Lucruri necesare in camping
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13

catalindows

Nu il vindeai cu 400 RON putin mai sus?
...apropos...ai mai multe?
simgramancri
As dori de asemenea sa aflu cat mai multe infromatii despre o iesire cu cortul pe malul lacului Siriu. Stie cineva detalii privind locuri de campare?

claud20012
Salutare!
Caut si eu un cort la pret minim (sub 250 ron), de 2-3 persoane, singura mea pretentie de la el, fiind sa nu ploua inauntru. Cortul va fi folosit doar vara, la munte,dar nu cred ca o sa ma deplasez cu el prea departe de masina .... totusi nu as vrea sa fiu nevoit sa ma mut in masina in miez de noapte in caz de ploaie.
Am gasit pe mormota doua corturi Cavery sub 200 ron:
http://www.mormota.ro/?tart=101&alm=4&...p;cont=comicron
http://www.mormota.ro/?tart=101&alm=4&...mp;cont=cnomade

Credeti ca as putea avea incredere in asa ceva?
Papa_co2001
Mi-am luat un cort acum cateva zile, problema mea este ca o singura data am mai instalat un cort si nu prea mai tin minte.. merg peste 2 saptamani la Brasov si daca cineva poate explica cu cateva poze sau sa trimita niste ponturi/linkuri i-as fi recunoscator, chiar am nevoie. Cortul meu e Hannah Serak S (gen iglu).
Papa_co2001
Mi-am luat un cort acum cateva zile, problema mea este ca o singura data am mai instalat un cort si nu prea mai tin minte.. merg peste 2 saptamani la Brasov si daca cineva poate explica cu cateva poze sau sa trimita niste ponturi/linkuri i-as fi recunoscator, chiar am nevoie. Cortul meu e Hannah Serak S (gen iglu).
csmkr18
Tot ce iti trebuie pentru camping,la preturi explozive!

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=412276
Bursul
QUOTE (Papa_co2001 @ Jul 7 2008, 19:46) *

Cortul e format din 2 bucati! Folia (culoarea gri) si "camera cortului", nu am gasit alta denumire.

Prima data intinzi "camera cortului". Iei cele 2 betele si le pui pe diagonala "camerei" in X. Capetele betelor trebuie sa intre in niste gaurelele aflate la colturile "camerei".
Trebuie sa indoi betele, dar sa stai linistit ca nu se vor rupe! Apoi mai sunt clemele sau sforile care sunt atasate camerei pe care trebuie sa le legi de bete!
Dupa aceea pui folia peste! Trebuie sa o legi prima data la mijloc acolo unde betele se incruciseaza! Apoi intinzi folia si o prinzi in cuie!
Speri ca te prinzi! Vacanta placuta!

Click pentru a vizualiza atașamentul

Click pentru a vizualiza atașamentul

aztec
Bag seama ca putini mai sunt cei care au ramas cu corturi comuniste facute la Urziceni.
Eu am avut 3.. unul tip "litoral" de 4 persoane.. mare.. imens.. pt masina. Si il foloseam pe vremea cand nu aveam. Inca mai rezista.. probleme insa la ploi torentiale.
Cort 4 persoane pt munte... din pacate cel mai folosit si pana la urma a "decedat " fasul exterior.. insa excelent .
Cort 3 persoane de munte.. asta inca e bun, cu toate ca are peste 25 ani vechime, nu patrunde apa.. musamaua din acre e facuta podeaua inca este moale si rezista.. singurul lucru care a cedat sunt elasticele cu care se prinde de cuie. excelent pt ca poti prepara mancarea si in "pridvorul" interior.. sa-ti lasi incaltarile fara sa le ude ploaia.
Sper ca urmatoare achizitie sa tina macar jumatate din cat au tinut cele "comuniste"
catharsis3k
am vazut la magazinul Himalaya cort: Trimm Largo parca

este bun pentru timp de vara la munte ?
reoscatu

QUOTE (csmkr18 @ Jun 10 2008, 08:33) *
Vand orice produs de campare(corturi,saci,saltele,lazi etc)) la 60-70% din pretul pietei,noi noute,ambalate..de exemplu,un cort coleman trailblazer la 400 ron de la 680 cat e in magazine.Pentru contact: andrey_nitu@yahoo.com

PENTRU CEI CE MERG CU CORTUL CU MASINA, AM FACUT O LISTA CU CE IMI IAU EU CAND PLEC (E PERSONALIZATA, DAR VA LUATI CE VA TREBUIE VOUA)

CAMPING

 CORT
 FOLIE PLASTIC CORT
 CORT UMBRA
 PIRONI ANCORARE
 SFORI ANCORARE
 SALTEA PNEUMATICA
 SACI DORMIT+FOLIE SUPRAV.
 PATURI
 PERNE
 ASTERNUTURI
 MASA +SCAUNE PLIANTE
 FATA DE MASA
 BUTELIE VOIAJ
 GRATAR+CARBUNI+PASTILE
 LANTERNA (SIMPLA SI FRONTALA)+BATERII
 FELINAR+GAZ+FITILE
 CEAUN+PLITA+SUPORT CEAUN+ SARMA
 PUNGA DUS
 LADA FRIGORIFICA+REZERVE
 TOPOR+FIERASTRAU
 BRICEAG
 HARTI ZONA
 PASTILE TANTARI
 UMBRELA
 SCOTH GROS
 CARTI+REVISTE
 REMI
 APARAT FOTO+MANUAL
 RUCSAC MIC
 OCHELARI SOARE
 RADIO ROSU
 MINGE VOLEI
 ZIARE
 HARTIE +PIX

BUCATARIE

 SET VOIAJ (FARFURII)
 CUTIT MARE
 FURCULITE
 LINGURA MANCARE
 SACI MENAJERI
 PUNGI MARI SI MICI
 TOCATOR + TOCATOR VINETE
 CARPE BUCATARIE (BUMBAC +HARTIE)
 CHIBRITURI SI BRICHETA
 CASOLETE
 PAHARE PLASTIC
 TIGAIE
 IBRIC CEAI CU CAPAC
 ULCICA
 SARE+PIPER+ZAHAR+ CONDIMENTE
 ULEI
 LAMAI
 CEAI
 BURETE+DETERGENT VASE
 SCOBITORI
 BETE FRIGARUI

MANCARE

 CARNE PUI
 CARNE PORC
 LEGUME
 CONSERVE
 CASCAVAL
 SUC
 BIDON APA 5L
 VIN+GARRONE
 DULCIURI
 LAPTE
 CEREALE

MEDICAMENTE

 ASPIRINE
 PARACETAMOL
 IBUPROFEN
 ALGOCALMIN
 APA OXIGENATA
 TINCTURA IOD
 LEOCOPLAST
 PANSAMENTE
 FURAZOLIDON+ DEBRIDAT
 PICATURI NAS

HAINE

 PANTALONI LUNGI
 PANTALONI SCURTI
 HANORACE
 TRICOURI
 GECI
 CACIULI
 SEPCI +BANDANA
 CHILOTI+CIORAPI
 SLIP BAIE
 PROSOAPE
 PAPUCI

SANITARE

 DEODORANT
 PERIUTE+PASTA DINTI
 SERVETELE UMEDE
 SERVETELE NORMALE
 HARTIE IGIENICA
 TRUSA BARBIERIT
 SAPUN
 SAMPON
 GEL DE DUS
 BURETE BAIE
 CRÈME SOLARE
 ATA DENTARA

[ady]
am si eu o intrebare legata de spalatul cortului. Daca un cort se murdareste (il pui sub o salca, il lasi 2 zile) din diverse motive, se poate spala folia exterioara? Ca odata se spunea ca daca o speli, ia folia apa si apoi cand il intinzi si daca ploua, te ploua si in cort ... Si daca se poate, cu ce? trebuie ceva special? sau cu orice burete?
(aici ma refer la un cort mai nou, de la ferrino)
stk
Curata-l cu mana, cu apa rece (eventual calduta, nu fierbinte!) si o carpa curata (laveta, burete, etc) fara sa freci prea mult.
Daca are urme de pasari, poti freca si mai mult, e mai bine sa scapi de ele decat sa ramana (sunt foarte acide).
In nici un caz sa nu pui detergenti (sapunuri, etc) ca distrugi tratamentul foliei.
Cu folia de la sol nu te stresa prea tare (oricum se murdareste data viitoare smile.gif ). Curata noroiul uscat de pe ea, ai grija sa nu ramana ace de brad, crengute, etc.

Exista si sampoane speciale pt curatat corturi, dar nu stiu cat de mult se justifica. De asemenea, exista spray-uri de impermeabilizare, pt corturile mai "obosite" (totusi, nu sugerez aplicarea lor pe un cort nou care inca este bun).

Inca ceva: corturile se depoziteaza uscate. Daca te-ai intors de la plimbare cu cortul inca umed, pune-l la uscat (in loc cu umbra, nu cu soare) si abia pe urma impacheteaza-l. Altfel, poate prinde mucegai, de care cu greu mai scapi.
exes
Salut,

ne pregatim sa plecam la toplita pentru cateva zile si am cumparat 2 saci de dormit unul cu fermoar in stanga si unul cu fermoar in dreapta, de vreo ora ma uit la ambele saci si tot nu-mi dau seama cum sa le cuplez

orice ajutor e binevenit

mersi smile.gif
vid313
@reoscatu foarte buna lista clapping.gif
spooky51
Pentru statul cu cortul la camping, strictul necesar ar cam fi:
- Cort bun - impermeabil. Nu iti trebuie sa cari dupa tine folie sau alte nazdravanii daca cortul e in stare ok. In camping de obicei e adapost, asa ca poti veni cu un cort mai inalt, la 150 cm, cu veranta larga, etc, mai ales ca ancorarea in pamant cu iarba e buna.
- Saltea/ izopren. Izoprenul este mai subtire, nu e foarte comod, este destul de voluminos de carat, pe de alta parte este usor. La dormit este cam incomod, chiar si la campatul pe nisip. Este termoizolant, toata caldura corpului se intoarce la tine, este foarte placut. Salteaua gonflabila este grea, este mai compacta la impachetat, necesita o pompa buna pentru umflat, iar noaptea aerul din ea se raceste, dand o senzatie destul de dezagreabila chiar si vara la 25C . Ocupa din spatiul in cort si are tendinta de a apropia foliile, in caz de ploaie cu vant poate fi necesr uneori sa fie desumflata. Este foarte comoda la dormit. Saltelele autogonflabile termoizolante sint ceva mai scumpe, subtiri, umplute cu o spuma autogonflabila, si sint un compromis foarte bun intre izopren si saltea, combina avantajele ambelor, insa si pretul este mai piperat. Sint usoare, compacte, comode.
- Saci de dormit - ar fi bine sa fie de 2-3 anotimpuri, cu o zona de confort pe la 0-10 grade, eventual cu fermoarele care sa permita cuplarea cate doi. Sacii tip sarcofag sint mai bun izolatori, cei tip plapuma au mai mult loc la picioare.
- Perne mici, daca nu, se poate dormi cu capul pe husa sacilor de dormit, in care introduci un hanorac.
- Lampa cort, care sa consume cat mai putin, eventual pe leduri. Inca o lanterna pentru drumuri neprevazute noaptea.

Hainele, cele potrivite sezonului, pentru dormit ceva de bumbac, cu maneca scurta sau lunga, in functie de temperaturile de afara. Noi mai punem un izopren pe veranda, pentru a putea sta lejer acolo. Si cortul poate fi asezat peste o bucata de izopren, pentru a sta si mai comod.
Statul la camping nu implica obligatoriu gatit, asa ca puteti manca la o terasa. Scaune exista de toate formele si marimile, de la cele mici de pescar, pe care se sta bine la masa, pana la cele cu suport de picioare, toate pliante. Cel mai bine ar fi scaunele si o masuta, chiar si la camping, pentru ca vrei sa mai stai jos, mai mananci un sandwich, mai bei o bere langa cort. Eventual o butelie arzatoare mica, pentru o ceasca de cafea sau ceai calde.
La camping, mai ales daca stai mai multa vreme si vii cu masina, e bun si un umbrar, uneori mai ploua si poti sta sub el la o cafea, veranda cortului de obicei e mica, si formeaza condens, fiind o singura foaie acolo.

Asezarea cortului se face in asa fel incat sa ai umbra dimineata. Pentru campat in zone deschise, fara umbra, pe plaja, corturile inchise la culoare sint mai bune. Chiar daca culoarea inchisa atrage soarele, printr-un cort deschis la culoare va patrunde soarele si va incalzi totul. Cu umbra pe cort poti castiga timp de dormit vara, normal daca campezi pe plaja, nu poti dormi mai mult de ora 7-8 dimineata din cauza caldurii din cort.

Restul, fiecare ce crede ca are nevoie, lazi frigorifice, saltele de plaja, fotolii, apa, dus portabil, etc.
batranu59
Pentru cei ce merg cu masina in camping, incepand cu sfarsitul lui martie 2009 aceste corturi - http://seconds.quechua.com/index.php5?lg=IT#/comparatif/, pot fi cumparate si din romania.
Se deschide in Bucuresti primul magazin Decathlon biggrin.gif .
pretul pentru cel mai ieftin model va fi de 99 lei. Dupa parerea mea sunt cele mai prectice corturi existente pe piata.
lori_2001
Corturile sunt mai mult decat atragatoare. Ceva mai dificil la strans, dar poate in 2 oameni e mai simplu de strans , eventual cu putin antrenament. Abia astept sa le vad pe viu, ma refer la cele mari, am vazut in campinguri numai din cele mici, de 2 persoane.
easy_rider
despre o lista ultralight nu vb nimeni...la mine echipamentul de vara de carpati carat in spate fara apa si mancare nu depaseste 2 kg.
apa si mancare conform cu cat voi sta si pe unde voi umbla
aduceti va aminte: mai putine de carat placere mai mare bani mai putini investiti in echipament mai aproape de natura.
Sato
presupun ca si fara cort...fara sac de dormit...
soarce
QUOTE (easy_rider @ Feb 5 2009, 19:27) *
despre o lista ultralight nu vb nimeni...la mine echipamentul de vara de carpati carat in spate fara apa si mancare nu depaseste 2 kg.
apa si mancare conform cu cat voi sta si pe unde voi umbla
aduceti va aminte: mai putine de carat placere mai mare bani mai putini investiti in echipament mai aproape de natura.

ultralight ca ultralight, dar trebuie sa ai un minim necesar, sau tu faci supravietuire cand mergi la munte ? Cat de pregatit esti daca se intampla ceva neasteptat ? Se strica vremea sau te accidentezi, probabil tu pleci numai cand e prognoza excelenta pentru urmatoarele 4 zile.
Sato
am mai rasfoit pe aici...a explicat omul ca prefera haine usoare dar bune pe el si sac de dormit subtire ... insa daca te ploua 2-3 zile se mai schimba treaba...
easy_rider
quilt: 600 grame
sac de bivuac: 200 de grame
saltea : 300 de grame
rucsac :80 grame
haine de ploaie : 400 grame
haine calde/bluze de transpiratie : 600 de grame

tineti cont ca unele chestii le car in buzunare si cam ce am enumerat aici se aplica doar pentru mine,
merg doar pe prognoza buna, mananc cat pot pe la cabane, car si mananc doar mancare rece. sau mananc mancare calda doar daca fac foc in padure, raman sa ma odihnesc noaptea doar la limitele padurii pentru un mic foc si un som linistit, precum si multe alte chestii.
acest post este doar pentru a arata ca exista si alte chestii decat a cara 7-9 kile in spate.fata de acestea car mancarea si apa in functie de necesitati, apa f putina bazanduma pe harta si intreband localnicii.
soarece, crede ma ca am de obicei si mre la mine care le mananc doar in situatii limita, slava domnului nici una pana acum.in plus am amici care imi stiu traseul, nu il schimb decat daca ii anunt, si daca nu ies de pe traseu, la ora x suna la salvamont.
pana acum nu am avut nevoie de salvamont si nici de consumat mre.slava domnului
cu toate astea, nu sunt nici pe departe bun pe munte, adica de multe ori sunt depasit pe traseu de persoane carand 20 de kile in spate.well asta e.
nu mai vorbesc de cei de la salvamont, care intr o iarna m au depasit carand 30 de kile in spate iar eu aveam 4 kile in spate.
deci nu vreau sa fac performanta, car putin doar din lene si pt ca se poate.

joannes
man, am si eu oroare de toti papagalii astia care incep lista de camping cu toporu/securea/barda si slapii de schimb sau de "turistii" care fac un gura diham-izvoarele-diham cu cate 2 cutite de vanatoare la centura, dar ase, doar de curiozitate, ce fel de rucsac ai man?
80 gr sau 800 gr? si la 800 gr mi se pare extrem de usor, ca sa nu mai spund e 80 gr...

eu unul consider rezonabil un rucsac de 7-11 kg "all in" pentru 2-3 zile. nu uitati ca de multe ori doar apa poate atarna 2-4 kg.

rucsac 1-2 kg gol
sac de dormit 0.7-1.5 kg (depinde de grosime, sezon etc)
cort 2-4 kg (iarasi depinde de capacitate, sezon etc). greutatea se poate imparti. nu toata lumea face bivuac
saltea/izopren .4-.8 kg
ceva haine, mancare, primus, o maslina, un rahatel ceva acolo etc.

daca iesi pentru cel putin 2 zile (1 noapte), se aduna... pic cu pic se aduna una alta, fara sa pui topoare si slapi.
ca iesi numai pe prognoza buna, iarasi ... lasa'ma. si cine a fost pe munte stie de ce rad.

ce faci tu nu e neaparat drumetie... ci e un fel de sport personalizat.

Sato
foarte corect...eu sunt fericit ca mi-am schimbat rucsacul de 3.5kg de 3 persoane cu rucsac de 2kg... smile.gif
easy_rider
daca iti spun ce rucsac am razi: un sac orange din ala de se da gratis.ca am si un rucsac deuter de 450 de roni, si mai am si 2 rucsaci mici ultra tehnici cu 100 de ccaturi pe ei si un camelback nu mai zic.
pur si simplu nu am nevoie de mai mult decat acel cacatel orange.
la partea de dormit degeaba ai sac, izolatia pe care dormi nu mai are rol de izolatie deci o cari degeaba.in plus un izolant bun costa foarte mult si e usor si foarte usor de compresat de aceea folosesc quilt iar in plus eu dorm cu toate hainele din rucsac pe mine mai putin cele de ploaie
eu nu car 4 litri de apa. 0,5 sau maxim 1 l.corpul uman nu poate asimila mai mult de 80 de ml pe ora.restul este senzatia data de gura usacata de la vorbit sau respirat pe ea. apa o car in fata.
depinde si de traseu ca in anumite parti nu gasesti nici pic de apa.
sac de dormit de 1,5 kile...eu am unul de 1200 grame in care am dormit la -20 de grade nu mai puteam de caldura in el..ca si costa mult e altceva.
merg la bivuac pt simplitate si pt natura...mie cam frica de urs....dar tin mancarea departe.
saltea well am ceva ultra usor acordeon style care am taiat o de la 190 de cm la 165, cat am eu.
partea cu prognoza...well mai e si dormitul la cabana, sau renuntatul. dar iarasi renunt sau dorm la cabana din lenea si comoditatea mea nu din cauza echipamentului.
crede ma ca ori de cate ori ies din tura ies cu mancarea mre, si cu haine care nu leam folosit.de aceea tai mereu din lista.
a, ca nu miros frumos e altceva.....dar ma mai spal si din un raulet, etc.
sato cred ca ai schimbat cortulde 3 persoane nu rucsacul.
nu am mai auzit de rucsac de 3 persoane.
momentan sunt intro mica restructurare, vreau sa vad cum mai renunt la volum, vreau sa ajung sa merg doar cu echipamentul din vesta si o chestie gen borseta....dar costa cam mult si trebuie sa am unele chestii do it yourself.

Reclama
Nu te mai enerva. Pastreaza-ti energia pentru Saptamana Recordurilor. Detalii aici.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.