Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

dcr

CITAT (radurobertin @ 14th July 2009, 20:15) *
Plaja Slovenska e ca la Eforie,apa super murdara,nu ai loc sa arunci un ac ,gunoi peste tot,tomberoane revarsate!E interesant doar daca vrei sa faci parasailing,sau alte sporturi nautice,altfel fara exagerare e o infectie!

Ai stat mai multe zile pe la Budva, ai fost numai o zi, in weekend sau numai ai auzit?
radurobertin
CITAT (dcr @ 14th July 2009, 22:08) *
Ai stat mai multe zile pe la Budva, ai fost numai o zi, in weekend sau numai ai auzit?

Am fost doar o zi,am ajuns pe la ora 16!Am vrut sa facem o baie si era apa mizerabila!A facut prietenul meu baie si toata seara avea senzatia ca e plin de nisip pe piele!Poate dimineata e mai limpede,dar dupa-amiaza nici copiii n-au avut curaj sa faca baie,desi de obicei nu-i poti scoate din apa!Pentru cine iubeste aglomeratia e bine!Fara exagerare,e exact ca la Eforie!Pentru tineri ai mai multe posibilitati de distractie la Budva ca in golf,dar mie nu mi-a placut!

MediaWiz
CITAT (4rings @ 14th July 2009, 22:04) *
multumesc radurobertin, dupa cateva zile in care incepusem sa ma dezamagesc in urma comentariilor nefavorabile incep sa imi revin
Daca inainte imi doream sa fi stat in Budva si sa vizitez Kotor(fiordul in general) acum lucrurile stau tocmai invers
as mai avea o intrebare arzatoare: ce ziceti, gasesc in zona fiordului cazare la fata locului

Salut

Pentru cazare la fata locului iti raspund eu: in general gasesti. SUnt peste tot indicatoare pe care scrie "Sobe" ("camere"). Le urmezi si negociezi smile.gif
crmnlc
Am fost acolo anul trecut si e super la Plavi Horizont. Apa putin adanca, dar poate putin cam rece pentru gustul sotului meu, in schimb eu am fost incantata de zona. Nu este foarte multa lume, exista parcare pentru masini dar stiu ca intrarea se plateste. Nu pot sa-ti spun insa cat. Plaja este intr-un golf, avand marginile stancoase. nu am mici o poza cu plaja propriuzisa doar cu partea stancoasa a golfului insa daca vrei pot sa-ti trimit poze cu aceasta.
teognost
CITAT (crmnlc @ 15th July 2009, 08:36) *
Am fost acolo anul trecut si e super la Plavi Horizont. Apa putin adanca, dar poate putin cam rece pentru gustul sotului meu, in schimb eu am fost incantata de zona. Nu este foarte multa lume, exista parcare pentru masini dar stiu ca intrarea se plateste. Nu pot sa-ti spun insa cat. Plaja este intr-un golf, avand marginile stancoase. nu am mici o poza cu plaja propriuzisa doar cu partea stancoasa a golfului insa daca vrei pot sa-ti trimit poze cu aceasta.

mersi mult pt info.
plaja banuiesc ca e cu nisip...
te rog sa imi trimiti pozele acelea ,eventual pune-le pe forum ca poate sunt si altii interesati
aso
CITAT (MediaWiz @ 11th July 2009, 21:09) *
Eu sunt in MNE de aproape o saptamana. Ma felicit ca am ales sa stau in Golful Kotor, mai exact la o vila particulara in Muo, pe malul opus orasului Kotor. Am oscilat intre Perast, Herceg Novi si Budva. Peisajul este de tablou. Si in Budva e frumos, dar e ca Mamaia (din multe puncte de vedere).

Foarte pe scurt, confirm partile negative legate de soferii de aici care sunt dezastruosi si conduc "cazane" de mana a 14-a cu 20 la ora pe serpentine. Dar asta conteaza mai putin daca pui in balanta peisajul, apa si atmosfera in general.

Pentru informatii detaliate: www.montenegro.travel

Si eu am cautat plaje, umbland cu masina si pana la Ulcinj (vreo 80km de Kotor). Acolo este singura plaja mare cu nisip, dar e plina ochi in sezon. Pe langa Budva, ai la Sveti Stefani (inclusiv un golf ca in filme in care dai 25 eur/persoana sa stai la plaja).

Jaz este si ea una din cele mai mari. Important pentru oricine vine in MNE si/sau Croatia: cum ajungeti, cumparati papuci speciali (nu slapi, ci din aceia care imbraca toata talpa) pentru ca majoritatea plajelor sunt cu pietre in apa si riscul e mare sa te tai in ele.

Trebuie neaparat sa vezi Kotorul, care este dupa parerea mea cel mai frumos loc din MNE. Asta pe langa canionul Tara (daca vii pe lumina). Aici e mare problema cu parcarea. In Budva, langa orasul vechi e 0,8 eur/ora ziua si 1,2 eur dupa ora 22 (e in fata unui club de fite "Trocadero"). In Kotor exsita o parcare (tot cu plata) chiar vis-a-vis de intrarea in orasul vechi.
ATENTIE: se circula peste tot cu faza scurta si FARA proiectoare de ceata aprinse, ca de-abia asteapta sa te amendeze.

Pentru plaje, am atasat un .pdf de unde poti sa-ti faci o idee despre locatia lor si cum arata.

Daca tot ajungi in Budva, da o fuga si pana in Dubrovnik (~100km); crede-ma ca merita! Pentru parcare aproape de orasul vechi un pont: mergi mai intai la hotelul Hilton Imperial. Daca ai bafta sa gasesti un loc in fata hotelului, nu te costa nimic.

Si daca dupa toate plimbarile, mai ai energie de clubbing, te poti duce in Maximus. E singurul loc de distractie din Kotor. Clubul e chiar in cetate si arata excelent inauntru. E tot din caramida (cum altfel) si este extraordinar de spatios. Intrarea e 3E si preturile la bauturi sunt fix ca in terasele de pe acolo (de exemplu o bere e 1,6 E). O iesire in club te va costa mai putin decat in orice club de fite din Bucuresti.

PS: nu ma lasa sa atasez .pdf, dar brosura cu plajele este aici: http://www.montenegro.travel/xxl/en/Brochu...Maps/index.html (e ultima din josul paginii).

Daca mai are cineva intrebari, raspund cu draga inima

Salutare,

in primul rand mersi de info pe care le impartasesti cu noi. As avea si eu de ceva informatii: ai trecut cumva prin Petrovac? ai vazut plaja ? sau Vila Olive? Noi avem rezervare acolo la inceputul lui August si pana acum putine informatii am despre aceasta localitate.
Mersi anticipat...
MediaWiz
CITAT (aso @ 15th July 2009, 13:50) *
Salutare,

in primul rand mersi de info pe care le impartasesti cu noi. As avea si eu de ceva informatii: ai trecut cumva prin Petrovac? ai vazut plaja ? sau Vila Olive? Noi avem rezervare acolo la inceputul lui August si pana acum putine informatii am despre aceasta localitate.
Mersi anticipat...

Cu placere. Si mie mi-au fost de folos informatiile aflate aici.

Prin Petrovac am trecut si plaja e ok. NU am ramas acolo pt ca imi doream ceva mai izolat. Si am gasit plaja Crvene Glavice (pietricelele rosii, in traducere, cred) langa Sveti Stefan. O poti vedea pe Google Earth/GPS la 42*15'07.52" N , 18*53'47.67" E. In locatia asta se face si camping pentru doritori. Intrarea cu masina in padurice/camping este 3 euro. Plaja este micuta, cu pietricele, dar e linisitita, apa e superba si nu sunt multi oameni. Exista si un barulet cu mancare si bauturi, iar sezlongul cu umbrela costa 4 euro. Ca sa ajungi la ea, lasi masina dupa prima curba dupa intrare, unde incep sa apara rulotele. Se coboara pe o poteca pana la plaja. Daca continui sa mergi pe drum (batatorit, nu asfaltat), ajungi intr-un loc unde se face nudism (am nimerit din greseala acolo prima data smile.gif) ). Imagini: http://www.panoramio.com/photo/3079286, http://www.panoramio.com/photo/3079212. Am atasat si o foto facuta de mine cu telefonul.

Despre vila Olive, din pacate, nu pot sa-ti spun nimic, pentru ca desi e posibil sa fi trecut pe langa ea, nu mi-a ramas in memorie.

-Zamolx-
CITAT (4rings @ 14th July 2009, 22:04) *
multumesc radurobertin, dupa cateva zile in care incepusem sa ma dezamagesc in urma comentariilor nefavorabile incep sa imi revin
Daca inainte imi doream sa fi stat in Budva si sa vizitez Kotor(fiordul in general) acum lucrurile stau tocmai invers
as mai avea o intrebare arzatoare: ce ziceti, gasesc in zona fiordului cazare la fata locului

Du-te in Przno, la cativa km de Budva, langa Sveti Stefan. Gasesti cazare intre 30 si 50 de euro/noapte. Plaja este micuta, dar curata. Mai ales, gasesti liniste, nu ca in Budva. Sunt restaurante, magazine si esti la 3 km de Sveti Stefan. Il poti vizita pe jos. Eu am stat cu 50 euro, la 30 de metri de plaja. Daca vrei adresa da-mi PM.
4rings
CITAT (-Zamolx- @ 18th July 2009, 13:34) *
Du-te in Przno, la cativa km de Budva, langa Sveti Stefan. Gasesti cazare intre 30 si 50 de euro/noapte. Plaja este micuta, dar curata. Mai ales, gasesti liniste, nu ca in Budva. Sunt restaurante, magazine si esti la 3 km de Sveti Stefan. Il poti vizita pe jos. Eu am stat cu 50 euro, la 30 de metri de plaja. Daca vrei adresa da-mi PM.

la 50E ce conditii au fost(camera,apartament,mic dejun,balcon,ac,etc)
multumesc anticipat
badganaflee

yuhuuu, la ora 0 plec din TM maine spre Budva , va spun cum a fost cand revin
-Zamolx-
CITAT (4rings @ 18th July 2009, 18:02) *
la 50E ce conditii au fost(camera,apartament,mic dejun,balcon,ac,etc)
multumesc anticipat

Camera cu chicineta (bucatarie) intr-un colt, baie cu dus. Si balcon. Si aer conditionat. care a fost foarte util... Dar era la 30 de m de plaja. Si se facea curat zilnic. Si prosoape schimbate, etc... In aceeasi vila aveau si apartamente. Daca vrei, suni si afli...
Am gasit tot in Przno, dar mai sus , la 4 minute de plaja, apartament cu bucatarie, baie si doua dormitoare cu 40 de euro/noapte.

CITAT (badganaflee @ 18th July 2009, 19:06) *
yuhuuu, la ora 0 plec din TM maine spre Budva , va spun cum a fost cand revin

Drum bun si concediu placut. Sa ai grija in Serbia la politie, te opresc si obtin de la tine spaga (10 sau 20 de euro) pe diverse motive : depasirea vitezei (80 in afara localitatii), nu ai vesta reflectorizanta, ai farurile de ceata aprinse, nu ai scaun de copil, etc... Da-le banii si nu te certa, ca tot o intorc cum vreau ei... sad.gif
daniprodea
Salutare.
Am fost anul trecut si voi merge si anul acesta in Croatia (vizita la Dubrovnik). Ma batea gandul sa dau o fuga si prin Muntenegru dar as avea ceva intrebari (pentru o fuga mi-e greu sa citesc 39 de pagini). Daca ma poate ajuta cineva cu raspunsuri ar fi super.

1. Sunt valuri in Muntenegru ? (Asta e singurul lucru ce lipseste in Croatia)
2. Sunt plaje cu nisip ? daca da, unde ?
3. Gasesc apartamente private ca in Croatia la 30-40 euro / noapte ?
4. Poti intra cu pasaportul (fara viza) din orice tara vecina ?
5. Ce taxe de drum trebuiesc platite? Se platesc doar pentru autostrada sau ca la noi ?

Eventual dati un p.m. cu nr de telefon si va sun eu (poate e mai usor asa)

Peachy
CITAT (daniprodea @ 19th July 2009, 11:44) *
... mi-e greu sa citesc 39 de pagini ...

Asta e rostul unui forum ... daca ti se pare incomod sa citesti intreg topicul, foloseste "cauta in subiect" (stanga jos).
-Zamolx-
Salutare.
Am fost anul trecut si voi merge si anul acesta in Croatia (vizita la Dubrovnik). Ma batea gandul sa dau o fuga si prin Muntenegru dar as avea ceva intrebari (pentru o fuga mi-e greu sa citesc 39 de pagini). Daca ma poate ajuta cineva cu raspunsuri ar fi super.
1. Sunt valuri in Muntenegru ? (Asta e singurul lucru ce lipseste in Croatia)

Sunt, dar nu foarte mari. Cauta o plaja care are deschidere directa la mare, nu un golf, sau cu o insula in fata...

In sud, langa Albania. In rest cu pietre, dar mai mici decat in Croatia si nu necesita papucii de plaja specifici... smile.gif
3. Gasesc apartamente private ca in Croatia la 30-40 euro / noapte ?

Gasesti. Am gasit de la 30 la 50 de euro, fara sa negociez.
4. Poti intra cu pasaportul (fara viza) din orice tara vecina ?

Da.
5. Ce taxe de drum trebuiesc platite? Se platesc doar pentru autostrada sau ca la noi ?
Eventual dati un p.m. cu nr de telefon si va sun eu (poate e mai usor asa)

Am platit 10 euro la intrare si am lipit rovigneta pe parbriz.
Daca te prinde politia cu ceva, vorbeste frumos cu ei si lasa-le 10-20 de euro si scapi de amenda.
Drum bun !
radurobertin
CITAT (-Zamolx- @ 18th July 2009, 20:28) *
Camera cu chicineta (bucatarie) intr-un colt, baie cu dus. Si balcon. Si aer conditionat. care a fost foarte util... Dar era la 30 de m de plaja. Si se facea curat zilnic. Si prosoape schimbate, etc... In aceeasi vila aveau si apartamente. Daca vrei, suni si afli...
Am gasit tot in Przno, dar mai sus , la 4 minute de plaja, apartament cu bucatarie, baie si doua dormitoare cu 40 de euro/noapte.

Drum bun si concediu placut. Sa ai grija in Serbia la politie, te opresc si obtin de la tine spaga (10 sau 20 de euro) pe diverse motive : depasirea vitezei (80 in afara localitatii), nu ai vesta reflectorizanta, ai farurile de ceata aprinse, nu ai scaun de copil, etc... Da-le banii si nu te certa, ca tot o intorc cum vreau ei... sad.gif

Fara motiv nu te opreste nimeni,cel putin pe mine nu m-a oprit!Daca te prind cu ceva:viteza,centuri sau faruri stinse ,o sa-ti ceara probabil spaga ,dar daca circuli regulamentar nu te opreste nimeni!Drum bun deasemenea!
anonima1
CITAT (radurobertin @ 19th July 2009, 20:54) *
Fara motiv nu te opreste nimeni,cel putin pe mine nu m-a oprit!Daca te prind cu ceva:viteza,centuri sau faruri stinse ,o sa-ti ceara probabil spaga ,dar daca circuli regulamentar nu te opreste nimeni!Drum bun deasemenea!

Iti dau dreptate,anul trecut ne-a oprit in Serbia pt depasirea vitezei,cei 2 politisti nu au vrut sa ia mita ,a trebuit sa platim amenda, in ultima localitate sarba inainte de Portile de Fier
Distractia a fost ca trebuia platita amenda in moneda lor si am fost la primul abc unde ne-a schimbat euro-dinari sarbi
-Zamolx-
CITAT (anonima1 @ 19th July 2009, 22:03) *
Iti dau dreptate,anul trecut ne-a oprit in Serbia pt depasirea vitezei,cei 2 politisti nu au vrut sa ia mita ,a trebuit sa platim amenda, in ultima localitate sarba inainte de Portile de Fier
Distractia a fost ca trebuia platita amenda in moneda lor si am fost la primul abc unde ne-a schimbat euro-dinari sarbi

Mie mi-au zis ca am depasit cu 9 km/h viteza legala. Pt asta nici nu se da amenda, doar avertisment. Iar cuvintele lor au fost: "my friend, gift and no problem". Nu cred ca se refereau la amenda , ci la spaga !!!
Onutzu13
CITAT (MediaWiz @ 13th July 2009, 02:21) *
Traseul meu a fost: Bucuresti-Alexandria-Craiova-Drobeta-Gura Vaii-Portile de Fier/frontiera/-Kladovo-Zajecar-Kralevo-Cacak-Uzice-Zlatibor-Prijepolje-Pljevlja-Zabljak-Mojkovac-Podgorica-Cetinje-Budva-Kotor

Nu am trecut prin Bosnia. Doar Serbia

Te rog, spune-mi si mie cate ore ai facut si ce taxe de drum ai platit.
Daca se pleaca din Bucuresti in jurul orei 05.00 a.m. cam pe la ce ora se ajunge in Podgorica?
Este obligatoriu sa ai imputernicirea de la firma de leasing in original?

Multumesc.
naduser
tongue.gif vrem sa plecam duminica, 2 august, la budva, de la arad prin timisoara....suntem 2 masini si la ora 00:30 vrem sa iesim din timisoara, daca mai merge cineva sa scrie aici
sinf43
Ieri m-am intors dintr-un circuit de 2 saptamani muntenegreu -(ferry) italia - elvetia- germania - romania. Despre muntenegru...bine ca am stat doar 3 zile atat mai pot spune...ce au stricat romanii auzi..cand ei n-aveaua asfaltata faleza in bar..budva varful lor e eforie al nostru..kotor..e ceva de el .podgorica = targoviste...eu nu ma asteptam sa fie grecia, turcia, de altele nici nu se mai pune vorba..dar macar la fel ca bulgarii sau mai frumos ca-n romania..dar... Nu mai spun de singurele 2 ferry ale lor de acum 20 de ani, pe 1 noapte 2 pers aproape 600 E cu nici un fel de conditie , nici macar caldura.In schimb mi-au placut preturile in statiuni..super ieftin totul. Oricum a meriat incercat macar ptr drumul pana acolo..asta face totul wink.gif) Vacante frumoase tuturor! Nu am poze sub 3Mb asa ca imi pare rau ca nu pot sa pun cateva smile.gif
radurobertin
CITAT (Onutzu13 @ 20th July 2009, 14:24) *
Daca se pleaca din Bucuresti in jurul orei 05.00 a.m. cam pe la ce ora se ajunge in Podgorica?

Multumesc.

Pot sa-ti spun eu ca pe acelasi traseu am facut de la Portile de fier 16 ore pina la Kotor,dar am respectat aproape toate limitele de viteza!Pina la pdgorica cred ca am facut vreo 12-13 ore!Daca i dai talpa poti castiga vreo ora-doua,dar e riscant,caci e plin de politisti!Oricum in Muntenegru,in munti nu poti sa-i dai talpa,se merge in coloana!Daca sunt camioane poti face si mai mult!Taxa am platit 2 euro pe autostrada,de la Pozarevac la Batocina,spre kraguievac!Imputernicirea ti-o cere doar la noi la iesire.Eu am avut originalul,dar fratele meu merge des cu copie dupa e-mail si nu are probleme!
teognost
CITAT (daniprodea @ 19th July 2009, 10:44) *

plaja cu nisip este si aproape de golful Kotor langa Radovici-se numeste Plavi Horizonti
MediaWiz
CITAT (Onutzu13 @ 20th July 2009, 14:24) *

Multumesc.

Ma tem ca nu prea te ajuta durata drumului pe care am mers eu, pt ca m-am oprit o noapte la Zabljak. Din Bucuresti am plecat tot pe la 5 a.m. si am ajuns la Zabljak pe la 8 p.m. De la Zabljak la Podgorica mai sunt 138 km pe care ii faci in vreo 2 ore jumate, 3 in functie de trafic. Sa fii cu ochii-n patru la cel din fata daca are nr de MNE; ca te trezesti ca franeaza des si brusc, sau schimba directia fara sa semnalizeze.

Pentru masina in leasing, cred ca e de-ajuns o copie.

Singura taxa a fost 10 EUR la intrarea in MNE pentru o vignieta valabila 1 an.

Nu m-a oprit nimeni in Serbia. In MNE m-a oprit la intrarea in Kotor pt ca aveam proiectoarele de ceata aprinse (uitasem ca nu e ok) dar nu m-au amendat. Doar avertisment.
In Croatia am avut mare noroc cu un politist de treaba... pe drumul spre Dubrovnik m-a pus dracu sa trec pe sensul opus unde era o parcare sa fac o fotografie orasului. Dar, ca-n filmele cu prosti: chiar in parcare era o masina de politie pe care am observat-o prea tarziu. Trecusem peste linie continua dubla, desfacusem si centura... una peste alta vreo 60 euro. Mi-am pus mainile in cap, la propriu. I s-a facut omului mila si mi-a zis in engleza sa o sterg cat mai repede de-acolo.
tapir
Stie cineva care este cel mai convenabil drum spre budva?...greutatea drumului , lungime, durata....?
Sladjo73
CITAT (tapir @ 22nd July 2009, 16:45) *
Stie cineva care este cel mai convenabil drum spre budva?...greutatea drumului , lungime, durata....?

Depinde de (pe) unde vi.

Cel mai scurt drum din Timisoara este TM - Pancevo - Belgrad - Valjevo - Uzice - Prijepolje - Bjelo Polje - Podgorica - Cetinje - Budva.

Insa pe partea Belgrad - Uzice (drumul M22) poate fi foarte aglomerat.

Eu am fost anul trecut: TM - Pancevo - Smederevo - autostrada - Kragujevac - Cacak - Uzice - Prijepolje - Bjelo Polje - Podgorica - Tunel Sozina - Budva (parca 712 Km, conform kilometraj auto).
L-am facut din doua bucati, am dormit in Cacak. Ca timp, cam 13-14 ore (opriri mai dese pentru papa, poze, odihna). Am cam respectat limitarile de viteza. Drumul este in general bun si foarte bun.

Daca esti curios sa vezi si cum arata drumul (prima varianta, plecare din Belgrad), filmulet (cu comentariu numai in sarba din pacate) la link:
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%...0%90%D0%A2.html

Ceva detalii si traduceri la postul #666 de pe acest topic, doua pagini mai in urma (pag 37).
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.