs in the United States and is associated with serious adverse effects in dogs and cats at recommended doses, including mammary enlargement or tumors; milk production; listlessness; increased appetite, thirst, and urination; bone marrow suppression; temperament changes; or uterine changes including pyometra (infection) and infertility. Cats may develop Addison's disease, diabetes, or liver damage. Veterinarians are very reluctant to use megestrol acetate in patients for contraception, and are seeking safer alternatives.

(sublinierile imi apartin)

n-am zis ca la toate pisicile apare piometrul dupa prima pastila. am zis ca stiu cazuri. la altele a aparut dupa a treia, dupa a cincea, etc. da, sunt si cazuri la care nu apare niciodata (nu, inca nu-i cazul pisicii prietenei tale, inca mai are timp, desi nu-i doresc).

intreaba un veterinar responsabil cate cazuri de piometru au avut anticonceptionalele drept agent etiologic; n-am facut o statistica, dar eu as zice vreo 80-90%.

sa nu ma intrebi de ce se mai comercializeaza, ca asta chiar n-o-nteleg. cred ca in medicina veterinara se aplica alte reguli decat in cea umana.

cielo
Asculta ce spune mianna...stie f bine ce spune. Te asigur ca nu-ti doresti ca pisicuta ta sa ajunga la bisturiu (sau mai rau sa moara : exista 2 tipuri de piometru cu secretie si fara - la cel fara secretii ai mari sanse sa nu observi problema animalutului si sa faca septicemie). Eu am trecut prin asa ceva si pe moment ma gandeam sa omor toti veterinarii care mi-au vandut aceste pastile fara a ma avertiza de consecintele absolut groaznice pe care le pot avea.
Medicul veterinar la care merg cu pisica mi-a spus ca este o problema de timp pana se ajunge la astfel de infectii, odata administrate aceste pastile
madvet
PIOMETRU CU UTER INCHIS SI CU UTER DESCHIS ...........MAI CORECT!
Sunt si preparate hormonale injectabile ;Covinan ;Depopromone care nu dau decat f f f rar efecte secundare .
mianna
QUOTE(madvet @ Apr 11 2006, 16:49) *
Sunt si preparate hormonale injectabile ;Covinan ;Depopromone care nu dau decat f f f rar efecte secundare .

...dar apare in multe cazuri neviabilitatea puilor la o eventuala sarcina dupa tratament; iar unei pisici care a nascut nu-i face deloc bine sa ramana fara puiuti, apar alte tulburari.

parerea mea e ca exista doua situatii diferite:

- crescatorii, cu exemplare valoroase la care se justifica aparitia puilor la fel de valorosi; in acest caz exista situatii in care nu este recomandat ca pisica sa intre la un moment dat in calduri, din diverse motive (somnul proprietarului nu face parte dintre ele) si atunci se ia in calcul administrarea anticonceptionalelor, dupa o sfatuire cu veterinarul, in deplina cunostinta de cauza asupra riscurilor si sub o extraordinar de atenta supraveghere a pisicii;

- proprietarii de pisica - de obicei o "oarecare", chiar daca multi traiesc cu ideea ca au o pisica de rasa - e posibil sa nu aiba cunostintele necesare despre conditiile care trebuie indeplinite pentru a putea afirma asa ceva; faptul ca pisica seamana cu o poza de pe net nu-i nici pe departe suficient pentru a putea spune ca apartine respectivei rase (pe de alta parte sunt destul de multi proprietari ai unei pisici de rasa - ma gandesc acum la clasica "maidaneza" sau "tomberoneza" care acum este rasa omologata, europeana comuna, dar nu intra in categoria de mai sus fiindca nu are pedigree). ei bine, parerea mea e ca in acest caz castrarea este recomandata. avem doua sub-variante:

a. nu dorim sa faca pui niciodata - atunci? pentru ce chinuim pisica (si pe noi), care nu pare deloc cea mai fericita fiinta in perioada caldurilor, nemaivorbind de modificarile care apar in organismul tulburat din ce in ce mai des de aceste furtuni hormonale?

b. vrem pui de la ea. eu ma intreb: de ce? mai vreti un sufletel mic in casa? aveti prieteni/rude care spun ca isi doresc puiuti (filtrati bine de tot aceste cereri, multi se razgandesc si isi dau brusc seama ca puiul ala de pisica de fapt nu-i jucarie de plus)? ei bine, sugerez o tura pe siturile si forumurile de specialitate, la rubrica "anunturi". veti intalni atatea sufletele dulci care abia asteapta sa fie adoptati, in culori si dimensiuni variate, pe gustul orisicui; si tot vor ramane destui fara noroc pe strazi.
madvet
QUOTE(mianna @ Apr 11 2006, 18:38) *
...dar apare in multe cazuri neviabilitatea puilor la o eventuala sarcina dupa tratament; iar unei pisici care a nascut nu-i face deloc bine sa ramana fara puiuti, apar alte tulburari.

parerea mea e ca exista doua situatii diferite:

- crescatorii, cu exemplare valoroase la care se justifica aparitia puilor la fel de valorosi; in acest caz exista situatii in care nu este recomandat ca pisica sa intre la un moment dat in calduri, din diverse motive (somnul proprietarului nu face parte dintre ele) si atunci se ia in calcul administrarea anticonceptionalelor, dupa o sfatuire cu veterinarul, in deplina cunostinta de cauza asupra riscurilor si sub o extraordinar de atenta supraveghere a pisicii;

- proprietarii de pisica - de obicei o "oarecare", chiar daca multi traiesc cu ideea ca au o pisica de rasa - e posibil sa nu aiba cunostintele necesare despre conditiile care trebuie indeplinite pentru a putea afirma asa ceva; faptul ca pisica seamana cu o poza de pe net nu-i nici pe departe suficient pentru a putea spune ca apartine respectivei rase (pe de alta parte sunt destul de multi proprietari ai unei pisici de rasa - ma gandesc acum la clasica "maidaneza" sau "tomberoneza" care acum este rasa omologata, europeana comuna, dar nu intra in categoria de mai sus fiindca nu are pedigree). ei bine, parerea mea e ca in acest caz castrarea este recomandata. avem doua sub-variante:

a. nu dorim sa faca pui niciodata - atunci? pentru ce chinuim pisica (si pe noi), care nu pare deloc cea mai fericita fiinta in perioada caldurilor, nemaivorbind de modificarile care apar in organismul tulburat din ce in ce mai des de aceste furtuni hormonale?

b. vrem pui de la ea. eu ma intreb: de ce? mai vreti un sufletel mic in casa? aveti prieteni/rude care spun ca isi doresc puiuti (filtrati bine de tot aceste cereri, multi se razgandesc si isi dau brusc seama ca puiul ala de pisica de fapt nu-i jucarie de plus)? ei bine, sugerez o tura pe siturile si forumurile de specialitate, la rubrica "anunturi". veti intalni atatea sufletele dulci care abia asteapta sa fie adoptati, in culori si dimensiuni variate, pe gustul orisicui; si tot vor ramane destui fara noroc pe strazi.

http://www.intervet.ro/products/covinan/02...pect_produs.asp E POSIBIL SA AI O ALTA SURSA INFORMATIVA ....o doresc si eu !!!
Momentan ma ghidez dupa prospecte ..... !
dpdv al managementului sau mai bine zis , al planingului FELIN ;tot ce ai zis e KORECT !
mianna
QUOTE(madvet @ Apr 12 2006, 14:11) *
http://www.intervet.ro/products/covinan/02...pect_produs.asp E POSIBIL SA AI O ALTA SURSA INFORMATIVA ....o doresc si eu !!!
Momentan ma ghidez dupa prospecte ..... !
dpdv al managementului sau mai bine zis , al planingului FELIN ;tot ce ai zis e KORECT !

recunosc, sursa pe care o am eu este nestiintifica, dar pentru mine este suficient de credibila. lumea adevaratilor crescatori este extrem de mica (nu, eu nu fac parte dintre ei), se cunosc intre ei pana la numarul de la pantofi sau culoarea lenjeriei de pat smile.gif deci cu atat mai mult isi stiu experientele neplacute din domeniul veterinar si se ghideaza dupa ele.

http://www.petzone.ro/pisici/articole/pisi...g2003-002-r.htm

madvet
QUOTE(mianna @ Apr 12 2006, 14:32) *
recunosc, sursa pe care o am eu este nestiintifica, dar pentru mine este suficient de credibila. lumea adevaratilor crescatori este extrem de mica (nu, eu nu fac parte dintre ei), se cunosc intre ei pana la numarul de la pantofi sau culoarea lenjeriei de pat smile.gif deci cu atat mai mult isi stiu experientele neplacute din domeniul veterinar si se ghideaza dupa ele.

http://www.petzone.ro/pisici/articole/pisi...g2003-002-r.htm

stiu ce spui ....dar crede ma ca exact in aceste cercuri circula fel si fel de povesti pseudomedicale ....unele girate chiar de medici ...EX... se zice ca pisicile se castreaza dupa ce au un ciclu sau chiar dupa prima fatare...personal fac ovohisterectomie dupa 6 luni la pisica FARA PROBLEME .
Cu cat cercul e mai mare cu atat se infloresc lucrurile .... SI DE OBICEI DIN TANTAR AJUNGE ARMASAR PROBLEMA !
in fine ....totul trebui facut cu discenamant ....SI CU GIRUL MEDICULUI CARE TREBUIE SA FIE F F F TRANSPARENT ....la urma urmei orice medicatie are si efecte secundare, mai mult sau mai putin evidente clinic ..., functie de INDIVID .
apropo ....ce formatie profesionala ai ???
scuze pt indrazneala naughty.gif

QUOTE(madvet @ Apr 12 2006, 14:47) *
stiu ce spui ....dar crede ma ca exact in aceste cercuri circula fel si fel de povesti pseudomedicale ....unele girate chiar de medici ...EX... se zice ca pisicile se castreaza dupa ce au un ciclu sau chiar dupa prima fatare...personal fac ovohisterectomie dupa 6 luni la pisica FARA PROBLEME .
Cu cat cercul e mai mare cu atat se infloresc lucrurile .... SI DE OBICEI DIN TANTAR AJUNGE ARMASAR PROBLEMA !
in fine ....totul trebui facut cu discenamant ....SI CU GIRUL MEDICULUI CARE TREBUIE SA FIE F F F TRANSPARENT ....la urma urmei orice medicatie are si efecte secundare, mai mult sau mai putin evidente clinic ..., functie de INDIVID .
apropo ....ce formatie profesionala ai ???
scuze pt indrazneala naughty.gif

am papat litere din fuga ......SCUZE !
ASTA PT VANATORII DE GRESELI !
renderman
QUOTE(mianna @ Apr 4 2006, 21:56) *
intreaba un veterinar responsabil cate cazuri de piometru au avut anticonceptionalele drept agent etiologic; n-am facut o statistica, dar eu as zice vreo 80-90%.

Iti dai seama ca pastilele (sau ce i-o fi dat) nu le-a cumparat aiurea. A fost cu pisica la veterinar, acelasi la care o duce de cand era pisica mica. Acu' daca veterinarul e inconstient si da pilule aiurea asta e alta treaba.
Pe de alta parte daca iei sa zic banalul paracetamol si te uiti la ce efecte secundare poate sa dea te iei cu mainile de cap... sa nu mai zic de algocalmin(metamizol sodic) care e interzis in toate statele civilizate si la noi se vinde in draci, si uite ca nu moare nimeni de la el...
madvet

QUOTE(renderman @ Apr 12 2006, 14:56) *
Iti dai seama ca pastilele (sau ce i-o fi dat) nu le-a cumparat aiurea. A fost cu pisica la veterinar, acelasi la care o duce de cand era pisica mica. Acu' daca veterinarul e inconstient si da pilule aiurea asta e alta treaba.
Pe de alta parte daca iei sa zic banalul paracetamol si te uiti la ce efecte secundare poate sa dea te iei cu mainile de cap... sa nu mai zic de algocalmin(metamizol sodic) care e interzis in toate statele civilizate si la noi se vinde in draci, si uite ca nu moare nimeni de la el...

poate a cumparat de la o farmacie deservita de un tehnician vet ....si astia in proportie de 90% sunt cataclisme profesionale ......si o spun cu toata responsabilitatea .
Daca a cumparat de la un medic....atunci poate aspectul comercial si a spus cuvantul .... a vandut ... daca se intampla sa ajunga la cutit ... vine tot la el !
Personal cand cineva imi spune ca vrea medicmente pt suprimare ciclului il sfatuiesc sa vina la operatie !
renderman
QUOTE(madvet @ Apr 12 2006, 15:34) *
poate a cumparat de la o farmacie deservita de un tehnician vet ....si astia in proportie de 90% sunt cataclisme profesionale ......si o spun cu toata responsabilitatea .
Daca a cumparat de la un medic....atunci poate aspectul comercial si a spus cuvantul .... a vandut ... daca se intampla sa ajunga la cutit ... vine tot la el !
Personal cand cineva imi spune ca vrea medicmente pt suprimare ciclului il sfatuiesc sa vina la operatie !

Pai n-ai inteles, a fost cu ea la un cabinet, nu a fost la o farmacie...
mianna
nici tu n-ai inteles:

QUOTE(madvet @ Apr 12 2006, 15:34) *
poate aspectul comercial si a spus cuvantul .... a vandut ... daca se intampla sa ajunga la cutit ... vine tot la el !

si mai sunt si medici neinformati, pur si simplu, fara nici un interes ascuns; am descoperit cu surprindere ca doar diploma de medicina veterinara nu-i deloc suficienta; daca eu in tot bucurestiul asta mare am ajuns sa am incredere doar in 2 veterinari...cand se intampla ceva nu-i deloc o consolare "asa a zis veterinarul"; ba dimpotriva.

madvet, intre oamenii de la care imi iau eu informatiile (crescatorii, adica) nu mai circula de ani buni legenda cu "castrare dupa primul ciclu"; din pacate ea mai circula in randul veterinarilor - pentru acest motiv am schimbat eu un vet de care eram multumita in toate celelalte privinte; si-am castrat-o pe Mianna pe la 5 luni jumate (aproximativ, ca-i culeasa din strada) tocmai pentru a evita primele calduri.
moni-ca
Dragi "colegi"
Pisicuta mea de 8 ani vomeaza cu mult lichid, doctorul spune ca
e gastrita, dar eu nu stiu cum sa o hranesc, ce sa-i fac pt. nu o pot
determina nici cum sa ia medicamente
Ce sa fac?
Multumesc
M
irennescat
QUOTE(moni-ca @ Apr 25 2006, 10:37) *
Dragi "colegi"
Pisicuta mea de 8 ani vomeaza cu mult lichid, doctorul spune ca
e gastrita, dar eu nu stiu cum sa o hranesc, ce sa-i fac pt. nu o pot
determina nici cum sa ia medicamente
Ce sa fac?
Multumesc
M

Cand ii dadeam medicamente la al meu, puneam un prosop (mare) pe pat, il puneam pe el deasupra si-l infasuram in prosop, asa incat sa nu-i iasa labutele afara. Ca si cum ai face sul un covoras. Si apoi ii deschideam gura apasand cu 2 degete la capete si ii bagam pastila cat mai adanc. Cu grija sa nu o ranesti.

Daca nu mananca si nu bea - da-i apa cu seringa (fara ac smile.gif ) la coltul gurii, de mai multe ori pe zi, adica la cateva ore. Daca e letargica si faci si chestia cu apa, trebuie sa o duci o data sau de 2 ori si la cutia unde isi face nevoile, ca sa faca pipi.

Daca nu mananca, incearca cu un pliculet de Whiskas, pune-i in gurita putina zeama de acolo.
moni-ca
QUOTE(irennescat @ Apr 25 2006, 13:54) *
Cand ii dadeam medicamente la al meu, puneam un prosop (mare) pe pat, il puneam pe el deasupra si-l infasuram in prosop, asa incat sa nu-i iasa labutele afara. Ca si cum ai face sul un covoras. Si apoi ii deschideam gura apasand cu 2 degete la capete si ii bagam pastila cat mai adanc. Cu grija sa nu o ranesti.

Daca nu mananca si nu bea - da-i apa cu seringa (fara ac smile.gif ) la coltul gurii, de mai multe ori pe zi, adica la cateva ore. Daca e letargica si faci si chestia cu apa, trebuie sa o duci o data sau de 2 ori si la cutia unde isi face nevoile, ca sa faca pipi.

Daca nu mananca, incearca cu un pliculet de Whiskas, pune-i in gurita putina zeama de acolo.

Iti multumesc mult, dar pisicuta maninca, dar dupa un timp miauna si apoi vomeaza.
Ce poate avea?
M
mianna
QUOTE(moni-ca @ Apr 25 2006, 17:10) *
Iti multumesc mult, dar pisicuta maninca, dar dupa un timp miauna si apoi vomeaza.
Ce poate avea?
M

si al meu a trecut prin asa ceva; vetul a zis ca are gastrita. comparativ cu medicina umana, eu nu sunt inca sigura ca a fost asa ceva, dar nici nu neg diagnosticul.

voma cam la 15-30 min. dupa masa de dimineata - numai si numai dupa ea, in rest manca normal, avea pofta de joaca, parea perfect sanatos (avand doua pisici mi-a luat o saptamana sa-l surprind asupra faptului ca sa-mi dau seama care are probleme). nu pot sa zic despre continut ca era lichid - dadea pur si simplu afara tot ce manca atunci, nedigerat, bobitele usor inmuiate in lapte (e mai lenes si le cam inghite aproape intregi). ei bine, diagnosticul pus asa, prin telefon, a trecut totusi testul terapeutic - adica i-am dat ranitidina 1/2 pastila dimineata si 1/2 seara, si 1/4 metroclopramid dimineata cu 30 min (aproximativ) inainte de a manca. numai ca si-a facut efectul in 3-4 saptamani, nu intr-una cum a spus vetul ca ar fi trebuit sa se intample. insa de atunci n-a mai aparut problema.

ce mananca pisicuta ta? poate hrana nu e adecvata, desi al meu e hranit dupa toate regulile artei si tot a facut (cica e destul de frecventa la pisici).

cum sa-i dai pastile n-am idee, eu mi-am facut mana cu ale mele dandu-le vitamine pe care nu vroiau sa le ia. dupa ce luni de zile am bagat cate 4 pastile pe gat, deja nu mai las vetul sa-i administreze el cestalul, cat ar fi de amar, stiu ca mie-mi reuseste mai repede decat lui cu instrumentul ala special smile.gif
moni-ca
Multumesc mult,
Voi incerca tratamentul. Hrana motanelului meu e asa cum scrie la carte: carne fiarta maruntita
si amestecata cu morcovi fierti orez etc.Ce as putea sa-i mai dau?
Ceau, Moni-ca
mianna
QUOTE(moni-ca @ Apr 26 2006, 11:50) *
Hrana motanelului meu e asa cum scrie la carte: carne fiarta maruntita
si amestecata cu morcovi fierti orez etc.Ce as putea sa-i mai dau?

asta e hrana care i-o dai acum, cat e bolnavior, sau in general? ca eu asta intrebam - cu ce il hranesti de obicei.

ai mei mananca Royal canin - diverse sortimente, amestecat, kitten si tot felul pentru blanita frumoasa, hair-ball control, ca alte probleme din fericire n-au.

daca are pofta de mancare eu nu l-as tine doar pe regim (ce ai zis tu ca ii dai pentru mine reprezinta regim; le mai dau din cand in cand si cat sunt sanatosi, ca sa se obisnuiasca cu el, dar nu prea mult si in orice caz nu tot timpul).

nu consider ca eu ti-am recomandat tratamentul - eu ti-am zis doar ce i-am dat lui Maxy. sfatuieste-te cu vetul inainte.
moni-ca
QUOTE(mianna @ Apr 26 2006, 17:21) *
asta e hrana care i-o dai acum, cat e bolnavior, sau in general? ca eu asta intrebam - cu ce il hranesti de obicei.

ai mei mananca Royal canin - diverse sortimente, amestecat, kitten si tot felul pentru blanita frumoasa, hair-ball control, ca alte probleme din fericire n-au.

daca are pofta de mancare eu nu l-as tine doar pe regim (ce ai zis tu ca ii dai pentru mine reprezinta regim; le mai dau din cand in cand si cat sunt sanatosi, ca sa se obisnuiasca cu el, dar nu prea mult si in orice caz nu tot timpul).
nu consider ca eu ti-am recomandat tratamentul - eu ti-am zis doar ce i-am dat lui Maxy. sfatuieste-te cu vetul inainte.

Si eu am 2 motani, au 8 ani si nu am avut nici o problema pina acum. Nu prea le
place hrana uscata, de aceea le pregatesc eu, poate nu am procedat bine, dar vetul zicea
ca asa trebuie. Motanelul bolnav isi revine, apoi dupa 2,3 zile recidiveaza.
Sint destul de necajita, imi fac probleme pt. ca nu mi-e clar ce are si orice as face
nu reusesc sa-i dau medicamente. Cred ca o sa-i faca ceva analize.
Pa
M
Ira_Melanox
Cine o ajuta pe Mikidutza mea cu un camin iubitor ? worthy.gif

A patit multe, saraca.
Am luat-o de mica dintr-un amfiteatru al facultatii de chimie; a locuit cu mine intr-o casa din care m-am mutat anul trecut, si a trebuit sa ramana singura acolo 3 luni, pana am putut sa o iau din nou (am locuit temporar cu chirie, la un tip care mi-a zis "exclus animale"). O ingrijeam cum puteam, dar de la distanta e cam greu, asa ca, cu ocazia primelor ploi de toamna, a si prins o raceala, pentru care i-am facut o saptamana injectii cu antibiotice. Din fericire nu a patit mai nimic altceva pe parcursul celor 3 luni, doar ca a ramas bortzo smile.gif si mi-a facut 4 pui superbi, pe care i-am dat deja. Problema e ca acum trebuie sa plec din tara, si imi e tare mila de ea sa o las pe drumuri iar. Asa ca, daca poate cineva sa ne ajute, ii vom fi vesnic recunoscatoare.
shiva
Orasul...?????
felix12
Sper ca raspunsul meu sa nu fie prea intarziat.
Am descoperit o metoda prin care poti da medicamente foarte usor unei pisici si sa ramai si fara rani de pe urma "razboiului". death.gif biggrin.gif biggrin.gif
Pisezi pastilele si amesteci pulberea cu putina miere sau smantana. Mai poti folosi unt sau chiar sosul de la conservele cu mancare pentru pisici.
Pasta rezutata o intinzi pe unul din picioarele (din fata) pisicii. Oricat de rau ar fi gustul nu va suporta sa stea murdara asa ca va inghiti medicamentul.
Trebuie sa-i faci analizele cat mai repede.
Succes
Ira_Melanox
QUOTE(shiva @ Apr 29 2006, 19:24) *
Orasul...?????

Scuze, am uitat. Bucuresti.
none
in ce tara pleci?
Takeshy
Am un motan birmanez de 4 luni si e la mine de 2 luni.
Nu am mai avut pisica si poate nu stiu cum sa ma comport cu ea. A fost obraznic din prima zi, fuge, sare, rupe tot ce prinde, se baga prin locuri din casa care nici nu stiam ca sunt.
Si-a mai luat palme cand a facut prostii mari dar de o luna musca de orice.
Am zis ca v-a trece in timp dar vad ca nu vrea sa dea inapoi.
Si cand ma joc cu ea musca de mana iar in ultima vreme nu mai e doar muscat, care nu e asa de rau, ci si trage cu dintii si lasa niste semne frumoase.

E normal, sau e o mata evil? Ii v-a trece vreodata? Cum fac sa nu mai muste?

Mersi pentru sfaturi worthy.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.