mirwoona
22nd October 2008, 21:42
In zona montana a Muntenegrului a fost cineva? Pana acum s-a vormit doar despre litoral. In legatura cu Parcul national Durmitor - statiunea montana Zabljak poate sa ma informeze cineva? As dori sa ma duc in iarna.
kantRO
5th November 2008, 15:21
Salutare!
Aduc cu intriziere detalii despre vacanta mea in Muntenegru cu ocazia participarii la Balcaniada de atletism pentru veterani, sper ca foarte curind sa pun albume cu poze
Am plecat pe 27 septembrie din Bucuresti cu o Dacia break an de fabricatie 1999 pentru o vacanta de 8 zile la Bar in Muntenegru, impreuna cu prietena mea. Drumul l-am facut in doua zile, atit la ducere cit si la intoarcere, pentru popasul de o noapte gasind conditii de cazare foarte bune la Vrnjacka Banja in Serbia, o statiune incantatoare unde la orice ora gasiti cazare, masa, magazine etc. Acolo am stat la hotel Breza - http://www.visitvrnjackabanja.com/accomodation/index.php unde ne-am si imprietenit cu managerul, domnul Dalibor, care la intoarcere ne-a prezentat pe larg statiunea. La hotel pretul a fost de 25 de euro de persoana mic dejun inclus, conditii excelente. Mentionez ca se poate gasi cu usurinta cazare la pret mai redus, dar noi am vrut sa fim siguri ca avem cazare cand ajungem asa ca am stabilit prin email conditiile cu Dalibor si ne-am dus direct la tinta. Traseul a fost Bucuresti - Drobeta - Kladovo - Negotin - Zajecar - Parain - Krusevac - Vrnjacka Banja pe care l-am facut cam in 11 ore;
- Aveti grija la granita, daca este coada, sa intrebati un vames pe unde intra turistii, ca sint multi comercianti pe care-i controleaza la sange si dureaza... Dar pe turisti ii baga pe intrari separate; nu se plateste nimic la intrarea in Serbia.
A doua zi am luat-o pe traseul Vrnjacka Banja - Kraljevo - Cacak - Uzice - Podgorica - Virpazar - tunelul de 4,5 km taxa 2,5 euro - Bar. Drumul mi-a luat cam 10 ore. La Bar am stat la hotel Sidro unde cazarea a fost 16 euro pe zi mic dejun inclus, conditii rezonabile.
Am vizitat practic intreaga costa a Muntenegrului care este superba, principalele puncte de atractie fiind Ulcinj, Sveni Stefani, Budva, Kotor, Perast. Am mai vizitat si orasul Cetinje, fosta capitala a regatului, drumul de la Budva la Cetinje fiind extraordinar de spectaculos - revin cu poze cit pot de crind si cu informatii mai detaliate despre fiecare locatie.
un alt drum magnific a fost pe muchia muntelui pe marginea lacului Scutar: Virpazar - Seoca - Ostros - Vladimir - Ulcinj - Bar. E un durm judetean asfaltat dar destul de ingust dar aveti posibilitatea sa vedeti lacul scutari in toata spelndoarea lui. In nici un caz sa nu-l faceti noaptea.
Deocamdata vrea sa mai spun doar ca totul e k atit in Serbia cit si in Muntenegru, cei care eventual se tem sa stie ca n-au nici un motiv. In muntenegru moneda oficiala este Euro, in Serbia puteti plati la restaurante, benzinarii in Euro, dar la magazin mi-au cerut dinari. Pe autostrada taxa se poate plati in euro in Serbia.
La intrarea in Muntenegru se plateste o taxa de 10 euro.
Eu am avut o problema intr-o dupa amiaza cu frina, mi-a cedat un furtun de la repartitorul din spate si cand sa plec in plimbare am descoperit ca nu aveam frina. Am gasit un service auto, de unde am fost indrumat catre altul pentru ca nu se pricepeau, si tot asa la al cincilea service oamenii stiau de dacia au descoperit ce era stricat (ca eu habar n-am mecanica auto), s-au dus cu masina si au cumparat o piesa de dacia logan similara pe care au ajustat-o sa se potriveasca la a mea, au completat lichidul de frina si au aerisit frinele, totul costind 32 euro pe factura. Am mai dat si eu o mica atentie de bucurie ca m-au rezolvat - era simbata dupa amiaza iar luni urma sa plecam inapoi, asa ca situatia ar fi fost destul de delicata altfel.
Nu mi-am luat nici o amenda nici in Serbia nici in MUntenegru dar pot sa confirm ca sint multe radare si viteza este mai peste tot limitata, aceste limitari chiar respectindu-se. Am fost oprit de 2 ori de politisti, asa de rutina, mi-au controlat actele si mi-au urat drum bun - asta in Muntenegru.
Deocamdata cam atit, cine vrea sa ma mai intrebe ceva rog sa-mi dea pm ca sa nu astepte prea mult pina intru din nou cu detalii pe acest forum.
Toate bune!
kantRO
29th December 2008, 18:18
Atasez un link catre un album cu poze din Budva
http://picasaweb.google.ro/RaresTudor/MuntenegruBudva#
Din ce mi-am dat eu seama, e cam cea mai de lux statiune a lor de pe litoral. Cetatea este foarte interesanta, are si o biblioteca, foarte multe cladiri itneresante, mai multe biserici etc.
O sa revin cu poze si din alte statiuni.
tiens
29th December 2008, 21:55
salut,
am si eu o intrebare despre serbia,in special Kragujevac.
Eu trebuie sa plec in interes de serviciu acolo, la fabrica auto.
Am auzit ca este o zona periculoasa acolo,poti fi atacat
pe strada sau pe drumurile nationale daca esti cu masina,ca au
fost atacati oameni chiar si la hotel si lasati in p....goala.
Mie mi se par povesti dar as vrea sa intreb daca cineva a auzit de
ceva de genul asta.
In general ce am citit pe formu este ca pe autostrada,spre Grecia
sau spre Croatia nu sint probleme,mai ales daca ai o masina
cu numere romanesti.
Eu voi merge cu o masina cu numere nemtesti.
Tipul cu care am vorbit,merge acolo cu un bodyguard
dupa el si acolo mai are inca vreo 3-4.El zice ca este o zona
mai "nationalista",totul e scris pe acolo in chirilice,sint numai
oameni perisculosi si saraci.
voi ce ati auzit?
softpedic
30th December 2008, 02:04
QUOTE (kantRO @ Dec 29 2008, 18:18)

Atasez un link catre un album cu poze din Budva
http://picasaweb.google.ro/RaresTudor/MuntenegruBudva#Din ce mi-am dat eu seama, e cam cea mai de lux statiune a lor de pe litoral. Cetatea este foarte interesanta, are si o biblioteca, foarte multe cladiri itneresante, mai multe biserici etc.
O sa revin cu poze si din alte statiuni.
Frumoase poze. Superbe, oraselele astea mediteraneene, indiferent de tara, este ? Sper ca o sa pui si poze din Kotor, ca merita.
hellrider
30th December 2008, 12:57
QUOTE (tiens @ Dec 29 2008, 21:55)

salut,
am si eu o intrebare despre serbia,in special Kragujevac.
Eu trebuie sa plec in interes de serviciu acolo, la fabrica auto.
Am auzit ca este o zona periculoasa acolo,poti fi atacat
pe strada sau pe drumurile nationale daca esti cu masina,ca au
fost atacati oameni chiar si la hotel si lasati in p....goala.
Mie mi se par povesti dar as vrea sa intreb daca cineva a auzit de
ceva de genul asta.
In general ce am citit pe formu este ca pe autostrada,spre Grecia
sau spre Croatia nu sint probleme,mai ales daca ai o masina
cu numere romanesti.
Eu voi merge cu o masina cu numere nemtesti.
Stai linistit. Legende.
Sincer, imi vine sa rad cand mai aud povesti de genul asta despre Serbia. Kragujevac e o zona chiar mai dezvoltata decat media Serbiei si au mentalitate mai vestica decat a romanilor. Chiar daca aveti numere germane, in momentul in care aud de romani se relaxeaza brusc si devin mai amabili. Am auzit de multi romani stabiliti pe acolo.
QUOTE (tiens @ Dec 29 2008, 21:55)

Tipul cu care am vorbit,merge acolo cu un bodyguard
dupa el si acolo mai are inca vreo 3-4.El zice ca este o zona
mai "nationalista",totul e scris pe acolo in chirilice,sint numai
oameni perisculosi si saraci.
voi ce ati auzit?
Acum depinde si cu ce "afaceri" merge tipul respectiv. (cred ca stie el de ce isi ia bodyguarzi
)
Semnele sunt in ambele alfabete (chirilic si latin) iar zona de dupa Kragujevac spre Ujice este extrem de frumoasa si cu cea mai faina slibovica.
blue_wings
6th January 2009, 13:28
A fost cineva spre Podgorica pe traseul Craiova - Calafat (trecere in BG) - Vrska Cuka (trecere in Serbia) - intrare A 1 (catre Nis) in dreptul localitatii Paracin - iesire A 1 catre Stalac - Krusevac - Trstenik - Kraljevo - Cacak - Pozega - Nova Varos - Gostun (trecere in Muntenegru) - Bijelo Polje - Podgorica?
Pare mai scurt acest drum, cel putin pana la Cacak taie de-a dreptul...
alexxxxx
6th January 2009, 17:46
m-am gandit si eu la varianta aia, am abandonat din urmatoarele motive: o vama (pct de trece a frontierei) in plus, trebuie sa stai dupa bac, cumparat vigneta la bulgari (5 E/sapt). Poate cand se va face (daca se va mai face ) podul la Calfat-Vidin o sa devina o alternativa viabila, altfel nu.
tiens
8th January 2009, 21:23
multumesc hellrider
kantRO
12th January 2009, 19:42
Da si eu m-am gandit la varianta Calafat dar am renuntat dupa ce am citit pe alte threaduri... Dar un prieten al meu a fost intr-o excursie cu motocicleta cu mai multi prieteni prin Serbia si au intrat pe la Calafat si au iesit in sus spre POrtile de Fier< el mi/a spus ca fost totul ok cu bacul...
Da, si mie mi s/au parut sarbii foarte prietenosi, chiar nu cred ca ar putea fi probleme de genul celor mentionate putin mai sus...
O sa pun saptamana asta pozele de la Kotor... Si mai ales pe cele de pe lacul Scutari!
leelloo
13th January 2009, 14:23
si noi studiem varianta Muntenegru ptr la vara! 
inca fac research incotro sa ne indreptam, catre ce statiune..
KantRo, nu uita de poze!
adrianatoma
20th January 2009, 15:41
ma tenteaza si pe mine muntenegru pentru 5 zile de 1 mai.
dar dat fiind ca nu avem masina, ar trebui sa mergem cu trenul. din cate am vazut la cfr, exista tren doar pana la belgrad si acolo ar trebui luat alt tren. aveti idee de durata? cum stau ei cu trenurile?
Ntim
20th January 2009, 21:38
QUOTE (adrianatoma @ Jan 20 2009, 15:41)

ma tenteaza si pe mine muntenegru pentru 5 zile de 1 mai.
dar dat fiind ca nu avem masina, ar trebui sa mergem cu trenul. din cate am vazut la cfr, exista tren doar pana la belgrad si acolo ar trebui luat alt tren. aveti idee de durata? cum stau ei cu trenurile?
Doua trenuri directe din Belgrad la Bar , unu la 10.10 urmatorul la 21.30 seara (ore locale) cu vagon de dormit sau cuseta decent. Trenul de seara ajunge dimineata la Bar in jur de ora 7. In spatele garii este autogara pt toate directiile din Muntenegru.
Trenul de la Bucuresti ajunge la Belgrad in jur de 10 dimineata dar de obicei intirzie si se pierde primul tren.
Pe distanta Belgrad--Bar sunt peste 100 de tunele.
adrianatoma
20th January 2009, 22:48
mersi de info...dar cred ca va ramane pt iunie-iulie, ca nu se presteaza unei escapade de 4-5 zile tinand cont de durata calatoriei...thx again
lottee7
22nd January 2009, 11:07
QUOTE (Ntim @ Jan 20 2009, 21:38)

Doua trenuri directe din Belgrad la Bar , unu la 10.10 urmatorul la 21.30 seara (ore locale) cu vagon de dormit sau cuseta decent. Trenul de seara ajunge dimineata la Bar in jur de ora 7. In spatele garii este autogara pt toate directiile din Muntenegru.
Trenul de la Bucuresti ajunge la Belgrad in jur de 10 dimineata dar de obicei intirzie si se pierde primul tren.
Pe distanta Belgrad--Bar sunt peste 100 de tunele.
A fost careva la Becici? Cum este?
Imi poate cineva recomanda cazare acolo/
Suntem 2 adulti + 1 copil. Intentionam sa mergem cu masina, din Timisoara (eventual, cu trenul pe relatia Beograd-Bar, cu masina cu tot).
Am fost in Croatia acum 2 ani: a fost frumos, ne-a placut dar... parca in Grecia ne place mai mult.
Merita Muntenegru?
ma puteti ajuta in luarea unei decizii?
Mu;ltumesc.
Sarmis111
23rd January 2009, 13:51
E sigura aceasta tara? Ceva instabilitati?
Ntim
23rd January 2009, 20:05
QUOTE (Sarmis111 @ Jan 23 2009, 13:51)

E sigura aceasta tara? Ceva instabilitati?
E foarte sigura _ultima oara am stat la o pensiune in __Ulcinj_si abea a doua zi am aflat ca proprietarul(toata familia) erau albaneji musulmani. De acolo am plecat in______Albania ___alta tara nesigura pentru multi.
dcr
24th January 2009, 19:31
QUOTE (Ntim @ Jan 23 2009, 20:05)

....... ultima oara am stat la o pensiune in __Ulcinj_s......
Spune si tu la care ai stat, cat a costat, ceva pareri despre ea, despre Ulcinj. Vrem si noi sa mergem si orice informatie este binevenita!
Ntim
24th January 2009, 21:44
QUOTE (dcr @ Jan 24 2009, 19:31)

Spune si tu la care ai stat, cat a costat, ceva pareri despre ea, despre Ulcinj. Vrem si noi sa mergem si orice informatie este binevenita!
Ulcinj_la aprox 20 km de Albania.
Am fost in extrasezon sfirsitul lui octombrie 2008 _am stat la o pensiune la Mala plaja(plaja mica) in centru singura plaja deschisa in extrasezon. in afara statiunii spre Albania sunt f multe plaje _cea mai renumita se numeste Copacabana de Ulcinj (deschisa in sezon) ara 10 km. Pensiunea unde am stat a costat 25 euro pe noapte camera de 2 persoane chiar in centru pe plaja (extrasezon ).Moneda e euro.
O cafea la bar pe plaja-080 euro.
Preturi ca la noi.
Ulcinj ca si comparatie e un fel de Harghita dela noi sunt majoritari musulmani albaneji dar nu sunt probleme.
-Ulcinj vazut de sus--- poza din balcon unde am stat vedere spre plaja -se facea baie la sfirsitul lui octombrie.
dcr
25th January 2009, 01:22
Multumesc pentru informatii! Cum se numea pensiunea si unde as putea sa rezerv, pe net, un apartament?
tata123
4th February 2009, 15:08
QUOTE (dcr @ Jan 25 2009, 01:22)

Multumesc pentru informatii! Cum se numea pensiunea si unde as putea sa rezerv, pe net, un apartament?
DA, daaa...mai vrem informatii...sunt oameni care vor sa mearga in vara asta
softpedic
5th February 2009, 00:48
QUOTE (leelloo @ Jan 13 2009, 14:23)

si noi studiem varianta Muntenegru ptr la vara!

inca fac research incotro sa ne indreptam, catre ce statiune..
KantRo, nu uita de poze!

A cam uitat de poze, nu ? S-al provocam !
aron
7th February 2009, 14:49
Salutare,
Cine știe care este regimul actual al vizelor pentru Serbia și Muntenegru?
Luni fac rezervarea pentru septembrie și vreau să știu dacă trebuie să mă agit și pentru pașaport/vize...
Menționez că vreau să intru din Serbia, că din câte am citit în posturile mai dinainte, dacă vii dinspre Serbia îți trebuie viză.
Mulțumesc pentru orice sfat la obiect.
Ntim
7th February 2009, 15:31
QUOTE (aron @ Feb 7 2009, 14:49)

Salutare,
Cine știe care este regimul actual al vizelor pentru Serbia și Muntenegru?
Luni fac rezervarea pentru septembrie și vreau să știu dacă trebuie să mă agit și pentru pașaport/vize...
Menționez că vreau să intru din Serbia, că din câte am citit în posturile mai dinainte, dacă vii dinspre Serbia îți trebuie viză.
Mulțumesc pentru orice sfat la obiect.
Trebuie doar pasaport valabil__si daca mergi cu masina o taxa ecologica la intrare in Muntenegru de 10 euro .
Drumul cu masina e greu---dar se poate pune masina in tren la Belgrad.
voyager4
7th February 2009, 18:13
QUOTE (Ntim @ Feb 7 2009, 15:31)

Trebuie doar pasaport valabil__si daca mergi cu masina o taxa ecologica la intrare in Muntenegru de 10 euro .
Drumul cu masina e greu---dar se poate pune masina in tren la Belgrad.
Plus cartea verde sa fie bifata si pentru SERBIA si ptr Muntenegru, obligatoriu [se controleaza la vama]. Verifica, daca ai cumva taiate aceste tari, vorbeste cu asiguratorul pentru un supliment.
Cat priveste partea cu bold: da, e greu pentru un conducator auto mai putin impatimit in ale sofatului - dar EXTRAORDINAR de frumos, ultimii 3-400 km mai ales.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.