rares_d
14th May 2008, 23:03
vreau sa-mi cumpar cortul hannah serak s http://mormota.ro/?tart=101&alm=4&...cont=hseraksiii (foarte rezistent la apa, radiatii UV, foarte usor)
citind pe forum am vazut un comentariu cum ca in ultimul timp cei de la hannah au lasat-o mai moale din punct de vedere al calitatii... cum il voi comanda prin posta (in timisoara nu am gasit) nu pot sa verific starea in care se afla cusaturile, iar de pe site nu mi-am dat seama daca are garantie.
inca 3 lucruri: - nu are guri de aerisire pe folia exterioara (asta pentru ca e rezistent la radiatii UV?);
- folia interioara este Ripstop Polyester respirant (la multe corturi e doar din polyester respirant... ce inseamna ripstop?)
- folia sol e din polyester... e destul de rezistenta la uzura?
astea sunt nelamuririle mele. sfaturile sau recomandarile sunt foarte binevenite
Arpi
15th May 2008, 11:56
Am mai spus: si eu am un hannah (cort, rusaci, saci dormit) si oricand as mai cumpara hannah. nu stiu de unde vine chestia ca hannah a scazut calitatea dar eu sunt mai mult decat multumit. Nicio cusatura rupta, niciun fermoar, nici macar la sacul de dormit pe care-l tin de multe ori pe jumate inchis si sta fortat. Am prins cu cortul ploi torentiale, se misca masina de la furtuna, au picat stanci si pomi, a fost inchisa circulatia ... si eu am dormit in cort pe transfagarasan. Intr-adevar s-a lipit cortul de fata mea de la vant, nu l-am ancorat bine si s-au rupt si atele de sustinere dar nu a plouat in cort. nu mi-a venit sa cred.
Recomand.
Am un Cort Hannah Serak II dar a fost inlocuit modelul meu cu unul mai nou Cort Hannah Serak III
rares_d
17th May 2008, 01:02
nu stiu pe care e de preferat intre http://mormota.ro/?tart=101&alm=4&...cont=hseraksiii
si http://www.ascent.ro/product--Bret_2.html
pentru corturile hannah se ofera garantie?
pentru rucsac m-am gandit la http://www.ascent.ro/product--High_80l--1314.html imi spuneti va rog daca e bun sau daca exista ceva mai rezistent/util la un pret apropiat?
in ceea ce priveste sacul de dormit... habar n-am, atatea posibilitati, caut ceva cu temp extrema -14 -16 si confort +10 -8, pret de pana in 200 lei, dar nu stiu ce sa aleg
andi_iuda
19th May 2008, 00:17
salut
as dori sa ma ajutati sa-mi aleg cortul. am 2 obtiuni si anume:
1. http://www.mormota.ro/index.php?tart=101&a...ont=htargetsiii
sau
2. http://www.mormota.ro/index.php?tart=101&a...cont=hseraksiii
merita diferenta de pret? e totusi 1 km diferenta si 15 cm lungime (am 1.83, as vrea sa dorm comod)
mai am o intrebare, uitandu-ma la planul cortului am observat cu Hannah Target S are 2 antreuri. Adica spatele e la fel ca fata sau cum dracu?
astept raspunsul vostru
andi_iuda
20th May 2008, 21:02
nu se baga nimeni sa ma "lumineze" si pe mine?
cuart
21st May 2008, 19:45
Buna,
M-ar interesa cateva recomandari pentru un cort de 3 persoane al carui pret sa nu depaseasca 150 RON.
Din ce am vazut pe acest topic probabil ca va fi unul de o calitate ceva mai scazuta, insa pt. excursii de 1-2 zile (masina la cateva ore departare) va fi suficient.
Conditia ar fi sa aiba folie dubla si sa fie de tip iglu.
Multumesc!
AdelaTm
21st May 2008, 19:57
EU vrea unul sa reziste la ploaie pt 3 persoane.Care aar fi cel mai ieftin testat de voi?Si de unde l-ati luat.Apopo cum e cu cortul?Am fost odata cand eram copil,dar n-am avut cort,am avut o improvizatie.Scuze am uitat si la vand,e bine sa fie si fonoizolant.Eu nu pot dormi,cand aud zgomote,ce pericole sunt?Apropo 460 lei e prea mult pt mine.Sub 100 de euro,in jur de 50 ar fi ok.
fdobritoiu
21st May 2008, 21:51
QUOTE (andi_iuda @ May 20 2008, 21:02)

nu se baga nimeni sa ma "lumineze" si pe mine?
Le-am folosit pe amandoua!
Iti recomand Target cu caldura! Cele doua abside ale lui sunt mai confortabile, in plus iti ofera si mai mult spatiu pentru bagaje. Intrarile sunt simetrice pe doua laturi.
Serak-ul cu care am fost nu statea pea bine, era cam stramb, indiferent de teren. Si spatiul pentru bagaje...mic rau. Nu prea mergea pentru 2 persoane si bagaje mai serioase.
joannes
22nd May 2008, 07:49
QUOTE (AdelaTm @ May 21 2008, 20:57)

EU vrea unul sa reziste la ploaie pt 3 persoane.Care aar fi cel mai ieftin testat de voi?Si de unde l-ati luat.Apopo cum e cu cortul?Am fost odata cand eram copil,dar n-am avut cort,am avut o improvizatie.Scuze am uitat si la vand,e bine sa fie si fonoizolant.Eu nu pot dormi,cand aud zgomote,ce pericole sunt?Apropo 460 lei e prea mult pt mine.Sub 100 de euro,in jur de 50 ar fi ok.
nu exista cort pe lumea asta care sa intruneasca cerintele tale.
rares_d
24th May 2008, 21:49
spuneti-mi va rog, intre urmatoarele 2 rucsacuri, care e mai bun:
http://mormota.ro/?tart=101&alm=4&...9&cont=hcwm
http://www.ascent.ro/product--High_80l--1314.html
in asteptarea raspunsului, va multumesc
ski3.14
25th May 2008, 12:34
eu recomand oricui care vrea sa-si ia cort de 3persoane/3sezoane, sa-si aleaga Cort Hannah Target S
http://www.mormota.ro/?tart=101&alm=4&...ont=htargetsiii
folia de la sol e foarte groasa si impermeabila si va garantez ca pe ploaie tare nu intra apa in el...in plus, sta foarte bine si la capitolul condens; noaptea ce mai face putin condens...
in rest, asa cum s-a mai spus, cele doua intrari sunt cat se poate de utile si binevenite si e foarte incapator
Iuliux
25th May 2008, 12:53
reoscatu
25th May 2008, 21:53
sa stiti ca si corturile quechua sunt f bune. eu am cautat mult sa imi iau un cort si cand am fost afara in olanda, am fost la decathlon si mi-an luat un Quechua T4 XL f misto. e mare, eu merg cu masina si am unde sa il pun, au calitate f buna la pret ok. eu am dat pe asta 80 euro (era la reducere ce-i drept). totusi, trebuie sa recunosc ca Hannah, Husky, Helsport sunt marci adevarate, dar la preturi mai mari.
sunt pasionat inrait de mers cu cortul, nu dorm in nopatea dinaintea plecarii. nu pot merge in drumetii mari pt ca nu am timp, merg cu masina, imi pun cortul, ma simt bine si fac curat in urma mea.
tot respectul pentru pasionati
andi_iuda
1st June 2008, 12:10
eu totusi inclin sa-mi iau Hannah Serak S in detrimentul lui Target S, totusi e vorba de un 1 Kg, cand urci conteaza.
Dar pt timp de vara care e mai bun? Spre exemplu eu merg la festivale rock si stau si acolo cu cortul... si de obicei e o caldura de mori, ma trezeam dimineata ud. Care din cele doua e mai bun la capitolul aerisire?
fktuning16
2nd June 2008, 23:17
Va salut pe toti.
As vrea sa-mi spuneti si mie ca parere aveti despre acest cort: http://www.mormota.ro/?tart=101&alm=4&...;cont=csavannah .La "folie sol" nu scrie nimic.De ce?Am vazut la mai multe corturi ca nu scrie....Imi cer scuze dar sunt nou in domeniu.
fktuning16
3rd June 2008, 01:22
Si despre asta: http://www.ascent.ro/product--Bird_3--1599.html ?
PS.nu am stiut cum sa dau edit la postul anterior.
fktuning16
3rd June 2008, 09:58
Am primit raspuns de la cei de la mormota.ro.
"Folia de sol la Cavery Savanah este din material tip rafie (polietilena
laminata) astfel la caracteristici de material nu este specificat
rezistenta la apa !
Anii trecuti era dat aceasta valoare la 2000 mm !"
Se poate sa fie numai 2000? Folia exterioare are 3000mm.... Care sa aleg atunci,Cavery say Husky(are 3000mm si 6000mm)?
joannes
3rd June 2008, 17:37
QUOTE (fktuning16 @ Jun 3 2008, 10:58)

Am primit raspuns de la cei de la mormota.ro.
"Folia de sol la Cavery Savanah este din material tip rafie (polietilena
laminata) astfel la caracteristici de material nu este specificat
rezistenta la apa !
Anii trecuti era dat aceasta valoare la 2000 mm !"
Se poate sa fie numai 2000? Folia exterioare are 3000mm.... Care sa aleg atunci,Cavery say Husky(are 3000mm si 6000mm)?
man,
pisa'te pe ele de cifre. uita'te la corturi. monteazale pe amandoua, vezi care se aseaza mai bine. daca nu poti face asta, cauta pe net informatii despre ele. vezi ce au zis si alti utilizatori. trebuie sa gasesti. cauta si pe siteuri in engleza.
poti sa ai mama cifrelor, dar daca foaia (supratenta) nu se aseaza bine sau cortul se monteaza cu dificultate si nu reusesti sa intinzi bine foaia, iti va ploua. poti sa ai o carpaceala de cort (sa ramanem in limite decente), simplu, montat perfect si vine si mama furtunii si nu ai probleme.
parerea mea, strict personala si daca o urmezi iti asumi intreaga raspundere, evita folia de sol de tip rafie (din aia am si eu, stai linistit).
dezavantaje:
- mai grea
- se "freaca", se taie pe liniile de impaturire, pe unde loveste elementele metalice ce mai ai pe la cort (la impachetari, etc) etc
- eu stiu, daca nu le ai cu astea, poti zice ca se impacheteaza si un pic ma greu...
- constat ca a fost adoptata ca o solutie la corturile mai ieftine sau este o solutie depasita. in prezent la mai toate corturile (din ce am vazut eu) folosindu'se un material usor, similar cu celelelate (un fas d'asta ca imi sta pe limba cum ii zice). similar, nu identic, deoarece folia de sol e facuta si tratata special scopului destinat. foarte rar am mai vazut rafie...
pleozaurus2000
9th June 2008, 07:35
Salut
Am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva. Am un cort Northland professional bike de doua persoane pe care l-am imprumutat la niste persoane destepte care mi-au pirdut betele. acum vreau sa imi cumpar alte bete dar problema este ca nu stiu care este lungimea betelor. M-am intereseat la magazine de specialitate si trebuie sa stiu care este lungimea unu bat ca sa imi pot comanda.
Am rugamintea ca daca cineva are acest model de cost si imi spune lungimea unu bat
Va multumesc
sageata.albastra
9th June 2008, 22:19
Ce parametri trebuie sa urmaresti atunci cand vrei sa cumperi un cort:
Impermeabilitate material exterior >1500mm aceasta inseamna ca rezista la o coloana de apa de 1.5 metri Cu cat mai mult cu atat mai bine. O valoare buna poate fi 4 000 mm. Un indice mic, de exemplu 800 mm inseamna ca orice ploaie ajunge in cort, nu ramana afara
Impermeabilitate folie podea >3000mm. O valoare buna poate fi 10 000mm
Material interior: poliester respirant este cel mai bun. Ca meterial poti gasi si nailon
Bete cele din duraluminiu sunt de preferat celor din fibra de sticla. Duraluminiu este mai rezistent, cortul va fi mai "tzapan" si daca se rupe se pot repara. Inconveninte: duraluminiul este PUTIN mai greu si ceva mai scump. 7000 Series Aluminium DAC Featherlite inseamna aluminiu iar Durawarp inseamna fibra de sticla.
Grosimea tesaturii: cu cat mai mult cu atat mai bine. Cu cat acest indice este mai mare, cu atat cortul isi va pastra mai bine caracteristicile initiale in timp 190T este o valoare buna
pe undeva am gasit urmatorul citat
printed poliester not nylon:
75D Polyester is 10-20% stronger than 70D nylon, and has 30% longer life under UV exposure.
150D Polyester is 50% stronger than 70D nylon, and has 200% longer life under UV exposure.
Materialul din care este facut cortul: nailonul este transparent pentru ultravioletele. Te poti alege cu arsuri solare stand in cort. Tu zici ca esti protejat in cort, pentru ca in cort este umbra, dar ultraviolete lucreza incet si sigur. Poliesterul este mai greu, dar NU este transparent pentru radiatia ultraviloeta. Nailonul in schimb este mai usor decat poliesterul. Eu as recomanda NUMAI corturile din poliester.
Inaltimea cortului: corturile scunde sunt in general de folosit la munte, intrucat rezista mai bine la vant.
Suprafata bazei cortului: sa fie suficient de incapatoare pentru oameni + BAGAJE (asta daca nu ai masina, daca ai masina iti lasi bagajele in masina)
Culoarea cortului dupa preferinte.
Greutate daca ai masina nu conteaza, poate avea si 2 camere si hol,. Daca nu ai masina, limiteaza-te la 3,5 sau MAXIM 4,5 kg.
Forma cortului: Cele de tip tunel rezinta bine la vant, dar nu tuturor le par a fi confortabile. Cele de tip iglu sunt pe placul majoritatii.
NU vreau sa fac reclama niciunei firme dar am gasit un cort care sa indeplineasca TOATE aceste conditii:
Impermeabilitate folie exterioara: 4 000 mm
Impermeabilitate podea: 10 000 mm
Grosime tesatura: 190T
Material: poliester.
Bete: duraluminiu
Suprafata:1.85 m X 2 m = 4,07 m
Inaltime: 1,20 m
Greutate: 3,1 kg
Cortul se numeste Hannah Covert II (NU Covert S II, acesta este un cort mai mic, si ceva mai ieftin). Acesta este un cort model 2008. Eu il voi cumpara de la Montline. Se gaseste in Romania la cel putin 2 magazine:
La Montline costa 605 ron (09.06.2008)
http://www.montline.ro/index.php?main_page...;products_id=23
Iar la Alpin Expert costa 620ron (09.06.2008)
http://www.alpinexpe.ro/virtuemart/7082.html
Ambele magazine sunt din Oradea. Cei de la Montline au inclus in pret transportul prin Posta Romana. Prin curier mai costa inca 28 ron, dar vine a doua zi.
Majoritatea corturilor de la Hannah sunt bune. Multe dintre ele au bete din fibra de sticla, dar restul parametrilor sun foarte buni. Cei de la Hannah (o firma din Cehia) au PRETURI ACCESIBILE pentru buzunarul romanilor. poti gasi corturi si pe la 230 ron
Sper ca am fost de folos
csmkr18
10th June 2008, 08:17
Vand corturi(si nu numai,orice produs de campare(saci,saltele,lazi etc)) la 60-70% din pretul pietei,noi noute,ambalate..de exemplu,un cort coleman trailblazer la 400 ron de la 680 cat e in magazine.Pentru contact: andrey_nitu@yahoo.com
csmkr18
10th June 2008, 08:33
Vand orice produs de campare(corturi,saci,saltele,lazi etc)) la 60-70% din pretul pietei,noi noute,ambalate..de exemplu,un cort coleman trailblazer la 400 ron de la 680 cat e in magazine.Pentru contact: andrey_nitu@yahoo.com
c_alecs
10th June 2008, 10:27
QUOTE (sageata.albastra @ Jun 9 2008, 23:19)

Impermeabilitate material exterior >1500mm aceasta inseamna ca rezista la o coloana de apa de 1.5 metri
Poate cineva sa explice ce inseamna asta? Nu pot sa-mi imaginez coloana asta de apa de 1.5 metri. 1.5 metri pe toata suprafata materialului, pe 1 cm patrat?
sageata.albastra
10th June 2008, 16:12
Ce parametri trebuie sa urmaresti atunci cand vrei sa cumperi un cort:
Impermeabilitate material exterior minim >1500mm aceasta inseamna ca rezista la o coloana de apa de 1.5 metri Cu cat mai mult cu atat mai bine. O valoare buna poate fi 4000 mm. Aceasta inseamna ca va rezista la o coloana de apa de 4 metri! Un indice mic, de exemplu 800 mm inseamna ca orice ploaie ajunge in cort, nu ramana afara.
Impermeabilitate folie podea minim>3000mm. O valoare buna poate fi 10 000mm. Aceasta inseamna ca materialul rezista la o coloana de apa de 10 metri!
Material interior: poliester respirant este cel mai bun. Ca material poti gasi si nailon
Bete cele din duraluminiu sunt de preferat celor din fibra de sticla. Duraluminiu este mai rezistent, cortul va fi mai "tzapan" si daca se rupe se pot repara. Inconveninte: duraluminiul este PUTIN mai greu si ceva mai scump. 7000 Series Aluminium DAC Featherlite inseamna aluminiu iar Durawarp inseamna fibra de sticla.
Grosimea tesaturii: cu cat mai mult cu atat mai bine. Cu cat acest indice este mai mare, cu atat cortul isi va pastra mai bine caracteristicile initiale in timp 190T este o valoare buna
pe undeva am gasit urmatorul citat
printed poliester not nylon:
75D Polyester is 10-20% stronger than 70D nylon, and has 30% longer life under UV exposure.
150D Polyester is 50% stronger than 70D nylon, and has 200% longer life under UV exposure.
Materialul din care este facut cortul: nailonul este transparent pentru ultravioletele. Te poti alege cu arsuri solare stand in cort. Tu zici ca esti protejat in cort, pentru ca in cort este umbra, dar ultraviolete lucreza incet si sigur. Poliesterul este mai greu, dar NU este transparent pentru radiatia ultraviloeta. Nailonul in schimb este mai usor decat poliesterul. Eu as recomanda NUMAI corturile din poliester.
Numarul de bucati:Cortul trebuie sa fie din 2 bucati, cortul propriu-zis si invelisul exterior, altfel se va produce MULTA umezeala in cort.
Inaltimea cortului: corturile scunde sunt in general de folosit la munte, intrucat rezista mai bine la vant. In corturile inalte aerul nu devine atat de repede irespirabil.
Suprafata bazei cortului: sa fie suficient de incapatoare pentru oameni + BAGAJE (asta daca nu ai masina, daca ai masina iti lasi bagajele in masina)
Greutate daca ai masina nu conteaza, poate avea si 2 camere si hol,. Daca nu ai masina, limiteaza-te la 3,5 sau MAXIM 4,5 kg.
Forma cortului: Cele de tip tunel rezinta bine la vant, dar nu tuturor le par a fi confortabile. Cele de tip iglu sunt pe placul majoritatii.
Culoarea cortului dupa preferinte.
NU vreau sa fac reclama niciunei firme dar am gasit un cort care sa indeplineasca TOATE aceste conditii:
Impermeabilitate folie exterioara: 4 000 mm
Impermeabilitate podea: 10 000 mm
Material interior: Ripstop Polyester respirant
Grosime tesatura: 190T
Material: poliester.
Bete: duraluminiu
Suprafata baza:1.85 m X 2 m = 4,07 m
Inaltime: 1,20 m
Greutate: 3,1 kg
Cortul se numeste Hannah Covert II (NU Covert S II, acesta este un cort mai mic, si ceva mai ieftin). Acesta este un cort model 2008. Eu il voi cumpara de la Montline. Se gaseste in Romania la cel putin 2 magazine:
La Montline costa 605 ron (09.06.2008)
http://www.montline.ro/index.php?main_page...;products_id=23
Iar la Alpin Expert costa 620ron (09.06.2008)
http://www.alpinexpe.ro/virtuemart/7082.html
Sau la Mormota.ro 605ron (09.06.2008)
http://mormota.ro/index.php?tart=101&a...;cont=hcovertii
Primele 2 magazine sunt din Oradea. Cei de la Montline au inclus in pret transportul prin Posta Romana. Prin curier mai costa inca 28 ron, dar vine a doua zi.
Majoritatea corturilor de la Hannah sunt bune. Multe dintre ele au bete din fibra de sticla, dar restul parametrilor sun foarte buni. Cei de la Hannah (o firma din Cehia) au PRETURI ACCESIBILE pentru buzunarul romanilor. poti gasi corturi si pe la 230 ron
Ultimul magazin este din Cluj.
Alte modele de corturi de la Hannah, care mi se par foarte bune: Target si Serak. Ambele au betele din fibra de sticla, insa stau bine la impermeabilitatea materialului exterior: Target III - 3000mm si Serak 4000mm. La toate celelalte capitole sunt asemanatoare cu modelul Covert. In ceea ce priveste pretul Target este in jur de 425 ron si Serak pe la 480 ron. Se pot cumpara de la magazinele de mai sus, in plus modelul Target se gaseste si la shopix. un magazin cu livrare extrem de promta. La shopix livrarea in Bucuresti este EXTREM de promta.
<a href="http://shopix.ro/index.php?page=viewprod&prod_id=23122" target="_blank">http://shopix.ro/index.php?page=viewprod&prod_id=23122</a>
La Shopix apare modelul Target III ca avand impermeabilitatea foliei exterioare de 4000mm. Toate celellate magazine il dau cu 3000mm. Cine are acest model de cort, ne poate spune cu mai multa siguranta.
Cu siguranta mai sunt si alte firme de incredere, in afara de cehii de la Hannah. In Romania acestia aduc corturi care corespund din punct de vedere al exigentelor tehnice criteriilor mele. Stiu ca sunt un pretentios, care ma documentez foarte bine inainte sa cumpar. De aceea am optat pentru modelul cu bete din duraluminiu.
Daca urmati sfaturile pe care le-am spus in prima parte, nu are importanta firma care produce cortul, intrucat caracteristicile tehnice il recomanda ca fiind un produs bun. Totusi atentie la firmele chinezesti. Asta e valabil in orice domeniu. Chinezii una scriu, alta fac.
Sper ca am fost de folos.
csmkr18
10th June 2008, 19:57
Cort Coleman(firma de prestigiu) in magazine il gasiti cu 690 ron.Il dau cu 450,nou nout! mail: andrey_nitu@yahoo.com sau 0724008133
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.