Cel mai bun procesor cu un beget mic
Pagini: 1, 2

CPX

Care din urmatoarele procesoare sunt mai bune(comparatie intre perechi)?

CPU AMD Sempron™ 3400+ Socket AM2 256K bus 1600 0.09u 1.4V 35W 64bit (1800 MHz) BOX (Manilla) - 414.85 Ron
CPU AMD Athlon™ 64 3000+ Socket AM2 512K bus 2000 0.09u 1.4V 65W 64bit (1800 MHz) BOX (Manilla) - 400.91 Ron

CPU Intel Pentium 4 D805 2667 MHz Socket LGA775 2x1024K bus 533 Prescott 0,09u BOX Dual CORE ( EM64T ) - 438.56 Ron
CPU AMD Athlon™ 64 3200+ Socket AM2 512K bus 2000 0.09u 1.4V 65W 64bit (2000 MHz) BOX (Manilla) - 470.63 Ron

Multumesc smile.gif
miam cam raspuns la a doua intrebare intrebare :
http://www.reviewland.com/hardware-pentiumd805-2.htm
momentan intel e mult superior amd se pare ca si perfornta/pret
astept pareri la prima intrebare..10x smile.gif

hm aici am gasit rezultate nitel diferite:(....
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2736&p=4
Voi ce ziceti?
oachi1980
mergi pe d805 din urmatoarele motive:
-e bun in teste
-e super overclockabil...cu o racire pe masura il duci in 4 giga real
-ai lga775...platforma asta e buna pentru pentium conroe biggrin.gif ... deci esti pregatit si pt viitor

mascotel
placile LGA 775 care sunt la noi nu-s compatibile cu Conroe
wink.gif

preturile alea nu sunt chiar ok,fiindca sempron-ul e mai scump ca athlon-ul...
mai asteapta cateva zile sa se mai actualizeze...
cods
Poti sa duci un D 805 in 4 Ghz , dar pt. asta ai nevoie neaparata de :
-cunostinte
-racire serioasa
-Mobo competent ...
Ala e primul site care-l vad ca prezinta INTEL inaintea AMD, ce vrei sa faci cu pc-ul ? Daca vrei jocuri , lasa intel pana la conroe .

In caz ca vrei sa te joci ia un athlon , dar vezi ca scad preturile procurilor pe sk939 foarte mult . Un X2 se aunta ca o sa ajunga la 6 milioane (eh , pana nu vad nu cred biggrin.gif) .
CPX
"ai lga775...platforma asta e buna pentru pentium conroe ... deci esti pregatit si pt viitor"
Conroe se pare ca va aparea pe alt socket...nu vreau sa risc....
"preturile alea nu sunt chiar ok,fiindca sempron-ul e mai scump ca athlon-ul..."
Preturile sunt ultimele din ofertele de aici
"Poti sa duci un D 805 in 4 Ghz "
Mai fac overclocking dar ma supara sa fac overclocking asa mult...tot timpul sa stau stresat ca se strica ceva ..ca apoi nu mai am bani sa inlocuiesc ce se arde
"Ala e primul site care-l vad ca prezinta INTEL inaintea AMD, ce vrei sa faci cu pc-ul ? Daca vrei jocuri , lasa intel pana la conroe"
Nu vreau jocuri....pentru programare am nevoie de un procesor dual core si nu imi permit nimic de la amd:(
"In caz ca vrei sa te joci ia un athlon , dar vezi ca scad preturile procurilor pe sk939 foarte mult . Un X2 se aunta ca o sa ajunga la 6 milioane (eh , pana nu vad nu cred ) "
nu cred ca o sa scada mai repede de 3,4 luni preturile...iar eu vreau Am2 daca aleg amd ca sa-mi permit upgraduri si peste 2 ani..
"http://www.zooreka.com/photo-107819.html"
NU vad ce legatura are cu procesoarele asta biggrin.gif
mascotel
Conroe va fi tot pe 775,doar ca trebuie alte placi de baza

wink.gif
cum am zis...preturile alea nu-s chiar OK...

reducerile la AMD au inceput deja(se vede la unele procesoare)...desi trebuiau sa apara pe 23iulie...

teoretic,pretul lui X2 3800+ va fi cam pe la 6 milioane( 939/AM2)...eu zic sa mai astepti putin..si va fi mai performant ca 805,si mult mai usor de OC pentru performanta(va consuma mult mai putin,va fi mai rece si nu va avea nevoie de super placi pentru asta)

daca vrei Intel,asteapta sa apara placi de baza compatibile Conroe,ca mai tarziu sa schimbi 805-ul pe un procesor mai puternic

viitoarele preturi AMD

apropo,care va fi restul sistemului?
eiffel
Mai asteapta un pic. Si ia AMD. Deocamdata abia am vazut primul proc AM2. Iar placa inca nu. Conroe, sa-l vedem intai ca apare si cum se comporta.

CPX
QUOTE(eiffel @ Jun 14 2006, 16:25) *
Mai asteapta un pic. Si ia AMD. Deocamdata abia am vazut primul proc AM2. Iar placa inca nu. Conroe, sa-l vedem intai ca apare si cum se comporta.

La mine e plin de placi si procesoare Amd dual core dar au niste preturi astronomice....3800+ x 2 este peste 1000 Ron death.gif si de cand au parut(2 saptamani) nu au scazut cam deloc..
Restul sistemului ...placa video Geforce 7600 Gs sau 6600 gt nu m-am decis inca..restul vor fi de la calculatorul curent..
mascotel
pentru procesoarele ce vor aparea vor fi reducerile(fiindca daca magazinu a cumparat acu cateva zile la pretul mare,tot la rept mare le vor da)

7600GS e mai buna ca 6600Gt si ai multe optiuni tacute
CPX

QUOTE(mascotel @ Jun 15 2006, 01:01) *
pentru procesoarele ce vor aparea vor fi reducerile(fiindca daca magazinu a cumparat acu cateva zile la pretul mare,tot la rept mare le vor da)

7600GS e mai buna ca 6600Gt si ai multe optiuni tacute

Legat de procesoare o s astept smile.gif .
Oare 7600 Gs cu dd2 la 800 Mhz si core la 400 Mhz e mai buna ca 6600 gt ddr3 cu core la 500 si si memorie la 1000 Mhz??.. au cam acelasi pret gs e nitel mai ieftin(20 lei)
eiffel
Oare 7600 Gs cu dd2 la 800 Mhz si core la 400 Mhz e mai buna ca 6600 gt ddr3 cu core la 500 si si memorie la 1000 Mhz??

Probabil ca da... Alta generatie...
qliT
7600GS este cu pana la 120% mai rapida in unele teste decat 6600GT si o media de spor de performanta este de 50% fata de 6600GT. Momentan se gaseste 7600GS la 400 lei.
mascotel
QUOTE(qliT @ Jun 15 2006, 12:53) *
7600GS este cu pana la 120% mai rapida in unele teste decat 6600GT si o media de spor de performanta este de 50% fata de 6600GT. Momentan se gaseste 7600GS la 400 lei.

gresit
7600GS e mai performanta decat 6600GT,dar in cifre mai rezonabile(nush daca ajunge 50%)
si aici vorbim de versiunile normale,cele cu DDR2

ceea ce spui tu acolo e valabil poate pentru 7600GT
biggrin.gif

6600 GT vs. 7600 GT

un 7600GS vs. 6600GT
CPX
"Momentan se gaseste 7600GS la 400 lei."
Aici Asus 7600 Gs costa 500 lei..tot atat costa si 6600 Gt...nu stiu unde ai gasit cu 400 lei..
mascotel
aici(forumul) nu e magazin...deci nu se gaseste nimic
CPX,tie ti-e comod sa cauti

INNO3D
LEADTEk
CPX
QUOTE(mascotel @ Jun 15 2006, 13:55) *
aici(forumul) nu e magazin...deci nu se gaseste nimic
CPX,tie ti-e comod sa cauti

INNO3D
LEADTEk

Scuze..prin aici am inteles aici la mine in oras...
Si nu mi-e comod sa caut cursing.gif ..am cautat deja in multe locuri...nu-mi plac afirmatii de genul asta....dar te iert ca ai fost dragut si mi-ai raspuns si mi-ai dat multe sfaturi bune smile.gif
Intr-adevar este un model de la Leadtek cu 430 lei..in rest is mai scumpe .eu tot timpul dau preturile minime dintre toate magazinele la care le cunosc pagina web si care sunt la mine in oras..eu nu cumpar din alte orase sau de pe internet...deci referintele din alte orase nu ma ajuta...oricum multumesc pentru efort.. smile.gif
mascotel
biggrin.gif

ca sa stii,in oras la tine,intend e unul din cele mai ieftine magazine din tara(vorbesc serios)

ce ma oftica la ei e ca n-au oferta pe site,tre sa downloadez de fiecare data draciua aia cu "eu"

si cea mai mare recomandare e sa iei de la ei Gainwrad 7600GS GoldenSample cu memorie DDR3 care e un mic monstruletz si e la 5 milioane si isi face fiecare banutz

daca nu,ai Galaxy la 400LEI si Leadtek la 430LEI,mai ieftin ca-n bucale adica(da nu cu mult)
CPX
QUOTE(mascotel @ Jun 15 2006, 23:56) *
biggrin.gif

ca sa stii,in oras la tine,intend e unul din cele mai ieftine magazine din tara(vorbesc serios)

ce ma oftica la ei e ca n-au oferta pe site,tre sa downloadez de fiecare data draciua aia cu "eu"

si cea mai mare recomandare e sa iei de la ei Gainwrad 7600GS GoldenSample cu memorie DDR3 care e un mic monstruletz si e la 5 milioane si isi face fiecare banutz

daca nu,ai Galaxy la 400LEI si Leadtek la 430LEI,mai ieftin ca-n bucale adica(da nu cu mult)

Da stiu ca la Intend au preturi bune..garantia e variabila..depinde pe cine prinzi la service biggrin.gif .Am un prieten care are preturi si mai bune dar nu stiu cum sta cu garantia...cand iei de la prieteni stii cum e.daca se strica ceva e neplacut sa mergi la el..etc..... mellow.gif
O sa analizez placa..intr-adevar 7600 Gs s-ar apropia de Gt daca ar avea ddr3...daca o gasesc pe stoc(nu te lua dupa ce scrie in oferta confusedsmiley.png cand comanzi ceva vine in 2 saptamani de obicei deadtongue.gif ...) o voi cumpara...
Edit:
Am alizat placa :
VC Gainward Bliss 7600GS PCX 256 GS DT GF7300GS 256MB DDR3 PCI Express (128bit) TV-OUT DVI SLI
Ceva e ciudat.ori au gresit ori core-ul e 7300 Gs care e foarte slab..sper sa au gresit..o sa trec pe al ei sa intreb...
Alt edit:
M-am uitat pe site..placa are ddr2... confusedsmiley.png
mascotel
despre modul cum isi rezolva ei garantia si disponibilitatea produselor nu pot sa comentez,insa din ce am vazut despre ei pe forumuri,nu am dat de probleme

placa aia e trecuta acolo gresit ca fiind 7300GS(or fi fost chiori de somn) si are DDR3...biggrin.gif
Gainward nu aduce la noi 7600GS simplu,care e cu DDR2(de fapt,nici nu stiu dca are asa ceva)

cat despre site,nu stiu cum vezi tu acolo specificatii complete,tot ce vad eu sunt producatorii de placi video (?!)
CPX
QUOTE(mascotel @ Jun 16 2006, 14:21) *
despre modul cum isi rezolva ei garantia si disponibilitatea produselor nu pot sa comentez,insa din ce am vazut despre ei pe forumuri,nu am dat de probleme

placa aia e trecuta acolo gresit ca fiind 7300GS(or fi fost chiori de somn) si are DDR3...biggrin.gif
Gainward nu aduce la noi 7600GS simplu,care e cu DDR2(de fapt,nici nu stiu dca are asa ceva)

cat despre site,nu stiu cum vezi tu acolo specificatii complete,tot ce vad eu sunt producatorii de placi video (?!)

Hm.,.eu am vazut doar primul link..n-am prea dormit azi noapte biggrin.gif
7600 Gs normal memorie 800 Mhz...DDR2
http://www.gainward.net/products/product.php?products_id=52
Golden Sample memorie 1000 Mhz neprecizat tipul..
http://www.gainward.net/products/product.php?products_id=47
Sa merg sa intreb caci din coduri nu e sigur ca este versiunea Golden Sample..
mascotel
aia de la itdirect e Golden Sample si varianta Golden Sample vine doar cu memorie DDR3...
parca as vorbi degeaba
biggrin.gif

la noi nu am vazut 7600GS simplu(am mai zis si sus)
CPX
QUOTE(mascotel @ Jun 16 2006, 19:47) *
aia de la itdirect e Golden Sample si varianta Golden Sample vine doar cu memorie DDR3...
parca as vorbi degeaba
biggrin.gif

la noi nu am vazut 7600GS simplu(am mai zis si sus)

Stiu..am inteles ce ai zis dar imi place sa fiu precaut..am mai vazut sa ceri ceva(comanzi) si sa primesti altceva confusedsmiley.png
mascotel
tu esti din CLUJ,intend e din CLUJ
ti-e lene sa vezi ce cumperi sau ce?
biggrin.gif
CPX
QUOTE(mascotel @ Jun 16 2006, 20:04) *
tu esti din CLUJ,intend e din CLUJ
ti-e lene sa vezi ce cumperi sau ce?
biggrin.gif

Off..nu ai inteles.. deadtongue.gif
Se intampla ca sa comenzi un produs si sa primesti altceva..nu la intend..a patit un prieten la alta firma..
Cand o sa am timp o sa merg sa intreb...deocamdata e sesiune si nu am timp..
Sunt firme care nu accepta sa refuzi o comnda facuta...adica cumperi piessa x si primesti piessa y dar ei nu accepta sa refuzi..plus ca ai platit si avans....cel putin asa era acum un an...stiu ca la intend,ultra pro si flamingo poti refuza comanda...
Ce e rau la intend este ca aduc foarte lent...eu am renuntat acum 3 ani la o comanda de 200 $ de la ei pentru ca nu mai venea..si am mers la alt magazin si au adus in 3 ore biggrin.gif .
mascotel
fa-ti-o din timp atunci(comanda)...ca intend are preturi bune
tu oricum faci intelegere pentru un produs,si intend e un magazain mare...daca-ti baga belele in loc,pui OPC-ul pe el
bafta
Reclama
Ultimul trend: masini cu 2 rezervoare Pai daca la Petrom alimentezi si apoi castigi inca un plin...
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.