Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

dcr

CITAT (killahmiss @ 21st June 2009, 14:23) *
.... ar fi binevenite mai multe imagini cu principalele atractii turistice, cum ar fi Canionul Tara sau Boka Kotorska. thumbup.gif

Nu sunt decat amintiri din vacanta nu sunt principalele atractii turistice! smile.gif

Canion Tara

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

Budva

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

Kotor

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul

Tivat

Click pentru a vizualiza atașamentul

Ulcinj (fusese furtuna puternica in noaptea precedenta!)

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
4rings
faine poze

alextheboss
In 26 Iunie ajung si eu la Budva, Hotel Aleksandar. Mai merge cineva de pe aici?
ovilione
Nu prea sunt valuri.Pe marea libera sunt ceva sanse dar in golf nicidecum.Avantajul golfului e ca apa este mai calda
cu 2-3 grade.Marea libera e destul de rece chiar daca in amiaza sunt 40 de grade.Poate mai spre sud catre Bar-Ulcinj
sa fie altfel.
dcr
CITAT (alextheboss @ 21st June 2009, 22:42) *
In 26 Iunie ajung si eu la Budva, Hotel Aleksandar. Mai merge cineva de pe aici?

Eu am fost acolo, am venit acum o saptamana.
georgianabudur
@Ovilione,

Multumesc frumos pentru raspuns.
valada
CITAT (dcr @ 22nd June 2009, 00:26) *

Daca abia te-ai intors poate ne spui cat este benzina fara plumb in Serbia si in Muntenegru si ce statii de benzina mai cunoscute intalnesti pe traseu. Au cumva OMV?
Se poate plati la Sarbi in benzinarii cu Euro? Eu unul nu am incredere sa platesc cu cardul pentru ca vreau sa mai am bani pe el cand ajung inapoi in tara. Mi-au luat ei de doua ori plata la Kaufland si la Profi in Romania.

atupi
CITAT (valada @ 22nd June 2009, 20:04) *
Daca abia te-ai intors poate ne spui cat este benzina fara plumb in Serbia si in Muntenegru si ce statii de benzina mai cunoscute intalnesti pe traseu. Au cumva OMV?
Se poate plati la Sarbi in benzinarii cu Euro? Eu unul nu am incredere sa platesc cu cardul pentru ca vreau sa mai am bani pe el cand ajung inapoi in tara. Mi-au luat ei de doua ori plata la Kaufland si la Profi in Romania.

Am vazut pe autostrada benzinarii MOL cu exchange in statie. Cine crezi ca primeste euro l aplata daca au dinari? (sau iti fac un curs de te apuca plansul). In RO platesti cu euro la benzinarie?
dcr

Cand am ajun - 07.06 - motorina era in Muntenegru 0.8 si 0.83. Peste doua zile s-a facut 0.82 si 0.85 euro, benzina cred ca tot pe acolo (nu m-a interesat smile.gif ) Eu am luat de la Eco (cred ca sunt greci), sunt peste tot si a fost foarte buna. Am mai vazut si Lukoil, una sau doua, si cateva de-ale lor.
Din Serbia n-am luat nimic ca nu mi-a trebuit dar motorina era mai scumpa (cam 1.08 euro). Aici am vazut cateva OMV-uri dar nu multe. Poate pe traseele mai circulate (Zagreb - Beograd - Nis ) sunt mai multe.
tablagiu_xxx

am luat de la lukil si d ela eko in muntenegru - nici o problema
in serbia am luat de la OMV de pe autostrada - am platit si n eur si n dinari nici o problema - nu m-am uitat la curs dar cu 10 eur au pus peste 10 l asa ca e ok
valada
CITAT (atupi @ 22nd June 2009, 20:23) *
Am vazut pe autostrada benzinarii MOL cu exchange in statie. Cine crezi ca primeste euro l aplata daca au dinari? (sau iti fac un curs de te apuca plansul). In RO platesti cu euro la benzinarie?

N-ai raspuns decat la partea a doua a intrebarii. In Romania nu platesc cu euro pentru ca am lei (sunt ROMAN). In schimb in Ungaria am platit si benzina si vigneta cu Euro la Omv (binenteles la un curs rotunjit al lor).
In ce priveste preturile la carburant, sunt chiar atat de secrete, sau nu ai alimentat deloc in cele doua tari pentru ca ai plecat cu canistrele in portbagaj.
Te-am intrebat de pret pentru ca nu am aflat un site din Serbia sau Muntenegru care sa imi arate preturile on line asa cum am gasit anul trecut pentru Croatia site-ul "INA...".
iustinsom
si noi mergem dar in August,incercati www.hellotourist.net ,am platit doar 200 euro avans si am primit confirmare si de la proprietar.
CITAT (Perfeckt @ 10th June 2009, 22:35) *
Buna!

Vreau sa merg si eu in septembrie in Muntenegru in Ulcinj si am gasit o oferta de cazare care imi convine pe http://www.limba.com/ro/muntenegru/cazare/...i-de-cazare.htm As vrea sa stiu daca e serioasa agentia LIMBA. Daca si-a facut cineva rezervare prin ei... Ei cer avans 44% si as vrea sa-mi confirme cineva ca nu iau tzeapa daca platesc. Nu am gasit informatii concrete despre aceasta agentie.
Eventual daca a si fost cineva la pensiunea respectiva si poate sa-mi dea mai multe detalii, poze...

Multumesc!

si noi mergem dar in August,incercati www.hellotourist.net ,am platit doar 200 euro avans si am primit confirmare si de la proprietar.
CITAT (Perfeckt @ 10th June 2009, 22:35) *
Buna!

Vreau sa merg si eu in septembrie in Muntenegru in Ulcinj si am gasit o oferta de cazare care imi convine pe http://www.limba.com/ro/muntenegru/cazare/...i-de-cazare.htm As vrea sa stiu daca e serioasa agentia LIMBA. Daca si-a facut cineva rezervare prin ei... Ei cer avans 44% si as vrea sa-mi confirme cineva ca nu iau tzeapa daca platesc. Nu am gasit informatii concrete despre aceasta agentie.
Eventual daca a si fost cineva la pensiunea respectiva si poate sa-mi dea mai multe detalii, poze...

Multumesc!

dcr
CITAT (valada @ 22nd June 2009, 21:11) *
In ce priveste preturile la carburant, sunt chiar atat de secrete, sau nu ai alimentat deloc in cele doua tari pentru ca ai plecat cu canistrele in portbagaj.
Te-am intrebat de pret pentru ca nu am aflat un site din Serbia sau Muntenegru care sa imi arate preturile on line asa cum am gasit anul trecut pentru Croatia site-ul "INA...".

Preturile , in Muntenegru, la carburanti la una din statiile intalnite i, tarile si localitatile in care gasiti aceste statii de carburant.
Preturile, in Serbia, la aceeasi statie.
alextheboss
CITAT (dcr @ 22nd June 2009, 00:26) *

Pe ce ruta ai mers?
crazy_crisi
Buna,

Sunt noua pe acest forum si cum cautam diverse informatii pentru Grecia, am dat si de acest topic. Si pentru ca am fost anul trecut in Muntenegru, am zis sa spun si eu una-doua impresii.
Noi ne-am dus la Ulcinj, prin agentie, cu masina.
Drumul a fost destul de placut, pt ca l-am impartit in doua. Am oprit prima seara la Belgrad. Aici aveam rezervare la hotel royal (3*), care a fost ceva de cosmar. In afara de faptul ca era ultra-central, altceva nu avea. Un hotel comunist cu personal batran si obosit. Camera cu mobilier vechi, miros de mucegai, paienjeni, gume lipite de tablia patului. Micul dejun, care era inclus in pret (50 euro/noapte), a fost compus dintr-o omleta, o felie de branza si o spalatura de cafea. Restaurantul hotelului era undeva la subsol si arata dezolant. In sfarsit, orasul mi-a placut mult, am vizitat cetatea si centrul, care arata foarte bine.
A doua zi am plecat spre Ulcinj. La intrarea in Muntenegru am dat spaga vamesului 10 euro pt ca nu aveam abtipildul acela cu RO pe masina. Dupa vama, pana aproape de coasta drumul trece numai prin munti, aprox 400 km. Niste peisaje de vis, dar la un moment dat mi s-a cam luat, prea multe serpentine.
In Ulcinj am stat la Hotel Albatros, undeva in marginea statiunii. Hotelul mi s-a parut ceva de vis dupa dezamagirea de la Belgrad. Camera mare, foarte curat, frigider, tv, AC - functionale, personal amabil (de la ei am luat toate informatiile pentru ce se poate vizita pe-acolo). Aveam o superba priveliste cu Adriatica de la balcon. Totul inconjurat de paduri de pin, un miros ametitor de munte si mare, ce sa mai...o minunatie! In fata hotelului aveam "plaja". La mine plaja=nisip, la ei plaja=stanci sau pietre sau nisip. In cazul asta era stanca. Pe stanca erau sezlonguri, umbrele, scara la intrarea in apa, ca la o piscina. Am facut si acolo plaja/baie - este ok, dar cam aglomerat. Dupa un drum de 10 min prin padurea de pini am dat de o "plaja" mai putin populata, cu apa foarte linistita, adanca si perfecta pentru snorkeling. Urmatoarea zi am fost la Ada Bojana. Este un sat aproape de granita cu Albania (la vreo 10 km de Ulcinj). Aici raul Bojana se varsa in Adriatica. Plaja este un fel de vama veche de pe vremuri. Pustie, cu nisip fin, cu niste umbrele din stuf. Marea tot linistita, dar cu intrare in mare lina si apa foarte putin sarata. Dupa 100 de metri de mers prin mare apa ajunge la piept. Aici sunt multe restaurante cu specialitati pescaresti, ieftine si delicioase. Desigur, pana in ada bojana, sunt o multime de plaje cu nisip, cu sezlonguri si barulete, dar noi cautam ceva mai salbatic. Statiunea Ulcinj in sine, nu m-a incantat. Un fel de saturn de-al nostru populat cu acelasi tip de oameni. Plaja este cu nisip, dar mica si aglomerata. Pe faleza erau terase/fast-food'uri de unde se auzeau un fel de manele de-ale lor, lume de proasta calitate si multa aglomeratie. In schimb, cetatea face toti banii. Acolo am gasit un local cu leagane, sofale si perne, cu muzica buna, preturi acceptabile, unde ne-am simtit super in majoritatea serilor. Am fost si la Budva. Plaja cu pietris, apa super, statiune aerisita, preturi mai mari si desigur, alta lume fata de Ulcinj. Cetatea este sub cea din Ulcinj, dar aici compenseaza cu altele. Imi pare rau ca nu am ajuns la Kotor unde am auzit ca e frumos. Dar intentionez sa fac si asta, probabil anul viitor.
Ne-am despartit cu parere de rau de Marea Adriatica si am plecat spre Romania. Prin Kosovo. Contrar parerii generale, drumul a fost ok si safe. Pe acolo sunt o gramada de unitati militare, prin sate doar case tip nou construite, cateva ruine si indicatoare rutiere pt tancuri. In rest, doar o tara saraca. Ne-am oprit si la Pristina, am mancat, am "admirat" bd. Bill Clinton, apoi am plecat mai departe. Am innoptat in Serbia, pe undeva pe langa granita cu Kosovo, la o pensiune ok, cu 25 euro/noapte, dupa ce ne-am imprietenit cu un sarb. Am avut ceva aventuri la vama (pt ca nu pe acolo era punctul de trecere pt straini), dar cu ajutorul sarbului am reusit sa trecem, fara sa ne intoarcem spre vama propriu-zisa. Ar mai fi multe de povestit, dar n-o mai lungesc, ca si-asa mi-a luat 100 de ani sa scriu postul asta (sunt la munca si scriu printre picaturi)
In concluzie, Muntenegru e o destinatie pe care o recomand si unde m-as duce din nou cu drag. Pana la urma, tot ce conteaza este sa vezi partea buna a lucrurilor si daca esti inconjurat de frumos, cu persoanele dragi tie, poti trece cu usurinta peste micile neplaceri care se mai ivesc din cand in cand.
S-aveti vacante frumoase! thumbup.gif
Sladjo73
CITAT (crazy_crisi @ 23rd June 2009, 17:45) *
A doua zi am plecat spre Ulcinj. La intrarea in Muntenegru am dat spaga vamesului 10 euro pt ca nu aveam abtipildul acela cu RO pe masina.

Crisi, esti sigura ca e spaga?... La intrarea in MNE se plateste taxa ecologica de 10 EUR / autoturism.

Noile numere auto ("compatibile" UE) - care de fapt nu mai sunt noi demult - contin codul tarii in stanga jos, pe portiunea albastra, nu vad la ce mai trebuie abtibild cu codul tarii...

crazy_crisi
CITAT (Sladjo73 @ 23rd June 2009, 22:39) *
Crisi, esti sigura ca e spaga?... La intrarea in MNE se plateste taxa ecologica de 10 EUR / autoturism.

Noile numere auto ("compatibile" UE) - care de fapt nu mai sunt noi demult - contin codul tarii in stanga jos, pe portiunea albastra, nu vad la ce mai trebuie abtibild cu codul tarii...

Da, sunt sigura. Taxa ecologica deja o platisem. Asta i-a aratat si prietenul meu pe placuta, indicativul RO, (pt. ca asa te poti intelege cu vamesii, care nu stiu vreo limba de circulatie internationala, numai prin semne), dar ala nu s-a lasat induplecat. Nu stiu ce-ar fi putut sa faca daca nu-i dadeam, dar erau vreo 40 grade si stateam in soare deja de vreo jumatate de ora, eram terminati de caldura si n-am vrut sa aflam.
anghel_cezar
Gresit raspuns..Rspunsul corect: IL RONTAIE CUCK NORRIS
sinf43
A trecut cineva din Muntenegru in Italia cu ferry-ul?
daniborca
Salutare la toata lumea,

va scriu de pe balconul vilei (unde am prins ceva signal de internet) situata in zona centrala din Budva.As vrea sa povestesc pe scurt cate ceva din experienta de 5 zile pe care o am in Muntenegru.
Drumul pina in Muntenegru intradevar este lung si anevoios dar face toti banii !!! Peisajele intradevar sint de vis.Din pacate vremea nu prea tine cu noi..de simbata ploua non stop, cu mici pauze de masa...Avand in vedere ca vremea este cum este, am cumparat o umbrela chiar daca nu as fi crezut ca o sa am nevoie si m-am pus pe vizitat.Dubrovnick in Croatia, care este super tare, am dat o fuga si pina in Albania..vai de mama lor.In zona am vazut Kotor care este intradevar super fain, mai ales sus la cetate, Bar,Sveti Stefan unde din pacate este in renovare si este inchis.In rest, cum ziceam ploua de simbata si se pare ca o sa mai dureze citeva zile, deci din 10 zile nu cred ca o sa prea vad soarele decat in poze smile.gif
Mancarea nu este asa ieftina precum zice multa lume, servirea la fel.Sincer mi se par cam nesimtiti muntenegrenii astia.Anul trecut am fost la Bulgari in Sunny Beach, nu se pot compara preturile de aici cu cele de acolo (mult mai mari as zice eu) iar servirea asemenea.Am mincat la diverse localuri dar comportamentul ospatarilor lasa de dorit, prin urmare nici ciubuc nu-ti vine sa le lasi.In schimb in scurta vizita din Albania, am mincat la un restaurant in centrul orasului Shkoder si ospatarii au fost de nota 10.In legatura cu circulatia as vrea sa va spun ca ce este in Bucuresti sau alte orase mari din tara, e pistol cu apa fata de cum circula astia aici.Semnalizarea este chiar ceva facultativ, prioritatea de dreapta..ce o fi aia? Se opresc in mijlocul drumului cind te astepti mai putin, sincer cine nu se stie bine cu condusul nu recomand sa vina cu masina, pentru ca soferii de aici sint niste idioti.
Referitor la vilele si toate constructiile din zona o sa vedeti ca sint fff inghesuite, fiecare a construit cum o vrut si ce inaltime o avut chef, multe lasate neterminate etc.
Sincer sint f dezamagit, pacat de peisajele de vis care sint pe aici.In concluzie as merge oricind din nou la Bulgari dar aici nu as mai reveni, eventual Croatia unde este super ok la prima vedere.

Pentru cine intereseaza:
benzina este 1 si 1.02 euro iar motorina 0.85 euro.

Pentru cine intereseaza:
benzina este 1 si 1.02 euro iar motorina 0.85 euro.

CITAT (1quest @ 16th June 2009, 09:20) *
Daca e cineva suficient de hotarat si disponibil sa plece sambata, 20 iunie, la Budva, cedez sejur 2 persoane la Vila Kentera din Budva, la pret super-convenabil - 800 ron / 10 zile. Pretul include doar cazarea.
E o vila noua, foarte bine dotata, la 10 minute de plaja.

Daca stiam..la kentera am venit si noi tot de simbata doar ca eu am platit peste 1600 lei pentru 10 zile, oricum nu ai pierdut nimic ma refer la vreme care este f nashpa.De simbata ploua ..
sinf43
Cine merge luni 06. iulie in muntenegru?? Ptr cateva zile smile.gif
MediaWiz
CITAT (sinf43 @ 26th June 2009, 17:02) *
Cine merge luni 06. iulie in muntenegru?? Ptr cateva zile smile.gif

Eu pe 6 iulie trebuie sa fiu in Kotor. Asa ca o sa plec cu o zi inainte. Din Bucuresti.
sinf43
CITAT (MediaWiz @ 26th June 2009, 19:07) *
Eu pe 6 iulie trebuie sa fiu in Kotor. Asa ca o sa plec cu o zi inainte. Din Bucuresti.

De ce trebuie sa fi acolo pe 6? ai Bilet??
MediaWiz
CITAT (sinf43 @ 26th June 2009, 23:35) *
De ce trebuie sa fi acolo pe 6? ai Bilet??

Am facut rezervare si am platit deja aconto pentru un apartament in perioada 6-13 iulie.
1oltean
Dupa cum am vazut, majoritatea vor sa innopteze in Zlatibor in drumul catre Muntenegru (si eu la fel). Am mai vazut pe Google Earth ca ar fi mai frumos direct in Muntenegru, in muntele Durmitor, locatia Zabljak - pozele de pe google sunt dementiale. Exista lacuri, ceva gen Retezatul nostru. Unul dintre lacurile astea este la 2km de centrul statiunii (google earth rules). Este atractia majora pe timpul iernii pt ski.
Intrebare: A fost careva pana acum la Zabljak? Impresii... Exista multe cazari pe care le poti gasi la fata locului? Preturi... etc.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.