Lucruri necesare in camping
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13

sonya_ss

QUOTE(sonya_ss @ Jul 1 2006, 21:12) *
pai din experienta pot sa-ti spun ca ai nevoie cam de urmatoarele lucruri, in afara de cele evidente (cort, sac de dormit, izopren):

primus, cum zicea si dragos, vase de aluminiu (o oala, neaparat cu capac - la balea lac am stat foarte mult pana s-a incalzit 1 litru de apa pt supa), farfurii, cani de plastic, lanterna, sfoara (pentru o ancorare suplimentara a cortului, pentru intins un tricou la uscat), o folie de plastic pentru acoperit suplimentar cortul, ac si ata, detergent pentru vase (nu rade, supa la plic e foarte grasa si sa speli farfuria cu apa rece nu tine, si nici sa consumi butelia de primus n-are rost), biscuiti, tinuti cat mai la indemana (cu 1 pachet de biscuiti picnic am scapat in busteni de 8 caini de stana - fara nici un fel de gluma, de atunci nu plec fara biscuiti la mine), bomboane pentru un stop de energie cand simti ca te lasa puterile. daca stii ca nu poti dormi fara perna, o perna de plastic din alea pe care le au copiii la mare, care se umfla, pungi goale pentru strans gunoiul dupa ce faceti pauza de masa.

si ma rog, in functie de cat vreti sa stati, diverse conserve, exclus pateul de ficat (am ajuns la spital in brasov din cauza unei cutii de pateu), supe la plic, ceai, zahar, ness, si ce stii ca iti mai place si nu atarna foarte greu.

la fel de important, un rand de medicamente, daca stii ca suferi de ceva, daca nu, alea uzuale, aspirine, saprosan, antinevralgic, leucoplast, indraznesc sa spun si crema de protectie solara (eu una sunt mai sensibila la soare si de-aia iau si asa ceva).

daca mai ai intrebari, cu placere te ajut.

am uitat ce era cel mai important: pelerina de ploaie. e musai sa ai asa ceva, cat mai mare daca se poate, fara maneci, ca sa poti sa acoperi si rucsacul. eventual niste pantaloni de fas speciali pentru pus peste pantalonii obisnuiti, pt ca pelerina se ridica pe rucsac si pe piciaore te uzi. si bineinteles, niste bocanci comozi si rezistenti la apa.
sortex
chiar daca iti faci planuriile de acasa de multe ori.. nu iti iei tot ceiti trebe..adica mai uiti ceva.. eu ultima oara cand am mers cu cortu.. hmm ce am luat la mine?... 2 corturi de 4 persoane. 2 paturi o lanterna(am uitat sa iau baterii biggrin.gif )o bricheta un cutit si multi multi mici..mici is baza cand emrgi cu cortu... daca nai mici nu esti om cu cortu peacefingers.gif peacefingers.gif

sonya_ss
nu stiu sa-ti zic o marca anume, incearca la gipo pescar si ai grija la cusaturi. preferabil unul cu foaie dubla, e mai rezistent la apa.
sonya_ss
QUOTE(sortex @ Jul 2 2006, 15:34) *
chiar daca iti faci planuriile de acasa de multe ori.. nu iti iei tot ceiti trebe..adica mai uiti ceva.. eu ultima oara cand am mers cu cortu.. hmm ce am luat la mine?... 2 corturi de 4 persoane. 2 paturi o lanterna(am uitat sa iau baterii biggrin.gif )o bricheta un cutit si multi multi mici..mici is baza cand emrgi cu cortu... daca nai mici nu esti om cu cortu peacefingers.gif peacefingers.gif

mici? nu esti om cu cortu' daca nu ai mici?

unde mergi tu cu cortul, daca pot sa te intreb?
giostana
un termos e foarte bun daca faci ture mai lungi.
am fazut in ultima vreme un fel de termosuri de metal.(se gasesc si prin piata)nu stiu daca se compara cu alea de aluminiu,dar sunt destul de ieftine.
mai era o altenativa,un izopren in forma tubulara in care puteai sa bagi bidonul de 2 l.
nu am folosit nici asta,pt ca personal am preferat sa beau apa calda decat sa car suplimentar

saltea-pt cei mai sensibili-o saltea conflabila,de aia de plaja
adiiiii
vara asta vreau sa plec si eu cu cortul la munte(pentru prima data) si tocmai de aceea am nevoie de un mic ajutor..de cateva sfaturi..in primul rand...unde ma sfatuiti sa merg? ma gandeam pe undeva prin zona Busteni..
o alta intrebare: ce cort as putea cumpara la un pretz cat se poate de mic...dar sa nu ma trezesc in toiul noptii ca este luat de vant sau mai stiu eu ce
zit
he he
prima data cu cortul.
la busteni biggrin.gif
vrei sa dea mos martin peste tine??

adiiiii
deci sa inteleg ca e nasol cu cortul la busteni? atunci unde in alta parte?
ccezar2004
ceva marci recomandate de corturi?... eu unul as vrea sa il schimb pe cel actual... eventual cu ceva mai bun....
taz21

Eu mi-am luat un Northland de 4 persoane pe care am dat 5mil. Cusaturi exterioare lipite, plasa mare de tantari si in fata si in spate.
Am fost cu el la munte anul trecut si am vazut ca dimineata era plin de condens pe interiorul fetii exterioare. E normal sa faca asa? Ploaie nu am prins inca ca sa stiu cat de bine tine. Inainte am avut unul mai ieftin pe la 1.5mil, tip iglu dar parca nu facea atata condens.

Multumesc
traian2003
Si eu te saftuiesc sa incerci la Gipo, au si corturi americane Coleman- eu am unul si sunt f multumit! Vezi ca au magazin la Gara de Nord dar intai incerca pe www.gipo.ro.
bafta
cerbra
Am cumparat si eu unul astazi. Este vorba despre un Coleman Crestline 4 naughty.gif . Arata foarte bine si am inteles ca se comporta bine pe timp de ploaie/furtuna. L-am luat cu 560 de lei din Carrefour. Vad ca sunt importate de Gipo dar se vand si in Carrefour. Mai aveau inca 3 modele Coleman. Abia astept sa il incerc. biggrin.gif
Neuron
QUOTE(cerbra @ Jul 26 2006, 09:58) *
Am cumparat si eu unul astazi. Este vorba despre un Coleman Crestline 4 naughty.gif . Arata foarte bine si am inteles ca se comporta bine pe timp de ploaie/furtuna. L-am luat cu 560 de lei din Carrefour. Vad ca sunt importate de Gipo dar se vand si in Carrefour. Mai aveau inca 3 modele Coleman. Abia astept sa il incerc. biggrin.gif

Daca e vorba de cortul asta:
http://www.target.com/gp/detail.html/602-4...asin=B0006U6UKI
atunci aia de la Carrefour fac jaf la drumul mare.

Din ce am vazut pe munte mi-au placut cum aratau corturile Hannah pe care le gasiti la magazinele de munte din Bucuresti.
Eu am un Nordisk de 2 persoane, 2 kg, 2 foi, care are avantajul ca e f usor, rezista f bine la furtuni dar e mic, nu te lafai in el si face si condens la greu noaptea.
cerbra
NU. este vorba de cortul asta..crestline 4
oanatudor
dragilor vad ca sunteti toti foarte priceputi in ale drumetiilor cu cortul...
voi pleca si eu cu 20 de copii cu cortu delta-mare...
voi citi cu atentie mesajele voastre cu privire la ce e necesar de luat...
pe mine ma intereseaza si preturile de campare persoana/noapte...
in delta am gasit pe net,
ma ajutati voi pentru mamaia? va rog!
bibicu13
bere

coolspeak.gif coolspeak.gif coolspeak.gif
taz21
In legatura cu condensul la corturi, exista vreo metoda de al impiedica?
Inainte am avut un cort la 1 mil, tip iglu, care nu facea condens, si acum am un Nothland Darwin4 care face condens pe interior la greu. Astea mai bune sunt nu sunt permeabile la vapori sau care e explicatia?
Multumesc
dobrotescunicol
Pentru 2 persoane ce recomandati?
rvic77
Mi-am luat un Tundra2, de la Mountain Experts, e made in China si a fost 140 RON. S-a descurcat ok si a prins si ceva ploi dar nu si ruperi de nori biggrin.gif . Nu am avut nici condens si nici nu a intrat apa. Are 3.5 kg dar pus in spate nici nu-l simti !
akimara
As vrea sa aud parerea voastra din eventualele experiente pe munte: Cum transportati cortul? In rucsac, pe rucsac?.... Evident varianta transport auto exclusa.
zahei
QUOTE(catadumi1 @ Jun 20 2006, 12:15) *
corect...si ar merge chiar si o scrumiera - pt fumatori....ca in toate campingurile gasesti mucuri de tigari pe jos

foarte tare! death.gif
Neuron
QUOTE(akimara @ Aug 9 2006, 06:26) *
As vrea sa aud parerea voastra din eventualele experiente pe munte: Cum transportati cortul? In rucsac, pe rucsac?.... Evident varianta transport auto exclusa.

Eu il pun pe ruscac in partea laterala. Dar pentru asta iti trebuie rucsacul potrivit si cortul potrivit. Si pe partea cealalta a rucsacului imi pun izoprenul
darkeye
QUOTE(zahei @ Aug 9 2006, 14:57) *
foarte tare! death.gif

Da, tare civilizat, sunt sigur ca asta ai vrut sa spui !
Sau se poate improviza dintr-un pet de plastic taiat pe jumatate, in care se pune apa.

Un alt accesoriu, imbatabil ca utilitate, este o lanterna speologica care se poate pune pe cap. wink.gif
Bursul
Tot pe rucsac in partea laterala. Ar fi fost fain sa-l pun deasupra si sa-l acopar cu capacul de la rucsac, dar cum e lung nu am nici o sansa sa intru in tren death.gif
brj
la accesorii utile as trece o lopatica (eventual plianta): sapi vatra focului sau latrina (daca stati mai mult in acelasi loc) sau ingropi resturile bio-degradabile
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.