veronica4388
8th February 2009, 21:11
salut tuturor! in vara asta vreau sa vizitez muntenegru si de acolo sa plec cu ferry-ul din Bar pana la Ancona. Am gasit ceva pe net pe http://www.montenegrolines.net/tariffs.html si nu sunt sigur daca in luna iunie incep cursele intre Bar- Ancona si daca ferry-ul e ok?.DAca cineva a fost pe aceata ruta poate imi spune si mie daca e ok. In caz ca e in neregula as putea s-o iau pe Bar-Bari dar vreau sa travesrsez toata italia pana in germania si as scurta drumul cu aprox 300 km. Ptr cel ce-mi raspunde ii multumesc anticipat:)
fredy2007
11th February 2009, 19:08
Imi surade foarte mult sa plec in concediu in Muntenegru, in a doua parte a lunii iunie, insa nu cunosc care ar fi locatiile cele mai placute din aceasta tara.Budva, Becici, Kotor, Bar?Imi doresc un loc linistit, cu nisip, aproape de plaja.Am inteles ca in aceasta perioada este ok pentru plaja si baie in mare.Va rog frumos sa ma ajutati cu niste puncte de vedere, voi cei care aveti experienta Muntenegrului.Daca puteti sa imi indicatii niste pensiuni, decente, cu pretul sub 40 euro/noapte, ar fi grozav.Va multumesc frumos pentru mesajele voastre.
Imperator
11th February 2009, 19:40
QUOTE (fredy2007 @ Feb 11 2009, 19:08)

Imi surade foarte mult sa plec in concediu in Muntenegru, in a doua parte a lunii iunie, insa nu cunosc care ar fi locatiile cele mai placute din aceasta tara.Budva, Becici, Kotor, Bar?Imi doresc un loc linistit, cu nisip, aproape de plaja.Am inteles ca in aceasta perioada este ok pentru plaja si baie in mare.Va rog frumos sa ma ajutati cu niste puncte de vedere, voi cei care aveti experienta Muntenegrului.Daca puteti sa imi indicatii niste pensiuni, decente, cu pretul sub 40 euro/noapte, ar fi grozav.Va multumesc frumos pentru mesajele voastre.
Din cate stiu, singura plaja cu nisip din Muntenegru este la Ulcinj, in sud, spre granita cu Albania.
Ntim
11th February 2009, 21:01
Pentru plaja----cea mai mare plaja din Muntenegru...Copacabana de Ulcinj ( la 20 km de Albania ) linga Ulcinj _plaja cu nisip are 10 km.
Zona e majoritar musulmana (albaneji ) dar nu sunt probleme de nici un fel.
Cea mai cunoscuta statiune...Budva...plaja foarte mica si foarte aglomerat vara , zona cea mai cunoscuta.
Dupa parerea mea___dar fiecare are parerea lui__cea mai frumoasa zona de vizitat zona celui mai sudic fiord din Europa __zona Kotor_Tivat_Herceg Novi. In zona Fiordului sunt putine locuri cu plaja naturala.
Pentru cazare (peste tot scrie sobe ) toate zonele sunt pline de pensiuni pt toate buzunarele.
In fiecare statiune exista vechi cetati care au un farmec deosebit.
Din Belgrad se poate ajunge cu avionul pina la Tivat sau cu trenul pina la Bar.
Zona linistita ptr relax si plimbari e zona Tivat--Kotor dar cu putine posibilitati de plaja naturala , mai mult plaje mici amenajate de proprietarii de pensiuni--in rest aglomeratie mare in sezon.
Ex-plaja in fiord
popescub
12th February 2009, 10:24
Salutare tuturor,
Ma aflu la primul meu post pe acest forum, insa il urmaresc de 3 ani si am gasit aici intotdeauna informatiile necesare pt a-mi planifica perfect concediile din ultima perioda. Sunt recunoscator tutror pt rabdarea si bunavointa cu care posteaza informatii care de multe ori sunt pretioase.
Cum pt anul asta am dori sa incercam (eu si sotia) altceva decat “clasicele” Grecia, Turcia sau Tunisia, mi-am indreptat atentia catre Muntenegru (care in subconstientul multora dintre romani inca mai are conotatii de instabilitate si risc), insa care se anunta a fi o surpriza placuta conform a tot ceea ce am citit pe topical asta, articole din ziare si poze de pe net…
Asadar m-am hotarat intr-acolo, insa am unele nelamuriri asupra unor aspect despre care nu s-a pomenit nimic pana acum pe forum (ori mi-a scapat mie, desi am fost destul de atent). Asadar, apreciez si sunt recunoscator tuturor care pot da orice fel de raspuns la urmatoarele aspecte:
1. Conform ofertelor unor agentii de la noi (nu multe ce-I drept) am observant ca exista varianta unui charter direct Bucuresti – Tivat (sau Timisoara - Tivat). Cum nimeni nu a pomenit nimic despre asta pana acum (se vorbea fie de varinate cu masina, fie cu trenul, cel putin pana la Belgrad) sa cred ca este un zbor nou bagat de anul acesta? Stie cineva ceva concret despre asta, a mai zburat cineva pe ruta asta, este ok? Nu de alta, dar as vrea sa merg acolo in jur de 15 iunie, atunci cand ar fi planificat primul zbor pe anul asta, si m-as simti ciudat sa stiu ca de fapt e primul zbor ever, experimental
(si care eventual se anuleaza din lipsa de pasageri).
2. Cum as vrea sa ajung acolo cu avionul, in mod sigur voi dori sa inchiriez o masina pt a vizita imprejurimile. Si aici vine intrebarea cea mai importanta pt mine: stie cineva daca as putea vizita Dubrovnik cu o masina inchiriata? Ar fi probleme la granita? Te lasa sa parasesti tara cu masina inchiriata? In afara de asta, a mai inchiriat cineva masina acolo? Ceva deosebit ce ar trebui sa stiu referitor la subiectul asta (costuri, conditii) sau totul e la fel ca si in destinatiile “clasice”?
3. Ca si loc de cazare (din lista de hoteluri a agentiei care ofera si zborul) as opta pt complexul “Slovenska Plaza”. Din descrierea lor (si din ce am vazut pe Google Earth) pare ceva destul de inseresant, mai multe corpuri mici de cladiri ce aproape ca formeaza un orasel si cu 2 piscine destul de mari in fata. Stie cineva ceva despre hotelul asta, a mai stat cineva pe acolo, sau macar a auzit cineva pareri?
4. Cum vi s-a parut mancarea la hotel? (in principiu la cel enumerat mai sus, insa chiar si la altele). Se merita sa iei demipensiune, sau doar mic deju? Sau self catering si te descurci pe acolo cum poti? Nu ma astept acum sa gasesc capodopere gastronomice pe la hoteluri, si de asemneni stiu ca daca vrei sa gusti din savoarea zonei trebuie sa te duci la anumite restaurante (lucru care oricum il fac la pranz), insa cum nu-mi permit 3 mese pe zi in oras, si cum sunt destul de gourmand, in principiu imi iau demipensiune pe unde ma duc, insa nu peste tot se merita (uneori mancare este ori putina – regim continental, ori destul de proasta). Voi ce parere aveti despre “gastronomia hoteliera” din Muntenegru?
Multumesc in avans pt orice informatii imi puteti oferi!
Bogdan.
corneliap33
14th February 2009, 17:57
QUOTE (popescub @ Feb 12 2009, 10:24)

Salutare tuturor,
Ma aflu la primul meu post pe acest forum, insa il urmaresc de 3 ani si am gasit aici intotdeauna informatiile necesare pt a-mi planifica perfect concediile din ultima perioda. Sunt recunoscator tutror pt rabdarea si bunavointa cu care posteaza informatii care de multe ori sunt pretioase.
Cum pt anul asta am dori sa incercam (eu si sotia) altceva decat “clasicele” Grecia, Turcia sau Tunisia, mi-am indreptat atentia catre Muntenegru (care in subconstientul multora dintre romani inca mai are conotatii de instabilitate si risc), insa care se anunta a fi o surpriza placuta conform a tot ceea ce am citit pe topical asta, articole din ziare si poze de pe net…
Asadar m-am hotarat intr-acolo, insa am unele nelamuriri asupra unor aspect despre care nu s-a pomenit nimic pana acum pe forum (ori mi-a scapat mie, desi am fost destul de atent). Asadar, apreciez si sunt recunoscator tuturor care pot da orice fel de raspuns la urmatoarele aspecte:
3. Ca si loc de cazare (din lista de hoteluri a agentiei care ofera si zborul) as opta pt complexul “Slovenska Plaza”. Din descrierea lor (si din ce am vazut pe Google Earth) pare ceva destul de inseresant, mai multe corpuri mici de cladiri ce aproape ca formeaza un orasel si cu 2 piscine destul de mari in fata. Stie cineva ceva despre hotelul asta, a mai stat cineva pe acolo, sau macar a auzit cineva pareri?
Multumesc in avans pt orice informatii imi puteti oferi!
Bogdan.
Nu sunt cea mai in masura sa-ti raspund la multele si pertinentele tale intrebari, poate vor aparea altii dintre cei care au fost deja in Muntenegru.
Ca si tine vrem sa incercam anul acesta Muntenegru si Croatia si ne documentam. Asa ca in cautarile mele am gasit review-uri nu tocmai favorabile pentru Complexul Solvenska Plaza, prin urmare iti sugerez sa cauti pe tripadvisor impresii despre aceasta locatie. Pana la urma noi ne-am hotarat pentru o cazare privata undeva in oraselele din fiord(Kotor, Perast, Risan sau Tivat) inca sunt in negocieri!!
Iti doresc documentare fructuoasa!
popescub
15th February 2009, 22:13
QUOTE (corneliap33 @ Feb 14 2009, 18:57)

Nu sunt cea mai in masura sa-ti raspund la multele si pertinentele tale intrebari, poate vor aparea altii dintre cei care au fost deja in Muntenegru.
Ca si tine vrem sa incercam anul acesta Muntenegru si Croatia si ne documentam. Asa ca in cautarile mele am gasit review-uri nu tocmai favorabile pentru Complexul Solvenska Plaza, prin urmare iti sugerez sa cauti pe tripadvisor impresii despre aceasta locatie. Pana la urma noi ne-am hotarat pentru o cazare privata undeva in oraselele din fiord(Kotor, Perast, Risan sau Tivat) inca sunt in negocieri!!
Iti doresc documentare fructuoasa!

Multumesc pt raspuns Cornelia.
Intotdeauna o cazare privata este cea mai buna varianta (alegi la fata locului si vezi dinainte pe ce dai banii), insa din pacate, dupa cum sigur stii, pt a beneficia de zborul direct pana acolo va trebui sa cumpar tot pachetul (adica si cazare la un hotel din lista agentiei). Iar hotelul asta era ok ca si pret...
Intr-adevar, aruncand un ochi pe Tripadvisor mi-am cam schimbat opinia. De ceva vreme ma dezobisnuisem sa mai citesc parerile celor de acolo fiindca in proportie de 80% postarile sunt ale englezilor carora oricum nu le convine niciodata nimic. Am fost in locatii foarte ok ca apoi sa citesc pe Tripadvisor ca de fapt hotelul este "disgusting" (parerea unor englezi - care oricum, ca si turisti, alaturi de italieni ii consider printre cei mai zgomotosi si lipsiti de bun simt - mai ales dupa ce se imbata - aspect nelipsit din sejurul lor - dupa care vin acasa si comenteaza pe Tripadvisor cat de nemultumiti sunt de hotelul la care au stat).
Insa in ceea ce priveste Slovenska Plaza... parerile par sa fie spre unanimitate, plus vreo 4 poze acolo... deci imi e destul de clar ca trebuie sa caut altceva.
Zona fiordului mi s-a parut si mie extrem de inseresanta (e oricum prima mea optiune pe lista obiectivelor de vizitat acolo), insa din pacate prin agentie nu am gasit dect o singura varianta la un hotel extrem de izolat - prin Risan parca...
Anyway, inca o data mersi de reply, un sejur cat mai placut si astept alte raspunsuri de la cei mai in tema
neptun2003
19th February 2009, 19:09
Si noi tatonam sa mergem in ULCINJI in luna mai vreo 5- 6 zile.Am gasit hotel Albatros,3 stele, cu 26 de euro pe zi demipensiune, pare ok pe net, si comentariile pe forum sint bune.Are si piscina interioara ca atunci nu prea e vreme de scaldat in Adriatica! Vom calatori cu masina pina acolo, anul trecut am fost la Makarska, Croatia, si drumul a fost frumos...si fara multe peripetii.Nu calatorim noaptea, vrem sa vedem tot in jur, ca doar de aceea mergem cu masina si nu cu avionul.Plecam din Drobeta Turnu Severin si sint pina acolo sint 680 km.
Primavara trecuta am asta intr-un hotel cam la fel cu acesta dar in Croatia, Makarska, Hotel Biokovo,33 de euro pe zi demipensiune, tot cu piscina incalzita.Acolo era de fapt un hotel de tratament balnear...Noi plecam dimineata si veneam seara,au fost multe de vazut de la Split pina la Dubrrovnic...Superba zona,inclusiv Plitvice...
Am apelat la Uniline, o agentie din Croatia,care a fost profesionista si ne-a aranjat rezervarea pt ca peste tot spunean ca nu au locuri in acea perioada!
Acum la Ulcinji, ne-au raspuns cei de la hotel la toate intrebarile si pare o.k.,vom avea multe de vizitat,toata coasta Muntenegru, o sa trecem prin fiecare statiune,fiordul,Copacabana beach, etc.
Ntim
19th February 2009, 21:51
Aici se face plaja in fata la hotel Albatros ___pina la plaja mica __din centru sunt aprox 800 metri ___si pina la plaja mare cea mai cunoscuta sunt aprox 10 km. ...Zona unde e hotelul e foarte buna de plimbari , mai putin pt plaja.
tzompy57
15th March 2009, 18:24
Salutare!
A fost cineva in vreo coaziera/ mini croaziera in Muntenegru? m-ar tenta o astfel de vacanta mai ales ca sunt o impatimita a navigatiei pe mare.
Daca este cineva care a parcurs un astfel de itinerariu astept comentarii, sugestii, pareri.
Mersi
kokos
17th March 2009, 17:42
Incerc sa va raspund pe rind la intrebarile voastre( la care am raspuns bineinteles):
1. Am fost anul trecut cu avionul din Belgrad la Tivat( aprox. 50 EUR/pers dus) iar de acolo la Budva cu taxiul aprox. 30 Eur.Avioane sunt cam patru pe zi si fac cam 50 minute pina in Tivat.
2. M-am intors cu btrenul din Bar pina in Belgrad aprox. 35 Eur/pers. clasa I-a,o adevarata aventura ( 242 tunele si peste 200 viaducte) la un moment dat timpesti de atitea tuneluri,oricum exista si tren de noapte care costa aprox.40 Eur/pers. la vagon de dormit.
3. Cazarea cam 25 Eur/pers/noapte in sezon,iulie-august,mai ieftina in iunie si septembrie.Eu am stat la o vila in Budva,conditiii foarte bune ,proprietarii niste oameni extraordinari.Complexul Sloveska plazza e bine amplasat linga plaja,oferte pentru acest complex gasesti pe dertour.
4. Mincarea foarte buna,destul de multa,nu excesiv dat te saturi ca ardelean,in general la preturi mai mici ca si in Romania.Din Budva sunt multe excursii asa ca aveti ce vedea si in acelasi timp nu se merita sa luati full board sau all inclusiv,mai bine numai micul dejun.
5. In general oamenii sunt foarte calzi,nu prea stiu engleza sau franceza ci numai sarba si rusa dar te descurci.peisaje magnifice si o atmosfera relaxata si fara prea multe fandoseli.
In general o destinatie care merita vazuta.
pentru orice informatii numai intrebati
P.S. DACA STIU
Sladjo73
18th March 2009, 23:09
QUOTE (lottee7 @ Jan 22 2009, 12:07)

A fost careva la Becici? Cum este?
Imi poate cineva recomanda cazare acolo/
Suntem 2 adulti + 1 copil. Intentionam sa mergem cu masina, din Timisoara (eventual, cu trenul pe relatia Beograd-Bar, cu masina cu tot).
Am fost in Croatia acum 2 ani: a fost frumos, ne-a placut dar... parca in Grecia ne place mai mult.
Merita Muntenegru?
ma puteti ajuta in luarea unei decizii?
Mu;ltumesc.
lottee7,
Am fost in Becici, anul trecut, in Iulie. Am fost si in Grecia, in 2003 (Paralia Katerini) si in 2007 (Zakynthos). Nu imi pare rau ca am ales ultima oara Muntenegru. Este intr-adevar diferit de Grecia, dar cred ca Muntenegrul are farmecul sau. Eu zic ca merita incercat.
E bine de mers cu masina pina acolo, daca va puteti permite sa inoptati undeva pe la mijlocul drumului e si mai bine, peisajele de dupa Cacak/Uzice si pina la Adriatica sunt superbe. E pacat sa le pierdeti urcandu-va masina pe tren.
Am scris detaliat despre excursia noastra de anul trecut, tot pe acest topic, la Pagina 17 (post datat 3-Aug-2008).
biancamch
21st March 2009, 17:50
As avea o intrebare legata de drum. Noi vom merge din Budapesta spre Muntenegru. Yahoo indica drumul cel mai rapid prin Croatia - Zagreb, Split, Dubrovnik , adica 12 ore 15 min, ceva de genul asta. Drumul pe care am crezut initial ca o sa mergem , cel prin Belgrad dureaza cu aproximativ 30 de minute mai mult (dupa estimarea Yahoo maps) dar e mai scurt cu vreo 200 de km. Avantajul prin Zagreb ar fi ca e autostrada in cea mai mare parte, iar pe dincolo nici vorba de autostrada, decat un pic prin Ungaria. Pe urma, noi vrem sa vedem si canionul Tara, deci oarecum ar fi mai logic sa venim prin Belgrad, dar nu stiu daca ne ajunge timpul pentru asa ceva si probabil oricum ar trebui sa ne intoarcem in alta zi. Pe de alta parte, oricum o sa mergem in Croatia in aceeasi vacanta, asa ca sunt in dilema. As alege drumul prin Belgrad daca ma incurajeaza cineva, dar mi-e sa nu ne para rau dupa autostrada. Deci?
Ntim
21st March 2009, 18:04
QUOTE (biancamch @ Mar 21 2009, 17:50)

As avea o intrebare legata de drum. Noi vom merge din Budapesta spre Muntenegru. Yahoo indica drumul cel mai rapid prin Croatia - Zagreb, Split, Dubrovnik , adica 12 ore 15 min, ceva de genul asta. Drumul pe care am crezut initial ca o sa mergem , cel prin Belgrad dureaza cu aproximativ 30 de minute mai mult (dupa estimarea Yahoo maps) dar e mai scurt cu vreo 200 de km. Avantajul prin Zagreb ar fi ca e autostrada in cea mai mare parte, iar pe dincolo nici vorba de autostrada, decat un pic prin Ungaria. Pe urma, noi vrem sa vedem si canionul Tara, deci oarecum ar fi mai logic sa venim prin Belgrad, dar nu stiu daca ne ajunge timpul pentru asa ceva si probabil oricum ar trebui sa ne intoarcem in alta zi. Pe de alta parte, oricum o sa mergem in Croatia in aceeasi vacanta, asa ca sunt in dilema. As alege drumul prin Belgrad daca ma incurajeaza cineva, dar mi-e sa nu ne para rau dupa autostrada. Deci?
Daca vrei pesaj alege drumul prin Belgrad___asa peisaj rar vezi__daca iti e greu pune masina in tren la Belgrad.
biancamch
22nd March 2009, 18:05
QUOTE (Ntim @ Mar 21 2009, 18:04)

Daca vrei pesaj alege drumul prin Belgrad___asa peisaj rar vezi__daca iti e greu pune masina in tren la Belgrad.
Multumesc pentru raspuns, dar varianta cu trenul cade pt. ca nu mi se pare eficienta. Niste prieteni m-au speriat ca te ratacesti usor prin Muntenegru, de aia imi e groaza. Pe gps nu te poti baza intotdeauna, dupa cum am vazut anul trecut in Serbia si Grecia, ca de nervi l-am bagat in bord si ne-am descurcat cu harta si indicatoarele. Ce-i drept, ne mai rataceam (de-abia de-abia am nimerit drumul spre Delfi, din lipsa de indicatoare), dar mai putin decat cu gps-ul. Pana la urma o sa dau castig de cauza peisajului, cred, si o sa mergem prin Belgrad.
boby_77`
23rd March 2009, 10:51
Pentru toti cei interesati sa mearga in Muntenegru am dat de o stire intersanta :
http://www.agenda.ro/news/news/17102/in-va...muntenegru.html
- adica avion Timisoara - Tivat(30 km de Budva).
O zi buna,
Boby
popescub
25th March 2009, 15:47
QUOTE (boby_77` @ Mar 23 2009, 11:51)

Pentru toti cei interesati sa mearga in Muntenegru am dat de o stire intersanta :
http://www.agenda.ro/news/news/17102/in-va...muntenegru.html- adica avion Timisoara - Tivat(30 km de Budva).
O zi buna,
Boby
Ofertele charter (avion) pt Muntenegru au aparut inca de la inceputul anului. Pe 12 feb am postat aici un text (chiar pe aceasta pagina) intreband daca stie cineva ceva concret despre asta, adica daca a mai zburat cinave pana acum din Romania in Tivat.
La momentul respectiv stiam doar de varianta cu zbor din Bucuresti.
Nu a raspuns nimeni, iar acum cand a aparut si stirea ca zborurile se vor face si din Timisoara imi este foarte clar ca avem de a face cu o noutate si ca nimeni nu a mai zburat la Tivat din Romania pana acum, deci nimeni nu poate da detalii despre zbor, asa cum am cerut acum o luna si jumatate.
Oferte concrete (zbor+cazare) se gasesc, asa cum am spus si mai sus, la unele agentii romanesti. Ramane fiecare sa sune la agentii si sa vada daca zborurile sunt doar din Bucuresti sau si din Timisoara.
denky
25th March 2009, 16:33
QUOTE (popescub @ Mar 25 2009, 15:47)

Ofertele charter (avion) pt Muntenegru au aparut inca de la inceputul anului. Pe 12 feb am postat aici un text (chiar pe aceasta pagina) intreband daca stie cineva ceva concret despre asta, adica daca a mai zburat cinave pana acum din Romania in Tivat.
La momentul respectiv stiam doar de varianta cu zbor din Bucuresti.
Nu a raspuns nimeni, iar acum cand a aparut si stirea ca zborurile se vor face si din Timisoara imi este foarte clar ca avem de a face cu o noutate si ca nimeni nu a mai zburat la Tivat din Romania pana acum, deci nimeni nu poate da detalii despre zbor, asa cum am cerut acum o luna si jumatate.
Oferte concrete (zbor+cazare) se gasesc, asa cum am spus si mai sus, la unele agentii romanesti. Ramane fiecare sa sune la agentii si sa vada daca zborurile sunt doar din Bucuresti sau si din Timisoara.
Salut,
sunt din Timisoara si din Bucuresti, in varianta in care exista doritori. Pana acum vreo luna nu prea erau, din ce am aflat de la 2 agentii, fiind si noi interesati atunci, dar ne-a cam speriat pretul, 195 euro/persoana. Deci, raspunsul e ca nu se stie nimic sigur, e posibil sa rezervi/platesti si sa afli in mai sau iunie ca charterul e prea gol ca sa zboare. Nu prea incurajator
voyager4
25th March 2009, 17:07
Vă spun sigur că pentru zborurile cu plecarea din Timișoara, de anul trecut, din iunie-septembrie, a fost nevoie de suplimentarea nr de persoane :-), deci nici vorbă să se anuleze vreunul.
Mă refer la zborurile operate - sau cum s-o fi numind - de Agenția Peter-Turism.
Despre celelalte nu știu.
---
@biancamch - am fost de multe ori în Muntenegru; drumurile - cel puțin cele naționale - sunt foarte bune și foarte bine semnalizate. Nici o șansă să te rătăcești, nici măcar inspector Clouseau nu cred c-ar reuși :-)
În plus, nu am socotit exact, dar drumul Ungaria-Croația-Muntenegru îmi pare MULT mai lung, ca și nr de kilometri, iar dacă ții cont că după porțiunea de autostradă ai 1-200 de kilometri de drum pe coastă, îngust și cu serpentine, cred că va ieși aproape DUBLU și ca timp.
biancamch
26th March 2009, 14:26
QUOTE (voyager4 @ Mar 25 2009, 17:07)

Vă spun sigur că pentru zborurile cu plecarea din Timișoara, de anul trecut, din iunie-septembrie, a fost nevoie de suplimentarea nr de persoane :-), deci nici vorbă să se anuleze vreunul.
Mă refer la zborurile operate - sau cum s-o fi numind - de Agenția Peter-Turism.
Despre celelalte nu știu.
---
@biancamch - am fost de multe ori în Muntenegru; drumurile - cel puțin cele naționale - sunt foarte bune și foarte bine semnalizate. Nici o șansă să te rătăcești, nici măcar inspector Clouseau nu cred c-ar reuși :-)
În plus, nu am socotit exact, dar drumul Ungaria-Croația-Muntenegru îmi pare MULT mai lung, ca și nr de kilometri, iar dacă ții cont că după porțiunea de autostradă ai 1-200 de kilometri de drum pe coastă, îngust și cu serpentine, cred că va ieși aproape DUBLU și ca timp.
Multumesc de raspuns, pana la urma o sa aleg varianta prin Belgrad. Chestia e ca trebuie sa plecam din Budapesta pt ca pe 23 iunie suntem acolo la un concert si pornim a 2-a zi dupa. Deci nu prea avem de ales. Macar prin Ungaria avem autostrada, asta ar fi avantajul.
simonica_nike
30th March 2009, 14:54
Salutare,
De Pasti vrem sa plecam in Budva, asa am citit mai toate recomandarile voastre cu privire la traseu si voi opta pentru varianta Bucuresti-Portile de Fier- Belgrad ( sau prin apropiere)-Podgorica-Budva. Am gasit cazare la hotel Stella Di Mare (deschis in 2008) la pretul de 180 EUR/sejur 4 zile mic dejun inclus/camera (22 EUR/pers/zi B&B coolspeak.gif) si vom pleca cu masina. Sincera sa fiu ma cam ingrozeste ideea ca vom face 22 de ore pe drum si chiar nu stiu cum sa ne organizam, ma gandeam sa plecam joi dupa-amiaza ca sa ajungem vineri dupa-amiaza (ce parere aveti, e o ideea buna sa traversam noaptea Serbia?!?!?).Ma gandeam sa aloc o zi pentru Dubrovnik, o zi pentru Kotor si Sveti Stefani si ma gandesc la ce alte obiective as putea vedea in alta zi (poate imi recomandati voi ceva). Oricum sunt foarte entuziasmata si abia astept sa plecam (voi reveni cu detalii despre excursie). Abia astept sa-mi propuneti si voi cateva obiective si sa-mi faceti si cateva recomandari pentru drum.
Cu drag,
Simona
dcr
30th March 2009, 20:41
QUOTE (simonica_nike @ Mar 30 2009, 15:54)

...varianta Bucuresti-Portile de Fier- Belgrad ( sau prin apropiere)-Podgorica-Budva.
.... Sincera sa fiu ma cam ingrozeste ideea ca vom face 22 de ore pe drum si chiar nu stiu cum sa ne organizam,
Chiar nu siu cum ai ajuns la 22 ore, nici asa ca aici dar nici 22. Eu zic ca 17 este o perioada rezonabila sunt aprox. 1000 km.
Plecati cu o jumatate de zi mai devreme si conduceti cu randul. Daca totusi te sperie un drum de 1000 km cu masina mai bine te orientezi catre alt mijloc de transport (avion) si inchiriezi o masina acolo.
simonica_nike
30th March 2009, 21:00
QUOTE (dcr @ Mar 30 2009, 21:41)

Chiar nu siu cum ai ajuns la 22 ore, nici asa ca
aici dar nici 22. Eu zic ca 17 este o perioada rezonabila sunt aprox. 1000 km.
Plecati cu o jumatate de zi mai devreme si conduceti cu randul. Daca totusi te sperie un drum de 1000 km cu masina mai bine te orientezi catre alt mijloc de transport (avion) si inchiriezi o masina acolo.
22 de ore spun cei care au mai facut acest traseu si nu ne este deloc teama pentru ca suntem 4 soferi si am mai fost in Turcia si Grecia cu masina dar e neplacut ca pe langa cele 4 zile pe care le vom petrece acolo mai pierdem destul de mult si pe drum.
aso
31st March 2009, 12:32
Salut,
Noi ne-am decis ptr anul acesta in Petrovac la vila Olive...din cele citite so far pe net mi se pare o alegere buna.
Astept parerea voastra, daca ati trecut pe acolo, orice informatie...va multumesc anticipat!
biancamch
2nd April 2009, 14:00
Pt. cei care au vizitat canionul Tara: este suficient cat vedem pe drum din masina sau trebuie sa facem un drum special pt. a-l vizita pe o portiune cat mai lunga? Stam cam prost cu timpul, dar daca merita, adica portiunea care nu se vede de pe drumul de Belgrad este mai frumoasa? Am vazut pe harta ca e f. lung canionul respectiv, care portiune merita cel mai mult sa fie vazuta?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.