Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

Nemesy1980

CITAT (teognost @ 25th August 2009, 11:48) *
Am fost pe ruta pe care mergi tu,drumul intre Bela Crkva-Dubovac-Gaj-Kovin are si portiuni mai proaste dar nimic catastrofal ,se poate merge totusi ok.
De la Bela Crkva la Naidas era o portiune f proasta (era in reparatii )dar vad ca tu nu mergi pe portiunea aceea ci vii direct din Vrsac.
Referitor la plata autostrazii -se primeste tichet la intrare si se plateste la iesire ,nu stiu dc accepta euro ,eu am preferat sa platesc cu cardul si a fost ok.

Ms pt info

CITAT (tablagiu_xxx @ 25th August 2009, 14:05) *
Din Podgorica poti sa mergi si spre Cetinje si apoi sa cobori in Budva drum f bun si peisaje deasupra Budvei foarte faine si e si mai scurt din cate stiu

Da am vazut ca este si aceasta o varianta. Inca nu stiu exact pe unde dar ma hotaresc eu rolleyes.gif
Oricum mersi.
Sladjo73
CITAT (Nemesy1980 @ 25th August 2009, 10:10) *
Moravita-Vrsac-Dobricevo-Bela Crkva-Dubovac-Gaj-Kovin-Smeredevo-Autostrada-Iesirea pe la Batocina-Kragujevac-Knic-Cacak-Uzice-Nova Varos-Prijepolje-Brodarevo-Bijelo Polje-Mojkovac-Podgarica-Tunel Sozina-Petrovac Na Moru-Budva.

Cei care cunosc ruta sa imi spuna pls daca aceasta e ok(nu am GPS). De asemenea intoarcerea am s-o fac pe acelasi traseu.

Ruta este ok. Am fost anul asta exact pe ruta asta (recomand prin Sozina, costa 2.5 EUR dar face toti banii, daca nu ai de gand sa opresti sa innoptezi undeva pe drum si nu esti obisnuit cu condusul pe drum lung, e mai ok prin tunel). Drumul este in general bun si foarte bun.

Iti recomand ca la Crvena Crkva (inainte de Bela Crkva) s-o iei la dreapta spre Vracev Gaj. E o scurtatura, si nu e necesar sa ajungi in Bela Crkva. Autostrada am platit-o 170 RSD, iar dinari am schimbat la Vama Moravita.

Sa ai grija ca de la iesirea din Vrsac si pina in Kovin limita de viteza este 80Km/h (drum regional un fel de DJ de la noi, dar de calitate f. buna). Eu am dat si de un radar pe drumul acesta.

angisara
CITAT (Nemesy1980 @ 25th August 2009, 10:10) *
Moravita-Vrsac-Dobricevo-Bela Crkva-Dubovac-Gaj-Kovin-Smeredevo-Autostrada-Iesirea pe la Batocina-Kragujevac-Knic-Cacak-Uzice-Nova Varos-Prijepolje-Brodarevo-Bijelo Polje-Mojkovac-Podgarica-Tunel Sozina-Petrovac Na Moru-Budva.

Cei care cunosc ruta sa imi spuna pls daca aceasta e ok(nu am GPS). De asemenea intoarcerea am s-o fac pe acelasi traseu.

O alta intrebare ar fi daca am nevoie de dinari pt autostrada? sau se poate plati in euro?

Anul trecut am mers pe acest traseu si nu am intampinat dificultati.
La intoarcere am preferat sa venim pe la Cetinje-Podgorica, pentru a varia putin peisajul.

Taxa de autostrada am platit-o in euro.

Drum bun!

P. S. Sambata plecam si noi pe acelasi traseu, dar destinatia este Tivat thumbup.gif
Nemesy1980
CITAT (Sladjo73 @ 25th August 2009, 15:07) *
Ruta este ok. Am fost anul asta exact pe ruta asta (recomand prin Sozina, costa 2.5 EUR dar face toti banii, daca nu ai de gand sa opresti sa innoptezi undeva pe drum si nu esti obisnuit cu condusul pe drum lung, e mai ok prin tunel). Drumul este in general bun si foarte bun.

Iti recomand ca la Crvena Crkva (inainte de Bela Crkva) s-o iei la dreapta spre Vracev Gaj. E o scurtatura, si nu e necesar sa ajungi in Bela Crkva. Autostrada am platit-o 170 RSD, iar dinari am schimbat la Vama Moravita.

Sa ai grija ca de la iesirea din Vrsac si pina in Kovin limita de viteza este 80Km/h (drum regional un fel de DJ de la noi, dar de calitate f. buna). Eu am dat si de un radar pe drumul acesta.

Mersi pe sfaturi. coolspeak.gif

CITAT (angisara @ 25th August 2009, 15:27) *
Anul trecut am mers pe acest traseu si nu am intampinat dificultati.
La intoarcere am preferat sa venim pe la Cetinje-Podgorica, pentru a varia putin peisajul.

Taxa de autostrada am platit-o in euro.

Drum bun!

P. S. Sambata plecam si noi pe acelasi traseu, dar destinatia este Tivat thumbup.gif

Drum bun si tie thumbup.gif
Sladjo73
CITAT (Nemesy1980 @ 25th August 2009, 16:11) *
Mersi pe sfaturi. coolspeak.gif

Drum bun si vacanta placuta! La intoarcere, scrie-ne cum a fost... wink.gif
Nemesy1980
CITAT (Sladjo73 @ 25th August 2009, 16:17) *
Drum bun si vacanta placuta! La intoarcere, scrie-ne cum a fost... wink.gif

Mersi, vacanta placuta si tie. thumbup.gif

P.S. Apropo un timp mediu al drumului? Daca plec de la 4 dimineata din Arad cam in 13-14 ore as ajunge?
teognost
CITAT (Nemesy1980 @ 25th August 2009, 15:24) *
Mersi, vacanta placuta si tie. thumbup.gif

P.S. Apropo un timp mediu al drumului? Daca plec de la 4 dimineata din Arad cam in 13-14 ore as ajunge?

Avand in vedere ca nu pleci sambata banuiesc ca o sa scoti 13-14 ore .Chiar te rog sa scrii dupa ce ajungi cat ai facut pana la budva din Arad si cat a fost timpul efectiv de mers pana acolo (deci fara pauzele de pe parcurs)
Ar fi interesant de stiut acelasi lucru de la cei care merg sambata spre Tivat ...

Sladjo73
CITAT (Nemesy1980 @ 25th August 2009, 16:24) *
Apropo un timp mediu al drumului? Daca plec de la 4 dimineata din Arad cam in 13-14 ore as ajunge?

Greu de precizat... Depinde de aglomeratie, statul la vami, opriri pe drum, stil de condus. Eu zic ca e ok estimarea de 13-14h.

La dus, am plecat la 8:30 din TM si am fost pe la 17:00 la Zlatibor (primii ~400 Km)... Pauze: la vama cam 30minute si la OMV Lapovo (autostrada) cam 1h. Insa de la Zlatibor incolo incepe de abia distractia!... smile.gif

La intoarcere, am plecat la 8:20 din Jaz (4Km nord de Budva) si am ajuns la 00:50 in Timisoara... confusedsmiley.png Pauze: Podgorica 1h, Manastirea Moraca 45min, Restaurant Zlatarsko Jezero (recomand, la lacul Kokin Brod) cam 1h, Vrsac cam 1h, vami cam 1h (MNE/SRB, plus Moravita).
purblanca
salutare de cutremure nu aminteste nimeni
Sladjo73

CITAT (purblanca @ 25th August 2009, 19:06) *
salutare de cutremure nu aminteste nimeni

Cutremure?... Ce cutremure?... huh.gif
angisara
Traficul in Serbia si in MNE este mai aglomerat in weekend? Ei nu au restricitii la TIR-uri?
teognost
CITAT (angisara @ 26th August 2009, 06:56) *
Traficul in Serbia si in MNE este mai aglomerat in weekend? Ei nu au restricitii la TIR-uri?

Nu cred ca au restrictii,stiu ca parca am vazut tiruri si duminica.
Cred ca sambata e cel mai aglomerat cand unii turisti vin si altii pleaca de pe litoral
sinf43
se plateste si in euro autostrada in serbia
purblanca
Am fost in perioda 14-24.08.2009 la ulcinij. In data de 21.08. a fost un cutremur de 5 grade cu epicentrul in Adriatica pe care l-am simtit foarte tare ,in toata perioada am simtit 5 cutremure ultimele mai slabe. Cine vrea alte relati sa intrebe.
lotus21
CITAT (adaarad @ 25th August 2009, 10:05) *
Merg la hotelul "La rosa negra" din Ulcinj. A mai fost cineva? Ceva pareri?

Buna, te-ai intors de la "la rosa negra"? Cum e hotelul? Nu prea gasesc nimic despre el si am vrea sa mergem si noi.

salut
ai gasit detalii despre rosa negra? vreau sa merg si eu in septembrie si nu am prea gasit nimic despre ei
mersi
lotus21
CITAT (snipest @ 7th August 2009, 10:53) *
Merg la hotelul "La rosa negra" din Ulcinj. A mai fost cineva? Ceva pareri?

La ce ruta te-ai gandit?

salut
cum a fost?
vreau sa merg si eu
mersi
dianatm28
Am fost si noi in Muntenegru, ne am intors joi, 20.08.2009.
Anterior plecarii am citit mai multe posturi de aici dar nu m-am lasat influentata de cele negative, pentru ca experienta nu poate fi decat personala. Ceea ce place unuia poate sa displaca altuia s.a.m.d.
Mie mi-a placut foarte mult ca peisaj, adica nu e tipul de mare anost pe care il avem noi. Am fost si in Italia la mare, Turcia dar nu mi-a placut la fel de mult ca Muntenegru.
Am plecat dimineata la 6.30 din Timisoara, iar la 18.30 eram in Budva (pe tot parcursul drumului am oprit insumat cam o ora). Pentru ca este extrem de frumos ca peisaj nu mi s-a parut deloc obositor. Sotul meu este un sofer experimentat si chiar nu i s-a parut dificil traseul; chiar ne tot asteptam la acele serpentine de speriat, dar care nu au mai aparut. Daca as fi condus eu cu siguranta ajungeam in vreo trei zile, dar daca soferul are experienta e super ok traseul.
Pe noi ne a ajutat mult GPS-ul, Belgradul cred ca l-am traversat in mai putin de jumate de ora.
Cazare am gasit la fata locului, la 5 minute de mers la plaj, a costat 30 euro/camera, conditii decente, nu luxoase (baie in camera+aer conditionat, curat).
Niste cunostiinte au rezervat in prealabil la hotel Suzana, langa noi, cu 23 euro/persoana cu mic dejun si cina incluse, foarte frumos.
de mancat am mancat si in camera si pe plaja iar seara la restaurant. Preturile la restaurante/terase nu sunt mici, mai mari ca aici oricum.
Este un restaurant Kangaroo, are si hotel si se mananca bine si relativ ieftin. Pestele peste tot este foarte scump, paradoxal unui oras de mare.
Budva, orasul vechi mi-a placut foarte mult. Am fost intr-o excursie cu vaporul la Boka Kotorska, adica am vizitat mai multe locuri (de la 10 la 19), a fost impresionant de frumos, dar din pacate eu acolo am facut insolatir, pe vapor, si pentru mine vacanta a cam luat sfarsit.
Am vizitat putin (imi era foarte rau) Dubrobvnikul, specatculos oras.
De asemenea am fost si la manastirea Ostrog, foarte frumos si putin cam greu de ajuns (vreo 8 km se fac pe un drum ingust, jos e prapastie) dar nu extrem.
Cam atat pe foarte scurt. Ca si concluzie mie mi a placut extrem de mult, imbinarea dintre munte si mare e deosebit de frumoasa.
adiradu77
Astazi am ajuns si noi(eu si sotia) in Bucuresti.Am fost in perioada 17-26 la Becici langa Budva cazare la The Queen of Montenegro.
Plecarea din Buc a fost in jur de ora 7 dimineata traseu:Drobeta-negotin-zajecar-paracin-kragujevac-kraljevo-cacak-uzice-zlatibor(am inoptat, sosire aproape ora 18)-podgorica-cetinje-becici.(drum destul de dificil cam de 5 ore cred).Plecarea spre Romania a fost prin Croatia(ora 6 dimineata)) Dubrovnik-A1-Zagreb-A3-Belgrad-Drobeta(sosire ora23).
Am sa incerc sa povestesc pe scurt.
Peisajele sunt superbe strazile puse la punct servicii se poate si mai bine mancarea este buna si mai scumpa putin decat la noi si cam atat.
Ce sa va zic ca si statiune nu a fost tocmai ce ne asteptam(anul trecut am fost la Opatija Croatia si am vazut toata Histria si a fost alceva).
Budva,Becici,Petrovac,Ucinj,Kotor sunt statiuni aglomerate unde cred ca peste 70% erau rusi si ucrainieni restul sarbi,muntenegreni si croati,putini italieni,putini nemti, veniti cu "catel cu purcel" .Peste tot am circulat cu masina se circula in general bine insa orice neatentie poate fi fatala nu prea ai spatiu de evitare poate si din cauza asta mi s-a parut destul de obositor.Depasirile prin serpentine se fac la limita trebuie sa fii atent la ce-ti vine din fata pentru ca nu ai nici o garantie ca intri in curba si te trezesti cu unu pe sensul tau de mers trebuie sa fii atent in spate pentru a frana si face loc sa se bage ala din spate care depaseste pe linie continua.Atentie la taximetristii muntenegreni ,sunt mai "smekeri"decat ai nostri ma refer la stilul de conducere.Ce sa mai vorbesc, astia acolo se asteapta sa le faci loc sa le dai prioritate si sa-i lasi sa se bage risca totul am crezut ca au vreun stil anume de se bagau asa, insa m-am convins se bag in depasiri orbeste si se circula destul de tare prin serpentinele alea 90-100 cred ca e cam mult cu toate ca limita e de 80 oricum putini respecta limitele acolo.Gata cu circulatia.
Un orasel dragut si mai pe sufletul nostru a fost Perast va las sa-l descoperiti daca aveti ocazia sa va cazati acolo e super.
Acum sa va spun de Manastirea Ostrog,nu a fost o experienta deloc placuta iar cei care au fost acolo poate ma inteleg,doar ca dupa ce am strabatut poteca aceea(ca nu o pot numi drum) am avut surpriza sa nu putem urca la manastire cu masina din cauza asfaltarii drumului asa ca am urcat pe jos eu incaltat cu sandale nevastamea cu slapi(cam 1 ora si ceva)am vazut am facut poze am filmat insa cand sa ne cumparam ceva suveniruri s-a inchis ca incepuse slujba asa ca am coborat muntele spre masina nu stiu daca am petrecut acolo mai mult de jumatate de ora.Vreau sa va spun ca la dus pe potecuta am fost nevoiti eu si doua masini din fata mea sa mergem cu spatele cam vreo 10-15m pentru a face loc unui autocar,credeti-ma am avut impresia ca am mers 15km cu spatele si nu va exagerez cu nimic ca in locul de parcare dupa ce m-am dat jos imi tremurau genunchii, in viata mea nu am patit asa ceva.La plecare am avut noroc 3 autocamioane care au transportat bitum le-am avut in fata si a fost boierie smile.gif ,lejereanu ce mai.
Un sfat personal:NU VA AVENTURATI ACOLO decat daca aveti un spirit de aventurier si sange rece si sa aveti grija sa nu va prinda seara acolo ca se complica si mai rau lucrurile.Noi am vrut sa ne intoarcem insa nu mai aveam unde si a trebuit sa mergem pana la capat.sincer va spun ca daca stiam cum e portiunea aceea de drum nu bateam drumul si nu consumam motorina pana acolo.
Apa curata,plaja hotelului curata, insa am vazut destule zone neangrijite si mizerabile in fine daca stam sa cautam la toate nod in papura gasim.
In concluzie tin sa precizez ca este un comentariu strict personal de care puteti sau nu sa tineti cont sunt intamplari traite acolo pe propria piele,cert e ca Muntenegru mai are de muncit la capitolul curatenie statiuni,servicii hoteliere,civilizatie.Oricum si asa sunt peste cu mult la ce gasim in Romania dar slabut si de ce sa nu recunosc mai ieftin fata de Croatia.
Ca si incheiere nu cred ca voi mai reveni curand in Muntenegru in schimb in Croatia oricand am ocazia revin cu cea mai mare placere.Probabil in Muntenegru va merge mult timp tipu de concediu "la fata locului" care nu e deloc pe placul meu, fratilor macar daca bat drumul pana acolo dece sa nu stau linistit sa am masa si cazarea asigurata?

Va doresc drum bun tuturor care plecati acolo sa va intoarceti cu bine si sa va scrieti si voi peripetiile si impresiile.
Sper sa va fie de folos polologhia asta. thumbup.gif

Bine ca nu v-am povestit varianta detaliata bigyellowgrin.gif
voyager4
CITAT (adiradu77 @ 28th August 2009, 02:00) *
Astazi am ajuns si noi(eu si sotia) in Bucuresti.Am fost in perioada 17-26 la Becici langa Budva cazare la The Queen of Montenegro.[...]
Va doresc drum bun tuturor care plecati acolo sa va intoarceti cu bine si sa va scrieti si voi peripetiile si impresiile.
Sper sa va fie de folos polologhia asta. thumbup.gif
Bine ca nu v-am povestit varianta detaliata bigyellowgrin.gif

Delicioasa povestea, mie unuia chiar imi pare rau dupa... varianta lunga :-)

Doar o observatie - portiunea aceea de aprox 10 km de drum ingust si fara parapeti care urca de la drumul principal catre Manastirea Ostrog sunt de evitat doar de cei... usor mai slabi de inger tongue.gif
Mie chiar mi-a placut acel drum, desi nevasta-mea ajunsese si ea la punctul de fierbere :-) [ori poate tocmai de asta sa-mi fi placut, nu mai stiu :-)))]
Sladjo73
CITAT (adiradu77 @ 28th August 2009, 02:00) *
Astazi am ajuns si noi(eu si sotia) in Bucuresti.Am fost in perioada 17-26 la Becici langa Budva cazare la The Queen of Montenegro.

Adi, as aprecia daca ai posta ceva detalii despre conditiile de cazare de la Qeen of Montenegro.

Cu multumiri,
Sladjo.
adiradu77
CITAT (Sladjo73 @ 28th August 2009, 20:02) *
Adi, as aprecia daca ai posta ceva detalii despre conditiile de cazare de la Qeen of Montenegro.

Cu multumiri,
Sladjo.

Conditiile sunt ok un hotel relativ nou, curat,bine dotat,curatenia in camere se face in fiecare zi,mancarea este in stil bufet suedez mic dejun si cina,ai posibilitate de plaja la piscina hotelului sau cobori la plaja amenajata, aici e un dezavantaj ca hotelul nu e amplasat chiar in apropierea plajei e ceva de mers si trebuie sa traversezi podul pestre strada sa cobori ceva scari(sa nu privesti stanga dreapta pe acolo ) si apoi ajungi la plaja amenajata a hotelului.Acolo platesti 10 euro pentru inchirierea unei umbrelute cu doua sezlonguri daca mai vrei si prosop de plaja mai scoti cate 1 euro pentru fiecare.Au chiar inainte de intrarea pe plaja cum ai terminat de coborat scarile terasa care este tot a lor unde poti manca si consuma bauturi oricum gasesti pe langa, locuri de unde poti sa-ti iei un suc o apa ,fructe,suveniruri etc.Ce m-a enervat la culme ca toata berea e la sticle de 250ml cu exceptia berii la halba care e la 500ml si e ieftina si buna
Aa ce era sa uit,acum nu stiu daca toate camerele sunt asa,baia nu are scurgere in pardoseala si e destul de neplacut sa vezi cum balteste apa dupa ce faci dus,ai sa observi pe hol sus in coltul dinspre baie urme de apa chiar mucegai probabil din aceasta cauza.Sper sa fi fost doar la noi aceasta problema.
Deci e ok pentru ce ne-am putut permite.Oricum daca ai posibilitati, acum nu stiu care sunt preturile , recomand Hotel Splendid probabil e ceva mai scump dar....e diferenta mare.
Eu repet: e totusi cam mare deranjul pentru ce ofera Muntenegru in momentul de fata in comparatie cu alte tari.Am fost si noi in acest an "de gura lumii" dar nu a fost tocmai ce vroiam noi.
Vedeti si Perast e liniste fara agitatie fara zgomot.
Sper sa fi fost de ajutor si daca pot sa va ajut cu informatii....cu cea mai mare placere o fac.
mitre
acum am ajuns din muntenegru ..... de fapt am mers pana acolo si nu mi-a placut si am mers ca in ultimii 3 ani in croatia. nu se compara. de la Bar in sus nu este plaja cu nisip si in general plaja este f mica si aglomerata. pe plaja nu sunt vile decat in zona cotor. mai jos nu am fost ca ziceau unii pe forum ca sunt albanezi si este cam mizerie. am simtit un iz de esapament din podgorita pana pe litoral inclusiv si cam multa mizerie. dragut dar nu merita un drum asa greu. am stat pe plaja in croatia in omis la vila noua cu 30e pe apartamentul de 2 persoane cu baie si bucatarie si terasa cu vedere la mare. apa calda si curata. preturi ceva mai mari ca anul trecut dar acceptabile. cam asta este impresia mea. poate am scapat ce era bun dar va dati seama ca daca nu eram dezamagit nu conduceam inca +300 km pana in omis dupa drumul pana in mne.
GrandTour
Va scriu din Ulcinj. Am venit pe traseul TM-Belgrad-Valjevo-Uzice- Podgorica-tunel Sozina-Ulcinj. Am plecat din TM la 4 dimineata si am ajuns in 12 ore si jumatate, cu opriri in total de 1 ora inclusiv. Nu prea am respectat limitele extraurbane de viteza si a contat ca am scurtat prin Valjevo, unde traficul e aproape inexistent.
Velika Plaja e la fel de murdara ca la noi, in zonele fara plata. In cele cu plata nu am dat pe spate de cat de frumoase ar fi. Populatia locala albaneza e certata cu, curatenia.
Intrarea in apa e f. lina apa de 1.5 m e la 50-80 m. de tarm. Am prins si zile cu vant puternic , dar nu au fost valuri mari, doar anemice. E ideala pt. familii cu copii.
Am fost si la Ada Bojana, la granita cu Albania, un loc in care sae varsa un rau in mare, pe doua brate. Am prins un apus feeric, mancand peste de mare fript, intr-un foisor mare, construit intr-un copac urias, la restaurantul pescaresc Burbana .
Nu m-am btinut si am mers si la plaja de nudisti...
Am intalnit in multe locuri vorbitori de germana , mai putin de engleza. Daca stii baza celor doua limbi te descurci fara probleme in aproape toate locurile de pe coasta. Eu o mai rup si pe sarbeste, asa ca e OK.
M-am cazat la Apartments Bazar , proprietar Muzafer Haxibrahimi, un hotel foarte curat si frumos, exact cum era prezentat pe internet, la 5 min. de mers pe joa pana la plaja. Fiul acestuia, Latif, vorbeste engleza, germana, sarba si albaneza. E om de cuvant.
Pe aici nu se fura, poti sa lasi portofelul pe cearsaf pe plaja si sa faci baie cat vrei.
adiradu77
CITAT (voyager4 @ 28th August 2009, 10:09) *
Delicioasa povestea, mie unuia chiar imi pare rau dupa... varianta lunga :-)

Doar o observatie - portiunea aceea de aprox 10 km de drum ingust si fara parapeti care urca de la drumul principal catre Manastirea Ostrog sunt de evitat doar de cei... usor mai slabi de inger tongue.gif
Mie chiar mi-a placut acel drum, desi nevasta-mea ajunsese si ea la punctul de fierbere :-) [ori poate tocmai de asta sa-mi fi placut, nu mai stiu :-)))]

Stii de ce?Pentru ca privelistea din partea ei era mai "adanca" naughty.gif
lotus21
CITAT (GrandTour @ 29th August 2009, 22:27) *
Va scriu din Ulcinj. Am venit pe traseul TM-Belgrad-Valjevo-Uzice- Podgorica-tunel Sozina-Ulcinj. Am plecat din TM la 4 dimineata si am ajuns in 12 ore si jumatate, cu opriri in total de 1 ora inclusiv. Nu prea am respectat limitele extraurbane de viteza si a contat ca am scurtat prin Valjevo, unde traficul e aproape inexistent.
Velika Plaja e la fel de murdara ca la noi, in zonele fara plata. In cele cu plata nu am dat pe spate de cat de frumoase ar fi. Populatia locala albaneza e certata cu, curatenia.
Intrarea in apa e f. lina apa de 1.5 m e la 50-80 m. de tarm. Am prins si zile cu vant puternic , dar nu au fost valuri mari, doar anemice. E ideala pt. familii cu copii.
Am fost si la Ada Bojana, la granita cu Albania, un loc in care sae varsa un rau in mare, pe doua brate. Am prins un apus feeric, mancand peste de mare fript, intr-un foisor mare, construit intr-un copac urias, la restaurantul pescaresc Burbana .
Nu m-am btinut si am mers si la plaja de nudisti...
Am intalnit in multe locuri vorbitori de germana , mai putin de engleza. Daca stii baza celor doua limbi te descurci fara probleme in aproape toate locurile de pe coasta. Eu o mai rup si pe sarbeste, asa ca e OK.
M-am cazat la Apartments Bazar , proprietar Muzafer Haxibrahimi, un hotel foarte curat si frumos, exact cum era prezentat pe internet, la 5 min. de mers pe joa pana la plaja. Fiul acestuia, Latif, vorbeste engleza, germana, sarba si albaneza. E om de cuvant.
Pe aici nu se fura, poti sa lasi portofelul pe cearsaf pe plaja si sa faci baie cat vrei.

Salut
te rog sa-mi spui daca trebuie sa platesti viza? si daca da cat
in Ulcinj ai vazut cumva Rosa Negra? hotelul?
mersi
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.