Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

4rings

CITAT (1oltean @ 27th June 2009, 14:52) *
Dupa cum am vazut, majoritatea vor sa innopteze in Zlatibor in drumul catre Muntenegru (si eu la fel). Am mai vazut pe Google Earth ca ar fi mai frumos direct in Muntenegru, in muntele Durmitor, locatia Zabljak - pozele de pe google sunt dementiale. Exista lacuri, ceva gen Retezatul nostru. Unul dintre lacurile astea este la 2km de centrul statiunii (google earth rules). Este atractia majora pe timpul iernii pt ski.
Intrebare: A fost careva pana acum la Zabljak? Impresii... Exista multe cazari pe care le poti gasi la fata locului? Preturi... etc.

am optat pt. oprire la zlatibor, plec din deva si as vrea pe la 5 dupa masa sa ma cazez si sa ma relaxez la 2-3 beri. In caz ca ajung prea repede as putea linistit sa o lungesc pana la zabljak (oricum e si canionul in plan)
eu plec in 14aug daca vii mai repede de 14 si faci stopul la zabljak sau zlatibor abia astept sa aflu cum e.
Sladjo73
Dupa cum am vazut, majoritatea vor sa innopteze in Zlatibor in drumul catre Muntenegru (si eu la fel). Am mai vazut pe Google Earth ca ar fi mai frumos direct in Muntenegru, in muntele Durmitor, locatia Zabljak - pozele de pe google sunt dementiale. Exista lacuri, ceva gen Retezatul nostru. Unul dintre lacurile astea este la 2km de centrul statiunii (google earth rules). Este atractia majora pe timpul iernii pt ski.
Intrebare: A fost careva pana acum la Zabljak? Impresii... Exista multe cazari pe care le poti gasi la fata locului? Preturi... etc.

Zlatibor este de recomandat pentru soferii fara multa experienta la drum lung, eventual pentru cei cu copii (mai) mici. Deoarece este chiar "in drum", si este undeva la jumatatea distantei dintre Timisoara si Budva. Zona Cacak-Uzice-Zlatibor se recomanda pentru inoptat, o alta cauza fiind si relieful - dupa Uzice incepe zona muntoasa, unde este ceva mai dificil/obositor de condus.

Pentru cei care doresc sa evite Belgradul si care vin prin Timisoara, recomand doua trasee:
[[Timisoara - Pancevo - Smederevo - Autostrada BG-Nis (iesire Batocina) - Kragujevac - Cacak]]

sau

[[Timisoara - Vrsac - Bela Crkva - Gaj - Kovin - Smederevo - Autostrada - Kragujevac - Cacak]]

Prima varianta are avantajul ca se circula pe drumuri de rang mai mare (gen "DN"), dar posibil aglomerate, a doua varianta are avantajul ca se circula pe drum ne-aglomerat.

Pentru "fanii OMV": pe bucata de autostrada mentionata este un OMV in dretul localitatii Lapovo (punct bun de oprire pentru odihna si luat masa). Ultimul OMV de pe traseu, situat avantajos (chiar pe drumul principal) este in Cacak. Mai este un OMV in Uzice, dar este situat undeva in oras. Dupa Uzice nu mai sunt OMV-uri.

MediaWiz

Si eu intentionam sa fac popas la Zlatibor, dar dupa mesajul tau am mai sapat un pic si am gasit un hotel in Zabljak (http://www.durmitortara.org/english.html) care pare OK. In plus, e mai aproape de destinatia mea finala (Kotor) si oricum intentionam sa trec pe acolo sa vad Tara. Asa ca daca plec cu noaptea in cap din Bucuresti si ma opresc acolo, am timp sa explorez un pic zona inainte de a pleca mai departe a doua zi. Multumesc pentru sugestie!

@Sladjo73

Ca fan OMV, nu pot decat sa-ti fiu recunoscator pentru informatii! smile.gif
1oltean
Eu am ales destinatia asta pt ca nu plec chiar din Bucuresti, ci de undeva din apropierea Craiovei (Draganesti Olt), deci scutesc vreo 2 ore daca ar fi sa plec din Bucuresti. O sa plec pe 18 iulie, sambata, cat mai de dimineata ( in jur de ora 6). Intr-un post anterior cineva spunea ca a facut lejer 9 ore din Craiova pana in Zlatibor. De la Zlatibor mai sunt 150km, 3 ore conform michelin. O sa ma opresc oricum in Zlatibor un pic pentru masa si a vedea despre ce este vorba.
Daca as avea certitudinea ca gasesc cazare la fata locului dupa ora 3 in Zlatibor sau dupa 6 in Zabljak, atunci ramane de vazut daca continui drumul sau nu. Cat despre drum, nu ma sperie condusul pe cele mai obositoare drumuri, ceea ce ma sperie ar fi amenzile de radar.
Am sa revin cu detalii dupa ce am sa trec prin zona.
4rings
sunt ferm convins ca gasim cazare atat in zlatibor cat si in zabljak
mie viamichelin imi da 200km de la zabljak la budva, iar din zlatibor sunt cam 250km asta fara sa mai punem ocolul pe la canion
in mod sigur cei 200 sau 250km ne vor lua 4-5 ore din cauza drumului prin munti si probabil a opririlor pt poze
1oltean
Referitor la drumul ales, dupa ce ies pe la Drobeta, ar fi mai multe optiuni:
viamichelin sugereaza sa o iau pe malul Dunarii la sarbi pana la Donji Milannovac, iar apoi sa cobor pe langa Bor si ma scoate dupa Zajecar. Intradevar, asta pare cel mai scurt drum. Cred ca este mai anevoiosun pic, dar mai pitoresc. Stie careva daca e drumul oK, din puct de vedere al asfaltului?
Pe forum se vorbea despre Negotin-Zajecar, despre care se zicea ca e in stare buna si rapid. Este cu 10 km mai lung, deloc semnificativ.
Care merita ales?

CITAT (4rings @ 28th June 2009, 15:15) *
sunt ferm convins ca gasim cazare atat in zlatibor cat si in zabljak
mie viamichelin imi da 200km de la zabljak la budva, iar din zlatibor sunt cam 250km asta fara sa mai punem ocolul pe la canion
in mod sigur cei 200 sau 250km ne vor lua 4-5 ore din cauza drumului prin munti si probabil a opririlor pt poze

Eu cred ca o sa fac chiar mai mult, deoarece vreau sa ma interesez si de rafting la fata locului, pentru viitor. Daca reusesc sa fac drumul dintr-o bucata poate pe viitor o sa il fac mai des pentru 2-3 zile de rafting pe Tara.
daniborca
eu zic sa mai adaugati 2-3 ore la cat credeti voi ca faceti, eu unu fac in jur de 5000 km lunar in tara, deci as zice ca nu sint un incepator.. iar de la Timisoara pina la Budva tot am facut 12 ore, mai opresti pt o poza, mergi f incet ca astia de aici sint catastrofe la condus, radare,drumul ingust si intortochiat etc.

MediaWiz
@1oltean

Dupa ce am citit toate post-urile de pana acum, am ajuns la concluzia ca cel mai bun drum din Bucuresti este pe traseul:
Bucuresti - Alexandria - Craiova - Drobeta - Kladovo - Zajecar - Kraljevo - Cacak - Uzice - Zlatibor - Prijepolje - Pljevlja - Zabljak (detour pentru caninonul Tara) - Mojkovac - Podgorica - Cetinje - Budva - Kotor (destinatia mea). Dupa o saptamana in MNE o sa plec spre Praga, dar pe directia aia am noroc cu autostrada.

Urmeaza sa ma hotarasc la fata locului, ca si tine, unde ma opresc: fie la Zlatibor, fie la Zabljak. Nici eu nu ma sperii de distantele lungi dintr-o bucata, dar pentru ca merg in concediu, vreau sa "enjoy the ride".
4rings
CITAT (daniborca @ 28th June 2009, 17:19) *
eu zic sa mai adaugati 2-3 ore la cat credeti voi ca faceti, eu unu fac in jur de 5000 km lunar in tara, deci as zice ca nu sint un incepator.. iar de la Timisoara pina la Budva tot am facut 12 ore, mai opresti pt o poza, mergi f incet ca astia de aici sint catastrofe la condus, radare,drumul ingust si intortochiat etc.

si eu merg(conduc) intre 60-70mii pe an
ma gandesc ca daca tu ai facut TM-Budva in 12ore nu o sa am nevoie de 8ore pt 200km, nu de alta dar sa nu speriem lumea
pt MediaWiz: in legatura cu ''enjoy the ride'' eu consider ca 25-30% (uneori si mai bine de atat) din placerea concediului o face drumul spre destinatie
florica0207

Salutare,

Voi merge si eu in Muntenegru in August, dar as vrea sa stau la cort.

A mers cineva cu cortul prin Muntenegru? Este periculos? stie cineva adrese de campinguri?

Meci frumos
tablagiu_xxx
CITAT (florica0207 @ 30th June 2009, 09:41) *
Salutare,

A mers cineva cu cortul prin Muntenegru? Este periculos? stie cineva adrese de campinguri?

Meci frumos

Si eu am vrut initial in camping in bungalow sau rulota inchiriata dar nu am gasit campinguri in MNE pe internet.
Am fost la inceputul lunii acolo o sapt si m-am plimbat ceva dar nu am vazut campinguri deloc. Poate or fi dar nu am vazut eu.
Iar corturi la liber nu am vazut.
atupi
CITAT (tablagiu_xxx @ 30th June 2009, 10:37) *
Si eu am vrut initial in camping in bungalow sau rulota inchiriata dar nu am gasit campinguri in MNE pe internet.
Am fost la inceputul lunii acolo o sapt si m-am plimbat ceva dar nu am vazut campinguri deloc. Poate or fi dar nu am vazut eu.
Iar corturi la liber nu am vazut.

Desi planuiesc sa merg in Muntenegru anul asta (dar la vila) destinatia ptr corturi la Adriatica mi se pare Croatia. Am vazut acolo niste campinguri super aranjate.
tablagiu_xxx
CITAT (atupi @ 30th June 2009, 10:41) *
Desi planuiesc sa merg in Muntenegru anul asta (dar la vila) destinatia ptr corturi la Adriatica mi se pare Croatia. Am vazut acolo niste campinguri super aranjate.

Subscriu si eu. Am vazut si pe internet si "live" in Cro.
In MNE stii ceva campinguri ?
c_alecs
Camping muntenegru: http://www.cipatravel.com/en/camping.htm
florica0207
CITAT (tablagiu_xxx @ 30th June 2009, 15:16) *
Subscriu si eu. Am vazut si pe internet si "live" in Cro.
In MNE stii ceva campinguri ?

Merci frumos c_alecs
sinf43
CITAT (florica0207 @ 30th June 2009, 09:41) *
Salutare,

Meci frumos

camping in muntenegru e chiar la granita cu albania ,este dupa ce treci podul undeva pe plaja se poate vedea pe google earth
claudeak
stie cineva sa-mi spuna adresa din Budva a vilei Kentera?

Ms!
snipest
Salut.
Poate sa-mi spuna cineva ceva nume de hoteluri cu servicii all-inclusive ca lumea? Eventual si cum e cu locurile de parcare pe acolo.
MUltumesc.
voyager4
Hotel Iberostar Belevue Becici
nicolejunior
Suntem foarte nehotarati:care e mai frumos, Kotorul, sau Budva?mai ales pt o luna de miere.Plus ca nu gasim un hotel pe malul marii.Poate ne ajutati voi cu o idee.
tablagiu_xxx
CITAT (nicolejunior @ 2nd July 2009, 11:31) *
Suntem foarte nehotarati:care e mai frumos, Kotorul, sau Budva?mai ales pt o luna de miere.Plus ca nu gasim un hotel pe malul marii.Poate ne ajutati voi cu o idee.

ambele sunt frumoase, eu as alege budva e mai statiune decat kotor care imi pare mai aglomerat . in budva, sunt hoteluri pe nalul marii (in becic de fapt care e lipit de budva, dar cred ca sunt scumpe de 4-5 stele - hotel splendid de ex e chiar pe plaja).
eu am stat in budva in hotel sajo de 4 stele peste drum de plaja - pana pe sezlong faceam 5 min.
stefana200x
Si eu plec in 17 in Muntenegru cu familie si cativa prieteni..suntem in total 8 persoane si ne cazam la vila Aleksandra..e situata undeva intre budva si becici...in rafailovici:) a mai fost cineva aici? ne puteti da niste detalii?
foxbat
QUOTE (florica0207 @ 30th June 2009, 09:41) *
Salutare,

Meci frumos

m as baga si eu smile.gif
daca ai detalii PM te rog
am fost anul trecut in Budva si a fost fainut
daniborca
CITAT (claudeak @ 30th June 2009, 20:31) *
stie cineva sa-mi spuna adresa din Budva a vilei Kentera?

Ms!

Topliski Put Nr.2 cred, e chiar la intersectia cu strada Zrtava Fasizma.

Noi doar ce am venit ieri si am stat chiar la vila Kentera.Vila este noua arata bine, camera cam micuta as zice eu si daca prinzi vreme nashpa cum am prins noi adica a plouat 7 zile din 10, nu prea ai ce face pentru ca tv este cam degeaba in camera, se prind doar vreo 8 canale sirbesti (Pink1,,2,3,4 Music etc).Solutia ar fi un laptop ca sa mai vedeti un film, nu stiu ce faceam daca nu aveam laptopul cu noi.
Si mai ceva, sa va luati hartie de buda...noi a trebuit sa cumparam pentru ca la 3 zile schimba prosoapele dar atit...

Eu as zice Kotorul..chiar daca am stat in Budva.Dar sincer mai bine mergeti in Sveti Stefan, mai ales in luna de miere.Intre budva si sveti stefan sint 6 km..
angisara

Kotor, sau mai bine Tivat

Am fost anul trecut acolo, e o statiune linistita, preturi foarte bune si la cazare si la mancare.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.