Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

atupi

CITAT (radurobertin @ 15th June 2009, 12:20) *
...........Eu stiu ca poti scoate moneda tarii respective cu cardul,dar in Muntenegru Euro e moneda artificiala,deoarece nu fac parte din comunitatea euro,de aceea nu sunt sigur ca poti scoate euro de la bancomat.Multumesc pentru lamuriri,ma ajuta f.mult sa-mi fac o idee.

Atunci, in logica ta, vei scoate euro artificiali smile.gif
radurobertin
CITAT (atupi @ 15th June 2009, 12:29) *
Atunci, in logica ta, vei scoate euro artificiali smile.gif

Multumesc pentru sarcasm!Ultima oara cand am fost in Serbia acum 6 ani erau foarte inapoiati,nu puteai folosi nici un fel de card!Citesc pe forum pareri mai bune sau mai rele,asa ca vreau sa-mi fac o idee!Unii zic ca sunt tara bananiera si au avut probleme cu ei,altii zic ca sunt ok!

boby_77`
CITAT (radurobertin @ 15th June 2009, 14:42) *
Multumesc pentru sarcasm!Ultima oara cand am fost in Serbia acum 6 ani erau foarte inapoiati,nu puteai folosi nici un fel de card!Citesc pe forum pareri mai bune sau mai rele,asa ca vreau sa-mi fac o idee!Unii zic ca sunt tara bananiera si au avut probleme cu ei,altii zic ca sunt ok!

Fara suparare, dar cine spune ca Serbia e tara bananiera ori nu a fost acolo ori este rau intentionat, pentru ca in materie de calitate a drumurilor ne cam dau lectii.
voyager4
CITAT (boby_77` @ 15th June 2009, 14:58) *
Fara suparare, dar cine spune ca Serbia e tara bananiera ori nu a fost acolo ori este rau intentionat, pentru ca in materie de calitate a drumurilor ne cam dau lectii.

Chiar daca razboiul i-a dat mult inapoi, inca sunt peste noi la drumuri, true.
Iar inainte de razboi, mult mai multa dreptate ar fi avut *ei* sa ne considere republica bananiera decat noi pe ei :-))
tablagiu_xxx
mi se pare cam aiurea sa ne tot contram pe tema care din romania si serbia e mai bananiera;

mandriile astea n-au nici un sens

e clar ca ambele sunt la fel de bananiere fata de europa de la austria incolo. si gata.

si sarbii nu au drumuri mult mai bune ca ale noastre, diferenta (daca este) e f mica, mie nu mi s-au parut mai bune.

hai sa terminam aici cu discutia serbia/ romania e un topic despre muntenegru.
voyager4
Corect, de acord. Cand se fac insa astfel de afirmatii e nevoie sa fie corectate, ar fi pacat (pentru oricine) sa-si faca eventual cineva impresii gresite.
dcr
CITAT (radurobertin @ 15th June 2009, 12:20) *
Mie Via Michelin imi recomana sa merg pe autostrada spre belgrad 23 de km,si apoi cobor spre sud!E mai bun drumul spre Kraguievac(exceptind autostrada,care sunt sigur ca e buna),sau are privelisti mai frumoase?

Mai am o intrebare:ce preturi la cazare erau la Zlatibor?Din cate spui suna tentant.

Este mai rapid in sensul ca nu sunt asa multe curbe si se poate merge mai repede. Eu am mers Budva, Cetinje, Podgorica, Novi pazar, Krusevac, Zajecar, Kladovo, Tr. Severin, Craiova (775 km pe bord) in 13.5 ore insa cel putin portiunea Podgorica - Novi Pazar nu o recomand la nimeni, drumul este ingust de o masina si jumatate pe cel putin 60 km si sunt numai curbe, pante si rampe iar parapetii lipsesc cam mai peste tot. In rest, Krusevac, Zajecar, Kladovo este foarte bun si rapid.
In Zlatibor, la o vila, mi-am permis sa negociez (noi fiind mai multi), am luat un apartament cu 5 locuri si o camera cu doua locuri cu 50 euro. Apartamentul era dotat cu Tv, receiver propriu, DVD, telefon, cuptor cu microunde, frigider, aragaz, vesela. La celelalte vile la care am cautat pretul era cam 10 euro na krevet (10 euro pe pat) si toti mi-au spus ca acesta este pretul pentru o zi, pentru mai multe zile pretul ar fi fost mult mai mic.
Nu va opriti la primele vile din statiune (care este destul de mare!) iar limba care se vorbeste este sirba (sau nu am gasit eu in engleza!).
Oricum, pana la sfarsitul verii acesteia eu mai merg o data numai la Zlatibor.

ovilione
Cateva impresii despre concediul de anul trecut petrecut in MNE.Cazare langa Tivat la Bjelila.peisajul de vis, pensiunea
la cativa m de mare.Plecat din Satu Mare cu masina prin Timisoara-Belgrad-Uzice, am trecut in Bosnia Hertegovina prin Gorajde - Srbinja, intrat in Muntenegru - Niksic -Tivat.Drumul de la Uzice si pana la Tivat a fost demential de fascinant.O buna parte din drum de la Srbinja (BiH) si Niksic(MNE) se merge pe un drum ingust (o banda) dar este foarte lejer.Pe tot traseul am intalnit cateva masini.Nu recomand coborarea direct spre Risan, drumul coboara un perete aproape abrupt de 700 de m si nu are parapeti.Insa golful Perast si Kotor vazute de pe acel drum e o chestie unica in viata.Inimaginabil de spectaculos.Cineva intreba de Plavi Horizont.E faina plaja, noi am fost de cateva ori acolo.E cu nisip amenajata intr-un golfulet,apa putin adanca dar destul de rece, fiind inspre mare.E liniste, frumos, intrarea cu masina costa anul trecut 2 euro.Mai este o plaja faina Jaz beach dar e cu pietricele si apa se adnceste repede.De vizitat neparat Kotor, e un vis.Cetate port fortificata, are palisade si fortificatii care urca pana pe creata muntelui si sunt luminate noaptea.Noi am urcat pana acolo, e destul de greu traseul si nerecomandat celor cu inima slaba si rau de inaltime.Seara Kotorul vazut de acolo e, iarasi, fantastic.Budva e frumoasa dar plina de straini si scumpa.MNE se remarca prin liniste, peisaje fabuloase, si oameni calmi.Anul acesta mergem la inceputul lui august la Ulcinj, sper sa fie OK.
Sladjo73
Guys, va rog mult de tot: niste exemple de cazari/vile/pensiuni la Zlatibor, pentru innoptat (nume, link pe net daca este, eventual nr de telefon)... Ceva civilizat, nu neaparat scump si luxos, dar macar curat... Rog si preturi...

De ce zic... Eu am avut o experienta neplacuta anul trecut, am inoptat la Parmenac (linga Cacak) la Vila Petrovic. Scump si cam murdarici... Inainte de a ne culca a trebuit sa vanez toti paianjenii de prin colturile camerei (am avut si fetitza de 3 ani cu noi)... mad.gif

Cu multumiri,
Sladjo.

4rings

CITAT (dcr @ 15th June 2009, 01:27) *
Azi m-am intors din Muntenegru, mai precis de la Budva, si cel putin in privinta drumului pot sa te lamuresc eu. Drumul ales de mine a fost pe clisura, Pojarevac apoi pe autostrada pana la intrarea catre Kraguievac, Cacak, Uzice, Prijepolje, Pljevja (asta este in Muntenegru), canion Tara, Mojkovac, Podgorica, Petrovac, Budva.
Drumul a fost frumos, am avut ce vedea, s-a circulat bine dar l-am facut din doua bucati. Am ajuns din intamplare la Zlatibor (cam la 20 km dupa Uzice) si, pe loc, m-am hotarat sa stau ceva timp acolo. E o statiune montana superba, cu vile si pensiuni asezate printre brazi, aerisite, un exemplu despre cum ar trebui sa se construiasca si in Romania, mai ales in statiunile montane.
Pentru cei care vor sa strabata drumul rapid recomand Kladovo, Zajecar apoi pe E761 pana intalneste autostrada, Krusevac, Kraljevo, Cacak, Uzice, Mojkovac, Podgorica, samd. cu specificatia ca, pentru portiunea Mojkovac - Podgorica, trebuie sa va inarmati cu foarte multa rabdare in cazul in care intalniti camioane pe traseu. Am fost foarte dezamagit de o buna parte(chiar mare parte!) a soferilor sarbi si muntenegreni care ori merg ingrozitor de prost, ori merg ingrozitor de periculos (tot prost!) si au masini super vechi si poluante!
In ceea ce priveste cardul, in orice tara, de la bancomate extragi moneda tarii respective! Pentru plata cu cardul poti sa foloseti orice card care merge in strainatate si, cel putin in Muntenegru, ai o gramada de locuri in care sa folosesti cardul (hotel, statie carburant, (super)market, etc), nu este o republica bananiera!

ma gandeam sa fac oprirea la zlatibor , acum sunt hotarat.multumesc pt detalii
1quest
Daca e cineva suficient de hotarat si disponibil sa plece sambata, 20 iunie, la Budva, cedez sejur 2 persoane la Vila Kentera din Budva, la pret super-convenabil - 800 ron / 10 zile. Pretul include doar cazarea.
E o vila noua, foarte bine dotata, la 10 minute de plaja.
tm16ccc
buna! vineri voi pleca si eu la ulcinj, spuneti-mi va rog este semnal pt telefonul mobil akolo? ce retea functioneaza?
MediaWiz
CITAT (radurobertin @ 14th June 2009, 13:47) *
Salut.Via michelin imi recomanda drumul asta:http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/Itineraires?strStartCityCountry=1025349&strStartAddress=&strStartMerged=225200%2Corsova&strDestCityCountry=EUR&strDestAddress=&strDestMerged=&options=1&ie=utf-8 .Cred ca e drumul pe care l-ai scris si tu,pe linga Belgrad!Daca moneda nationala e euro in Muntenegru,o fi posibil sa scoti euro de la bancomat?Oare putem sa parcurgem intro zi distanta portile de fier-Kotor?Via Michelin da 10 ore timpul necesar,dar am inteles ca de la cacak e drum in munti si nu poti merge prea repede,si au si multe limitari de viteza.Poate cineva care a parcurs aceasta distanta imi poate spune daca e bine sa parcurg intr-o zi sau sa fac o pauza de o noapte pe drum!

Eu, plecand din Bucuresti, planuiam sa fac popas la Portile de Fier (e un motel chiar pe malul dunarii, inainte de baraj). Dupa ce am mai citit pe aici, ma gandesc sa ma opresc mai bine undeva in Serbia, ca sa nu ajung terminat psihic. EU am facut dintr-o bucata si drumul Bucuresti-Istanbul, de exemplu, dar e obositor.
In privinta cardului, evident ca de la bancomat scoti moneda locala - in cazul MNE Euro. Evident, o sa-ti ia un comision. Exista in schimb o banca (nu dau numele, sa nu fac reclama) care emite un card GOLD cu care poti sa scoti euro/moneda locala din tarile in care au filiale FARA COMISION. Din pacate, nu au si in Muntenegru (inca) o filiala.
dcr
CITAT (tm16ccc @ 16th June 2009, 09:41) *
buna! vineri voi pleca si eu la ulcinj, spuneti-mi va rog este semnal pt telefonul mobil akolo? ce retea functioneaza?

Nuuuu, aia p'acolo bat toba ca sa comunice la distanta!!!

Consulta pagina de net a operatorului la care ai roaming si ai sa vezi operatorul din MNE! Atentie cei care au roaming de la Orange, se pare ca in MNE sunt taxate si "bip-urile", sotia mea a venit cu 7 euro + TVA cost suplimentar in conditiile in care nu a vorbit decat un minut in tara (1.92 eur/min +TVA - ProMonte).
babanumarius
Pe 4 iulie plec si eu in Muntenegru. Am cazare in Herceg - Novi si m-ar interesa pareri ale celor care au fost anul acesta despre statiune.
Care sunt preturile pe acolo la mancare, bautura (pe plaja si in magazine)precum si plajele cum se prezinta (cat costa un sezlong cu umbrela si saltea?).Cam cat costa o masa la restaurant sau terasa (mic dejun,pranz si cina).
Iarasi m-ar interese modalitatile de transport pana in muntenegru, pana acum se pare ca voi alege solutia cu trenul Bucuresti - Belgrad(+vagon de dormit) si Belgrad - Bar.Cat ar costa drumul pt o persoana trecuta de 26 de ani?(din calculele mele pretul ar fi urmatorul: 30 E bilet +30 E vagon dormit Bucuresti Belgrad + 30 E Belgrad Bar = 90 E) Cine stie daca anul asta se respecta ora sosirii in Belgrad, adica ce sanse am sa prin trenul de 10:10 Belgrad - Bar?O alta intrebare ar fi cum se face programarea la Vagonul de dormit, diferenta intre cel de 2 locuri si cel de 3 este cam mare (12 E), si ma gandeam ca daca eu cu prietena vom lua 2 locuri intr-un vagon de dormit de 3 locuri vom ramane singuri(am citit ca evita sa bage fata cu baiat in vagoane daca nu se cunosc).
Am auzit de un avion Bucuresti - Tivat sau Timisoara - Tivat dar am inteles ca nu se pot lua bilete decat daca iei pachet de la o agentie cu cazare(Este adevarat?).La intors ma voi intorace cu masina cu sora mea deci nu are sens sa iau bilet dus-intors.
Imi cer scuze pentru bombardamentul de intrebari, insa pentru mine e un teritoriu nou, si sper sa fi fost destul de clar smile.gif .

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

sinf43
Deci pana la urma care e cea mai buna statiune de pe litoralul muntenegrului? varful..?? smile.gif
atupi
CITAT (sinf43 @ 18th June 2009, 17:43) *
Deci pana la urma care e cea mai buna statiune de pe litoralul muntenegrului? varful..?? smile.gif

Budva este "buricul" litoralului muntenegrean
tablagiu_xxx
CITAT (babanumarius @ 18th June 2009, 17:02) *
Pe 4 iulie plec si eu in Muntenegru. Am cazare in Herceg - Novi si m-ar interesa pareri ale celor care au fost anul acesta despre statiune.
Care sunt preturile pe acolo la mancare, bautura (pe plaja si in magazine)precum si plajele cum se prezinta (cat costa un sezlong cu umbrela si saltea?).Cam cat costa o masa la restaurant sau terasa (mic dejun,pranz si cina).
Iarasi m-ar interese modalitatile de transport pana in muntenegru, pana acum se pare ca voi alege solutia cu trenul Bucuresti - Belgrad(+vagon de dormit) si Belgrad - Bar.Cat ar costa drumul pt o persoana trecuta de 26 de ani?(din calculele mele pretul ar fi urmatorul: 30 E bilet +30 E vagon dormit Bucuresti Belgrad + 30 E Belgrad Bar = 90 E) Cine stie daca anul asta se respecta ora sosirii in Belgrad, adica ce sanse am sa prin trenul de 10:10 Belgrad - Bar?O alta intrebare ar fi cum se face programarea la Vagonul de dormit, diferenta intre cel de 2 locuri si cel de 3 este cam mare (12 E), si ma gandeam ca daca eu cu prietena vom lua 2 locuri intr-un vagon de dormit de 3 locuri vom ramane singuri(am citit ca evita sa bage fata cu baiat in vagoane daca nu se cunosc).
Am auzit de un avion Bucuresti - Tivat sau Timisoara - Tivat dar am inteles ca nu se pot lua bilete decat daca iei pachet de la o agentie cu cazare(Este adevarat?).La intors ma voi intorace cu masina cu sora mea deci nu are sens sa iau bilet dus-intors.
Imi cer scuze pentru bombardamentul de intrebari, insa pentru mine e un teritoriu nou, si sper sa fi fost destul de clar smile.gif .

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Eu am fost in Budva, dar am trecut prin Herceg Novi in drum spre Dubrovnik. Mie sincer nu mi s-a parut o "statiune", e mai degraba un orasel la malul golfului Kotor, care are si plaja - sa zicem ca e ceva gen Mangalia. Avantajul e ca esti in golful Kotor pe care-l vizitezi usor; si aproape de Dubrovnik pe care e pacat sa-l ratezi.

miss24
CITAT (tablagiu_xxx @ 15th June 2009, 15:50) *
mi se pare cam aiurea sa ne tot contram pe tema care din romania si serbia e mai bananiera;

mandriile astea n-au nici un sens

e clar ca ambele sunt la fel de bananiere fata de europa de la austria incolo. si gata.

si sarbii nu au drumuri mult mai bune ca ale noastre, diferenta (daca este) e f mica, mie nu mi s-au parut mai bune.

hai sa terminam aici cu discutia serbia/ romania e un topic despre muntenegru.

Stimate "domn" tablagiu, tin sa precizez ca mi-am creat acest cont special pentru a-ti raspunde. Citesc de ani buni forumul acesta si de cele mai multe ori m-a ajutat enorm in obtinerea informatiilor necesare. De aceasta data cautam anumite lamuriri cu privire la Muntenegru, fiind destinatia cea mai probabila din aceasta vara. Pana sa dau de postarea ta. Nu ca as avea ceva impotriva discutiilor libere, bineinteles este un forum public unde absolut toti is pot spune parerea. Insa ce nu suport nicicum sunt persoanele care cred ca le stiu pe toate si care isi considera vorbele proprii drept litera de lege, terminate intotdeauna printr-un "PUNCT".

Mentionez ca am trecut prin Serbia de ceva ori, si neavand nimic in comun cu acea tara decat poate o oarecare simpatie cunoscandu-le istoria si presedintele atat de ... "bun" ( biggrin.gif ,) pot afirma ca, in comparatie cu noi, Serbia chiar este Europa. Asta daca intr-adevar ar fi loc de vreo comparatie intre cele doua tari. Nu stiu daca ai nimerit Belgradul seara, nu stiu daca l-ai vizitat ziua, nu stiu daca esti cat de cat documentat despre poporul sarb si de-altfel nu stiu daca ai nimerit aceleasi vami curate si aceeasi vamesi amabili si prezentabili pe care i-am nimerit eu, insa pot spune ca primul lucru care m-a lovit in momentul in care am intrat in Serbia si apoi in Croatia a fost "Pai noi suntem in UE si ei NU?!" Si afirm acest lucru tinand cont ca o data venita inapoi, la vama de la Stamora Moravita ne astepta un indicator ruginit inclinat si aproape iesit din asfalt, o prostituata asteptand pe banca si un burtos libidinos in uniforma care isi spunea, probabil mandru de aspectul sau, "politist de frontiera" (fara sa jignesc pe nimeni, bineinteles).
Se stie ca in toate statele mari ale fostei Iugoslavii (Slovenia, Croatia si Serbia) a existat dintotdeauna civilizatie.
Asa ca hai sa nu facem cu totii pe inteligentii si sa punem putin mana pe carte inaintea sa afirmam fel de fel de lucruri.
Iti recomand sa renunti la weekendul de shopping la Viena atat de "romanizat" si sa alegi alte destinatii, poate iti schimbi parerea. peacefingers.gif

Sper ca nu am jignit pe nimeni cu acest post si urez vacante cat mai placute tuturor!

tablagiu_xxx
CITAT (miss24 @ 19th June 2009, 18:20) *
Stimate "domn" tablagiu, tin sa precizez ca mi-am creat acest cont special pentru a-ti raspunde. Citesc de ani buni forumul acesta si de cele mai multe ori m-a ajutat enorm in obtinerea informatiilor necesare. De aceasta data cautam anumite lamuriri cu privire la Muntenegru, fiind destinatia cea mai probabila din aceasta vara. Pana sa dau de postarea ta. Nu ca as avea ceva impotriva discutiilor libere, bineinteles este un forum public unde absolut toti is pot spune parerea. Insa ce nu suport nicicum sunt persoanele care cred ca le stiu pe toate si care isi considera vorbele proprii drept litera de lege, terminate intotdeauna printr-un "PUNCT".

Mentionez ca am trecut prin Serbia de ceva ori, si neavand nimic in comun cu acea tara decat poate o oarecare simpatie cunoscandu-le istoria si presedintele atat de ... "bun" ( biggrin.gif ,) pot afirma ca, in comparatie cu noi, Serbia chiar este Europa. Asta daca intr-adevar ar fi loc de vreo comparatie intre cele doua tari. Nu stiu daca ai nimerit Belgradul seara, nu stiu daca l-ai vizitat ziua, nu stiu daca esti cat de cat documentat despre poporul sarb si de-altfel nu stiu daca ai nimerit aceleasi vami curate si aceeasi vamesi amabili si prezentabili pe care i-am nimerit eu, insa pot spune ca primul lucru care m-a lovit in momentul in care am intrat in Serbia si apoi in Croatia a fost "Pai noi suntem in UE si ei NU?!" Si afirm acest lucru tinand cont ca o data venita inapoi, la vama de la Stamora Moravita ne astepta un indicator ruginit inclinat si aproape iesit din asfalt, o prostituata asteptand pe banca si un burtos libidinos in uniforma care isi spunea, probabil mandru de aspectul sau, "politist de frontiera" (fara sa jignesc pe nimeni, bineinteles).
Se stie ca in toate statele mari ale fostei Iugoslavii (Slovenia, Croatia si Serbia) a existat dintotdeauna civilizatie.
Asa ca hai sa nu facem cu totii pe inteligentii si sa punem putin mana pe carte inaintea sa afirmam fel de fel de lucruri.
Iti recomand sa renunti la weekendul de shopping la Viena atat de "romanizat" si sa alegi alte destinatii, poate iti schimbi parerea. peacefingers.gif

Sper ca nu am jignit pe nimeni cu acest post si urez vacante cat mai placute tuturor!

Draga "miss24",

In primul rand, vreau sa spun ca special mi-am creat contul pentru a putea spune amanunte despre saptamana petrecuta in Muntenegru nu cu mult timp in urma.
De aceea sper ca ai citit si celalalte posturi ale mele despre Muntenegru, daca vrei sa mergi acolo cred ca sunt utile.

In al doilea rand vreau sa spun ca sunt un mare admirator al Croatiei si Muntenegrului (a tuturor popoarelor ex -yugoslave, dar cele doua in particular); iar referitor la cunostintele mele de istorie si civilizatie sarba da-mi voie cel putin sa ma indoiesc de modul in care le interpretezi. Despre recomandarile tale, nu vreau sa vorbesc, sunt sub un anumit nivel.

In al treilea rand, postul meu la care te referi dorea sa opreasca o discutile inutila despre care din Romania si Serbia e mai bananiera din pdv al "INFRASTRUCTURII" drumuri, bancomate etc si nu al culturii, al Belgradului vazut noaptea etc. Daca tu crezi ca infrastructura din Serbia e comparabila cu cea din Europa de la Austria spre Vest, gresesti. PUNCT. Punctul meu dorea sa incheie subiectul, nu sa dea verdictul.

M-am cam plictisit cu acest post care nu foloseste nimanui (by the way , nici al tau n-a folosit nimanui, nici chiar mie, no offence).
De aceea doar mai spun ca drumurile dintr-o tara nu trebuie sa le apreciezi doar prin cultura poporului, in acest fel ai spune ca si Peru e o tara peste cele europene si ca SUA e mai bananiera decat Romania.

Cat despre vamesii sarbi, doar mai spun ca la intrarea din MNE in SRB, fara sa vorbeasca deloc engleza, franceza, spaniola, italiana (atat am putut sa incerc), mi-au cotrobait 10 min prin geamantane fara nici o explicatie (doar la mine au procedat asa) dupa care mi-au dat drumul, iar la iesirea de la Portile de Fier am stat 45 min degeaba pt ca se schimba tura. Long live Serbia anyway !

In concluzie, sper ca iti pare rau de ce ai scris si ca esenta pe care o gasesti in posturile o reprezinta detaliile despre Muntenegru si nu altceva.

Concediu placut !

mounty01
CITAT (dcr @ 15th June 2009, 17:28) *
Este mai rapid in sensul ca nu sunt asa multe curbe si se poate merge mai repede. Eu am mers Budva, Cetinje, Podgorica, Novi pazar, Krusevac, Zajecar, Kladovo, Tr. Severin, Craiova (775 km pe bord) in 13.5 ore insa cel putin portiunea Podgorica - Novi Pazar nu o recomand la nimeni, drumul este ingust de o masina si jumatate pe cel putin 60 km si sunt numai curbe, pante si rampe iar parapetii lipsesc cam mai peste tot. In rest, Krusevac, Zajecar, Kladovo este foarte bun si rapid.
In Zlatibor, la o vila, mi-am permis sa negociez (noi fiind mai multi), am luat un apartament cu 5 locuri si o camera cu doua locuri cu 50 euro. Apartamentul era dotat cu Tv, receiver propriu, DVD, telefon, cuptor cu microunde, frigider, aragaz, vesela. La celelalte vile la care am cautat pretul era cam 10 euro na krevet (10 euro pe pat) si toti mi-au spus ca acesta este pretul pentru o zi, pentru mai multe zile pretul ar fi fost mult mai mic.
Nu va opriti la primele vile din statiune (care este destul de mare!) iar limba care se vorbeste este sirba (sau nu am gasit eu in engleza!).
Oricum, pana la sfarsitul verii acesteia eu mai merg o data numai la Zlatibor.

Buna seara
Mergem si noi (15 persoane din care 6 sunt copii) luni 22.06.2009 in Ulcinj-Muntenegru. Din pacate trebuie sa plecam din Bucuresti dupa ora 14, asa ca m-ar interesa sa ne cazam in Serbia, cat mai aproape de granita cu Muntenegru. De aceea te intreb daca traseul propus de tine: Kladovo-Zajecar-Krusevac este mai rapid decat traseul: Majdanpek-Pozarevac-Autostrada catre Nis-Batocina-Kragujevak-Knic-cacak si mai ales de ce? Totodata vreau sa va intreb despre cazari normale (camerele sa fie curate si sa aiba aer conditionat) in zona CACAK
Multumesc anticipat
hoinar1507
Poate sa-mi dea cineva informatii despre Vila Pima din Budva?
dcr
CITAT (mounty01 @ 21st June 2009, 01:46) *
Buna seara
De aceea te intreb daca traseul propus de tine: Kladovo-Zajecar-Krusevac este mai rapid decat traseul: Majdanpek-Pozarevac-Autostrada catre Nis-Batocina-Kragujevak-Knic-cacak si mai ales de ce?

Eu nu am mers pe Majdanpek, mai este un drum mai aproape de Dunare apoi la Pozarevac, autostrada, Kragujevak-Knic-Cacak! Soseaua mi s-a parut destul de virajata, ingusta si sunt multe localitati prin care treci. Pe cealalata parte (Kladovo-Zajecar-Krusevac ) drumul mi s-a parut mai lat, mai liber si mai drept.
Am facut, din Craiova, cam 9 ore pana la Zlatibor, cu multe opriri sa mancam , sa facem poze iar in ultima portiune (Cacak - Zlatibor) sa intrebam de cazare.
georgianabudur
Sunt pentru prima data pe acest topic!As indrazni ,in septembrie,sa incercam un sejur in Muntenegru,dar va rog frumos care stiti sa ma lamuriti daca acolo (intr-adevar,dupa pozele ce le-am tot vazut pe internet si in pliantele agentiilor de turism),e adevarat ca marea o lina,nu are valuri!Pentru ca nu cred ca mi-ar placea.Sau poate stie cineva sa-mi zica daca in anumite zone sunt ,de obicei,curenti,care ar forma valurile. Ce ar trebui sa evit,golfurile?

Ultimile 3 concedii le-am petrecut la Marea Ionica,deci,putin ,mai la sud,dar tot in vest,iar acolo valurile erau splendoarea vacantei mele,dar m-am gandit ca ar fi cazul ,sa mai schimb un pic...peisajul!

Poate imi recomanda cineva ce statiune sa aleg,nu vreau Budva,dar nici un satuc uitat de lume,ceva in care sa ajung repede la plaja,fara masina,iar seara sa avem unde sa ne plimbam,fara sa ne plictisim.Multumesc anticipat!
killahmiss
buna ziua tuturor. m-ar tenta si pe mine o vacanta in Muntenegru in aceasta vara si citind astazi intreg topicul, am observat ca nu sunt postate prea multe poze. nu ca as contesta frumusetea peisajelor, insa ar fi binevenite mai multe imagini cu principalele atractii turistice, cum ar fi Canionul Tara sau Boka Kotorska. thumbup.gif multumesc mult
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.