catadumi1
3rd July 2007, 10:44
OK...Am contabilizat tot ce ati scris pana acum si am trecut tot intr-o mare lista. Atentie pentru toti sugubetii si carcotasii: Lista cuprinde tot ce poate fi necesar la cort, daca mergi cu masina la mare intr-un camping organizat, sau la fel la munte. Cuprinde de asemenea si cele necesare celor care merg doar cu rucsacul in spate si hoinaresc prin munti. NU te pune nimeni sa iei tot ce scrie aici! Iti alegi tot ce crezi ca este folositor pt tine si ce crezi ca poti lua fara sa iti faca probleme (de transport). Incercam sa afcem aceasta lista pentru ca de fiecare data cand pleci undeva te trezesti acolo ca era bine sa mai ai ceva la tine.
Cort
Saltea de cort + de plaja +pompa saltea
Saci de dormit
lada frigorifica+pastile frigo
umbrela soare
aragaz voiaj
Scaunele + masa
telefon mobil + incaracator
lanterna speologica+ baterii de rezerva
saci menajeri
rucsac
lopatica eventual rabatabila
Topor
Aparat foto+baterii+memorii + punga pentru aparat in caz de ploaie
Trepied aparat foto
Scotch mare si cutter
Leucoplast
Fata masa
Brichete, chibrituri
o lumanare
Cutit, briceag
Cani / pahare
Bocanci de vara / sandale
Conserve
paine
Cafea
legume (rosii, CEAPA! Ardei, ardei iute, castraveti, etc)
sare (sau Delicat)
zahar
piper
branza, branza topita
carne pentru o zi sau doua
oua fierte sau nu
capuccino (sau ness)
Bautura
Bidon apa 5 l
flori de tei si sau menta sau alte ceaiuri
supe la plic
Haine
geaca fas mai groasa
Pantaloni
pantaloni scurti
tricouri
sosete de bumbac cam cate o pereche pe zi (daca te mai si uzi poate chiar si 2)
pulover
fes &altele
Harti
Sapca
Ochelari de soare
Periuta de dinti, pasta de dinti
Prosoape
lighean
Ace, ata, sarme, sfori,
surubelnita, arici
Hartie igienica, servetele
Batiste – servetele igienice
FOLIE de plastic pentru cort – si pentru acoperit si pentru sub cort
perne gonflabile sau normale
slip / costum de baie
Trusa barbierit
sapun – sampon/dus gel
ciocolata, glucoza sau energizant
pelerina de ploaie
saci menajeri
banda elastica (gen tifon),
plasturi / leucoplast
furazolidon, paracetamol, algocalmin, aspirine, saprosan, antinevralgic
crema de protectie solara
palete badminton + fileu
minge
disc
pudra pentru picioare
gratar+ustensile
tigaie+ o oala cu capac
detergent vase + burete vase
Generator de curent
felinar
pavilion cu sau fara pereti
Vase, de inox, de aluminiu, de plastic, sau normale
ibric
scrumiera - pt fumatori
desfacator de conserve
Sfoara..pentru rufe, pt legat unele-altele
Primus
farfurii
biscuiti, pentru eventuali caini de stana
bomboane pentru un stop de energie cand simti ca te lasa puterile
maturica pentru cort
asternuturi pt saltea
paturi, pilote
pelerina de ploaie
pantaloni de fas speciali pentru pus peste pantalonii obisnuiti
bocanci comozi si rezistenti la apa
termos
bec cu fir de la masina sau de la 220 - daca se campeaza in camping ( la mare spre exemplu)
gratar electric (tot pt campare la caming cu curent)
BANI
ACTE
CHEI
cateva stinghii uscate sau spirt solid sau o lumanare (ceva de aprins)
sac de dormit GROS
folie 'de supravietuire' aka space blanket
dopuri pt urechi 3M
Bocanci, pantaloni, jacheta, manusi, toate cu gtex
sosete, cu cat mai mult sintetic – pt timp ploios sau cand ninge pe munte
filtru de apa
Daca s-au mai strecurat cateva lucruri de doua ori va rog sa ma scuzati. Lista este inca deschisa. Va rog sa mai aduceti completarile dvs. De bun simt, desigur
taz21
3rd July 2007, 11:02
@zdefctt -Pai daca ai uitat sa spui de gratar, inseamna ca mie imi trebuie ochelari cu dioptrii mai mari pt. ca lista era foarte incompleta.
Nu am vrut sa starnesc nici o cearta, eu doar am vrut sa spun ca m-a bufnit rasul la ce tampenii a scris @vata- voi nu ati vazut ca am dat quote la mesajul lui?
Cine intra aici banuiesc ca sunt iubitori ai muntelui sau ai marii, in cazul vostru, asa ca toti avem o pasiune comuna si nu are rost sa ne certam.
On topic: Cred ca lista e completa si nu mai avem ce adauga. Eventual o pusca pt. aia care polueaza cu manele.
catadumi1
3rd July 2007, 12:28
lista se poate continua cu:
hartie si ceva de scris
carti de joc, table, rummy, etc
mihai_stanescu2002
3rd July 2007, 14:39
QUOTE(G30_R @ Jun 1 2007, 16:06) [snapback]2913188[/snapback]
Buna.... am nevoie de o parere de expert ca sa zic asa... vreau sa cumpar un cort de 2-3 persoane pentru iesiri la mare,la pescuit ,pe munte...nu pe mari furtuni sau mai stiu eu ce fel de vreme rea dar cat de cat sa reziste... sa nu ma trezesc la prima ploaie cu cortul ud....si in plus vreau foarte tare sa nu am probleme cu comdensul.M-am orientat la acest cort
http://www.ascent.ro/product--Bird_3--1599.html si as vrea sa va rog sa ma sfatuiti daca e bun pentru ce vreau eu....
salut,
si eu tot la acelsi model de cort m-am orientat . vreu sa il iau zilele astea. u l-ai luat? cum se comporta?
bouba
5th July 2007, 12:09
QUOTE(mihai_stanescu2002 @ Jul 3 2007, 15:39) [snapback]3050987[/snapback]
salut,
si eu tot la acelsi model de cort m-am orientat . vreu sa il iau zilele astea. u l-ai luat? cum se comporta?
uite un model asemanator... avantajul ar fi betzele din aluminiu. se comporta bine la ploaie, nu face prea mult condens. a costat 350 lei vara trecuta, la mountain experts.
infinitul8
5th July 2007, 12:24
Ca regula generala: corturile tip iglu sunt mai rezistente la vant decat cele tip triunghi. Alta: pentru stabilitate se recomanda un numar mai mare de bete. Daca cortul are si fusta la folia exterioara acesta se fixeaxa pe teren cu diverse obiecte care sa nu prezinte muchii taioase.
tot ca regula generala, e bine de luat in calcul si greutatea cortului. toate accesoriile "de vreme rea" vor adauga sute de grame care se vor resimti pana la urma: bete in plus, fusta de zapada, materiale mai rezistente / mai impermeabile, etc.
parerea mea: pentru trei sezoane / pana la 1500m, e bine ca greutatea totala a cortului sa nu depaseasca 2.5kg (vorbind de corturi de 2 persoane).
pentru corturi care sa fie folosibile si iarna, sau pe vreme rea peste 1500m, un cort decent va ajunge pana pe la 3.5kg (tot 2 persoane).
aici am vorbit de corturile "de carat in rucsac"; daca carausul e masina, atunci greutatea chiar nu mai conteaza. dar nu se justifica unele corturi de 3-4kg, de carat in spate pe vreme de vara. si iar e important de luat in calcul: mergem cu cortul pana intr-un punct fix, si acolo campam pana la sfarsitul excursiei, sau mergem din loc in loc, cate 1-2 nopti intr-un loc dupa care ne mutam?
fiecare are stilul si prioritatile lui, dar exista trei variabile care nu pot fi indeplinite simultan: calitate, greutate si pret.
evident, ideal e ca greutatea cortului sa fie impartita intre cei care vor dormi in el ... pe cat posibil. chiar daca se pleaca "cu prietena", e bine ca si aceasta sa aiba anumite sarcini pe masura coditiei ei fizice; chiar si daca duce doar cuiele de la cort, macar are o responsabilitate si poate asa va evita sa isi puna alte lucruri "absolut necesare ei" ...
in drumetii de regula car dupa mine o chestie mistocuta - vezi http://www.gratar.ro/
scump, doamna, scump, dincolo era mai ieftin, dar excelent ca dimensiuni si materiale
il am de un si l-am folosit doar de vreo 4 ori, insa inoxul se intretine ok
zdefctt
9th July 2007, 13:59
QUOTE(brj @ Jul 7 2007, 08:23) [snapback]3069110[/snapback]
in drumetii de regula car dupa mine o chestie mistocuta - vezi
http://www.gratar.ro/ scump, doamna, scump, dincolo era mai ieftin, dar excelent ca dimensiuni si materiale
il am de un si l-am folosit doar de vreo 4 ori, insa inoxul se intretine ok
super tare inventia. cat costa? prin ce sistem se livreaza ? nu este nimeni care sa confectioneze ca nu pare complicat eventual poate pui niste fotografii mai clare ca pe pagina de ami sus nu prea ne putem da seama
h4unt3r
10th July 2007, 08:30
Salut tuturor. Sunt din constanta si plec cu cativa prieteni cu masina peste cateva zile cu cortul prin tara. O sa stam cateva zile in fiecare locatie. Traseul stabilit este Constanta-Baile Herculane-Marghita(stam la cineva la casa)-Arieseni-Sovata-Cheia-Constanta. Imi puteti da niste sfaturi cu ce sa ne luam IN SPECIAL (o sa incercam sa luam tot din lista) si niste sfaturi de ce sa ne ferim si ce sa facem pe acolo . Multumesc anticipat.
OFFTOPIC : PS: NU suntem manelisti
) ca sa fim in ton cu ce ati scris mai devreme:P
taz21
10th July 2007, 08:58
Nu trebuie sa fi in ton cu ce se scrie, dar nu trebuie sa-i deranjezi pe cei de langa tine. In rest fiecare asculta ce-i place.
Parerea mea.
On topic: daca iei tot ce e in lista nu cred ca iti mai trebuie absolut nimic.
Bafta
h4unt3r
10th July 2007, 10:00
QUOTE(taz21 @ Jul 10 2007, 08:58) [snapback]3080668[/snapback]
Nu trebuie sa fi in ton cu ce se scrie, dar nu trebuie sa-i deranjezi pe cei de langa tine. In rest fiecare asculta ce-i place.
Parerea mea.
On topic: daca iei tot ce e in lista nu cred ca iti mai trebuie absolut nimic.
Bafta
Glumeam si eu. Ma simt bine de dimineata. Nimic personal
Mersi
cocaine
10th July 2007, 18:50
Salut
Ma poate indruma cineva pentru cortul cat mai apropiat nevoilor mele? Acestea sunt:
-cort 2 persoane
-3 anotimpuri
-greutate cat mai mica (preferabil pana in 3 kg)
-pret max 270 ron
-condens minim
-nu campez in acelasi loc decat maxim 3 zile, deci portabilitatea este un factor important
PS : nu imi recomandati sa ma duc la europa. Doresc ceva care sa satisfaca aceste criterii cat mai bine.
LE: cum ar fi asta, dar orice sugestie si parere este binevenita.
stk
11th July 2007, 07:41
Husky-ul acela pare ok (dar nu am probat unul). La pretul tau, o varianta ar putea fi si aceasta:
http://www.mormota.ro/?tart=101&alm=4&...cont=htrollsiii
Experienta mea cu produsele Hannah a fost pozitiva (doua corturi hannah, un rucsac, doi saci de dormit, etc). Dar cum ziceam, nici husky-ul nu arata rau, si vad ca modelele bizam / troll s sunt asemanatoare.
De fapt divers, in conditii "potrivite" orice cort iti va face condens. Singurul cort care nu face condens e acela nefolosit. Conditii pentru a face condens: respiratia celor din cort (cu cat mai multi oameni, cu atat mai multi aburi), temperaturile scazute si lipsa ventilatiei. Singurul lucru pe care il poti controla este ventilatia, la corturile care permit aceasta (plasele pentru ventilatie se pot acoperi sau nu). Daca prinzi un vant care sa sufle toata noaptea, atunci poti avea norocul ca dimineata cortul sa iti fie uscat.
Evident, in conditii de 2-3 sezoane, corturile decente vor face condens doar pe folia exterioara (si nu in interior). Asta nu e o problema: dimineata, daca demontezi cortul, il scuturi bine, eventual pui folia "la uscat", si ai grija urmatoarea data cand il montezi.
Nu am experienta cu corturi care sa faca vara/toamna condens la interior, dar am auzit ca exista si asa ceva:) In principiu, daca folia interioara e din material respirant, nu ar trebui sa apara probleme.
Folia exterioara - daca intr-adevar e impermeabila, atunci nu va lasa sa treaca aburii de la respiratie, si ca urmare condensul va putea aparea.
Arpi
11th July 2007, 08:40
Eu am cort hannah si ti-l recomand. Am vazut si un husky, e super super ok. Singurul lucru care mie nu mi-a placut de fapt 2 fata de hannah sunt:
- la hannah ai sky cand prinzi folia exterioara de bete, la husky era o ata (ti se poate inoda, il demontezi mai greu)
- la hannah ai ambalaj cu chingi de compresie si il poti strange la maxim, pe cand la husky e doar o gentuta cu manere
catadumi1
11th July 2007, 09:10
Ideea cu manelele in camping, sau la padure, sau oriunde in aer liber, este ca pot fi ascultate lejer....dar cu sonorul dat cat sa auzi tu (cel careia ii place acest gen de muzica). Din pacate, 99,99 % dintre manelisti simt nevoia cretina sa bubuie boxele cand il asculta pe Minune intr-un dispret de cea mai joasa speta fata de ceilalti dinprejur care, poate, nu indragesc deloc aceasta muzica, sau, chiar daca le place, nu simt nevoia ca in miezul noptii/zilei sa auda asa ceva. Este un grad de nesimtire care nu se intalneste decat la manelari, care, dupa parerea mea (este o parere personala) reprezinta acel segment de populatie care nu iubeste cartea. Poate doar pe cea de joc.
Am cunostinte care iubesc manelele...dar nu am prieteni care sa asculte asa ceva!
asifilip
18th July 2007, 13:04
QUOTE(amandigi @ May 31 2007, 21:20)

Campingaz Twister 270:
• 225 g
• Boil time : 3 min. 45
• Autonomy : > 1 h on CV270 / > 2 h on CV470
• Power: 2 900 Watt
• Gas consumption : 210 g/h
• Innovative and user-friendly design
• Large knob allows very fine flame adjustment
• Compact and foldable
Deci cu butelie mica cca. 1 ora, cu butelia mare de doua ori mai mult. Detalii pe www.campingaz.com (cauta la Stoves).
nu-i mai bun Campingaz Bleuet 270 Micro? e si mai ieftin...
Aragaz Bleuet 270 micro
• cel mai mic aragaz de voiaj
• putere 1300W
• 4 brate pliabile
• foarte usor (190g)
• functioneaza cu buteliile cu valva CV270 sau CV470
• autonomie 3h – 15h
stk
18th July 2007, 14:07
Bluet-ul pare mai "lent" decat Twister-ul (1300W vs 2900W, de unde rezulta un alt timp de fierbere - dar butelia va tine mai mult).
Oricum, in cazul Campingazului (modelele cu butelii cu valva) ... uitati-va si la pretul buteliei. Din cate stiu Campingazul e "format proprietar", is singurii care produc pe sistemul lor, si o butelie de ~230g vad ca e pe la 21ron.
Comparativ, ceilalti (GoSystem, Primus, MSR, etc) folosesc toti acelasi sistem (cu filet), compatibil intre ei, iar o butelie de 220-230g e pe la 12-14ron (amestecul de gaz e cam acelasi). Arzatoarele nu sunt mai scumpe decat la campingaz (gasesti diverse modele, de pe la 50 pana pe la 130 ron).
varosebastian
20th July 2007, 09:24
Ce spuneti de cortul asta?....Cort de familie touring "Dakota"
Nu e cam ieftin?
http://www.quelle.com.ro/ro/extern/index.h...Dlr%253Dlang_ro
stk
20th July 2007, 12:23
QUOTE(Arpi @ Jul 11 2007, 09:40)

Eu am cort hannah si ti-l recomand. Am vazut si un husky, e super super ok. Singurul lucru care mie nu mi-a placut de fapt 2 fata de hannah sunt:
- la hannah ai sky cand prinzi folia exterioara de bete, la husky era o ata (ti se poate inoda, il demontezi mai greu)
- la hannah ai ambalaj cu chingi de compresie si il poti strange la maxim, pe cand la husky e doar o gentuta cu manere
Da, e ieftin. Pentru mers vara la mare cu masina, probabil e ok. Sau pe malul unei ape, pe vreme frumoasa, tot cu masina. Pentru altceva, nu. Sa iti duci de siguranta si un ac cu ata, ca surprize pot aparea. Sa nu te astepti sa protejeze prea bine de ploi torentiale chiar de scurta durata.
rox
20th July 2007, 12:36
eu am un Cavery Omicron ( adica asta ) si e mai mult decit ok. Am fost la munte si cu un cort ( imprumutat) de la Hannah ( Troll SIII seamana cel mai bine din cite vad cu ce era ala) si sincer nu mi se pare ca ar fi vreo fabuloasa diferenta...in afara de pret.
Acuma...intrebare: Loap sunt bune? Mai bune decit Cavery? As cam vrea sa-mi mai iau un cort ca pe asta a pus frate-miu stapinire
stk
20th July 2007, 13:58
Cavery-ul e ok; modelul respectiv e cam in aceeasi gama cu Troll-ul de la hannah. Da, in unele cazuri dai bani mai multi pe nume. "Fost la munte" e mai putin relevant; la ce altitudine, pe ce anotimp, si ce vreme ati prins? Eu merg la munte si cu hamacul, si nu am treaba. Dar asta evident cand vremea imi permite; cand e cazul, iau un cort corespunzator.
Loap-ul ca firma e ok; eventual daca zici si ce model, si ce anume vrei sa faci cu el ... Cat m-am uitat in oferta lor mi s-au parut cam grele pentru ce ofera, dar iar repet - depinde care model, si pentru ce iti trebuie.
stk
20th July 2007, 14:04
scuze, acum am vazut, la doua posturi mai sus, #47, am dat quote gresit; quote-ul trebuia sa fie la postul lui varosebastian, nu al lui Arpi.
rox
20th July 2007, 14:25
Cum ziceam, am un Cavery Omicron si m-ar interesa ceva asemanator, de aia ma gindeam la un Loap. Eventual un Loap slipper 2 , ca e mai usor ca un 3, si spatiul e cam acelasi ( pentru mine e mai importanta greutatea decit spatiul, ca-s destul de " firava" si-l car cu spatele+ ca nu e numai cortul. Prefer sa dorm inghesuita decit sa-mi rup spinarea). Hannah nu-mi iau pentru ca oricit de bune ar fi, nu am vazut, repet, mare diferenta intre ele si Cavery, si Omicron-ul s-a descurcat bine pina acum ( si am prins si ceva rapaiala si rafale....). Pe munte nu ma prea aventurez cu cortul foarte des, decit in locuri unde mai campeaza si altii, ca mi-e cam frica si nici nu gasesc amatori printre cunoscuti, in schimb la mare l-am uzat 
varosebastian
20th July 2007, 14:39
QUOTE(stk @ Jul 20 2007, 15:04)

scuze, acum am vazut, la doua posturi mai sus, #47, am dat quote gresit; quote-ul trebuia sa fie la postul lui varosebastian, nu al lui Arpi.
M-am prins.
Mersi de raspuns.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.