QUOTE (joannes @ Apr 29 2008, 09:10)

lool...
ce sa faci cu un iatagan d'ala frate? la centura? lool
mai vedeam cate un viteaz din asta pe la gura diham...
mai, voi iesiti la camping, la aer proaspat, la o plimbare pe munte, nu la VANATOARE!!! si daca iesiti la vanatoare amintiti'va ca vanatul se impusca si cutitul ala mare foloseste la belit/transat, de unde si nevoia de respectivele dimensiuni si greutati.
pentru asta va ajunge un cutit cu lama de 8 cm, un utilitar, un briceag ceva in fundul buzunarului. conserve luati'va din cele care se deschid singure. pentru simplul motiv ca e mai comod si apoi evitat accidente neplacute incercand sa deschideti o conserva. unde pui conserva? pe o masa? de unde? o sprijini pe jos si poate e iarba, sau pe o piatra, se afunda/aluneca intr'o parte, a tasnit sos si te'ai taiat in tabla/cutit.
topor, lopata... in camping? Dumnezeu cu mila... ultima data cand am vazut in actiune o secure in camping era pe mana unui bou care a reusit performnta sa se taie in seara aia la 4 sau 5 degete. fiecare taietura intr'o actiune. s'a taiatcu securea si cu cutitul de atatea ori, incat avea la sfarsit mainile ca o mumie. a fost de ras, oricat de dureros, a fost de ras...
lopata? pentru santuri in jurul cortului, ha? mama mama ce eficiente is... ce dirijeaza ele apa... mama mama ce baltoaca faceti cu mana voastra in jurul cortului de ploua... icearca sa pui ortul pe o mic panta (atentie, una mica, doar sa stii ca e acolo, nu sa o si vezi de vrei sa ai somn ok) si scapi de grija apei. oricum, de intra apa in cort, santurile alea mai mult rau fac decat bine si oricum nu te salveaza alea
ceapa!!! mare greseala pentru un drumet sa consume ceapa. daca iesiti cu masina, ok, dar nu in camping de munte, unde carati totul cu spatele. e contraindicat consumul de ceapa in astfel de situatii (nu pe motiv de miros sau mai stiu eu ce), acum imi scapa, cineva imi explicase f bine de ce. ma rog, ganditi;va ca provoaca sete si tot ar trebui sa o evitati.
pentru aparat foto: acesta se [astreaza intr'o punga ziploc in care pui cateva pachetele de silica. cnad inchizi punga, cauta sa lasi cat mai putin aer in ea. astfel nu vei avea condens. sau va fi cat de putin posibil
ai citit prea multe ghiduri. proaste. de topor si lopata nu mai mentionez. am facut'o deja
Ultima oara ne-am luptat cu sacalii cu cutitase si briceage
"Iataganul" cu lama 10 - 15 cm ar fi folositor pentru lemne la ceva bucati de carne mai solide netransate si la cotropitori
(Conan Barbarul). Intr-adevar m-am gandit mai bine si pentru a merge cu gasca la padure cu corturile e inutil si incomod.