Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

diciulina

QUOTE(mikib @ Jul 2 2007, 15:11) [snapback]3045472[/snapback]
diciulina,

dar voi cum faceti cu cartea verde + CASCO? ale mele nu sunt valabile pentru muntenegru si banuiesc ca m-ar costa mai mult de 100 EUR extinderea lor.
in aceste conditii, parca m-as multumi numai cu croatia.
miki

o sa ma uit diseara in cartea verde...sa vad pt ce tari e valabila...ca sunt trecute acolo....uite..nu mi-a trecut prin cap treaba asta....am uitat...
cat despre casco..ti l-ai si facut deja pt exterior?..pt furt extern?..accident?...in ce conditii?
eurocrem
Are cineva informatii noi cu privire la vize ? E sau nu e nevoie de viza in Muntenegru ?

mikib
Eu am incheiat CASCO si RCA la Generali si am primit extindere CASCO gratuit (acopera UE + Croatia + inca ceva).
Am intrebat la ei si am aflat urmatoarele:
- carte verde pentru Serbia si Muntenegru: 60 USD/2 saptamani
- extindere CASCO pentru Serbia si Muntenegru: 15 EUR
La Generali, Serbia si Muntenegru sunt considerate o singura tara.
hellrider
60 USD pt 2 saptamani e ok. La Asitrans ma costa 30 USD pentru 8 zile.
Atentie, sa va faceti asigurare medicala pt Muntenegru. Este f ieftina. Cam 30 RON pt 2 spatamani.
blondu79
Veste buna !!!!!

Telefonic , ambasada serbiei din bucuresti a confirmat urmatoarea informatie :

incepand de azi , 04.iulie 2007 , cetatenii romani NU mai au nevoie de viza pentru a calatori in serbia !!!!!!!

am incercat sa confirm informatia si cu cei de la ambasada si consulatul romaniei din belgrad dar astia fac pe morti in papusoi . ei spun ca au auzit si ei acelasi lucru dar nu au primit oficial vestea.
La ambasadasa serbiei din bucuresti exista si un afis care anunta acelasi lucru . nu mai este nevoie de viza !!!!!!!

later edit

informatia este confirmata si de vama de la portile de fier
eurocrem
In serbia nu mai este nevoie de viza smile.gif

http://www.consulatulgeneral-serbia.ro/index.php?menu=viza
Irishman
Superb!
Un motiv in plus pentru a merge in Muntenegru!
S-a inlaturat astfel si ultima strangere de inima ... cei 300 de euro pe care aveam de gand sa ii dau pentru viza.
Directia Budva, Kotor , Dubrovnik

eurocrem
Pe siteul www.politiadefrontiera.ro si pe www.mae.ro doar la serbia nu trebuie viza. La Muntenegru scriu ei ca traba in continuare viza.
Stie cineva sigur daca traba sau nu in Muntenegru viza??
diciulina
Salutare! biggrin.gif

Anul asta vrem sa petrecem 4-5 zile in Muntenegru, dupa o vacanta de 2 saptamani in Croatia.

Imi puteti face niste recomandari..cazari...ma intereseaza si mare..dar si munte...

Ce merita vazut in Muntenegru si ce pot vedea in 4-5 zile?

Ce traseu e mai indicat din Muntenegru spre Bucuresti?

Multumesc! biggrin.gif
velo

Daca nu ati plecat toti deja...
Stie cineva cat de dificil este de traversat Belgradul? Nu vad o varianta ocolitoare viabila in drum spre Crna Gora..plec din Cluj via Timisoara. Si un loc bun de odihna pentru o noapte imediat dupa Belgrad daca imi poate recomanda cineva. (sper sa reusesc sa trec de belgrad intr-o zi!
Multumesc
Toate bune!
khristian78
QUOTE(Irishman @ Jun 2 2007, 00:55) [snapback]2915269[/snapback]
Eu am plecat in Serbia prima data acum o luna si 2 saptamani. Am fost ca turist. Viza am luat-o de la Ambasada Serbiei din Bucuresti, care se afla pe Dorobanti, aproape de cladirea Ciberneticii de la ASE, un pic mai sus fata de Ambasada Ucrainei. Am completat formularul care l-am luat de la portarul din fata ambasadei si am asteptat o ora ca sa se permita celor care solicitau viza sa intre inauntru. Ajuns la ghiseul "minune" am prezentat domnului functionar: pasaportul, cererea completata si confirmarea rezervarii facuta la un hotel din Belgrad (Hotelul Royal de pe Kralja Petra). Acesta a studiat documentele s-a uitat la perioada pe care ceream viza (2 zile), mi-a cerut cei 40 de euro (taxa pentru o intrare / o iesire) si m-a rugat sa astept 15 min. Dupa 15 min mi-a stigat numele si mi-a inmanat pasaportul, urandu-mi calatorie placuta. No extra questions. Conversatia mea cu el s-a redus la Good morning / Good morning / Passport please ... Thank you / have a good trip.
Confirmarea a constat intr-un print a reply-ului dat de hotelul Royal la rugamintea mea de a rezerva o camera pentru cele 2 zile. (Un simplu print de pe mail-ul de pe Yahoo).
Este f usor de obtinut viza iar orasul merita vazut!

ai stat la hotelul royal din belgrad??? cum este ??? vreau sa merg si eu weekendu' asta si am vazut ca ar fi cel mai ok la pret... accepta cazare pt o noapte??/ e aglomerat hotelul???
merci
Irishman
Da, acolo am stat. Ce pot sa zic, nu e cel mai grozav hotel in care am stat vreodata, dar are camere curate si cu termopane care izoleaza fonic eventualul zgomot din strada. Ai un amarat de TV in camera si un frigider. Pentru o sedere de o noapte e ok, desi e cam "comunist - looking". Are avantajul ca este situat intr-o zona centrala, faci 3 minute pe jos pana in Kneza Mihaila. Cand am fost eu era full pentru ca era nu stiu ce turneu de tenis si intreaga echipa under 21 a Angliei era cazata in hotel. Eu facusem rezervare cu ceva timp inainte pentru ca pe vremea aceea imi trebuia viza si nu se dadea viza fara o confirmare a rezervarii. Acum cand ma intorc din Muntenegru tot acolo o sa stau. Atentie, chiar daca mergi singur cere o camera dubla, cele single sunt claustrofobice, iar diferenta e de doar 3 euro. Personalul vorbeste o engleza acceptabila. M-am inteles in engleza chiar si cu femeia de serviciu. Poti sa schimbi dinari la exchange-ul din hol. Cursul era mai mic decat la bancile de pe strazile principale, dar nu semnificativ. Mai exact la 100 de euro schimbati am pierdut cam 20 dinari in conditiile in care 80 de dinari fac un euro. De mancat iti recomand "?" (asta e numele restaurantului), situat pe aceeasi strada ca si hotelul dar in capatul opus. De asemenea daca te grabesti manaci cu 120 de dinari un ditamai sandwich-ul de pui, la o shawormerie in pe langa Sverti Sava, in capatul bulevardului care duce spre Sveti Sava, pe dreapta (parca Terazije se numea bulevardul).

Edit reason: Corectarrea numelor strazilor scrise in sarba
Abnoba
Salut.

Eu am intrat in Muntenegru din Croatia pe 3 iulie cu autocarul (am plecat din Budapesta cu trenul pina la Split in Croatia- 16 ore confusedsmiley.png ) si nu mi s-a cerut nici un ban, nu s-au uitat urit la pasaport... nimic. A fost foarte OK.

Am trecut prin Dubrovnik (foarte multi turisti in orasul vechi, nici nu puteai respira), am ramas o noapte in Kotor, iar apoi am stat cinci zile in Ulcinj. Detul de aglomerat Ulcinj-ul, dar oamenii foarte prietenosi, cazare ieftina (6-8 euro / persoana in apartamente particulare), peisaje frumoase...

La intoarcere am ramas o noapte in Split, unde sint ceva locuri faine de vazut wink.gif

Cit am putut vedea din Croatia m-a facut sa prefer Muntenegru, pentru oamenii mult mai simpatici si preturile mult mai mici. Diferenta majora e ca turistii din Croatia sint mai mult vestici, poate de aceea mi s-au parut mult mai interesanti oamenii din Muntenegru mellow.gif mellow.gif

Din cite inteleg eu, viza pentru Muntenegru s-a scos. Inainte de plecare am citit pe forum, am dat telefoane la ambasada, si imi era teama nitel de granita, pentru ca informatiile nu erau clare si confirmate. Am preferat sa nu platesc 40 de euro pentru citeva zile petrecute in Muntenegru (prea putin ca sa apuci sa vezi cit de cit tara) si se pare ca am avut noroc...

Toate cele bune si o vara frumoasa!
masinioricestare
nimeni nu mai vine cu nici o veste proaspata?
eu vreau sa plec la sf aug 27-28, se alatura cineva?
inca nu m-am hotarat dak tintesc direct muntenegru sau cobor dinspre croatia
hellrider
Confirm, se trece fara probleme dintr-o tara in alta pe unde vrei. Recomand iesirea de la Turnu Severin si trecerea in Muntenegru pe la Bijelo Polje. Alimentati din Serbia ca e mai ieftin decat la noi, in Muntenegru este 1.1 EUR, in serbia 0.9eur, DAR!!!!!!!!, mare atentie!!!! in caz ca aveti diesel de fabricatie mai recenta, atentie la motorina din Serbia. Dieselul meu teoretic nu ar fi trebuit sa mearga cu motorina de la ei, dar, contar asteptarilor merge brici, putere mai mare, consum mai mic, mult mai sprintara. Acum nu stiu cum se comporta la alte masini. rolleyes.gif Statiile cu combustibili gen EURO3 -4 sunt mai rare in Serbia

blondu79
QUOTE(hellrider @ Jul 20 2007, 16:05) *
Confirm, se trece fara probleme dintr-o tara in alta pe unde vrei. Recomand iesirea de la Turnu Severin si trecerea in Muntenegru pe la Bijelo Polje. Alimentati din Serbia ca e mai ieftin decat la noi, in Muntenegru este 1.1 EUR, in serbia 0.9eur, DAR!!!!!!!!, mare atentie!!!! in caz ca aveti diesel de fabricatie mai recenta, atentie la motorina din Serbia. Dieselul meu teoretic nu ar fi trebuit sa mearga cu motorina de la ei, dar, contar asteptarilor merge brici, putere mai mare, consum mai mic, mult mai sprintara. Acum nu stiu cum se comporta la alte masini. rolleyes.gif Statiile cu combustibili gen EURO3 -4 sunt mai rare in Serbia

in domniul asta va lamuresc eu cu motorisca din serbia ( lucrez pt un lant de benzinari )

deci exista
Dizel D2 - care este un fel de dizel euro 2
eurodizel - care este euro 3 .. in cel ma bun caz euro 4

pt hellrider .. masina ta are ma multa putere dupa ce ai pus dizel de la sarbi pt ca fiind doar euro 2 are mai mult sulf si arderile is mai marfa . wink.gif

.
in orice caz .. in serbia evitati benzinari jugopetrol ... is cuma r veni petromul lor si is janici .. luati din statii care le vedeti mai modernzate - OMV, Lukoil, MOL , merge si EKO si ELP
hellrider
QUOTE(blondu79 @ Jul 20 2007, 17:21) *
pt hellrider .. masina ta are ma multa putere dupa ce ai pus dizel de la sarbi pt ca fiind doar euro 2 are mai mult sulf si arderile is mai marfa . wink.gif

Off topic, este euro3 (ce-i drept cand motorul a fost conceput nu se stia nici de euro2, pentru a-l face euro 3 nemtii au gasit niste solutii ingineresti ocolitoare) si in serbia am mers cu D2 ca pana acum un an f rar gaseai altceva.
masinioricestare
QUOTE(hellrider @ Jul 20 2007, 17:05) *

Ce vrei sa spui cu motorina? Ce masina ai tu?
Cum e cu politia in muntenegru? Autostrazile se platesc? evista vigneta?
Si ce traseu mi-ai recomanda sa zicem de la Podgorica spre Volos (grecia) si cum e traseul, cel putin pe muntenegru, dak stii
eu am vreo 5 nopti la dispozitie sa plec din ro si sa ajung in volos, si ma gandeam sa merg buc-drobeta-belgrad-zagreb 1 bucata si apoi sa cobor spre zadar, split, etc ce zici?
mai e o problema, al un momedat drumul dinspre split spre muntenegru, sa zicem intersecteaza granita bosniei, care iese pana in mare, iar via michelin te baga cu ferry pe peninsula care apartine croatiei si din care apoi se trece in muntenegru
maidanezu
Noi am vrea sa plecam spre Budva dupa 20 august, am gasit cazare la o vila acolo, insa nu stim nimic despre preturile la mancare. Ar putea careva sa ne recomande locuri unde se mananca bine la un pret ok? Plus un traseu misto? Sau macar cateva locuri pe care nu trebuie sa le pierzi in excursia Croatia- Muntenegru? Cam care e temperatura medie la finele lui august - inceputul lui septembrie, dar temperatura apei? Cum e drumul prin Serbia? Recomandati tranzitarea Serbiei in favoarea Croatiei in conditiile in care vrem sa vedem cat mai multe locuri frumoase, peisaje, etc. ? Multumesc!
draqqula
quote name='maidanezu' date='Aug 12 2007, 22:15' post='3223918']
!
[/quote]

Noi am vrea sa plecam spre Budva dupa 20 august, am gasit cazare la o vila acolo, insa nu stim nimic despre preturile la mancare. Ar putea careva sa ne recomande locuri unde se mananca bine la un pret ok?
Tocmai ce m-am intors din Budva.Preturile la mancare sunt cam asa(nu vb aici de preturile de pe insula de la Budva unde sunt triple, fiind un singur restaurant). O pizza este 6-7 euro, o bere 3 euro, o cola 2 euro, o ciorba(de fapt supa) 2 euro, gratar cu cartofi si cu salata cam 9 -11 euro, caracatita 15 euro, scoici 7 euro kilogramul etc.Sunt undeva cam ca in Romania, dar, un mare avantaj il reprezint fast-food-urile de langa plaja.Acolo unde sunt toate magazinele, gasesti felii de pizza proaspete(1 euro), hamburgheri cu carne de pui, gratar, piept, pulpa(cam ce vrei pe care ti le fac pe loc) si care sunt aprox 2-3 euro.Iti potolesti foamea repede, mai ales ca de multe ori ai atatea de facut incat nu ai timp sa stai la masa.Preturile sunt cam aceleasi peste tot, sunt multe restaurante in cetate la care poti merge seara.UN restaurant f frumos unde se mananca si bine este la Plaja Trsteno, este in afara Budvei(ei o recomanda ca o plaja foarte frumoasa, dar nu e ceva atat de impresionant--poate doar ca are nisip).

Plus un traseu misto? Sau macar cateva locuri pe care nu trebuie sa le pierzi in excursia Croatia- Muntenegru?
In ceea ce priveste distractiile sunt cam asa: skyjet - 50 euro 30 minute (merita toti banii te lasa sa te dai dupa insula in largul marii), excursia cu vaporul cel mare (budva se numeste vaporul) este 15 euro.In excursia asta pleci dimineata la 9, vizitezi 3 statiuni de pe coasta muntenegreana(kotor, zanicje si hertzeg-novi--nu stiu daca se scriu exact asa).Kotor este un oras cu o cetate pe munte impresionanta, construita in stil Venezia dar foarte mare.De la Zanicje, trebuie sa te duci neaparat cu o barca mica la pestera cu apa albastra(ei fac reclama foarte mult la ea).Te lasa vaporul cel mare, platesti 2 euro, te duci cu o barca mica in pestera, faci baie, te intorci si continui drumul cu vaporul cel mare.Pe vapor au peste, hamburgheri de mancare, bere la aceleasi preturi ca in statiune.Intoarcerea in Budva este seara la 7, deci asa pierzi o zi:D.Plus o gramda de alte distractii cu barcute care te trag pe apa si alte mici excursii la care o sa vezi prezentari pe acolo.Mai recomand si inchirierea unor scutere/atv-uri (30 euro/zi) cu care te poti plimba prin toata statiunea.Cu masina e mai greu, in special in weekend este f f aglomerat.In ceea ce priveste viatza de noapte, cam saracutza.Absolut totul se inchide la 1.Asa cica e legea.

Noi o zi am fost la Dubrovnik in Croatia(120 km de la budva).Este cel mai frumos drum care l-am vazut vreodata in viata.Mergi pe malul marii, cu masina, in dreapta e munte.O sa treci prin aceleasi orase prin care treci si cu excursia cu vaporul mare.De exemplu, in Kotor cu masina ajungi in 20 minute, cu vaporul faci 2 ore.Merita sa mergi si pe o parte si pe alta.Atentia in Budva, nu parca altundeva decat in parcarile amenajate(e cam 50 eurocenti ora) altfel iti ridica masina.Nu ai treaba cu politia in rest, potzi sa fii si mort de beat cat timp nu faci urat pe strada.La fel in Dubrovnik, atentie unde parchezi.In Dubrovnik in cetate sunt numai magazine de firma, preturi mari, dar poti gasi cate ceva frumos sa cumperi.Iar cetatea, iti trebuie cel putin o zi de dimineata pana seara sa treci prin ea, sa mananci, etc.Daca ajungi la 3 dupa masa deja nu mai ai timp.

Cam care e temperatura medie la finele lui august - inceputul lui septembrie, dar temperatura apei?
Apa, pe langa ca este foarte curata este foarte foarte calda.Noi am prins zile cu nori ca lumea si tot era calda apa.Oricum soarele acolo rasare cam dupa 11(pt plaja), pana atunci e dupa munti.Mai mult de 30 de grade nu am prins in nici o zi.Sunt cazuri in care unde stai tu e soare si pe plaja nori sau invers.
Cum e drumul prin Serbia? Recomandati tranzitarea Serbiei in favoarea Croatiei in conditiile in care vrem sa vedem cat mai multe locuri frumoase, peisaje, etc. ? Multumesc
Drumul prin Serbia este acceptabil, dar atentie ca nu este semnalizat mai ales prin munti.Noi am facut invers, am fost prin Serbia cand am plecat iar la intoarcere am venit prin Croatia, Slovenia, Austria, Budapesta.A fost foarte frumos sa vedem Viena dupa atatea zile de plaja.Dupa ce treci in Croatia, totul se skimba, e autostrada pana la Viena(fara 50 km).Oricum sunt vreo 1100 km de la Budva la Viena.Pana la Budva, prin Serbia, o sa injuri un pic la Bulgari(daca nu o iei pe Severin, noi am luat-o pe Vidin prin Bulgaria ca am plecat din Craiova) unde platesti si taxa ca traiesti, plus ca dupa granita la 1 km te opreste clar politia asa de distractie.In rest, in Serbia foarte amabili oamenii, dar atentie la drum ca e greu.Daca sunteti mai multe masini, niste walky-talky-uri ar fi excelente, pe noi ne-au ajutat prin munti enorm.Mai ales daca prinzi aglomeratie.

Ce sa zic, va felicit pentru destinatia aleasa, distractie placuta.Daca mai ai vreo intrebare, iti stau la dispozitie.

P.S. Ca sa zic si de totalul banilor, noi am fost 6 persoane, 3 cupluri.Am avut cam 1500-1700 euro de cuplu.Banii iti ajung fara probleme, chiar mai putin.Noi din banii astia am stat 10 zile la Budva (absolut toate distractiile posibile , orice restaurant cat de scump era) plus tot drumul la Viena, plus cazare 2 zile la Viena, plus cumparaturi la Viena multe haine pentru ca erau reduceri.Daca te duci la Budva si inapoi , 600 euro de persoana sunt prea de ajuns.

Bafta
hellrider
QUOTE(draqqula @ Aug 21 2007, 13:57) *
4

Noi am vrea sa plecam spre Budva dupa 20 august, am gasit cazare la o vila acolo, insa nu stim nimic despre preturile la mancare. Ar putea careva sa ne recomande locuri unde se mananca bine la un pret ok?
Tocmai ce m-am intors din Budva.Preturile la mancare sunt cam asa(nu vb aici de preturile de pe insula de la Budva unde sunt triple, fiind un singur restaurant). O pizza este 6-7 euro, o bere 3 euro, o cola 2 euro, o ciorba(de fapt supa) 2 euro, gratar cu cartofi si cu salata cam 9 -11 euro, caracatita 15 euro, scoici 7 euro kilogramul etc.Sunt undeva cam ca in Romania, dar, un mare avantaj il reprezint fast-food-urile de langa plaja.Acolo unde sunt toate magazinele, gasesti felii de pizza proaspete(1 euro), hamburgheri cu carne de pui, gratar, piept, pulpa(cam ce vrei pe care ti le fac pe loc) si care sunt aprox 2-3 euro.Iti potolesti foamea repede, mai ales ca de multe ori ai atatea de facut incat nu ai timp sa stai la masa.Preturile sunt cam aceleasi peste tot, sunt multe restaurante in cetate la care poti merge seara.UN restaurant f frumos unde se mananca si bine este la Plaja Trsteno, este in afara Budvei(ei o recomanda ca o plaja foarte frumoasa, dar nu e ceva atat de impresionant--poate doar ca are nisip).

Unde ai gasit bere cu 3 euro in Budva? eek.gif
Cred ca nici la Avala la restaurant nu e atata, sau ai baut bere de import?. Ciudat.
Sincer, nu stiu pe la ce restaurante prin Budva ai fost dar eu nu am vazut preturile astea. Cele mai bune restaurante sunt cele de pe promenada inspre Slovenska Plaza si parcul de distractii. Friptura cu cartofi 5-7 eur maxim. Mici (cevapi) umpluti cu branza si garnitura de cartofi 4.5 eur (cel mai scump), cei neumpluti sunt mai ieftini dar e pacat Brerea maxim 1.5 eur la terasa de fite in Kotor chiar pe malul marii langa marina.

ATENTIE!!!!!!!!! portiile sunt uriase, rar poti sa termini un fel de mancare asa ca aveti grija ce si cat comandati. Garniturile (cartofi, rizotto, etc.) sunt incluse in pretul meniului si nu se platesc separat.

In Budva, mai sunt restaurante mici la parterul vilelor, cel mai ieftin se manaca la astea, un meniu complet este intre 2.7 si 3 EUR. Asta inseamna o ciorba/supa si felul doi care de obicei consta in ardei umpluti, gulas (neaparat sa incercati versiunea muntenegreana de gulas), fripturi, peste, snitel, in functie de ce a avut chef gospodina casei sa gateasca.

Daca mergeti in Muntenegru este pacat sa beti bere importata (Tuborg, Heineken si alte porcarii) dupa ce veti bea Nikšić o sa intelegeti de ce. Recomand versiunea Nik Cool la 0.33l cu lamaie precum si Nikšićko la doza de 0.5l. Orice alta bere locala e mai buna decat brandurile consacrate importate.

Sa nu plecati cu tigari din tara, acolo sunt mai ieftine (la supermarket bineinteles) sau cat va faceti concediu acolo puteti fuma numai trabuc, 1,8 EUR pachetul de 5 cigarillos gen Blackstone sau King Edward (cele de cirese sunt preferatele mele). Daca nu va tin plamanii la trabuc, va recomand Ronhill lights sau ultralights, pretul variaza intre 0.90 EUR la supermarket pana la 1.4 EUR pe plaja.

Daca stati mai mult poate ar fi bine sa intrati si in supermarketuri sau minimarketuri (sunt o gramada in Budva), o sa gasiti diverse delicatese la la preturi fff mici. De ex in supermarket berea locala la 0.5L variaza intre 0.45 si 0.9 EUR. Branza (locala, ff buna, noi mancam plastic in romania pe langa aia de acolo) este cam 5 -9 eur kg.
diciulina
bine ai venit draqqula!
si noi vom pleca sambata in zona...vom sta 2 nopti in slovenia...15 in croatia...si 4 in muntenegru
in muntenegru as dori sa stam si 1-2 nopti in muntii Durmitor..intr-o statiune...

de aceea te intreb...pt 2 nopti in zona litoralului muntenegru...merita sa stau ambele nopti intr-un loc...si sa fac excursia aceea cu vaporul de care vorbeai si cu care treci prin mai multe statiuni?....sau sa stau o noapte in Kotor...o nopate in Budva si de acolo sa mergem cu masina sa vizitam?
draqqula
QUOTE(hellrider @ Aug 21 2007, 15:14) *
Unde ai gasit bere cu 3 euro in Budva? eek.gif
Cred ca nici la Avala la restaurant nu e atata, sau ai baut bere de import?. Ciudat.
Sincer, nu stiu pe la ce restaurante prin Budva ai fost dar eu nu am vazut preturile astea. Cele mai bune restaurante sunt cele de pe promenada inspre Slovenska Plaza si parcul de distractii. Friptura cu cartofi 5-7 eur maxim. Mici (cevapi) umpluti cu branza si garnitura de cartofi 4.5 eur (cel mai scump), cei neumpluti sunt mai ieftini dar e pacat Brerea maxim 1.5 eur la terasa de fite in Kotor chiar pe malul marii langa marina.

ATENTIE!!!!!!!!! portiile sunt uriase, rar poti sa termini un fel de mancare asa ca aveti grija ce si cat comandati. Garniturile (cartofi, rizotto, etc.) sunt incluse in pretul meniului si nu se platesc separat.

In Budva, mai sunt restaurante mici la parterul vilelor, cel mai ieftin se manaca la astea, un meniu complet este intre 2.7 si 3 EUR. Asta inseamna o ciorba/supa si felul doi care de obicei consta in ardei umpluti, gulas (neaparat sa incercati versiunea muntenegreana de gulas), fripturi, peste, snitel, in functie de ce a avut chef gospodina casei sa gateasca.

Daca mergeti in Muntenegru este pacat sa beti bere importata (Tuborg, Heineken si alte porcarii) dupa ce veti bea Nikšić o sa intelegeti de ce. Recomand versiunea Nik Cool la 0.33l cu lamaie precum si Nikšićko la doza de 0.5l. Orice alta bere locala e mai buna decat brandurile consacrate importate.

Sa nu plecati cu tigari din tara, acolo sunt mai ieftine (la supermarket bineinteles) sau cat va faceti concediu acolo puteti fuma numai trabuc, 1,8 EUR pachetul de 5 cigarillos gen Blackstone sau King Edward (cele de cirese sunt preferatele mele). Daca nu va tin plamanii la trabuc, va recomand Ronhill lights sau ultralights, pretul variaza intre 0.90 EUR la supermarket pana la 1.4 EUR pe plaja.

Daca stati mai mult poate ar fi bine sa intrati si in supermarketuri sau minimarketuri (sunt o gramada in Budva), o sa gasiti diverse delicatese la la preturi fff mici. De ex in supermarket berea locala la 0.5L variaza intre 0.45 si 0.9 EUR. Branza (locala, ff buna, noi mancam plastic in romania pe langa aia de acolo) este cam 5 -9 eur kg.

Salut! am observat o chestie pe cam toate felurile de forumuri din Romania.Oriunde intri si scrii ceva apare unul care trebuie sa te contrazica.Chiar daca are sau nu are dreptate, trebuie sa te contrazica si sa o faca intr-un mod mai putin elegant.Bere cu 3 euro am vazut in Budva, ca doar de Budva vorbeam nu de Tahiti.Cand am vazut..pai pana alaltaieri seara cand m-am intors de acolo.La restaurante, la pranz, seara noi preferam berea la halba care exact asa avea pretul : 3 euro.Bineinteles ca din mom ce o cola era 2 euro nu avea cum berea sa fie mai ieftina.1 euro este intr- adevar aceea bere de care spui tu, bunicica de altfel, dar sa stii ca unii oameni prefera Heineken , Carlsberg etc.Nu suntem totzi obligatzi sa bem Bucegi.In plus, eu am spus foarte clar la restaurante, nu la oameni in casa am mancat.Daca citesti si mai atent, observi ca preturile noastre la mancare sunt aproximativ la fel , deoarece au am zis ca friptura cu cartofi SI SALATA E cam 9 euro.Ce spui cu ca e inclus, e o foitza de salata cu niste varza pe ea, cum itzi aduce la orice resturant.Eu vb de salata separata, cu rosii, castravetzi , etc.

In ceea ce priveste tigarile, m-ai lamurit.Daca vreunul de aici este ca si mine si fumeaza Kent, luati-va fratilor Kent cat puteti, ca nu gasitzi din Budva pana la Viena.Nu exista Kent 8.Ronhill, Carpati, sau Marlboro mai gasitzi.Dar eu unul nu suport Marlboro.Recomand cu caldura branza locala, si cumparaturile de dimineata din supermarketuri.

In rest, citeste mai atent posturile celorlalti, raspunsurile mele si incearca sa fii mai putin acid.Suntem aici sa ajutam niste oameni care pleaca , nu sa ne contrazicem prosteste.
draqqula
QUOTE(diciulina @ Aug 21 2007, 16:17) *
bine ai venit draqqula!
si noi vom pleca sambata in zona...vom sta 2 nopti in slovenia...15 in croatia...si 4 in muntenegru
in muntenegru as dori sa stam si 1-2 nopti in muntii Durmitor..intr-o statiune...

de aceea te intreb...pt 2 nopti in zona litoralului muntenegru...merita sa stau ambele nopti intr-un loc...si sa fac excursia aceea cu vaporul de care vorbeai si cu care treci prin mai multe statiuni?....sau sa stau o noapte in Kotor...o nopate in Budva si de acolo sa mergem cu masina sa vizitam?

Cred ca ultima varianta e mai buna.Poti sta o noapte in Kotor, a doua zi sa tragi o fuga cu masina pana la Zanicje, sa iei barca aceea care te duce la pestera cu apa albastra si sa te intorci.Cam asta e cea mai frumoasa parte a excursiei cu vaporul cel mare.NU are rost sa petreci toata ziua pe mare.Excursia cu barca mica la pestera, dureaza cam 1 ora maxim si te costa 2 euro.Mai mult, in Budva cel putin viatza de noapte nu e cine stie ce.Noi unii daca stiam ca putem ajunge asa usor cu masina nu ne mai duceam cu vaporul cel mare, desi are si el farmecul lui.Si oricum intre Budva si Kotor faci 20 minute cu masina, asa ca potzi pleca seara din Budva sa te duci in Kotor sa cautzi cazare.Dar in Kotor atentie ca cetatea este mult mai mare, iti ia mai mult sa o vizitezi.

Distractie placuta in excursie,drum bun, ne auzim la intoarcere.
diciulina
QUOTE(draqqula @ Aug 21 2007, 22:13) *
Cred ca ultima varianta e mai buna.Poti sta o noapte in Kotor, a doua zi sa tragi o fuga cu masina pana la Zanicje, sa iei barca aceea care te duce la pestera cu apa albastra si sa te intorci.Cam asta e cea mai frumoasa parte a excursiei cu vaporul cel mare.NU are rost sa petreci toata ziua pe mare.Excursia cu barca mica la pestera, dureaza cam 1 ora maxim si te costa 2 euro.Mai mult, in Budva cel putin viatza de noapte nu e cine stie ce.Noi unii daca stiam ca putem ajunge asa usor cu masina nu ne mai duceam cu vaporul cel mare, desi are si el farmecul lui.Si oricum intre Budva si Kotor faci 20 minute cu masina, asa ca potzi pleca seara din Budva sa te duci in Kotor sa cautzi cazare.Dar in Kotor atentie ca cetatea este mult mai mare, iti ia mai mult sa o vizitezi.

Distractie placuta in excursie,drum bun, ne auzim la intoarcere.

Multumesc!

Problema mea e ca am studiat prea mult...am luat carti...am cautat pe net...si descopar ca nu mi-ar ajunge nici 2 luni sa vad tot ce ar fi interesant in acele zone.....si vreau sa vad cat mai mult...insa sper sa nu fie prea obositor din cauza asta...desi stau 21 zile..

voi scrie cand ma intorc...!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.