huni
13th August 2009, 16:51
CITAT (snipest @ 7th August 2009, 10:53)

Merg la hotelul "La rosa negra" din Ulcinj. A mai fost cineva? Ceva pareri?
La ce ruta te-ai gandit?
Noi ne-am intors din Ulcinj acum 3 zile, nu am stat la hotelul mentionat de tine, insa pot sa va povestesc despre zona respectiva. Inainte de a pleca am citit parerile pe acest forum, si vazand multe pareri f bune si cateva negative, am considerat ca cei care au pareri negative au avut asteptari prea mari insa ne-am convins ca nu este asa deloc. Zona Ulcinj este foarte aglomerata, mizerie mare si mocani peste tot, majoritatea cu masini de lux cu numere din germania plecati din muntenegru. La Ulcinj ai 2 optiuni: te cazezi in oras si de duci la plaja mica care plin mai tot timpul, sau te duci cu masina la vreuna dintre plajele de pe Velica plaza, insa distanta de 5-6 km o parcurgi cu masina in mai mult de o ora din cauza traficului, si la dus si la intors. La plaja lunga nu este asa de aglomerat, gasesti locuri unde platesti 2-5 euro ptr sezlong si umbrela dar ai spatiu destul. Plaja este faina, cu nisip fin, valuri, etc. si este relativ curat(cel putin la locurile cu plata). Am vizitat Herzeg Novi si Kotor, care intr-adevar este o zona foarte frumoasa insa nu sunt plaje k lumea. La restaurante am mancat de obicei de 20-30 euro 2 persoane. In total am incercat cam 5-6 restaurante din care unul la Herzeg Novi insa peste tot am considerat mancare ok, portii destul de mici. Nu se compara cu mancarea ce primesti in grecia sau croatia, servita k lumea si cam la acelasi pret...poate doar cu cativa euro mai scump.
Noi am cautat cazare la fata locului si am gasit destul de usor chiar si in plin sezon, si am stat in zona Velica plaza pentru ca pentru noi a fost important sa fie plaja k lumea si sa nu fie foarte mare aglomeratia.
Daca vizitezi tara ori te duci in zona de sus Budva, Sveti Stefan, unde este mai civilizat insa este aglomeratie, plaje mici si pline, preturi mai mari, sau te duci jos la Ulcinj unde este balcaniada de toata regula insa ai preturi mai mici, plaje k lumea cu nisip si mai putin aglomerate.
Per total nu pot sa zic ca nu ne-am simtit bine, pentru ca am avut cazare ok, plaja era ok, am vazut peisaje frumoase insa am avut mai tot timpul imresia ca Muntenegru inca nu este pregatita pentru turismul international in sensul ca altundeva Coratia, Grecia cam cu 10% mai mult primesti calitativ cam 40-50% mai mult.
Cam atat am vrut sa zic, numai ca sa fiti pregatiti
. Noi nu am regretat ca ne-am dus insa in viitorul apropiat cu siguranta nu ne mai intoarcem. Am atasat cateva fotografii
letalica
14th August 2009, 22:58
Fara sa incerc o polemica, ci doar o opinie personala, impresiile lasate de vacanta de 12 zile din iunie 09 in Budva, Dubrovnik si Zabliak sunt foarte placute si suntem dornici sa revenim in aceste locuri. Cineva pomenea de perioada de sfarsit de septembrie ca fiind propice unui sejur si, cum stiu din surse locale ca in octombrie bate vantul si se raceste apa, poate vom reusii sa facem un drum si in toamna asta. Nu ne dorim soare si plaja, ne plac baile, drumurile, explorarile si din apdv Muntenegru este o bogatie. Poate fi un pic obositor drumul dar este foarte frumos si nu simti oboseala. Eu sufar de rau de inaltime, am luat zilnic o tableta de Stugeron si am fost perfect echilibrata, am inconjurat lacul Skadar (o frumusete) la 600m altitudine, fara parapet, pe marginea apei si, exceptand momentele de emotie la intersectarea cu cele trei masini care mergeau din sens invers si manevrele de rigoare, totul a fost splendid.Un lac imens, cu multe insulite, am coborat 5 km pe malul lacului la o cherhana de unde cu greu am hotarat sa plecam. Superb este si lacul Orhid, la granita cu Albania, lacul CernoGore din Zabliak, canionul Tarei, am ajuns la 2000 m cu auto, mergeam deasupra norilor si am urcat pe langa crevase cu zapada in 20 iunie. Kotor-ul este o bucurie, Perast-ul are multe de la venetieni, Dubrovnik-ul si insula Lokrum cu micutul lac interior cu aspect de piscina si multimea de pauni... Cazare am gasit pe loc, apartamente cu 30, 40 si 50 euro, conditii foarte bune. Nu am avut nici o surpriza in 3000 km, nu ne-a oprit vreodata politia si mergem relativ in afara limitei, poate nu a fost aglomerat in perioada aceea dar a fost totul ok.Mint, era odata sa ne ridice masina in Budva dar ne-a anuntat de la receptie si am luat-o din fata politiei fara nici o problema. Despre plaja nu pot sa ma pronunt, noi faceam baie dupa ora 19 cand nu mai era nimeni in apa si...cam atat. Nu este un subiect care sa ne preocupe. Dar ca si meleaguri unde sa bantui este o fericire. Spre sfarsit, atat eu cat si sotul meu (53 ani) doream sa plecam deoarece "obosisem de atata frumusete si bucurie", nu radeti, emotiile consuma ceva energie si ajungi sa te simti coplesit. Pentru noi si pentru nevoile noastre de a consuma o vacanta este o destinatie, inca, grozava. Am facut 4000 fotografii din care jumatate din masina. Cand om mai imbatranii, poate om vrea si noi sezlonguri la piscina si o bauturica. Pana atunci, sa innoti intr-o "piscina" naturala, in mijlocul unei insule, intre stanci, este cum nu se poate mai reconfortant. Repet..pentru noi.
1oltean
15th August 2009, 13:22
Am trecut si eu prin Muntenegru unde am poposit o noapte in drumul spre Croatia la mijlocul lui iulie (Zabljak). Va scriu impresiile personale si itinerariul, poate ajuta.
Plecarea a fost la 6 dimineata din Draganesti Olt, dar ca reper principal pe la 7 si ceva am iesit din Craiova. Am trecut granita pe la Drobeta, dupa care am continuat spre bulgari, catre Negotin -Zajecar - Paracin - Kragujevac - Cacak. Pana la Cacak, drumul este extraordinar de rapid, putine masini, doar 2-3 sate. Se merge cu cat te tin amortizoarele masinii, pentru ca pana la Zajecar drumul este in mare parte peticit. Eu am mers cu variatii intre 110-130 toata partea asta. Va recomand cumpararea unei harti de la orice bezinarii, lasati GPS-ul. Plus ca sunt indicatoare peste tot in Serbia. Am zabovit cam o ora intrand in Negotin (nu va recomand, alegeti centura catre Zajecar) si luand o pauza de masa. Drumul devine ceva mai spectaculos catre Paracin, dar si mai bun calitativ. Va recomand sa nu pastrati limitele de viteza, primii politisti pe care i-am vazut au fost de la Cacak in jos, dar acestia nu opreau pt viteza, ci numai pe vecinii lor. Nu am vazut niciun turist oprit tot sejurul. De la Cacak drumul se aglomereaza si se merge in coloana, iar curand incep si ceva curbe. Atentie la marcajele cu linie intrerupta, nu sunt asa de sigure ca la noi, probabil pt depasit carute... nu va bazati pe ele ca sa intrati in depasiri.
Am facut un popas in Zlatibor pentru masa (ora 3 locala), pe care am luat-o la restaurantul de pe malul lacului. Merita sa mancati acolo. Cea mai scumpa mancare era 10 euro, dar merita incercata (nu mai stiu numele, oricum ceva gigantic si f bun).
Ne-am continuat drumul catre Zabljak, facand dreapta la Prijepolje. Sunt indicatoare peste tot catre Zabljak, nu aveti cum sa va rataciti, chiar si fara harta. Am scapat de aglomeratie si am mers aproape singuri pe un drum superb (calitativ si vizual). In Muntenegru se trece u pod peste raul Tara, unde opreste toata lumea pt poze. Ne-am cazat la o pensiune (aleasa aleator din prima) cu 10 euro in jurul orei 7:30. Zlatibor merita vizitat. Din centrul orasului se merge cu masina vreo 2 km pana la o bariera, de unde se poate merge pe jos pana la Lacul Negru pe un drum superb (asfaltat perfect, iluminat, cu bancute la tot pasul). Noi am mers si seara si dimineata. Seara nu se plateste intrare. La 10 noaptea era plin de turisti pe acel drum.
A 2-a zi am plecat din Zlatibor pe la 11 dimineata si am luat-o catre Mojkovac pe canionul Tara (superb), unde drumul a fost liber. Intrand pe drumul principal, am dat din nou de aglomeratie si s-a mers in coloana. Am incercat si parcul Biogradska, un loc superb daca ai timp sa zabovesti. Opriri dese pe tot canionul (am facut mai multe poze pe portiunea Moraca decat pe Tara). Podgorica nu mi s-a parut un puct de interes. Am ales drumul catre Petrovac, unde am ramas uimit de existenta unei autostrazi si a unor tuneluri noi la standarde europene, facute, ca multe alte drumuri recent renovate, cu fonduri europene !!!
Budva mi s-a parut interesanta. Merita vizitata cetatea.
Kotor trebuie neaparat vizitat, in special cetatea. In golf, de asemenea, nu ratati sub nicio forma restaurantul Stari Mlin (la vreo 10 km de cetate) - este semnalizat din drumul principal. Opus orasului Kotor, se construieste un drum catre Zabljak, pe care puteti sa urcati cateva serpentine cu masina pentru o priveliste de vis asupra golfului. Din cate am vazut ei sapa de zor in stanca (cred ca vor sa mai faca ceva tuneluri - pana in Dubrovnik?). Aveti grija cum va programati timpul la condus, pe drumurile de coasta, ca si in Croatia dealtfel se merge incet (media este sub 40kmh).
Am ajuns in Dubrovnik pe la 9 seara. Dubrovnik este obligatoriu daca ajungeti in zona.
Pt mine singurul lucru dezamagitor in Muntenegru a fost lipsa vorbirii limbii engleze. In rest, a depasit asteptarile mele. In ritmul in care construiesc drumurile, cred ca pe viitor o sa se dezvolte enorm. Cu fonduri europene
)).
Eu intentionez sa mai plec anul asta in Muntenegru, in zona Tara pt rafting si safari. As incerca si ceva Bosnia. A fost careva in Bosnia? E sigur acum?
hellrider
15th August 2009, 13:31
CITAT (1oltean @ 15th August 2009, 14:22)

As incerca si ceva Bosnia. A fost careva in Bosnia? E sigur acum?
Da, este sigur, mergi fara grija. Au niste privelisti montane de ti se taie rasuflarea.
atupi
15th August 2009, 14:22
CITAT (hellrider @ 15th August 2009, 14:31)

Da, este sigur, mergi fara grija. Au niste privelisti montane de ti se taie rasuflarea.
Si as adauga preturi inca mici fata de media din balcani. Am fost eu anul trecut in Mostar si Sarajevo. Absolut nici o problema cu siguranta, dimpotriva am inteles ca ar fi una din cele mai sigure tari din zona.
metalu666
16th August 2009, 09:16
Dear all,
Abia m-am intors din Muntengeru, unde plecasem cu inima oarescum indoita dupa cate citisem pe forum. Iar ca impresii generale, ar fi:
- nu am avut probleme cu drumurile (poate doar in Ro, din pacate).
- peisaje foarte frumoase, parerea mea este ca merita mers..
- aglomeratie excesiva si ceva mai murdar in sud, la Ulcinj - unde facusem practic rezervari, insa de unde am plecat dupa 2 zile, din motivele mentionate (doar cazarea la un hotel din centru a fost foarte ok), si ne-am relocat intr-un sat intre Budva si Sv Stefan, unde a fost foarte bine: apa limpede, liniste si tot ce vrei. Plus ca de aici poti vizita mai usor fiordul, Budva, etc.
Important e ca cei care merg sa se documenteze bine si sa-si aleaga unde vor sa mearga, in functie de preferinte si de ce vor sa faca acolo.
Overall, cred ca e mai bine de mers in septembrie, drumurile pe coasta si plajele fiind mult mai libere - cineva de acolo ne-a confirmat acelasi lucru, si spunea ca a a inotat ultima oara in 2008 in mare la inceputul lui noiembrie.
Iar apropo de preturi, pentru ca era un subiect analizat, sunt cam la fel ca in Croatia.
tablagiu_xxx
16th August 2009, 12:51
Cred ca si mai bine in Muntenegru este la inceputul lui jun, asa am fost eu si am prins perioada foarte libera, dar si vegetatia verde, cruda, de primavara, deloc uscata.
Apa calda, ca la noi in jul in zilele caniculare.
claudiu.hcs
16th August 2009, 13:58
CITAT (hellrider @ 15th August 2009, 09:31)

Ai grija cu privelistile astea montane din Bosnia si mai ales cu drumurile. Poti ramane fara rasuflare la propriu. Am strabatut tara cand m-am intors din Croatia si am niste amintiri cu drumurile nu foarte interesante. In rest, nu am avut probleme de siguranta.
hellrider
16th August 2009, 16:02
CITAT (claudiu.hcs @ 16th August 2009, 14:58)

Ai grija cu privelistile astea montane din Bosnia si mai ales cu drumurile. Poti ramane fara rasuflare la propriu. Am strabatut tara cand m-am intors din Croatia si am niste amintiri cu drumurile nu foarte interesante. In rest, nu am avut probleme de siguranta.
Corect!
Drumurile sunt extrem de proaste si daca te fura peisajul e cam nasol. De asemenea atentie mare in Bosnia pt ca multe drumuri montane sunt ff inguste (nu incap doua camioane ulul langa altul) cu alveole mai rare decat ti-ai dori .
GrandTour
17th August 2009, 09:10
Dupa ce am fost cu masina intre Stana de Vale (BH)si coada lacului de la barajul Les (CJ) nimic nu mi se mai pare ingust. In cei 22 de km. de o frumusete rara (la mijlocul drumului e si cascada Valul Miresei) daca se intalnesc doua masini mici trec una pe langa alta la mare risc. Pe o parte e stanca goala sau cu un strat de pamant, iar pe cealalta parte, la vreo 5-7 m. mai jos e rau de munte. Alveole pt. intersectare sunt f. rare. Sa dai cu spatele cate 400 m. pe serpentinele alea e ceva normal... Bineinteles ca nu e semnal GSM pe aproape tot traseul, in caz de urgenta.
mitre
17th August 2009, 14:21
salut
si noi mergem in MNE poimaine. asa fara nici o rezervare. gasim oare cazare lejer? ce recomandati avand in vedere ca mergem sa ne odihnim. nici macar laptopul nu il iau cu mine. ceva linistit si curat ma intereseaza si normal un pret corect. locatii s eventuale cazari in care ati fost si a fost ok. noi in ultimii 4 am fost in Croatia si acuma am vrea sa schimbam putin destinatia. preturi la mancare si biletele de intrare la diferite obiective turistice?etc. merci.
4rings
17th August 2009, 17:29
scriu din Budva,
am plecat din Deva pe 14, stop la Zabljak, drumul bun dar te incetinesc limitele in Budva am gasit cazare la fata locului un pic cam greu dar asta datorita faptului ca suntem 12 persoane <6camere> si am vrut toti in aceeasi cladire
vremea buna apa calda dar nu foarte, curata preturile acceptabile
puju
17th August 2009, 21:18
CITAT (mitre @ 18th August 2009, 01:21)

salut
si noi mergem in MNE poimaine. asa fara nici o rezervare. gasim oare cazare lejer? ce recomandati avand in vedere ca mergem sa ne odihnim. nici macar laptopul nu il iau cu mine. ceva linistit si curat ma intereseaza si normal un pret corect. locatii s eventuale cazari in care ati fost si a fost ok. noi in ultimii 4 am fost in Croatia si acuma am vrea sa schimbam putin destinatia. preturi la mancare si biletele de intrare la diferite obiective turistice?etc. merci.
Noi plecam 7-8 masini (32 persoane ) la Ulcinj plecam Vineri dimineata pe la 1-2 , cred ca pe urmatorul traseu Arad, Timisoara, Moravita, Vrsac, Pancevo, Belgrad, Cacak, apoi pe M21 in jos spre Cajetina, Nova Varos, Prijepolje, Gostun, Resnik, Ravna, Mojkovac, Podgorica
Mai multe aflu maine de la un prieten care ieri a venit de la Ulcinj .
atupi
17th August 2009, 21:31
CITAT (puju @ 17th August 2009, 22:18)

Noi plecam 7-8 masini (32 persoane ) la Ulcinj plecam Vineri dimineata pe la 1-2 , cred ca pe urmatorul traseu Arad, Timisoara, Moravita, Vrsac, Pancevo, Belgrad, Cacak, apoi pe M21 in jos spre Cajetina, Nova Varos, Prijepolje, Gostun, Resnik, Ravna, Mojkovac, Podgorica

Sa ne povestesti si noua ce zice prietenul tau despre Ulcinij despre cazare, drum, etc.
In alta ordine de idei am gasit ceva interesant: http://www.andreicrivat.ro/2009/08/03/jurn...gru-episodul-1/
mitre
18th August 2009, 08:29
CITAT (puju @ 17th August 2009, 22:18)

si traseul asta trrece prin canionul Tara?
puju
18th August 2009, 11:30
CITAT (mitre @ 18th August 2009, 18:29)

si traseul asta trrece prin canionul Tara?
Din cate stiu eu NU
mitre
18th August 2009, 14:12
si de unde o iau spre canionul tara? sau mai bine zis ce destinatie tin?
tablagiu_xxx
18th August 2009, 14:15
CITAT (mitre @ 18th August 2009, 15:12)

si de unde o iau spre canionul tara? sau mai bine zis ce destinatie tin?
Frate Mitre,
din 7 8 masini cate sunteti nu sunteti 1 in stare sa se uite pe o harta ?
ce o fi asa greu fratie, de trebuie sa intrebi si drumu la buda pe unde trece ?
aso
18th August 2009, 14:59
Salut,
Revin cu news dupa ce ne-am intors din Mne, Statiune:Petrovac NaMoru, cazare Villa Oliva, 7 zile.
Impresiile mele sunt:
-drumuri ok, atentie la radar(noi am scapat fara amenda) + nu sunt obisnuiti sa semnalizeze, special in Belgrad
-cazare ok in Serbia, la Nova Varosa,e orasul dupa Kokin Brod unde este si un lac mare si frumos; 30eur ptr 2 pers inclus si mic dejun;
-canionul Tara superba, merita trecuta;
-statiunea Petrovac, dupa Sveti Stefan e ok, preturi rezonabile, e mai mult statiune de familii dar are o plaja superba :Plaja Lucice o recomand tuturor, e un golf mai mic;
- am gasit greu loc de parcare, asa ca am optat sa ne deplasam cu autobusul, au la fiecare jumatate de ora plecari la 2eur;
-am vizitat si recomand : Budva, special Citadella ; Kotor, cetatea (sa incercati sa urcati macar pana la jumatate e o priveliste suberba); Sveti Stefan- sa faceti si plaja acolo;
-atentie: nu prea vorbesc limbi straine;
Cam atat, mersi de toate informatiile pe care le-am cules de la voi inainte de plecare.
Concediul nostru a fost un succes si a meritat alegerea facuta!
Ah, da va stau la dispozitie daca aveti nevoie de info in plus...
mitre
18th August 2009, 16:03
CITAT (aso @ 18th August 2009, 15:59)

Salut,
Revin cu news dupa ce ne-am intors din Mne, Statiune:Petrovac NaMoru, cazare Villa Oliva, 7 zile.
Impresiile mele sunt:
-drumuri ok, atentie la radar(noi am scapat fara amenda) + nu sunt obisnuiti sa semnalizeze, special in Belgrad
-cazare ok in Serbia, la Nova Varosa,e orasul dupa Kokin Brod unde este si un lac mare si frumos; 30eur ptr 2 pers inclus si mic dejun;
-canionul Tara superba, merita trecuta;
-statiunea Petrovac, dupa Sveti Stefan e ok, preturi rezonabile, e mai mult statiune de familii dar are o plaja superba :Plaja Lucice o recomand tuturor, e un golf mai mic;
- am gasit greu loc de parcare, asa ca am optat sa ne deplasam cu autobusul, au la fiecare jumatate de ora plecari la 2eur;
-am vizitat si recomand : Budva, special Citadella ; Kotor, cetatea (sa incercati sa urcati macar pana la jumatate e o priveliste suberba); Sveti Stefan- sa faceti si plaja acolo;
-atentie: nu prea vorbesc limbi straine;
Cam atat, mersi de toate informatiile pe care le-am cules de la voi inainte de plecare.
Concediul nostru a fost un succes si a meritat alegerea facuta!
Ah, da va stau la dispozitie daca aveti nevoie de info in plus...
de unde ai luat-o spre canionul tara?
dcr
18th August 2009, 16:20
CITAT (mitre @ 18th August 2009, 17:03)

Daca vii dinspre Uzice si nu vrei sa ocolesti, spre Canionul Tara o iei la dreapta la cam 5 km dupa Prijepolje si apoi mentii directia Mojkovac, daca nu, de la Moskovac faci stanga si te intorci tot pe acolo!
mitre
18th August 2009, 19:37
CITAT (tablagiu_xxx @ 18th August 2009, 15:15)

Frate Mitre,
din 7 8 masini cate sunteti nu sunteti 1 in stare sa se uite pe o harta ?
ce o fi asa greu fratie, de trebuie sa intrebi si drumu la buda pe unde trece ?
eu ma duc singur, doar cu sotia. maine ma duc sa imi iau gps, dar vroiam ceva repere ca nu stiu cum sunt drumurile.
Sladjo73
18th August 2009, 21:27
Hi all,
Vineri m-am intors dintr-o vacanta in Budva, plaja Jaz (la 4.5Km nord de Budva).
Am fost cazat la Vila Poseidon (3*). A costat 1034 EUR pentru 10 nopti, 2 adulti si un copil (4 ani - a avut reducere 40%), trei mese pe zi.
Cateva date (incerc sa dau cat mai multe detalii utile si sa fiu cat mai obiectiv)...
Drumul
Am ales varianta similara cu cea de anul trecut (am ocolit Belgradul): Timisoara - Vrsac - Straza - Crvena Crkva - Vracev Gaj - Dubovac - Kovin - Ralja - AUTOSTRADA (E75) - Batocina - Kragujevac - Knic - Cacak - Uzice - Prijepolje - Bjelo Polje - Podgorica - Tunel Sozina - Budva - Jaz (in jur de 700Km, dupa kilometrajul masinii).
Viteza medie (indicata de calc de bord): 49Km/h pe toata distanta. Se poate si mai repede, insa...
Ca si costuri:
- autostrada - 170 RSD intr-un sens;
- benzina fara Pb - 101.8 RSD si 1.1 EUR per litru (SRB, respectiv MNE);
- taxa ecologica MNE - 10 EUR;
- tunel Sozina - 2.5 EUR per traversare.
Benzinarii: mi s-au recomandat (in ordinea calitatii carburantului): JugoPetrol ("JP" - sunt putine - culoare rosu+galben), NIS Jugopetrol (alb+rosu, aduce un pic a LukOil). OMV nu mi s-a recomandat, fiind mai prost cotat in Serbia (restaurantele VIVA sunt insa ok). Eu am luat benzina de la NIS (SRB) si EKO (MNE) - nu am avut probleme.
Puncte de frontiera (la dus): pe la Moravita a fost lejer (cam 20minute in total), la Brodarevo/Gostun (SRB/MNE) am asteptam cam 30min in total (multe masini, dar merge destul de repede).
La intors: am asteptat cam 40-45minute intre MNE/SRB (era vineri pe la 14:00), iar la Vatin/Moravita - cam 15minute in total (seara pe la 23:30).
Nu am fost intrebat de cartea verde, de asigurarea de sanatate, de evetualul abtibild cu "RO". La intrarea in SRB m-au intrebat de talon. Nu s-a deschis portbagajul...
Precum s-a mai spus, drumul este destul de greu indeosebi de la Cacak incolo: curbe in care este dificil de depasit, multe limitari de viteza, orasele mici cu masini parcate aiurea si pietoni pe carosabil, soferi care nu semnalizeaza sau semnalizeaza in ultima clipa.
Am innoptat (la dus) la Zlatibor (Vila Borova - o gasiti si pe net http://www.vilaborova.com/about/), a costat 35 EUR + 160 RSD taxa statiune (fara mese incluse - apartament cu o camera si bucatarie utilata, inclusiv pahare, vesela, tacimuri). Initial au cerut 45 EUR si nu stiu de ce in final am platit mai putin. Apartamentul arata foarte bine, curat, insa avea un incovenient major: frigiderul era stricat... O recomand, totusi. Zona Zlatibor nu m-a impresinat in mod deosebit, seamana a balci, dar pentru o dupa-amiaza/seara este ok. Sunt multe restaurante, fast-food-uri, locuri de joaca pentru copii, chiar se "punea" de un concert. Plusul, IMHO, consta in numarul mare de vile bine intretinute. In full-season se poate intampla sa cauti o camera ore in sir, iar daca vrei sa rezervi pentru o noapte, dinainte, s-ar putea sa fie probleme (nu prea vor decat daca stai de la 3 nopti in sus).
La dus am luat prinzul la OMV Lapovo (autostrada Belgrad-Nis) - recomand (a costat ~1400 RDS, doua portii de adulti, cu sucuri, cafea). Au si loc de joaca pentru copii.
La intoarcerea din MNE am luat prinzul la restaurant "ZLATARSKO JEZERO" pe malul unui lac (la 5-6Km nord de oraselul Nova Varos) - recomand. Nu este de 5 stele, dar este curatel si are o terasa pe malul lacului care face toti banii. Am platit ~1500 RSD (pentru niste cascaval pane si un tzamp de pui la pachet, sucuri, cafea).
Contrar celor sustinute pe forum, am remarcat destule restaurante pe drum, inclusiv in zonele muntoase in care nu te asteptai sa vezi asa ceva. Nu sunt de "5 stele", dar ceva de bagat sub nas tot se gaseste.
Cazarea
Vila Poseidon JAZ, dupa cum am spus, o gasiti si pe net (au si varianta in engleza, patronul vorbeste engleza
http://www.poseidon-jaz.com/Engleski/home.htm ). Vila este chiar pe plaja. Pozele de pe site sunt mai vechi, e mai aglomerat decat pare.
Vila este compusa din trei cladiri cu 2-3-4 etaje, are restaurant propriu. Daca se alege varianta cu mese incluse, nu pot spune ca portiile sunt mari si nici nu pot spune ca mincarea este extraordinara. Dar exista o oarecare variatie.
De exemplu, cateva itemuri din meniu:
- micul dejun: standard o cana de ceai, lapte sau iaurt, plus chifle, margarina si gem. Se mai putea comanda omleta cu branza sau cu sunca, ochiuri de ou, salam, brinza si ou fiert (4-5 felii, nu era grozav), cremvursti (destul de ok) cu ou si brinza, paine (prajita) in ou;
- prinzul: standard supa sau ciorba (un singur fel!), iar felul doi carne de vita, fasole, diferite feluri de carne (mici, snitel, piept de pui, tzamp, etc) cu orez, pire cartofi sau cartofi prajiti, salata (varza, castraveti sau rosii);
- cina: standard supa sau ciorba, pizza, macaroane cu branza sau cu carne, diferite alte feluri. La cina se primeste si desert (dar foarte slab cantitativ).
Pentru micul dejun si cina se completeaza un formular cu o zi inainte. Pentru prinz se alege unul din cele 4-5 feluri existente (si care se cam repeta zilnic).
Restaurantul are o terasa dragutza, fiind situata si ea pe plaja - e unul din plusurile vilei.
Din cate mi-am dat seama, din pretul sejurului, 15 EUR era masa (de 3 ori pe zi) deci la banii astia nu poti avea pretentii deosebite. Oricum, nu a fost asa un dezastru precum a fost prezentat aici de alti forumisti. Se poate comanda si meniu a la carte, e mai scump, dar este mai bun si mai mult. In pretul platit pentru mincare nu a intrat din pacate nicio alta bautura, nici macar apa. Pret bauturi comandate in plus de la restaurant: bere (sticla 0.5) - 1.8 EUR, Coca-Cola (0.25) - 1.8 EUR, cafea expresso - 1 EUR, apa plata (0.5) - 1.2 EUR, ice-cafe - 2 EUR. Inghetata - 0.5 EUR per cupa
Pe linga vila sunt ceva chioscuri cu diverse, de unde se poate cumpara suc, apa, salamuri, dulciuri, fructe, bere, etc. Exemple de pret: Coca-Cola (0.5L) - 1.5 EUR (parca), apa plata (1.5L) - 0.8 EUR, papuci de plaja (recomand, plaja fiind cu pietricele) - 8 EUR. Mi s-a spus ca in Budva (unele) preturi din minimarketuri sunt considerabil mai mici.
Parcarea - exista o parcare chiar in fata vilei, linga receptie (incap in jur de 10-15 automobile) si mai au o parcare mai mare foarte aproape de vila (50-100m) care este pazita non-stop.
De retinut:
- plaja din fata vilei are o portiune care se poate folosi gratis, iar in camere gasiti o umbrela (si suportul aferent) - inclus in pretul de cazare. La incept am carat suportul dupa noi, dar dupa 2-3 zile ne-am dat seama ca umbrela se poate fixa destul de bine in pietris si fara suport;
- precum s-a mai specificat pe forum, nu veti primi prosoape de corp (!) ci doar mai mici, pentru fata.
Curatenie se face zilnic, prosoapele se pot schimba si ele zilnic. Curatenia consta in spalatul pe jos si ceva curatenie in baie. Se schimba si cearceafurile, dar nu zilnic. Aer conditionat este, la fel frigider. Apa este destul de ok, dar are infiltratii de apa marina, prin urmare nu este potabila. Apa calda este (boiler in fiecare camera). Noi am stat intr-o camera recent renovata, era ok, cam saracacios, dar mobilierul era nou. Toate camerele au terase cu masuta si scaune. Un inconvenient major: in cladirea din mijloc se simtea un puternic miros de mincare, dinspre restaurant, de pe la prinz si pina seara.
Plaja
Plaja este in mare parte cu pietricele ("balastru"), fiind impartita in doua in mod natural. Prima parte (dinspre nord) este mai aglomerata, si cam ocupata de cei care au concesionat-o, cu umbrele si sezlonguri (un set de 2 sezlonguri, masuta si o umbrela: 5-6 EUR). Sunt si fasii de plaja care au zone cu nisip, chiar in zona contactului cu apa marii. Partea din sud este ceva mai lejera si cam 30% este "free". Aici zona cu nisip este ceva mai lunga, insa in afara de ceva castele pentru copii, nisipul nu prea e de alt folos, ca sa zic asa. In spate are un perete stancos, care o face atractiva.
Am vazut si o bucata de plaja concesionata care avea nisip cam peste tot, probabil adus cu camionul de proprietar.
Apa este foarte curata, cristalina, fara alge. Din pacate, in perioada in care am fost noi nu a fost asa de calda ca de obicei. Se mai intampla din cand in cand ca in timpul zilei (pe la prinz) sa mai pluteasca ceva mizerii, aduse de curenti dinspre larg.
Curatenia pe plaja nu este grozava, mai sunt mucuri de tzigara sau resturi de la porumb fiert, dar consider ca se poate neglija. Nu se poate caracteriza ca fiind o plaja mizerabila. Sunt ceva WC-uri (cam nasoale) si sunt si ceva dusuri, cosuri de gunoi. De asemenea, sunt baruri pe plaja (cafea, suc, inghetata). Si da, sunt vanzatori de porumb, gogosi si ochelari de soare... 
Sunt si cateva restaurante cu terase (in principiu fast-foods) pe plaja, in partea de nord.
Zona
Din pacate, zona plajei Jaz are nevoie urgenta de "cosmetizare", pentru ca are potential. Anumite parti ale plajei sunt acceptabile, insa in spatele plajei, dincolo de "faleza" este un pseudo-dezastru. In zona jumatatii de nord a plajei este un camping auto (in spatele plajei fiind o mica zona de campie), se parcheaza pe pamint si este tot timpul praf. Fiind o plaja relativ recent "descoperita", are cautare mare, mai ales la localnici si la cei din statiunile din apropiere. Chiar in ziua in care am ajuns (pe la 19:00 ora locala), abia am reusit sa ajung la vila, datorita fluxului mare de masini dinspre plaja spre soseaua de acces. Cei care vin pentru o baie parcheaza pe unde pot, nu este ceva organizat si amenajat in acest scop (chiar daca accesul auto la plaja costa 2EUR!).
Asta, insa, nu reprezinta o problema serioasa daca mergeti cu masina proprie si daca aveti de gand sa vizitati ce este prin jur (Budva, Sv Stefan, Kotor sau Dubrovnik).
Ceva poze, mai jos...
aso
19th August 2009, 07:42
CITAT (dcr @ 18th August 2009, 16:20)

Daca vii dinspre Uzice si nu vrei sa ocolesti, spre Canionul Tara o iei la dreapta la cam 5 km dupa Prijepolje si apoi mentii directia Mojkovac, daca nu, de la Moskovac faci stanga si te intorci tot pe acolo!

Raspuns corect, nu ai cum sa o ratezi. Noi am avut Gps si a fost ok in special in Belgrad, oricum le cam lipsesc indicatoarele cu km ca sa stii cat mai ai de facut.
Alte intrebari? o zi faina
puju
19th August 2009, 14:51
CITAT (mitre @ 19th August 2009, 02:03)

Drumul pe care mergem noi nu trece prin Tara. (este frumos prin Tara dar drumurile sunt inguste si soferu nu prea vede multe .Nu ai prea multe locuri de oprire).
Din discutia cu prietenu care a venit de acolo ..... :
1. Mancare - carne de porc ,nu este .Doar OAIE ,VITA si Piept de pui( aripi sau pulpe fffff rar )
2. Plaja - Plaja mare este OK (putina mizerie dar merge )
- Plin de albanezi cu puradei care fac .......ce fac si albanezii nostri
3. Terase - 1 buc Terasa cu muzica Sarbeasca restu muzica albaneza ( muzica din fluier si alte instrumente musulmane
)
Apa minerala este de productie Serbia - 0,5 euro 1,5 L , PIZZA 4-5 euro (pot manca 2 persoane ) Piept de pui 3-4 euro portia (2 persoane te saturi )
Speram sa fie OK si ............
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.