Lucruri necesare in camping
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13

jjy

CITAT (cris2d2 @ 12th August 2009, 18:51) *
Am uitat sa precizez ca pretul la care l-am gasit, nou, la Trimm Eagle, e 380 lei, nu 520 cum apare in linkul ce l-am publicat.

pretul e super ok si trimm e o firma buna. sper numai ca nu il iei pentru 4 persoane (doar daca sunteti foarte slabuti, altfel va fi cam inghesuiala). bafta.
cris2d2
CITAT (jjy @ 12th August 2009, 20:25) *
pretul e super ok si trimm e o firma buna. sper numai ca nu il iei pentru 4 persoane (doar daca sunteti foarte slabuti, altfel va fi cam inghesuiala). bafta.

Il iau pentru 3 maxim, dar in situatii critice sper ca vor intra si 4 sardin... pardon, oameni smile.gif

dumy_walker
.. imi cer scuze dak am nimerit la topic-ul gresit.. dar.. ma preg de un circuit.. cu cortul la munte (ploiesti-slanic-cheia-brasov-poiana brasov-rasnov-busteni-sinaia-ploiesti) in mare asta e traseul.. si vreau sa campez in cheia..poiana brasov...busteni.. m-am gandit eu.. ce imi recomandati si... pe udne sunt ursi? biggrin.gif smile.gif)))

Sfaturi...idei..propuneri... etc.. astept de la voi smile.gif
spooky51
CITAT (cris2d2 @ 11th August 2009, 23:49) *
De cortul Trimm Eagle ce parere aveti?

Nr. persoane: 3-4
Cortul (folia) exterior: 100% polyester, 3000mm H2O
Cortul (folia) interior: permeable WR 100% polyester
Podeaua cortului: layered polyethylen
Bete: Durawrap diametru: 8.5mm - 9.5mm
Dimensiuni: (205 + 160) x 220 / 130
Greutate: 5.2 kg
Dimensiuni (impachetat): 19x19x49 cm

Cortul pare identic cu Pinguin Horizon al meu, care imi place foarte mult.
cris2d2
CITAT (spooky51 @ 21st August 2009, 10:54) *
Cortul pare identic cu Pinguin Horizon al meu, care imi place foarte mult.

Si ce parere ti-ai facut despre el? Cum se comporta la vant, ploaie cu vant, ploaie simpla, umezeala (condens), soare direct dar si din punct de vedere constructiv (cusaturi, calitate materiale etc.)?

Consider ca aceste 2 corturi, chiar daca sunt diferite ca brand, sunt identice din punct de vedere constructiv.
murtzunel
CITAT (cris2d2 @ 22nd August 2009, 09:15) *
Si ce parere ti-ai facut despre el? Cum se comporta la vant, ploaie cu vant, ploaie simpla, umezeala (condens), soare direct dar si din punct de vedere constructiv (cusaturi, calitate materiale etc.)?

Consider ca aceste 2 corturi, chiar daca sunt diferite ca brand, sunt identice din punct de vedere constructiv.

Asa e, materialele si manopera difera. Trimm-ul vad ca are o impermeabilitate mai buna (Pinguin = 2500, Trimm = 3000), iar un cort de asta il iei sa stai si mai multe zile intr-un loc, asa ca e importanta impermeabilitatea. De asemenea din cate stiu si materialul la tarusi difera, cei de la Trimm sunt mai rezistenti, nu se indoaie usor.

Eu am vazut diferenta dintre Trimm si Pinguin ca materiale, intr-adevar Trimm-ul are materiale mai bune, dar in general ca si structura de rezistenta daca merge pe acelasi schelet nu prea cred ca difera (comportamentul la vant ma refer). Despre respirabirabilitate din cate stiu RipStop-ul scade sansa de a se forma condens.
julnard
Dupa parerea mea,cele mai bune produse le gasiti la www.mmsport.ro.Fara sa am nici un interes,e magazinul cel mai profi de la noi!

jjy
CITAT (julnard @ 25th August 2009, 12:07) *
Dupa parerea mea,cele mai bune produse le gasiti la www.mmsport.ro.Fara sa am nici un interes,e magazinul cel mai profi de la noi!

da, si cel mai scump.
hadriano
salut
ce o fi cu userul easy_rider, ca nu a mai scris demult.smile.gif
am citit cu interes posturile, asta dupa o vara in care m-am preumblat putin cu cortul si masina.Ba la balea lac, ba in ciucas.Ei, e greu sa iei bagaj care sa aibe 3 kile.Unu ca trebe lucruri profesioniste, care costa mult.Doi, nu stii niciodata ce se intampla.Ca idee e ok sa ai bagaj putin, e idealul.Din pacate, suntem prea comozi, varsta, etc si preferam confortul in defavoarea aventurii.avem tara frumoasa, locuri frumoase, pacat de drumurile de rahat .Sa amintesc de muntele rosu, de plaiu foii?Cum pot astia sa alse asa drumurile de acces nu stiu, nesimtire e putin zis.Am fost la Lipita, localitatea unde e originea lipitanului, in slovenia.Padure padure, izolat de tot.Drumul era impecabil, si cand zic impecabil chiar era impecabil.Doar de o banda jumate, dar ziceai ca e autostrada.Nu tu frunze, pietris,nimic.Si in mijlocul padurei.de ce masa in cur la noi nu pot maga regulariza un drum ca cel de la mu tele rosu sau plaiu foii?De ce?sunt offtopic, scuzati
diasomie

Bagaj de 3 kg ... doar in vise pentru mine. Majoritatea iesirilor facute de peste 5 zile pe creasta solicitau peste 20 de kg de "material" Asta ca sa o numesc iesire cu toate ca e epuizant cateodata.
Si ma limitam doar la strictul necesar iar echipamentul mi-a costat destul. am cautat ce e mai bun si mai usor.
De la cort, la bocanci, la geaca cu membrana la fel de fel de straturi si stratulete anti vant anti apa anti ,,,anti, cea mai usoara frontala, cel mai ..izopren, cel mai usor primus.
Isi fac banii la ture solicitante cand fiecare gram parca conteaza sau pe vreme pe varf/sub creasta in care diferenta intre ati ingheta mainile si a nu le simti cand faci priza este totul sau cand te ploua 5 zile continuu si nu ai decat sosete ude si nu de la ploaie ci de la transpiratie. Un echipament bun se face in ani de zile. Imi amintesc si eu cand am trecut de la o banala pelerina de ploaie la o geaca Goretex imprumutata si am zis moama ..e raiul de comfort .
Insa sunt mici maruntisuri la care nu as putea sa renunt niciodata chiar de dramaluiesc si pasta de dinti si sapunul.. o sa radeti dar iau un mic ursulet , ace de acupunctura ( lucrez in domeniu si imi dau siguranta)si de multe ori o carte..Insa m-am convins in ani ca pielea rea nu se lasa batuta. Aveam colegi care zburdau si nu simteau oboseala sau nu inghetau la frig sau la ploaie cu toate ca aveau cel mai slab echipament. bine macar bocanci acceptabili aveau ca fara ei nu prea poti .
murtzunel
CITAT (diasomie @ 20th October 2009, 00:29) *
Bagaj de 3 kg ... doar in vise pentru mine. Majoritatea iesirilor facute de peste 5 zile pe creasta solicitau peste 20 de kg de "material" Asta ca sa o numesc iesire cu toate ca e epuizant cateodata.

Hehe pai numai sacul de dormit are 2kg in general, oricum daca mergi fara cort se simte ceva diferenta la rucsac dar este indicat sa ai macar o folie de supravietuire pentru sacul de dormit (pt. worst case scenario).

Eu cel mai usor bagaj cred ca l-am avut de 5kg, asta pe timp de vara si cu dormit la cabana (Balea - cab. Podragu), si fiind tura de weekend. Cateva sfaturi pt ture de weekend ar fi:

- verificati vremea si luati-va echipament cu care sa puteti sa fiti comfortabili pe vremea respectiva
- sacul de dormit sa nu lipseasca nici daca mergeti la cabana
- mancarea care o mancati pe drum sa fie gata preparata (sandvisuri in folie de aluminiu folosesc eu de obicei)
- ceva dulce intotdeauna ridica moralul
- un pachet de paste sau supa pt seara daca nu aveti de gand sa mancati la cabana (poate implica si primus pentru pregatirea lor)
- un bluzon grosut nu ar trebui sa lipseasca nici vara
- fara bocanci nu urci pe munte (parerea mea) - decat daca esti maratonist sau ai mai facut traseul
- frontala sa nu o uiti niciodata si sa verifici bateriile
- un cutit niciodata nu strica

Cat mai multe ture faine!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.