Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

iustinsom

buna tuturor,vreau sa plecam si n oi in Muntenegru prin Serbia si am o intrebare la toti cei care au fost recent.
Pe asigurarea mea este trecuta SRB dar nu gasesc nicaieri MK(Muntenegru),cei de la leasing mi-au spus ca este valabila si in Mentenegru dar le-am cerut sa-mi spuna in ce baza si au uitat sa-mi mai raspunda.Pana ajung la o agentie Astra poate ma poate lamurii cineva care a fost recent cum sta treaba cu asigurarea.
Multumesc tuturor!
CITAT (anonima1 @ 19th July 2009, 22:03) *
Iti dau dreptate,anul trecut ne-a oprit in Serbia pt depasirea vitezei,cei 2 politisti nu au vrut sa ia mita ,a trebuit sa platim amenda, in ultima localitate sarba inainte de Portile de Fier
Distractia a fost ca trebuia platita amenda in moneda lor si am fost la primul abc unde ne-a schimbat euro-dinari sarbi

iustinsom
buna tuturor,

Merg si eu in Muntenegru , am o intrebare pentru toti cei care au fost recent in legatura cu asiguarea RCA.
Pe polita mea nu este trecut decat SRB iar cei de la leasing spun ca este valabila si pe Muntenegru.Pana ajung la o agentie Astra m-a poate lamurii totusi cineva cum este cu asigurarea.
Multumesc !!!

haplea82
CITAT (sinf43 @ 20th July 2009, 20:18) *
Ieri m-am intors dintr-un circuit de 2 saptamani muntenegreu -(ferry) italia - elvetia- germania - romania. Despre muntenegru...bine ca am stat doar 3 zile atat mai pot spune...ce au stricat romanii auzi..cand ei n-aveaua asfaltata faleza in bar..budva varful lor e eforie al nostru..kotor..e ceva de el .podgorica = targoviste...eu nu ma asteptam sa fie grecia, turcia, de altele nici nu se mai pune vorba..dar macar la fel ca bulgarii sau mai frumos ca-n romania..dar... Nu mai spun de singurele 2 ferry ale lor de acum 20 de ani, pe 1 noapte 2 pers aproape 600 E cu nici un fel de conditie , nici macar caldura.In schimb mi-au placut preturile in statiuni..super ieftin totul. Oricum a meriat incercat macar ptr drumul pana acolo..asta face totul wink.gif) Vacante frumoase tuturor! Nu am poze sub 3Mb asa ca imi pare rau ca nu pot sa pun cateva smile.gif

total de acord cu tine,doar ca eu am facut prostia sa stau 12 zile in muntenegru,pina sa ma hotarasc sa trec in croatia!
mult laudata budva este o statiune de 2 lei,care are in plus fata de orice statiune romaneasca ,o apa destul de limpede,si un peisaj mai interesant!in rest manelisti ca la noi,mizerie cit cuprinde si mirosuri pestilentiale acolo unde te astepti mai putin,se maninca ieftin ,daca numesti mincare plescavita ,pizza la felie si burger-ul,dar unde preparatele din peste si fructe de mare sint mai scumpe decit in croatia!marea majoritate a turistilor sint sirbi si muntenegreni,popoare destul de mindre ,dar mult prea galagioase si needucate pt gusturile mele,in sensul ca in mod normal ii vezi aruncind mizeria pe jos pe plaja,fie chiar si pampersul copilului mic,aruncind tigara in mare ,petul,ambalajul de la mincare,facind curatenie in masina si aruncind mizeria pe strada,ce mai ,mai ceva ca la noi atunci cind dai de neamuri proaste in adevaratul sens al cuvintului!in plus in muntenegru am vazut pt prima data in viata mea familii de tigani(boriti)facind plaja si asta pe renumita plaja jazz si asta in zile diferite !
ulcinj ,un oras interesant,f dinamic,plaja mare(veliki) fiind chiar mare,eu personal am mers pe plaja(subdiviziune a veliki)ivana care se afla chiar pe malul drept al riului bojana,riu care are o apa incredibil de limpede !dupa circa 20 minute de baie in mare am vazut o piele de animal(oaie, capra?)pe care o purtau valurile in lungul plajei in directia riului ,adica valurile ereau destul de mari si respectiva piele inainta in directia riului destul de repede!normal ca am iesit din apa,ne-am imbracat si am plecat!in zona sint f multi tintari,dar pt cei ce iubesc sfintu gheorghe recomand.plaja este cu nisip in zona ulcinj,un nisip mai mare si de culoare aproape neagra,care se spala f greu de pe corp!orasul vechi din ulcinj este destul de interesant ,asta daca faci abstractie de peturile si alte gunoaie aruncate cam peste tot,dar in special pe platoul format in dreptul intrarii si zidul exterior inspre mare!
in albania ,in skoter(sau cum se scrie) nu are rost sa mergeti,este deprimanta saracia sint cozi destul de mari in vama pt ca se verifica seriile masinilor ,pasapoarte la singe,asa ca dureaza destul de mult (asa a fost cind am mers eu) albanezii (populatia) oameni f saritori si dornici sa ajute!
sveti -stefan ,asta da este o statiune destul de cocheta,plaja care incepe cu un pietris destul de mare si se termina linga insula cu(aproape)nisip!nu pot sa dau prea multe detalii despre ea deoarece am fost exact cind s-a sfirsit perioada de ploi de acum 2 saptamini(PRIMA ZI ADEVARAT CU SOARE ,DE DIMINEATA PINA SEARA)si erea f curata si extrem de nepopulata!pare sa fie ceva mai deosebit!insula nu se poate vizita
am mai fost cazat in stoliv ,la 7-8 km de kotor,plaja in fata vilei,de pietris ,asa cum imi place,apa extrem de limpede,f calda dar din cind in cind apareau si ceva alge(in sensul de smocuri f mici sau frunze care semanau f mult cu frunza de griu)totul bun si frumos daca nu ar fi existat omniprezentii turisti sirbi!de aici mizerie pe plaja,parinti care-si chinuiau odrasla de 1 an in a o convinge sa intre in apa ,cu chiraiturile si plinsetele de rigoare +risul mindru al tatalui de prostia care o afisa,miros de pipi pe plaja in anumite locuri,de aici necesitatea de a te trezi de dimineata pt a ocupa un loc bun si inca alte neajunsuri provocate de acestia(trintit de usi,chiraituri pe casa scarii etc)!pe plaja respectiva (circa 20-30 m/3m latime) ne "inghesuiam " 15 max 20 persoane!
am mai stat in "superba" statiune canj pe linga care statiunile romanesti par adevarate paradisuri,sau cel putin asa erau in vremea cind le frecventam!
am vizitat kotor,orasul vechi destul de bine conservat si frumos,nelipsita mizerie,nelipsitul miros de pipi pe stradutele mai putin circulate,pubele de gunoi pline,dar totusi merita vizitat!la fel merita facut si turul zidurilor de aparare ale cetatii,desi este un parcurs destul de epuizant!despre acest tur ,pot sa va spun ca in orice tara din europa el ar fi permis doar in prima sa parte ,pina la biserica!aceasta portiune a fost restaurata(cu bani ai cetatenilor USA) in sensul ca exista trepte peste tot!de la biserica la fortareata,in orice tara din europa accesul ar fi interzis pe motiv de periculozitate!asta chiar si in romania!in muntenegru insa exista panouri care te avertizeaza ca traseul este periculos sau f periculos,nu exista balustrade de protectie,in multe zone treptele de piatra au disparut asa ca urci pe sparturi de piatra iar zonele interzise sint demarcate si "blocate" cu ceva banda de folie(polietilena,"celofan") de tipul celei folosite de politie pt a demarca locul crimei(in fapt in mne banda respectiva purta insemnele companiei de electricitate si probabil erea folosita pt a marca pozitia unui cablu electric subteran)!perast,risan si tivat orasele frumoase care merita a fi vizitate,in special risan!nu mergeti sa vizitati mozaicul roman,nu merita,in schimb desenele rupestre ,da!
atentie mare ,nu exista bancomate decit in orasele mari!in stoliv sau canj nu exista banca asa ca era necesar sa te deplasezi in bar sau petrovac in cazul stoliv sau tivat kotor in cazul stoliv,lucru destul de neplacut!
soseaua ce leaga tivat de kotor,pe malul marii, este extrem de ingusta
zabliak statiune de munte banala(chiar urita) pe timpul verii !drumul dintre zabliak si potgorita(indicat de igo-8)in prima lui parte (circa 40 km zabliak-bukovica-boan-rasko) este extrem de periculos,f ingust, fara parapeti de protectie si f putin circulat(am intilnit doar o masina)
canionul tara intre mojkovac-rasova(in fapt pina la podul care apare in toate prezentarile ) nu merita decit daca doriti sa faceti rafting!culoarea tarei este extraordinara
cind am ajuns in croatia (mlini intre cavtat si dubrovnik)mi-a revenit zimbetul pe buze!
concluzie personala,muntenegru este o tara f frumoasa pacat ca este locuita!este un loc care merita ,in anumite puncte,sa fie vizitat,bifat pe lista si sa nu te mai intorci niciodata!
Sladjo73
CITAT (haplea82 @ 22nd July 2009, 19:54) *
total de acord cu tine,doar ca eu am facut prostia sa stau 12 zile in muntenegru,pina sa ma hotarasc sa trec in croatia! mult laudata budva este o statiune de 2 lei, care are in plus fata de orice statiune romaneasca ,o apa destul de limpede,si un peisaj mai interesant!

De unde venirati "acilea" pe forum, bah frate, pina anu' trecut toata lumea "erea" multumita de Budva & MNE, deodata toti o/le considera de "2 lei"... scratchchin.gif

CITAT (iustinsom @ 22nd July 2009, 18:20) *
buna tuturor,
Merg si eu in Muntenegru , am o intrebare pentru toti cei care au fost recent in legatura cu asiguarea RCA.
Pe polita mea nu este trecut decat SRB...

Salut! La mine este la fel, in tabelul cu codurile tarilor este trecut doar SRB, insa in pagina din dreapta scrie un comentariu "raspunderea asiguratorului prevazuta in documentele de asigurare eliberate pt Serbia este limitata la aria geografica a Rep Muntenegru si acele arii geografice ale Serbiei care sunt sub controlulul Rep Serbia"...

Nota: MK este codul Macedoniei, MNE este codul pentru Muntenegru.
radurobertin
total de acord cu tine,doar ca eu am facut prostia sa stau 12 zile in muntenegru,pina sa ma hotarasc sa trec in croatia!
mult laudata budva este o statiune de 2 lei,care are in plus fata de orice statiune romaneasca ,o apa destul de limpede,si un peisaj mai interesant!in rest manelisti ca la noi,mizerie cit cuprinde si mirosuri pestilentiale acolo unde te astepti mai putin,se maninca ieftin ,daca numesti mincare plescavita ,pizza la felie si burger-ul,dar unde preparatele din peste si fructe de mare sint mai scumpe decit in croatia!marea majoritate a turistilor sint sirbi si muntenegreni,popoare destul de mindre ,dar mult prea galagioase si needucate pt gusturile mele,in sensul ca in mod normal ii vezi aruncind mizeria pe jos pe plaja,fie chiar si pampersul copilului mic,aruncind tigara in mare ,petul,ambalajul de la mincare,facind curatenie in masina si aruncind mizeria pe strada,ce mai ,mai ceva ca la noi atunci cind dai de neamuri proaste in adevaratul sens al cuvintului!in plus in muntenegru am vazut pt prima data in viata mea familii de tigani(boriti)facind plaja si asta pe renumita plaja jazz si asta in zile diferite !
ulcinj ,un oras interesant,f dinamic,plaja mare(veliki) fiind chiar mare,eu personal am mers pe plaja(subdiviziune a veliki)ivana care se afla chiar pe malul drept al riului bojana,riu care are o apa incredibil de limpede !dupa circa 20 minute de baie in mare am vazut o piele de animal(oaie, capra?)pe care o purtau valurile in lungul plajei in directia riului ,adica valurile ereau destul de mari si respectiva piele inainta in directia riului destul de repede!normal ca am iesit din apa,ne-am imbracat si am plecat!in zona sint f multi tintari,dar pt cei ce iubesc sfintu gheorghe recomand.plaja este cu nisip in zona ulcinj,un nisip mai mare si de culoare aproape neagra,care se spala f greu de pe corp!orasul vechi din ulcinj este destul de interesant ,asta daca faci abstractie de peturile si alte gunoaie aruncate cam peste tot,dar in special pe platoul format in dreptul intrarii si zidul exterior inspre mare!
in albania ,in skoter(sau cum se scrie) nu are rost sa mergeti,este deprimanta saracia sint cozi destul de mari in vama pt ca se verifica seriile masinilor ,pasapoarte la singe,asa ca dureaza destul de mult (asa a fost cind am mers eu) albanezii (populatia) oameni f saritori si dornici sa ajute!
sveti -stefan ,asta da este o statiune destul de cocheta,plaja care incepe cu un pietris destul de mare si se termina linga insula cu(aproape)nisip!nu pot sa dau prea multe detalii despre ea deoarece am fost exact cind s-a sfirsit perioada de ploi de acum 2 saptamini(PRIMA ZI ADEVARAT CU SOARE ,DE DIMINEATA PINA SEARA)si erea f curata si extrem de nepopulata!pare sa fie ceva mai deosebit!insula nu se poate vizita
am mai fost cazat in stoliv ,la 7-8 km de kotor,plaja in fata vilei,de pietris ,asa cum imi place,apa extrem de limpede,f calda dar din cind in cind apareau si ceva alge(in sensul de smocuri f mici sau frunze care semanau f mult cu frunza de griu)totul bun si frumos daca nu ar fi existat omniprezentii turisti sirbi!de aici mizerie pe plaja,parinti care-si chinuiau odrasla de 1 an in a o convinge sa intre in apa ,cu chiraiturile si plinsetele de rigoare +risul mindru al tatalui de prostia care o afisa,miros de pipi pe plaja in anumite locuri,de aici necesitatea de a te trezi de dimineata pt a ocupa un loc bun si inca alte neajunsuri provocate de acestia(trintit de usi,chiraituri pe casa scarii etc)!pe plaja respectiva (circa 20-30 m/3m latime) ne "inghesuiam " 15 max 20 persoane!
am mai stat in "superba" statiune canj pe linga care statiunile romanesti par adevarate paradisuri,sau cel putin asa erau in vremea cind le frecventam!
am vizitat kotor,orasul vechi destul de bine conservat si frumos,nelipsita mizerie,nelipsitul miros de pipi pe stradutele mai putin circulate,pubele de gunoi pline,dar totusi merita vizitat!la fel merita facut si turul zidurilor de aparare ale cetatii,desi este un parcurs destul de epuizant!despre acest tur ,pot sa va spun ca in orice tara din europa el ar fi permis doar in prima sa parte ,pina la biserica!aceasta portiune a fost restaurata(cu bani ai cetatenilor USA) in sensul ca exista trepte peste tot!de la biserica la fortareata,in orice tara din europa accesul ar fi interzis pe motiv de periculozitate!asta chiar si in romania!in muntenegru insa exista panouri care te avertizeaza ca traseul este periculos sau f periculos,nu exista balustrade de protectie,in multe zone treptele de piatra au disparut asa ca urci pe sparturi de piatra iar zonele interzise sint demarcate si "blocate" cu ceva banda de folie(polietilena,"celofan") de tipul celei folosite de politie pt a demarca locul crimei(in fapt in mne banda respectiva purta insemnele companiei de electricitate si probabil erea folosita pt a marca pozitia unui cablu electric subteran)!perast,risan si tivat orasele frumoase care merita a fi vizitate,in special risan!nu mergeti sa vizitati mozaicul roman,nu merita,in schimb desenele rupestre ,da!
atentie mare ,nu exista bancomate decit in orasele mari!in stoliv sau canj nu exista banca asa ca era necesar sa te deplasezi in bar sau petrovac in cazul stoliv sau tivat kotor in cazul stoliv,lucru destul de neplacut!
zabliak statiune de munte banala(chiar urita) pe timpul verii !drumul dintre zabliak si potgorita(indicat de igo-8)in prima lui parte (circa 40 km zabliak-bukovica-boan-rasko) este extrem de periculos,f ingust, fara parapeti de protectie si f putin circulat(am intilnit doar o masina)
canionul tara intre mojkovac-rasova(in fapt pina la podul care apare in toate prezentarile ) nu merita decit daca doriti sa faceti rafting!culoarea tarei este extraordinara
cind am ajuns in croatia (mlini intre cavtat si dubrovnik)mi-a revenit zimbetul pe buze!
concluzie personala,muntenegru este o tara f frumoasa pacat ca este locuita!este un loc care merita ,in anumite puncte,sa fie vizitat,bifat pe lista si sa nu te mai intorci niciodata!

La pretentiile pe care le ai ar trebui sa mergi in Bora Bora sau Dubai!Ar trebui sa fii mai ponderat in afirmatii pentru ca vei influenta oamenii care nu au standardele tale si vor renunta sa se mai duca datorita comentariilor tale apocaliptice!Sunt de acord putin in legatura cu Budva cu tine dar nu pot spune ca e mai rau ca la noi!Probabil ca nu ai copii daca ti se par idioti niste parinti care isi duc copiii la plaja,sau poate copiii tai stau smirna si nu scot un sunet!Am facut o saptamina plaja cu sarbi si muntenegreni la Orahovac si pot sa spun ca au fost civilizati si nu au fost deloc galagiosi,si nu ne-a deranjat nimeni!Dar noi nu am crescut cu guvernanta si nu ne-a deranjat ca a mai plans un copil,sau au facut putina galagie.Si la Kotor nu am simtit mirosuri pestilentiale,iar mancarea a fost destul de buna!E adevarat ca la Dubrovnnik era mai curat si mai aranjat,dar acolo turismul e o industrie si nu pionierat cum e acum in Muntenegru!Nu vreau sa intru in polemica,dar din spusele tale rezulta ca nimic nu e interesant in Muntenegru:nici marea,nici muntele,nici canionul Tara,nimic!
haplea82
CITAT (Sladjo73 @ 22nd July 2009, 20:27) *
De unde venirati "acilea" pe forum, bah frate, pina anu' trecut toata lumea "erea" multumita de Budva & MNE, deodata toti o/le considera de "2 lei"... scratchchin.gif

Salut! La mine este la fel, in tabelul cu codurile tarilor este trecut doar SRB, insa in pagina din dreapta scrie un comentariu "raspunderea asiguratorului prevazuta in documentele de asigurare eliberate pt Serbia este limitata la aria geografica a Rep Muntenegru si acele arii geografice ale Serbiei care sunt sub controlulul Rep Serbia"...

Nota: MK este codul Macedoniei, MNE este codul pentru Muntenegru.

multumesc pt corectura gramaticala!daca ai si argumente pt a combate cele spuse de mine ,insa,te rog sa le prezinti!cert este ca-mi pare rau ca nu am facut fotografii cu "rahati" pe marginea soselei sau cu mormanele de gunoaie sau cu containerele de gunoi de pe marginea strazii pline ochi de gunoi etc,etc pt ca nu am mers in muntenegru pt a gasi defecte ci pt a ma simtii bine , iar neajunsurile prezentate de mine nu sint chestie de subtilitate ci pur si simplu te izbesc !practic oamenii aia traiesc din turism,dar fac asta pt ca turistii dau inca navala peste ei si nu pt ca sint ei gospodari si incearca sa faca lucrurile cit mai bine!de altfel diferentele fata de croatia sint izbitoare!am sa caut printre cele ~2000 de fotografii pt a vedea daca nu mi-a scapat vre-o fotografie in care din gresala sa prind in cadru si mizeria
cit priveste cartea verde ai dreptate,totul este ca politistul muntenegrean sa inteleaga si el limba romana pt ca respectivul comentariu este scris doar in limba romana!
-Zamolx-

Subscriu la multe din cele zise de tine.
Adaug:
-0,5 euro pt o toaleta destul de infecta la Kotor si Budva.
-Gunoaie pe plaja, sau pe langa plaja.
-gunoaie pe marginea drumului (spre deosebire de Serbia, unde totul era de o curatenie impresionanta: pe marginea drumului era tunsa iarba si in creierii muntilor !!! )
-cioburi de sticla pe plaja in diverse locatii.
-prea multe plaje private, goale, dar cu accesul restrictionat.

Dar Muntenegru merita cu adevarat vazuta odata in viata!

CITAT (radurobertin @ 22nd July 2009, 22:28) *
La pretentiile pe care le ai ar trebui sa mergi in Bora Bora sau Dubai!Ar trebui sa fii mai ponderat in afirmatii pentru ca vei influenta oamenii care nu au standardele tale si vor renunta sa se mai duca datorita comentariilor tale apocaliptice!Sunt de acord putin in legatura cu Budva cu tine dar nu pot spune ca e mai rau ca la noi!Probabil ca nu ai copii daca ti se par idioti niste parinti care isi duc copiii la plaja,sau poate copiii tai stau smirna si nu scot un sunet!Am facut o saptamina plaja cu sarbi si muntenegreni la Orahovac si pot sa spun ca au fost civilizati si nu au fost deloc galagiosi,si nu ne-a deranjat nimeni!Dar noi nu am crescut cu guvernanta si nu ne-a deranjat ca a mai plans un copil,sau au facut putina galagie.Si la Kotor nu am simtit mirosuri pestilentiale,iar mancarea a fost destul de buna!E adevarat ca la Dubrovnnik era mai curat si mai aranjat,dar acolo turismul e o industrie si nu pionierat cum e acum in Muntenegru!Nu vreau sa intru in polemica,dar din spusele tale rezulta ca nimic nu e interesant in Muntenegru:nici marea,nici muntele,nici canionul Tara,nimic!

Eu nu compar Muntenegru cu Romania !!! Ei sunt peste noi cu o clasa, cel putin. Drumurile lor nu au gropi. Oamenii lor nu sunt marlani si mojici. Ospatarii lor nu-ti trantesc farfuria in fata. Si, un lucru esential, NU SE FURA! Mi-am lasat pe plaja, langa sezlong, rucsacul cu chei, bani si aparat foto si am plecat in larg o ora cu barca. Nimeni nu s-a atins de lucrurile noastre. Unde poti face asta in Romania?
Dar Croatia este peste Muntenegru si la anul voi reveni in Croatia cu placere...

Sladjo73
CITAT (haplea82 @ 22nd July 2009, 22:33) *
multumesc pt corectura gramaticala!daca ai si argumente pt a combate cele spuse de mine ,insa,te rog sa le prezinti!

Argumente destule gaseti in cele peste 30 de pagini ale acestui topic.
hellrider
......E adevarat ca la Dubrovnnik era mai curat si mai aranjat,...........

Si cand ma gandesc ca acum cativa ani, Dubrovnikul mi se parea mult mai jegos decat Muntenegru........ Prima data cand m-am dus din Budva la Dubrovnik nu stiam cum sa plec de acolo mai repede, era frumos dar mirosurile mult mai grele, jeg si rahati pe strazi, oameni increzuti si cu nasul pe sus.

Deh se schimba vremurile, trebuie sa le multumim rusilor si UE death.gif
Sladjo73

CITAT (haplea82 @ 22nd July 2009, 22:33) *
cit priveste cartea verde ai dreptate,totul este ca politistul muntenegrean sa inteleaga si el limba romana pt ca respectivul comentariu este scris doar in limba romana!

Nu cred ca pe politai il intereseaza cartea verde, mai degraba pe vames si pe cel pe care - eventual - il lovesti. Exista acorduri internationale, exista acorduri intre companiile de asigurari. Eu am avut si anul trecut acelasi tip de CV, de la acelasi asigurator (ASIROM) si n-au fost probleme (la vama cel putin).

CITAT (hellrider @ 22nd July 2009, 23:04) *

Si multumiri speciale NATO... De astia ai uitat... disgust.gif
haplea82
CITAT (-Zamolx- @ 22nd July 2009, 22:55) *
Adaug:
-gunoaie pe marginea drumului (spre deosebire de Serbia, unde totul era de o curatenie impresionanta: pe marginea drumului era tunsa iarba si in creierii muntilor !!! )

Eu nu compar Muntenegru cu Romania !!! Ei sunt peste noi cu o clasa, cel putin. Drumurile lor nu au gropi. Oamenii lor nu sunt marlani si mojici. Ospatarii lor nu-ti trantesc farfuria in fata. Si, un lucru esential, NU SE FURA! Mi-am lasat pe plaja, langa sezlong, rucsacul cu chei, bani si aparat foto si am plecat in larg o ora cu barca. Nimeni nu s-a atins de lucrurile noastre. Unde poti face asta in Romania?
Dar Croatia este peste Muntenegru si la anul voi reveni in Croatia cu placere...

cioburi de sticla sint pe toate plajele pe care am fost eu!pe plaja publica din sveti stefan gasesti in mod normal bucati de "gresie"-placi ceramice,probabil aruncate in mare la vre-o renovare,in fapt soseaua dintre budva si bar este plina pe margine de resturi de materiale de constructie,de mormane de piatra excavate de la vre-o fundatie,de betoane aruncate din autobetoniere pt ca nu mai erau necesare,oricine a fost pe plaja jaz a putut remarca cartierul nou construit deasupra soselei,unde toate resturile ramase la constructie au fost aruncate pe versantul muntelui!
da,mi-ai amintit de toaleta din kotor,de la terasa din stinga intrarii principale in orasul vechi si de tiganii de la intrare si-al lor carton pe care era scris cu pixul 0,50 euro
am mers pe drumuri cu gropi ,cei drept nu drum E
gunoaie sint si in serbia si nu putine!ce-i drept nu sint la marginea strazii ,sau nu sint vizibile din masina!
croatia este peste mult peste muntenegru!si asta cu toate ca poate peisajul este mai frumos si mai spectaculos in muntenegru decit in croatia,dar croatii sint oameni gospodari si tocmai asta lipseste muntenegrului!
eu nici nu ma gindeam sa fac comparatii intre dubrovnik si kotor!daca totul ar fi ok probabil kotor mi-ar placea mai mult decit dubrovnikl!dar din pacate nu este!
dar sa-i lasam pe cei care stiu a face teoria chibritului si care nu pot sa recunoasca si neajunsurile vacantei lor "perfecte"

CITAT (Sladjo73 @ 22nd July 2009, 23:07) *
Nu cred ca pe politai il intereseaza cartea verde, mai degraba pe vames si pe cel pe care - eventual - il lovesti. \

pe cuvint?zici ca pe tine vamesul te controleaza de carte verde?probabil esti tu mai special!
hellrider
CITAT (Sladjo73 @ 22nd July 2009, 23:07) *
Si multumiri speciale NATO... De astia ai uitat... disgust.gif

Da, mai ales. Saracii, nu au avut nici o sansa, li s-a bagat pe gat independenta mintindu-i cu banii ce vor veni de la uniune si ce bine le va fi lor. Eh, pana la urma banii au venit de la rusi si uniunea le-a dat cu piciorul, scopul clar fiind acela de a slabi si mai mult ceea ce mai ramasese din fosta Yugoslavie.

Acum daca ne uitam peste gard, la fratii lor sarbi, astia s-au mentinut verticali, nu au facut concesii si, surpriza, in ultimi 3 ani si-au revenit fantastic, si-au refacut 90% din infrastructura, au absorbit de 10 ori mai multe fonduri europene decat Romania (atentie Serbia nu e in UE laugh.gif laugh.gif ), deja isi permit luxul de a se ingriji de aspect ( ase vedea postul de mai sus cu iarba tunsa de pe langa drum) si incet redevin ceea ce au fost odata. Sa mai zica cineva ca in ziua de azi verticalitatea politica este desueta.
haplea82
CITAT (hellrider @ 22nd July 2009, 23:04) *
Si cand ma gandesc ca acum cativa ani, Dubrovnikul mi se parea mult mai jegos decat Muntenegru........ Prima data cand m-am dus din Budva la Dubrovnik nu stiam cum sa plec de acolo mai repede, era frumos dar mirosurile mult mai grele, jeg si rahati pe strazi, oameni increzuti si cu nasul pe sus.

tot ii dati cu rusii in muntenegru!cred ca voi confundati sirbii cu rusii!e drept am vazut si ceva rusi,dar in nici un caz ca avind o proportie mare in numarul turistilor!
hellrider
CITAT (haplea82 @ 22nd July 2009, 23:25) *
da,mi-ai amintit de toaleta din kotor,de la terasa din stinga intrarii principale in orasul vechi si de tiganii de la intrare si-al lor carton pe care era scris cu pixul 0,50 euro

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Teapa! Vezi ca in oras pe una din stradute este un WC public absolut gratuit si care nu numai ca e curat dar este si amenajat la standarde foarte inalte.
daniborca
CITAT (iustinsom @ 22nd July 2009, 18:20) *
buna tuturor,

Pe polita mea nu este trecut decat SRB iar cei de la leasing spun ca este valabila si pe Muntenegru.Pana ajung la o agentie Astra m-a poate lamurii totusi cineva cum este cu asigurarea.
Multumesc !!!

e ok cu asigurarea
haplea82

eu mi-am prezentat doar parerile mele!si le-am prezentat pt ca si eu am fost influentat de parerile altora expuse pe forum,pareri care prezentau doar aspectele placute,uitind insa sa aminteasca de cele neplacute!eu am incercat sa prezint lucrurile cit mai mai aproape de adevar cu putinta!nu am fost crescut cu bona,dar nu mi se pare normal sa arunci pampersul pe marginea plajei,sau sa-ti pui copilul sa faca pisu pe plaja,sa maninci si sa arunci ambalajele pe nisip,sa fumezi si sa scrumezi in apa iar la final sa arunci chistocul in apa ,sa cureti marul pt plod de coaja pe plaja si cind nu-l mai maninca sa-l arunci in apa!iar astia erau sirbi din belgrad(dupa numar) si muntenegreni !
nu am trimis pe nimeni in dubai,care apropo in nici un caz nu este raiul pe pamint decit doar daca esti indragostit de turnuri de otel si sticla sau vrei sa-ti cumperi telefon bengos la superpret,am spus doar camuntenegru este o tara care are peisaje deosebite ,budva in schimb nu are nimic a face cu asta,dar are foarte multe neajunsuri!
toti vorbeau de preturi ultra mici fata de croatia,ceea ce este fals!da,berea este mai ieftina,si poti sa maninci o mare varietate de mincaruri tip fast-food,pentru cine este fan,in rest preturile la restaurante sint in general la acelasi nivel cu croatia iar in ceea ce priveste mincarurile bazate pe fructe de mare sau peste chiar mai scumpe!
turismul nu este pionierat in muntenegru,nu stiu de unde ati scos-o pe asta!

CITAT (hellrider @ 22nd July 2009, 23:29) *
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Teapa! Vezi ca in oras pe una din stradute este un WC public absolut gratuit si care nu numai ca e curat dar este si amenajat la standarde foarte inalte.

pe una din stradute in dreapta ,imediat cum treci de casa aia alba.... rolleyes.gif prietene n-ai priceput ideea !nu este vorba de bani,nu cei 0,5 euro au contat,daca vroiam sa fac economie la wc stateam acasa ca-l aveam relativ gratis!este vorba de starea de fapt la fata locului!iar asta nu este asa de roza cum o prezentati 2-3 dintre voi!in fapt nu este chiar deloc,iar asemanarile cu romania,in ceea ce priveste civilizatia si nu natura,sint f puternice!
-Zamolx-
Oricum, important este sa vezi odata in viata, cel putin, Muntenegru ! Merita, cu toate neajunsurile.
Iar daca ar fi sa aleg intre o saptamana in Mamaia si una in Przno, alegerea e simpla : Muntenegru!!! smile.gif
sinf43
mult laudata budva este o statiune de 2 lei,care are in plus fata de orice statiune romaneasca ,o apa destul de limpede,si un peisaj mai interesant!in rest manelisti ca la noi,mizerie cit cuprinde si mirosuri pestilentiale acolo unde te astepti mai putin,se maninca ieftin ,daca numesti mincare plescavita ,pizza la felie si burger-ul,dar unde preparatele din peste si fructe de mare sint mai scumpe decit in croatia!marea majoritate a turistilor sint sirbi si muntenegreni,popoare destul de mindre ,dar mult prea galagioase si needucate pt gusturile mele,in sensul ca in mod normal ii vezi aruncind mizeria pe jos pe plaja,fie chiar si pampersul copilului mic,aruncind tigara in mare ,petul,ambalajul de la mincare,facind curatenie in masina si aruncind mizeria pe strada,ce mai ,mai ceva ca la noi atunci cind dai de neamuri proaste in adevaratul sens al cuvintului!in plus in muntenegru am vazut pt prima data in viata mea familii de tigani(boriti)facind plaja si asta pe renumita plaja jazz si asta in zile diferite ! ulcinj ,un oras interesant,f dinamic,plaja mare(veliki) fiind chiar mare,eu personal am mers pe plaja(subdiviziune a veliki)ivana care se afla chiar pe malul drept al riului bojana,riu care are o apa incredibil de limpede !dupa circa 20 minute de baie in mare am vazut o piele de animal(oaie, capra?)pe care o purtau valurile in lungul plajei in directia riului ,adica valurile ereau destul de mari si respectiva piele inainta in directia riului destul de repede!normal ca am iesit din apa,ne-am imbracat si am plecat!in zona sint f multi tintari,dar pt cei ce iubesc sfintu gheorghe recomand.plaja este cu nisip in zona ulcinj,un nisip mai mare si de culoare aproape neagra,care se spala f greu de pe corp!orasul vechi din ulcinj este destul de interesant ,asta daca faci abstractie de peturile si alte gunoaie aruncate cam peste tot,dar in special pe platoul format in dreptul intrarii si zidul exterior inspre mare!

Apa defapt e murdara in budva,cel putin asa era acum 2 saptamani, tiganii veneau si cerseau la masina, nu erau numai pe plaja, insa au venit la mine si tigani romani sa cerseasca mi-au repetat de 3 ori ca sunt din Satu' Nou smile.gif)...gunoaie sunt si-n milano..ce sa mai vorbim despre muntenegru.Pe plaja am auzit vorbindu-se romaneste, erau vreo 3 familii, erau ok..si tot n-am inteles de ce astia au euro in saracia lor si noi..cucu..
Aaa...si la ei gulasul inseamna paste fainoase nescurse,cu un sos din plic, si trantite in farfurie?? asa stiu ei sa faca turism?? Am fost si la raul bojana..foste buna mancarea acolo..am mancat pe cinste la un restaurant numai specific de peste dar si scump,60 E...langa e o tabara de nudisti spre albania, un tacanit tipul de la bariera, nu m-a lasat sa intorc masina, ii era frica ca ma duc la nudisti smile.gif)

CITAT (haplea82 @ 22nd July 2009, 23:27) *
tot ii dati cu rusii in muntenegru!cred ca voi confundati sirbii cu rusii!e drept am vazut si ceva rusi,dar in nici un caz ca avind o proportie mare in numarul turistilor!

sunt rusi in muntenegru destui...eu am intrat in vorba cu un muntenegrean si era pur convins ca-s rus..

CITAT (-Zamolx- @ 22nd July 2009, 22:55) *
Adaug:

Ba ar fi bine sa-l compari...fara sosele...ok mergi pe ele pana acolo..dar compara litoralul..cum sa fie c-o clasa peste noi?? poate cu 2 sub.. Sunt sigur ca peste 5 ani..or sa fie cum suntem noi acum,pe litoral. Si nu-ti trantesc farfuria in fata?? mie cred ca mi-ai adus un ospatar si supa si felul 2 in mai putin de 15 minute..zici ca eram la curse
-Zamolx-
CITAT (sinf43 @ 23rd July 2009, 12:17) *
sunt rusi in muntenegru destui...eu am intrat in vorba cu un muntenegrean si era pur convins ca-s rus..

Confirm. e plin de rusi. Am vorbit cu un muntenegrean, si zicea ca rusii cumpara masiv in Muntenegru hoteluri...
CITAT (sinf43 @ 23rd July 2009, 12:17) *
Ba ar fi bine sa-l compari...fara sosele...ok mergi pe ele pana acolo..dar compara litoralul..cum sa fie c-o clasa peste noi?? poate cu 2 sub.. Sunt sigur ca peste 5 ani..or sa fie cum suntem noi acum,pe litoral. Si nu-ti trantesc farfuria in fata?? mie cred ca mi-ai adus un ospatar si supa si felul 2 in mai putin de 15 minute..zici ca eram la curse

Nu am auzit manele in Muntenegru...
Seara este liniste in statiune.
Conditiile de cazare sunt mai bune.
Drumurile sunt si fara gropi si mai spectaculoase... Pt mine conteaza calitatea drumului, pt ca sunt departe de Marea Neagra...
Si, NU SE FURA pe plaja, in camere, in magazine, etc...
Deci sunt peste noi cu o clasa, cel putin. Daca nu crezi, mergi la Mamaia.
sinf43
CITAT (-Zamolx- @ 23rd July 2009, 13:05) *
Confirm. e plin de rusi. Am vorbit cu un muntenegrean, si zicea ca rusii cumpara masiv in Muntenegru hoteluri...

Nu am auzit manele in Muntenegru...
Seara este liniste in statiune.
Conditiile de cazare sunt mai bune.
Drumurile sunt si fara gropi si mai spectaculoase... Pt mine conteaza calitatea drumului, pt ca sunt departe de Marea Neagra...
Si, NU SE FURA pe plaja, in camere, in magazine, etc...
Deci sunt peste noi cu o clasa, cel putin. Daca nu crezi, mergi la Mamaia.

EU am auzit muzica romanesca in muntenegru, nu manele, cred ca era intr-un restaurant.
Cazarea e la fel si-n mamaia.E buna.In camare nu se fura nicaieri.
Si e normal sa fie muzica ptr distractie.
radurobertin
CITAT (sinf43 @ 23rd July 2009, 13:56) *
EU am auzit muzica romanesca in muntenegru, nu manele, cred ca era intr-un restaurant.

Probabil ca tu ai dormit la Iaki in Mamaia daca ai dormit in conditii asa bune!Eu nu am vazut tigani sa cerseasca in Muntenegru in afara celor de la intrarea in Kotor!Si pe plaja nu a venit nici un tigan sa-mi vanda namol sau porumb fiert!La Budva am vazut un fotograf cu maimuta,dar in Kotor nu o sa vezi asa ceva!Budva am mai spus si eu ca seamana cu Mamaia sau Eforie,dar nu e mai groaznic ca la noi!Am dormit acum 2 ani la hotel Bran la eforie,si apa de la dus se scurgea pe sub usa in camera,iar camera era mai mult un hol cu paturile puse pe lungime si mobila de pe vremea lui Ceausescu!La Jupiter cand am fost peste tot era mancarea veche,si eu si fetita mea ne-am deranjat la stomac pentru cateva zile!Anul trecut a fost ceva mai bine la Mamaia,dar mobila era tot veche de20-30 de ani,in schimb era pe la mijlocul Mamaiei si nu era aglomerat,iar camera era curata!In Muntenegru am dormit la o vila privata a unei englezoaice de pe ownerdirect.co.uk si a fost super:90 mp,finisaje aproape de lux,bucatarie utilata ,si am platit la fel ca la Mamaia,anul trecut!Probabil ca daca dormi si la ei in fostele hoteluri comuniste e la fel ca la noi!
adriancozma
Salut!

spuneti-mi va rog o ruta spre Budva, Muntenegru, care sa fie deosebita din punct de vedere al privelistilor.

multumesc!
adrian
-Zamolx-

Ma refeream la manelele alea ingrozitoare pe care le auzi peste tot... Nu la muzica discreta dintr-un restaurant.

Dar la Mamaia se fura pe plaja. Si prin magazine. Nu?

Daca te referi la muzica data la maxim noaptea, atunci aia nu e distractie...
Daca tu asa te distrezi, atunci du-te linistit in continuare la Mamaia.
haplea82
muzica romaneasca am auzit si eu in discoteca!sistem...!muzica pe mine nu m-a deranjat niciunde in muntenegru,iar smecheri care asculta muzica in masina cu volumul la maxim nu am vazut decit unul!sint in schimb multi smecheri care circula fara numere de inmatriculare !
oameni buni,sa ne intelegem ,muntenegru are peisaje de vis,are munte care "pica" in mare,are un tarm interesant,are plaje frumoase,are lacuri si riuri incredibil de limpezi ,in cazul ultimelor chiar si la varsarea in mare,are constructii vechi incredibil de frumoase(kotor de ex),natura a fost deosebit de darnica cu acest stat!in muntenegru "OMUL" este problema,dar si asa nu va asteptati sa fie mai rau decit in romania!cazare gasiti la standarde destul de inalte,diferenta fata de croatia constituind-o in general aranjamentele florale din curtile vilelor,care in croatia sint de vis iar in muntenegru la nivel mediocru(gen romania)
nu ascultati laudele unora care prezinta budva ca si raiul pe pamint ,pt ca nu este,este o statiune f banala care beneficiaza de un tarm caracteristic adriaticii!pe mine personal nu ma intereseaza birfele cu privire la citi milionari in euro detin proprietati in budva ,sau cite "hoteluri" cumpara investitorii rusi sau cit de mult se construieste in budva pt ca nu asta caut eu sa gasesc!pe mine nu ma intereseaza daca madona a cintat sau nu pe plaja jaz din budva pt ca sint convins ca a facut-o pe o suma consistenta!pentru mine calitativ budva este mult sub satele-"statiune" din dalmatia croata!
pe mine nu ma intereseaza ca,canionul tara este cel mai adinc canion din europa,nu ma intereseaza statistica!pe mine ,vizual , mul;t mai mult m-a impresionat canionul format de riul moraca,care mare parte se afla de-a lungul drumului european pe care il urmeaza romanii in muntenegru pina in podgorica,si nu prea am gasit pe nimeni dintre cei ce au postat pe forum sa-l vorbeasca de bine!ca unul care a mers in lungul canionului tara intre mojkovac si rasova ,adica pina la renumitul si mult fotografiatul pod peste tara eu pot spune ca nu s-a ridicat la nivelul laudelor de pe forum sau din materialele de prezentare turistice!eu personal ma asteptam la ceva mai mult,iar singurul lucru cu adevarat deosebit(dar nu mult diferit ,chiar insesizabil fata de culoarea riului moraca ),a fost culoarea apei, canionul in sine a fost chiar banal !nu acelasi lucru pot spune despre canionul moraca intre meduriecje si podgorica care are portiuni superbe cu o coloristica deosebita!
eu nu vreau sa stric vacanta nimanui,dar ,parerea mea este ca muntenegru merita doar vizitat si atit iar ca si concediu la mare croatia are mult mai mult de oferit!eu personal eu personal pot spune ca m-am simtit mintit de cei ce au adus pe acest forum numai cuvinte de lauda pt muntenegru ,uitind insa sa ne prezinte si partile negative!
sper ca miine sa pot sa gasesc si ceva timp liber pt a posta fotografii din locurile vizitate!nu va speriati ,nu fac in nici un caz parte dintre cei ce merg in concedii doar pt a critica locurile si lucrurile pe care le vad si in nici un caz nu doresc sa fotografiez gunoaiele altora,am fotografiat doar lucruri care m-au impresionat in bine si slava domnului am facut circa 1700 de fotografii in muntenegru!
pt cei ce tin neaparat sa" judece" parerile mele venind cu argumente gen "du-te in bora-bora" tin sa le precizez ca de circa 15 ani meseria mea este de "marinar" calitate in care am vazut f multe locuri din lume,am vazut de la mizerie mai mare dect isi pot imagina multi dintre noi pina la locuri deosebit de "deosebite"
radurobertin
CITAT (haplea82 @ 23rd July 2009, 18:38) *
muzica romaneasca am auzit si eu in discoteca!sistem...!muzica pe mine nu m-a deranjat niciunde in muntenegru,iar smecheri care asculta muzica in masina cu volumul la maxim nu am vazut decit unul!sint in schimb multi smecheri care circula fara numere de inmatriculare !
oameni buni,sa ne intelegem ,muntenegru are peisaje de vis,are munte care "pica" in mare,are un tarm interesant,are plaje frumoase,are lacuri si riuri incredibil de limpezi ,in cazul ultimelor chiar si la varsarea in mare,are constructii vechi incredibil de frumoase(kotor de ex),natura a fost deosebit de darnica cu acest stat!in muntenegru "OMUL" este problema,dar si asa nu va asteptati sa fie mai rau decit in romania!cazare gasiti la standarde destul de inalte,diferenta fata de croatia constituind-o in general aranjamentele florale din curtile vilelor,care in croatia sint de vis iar in muntenegru la nivel mediocru(gen romania)
nu ascultati laudele unora care prezinta budva ca si raiul pe pamint ,pt ca nu este,este o statiune f banala care beneficiaza de un tarm caracteristic adriaticii!pe mine personal nu ma intereseaza birfele cu privire la citi milionari in euro detin proprietati in budva ,sau cite "hoteluri" cumpara investitorii rusi sau cit de mult se construieste in budva pt ca nu asta caut eu sa gasesc!pe mine nu ma intereseaza daca madona a cintat sau nu pe plaja jaz din budva pt ca sint convins ca a facut-o pe o suma consistenta!pentru mine calitativ budva este mult sub satele-"statiune" din dalmatia croata!
pe mine nu ma intereseaza ca,canionul tara este cel mai adinc canion din europa,nu ma intereseaza statistica!pe mine ,vizual , mul;t mai mult m-a impresionat canionul format de riul moraca,care mare parte se afla de-a lungul drumului european pe care il urmeaza romanii in muntenegru pina in podgorica,si nu prea am gasit pe nimeni dintre cei ce au postat pe forum sa-l vorbeasca de bine!ca unul care a mers in lungul canionului tara intre mojkovac si rasova ,adica pina la renumitul si mult fotografiatul pod peste tara eu pot spune ca nu s-a ridicat la nivelul laudelor de pe forum sau din materialele de prezentare turistice!eu personal ma asteptam la ceva mai mult,iar singurul lucru cu adevarat deosebit(dar nu mult diferit ,chiar insesizabil fata de culoarea riului moraca ),a fost culoarea apei, canionul in sine a fost chiar banal !nu acelasi lucru pot spune despre canionul moraca intre meduriecje si podgorica care are portiuni superbe cu o coloristica deosebita!
eu nu vreau sa stric vacanta nimanui,dar ,parerea mea este ca muntenegru merita doar vizitat si atit iar ca si concediu la mare croatia are mult mai mult de oferit!eu personal eu personal pot spune ca m-am simtit mintit de cei ce au adus pe acest forum numai cuvinte de lauda pt muntenegru ,uitind insa sa ne prezinte si partile negative!
sper ca miine sa pot sa gasesc si ceva timp liber pt a posta fotografii din locurile vizitate!nu va speriati ,nu fac in nici un caz parte dintre cei ce merg in concedii doar pt a critica locurile si lucrurile pe care le vad si in nici un caz nu doresc sa fotografiez gunoaiele altora,am fotografiat doar lucruri care m-au impresionat in bine si slava domnului am facut circa 1700 de fotografii in muntenegru!
pt cei ce tin neaparat sa" judece" parerile mele venind cu argumente gen "du-te in bora-bora" tin sa le precizez ca de circa 15 ani meseria mea este de "marinar" calitate in care am vazut f multe locuri din lume,am vazut de la mizerie mai mare dect isi pot imagina multi dintre noi pina la locuri deosebit de "deosebite"

Si eu sunt tot marinar!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.