Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

Sladjo73

CITAT (haplea82 @ 22nd July 2009, 23:25) *
pe cuvint?zici ca pe tine vamesul te controleaza de carte verde?probabil esti tu mai special!

Fiecare e special in felul sau, nu-i asa?... wink.gif

Daca pe Cartea Verde scrie SRB, stie si politaiu muntenegrean ca e ok, pen'ca orice carte verde emisa pentru Serbia e valabila si pentru Muntenegru... Ma rog, ma opresc aici, ca riscam sa batem apa'n piua...
Pitzifelnic
CITAT (radurobertin @ 23rd July 2009, 19:48) *
Si eu sunt tot marinar!

De apa dulce?

laurentiucapac
CITAT (radurobertin @ 23rd July 2009, 17:48) *
Si eu sunt tot marinar!

Si eu tot pe barca,
asa ca stiu ce spui am fost in Bar si Budva
La apa dulce sant pescari, nu prea ai ce sa vezi
daniborca
Ma bucur ca tot mai multi sint de aceasi parere cu mine, credeam ca am eu o problema.Pe scurt tara ii mai mult decat minunata, dar oamenii si preturile sint dezastru.
anaradu
mai, oameni buni,

moneda nationala in muntenegru este euro - cel putin asa zic site-urile oficiale si, vad ca si forumurile. Totodata, muntenegru nu este stat UE. ba, mai mult, e desprins de serbia de abia in 2008 (wikipedia).

e acelasi euro? aceeasi bancnota, aceleasi monede?

daca da, largiti-mi orizontul de cultura generala si explicati-mi care e faza cu tara asta
sinf43
CITAT (anaradu @ 23rd July 2009, 21:00) *
mai, oameni buni,

moneda nationala in muntenegru este euro - cel putin asa zic site-urile oficiale si, vad ca si forumurile. Totodata, muntenegru nu este stat UE. ba, mai mult, e desprins de serbia de abia in 2008 (wikipedia).

daca da, largiti-mi orizontul de cultura generala si explicati-mi care e faza cu tara asta

da da da, este acelasi euro.Oriunde in mne e euro.
si e fooarte bine...
sinf43
CITAT (radurobertin @ 23rd July 2009, 16:41) *
Probabil ca tu ai dormit la Iaki in Mamaia daca ai dormit in conditii asa bune!Eu nu am vazut tigani sa cerseasca in Muntenegru in afara celor de la intrarea in Kotor!Si pe plaja nu a venit nici un tigan sa-mi vanda namol sau porumb fiert!La Budva am vazut un fotograf cu maimuta,dar in Kotor nu o sa vezi asa ceva!Budva am mai spus si eu ca seamana cu Mamaia sau Eforie,dar nu e mai groaznic ca la noi!Am dormit acum 2 ani la hotel Bran la eforie,si apa de la dus se scurgea pe sub usa in camera,iar camera era mai mult un hol cu paturile puse pe lungime si mobila de pe vremea lui Ceausescu!La Jupiter cand am fost peste tot era mancarea veche,si eu si fetita mea ne-am deranjat la stomac pentru cateva zile!Anul trecut a fost ceva mai bine la Mamaia,dar mobila era tot veche de20-30 de ani,in schimb era pe la mijlocul Mamaiei si nu era aglomerat,iar camera era curata!In Muntenegru am dormit la o vila privata a unei englezoaice de pe ownerdirect.co.uk si a fost super:90 mp,finisaje aproape de lux,bucatarie utilata ,si am platit la fel ca la Mamaia,anul trecut!Probabil ca daca dormi si la ei in fostele hoteluri comuniste e la fel ca la noi!

Nu vindeau porumb fiert, vindeau gogosi, piatra ponsa si niste prajiturele smile.gif))

CITAT (-Zamolx- @ 23rd July 2009, 17:43) *
Ma refeream la manelele alea ingrozitoare pe care le auzi peste tot... Nu la muzica discreta dintr-un restaurant.

Dar la Mamaia se fura pe plaja. Si prin magazine. Nu?

Daca te referi la muzica data la maxim noaptea, atunci aia nu e distractie...
Daca tu asa te distrezi, atunci du-te linistit in continuare la Mamaia.

Era montuga si inna si rasuna..nu gluma

haplea82
CITAT (Sladjo73 @ 23rd July 2009, 19:50) *
Fiecare e special in felul sau, nu-i asa?... wink.gif

Daca pe Cartea Verde scrie SRB, stie si politaiu muntenegrean ca e ok, pen'ca orice carte verde emisa pentru Serbia e valabila si pentru Muntenegru... Ma rog, ma opresc aici, ca riscam sa batem apa'n piua...

vad ca ai nume slavo-sirbesc!probabil de aceea ti se pare normala treaba cu politistul muntenegrean care intelege * scrise in limba romana si pt care asigurarile carte verde pt SRB sint valabile si pt MNE!cred ca ar fi normal sa stii ca indicele de tara pt uniunea serbia +muntenegru a fost SCG ar acum SRB semnifica doar serbia!noroc ca pe"vamesii" muntenegreni nu-i intereseaza cartea verde ca daca i-ar interesa ,pe politistii de frontiera cel putin,sint sigur ca ti-ar fi destul de greu sa le traduci din limba romana

CITAT (anaradu @ 23rd July 2009, 21:00) *
mai, oameni buni,

moneda in muntenegru este euro ,acelasi euro ca si in germania!asta nu are nimic a face cu comunitatea europeana ci este o solutie de compromis acceptata de ue ca ajutor pt noua republica muntenegreana,cheltuielile pt emiterea unei noi monezi fiind mult prea mari pt o economie nou creata

CITAT (radurobertin @ 23rd July 2009, 16:41) *
Si pe plaja nu a venit nici un tigan sa-mi vanda namol sau porumb fiert!

cazarea este de buna calitate,cel putin ce am intilnit eu!doar ca ei numesc "apartamani"-apartament-ceea ce croatii numesc cel mult studio daca nu "soba"!TIGANI CARE-TI VIND PORUMB FIERT SI kirikiri-arahide gasesti pe plaja jaz linga budva -garantat !

CITAT (radurobertin @ 23rd July 2009, 19:48) *
Si eu sunt tot marinar!

poate ne gasim "neamuri" laugh.gif
Sladjo73

CITAT (haplea82 @ 23rd July 2009, 23:22) *
vad ca ai nume slavo-sirbesc!probabil de aceea ti se pare normala treaba cu politistul muntenegrean care intelege * scrise in limba romana si pt care asigurarile carte verde pt SRB sint valabile si pt MNE!cred ca ar fi normal sa stii ca indicele de tara pt uniunea serbia +muntenegru a fost SCG ar acum SRB semnifica doar serbia!noroc ca pe"vamesii" muntenegreni nu-i intereseaza cartea verde ca daca i-ar interesa ,pe politistii de frontiera cel putin,sint sigur ca ti-ar fi destul de greu sa le traduci din limba romana

Da, am nume sarbesc... Ba chiar sunt sarb...

Fii sigur ca baietii in uniforma stiu care-i treaba cu CV-urile inscrise cu "SRB" si n-o sa-ti faca niciun fel de probleme. Precum am mai zis, batem apa'n piua...
Sladjo73
Legate de parerile pro si contra Muntenegru... Ba ca-i fain, ba ca-i naspa... Mai ales ca in ultimele posturi lumea e nemultumita de conditiile din MNE...

O ipoteza ar fi ca cei "contra" au tot vizitat pina acuma doar destinatii de 4 sau 5 stele si acuma - poate si datorita crizei financiare - au incercat ceva mai "low cost" si sunt dezamagiti ca Budva/MNE nu se ridica la pretentiile destinatiilor din trecut... Frustrare?... Poate si asta (departe de mine gandul de a jigni pe careva!)...

Budva (in particular) si Muntenegru (in general) nu sunt destinatii de 4 sau 5 stele, sunt destinatii turistice pentru "publicul larg" care nu are bani pentru vacante de lux. Iar conditiile (de cazare) sunt "accordingly"... Majoritatea vilelor sunt curate si ofera conditii decente, la preturi decente. Plajele sunt in general curate (probabil sunt si exceptii), peisajele sunt frumoase, apa este curata.

Unii ar spune ca in trecut era mai ieftin... Dar multe chestii au fost mai ieftine in trecut, nu-i asa?...

Ca sa compar Muntenegru cu o destinatie turistica "clasica", am sa ma refer la Grecia. Ei bine, sunt multe locatii din Grecia care nu sunt cu nimic deasupra conditiilor din Muntenegru. Am fost in 2003 in Paralia si in 2007 in Zakynthos, deci vorbesc in cunostinta de cauza. Personal mi-a placut mai mult Paralia (de atunci) decat Budva, insa statiunea Alykanas de pe insula mi s-a parut cam la acelasi nivel cu Budva, ba chiar sub. Am vazut si acolo spatii neintretinute, mizerie, in hotel (de 4*!) se facea curat rar, la fel de rar schimbau si prosoapele. Mincarea nu era deloc grozava.

Si acolo au fost excursii in care simteai ca esti tzapit, mai ales din cauza pretului cam piperat... Mare reclama pentru "grotele albastre", insa nu era mare brinza, odata ajuns acolo... Seara greceasca?... Da, multi turisti ingramaditi ca sardelele intr-un restaurant, ceva papa ieftin de bagat sub nas, ceva muzica si dans grecesc...

Iar grecii lasau impresia de popor lenes, guraliv si certaret...

Singurul plus major al Greciei sunt plajele cu nisip adevarat. Dar (precum au subliniat aproape toti de pe forum) peisajele din Muntenegru sunt mai atractive. Oricum, comparatia poate fi usor fortata, pentru ca MNE are o lungime a tarmului incoparabil mai mica decat au grecii.

Si o recomandare pentru cei care nu au gasit luxul cautat in Muntenegru: daca vreti lux (macar de 4* "adevarate"), mergeti la hotelurile din Becici. Eu am incercat anul trecut unul din ele (Iberostar Belevue) si nu am regretat. Camere curate, curatenie exemplara zilnica, mobilier ok, all-inclusive, mincare multa, variata si buna, mini-club pentru copii, gradini bine ingrijite cu multe flori, trei piscine, programe de animatie pentru adulti si copii, terenuri de tenis. Insa si pretul e pe masura - peste 1500 EUR pentru 2 adulti si un copil de 3 ani (10 nopti, AI). Anul asta nu se (mai) poate, mergem la low-cost, ca e criza... smile.gif

Am scris toate astea in primul rand pentru cei care au rezervat in MNE si s-au speriat citind parerile negative despre aceasta destinatie turistica...
haplea82
grecia nu este o destinatie superioara muntenegru!in nici un caz!iar pt mine plajele cu nisip constituie un - si in nici un caz un avantaj!
in muntenegru peisajul este deosebit,o repet,sint foarte multe locuri si orase istorice de vizitat si care care sint bine conservate fata de ceea ce poti vedea in grecia(bine si mult mai recente)iar asta pt mine este un plus!
cazarea in muntenegru este de buna calitate ,iar in cazul in care o locatie nu-ti convine atunci sigur gasesti ceva acceptabil in max 50 m distanta
preturile sint mai bune decit in grecia sau in cel mai rau caz comparabile
ceea ce m-a deranjat pe mine a fost faptul ca pe acest forum s-au prezentat doar +acestei tari si mai putin -!sint useri care vorbeau despre" noul Monte Carlo"-budva,si despre turim "elitist" trimitind catre Croatia "masele" si invitind a se vizita aceasta tara :"acum cit se mai poate",ori asta este departe de adevar!
nu am avut un buget de austeritate si in nici un caz nu am ales muntenegru pt a ca este ieftin(in fapt nici nu este chiar asa de ieftin decit daca iti gatesti singur,sau maninci de la supermarket sau maninci fast food)am ales aceasta destinatie citind laudele de pe acest forum si ,eu personal,cind am ajuns acolo m-am simtit furat!

cit priveste cartea verde,politia de frontiera din muntenegru nu mi-a controlat-o niciodata desi am intrat in tara lor de 2 ori(serbia-mne si albania-mne)dar cred ca ti-ar fi destul de greu sa-i explici unui politist rutier muntenegrean ce semnifica * de pe aceasta scrisa doar in limba romana si nu si intr-o limba de circulatie europeana ,asa ca nu stiu cine bate apa in piua
apropo ,eu am stat 12 nopti in muntenegru cazare la particulari ,2 adulti si un copil de 6 ani si am sarit bine de 1500 euro
Sladjo73
CITAT (haplea82 @ 24th July 2009, 21:01) *
cit priveste cartea verde,politia de frontiera din muntenegru nu mi-a controlat-o niciodata desi am intrat in tara lor de 2 ori(serbia-mne si albania-mne)dar cred ca ti-ar fi destul de greu sa-i explici unui politist rutier muntenegrean ce semnifica * de pe aceasta scris doar in limba romana si nu si intr-o limba de circulatie europeana ,asa ca nu stiu cine bate apa in piua

Ok... I give up... You won... biggrin.gif
angelangel
am fost acum 2 ani in Budva si mi-a placut atat peisajul cat si statiunea enorm. Curatenie, palmieri, flori. Nu aveai cum sa te plictisesti. Seara e adevarat ,muzica la maxim la fiecare terasa/discotea, majoritatea find live, dar nu inteleg de ce va deranjeaza lucrul asta. Este o statiune cu viata de noapte, nu recomand pensionarilor care vor liniste si plictiseala. Cat despre mancare, a fost iefinta, in jur de 1-1,5 euro un hamburger sau o felie mare de pizza(acum nu stiu daca s-au mai scumpit mult). Nu cred ca in 2 ani Budva a ajuns sa fie de 2 lei. Haplea din pozele tale nu vad mizerie ci Budva care o stiu.
Urmez sa plec in Croatia, Makarska peste 2 sapt. ca apoi sa fac o comparatie.
Sladjo73
CITAT (angelangel @ 24th July 2009, 21:25) *

Scrie un feedback si aici, eventual un MP, sa nu fii off-topic. Si eu sunt curios de "Makarska". Din cele auzite de mine, si Croatia are o problema, similara cu MNE: nu prea sunt plaje cu nisip (fin), iar preturile ar fi mai mari ca in MNE...

In rest, am auzit numai de bine de HR... Chiar si sarbii din Serbia prefera mai nou Croatia. Poate si de ciuda fata de spargerea federatiei cu MNE... smile.gif
voyager4
si eu recomand, ca si Sladjo, pentru cei mai pretentiosi sau care vor sa incerca altceva, sa cerceteze zonele din vecinatatea Budvei, mai putin cunoscute romanilor. Ia cautati, de exemplu, "impresii hotel azimut Milocer" in google -- ptr mine unul cel putin a fost o supriza chiar placuta.
sinf43
CITAT (Sladjo73 @ 24th July 2009, 19:59) *
Legate de parerile pro si contra Muntenegru... Ba ca-i fain, ba ca-i naspa... Mai ales ca in ultimele posturi lumea e nemultumita de conditiile din MNE...

O ipoteza ar fi ca cei "contra" au tot vizitat pina acuma doar destinatii de 4 sau 5 stele si acuma - poate si datorita crizei financiare - au incercat ceva mai "low cost" si sunt dezamagiti ca Budva/MNE nu se ridica la pretentiile destinatiilor din trecut... Frustrare?... Poate si asta (departe de mine gandul de a jigni pe careva!)...

Budva (in particular) si Muntenegru (in general) nu sunt destinatii de 4 sau 5 stele, sunt destinatii turistice pentru "publicul larg" care nu are bani pentru vacante de lux. Iar conditiile (de cazare) sunt "accordingly"... Majoritatea vilelor sunt curate si ofera conditii decente, la preturi decente. Plajele sunt in general curate (probabil sunt si exceptii), peisajele sunt frumoase, apa este curata.

Unii ar spune ca in trecut era mai ieftin... Dar multe chestii au fost mai ieftine in trecut, nu-i asa?...

Ca sa compar Muntenegru cu o destinatie turistica "clasica", am sa ma refer la Grecia. Ei bine, sunt multe locatii din Grecia care nu sunt cu nimic deasupra conditiilor din Muntenegru. Am fost in 2003 in Paralia si in 2007 in Zakynthos, deci vorbesc in cunostinta de cauza. Personal mi-a placut mai mult Paralia (de atunci) decat Budva, insa statiunea Alykanas de pe insula mi s-a parut cam la acelasi nivel cu Budva, ba chiar sub. Am vazut si acolo spatii neintretinute, mizerie, in hotel (de 4*!) se facea curat rar, la fel de rar schimbau si prosoapele. Mincarea nu era deloc grozava.

Si acolo au fost excursii in care simteai ca esti tzapit, mai ales din cauza pretului cam piperat... Mare reclama pentru "grotele albastre", insa nu era mare brinza, odata ajuns acolo... Seara greceasca?... Da, multi turisti ingramaditi ca sardelele intr-un restaurant, ceva papa ieftin de bagat sub nas, ceva muzica si dans grecesc...

Iar grecii lasau impresia de popor lenes, guraliv si certaret...

Singurul plus major al Greciei sunt plajele cu nisip adevarat. Dar (precum au subliniat aproape toti de pe forum) peisajele din Muntenegru sunt mai atractive. Oricum, comparatia poate fi usor fortata, pentru ca MNE are o lungime a tarmului incoparabil mai mica decat au grecii.

Si o recomandare pentru cei care nu au gasit luxul cautat in Muntenegru: daca vreti lux (macar de 4* "adevarate"), mergeti la hotelurile din Becici. Eu am incercat anul trecut unul din ele (Iberostar Belevue) si nu am regretat. Camere curate, curatenie exemplara zilnica, mobilier ok, all-inclusive, mincare multa, variata si buna, mini-club pentru copii, gradini bine ingrijite cu multe flori, trei piscine, programe de animatie pentru adulti si copii, terenuri de tenis. Insa si pretul e pe masura - peste 1500 EUR pentru 2 adulti si un copil de 3 ani (10 nopti, AI). Anul asta nu se (mai) poate, mergem la low-cost, ca e criza... smile.gif

Am scris toate astea in primul rand pentru cei care au rezervat in MNE si s-au speriat citind parerile negative despre aceasta destinatie turistica...

poate in 2003 grecia era cum este muntenegru in 2009.Corect!
Sladjo73
CITAT (voyager4 @ 25th July 2009, 00:02) *
si eu recomand, ca si Sladjo, pentru cei mai pretentiosi sau care vor sa incerca altceva, sa cerceteze zonele din vecinatatea Budvei, mai putin cunoscute romanilor. Ia cautati, de exemplu, "impresii hotel azimut Milocer" in google -- ptr mine unul cel putin a fost o supriza chiar placuta.

Wow... In afara de plaja care pare a fi cu pietricele, in rest ce pot sa zic... Decat inca o data "wow"!
Insa e foarte scump... mellow.gif

Site-ul hotelului: http://www.hotel-azimut.com/hotel.htm
Preturi: http://www.hotel-azimut.com/doc/Prices.pdf

Ai fost acolo, voyager?
voyager4
CITAT (Sladjo73 @ 25th July 2009, 14:39) *
Wow... In afara de plaja care pare a fi cu pietricele, in rest ce pot sa zic... Decat inca o data "wow"!
Insa e foarte scump... mellow.gif

Site-ul hotelului: http://www.hotel-azimut.com/hotel.htm
Preturi: http://www.hotel-azimut.com/doc/Prices.pdf

Ai fost acolo, voyager?

Nu, insa a fost o cunostinta, de la ea stiu de hotel - a fost placut impresionata.
Nu m-am uitat peste preturile din linkul indicat de tine, insa mie nu mi s-au parut mari preturile... Hai maricele, dar nu merita? ofera mult peste conditiile uzuale pe care le gasesti in Budva.
haplea82
CITAT (angelangel @ 24th July 2009, 21:25) *
am fost acum 2 ani in Budva si mi-a placut atat peisajul cat si statiunea enorm. Curatenie, palmieri, flori. Nu aveai cum sa te plictisesti. Seara e adevarat ,muzica la maxim la fiecare terasa/discotea, majoritatea find live, dar nu inteleg de ce va deranjeaza lucrul asta. Este o statiune cu viata de noapte, nu recomand pensionarilor care vor liniste si plictiseala. Cat despre mancare, a fost iefinta, in jur de 1-1,5 euro un hamburger sau o felie mare de pizza(acum nu stiu daca s-au mai scumpit mult). Nu cred ca in 2 ani Budva a ajuns sa fie de 2 lei. Haplea din pozele tale nu vad mizerie ci Budva care o stiu.

iti repet personal,nu merg in vacanta ca sa fotografiez gunoiul altora!nu fac parte dintre romanii care circotesc la orice neajuns pe care il vad in strainatate si pt care expresia favorita este"este mai frumos la noi in romania" sau "avem si noi in romania asa ceva"sau orice alta varianta pe care o gasesti tu!
nu muzica m-a deranjat!
pt mine pizza si burgerul nu reprezinta feluri de mincare ,desi uneori ma spurc si eu cu ele!daca vreau sa maninc pizza ieftina ,atunci pot sa mi-o gatesc la mine in bucatarie nu este nevoie sa ma deplasez in muntenegru!
makarska este un oras destul de mare,sper sa reusesti sa te simti bine!vacanta placuta !
Sladjo73
CITAT (haplea82 @ 25th July 2009, 20:54) *
pt mine pizza si burgerul nu reprezinta feluri de mincare ,desi uneori ma spurc si eu cu ele!daca vreau sa maninc pizza ieftina ,atunci pot sa mi-o gatesc la mine in bucatarie nu este nevoie sa ma deplasez in muntenegru!

Chiar n-ai gasit niciun restaurant ca lumea in zona?... huh.gif

Ma mir, de obicei lumea e multumita de mincarea de prin restaurantele din Budva/litoralul MNE... Bine, e clar ca nu pentru 1-2 EUR, ci de pe la 10-15EUR, dar asta nu cred ca e o problema majora, ca si la noi prin restaurante preturile sunt similare, si aici ma refer la preturile restaurantelor din orase, nu de pe litoral, unde ma astept sa fie ceva mai scump.
haplea82
hai ca ne aburim degeaba.....
relugurita
CITAT (sinf43 @ 20th July 2009, 20:18) *
Ieri m-am intors dintr-un circuit de 2 saptamani muntenegreu -(ferry) italia - elvetia- germania - romania. Despre muntenegru...bine ca am stat doar 3 zile atat mai pot spune...ce au stricat romanii auzi..cand ei n-aveaua asfaltata faleza in bar..budva varful lor e eforie al nostru..kotor..e ceva de el .podgorica = targoviste...eu nu ma asteptam sa fie grecia, turcia, de altele nici nu se mai pune vorba..dar macar la fel ca bulgarii sau mai frumos ca-n romania..dar... Nu mai spun de singurele 2 ferry ale lor de acum 20 de ani, pe 1 noapte 2 pers aproape 600 E cu nici un fel de conditie , nici macar caldura.In schimb mi-au placut preturile in statiuni..super ieftin totul. Oricum a meriat incercat macar ptr drumul pana acolo..asta face totul wink.gif) Vacante frumoase tuturor! Nu am poze sub 3Mb asa ca imi pare rau ca nu pot sa pun cateva smile.gif

Din cate povestesti tu se pare ca sti foarte bine litoralul romanesc, iar daca te-a deranjat ceva este faptul ca poti gasi conditii net superioare turismului romanesc, asa ca iti dau un sfat stai acasa si sparge seminte pe plaja de la mamaia cu toti taranii care si-au vandut terenuri si peste noapte au trecut de la caruta la Q7 si pe deasupra se mai cred si "ARISTOCRATI" tongue.gif
chrismontora
O sa plec si eu in Budva si un posibil traseu pare Bucuresti - Giurgiu/Ruse - Sofia - Nic - Pristina - Podgorica - Budva. A fost cineva pe acest traseu?
hellrider
CITAT (chrismontora @ 27th July 2009, 13:34) *
O sa plec si eu in Budva si un posibil traseu pare Bucuresti - Giurgiu/Ruse - Sofia - Nic - Pristina - Podgorica - Budva. A fost cineva pe acest traseu?

Ai chef de senzatii tari?
Uita de Kosovo, mai ales ca acest stat nu a fost recunoscut nici de Romania nici de Serbia, teoretic, la intoarcere, daca intri din Muntenegru in Kosovo si apoi in Serbia, sarbii au tot dreptul sa te acuze de trecere frauduloasa a frontierei....
Ia traseul clasic pe la Portile de Fier.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.