Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

atupi

Sfatul meu este sa faceti drumul in 2 zile ca drumul sa nu fie un chin si sa va bucurati de peisaj. Eu eram la Portile de Fier pe la 7.30 si am ajuns la Zabljak pe la ora 19. Nu as putea sa-ti fac o estimare foarte clara a pauzelor dar sa fi fost in jur de 2-3 ore insumate.
A doua zi am plecat de la Zabjak pe la 10.30 si eram in Kotor pe la 17.00 tot asa cu multe pauze de 3 ore aproximativ.
La portile de fier am prins schimbul de tura de la ora 7 lucru care ne-a facut sa pierdem vreo ora si cred ca acelasi program este si la Moravita asa ca tineti cont de asta.
Ca si arie protejata va recomand cu caldura Mokra Gora cu trenuletul Sargan Eight de acolo (poate apucati sa va si plimbati cu el) trenulet folosit si la filmarile lui Emir Kusturita din "Life is a Miracle" cat si Kustendorf un satuc idilic http://www.mecavnik.info/wsw/index.php?p=197
Gasiti cazare in zona cu trenuletul la preturi bune si in conditii supercivilizate.

In Muntenegru veti gasi cazare fara probleme pentru ca deja este sfasit de sezon turistic si sunt dispusi la negociere. Cat despre rusi eu nu i-am vazut decat in trafic pentru ca ei au hotelurile lor in care vin ori voi nu cred ca veti sta in hotel. Cazare fara munte in spate veti putea gasi doar la sud de Budva din cate am observat si ar fi un bun punct de plecare pentru mici excursii de o zi in MNE.

Despre masina si imputernicire nu stiu ce sa zic, din cate se discuta pe aici o imputernicire in romana este suficienta dar nu stiu ce sa zic. Din cate am observat despre actele masinii au intrebat numai la dus.

Nu va asteptati la prea multe cunostinte de engleza din partea asta de lume plus ca nu prea ii au la suflet pe americani la cate suferinte le-au produs in razboiul civil. Cele cateva cuvinte si expresii invatate in copilarie de la televiziunea sarba m-au ajutat destul de mult.

Drum bun si daca va mai pot ajuta cu ceva nu ezitati sa intrebati!
ascomp
Despre GPS: daca ai IGO cu ultimele harti nu e nici o prob cu GPS-ul in Srb si Mn. Eu am avut si antena externa pt. mai mare precizie.

Cat priveste circulatia prin Mn raman la parerea ca e o circulatie nu prea buna.

Recomand o excursie in Dubrovnic (Hr) - 2 ore de mers cu masina din Budva , se trece fiordul cu bacul ( 4 E) .

Cat priveste rusii.... sunt destui , dupa cate stiu multe investitii sin Budva-Becici sunt rusesti , ei au mai saltat si preturile in ultimii ani. Am vazut si multe masini rusesti si ucrainiene ma si intreb cum naiba au ajuns cu masina de acolo pana in Mn....

довиђења ! biggrin.gif

GrandTour
Eu am mers pe traseul TM- Vrsac-Beograd- Plievlija- Uzice-Podgorica- tunel Sutomore-Ulcinj, 686 km, in 12 ore si jumatate(din care 1 ora de opriri), cu plecare la ora 4 dimineata. Am depasit constant limitele de viteza in extraurban cu 10-30 km./h. Am avut noroc si nu m-a prins niciun radar, dar asta nu inseamna sa faceti ca mine...
In schimb, nu am depasit niciodata pe linie continua si am evitat orice depasiri in serpentine.
La intoarcere am venit prin Bosnia, pe traseul Dubrovnik-Sarajevo-Tuzla-Novi Sad- Jimbolia-TM. Un traseu mai lung cu aprox. 100 km., destul de greu, cu multe serpentine, unele de infarct. Intre extremitatea asfaltului si prapastii de sute de metri adancime erau doar 30 cm. de pamant . Balustradele de protectie sunt mofturi pe acolo. Am tecut prin serpentine din zone impadurite, unde am vazut pe langa sosea tablite mici vopsite in rosu pe care scria cu alb: DANGER, MINED ZONE. In plus, a plouat tot drumul.
Drumul a fost 16 ore cu opriri de 1 ora si jumatate in total si 1 ora de vizitat Sarajevo, scopul ocolului. E un oras f. frumos, mai mare decat ma asteptam, cu un trafic aglomerat dar incredibil de fluent, inclusiv in zona veche, istorica.
Eu am fost la Ulcinj si pot sa spun ca destul de frumos si acolo. Pe Velika Plaja, in zona de inceput, care nu e concesionata, e mai murdar ca in RO. In rest era curat. Aici sunt si alte plaje: Mala Plaja, Liman 1 si 2, Valdanos, etc.
Am mers si la granita cu Albania, la Ada Bojana, unde e o plaja f. frumoasa, impartita in 3. Cea din mijloc e pentru nudisti.
Aici sunt niste restaurante cu specific pescaresc, unde poti manca peste bun la pret nu f. scump.
La rest. Burbana (Foisor) poti servi masa intr-un foisor mare, construit intr-un copac urias.
Multi se plang ca nu au gasit vorbitori de engleza intre localnici. Eu am vazut contrariul. Cine a fost in Ulcinj a observat ca sunt multe masini si chiar scutere si motociclete cu numere de USA. Explicatia e ca aproape fiecare familie din oras are o ruda plecata in State.
Proprietarul pensiunii la care am stat (Apartments Bazar) vorbea fluent albaneza, sarba, engleza si germana.
Eu m-am descurcat cu engleza si cu germana pentru ca multi yugoslavi au fost la munca in Germania inca din anii '70. In plus stiu si o bruma de sarba, ca orice timisorean ce a copilarit in Iosefin.
Pe oriunde am fost, nimeni nu a incercat sa ma insele cu niciun cent. In zona albaneza nu se fura, indiferent ca esti pe plaja sau in magazine.
1. Foisor Burbana
2. Plaja Ada Bojana, vedere spre rau in amonte.
3. Apus de soare din foisor, cu raul ce se varsa in mare.
4. Plaja Valdanos.
5. Plaja Liman 2
6.Plaja Liman 1
7. Bac spre Dubrovnik
8. Corabie in Dubrovnik
9. Ocolire prin m-tii bosniaci, drumul principal era in lucru.
10. Insula Sveti Stefan. Nu se poate vizita, e in restaurare. A fost concesionata pt. 40 de ani unei firme de turism de lux din Asia.
11."Parcare" de skijet-uri in Marina din Budva.
Imi cer scuze pt. calitatea pozelor dar inca nu am apucat sa le editez...
ascomp
Simpatice poze. Imi place sa revad 3 poze pe unde am fost si eu acum 10 zile ( Sf Stefan , Dubrovinic si bacul) :-). Ai avut curaj sa te intorci cu familia prin Bosnia pe drumul ala. Eu pe Resita-Budva am facut 12 ore cu pauze pt copii ( 2 copii mici) pe traseul clasic. In Muntenegru sunt multe zone frumoase insa prefer totusi Croatia... dry.gif

CITAT (GrandTour @ 11th September 2009, 22:06) *
Eu am mers pe traseul TM- Vrsac-Beograd- Plievlija- Uzice-Podgorica- tunel Sutomore-Ulcinj, 686 km, in 12 ore si jumatate(din care 1 ora de opriri), cu plecare la ora 4 dimineata. Am depasit constant limitele de viteza in extraurban cu 10-30 km./h. Am avut noroc si nu m-a prins niciun radar, dar asta nu inseamna sa faceti ca mine...
In schimb, nu am depasit niciodata pe linie continua si am evitat orice depasiri in serpentine.
La intoarcere am venit prin Bosnia, pe traseul Dubrovnik-Sarajevo-Tuzla-Novi Sad- Jimbolia-TM. Un traseu mai lung cu aprox. 100 km., destul de greu, cu multe serpentine, unele de infarct. Intre extremitatea asfaltului si prapastii de sute de metri adancime erau doar 30 cm. de pamant . Balustradele de protectie sunt mofturi pe acolo. Am tecut prin serpentine din zone impadurite, unde am vazut pe langa sosea tablite mici vopsite in rosu pe care scria cu alb: DANGER, MINED ZONE. In plus, a plouat tot drumul.
Drumul a fost 16 ore cu opriri de 1 ora si jumatate in total si 1 ora de vizitat Sarajevo, scopul ocolului. E un oras f. frumos, mai mare decat ma asteptam, cu un trafic aglomerat dar incredibil de fluent, inclusiv in zona veche, istorica.
Eu am fost la Ulcinj si pot sa spun ca destul de frumos si acolo. Pe Velika Plaja, in zona de inceput, care nu e concesionata, e mai murdar ca in RO. In rest era curat. Aici sunt si alte plaje: Mala Plaja, Liman 1 si 2, Valdanos, etc.
Am mers si la granita cu Albania, la Ada Bojana, unde e o plaja f. frumoasa, impartita in 3. Cea din mijloc e pentru nudisti.
Aici sunt niste restaurante cu specific pescaresc, unde poti manca peste bun la pret nu f. scump.
La rest. Burbana (Foisor) poti servi masa intr-un foisor mare, construit intr-un copac urias.
Multi se plang ca nu au gasit vorbitori de engleza intre localnici. Eu am vazut contrariul. Cine a fost in Ulcinj a observat ca sunt multe masini si chiar scutere si motociclete cu numere de USA. Explicatia e ca aproape fiecare familie din oras are o ruda plecata in State.
Proprietarul pensiunii la care am stat (Apartments Bazar) vorbea fluent albaneza, sarba, engleza si germana.
Eu m-am descurcat cu engleza si cu germana pentru ca multi yugoslavi au fost la munca in Germania inca din anii '70. In plus stiu si o bruma de sarba, ca orice timisorean ce a copilarit in Iosefin.
Pe oriunde am fost, nimeni nu a incercat sa ma insele cu niciun cent. In zona albaneza nu se fura, indiferent ca esti pe plaja sau in magazine.
1. Foisor Burbana
2. Plaja Ada Bojana, vedere spre rau in amonte.
3. Apus de soare din foisor, cu raul ce se varsa in mare.
4. Plaja Valdanos.
5. Plaja Liman 2
6.Plaja Liman 1
7. Bac spre Dubrovnik
8. Corabie in Dubrovnik
9. Ocolire prin m-tii bosniaci, drumul principal era in lucru.
10. Insula Sveti Stefan. Nu se poate vizita, e in restaurare. A fost concesionata pt. 40 de ani unei firme de turism de lux din Asia.
11."Parcare" de skijet-uri in Marina din Budva.
Imi cer scuze pt. calitatea pozelor dar inca nu am apucat sa le editez...
atupi
CITAT (ascomp @ 12th September 2009, 17:43) *
Simpatice poze. Imi place sa revad 3 poze pe unde am fost si eu acum 10 zile ( Sf Stefan , Dubrovinic si bacul) :-). Ai avut curaj sa te intorci cu familia prin Bosnia pe drumul ala. Eu pe Resita-Budva am facut 12 ore cu pauze pt copii ( 2 copii mici) pe traseul clasic. In Muntenegru sunt multe zone frumoase insa prefer totusi Croatia... dry.gif

Vad ca lumea este insuficient informata (lucru pe care l-am intalnit si printre cunostintele mele care ma intrebau ce curaj am avut sa merg prin Bosnia).
Bosnia este o tara mult mai sigura decat alte tari din zona balcanica iar drumurile chiar daca par mai curbate sunt f.f.f. libere lucru care iti da un confort la volan.
Cred ca e mai mare probabilitatea ca un neatent sa intre in tine pe un drum aglomerat decat sa iesi tu singur de pe drum intr-o rapa.
Eu am fost de 2 ori pana acum in Bosnia odata pe ruta Mostar -Sarajevo-Bosanski Samac (drumul european) si anul acesta pe Niksic-Foca-Gorazde si va jur ca e o alternativa foarte buna ptr cei din sud sa ajunga in nordul MNE sau sudul Croatiei (un drum liber cu curbe largi, peisaje fantastice si asflat f bun).
ascomp
Asa o fi cu drumurile prin Bosnia , nu zic nu.... Insa odata e ca niciodata...

Insa pt mine care anul trecut am fost in Croatia (Insula Krk - e in nord) unde am avut conditii excelente, am facut 1000 km in 8 ore (autostrazi...) e greu sa zic ca vai ce perfect este in Muntenegru.

Parerea mea, desigur... devil.gif

PS: am zis mai sus in alt post ca mi s-a imbolnavit copilul de 5 ani, am fost cu el in Budva la spital , nimeni nu stia engleza, asigurarile de sanatate nu contau etc. etc...

CITAT (atupi @ 12th September 2009, 21:27) *
Vad ca lumea este insuficient informata (lucru pe care l-am intalnit si printre cunostintele mele care ma intrebau ce curaj am avut sa merg prin Bosnia).
Bosnia este o tara mult mai sigura decat alte tari din zona balcanica iar drumurile chiar daca par mai curbate sunt f.f.f. libere lucru care iti da un confort la volan.
Cred ca e mai mare probabilitatea ca un neatent sa intre in tine pe un drum aglomerat decat sa iesi tu singur de pe drum intr-o rapa.
Eu am fost de 2 ori pana acum in Bosnia odata pe ruta Mostar -Sarajevo-Bosanski Samac (drumul european) si anul acesta pe Niksic-Foca-Gorazde si va jur ca e o alternativa foarte buna ptr cei din sud sa ajunga in nordul MNE sau sudul Croatiei (un drum liber cu curbe largi, peisaje fantastice si asflat f bun).

atupi
Tu ai dreptate pana la urma, experienta personala primeaza.
Personal ma deranjeaza globalizarea asta si imi doresc sa mai gasesc locuri care inca nu sunt globalizate 100%

GrandTour
Ce vrei tu gasesti aproape, ieftin si subdezvoltat din punct de vedere a amenajarilor turistice. Se numeste Albania. Sunt acolo zone f. frumoase, dar dezinformarea este mare. Oamenii sunt in regula. Majoritaea turistilor straini de acolo sunt din Kosovo.
ascomp
Astept vremea cand o sa mergem la un paintball in Kosovo... biggrin.gif lol

CITAT (GrandTour @ 13th September 2009, 15:42) *
Ce vrei tu gasesti aproape, ieftin si subdezvoltat din punct de vedere a amenajarilor turistice. Se numeste Albania. Sunt acolo zone f. frumoase, dar dezinformarea este mare. Oamenii sunt in regula. Majoritaea turistilor straini de acolo sunt din Kosovo.

ascomp

New entry!

Aveti cum vb la tel mobil din Muntenegru. Mi-a venit factura de la Vodafone 3 mil si am constatat ca minutul e cam 7 lei. :-( In Croatia era mai ieftin.
Sladjo73
CITAT (ascomp @ 16th September 2009, 12:47) *
New entry!

Aveti cum vb la tel mobil din Muntenegru. Mi-a venit factura de la Vodafone 3 mil si am constatat ca minutul e cam 7 lei. :-( In Croatia era mai ieftin.

No offence, da' factura depinde si de CAT de mult vorbesti, nu numa' cat costa un "impuls"... cool.gif
GrandTour
Eu am luat o cartela cu nr. de la operatorul PROMONTE, speciala pt. turisti si am vorbit cu Romania la 0.7 euro/min. Deci, mult mai ieftin. Cartela a fost 5 euro si o puteai reincarca de cate ori aveai nevoie, cu min 5 euro.
Am folosit-o si pentru apeluri locale. De exemplu, o comanda de tort la hotel: 6 portii de tort cu frisca si fructe, foarte proaspat a fost 10 euro cu transport inclus. Si cofetaria era in orasul vechi, iar eu eram in capat la Velika Plaja, pe un deal. Adica vreo 6 km.
ascomp
CITAT (GrandTour @ 23rd September 2009, 14:49) *
Eu am luat o cartela cu nr. de la operatorul PROMONTE, speciala pt. turisti si am vorbit cu Romania la 0.7 euro/min. Deci, mult mai ieftin. Cartela a fost 5 euro si o puteai reincarca de cate ori aveai nevoie, cu min 5 euro.
Am folosit-o si pentru apeluri locale. De exemplu, o comanda de tort la hotel: 6 portii de tort cu frisca si fructe, foarte proaspat a fost 10 euro cu transport inclus. Si cofetaria era in orasul vechi, iar eu eram in capat la Velika Plaja, pe un deal. Adica vreo 6 km.

Nu m-am gandit sa cumpar o cartela de la ei ca sa fie mai ieftin insa oricum nu cred ca ar fi mers pt ca tel meu e luat de la Vodafone deci e codat (inca).

La mine a fost aproximativ 7 lei minutul cu TVA pt ca Srb si MN la Vodafone e in zona 3 ( cu Africa, China si America de Sud) si minutul e 1,4 E ( fara TVA cred) pe cand Croatia e in zona 2 . Iar in tarile UE eu am optiunea Passport adica vb la pretul din Ro (f mic) insa odata la 5 min imi taxeaza 0,7 E. Asta este.
hoinar56
CITAT (GrandTour @ 13th September 2009, 16:42) *

Salut Grand T. Ai fost in Albania ? Mi-a trecut odata prin cap sa iau in calcul pentru o escapada in Albania. Nimeni nu vorbeste pe nicaieri despre Albania. Dar trebuie sa fie si acolo ceva frumos. Si am gindit , ca e mai pitoreasca tocmai pt ca e mai necaalcata. Neatinsa de "societatea de consum". Poti sa spui mai multe ? Multumesc
Anakinsk
Salut. Stie cineva unde as putea sa gasesc cazare in Zabljak de revelion? Un site, particular, orice? Am intrat pe ownerdirect.co.uk dar as mai cauta si alte oferte?
teognost
CITAT (Anakinsk @ 8th October 2009, 11:56) *
Salut. Stie cineva unde as putea sa gasesc cazare in Zabljak de revelion? Un site, particular, orice? Am intrat pe ownerdirect.co.uk dar as mai cauta si alte oferte?

incearca aici:
http://tanya1982.wordpress.com/2009/06/05/...u-za-izdavanje/
Noi am stat la cabana asta in iulie si ne-a placut mult.
Propietara (Tanja) vb engleza.
o_dor
CITAT (Anakinsk @ 8th October 2009, 12:56) *

Adaug si eu cateva adrese, desi cred ca, in primul rand si-n primul rand, ar trebui sa iei in considerare raspunsul lui <teognost>, ca unul multumit de cabana Tanja.

http://www.apartmani-montenegro.com/region/zabljak_ap.htm

http://www.nekretnine365.com/nekretnine-cr...n=searchresults

http://www.prodamsam.com/ps/index.php?opti...ail&id=2217

http://www.onbip.com/8-o4054-fr.html

http://www.montenegro.travel/me/guide/1471...,acco/acco.html

http://www.montenegro.com/accommodation/za...in_Zabljak.html

http://www.rent4holiday.com/index.php?user...=listproperties

GrandTour
CITAT (hoinar56 @ 5th October 2009, 00:50) *
Salut Grand T. Ai fost in Albania ? Mi-a trecut odata prin cap sa iau in calcul pentru o escapada in Albania. Nimeni nu vorbeste pe nicaieri despre Albania. Dar trebuie sa fie si acolo ceva frumos. Si am gindit , ca e mai pitoreasca tocmai pt ca e mai necaalcata. Neatinsa de "societatea de consum". Poti sa spui mai multe ? Multumesc

Ce pot sa -ti spun e ca am intalnit romani care au plecat cu excursii organizate din Ulcinj la Tirana, prin Skoder. Mi-au spus ca nu au avut nicio problema cu localnicii. Dar e saracie cam mare. Discrepantele din societate sunt f. mari. Exista un segment mic de populatie care e f. bogata, dar restul sunt destul de saraci. Segmentul de middle class e aproape inexistent.
Cineva a vazut o piata in Tirana care se desfasura integral pe jos, prin praf, fara nicio masa.
Turul cu autocarul prin Tirana a cuprins si o vizita pe langa un cartier de superbogatasi, care cartier era inconjurat de un zid si accesul se facea prin cateva intrari cu bariere si paza privata inarmata. Un mp. de teren acolo era 3.000 de euro (nu, nu am batut un zero in plus).
Ca privelisti, am inteles de la gazda mea, patronul pensiunii Apartments Bazar, care e etnic albanez, ca sunt km. de plaje salbatice si f. frumoase, unde nu-i aproape nimeni. In Albania merg pe litoral kosovarii musulmani, ca e sensibil mai ieftin decat in Muntenegru, chiar si fata de Ulcinj.
In Ulcinj am fazut ceva masini cu nr. de Albania, dar aproape toate erau peste 15.000 de euro bucta. Probabil erau bogatasii/fitzosii din Albania, care isi permiteau sa cheltuie in plus... cool.gif
neptun2003

In mai 2009 pentru 6 zile am mers in Ulcinj la hotel Albatros, pe malul marii, aproape pustiu fiind extrasezon,insa noi ne-am bucucrat de liniste asa cum am sperat. Am fost multumiti de servicii, era si piscina interioara cu apa incalzita,310 euro 2 persoane cazare si demipensiune. Am platit cind am ajuns acolo dupa ce am rezervat prin email direct cu patronul, o persoana cumsecade,albanez, Iskander se numea.
Am iesit pe la Portile de Fier, la 5 dimimeata, si la 16,30 am fost acolo, drumul de la Pojarevac, MALI POJAREVAC, Mladevovac,Topola, Cacak, Ujice,Priepolje, granita cu Muntenegru, Bielo Polje , Podgorica, Bar,Ulcinj. A fost super ok dar ne-am si oprit pe ici colo.
In Muntenegru am vizitat Ada Boiana, loc renumit pentru nudistii din Europa, Velika Plaja 12 km, in general partea sudica a acestei tari este neamenajata, murdara, salbatica. Ne amintea de Romania. Partea nordica fiind mai aproape de Croatia, Dubrovnik, este mai curata si mai adecvata turistic vorbind .
Am mers sa vizitam lacul Skadar, intre Petrovac si Podgorica, care e cel mai mare lac din peninsula Balcanica, granita cu Albania. Pe mal era un resort super modern, Plavnica, de 5 stele si am vizitat parcul organizat ca rezervatie,te puteai plimba cu hidrobicicleta si cu barca pe canale si observa flora si fauna, ca un fel de delta, era si un hipopotam inchis acolo. Am avut norocul sa prindem o excursie organizata cu un vapor de 4 stele pe lac cam 5 ore, cu prinz inclus si muzica live, sirbeasca. A fost super super, iar pretul mai mult decit convenabil,20 euro de pers.Am sarbatorit ziua mea de nastere pe vas.
In apropiere de Ulcinj era Bar un oras port si atit. Ba nu am vazut acolo cel mai vechi maslin din lume 2000 de ani care inca face fructe 1 euro intrarea. Moneda lor e euro.Nu au linie de ferriboturi intre localitatile de pe coasta ca la croati.Convorbirile telefonice sunt exterm de scumpe asa ca am folosit folosit propriul lap top, gratis, la hotel in fiecare seara.
Am mers la Kotor, cel mai sudic fiord al Europei, si chiar daca cele nordice sint superbe nici acesta nu e mai prejos numai ca e mai mic ca intindere.Am mincat la un restaurant de peste, Ciatovicia Mlini, Moara lui Ciatovici,cel mai tare restaurant din Muntenegru, cum ni s-a spus !
Daca nu am fi fost atit departe de zona am fi revenit cu siguranta, peste, fructe de mare, servire ireprosabila, curatenie, preturi de la cele mici la cele mari in functie de ce anume servesti.Noi am mincat afara pe terasa,amenajata uimitor de interesant cu izvozre cu cascade ratze si padure, dar si in interior era nemaipomenit.
Am mincat cit am sta acolo, multe fructe de mare dar si oaie in tzest,carne si cartofi, inabusiti, sub clopot, ispod saci se numea.Se maninca in conditii sigure la ei, preturile sint ok si chiar mai mici decit in Romania.Nu aducem mincare cu noi din tara si nici nu minacm din market sau fast food.Descoperim tara respectiva si prin gastronomia specifica.
In Budva ne-a placut orasul vechi si atmosfera de acolo, nu era aglomeratie, marea era superba, iar temeperatura in aer in mijlocul lui mai era de 22-27 grade, era vreme de plaja si de baie.
Drumurile si circulatia se desfasurau in conditii traumatizante din pricina modenizarii retelei de apa, insa se lucra foarte repede, fiindca se observa de la o zi la alta ca se avansa vizibil. Am mers mult cu masina si nu era foarte comod din acest motiv,am mers 1000 km numai brazdind tara de la nord la sud, in afar de drumul dus intors, adica 1500 km, asa ca stiam drumul pe dinafara.Nu se respecta decit radarul in rest nu au nci o regula de circulatie pe care sa aiba intentia sa o respecte.
Am vrut sa ne cazam pe drumul de intoarcere la Zabliak dupa ce am parcurs canionul Tara, al doilea dupa Marele Canion din SUA, insa peisajul era dezolant acolo, deprimant, hotelurile erau asa cum le-a facut Tito acum 30 de ani,fara nimic in plus si am tinut drumul drept acasa.
Ne a placut tara lor dar nu am mai reveni curind pentru ca nu sint inca pregatiti pentru turism in masa.

GrandTour
Da, in zona sudica a litoralului muntenegrean sunt locuri mai murdare, dar acestea sunt punctuale, nu se poate generaliza. Doar portiunile de plaja neconcesionate sunt insuficient igienizate, ca acestea trebuie curatate de catre primarii.
Dar si preturile sunt mai mici, la toate.
Convorbirile cu RO sunt scumpe daca vorbesti de pe cartela romaneasca. Eu am luat cartela speciala pt. turisti de al operatorul gsm Promonte, care avea tarife la jumatate fata de cele romanesti. Dar cel mai ieftin era de la cabinele VoIP (voice over internet protocol), cam ca de la cabinele telefonice de pe vremea lu' Ceasca. Era cam 20-30 euro cent/min. In Ulcinj erau multe cabine din acestea, seara era coada la ele.

Degeaba am avut eu laptop la mine si semnal wireless gratis la pensiune, ca mama mea nu are computer si nici nu stie sa-l foloseasca la cei peste 60 de ani ai ei. In plus, nu stau toti cunoscutii drepti in fata calculatoarelor, sa pandeasca momentul in care importantul de mine are timp sa intre pe mess sau pe skype (asta merge si mai bine) .
A doua poza e cu capatul nordic al plajei de nudisti de la Ada Bojana. Se vede si delimitarea intre plaje, adica acele rogojini...
S-a intamplat destul de des ca nudistii sa nu realizeze ca acolo e delimitare si sa-si plimbe podoabele prin fata noastra.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.