catadumi1
Jun 15 2006, 11:15
Salutari tuturor celor carora le place sa mearga cu cortul.
Nu conteaza unde...la mare..la munte...oriunde.
As vrea sa trecem in acest topic tot ce se poate lua cind mergi cu cortul undeva....cu masina - caci fara nu prea poti lua multe la tine.
Ar fi interesant sa facem o lista cu toate cele necesare..sa se uite omul aici si sa gaseasca tot.
Incep eu:
cort
saltele
saci de dormit sau paturi
aragaz de campanie
felinar
masa plianta
scaune pliante
eventual un pavilion cu sau fara pereti
gratar
continua careva?
Vase, de inox si de plastic.
Ceva in care sa faci o cafea dimineata.
O lanterna, un felinar ceva (depinde pe unde campezi).
Mancare, apa, alcool (si medicinal si de baut
)...
Gagici, muzicanti .... Iti mai trebe cort?
Saci de gunoi ! Nu lasati gunoaie in urma voastra !
catadumi1
Jun 20 2006, 11:15
QUOTE(Adi_B @ Jun 20 2006, 11:05)

Saci de gunoi ! Nu lasati gunoaie in urma voastra !
corect...si ar merge chiar si o scrumiera - pt fumatori....ca in toate campingurile gasesti mucuri de tigari pe jos
giostana
Jun 21 2006, 19:48
vreau sa-mi iau cort,dar de cand nu m-am mai ocupat cu muntele a evoluat tehnologia.
ce marci mai vechi s-au dovedit de calitate si ce marci noi dovededesc ca-s bune?
dacuburebista
Jun 21 2006, 19:55
daca te duci la magazinul de la piata sf gheorghe, pleci cu cortul repede...
giostana
Jun 21 2006, 19:58
QUOTE(dacuburebista @ Jun 21 2006, 20:55)

daca te duci la magazinul de la piata sf gheorghe, pleci cu cortul repede...
nu stiu ex despre ce vorbesti. hymalaia?
as vrea sa ma informez inaite ca daca ma iau dupa vanzatori.....
giostana
Jun 21 2006, 20:29
desfacator de conserve.de la de la unghiere daca ai.
eu am renuntat la cutit pt ca e mai greu si nu prea imi plce sa car
Danitzi
Jun 21 2006, 20:37
topor
maltese
Jun 21 2006, 20:46
Sfoara..pentru rufe, pt legat unele-altele, niciodata nu stii cand iti trebuie.
giostana
Jun 22 2006, 15:28
nu uita de scoci.si cutter
traian2003
Jun 27 2006, 14:37
Salut,
Ma mir ca lumea inca mai agreaza sa mearga in mijlocul naturii... Asa ca topicul asta e binevenit. De ceva timp caut produse pentru camping: cort, sac dormit, aragaz, lampa, etc. Are cineva idee ce magazine de articole pentru camping exista? Eu am gasit doar:
www.zzzzzzzzzzz.ro (reclama)
Multam
esti cam penibil cu reclama asta..
mai ai alt topic cu reclama de genu asta la site-ul respectiv..
varosebastian
Jun 28 2006, 15:24
parasolar.
RoVal1972
Jun 30 2006, 11:33
Poate daca cauti intai pe net...
Avand in vedere ca nu ai specificat cam ce doresti, iti recomand un Ande Bernina Lux 3 Este f f usor de instalat si (se lauda producatorul, eu neavand posibilitatea de testare) cica are protectie UV
Mai multe detalii gasesti aici
giostana
Jun 30 2006, 15:09
QUOTE(Zamolxel @ Jun 30 2006, 12:49)

Avand in vedere ca nu ai specificat cam ce doresti, iti recomand un Ande Bernina Lux 3 Este f f usor de instalat si (se lauda producatorul, eu neavand posibilitatea de testare) cica are protectie UV
Mai multe detalii gasesti
aici
am luat un ande maine. nu e grozav,dar macar sa ajung eu de atea ori la munte incat sa il omor pe ala.
si mie tot ala imi placea dar e de 3,si are si 4.5 KG
bubalus
Jun 30 2006, 15:19
QUOTE(giostana @ Jun 30 2006, 16:09)

am luat un ande maine. nu e grozav,dar macar sa ajung eu de atea ori la munte incat sa il omor pe ala.
si mie tot ala imi placea dar e de 3,si are si 4.5 KG
cat a costat
giostana
Jun 30 2006, 15:26
QUOTE(bubalus @ Jun 30 2006, 16:19)

cat a costat
ande main a fost 150 lei la mountain experts la universitate.
nu stiu daca in .ro se gasesc, dar kelty m-a incintat.
am un kelty riverbend2 - 2 persoane recomandat, 3 lejer, 3.1kg, bete de aluminiu+cupru, supratenta cu protectie UV.
il frec de vreo 5 ani pe munte, in medie 20 zile pe an. pretul - 180$ la vremea respectiva
dobrovici
Jul 1 2006, 09:14
Imi propun sa plec vara asta pentru prima oara cu cortul la munte si, chiar daca m-am gandit deja la cateva lucruri pe care trebuie neaparat sa le iau cum mine, nu mi-ar strica o parte din experienta acelora dintre voi care sunt deja veterani ai campingurilor. Nu va cer sa spuneti povesti lungi, insa ar fi interesant sa pomeniti lucrul acela de care ati avut la un moment dat atata nevoie si pe care nu v-a trecut prin cap sa-l luati de acasa. Sau poate vreti sa impartasiti celorlalti experiente mai putin placute sau situatii pe care ar fi trebuit sa le evitati... in fine, toate lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand esti in camping.
.Cris.M.
Jul 1 2006, 09:20
O saltea moale sau ceva asemeni pe care sa dormi.Nu cumva paturi sau mai stiu eu ce,..mi-a trecut cheful de dormit in cort odata pe cand nu stiam pe ce parte sa ma mai intorc de durere.Si ceva de iluminat pe baza de baterii bazate,nu "777"!
dragos_avram
Jul 1 2006, 09:34
Primus (din cate am vazut, cel mai bun e cel pe gaz, cu butelii de unica folosinta - campingaz de ex.) si recipiente de aluminiu; asta daca mergi cu supe deshidratate etc (care mie mi se par foarte eficiente)
sonya_ss
Jul 1 2006, 20:12
QUOTE(dragos_avram @ Jul 1 2006, 10:34)

Primus (din cate am vazut, cel mai bun e cel pe gaz, cu butelii de unica folosinta - campingaz de ex.) si recipiente de aluminiu; asta daca mergi cu supe deshidratate etc (care mie mi se par foarte eficiente)
pai din experienta pot sa-ti spun ca ai nevoie cam de urmatoarele lucruri, in afara de cele evidente (cort, sac de dormit, izopren):
primus, cum zicea si dragos, vase de aluminiu (o oala, neaparat cu capac - la balea lac am stat foarte mult pana s-a incalzit 1 litru de apa pt supa), farfurii, cani de plastic, lanterna, sfoara (pentru o ancorare suplimentara a cortului, pentru intins un tricou la uscat), o folie de plastic pentru acoperit suplimentar cortul, ac si ata, detergent pentru vase (nu rade, supa la plic e foarte grasa si sa speli farfuria cu apa rece nu tine, si nici sa consumi butelia de primus n-are rost), biscuiti, tinuti cat mai la indemana (cu 1 pachet de biscuiti picnic am scapat in busteni de 8 caini de stana - fara nici un fel de gluma, de atunci nu plec fara biscuiti la mine), bomboane pentru un stop de energie cand simti ca te lasa puterile. daca stii ca nu poti dormi fara perna, o perna de plastic din alea pe care le au copiii la mare, care se umfla, pungi goale pentru strans gunoiul dupa ce faceti pauza de masa.
si ma rog, in functie de cat vreti sa stati, diverse conserve, exclus pateul de ficat (am ajuns la spital in brasov din cauza unei cutii de pateu), supe la plic, ceai, zahar, ness, si ce stii ca iti mai place si nu atarna foarte greu.
la fel de important, un rand de medicamente, daca stii ca suferi de ceva, daca nu, alea uzuale, aspirine, saprosan, antinevralgic, leucoplast, indraznesc sa spun si crema de protectie solara (eu una sunt mai sensibila la soare si de-aia iau si asa ceva).
daca mai ai intrebari, cu placere te ajut.
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
|
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.