Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

dcr

QUOTE (cosmindorneanu @ May 17 2009, 10:56) *
am mare nevoie de aceste infos..........vila poseidon jaz plaza. afost careva acolo? preturi etc.....

Fa un mic efort data viitoare si cauta, macar pe pagina curenta - post #444 si #445. Nu cred ca era f. greu!
dinu-tzu
QUOTE (atupi @ May 15 2009, 20:55) *
Pentru Hellrider si nu numai am o intrebare: de ce Ulcinij este semnificativ mai ieftin decat statiunile de mai la nord de el? Ce-l "dezavantajeaza" ca sa fie mai ieftin ?

Ma gandeam sa caut o cazare in Golful Kotor dar vad preturi destul de ridicate. Prefer un apart intr-o vila privata unui hotel galagios si aglomerat dat fiind ca sunt genul de turist activ care viziteaza mult.
Toate cele bune !

Cel dezavantajeaza...? E o regiune cam plina de albanezi, poate din acest motiv a fost lasat mai in paragina. Nu are infrastructura unei statiuni. Nu te poti plimmba seara pe faleza ca la Budva. Nu sunt atitea magazinele cu suveniruri. Nu sunt terasele cu aer occidental din Budva. La fata locului sunt foarte multe cazari dar pe internet doar citeva. Dar are cea mai mare plaja pe care am vazut-o vreodata. Cu nisip fin. Plaja e la 5 km mai la sud. Sunt cazari si pe linga marea plaja, dar sunt facute cu bani putini de diversi particulari ce si-au construit vile cu apartamente si sunt plasate dezavantajos pe linga un riu cu aspect urit. Mai sunt si alte amplasamente dar le gasesti greu. Nu sunt cazari de lux. Sunt si citeva hoteluri comuniste. Exista un plan guvernamental pentru a-l tranforma in cea mai tare statiune, capacitate de 60mii locuri de cazare fiindca fara indoiala este cea mai tare plaja. Celelalte plaje din Muntenegru sunt glume proaste.
La ulcinj te cazezi ieftin, plaja extraordinara, si de acolo vizitezi cu masina toata coasta.

Daca ajungeti la Herceg Novi, sa luati masa la terasa belvedere. Mincare foarte buna, portii uriase, ieftin, priveliste extraordinara asupra golfului kotor.

Ntim
Uite terasa ...cu marea in fata...in stinga Muntenegru...in dreapta Croatia.
Aici e intrarea in fiord.
hellrider
QUOTE (atupi @ May 15 2009, 20:55) *
Pentru Hellrider si nu numai am o intrebare: de ce Ulcinij este semnificativ mai ieftin decat statiunile de mai la nord de el? Ce-l "dezavantajeaza" ca sa fie mai ieftin ?

Ma gandeam sa caut o cazare in Golful Kotor dar vad preturi destul de ridicate. Prefer un apart intr-o vila privata unui hotel galagios si aglomerat dat fiind ca sunt genul de turist activ care viziteaza mult.
Toate cele bune !

Exact ce spune dinu il dezavantajeaza. Muntenegrenii nu prea calca pe acolo (nu au o parere f buna despre albanezi...sa zicem ca se poarta pe plaja cam cum se poarta romanii la Costinesti cursing.gif si sunt certati cu sapunul).

Plaje bune cu nisip fin sunt si in zona dintre Budva si Kotor, si in golf sunt cateva...lagune cu apa linistita si mai albastra decat in filme.

Click pentru a vizualiza atașamentul

BTW, aveti grija la viespi. Preferabil sa nu va carati mancare cu voi pe plaja (fructe, sucuri dulci), mai ales daca mergeti spre sfaristul verii si e seceta.
MediaWiz
QUOTE (sotia06 @ May 16 2009, 17:56) *
Vreau doar sa va felicit pe toti care alegeti sa petreceti un concediu in Muntenegru zona Kotor.
Noi am fost anul trecut si a fost extraordinar.
Mai jos e un link de unde ne-am rezervat noi cazarea.
Sunt o gramada de oferte pentru toto felul de bugete si de o frumusete fantastica.
Noi le-am mentionat proprietarilor ca ni se cere o taxa de transfer bancar destul de mare pentru plata avansului si au fost de acord sa platim totul atunci cind ajungem.
Daca aveti nevoie de info pot sa va mai scriu - si noi am fost tot cu masina.

Va urez concediu placut tuturor!

si link-ul de care va spuneam
http://www.ownersdirect.co.uk/list_propert...9&class=all

Confirm cele legate de site-ul ownersdirect. Acolo am gasit si eu cazare si am rezervat pentru anul asta.

Poti sa-mi spui si mie, te rog, pe ce traseu ati fost si la cat te-au ajuns taxele pe drum.

Multumesc
Sladjo73
QUOTE (dcr @ May 17 2009, 11:52) *
Fa un mic efort data viitoare si cauta, macar pe pagina curenta - post #444 si #445. Nu cred ca era f. greu!

@dcr,

Omul vrea detalii, la posturile 444 si 445 nu gaseste decat preturi.
Omul e interesat de feedback, poze and stuff... La fel ca mine, de altfel... :-)

pt. cosmin dorneanu:

Mie mi s-a cerut 34EUR/noapte/pers pentru HB - in camera de 27mp, cu baie, clima, TV, terasa, si doua paturi (unul de 2pers, unul de 1pers). Aceeasi chestie, dar FB (trei mese) costa 39EUR pe noapte. Perioada: inceputul lui August.

Nu uitati sa adaugati cei 1.5EUR/pers/zi taxa de statiune, 10EUR/autoturism (taxa ecologica) la intrarea in MNE si - eventual - 2.5 EUR traversarea tunelului Sozina.
sotia06
QUOTE (MediaWiz @ May 19 2009, 15:48) *
Confirm cele legate de site-ul ownersdirect. Acolo am gasit si eu cazare si am rezervat pentru anul asta.

Poti sa-mi spui si mie, te rog, pe ce traseu ati fost si la cat te-au ajuns taxele pe drum.

Multumesc

Am mers pe traseul facut de Viamichelin dar am avut si GPS: Timisoara - Beograd - Cacak - Uzice - Brodarevo (imediat dupa aceasta localitate se trece granita din Serbia in Muntenegru) - Bijelo Polje - Podgorica - Petrovac - Budva - Kotor.
La Budva ne-am oprit ca ne era foame smile.gif.
Am facut drumul direct, fara sa innoptam undeva, doar cu opriri asa pentru o gustare, dar daca mai mergem o data o sa ne oprim undeva pe traseu pentru ca exact ultima parte a drumului e cea mai obositoare si cea mai frumoasa.
Sunt in jur de 700 de km si iau cam 12 ore.

Ah si singura taxa de drum e de 10 Euro pe care o sa ti-o ia muntenegrenii imediat ce treci de granita. De fapt nici nu e de drum - e ceva taxa turistica.
Traseul pe care am mers noi nu e pe autostrazi asa ca nu sunt alte taxe suplimentare.

Drum bun!

turismvideo
Am fost anul trecut in iulie la Poseidon Jazz. Prima impresie a fost foarte buna. Camere spatioase, balcon cu vedere spre mare, vila e asezata chiar pe malul marii. Cobori doar niste scari si ajungi la mare. IN fata vilei aveti parte de sezlonguri gratis. Noi anul trecut am platit in jur de 30 si ceva de euro/noapte de persoana - demipensiune. E mult avand in vedere ca mancare e foarte rea. Dau un exemplu: mic dejun: parizer (o felie) iaurt la cana, un cub de unt, gem, un ou fiert. Dimineata primesti o lista cu meniul pe care il au seara. Exemplu: spaghete, placinta (nu-i mai stiu numele) specialitate cu branza sau peste pane. Oricum masa este saracacioasa si o platesti degeaba. Cel putin la concluzia asta am ajuns noi. In rest zona este de un farmec aparte. In vila se face curatenie odata la trei zile. Dar la cerere femeia de serviciu intra in camere mult mai des pentru 2 sau 3 euro. Este un loc linistit nu este aglomerat decat in week-end cand vin localnicii la baie. Sunt doar vreo doua trei chioscuri de unde poti cumpara fructe, alimente, mezeluri etc. Noi ne-am plimbat foarte mult. Budva e la vreo patru kilometri. Dupa cele 7 zile petrecute la Jazz Beach ne-am mutat mai spre sud langa Becici - la Buljarice am stat aici inca doua zile si am platit 20 de euro pentru o camera cu doua paturi.

valada
Hello,
Si eu am facut o rezervare din 25 Iulie langa Ulcinj la vreo 3,5 km, langa plaja cea mare cu nisip (Velika Plaja). Sper sa fie Ok. Hotelul este de 3 stele si pentru o camera dubla cu mic dejun (bufet suedez) mi-a luat 245 EURO cu tot cu taxa statiune (35 de Euro pe zi camera dubla cu mic dejun). Singurul dezavantaj este ca trebuie sa trec râul ca sa ajung la plaja. Proprietarul spune ca sunt 390 de metri pana la plaja, dar eu (confom imaginii mărite de pe Google map) cred ca sunt vreo 500 de m. In orice caz la pretul ăsta daca nu-mi prea place zona (după cum o prezină alți stimați forumiști în posturi anterioare) am mașina și migrez prin împrejurimi (doar am stat în Constanța și făceam plajă la Neptun). Am de gând sa vizitez oricum și Dubrovnik (sunt 140 de km.).
La sfârșit aș avea o nelamurire. Pe cartea mea verde este menționată Serbia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Croația DAR NU ȘI MUNTENEGRU.
Asta înseamnă ca nu îmi acoperă asigurarea și Muntenegru nu-i așa?
Aș mai dori ceva sfaturi cu privire la drum de la cei care au mai fost. Vin din centrul țării și viamichelin îmi recomandă o rută cam necunoscută pentru mine: de la Simeria - Hațeg - Caransebeș - Deta- ...... Nu cumva îți rupi mașina pe acolo?
dinu-tzu

Chiar daca Muntenegru s-a despartit de Serbia, la capitolul carte verde inca nu. Deci cartea verde pentru Serbia include si Muntenegru. Simeria-Hateg e un drum la care lucrarile au fost abandonate; exista portiuni foarte bune urmate de unele mai putin bune. Hateg-Caransebes este probabil cel mai bun drum din tara. Mai departe nu stiu. Cum se numeste hotelul?
valada
QUOTE (dinu-tzu @ May 25 2009, 00:47) *
Chiar daca Muntenegru s-a despartit de Serbia, la capitolul carte verde inca nu. Deci cartea verde pentru Serbia include si Muntenegru. Simeria-Hateg e un drum la care lucrarile au fost abandonate; exista portiuni foarte bune urmate de unele mai putin bune. Hateg-Caransebes este probabil cel mai bun drum din tara. Mai departe nu stiu. Cum se numeste hotelul?

Buna dimineata,
Mersi mult pentru precizari. Hotelul se numeste Petriti. Are site propriu, l-am gasit intâmplător și abia atunci am văzut că booking.com îmi lua pentru același lucru cu 37,50% mai mult (adică 44 de Euro plus taxe stațiune în loc de 35 Euro cu taxe incluse). Adresa site-ului este: hotelpetriti.com (cu cei 3 de w și punct în față). Am scris așa pentru că nu știu dacă pot da adrese pe acest forum.
MediaWiz
QUOTE (sotia06 @ May 21 2009, 15:33) *
Am mers pe traseul facut de Viamichelin dar am avut si GPS: Timisoara - Beograd - Cacak - Uzice - Brodarevo (imediat dupa aceasta localitate se trece granita din Serbia in Muntenegru) - Bijelo Polje - Podgorica - Petrovac - Budva - Kotor.
La Budva ne-am oprit ca ne era foame smile.gif.
Am facut drumul direct, fara sa innoptam undeva, doar cu opriri asa pentru o gustare, dar daca mai mergem o data o sa ne oprim undeva pe traseu pentru ca exact ultima parte a drumului e cea mai obositoare si cea mai frumoasa.
Sunt in jur de 700 de km si iau cam 12 ore.

Ah si singura taxa de drum e de 10 Euro pe care o sa ti-o ia muntenegrenii imediat ce treci de granita. De fapt nici nu e de drum - e ceva taxa turistica.
Traseul pe care am mers noi nu e pe autostrazi asa ca nu sunt alte taxe suplimentare.

Drum bun!

Multumesc frumos pentru informatii. Eu venind din Bucuresti, cred ca o sa fac un popas la Portile de Fier, dupa care merg pe Belgrad si traseul sugerat de tine.
Un concediu reusit sa ai, oriunde te-ai duce.
4rings
QUOTE (dinu-tzu @ May 25 2009, 00:47) *

si de la caransebes la deta e foarte bun drumul
atupi
QUOTE (MediaWiz @ May 25 2009, 09:42) *
Multumesc frumos pentru informatii. Eu venind din Bucuresti, cred ca o sa fac un popas la Portile de Fier, dupa care merg pe Belgrad si traseul sugerat de tine.
Un concediu reusit sa ai, oriunde te-ai duce.

Depinde cand pleci din Bucuresti, dar daca pleci devreme e pacat sa te opresti asa aproape. Ai numai 5 ore de condus. Concediu placut si te asteptam cu noutati din Muntenegru. In Severin sunt pensiuni destul de ieftine ptr dormit o noapte.
cosmindorneanu
QUOTE (Sladjo73 @ May 20 2009, 20:54) *
@dcr,

Omul vrea detalii, la posturile 444 si 445 nu gaseste decat preturi.
Omul e interesat de feedback, poze and stuff... La fel ca mine, de altfel... :-)

pt. cosmin dorneanu:

Mie mi s-a cerut 34EUR/noapte/pers pentru HB - in camera de 27mp, cu baie, clima, TV, terasa, si doua paturi (unul de 2pers, unul de 1pers). Aceeasi chestie, dar FB (trei mese) costa 39EUR pe noapte. Perioada: inceputul lui August.

Nu uitati sa adaugati cei 1.5EUR/pers/zi taxa de statiune, 10EUR/autoturism (taxa ecologica) la intrarea in MNE si - eventual - 2.5 EUR traversarea tunelului Sozina.

stighi
cartea verde o am la omniasig si apare pe polita doar Serbia
intrebare : prin Serbia se intelege ca sunt asigurat si in Muntenegru?

Merci.
Sladjo73
QUOTE (turismvideo @ 23rd May 2009, 19:33) *
Am fost anul trecut in iulie la Poseidon Jazz. Prima impresie a fost foarte buna. Camere spatioase, balcon cu vedere spre mare, vila e asezata chiar pe malul marii. Cobori doar niste scari...

Multumim de feedback!

In afara de masa nasoala mai erau si alte probleme?
M-ar interesa daca au wireless free, cum scrie la ei pe site si mai ales daca intr-adevar au parcare pazita 24/24. Noi vrem sa mergem cu masina.

Am fost si anul trecut in MNE, la Becici, la Iberostar, insa hotelul avea locuri limitate de parcare, iar daca doreai sa pleci cu masina sa vizitezi diverse, riscai sa ramai fara loc de parcare.

mounty01
Buna ziua,
Suntem 4 familii si ne-am rezervat o vacanta in Ulcinj Muntenegru din data de 20.06.2009. Din pacate a aparut o problema: o persoana din grupul nostru are un examen de dat in Bucuresti pe 22.06.2009. De aceea va rog sa-mi transmiteti posibilitatile de transport Bucuresti- Ulcinj(sau alta localitate din Muntenegru) , numai dus, in 22-23.06.2009.
Multumesc anticipat,
Cu stima,
Narcis Hogea

MediaWiz
QUOTE (mounty01 @ 1st June 2009, 20:36) *
Buna ziua,
Suntem 4 familii si ne-am rezervat o vacanta in Ulcinj Muntenegru din data de 20.06.2009. Din pacate a aparut o problema: o persoana din grupul nostru are un examen de dat in Bucuresti pe 22.06.2009. De aceea va rog sa-mi transmiteti posibilitatile de transport Bucuresti- Ulcinj(sau alta localitate din Muntenegru) , numai dus, in 22-23.06.2009.
Multumesc anticipat,
Cu stima,
Narcis Hogea

Salut

Pai ai vreo 3 solutii:
1. te "lipesti" de cineva care merge cu masina in aceeasi perioada
2. cauti variante cu trenul (cam complicat)
3. iei avionul, dar cel mai apropiat oras spre care ai zbor direct este Dubrovnik, cu Tarom, dar care zboara doar joia, adica in cazul tau pe 25 iunie. Iar de acolo fie inchiriezi o masina, fie cu transportul local.

Bafta
Ntim
QUOTE (mounty01 @ 1st June 2009, 20:36) *
Buna ziua,
Multumesc anticipat,
Cu stima,
Narcis Hogea

Ai transport cu tren sau avion.
Tren Bucuresti-Belgrad
Belgrad-Bar la ambele ai cuseta sau vag de dormit decent.
Avion Timisoara-Tivat ..dar numai la pachet cu servicii.
Belgrad -Tivat
Din Bar sau Tivat ai curse din 2 in 2 ore spre orice loc din MNE.
Ulcinj--vazut de sus___spre Mala plaja...in centrul orasului ...o plaja fff mica...plajele mari sunt in afara orasului.
bronzatus
Am ajuns in Muntenegru la Petrovac.

Am plecat de la Bucuresti pe la 14.00 Marti 26.05 2009. Am dormit la Drobeta Turnu-Severin 120 RON. Din Drobeta am Plecat pe la 10.00. La vama era ceva coada ce masini de MH dar multumita celor de pe forum m-am bagat in fata si nu a fost nici o problema. Imi faceam griji deoarece masina era pe firma. Nu a fost nici o problema. Oricum aveam o imputernicire semnata de admninstratorul firmei. (de actele astea nu se intereseaza decat vamesii nostri). Dupa 30 de min. eram in Serbia.

Am cam incurcat nitel borcanele si am luat-o pe clisura Dunarii pe la Sarbi. Drumul este OK si foarte frumos. M-am mai ratacit la intrarea pe autostrada. Am facut dreapta in loc de stanga asa ca am platit 1eur (in loc de 30 de dinari) la iesirea de pe autostrada.

Am inoptat la Hotel Prezident in Cacak. Curat dar fara aer conditionat, nu am putut dormi de cald. Daca deschideam geamul nu puteam dormi de zgomot. Mic de jun OK. Drumurile in Serbia sunt OK. Pana in Cacak semanlizarile au fost impecabile. Dupa aveai limitare de viteza dar nu semnul de terminarea limitarii.

La granita cu Muntenegru am stat 15 min. La serbi m-au intrebat de tigari. Vignieta in Muntenegru este 10 euro, a venit unu' la masina si i-am platit si mi-a dat vignieta.

Drumurile prin Muntenegru sunt mai apropiate de ale noastre. Nu au gropi dar sunt destul de denivelate (petice in sus si in jos). Am ratat drumul sa mergem prin Canionul Tara asa ca am venit pe drumul european. Privelistea este superba. In Podgorita a fost mai aglomerat.

Suntem aici de cateva zile si ne-am plimbat in toate directiile. Tara este superba. Chiar daca isi zic tara ecologica mai au de lucrat. Pe marginea drumurilor am vazut o groaza de moloz de la constructii, iar masinile lor.... daca sunt mai vechi nu putem merge in spatele lor decat cu aerul conditionat pe reciclare ca muream in masina.

Merita drumul pana aici.
dcr
CITAT (bronzatus @ 2nd June 2009, 11:25) *
Am inoptat la Hotel Prezident in Cacak. Curat dar fara aer conditionat, nu am putut dormi de cald.

Cat a costat cazarea la Cacak si cum este vremea pe acolo(Petrovac)? Eu trebuie sa ajung duminica la Budva si vreau sa stiu daca imi iau tablele sau nu wink.gif

Pies
Sa inteleg ca esti inca acolo? Cum ai net?
andypro
Ce benzinarii sunt in Serbia si Muntenegru si de la care merita alimentat astfel incat sa nu raman cu masina in drum din cauza combustibilului?
atupi
CITAT (andypro @ 2nd June 2009, 16:35) *
Ce benzinarii sunt in Serbia si Muntenegru si de la care merita alimentat astfel incat sa nu raman cu masina in drum din cauza combustibilului?

Ca regula de baza baga de la benzinariile cu nume cunoscut. Eu am bagat de pe autostrada catre Belgrad de la MOL si cred ca exista si Lukoil. Cam asta ar fi o idee.
turismvideo
CITAT (Sladjo73 @ 30th May 2009, 23:38) *
Multumim de feedback!

In afara de masa nasoala mai erau si alte probleme?
M-ar interesa daca au wireless free, cum scrie la ei pe site si mai ales daca intr-adevar au parcare pazita 24/24. Noi vrem sa mergem cu masina.

Am fost si anul trecut in MNE, la Becici, la Iberostar, insa hotelul avea locuri limitate de parcare, iar daca doreai sa pleci cu masina sa vizitezi diverse, riscai sa ramai fara loc de parcare.

la vila poseidon in afara de mancarea nasoala totul a fost ok. din pacate nu stiu daca au wireless ca noi n-am avut nevoie. Parcarea este ok. Noi am plecat din sibiu cu doua masini. Am parcat in curtea vilei unde parcarea este foarte redusa ca si numar de locuri. Am lasat bagajele dupa care un angajat ne-a ghidat spre parcarea mare undeva la vreo 200 de metri distanta intr-un camping pazit de un portar. Acolo am lasat masinile la umbra sub niste copaci. N-au fost probleme. Am putut sa le scoatem cand am vrut mai ales ca ne-am plimbt foarte mult.

Am avut ceva emotii chiar cand am ajuns. Am platit un avans de vrep 100 de euro si cand am ajuns acolo am aflat ca nu figuram pe evidenta lor. Camerele erau ocupate dar pana la urma a venit patronul vilei a cautat e-mailuiri prin care am corespondat cu ei ( a gasit si confrimarea lor cum ca au primit banii in cont si ca rezervarea e facuta) si ne-au dat camerele. Vedere spre mare, balcon. Vila e chiar pe plaja. La inceput a fost un pic deranjant pentru ca daca dormi cu geamul deschis se aud valurile. Dar ne-am obisnuit dupa cateva nopti.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.