Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

Sladjo73

QUOTE (jameStuff @ Aug 7 2008, 18:52) *
Stie careva ce vami sunt intre Serbia si Muntenegru?
Intreb pt ca a venit un prieten acu 5 zile si mi/a spus ca a stat 4 ore in vama Serbia/MG

Intre SRB si MNE exista o singura vama, cu control vamal standard, o data la sarbi si o data la muntenegreni.
Vama este improvizata pe drumul dintre Prijepolje (SRB) si Podgorica (MNE), in dreptul localitatii Gostun.

Eu nu am asteptat mai mult de 45 minute la ambele puncte. Dar depinde foarte mult de trafic. In rpincipiu, daca ai actele in regula, nu ar trebui sa fie probleme, iar controlul vamal se reduce la verificarea actelor si punerea stampilei. NOTA: Muntenegrenii nu mi-au pus nicio stampila, doar sarbii.
gundie
buna dimineata.am doar o singura intrebare pentru cei care sper sa ma ajute:sotia mea e cetatean german,inca suntem in romania,si am dori sa petrecem cateva zile in muntenegru la intoarcerea spre germania.problema pe care o avem,in acelasi timp si intrebarea mea:sotia mea are ca document de identitate doar buletin de identitate(un pasaport de calatorie lipseste),credeti ca am putea intra dinspre timisoara in serbia,dupa care in muntenegru doar cu buletin de identitate german?va multumesc pt un eventual raspuns

voyager2
Dupa cate stiu eu, in Muntenegru poate intra pe baza de document de identitate - deci nu neaparat pasaport - orice cetatea al UE.

Cu Serbia este insa problema.
Data fiind particularitatea deosebita a situatiei, doar un telefon sau o vizita la Consulatul Serbiei la Timisoara, sau eventual un telefon la Ambasada Serbiei [Bucuresti] va pot clarifica.

Ambasada Serbiei, Bucuresti - tel 021 211-98-71 [sau /72 /73] site web http://www.ambasadascg.ro/

Consulatul Serbiei la Timisoara - Str. Remus, Nr. 4, Tel. 0256.490.334, 0256.490.268; E-mail: gksrb@clicknet.ro
site web http://www.consulatulgeneral-serbia.ro/

Sper sa ajute & vacanta placuta
andrei_0
QUOTE (simonaSIMONA @ Aug 8 2008, 16:56) *
Andrei, teapa ti-au tras cei la care te-ai inscris, deoarece s-au folosit de banii tai pana in preajma plecarii iar apoi au dat vina pe altii. Conform contractului dintre agentii, agentia la cera te-ai inscris trebuia sa plateasca sau sa vireze in contul firmei Peter banii tai in cel mult 24 de ore din momentul in care te-ai inscris, lucru care nu s-a intamplat. Daca vrei sa te convingi cere-le sa iti arate chitanta cu care au platit la Peter sau ordinul de plata. Pentru ca nu au platit conform contractului rezervarea nu a fost posibila ( rezervarea ferma facandu- se in momentul in care se achita sejurul sau cel putin un aconto )
Deci, scuza-ma ca ma repet, cei care te-au tepuit au fost cei la care te-ai inscris si s-au folosit de banii tai un anumit timp, lucru care se poate verifica foarte usor. Agentia Peter nu trage tepe!

Ii cunosc personal pe cei de la agentia respectiva, prietena mea a lucrat acolo si n-am nici un motiv sa cred ca agentia Peter n-ar trage tepe. Eu am fost anuntat cu mult timp inainte sa plec de riscul de a lua teapa cu Peter si tot atunci mi-am luat banii inapoi (dadusem oricum doar un avans destul de mic). Daca tu esti convinsa de corectitudinea lor, n-ai decat sa te duci in vacanta cu Peter, eu nu-mi asum riscul asta. Desi avand in vedere ca te-ai inscris pe forum doar sa postezi mesajul asta, banuiesc ca lucrezi sau ai o legatura apropiata cu Peter.
gundie
QUOTE (voyager2 @ Aug 17 2008, 10:38) *
Dupa cate stiu eu, in Muntenegru poate intra pe baza de document de identitate - deci nu neaparat pasaport - orice cetatea al UE.

Cu Serbia este insa problema.
Data fiind particularitatea deosebita a situatiei, doar un telefon sau o vizita la Consulatul Serbiei la Timisoara, sau eventual un telefon la Ambasada Serbiei [Bucuresti] va pot clarifica.

Ambasada Serbiei, Bucuresti - tel 021 211-98-71 [sau /72 /73] site web http://www.ambasadascg.ro/

Consulatul Serbiei la Timisoara - Str. Remus, Nr. 4, Tel. 0256.490.334, 0256.490.268; E-mail: gksrb@clicknet.ro
site web http://www.consulatulgeneral-serbia.ro/

Sper sa ajute & vacanta placuta

multumesc pt info,cred ca voi ajunge oricum la vama cu sarbii,daca vor sa ne lase sa tranzitam,bine,daca nu...vom vedea muntenegru altadata cand vom avea pasaport.
senve
QUOTE (jameStuff @ Aug 7 2008, 18:52) *
Stie careva ce vami sunt intre Serbia si Muntenegru?
Intreb pt ca a venit un prieten acu 5 zile si mi/a spus ca a stat 4 ore in vama Serbia/MG

doar 4 ore? e chiar bine ca a scapat cu viata...
voyager2
QUOTE (andrei_0 @ Aug 17 2008, 13:04) *
Ii cunosc personal pe cei de la agentia respectiva, prietena mea a lucrat acolo si n-am nici un motiv sa cred ca agentia Peter n-ar trage tepe. Eu am fost anuntat cu mult timp inainte sa plec de riscul de a lua teapa cu Peter si tot atunci mi-am luat banii inapoi (dadusem oricum doar un avans destul de mic). Daca tu esti convinsa de corectitudinea lor, n-ai decat sa te duci in vacanta cu Peter, eu nu-mi asum riscul asta. [...]

Cum se face oare ca în afară de tine nimeni nu a mai scris pe aici că ar fi avut probleme cu Peter? smile.gif Ba chiar dimpotrivă, as zice...
[De fapt, nici tu nu ai avut practic probleme, din câte înțeleg, tot ce scrii e doar bazat doar pe presupuneri !??]

mughyd
Buna ziua la toata lumea. este pentru prima data cand intru pe acest forum dar si pe unul in general. As dori sa stiu daca gaesc pe cineva care sa-mi spuna cum este in Budva (Muntenegru) eu plec duminica acolo si voi sta la Apartmani Èkuljeviæ
http://www.limba.com/poslana.php?idjaz_idobj=3_17047
daca atzi stat acolo, m-ar interesa detalii.

apoi, vremea cum este acolo in aceasta perioada?
drumul?, distractie pe acolo? ma intereseaza, asa cum am spus ceva detalii. va multumesc dry.gif

mughyd
da ceva despre budva, imi spunetzi si mie, va rog?
traseu, cum e pe acolo, plaja, vremea?

voi pleca duminica, bine ma opresc o seara la niste prieteni, care ne si insotesc in ac vacanta, la craiova si plecam luni dimineata de acolo. vom sta la Apartmani Èkuljeviæ, http://www.limba.com/poslana.php?idjaz_idobj=3_17047. am scris asta ca poate a fost cineva acolo si-mi sune si mie cum este.

in rest m-ar mai interesa amanunte des pre posibilitatile de recreere acolo etc.
va multumesc
cristi_bala

QUOTE (mughyd @ Aug 18 2008, 15:24) *
da ceva despre budva, imi spunetzi si mie, va rog?
traseu, cum e pe acolo, plaja, vremea?

voi pleca duminica, bine ma opresc o seara la niste prieteni, care ne si insotesc in ac vacanta, la craiova si plecam luni dimineata de acolo. vom sta la Apartmani Èkuljeviæ, http://www.limba.com/poslana.php?idjaz_idobj=3_17047. am scris asta ca poate a fost cineva acolo si-mi sune si mie cum este.

in rest m-ar mai interesa amanunte des pre posibilitatile de recreere acolo etc.
va multumesc

Tocmai ce m-am intors din Budva. Din aceasta cauza o sa pun o scurta povestioara in care sa va zic cam tot.
Eu am fost cu agentia Peter cu transportul lor. Autobusul a fost foarte oki nu am ce reprosa. In vama la moravita am stat 20 de minute deoare in fata noastra mai era parca un autobus si am asteptat sa stampileze lor pasapoartele. Sau miscat repede dar a durat pana au controlat actele si pasapoartele. drumul in Serbia este excelent. Te poti opri sa faci poza la cate o groapa deoarece is cam rare. Radare eu nu prea am vazut ca am mers pe noapte, dar din cate am inteles de la cei care au venit si cu masinile pe zi sunt destule si multe sunt de tip pistol. asa ca nu prea te ajuta cu nimic detectorul ca pana incepe sa piuie ti lau si pus in fata si teau ars. Amenzile sunt destul de usturatoare(am auzit ca pentru o depasire de 25 de km\h in jur de 250 de euro). In Serbia ne opream la OMV cand dorea cineva si mergea sa spuna. Pe undeva e bine asta pe undeva nu ca am mers in timpul noptii 5 ore jumate incontinuu, dar daca nu doreste nimeni sa opreasca se castiga timp. In Serbia peisajele sunt destul de frumoase drumurile nu sunt inca destul de grele, in schimb soferi foarte nebuni care fac depasiri extrem de riscante. Ies din spatele tirurile si depasesc la milimetru. Am avut 2 faze la care soferul autobuzului cu toata frana are a puso a zis ca el era sigur ca o sa facem accident. Deci fiti foarte precauti. Dintr-o data ajungi la vama in creierii muntilor unde mai repede iti vine sa faci poze decat sa stai la vama. Masinile mici trec repede fara probleme. Noi am stat 2 ore deoarece am prins o coada destul de mare si in fata noastra vreo 10 autocare. Ei se miscau repede dar......a fost multa lume asa ca..nu am avu ce face si am asteptat. Muntenegru este o tara plina de munti in care drumul serpuieste pe versanti. Nu se poate merge cu mai mult de 80 pe multe dintre portiuni din cauza drumului care este un fel de Transfagarasan. Trecerea prin canioane este estrem de frumoase. Te poti opri sa faci poze in numeroasele refugii. Impatimitii muntilor vor fi intr-un adevarat extaz. Noi din nou avut "placerea" de a face poze timp de o ora din cauza unui accident care a blocat ambele sensuti de mers. Dupa eliberare am reusit sa ne continuam drumul admirand frumusetile reliefului si cel putin pe mine locurile cum era sapat prin munte drumul. Cred ca dupa terminarea lui sarbii au fost experti in dat cu picamarul si la dinamitat versanti. ca o parere personala pentru cei de doresc sa faca acest drum este nevoie de 2 soeri sau sa il faci din 2 bucati. Este foarte obositor nu din cauza lungimii ci din cauza multelor curbe si serpentine.
Intr-un final am ajuns si in Budva. Ne-am cazat la vila la care eram arondati. Conditiile au fost cele prezentate de catre agentie fara nici un fel de comentarii.
Sincer sa fiu nu stiu cu ce sa incep. Noi am stat primele zile pana ne-am obisnuit la o plaja langa Slovenska. Azzuro se chema. O umbrela + 2 sezlonguri + masa era 10 euro. Puteai sa le iei si separat si umbrela era cu 3 euro. Pe plaja berea era mai scumpa dar asta la toate terasele. Berea lor locala costa 2-2.5, sucul la fel iar berea straina undeva pe la 3 euro. Cele mai ieftine preturi le gaseasi la supermarket care era aproape de plaja cam in mijlocul statiunii. Acolo de exemplu o sticla de suc la 2,5 L era 1.05(1 euro si 5 centi), o apa era 60-70 de centi in functie de model. Sucul natural era 1,45 de 2 litri. Ce pot sa va spun e ca sunt un pic mai ieftine decat la noi cel putin mie asa mi sa parut. Eu va recomand sa mergeti acolo la plaja deoarece acolo sunt mai putine pietre si mai mult nisip, apa e mai curata si mai limpede. In cealalta parte nu ca s-ar murdari de la ceva dar e mai tulbure din cauza ca e mai aproape portul si o tulbara "marinarii" cu barcutele si jet-urile. Dar daca doriti se poate face plaja foarte bine. Oricum eu va recomand sa mergeti la Mongren 1 sau 2 care e in dreapta orasului vechi.
De vizitat in Budva poti vizita orasul vechi unde se gasesc cele 2 biserici si citadela. In citadela intrarea este 2 euro de persoana si primesti o vedere de banii astia. In rest nu prea mai ai ce vizita prin Budva inafara de plimbarile pe faleza care trebuie sa recunosc ca sunt destul de frumoase. In apropierea Budvei se poate vizita Sf. Stefan un oras vechi situat pe o insula. Din pacate nu se poate intra acolo din cauza ca a fost concesionata pe timp de 30 de ani. Asa poze se pot face doar de afara sau la anul din inauntru in data de 15 august cand este ziua sfantului protector a insulei. Tot aici va recomand sa faceti o mica plimbare pe drumul din dreapta insulei deoarece sunt niste peisaje de iti sta inima in loc. La Sf Stefan se poate ajunge cu autobuze locale care le iei de pe strada principala si circula in 15 in 15 minute si costa 1,5 euro calatoria. In rest de vizitat se gasesc excursii in Budva aproape la tot pasul. Preturile lor sunt cuprinse intre 17 euro la manastirea Ostrog si 60 de euro in Albania. Eu am mancat cat timp am fost acolo la un restaurant numit Chicken restaurant care se gasea in port. Dedesupt o sa atasez o poza la meniu cu preturi.
Legat de discotecile din Budva am o veste proasta sa spun asa. Toate care sunt in aer liber se inchid la ora 1 ora lor. Efectiv inchid muzica si pleaca acasa. Atunci toata lumea se muta in cluburile inchise din oras.
Cam atat de pe acolo. Daca mai aveti vreo intrebare puteti sa mi-o trimiteti si am sa va raspund cat mai repede.
simonaSIMONA
QUOTE (andrei_0 @ Aug 17 2008, 13:04) *
Ii cunosc personal pe cei de la agentia respectiva, prietena mea a lucrat acolo si n-am nici un motiv sa cred ca agentia Peter n-ar trage tepe. Eu am fost anuntat cu mult timp inainte sa plec de riscul de a lua teapa cu Peter si tot atunci mi-am luat banii inapoi (dadusem oricum doar un avans destul de mic). Daca tu esti convinsa de corectitudinea lor, n-ai decat sa te duci in vacanta cu Peter, eu nu-mi asum riscul asta. Desi avand in vedere ca te-ai inscris pe forum doar sa postezi mesajul asta, banuiesc ca lucrezi sau ai o legatura apropiata cu Peter.

Tocmai m-am intors din concediu de la Budva, si da, am fost cu Peter. totul a fost ok. Nu stiu cat de personal ii cunosti tu pe cei de la Peter. Din cate stiu eu in agentie lucreaza doar cei din familie. inseamna ca prietena ta face parte din familie smile.gif. Daca intradevar prietena ta a lucrat la Peter zine si noua numele ei. Din cate imi dau eu seama se pare ca ai ceva personal probabil cu ei de tot incerci sa le denigrezi imaginea.
foxbat
QUOTE (CornelB @ Jul 19 2008, 10:47) *
1. Dubrovnik - MUSAI!. Este la 80 de km de Budva, dar pe drum cu portiuni cu serpentine, asa ca vei face aproape 2 ore pena acolo [mai pierzi un timp si prin vami, cam 15 minute in total, mai te opresti pe drum sa adminiri privelistile etc]
Recomand sa aloci toata ziua ptr aceasta excursie, ai foarte multe de vazut - noi am plecat doar pe la ora 13, mi-a parut rau dupa aceea

2. La dus/intors catre Dubronvik sau si mai bine in alta zi - golful Kotor - este o minunatie, cel mai sudic fiord din Europa, dupa cate se aude. Sunt doua insule - artifiale, construite de genovezi parca, cu multe secole-n urma - pe-acolo, cu doua manastiri, una din ele deschisa vizitarii.

3. Manastirea Ostrog, la fel, cam la 2 ore cu masina - poate cel mai sfant loc din Muntenegru, sapata in munte!
Atentie, ultimii 10-12 km sunt un drum extrem de ingust pe buza prapastiei, cu curbe stranse pe alocuri cu zero vizibilitate smile.gif - mie unuia mi-a placut foarte mult, dar nevasta-mea era sa faca infarct, in spate! smile.gif Pe 99% din acesti km nu incap doua masini una lanaga cealalta, dar cu tact si cu bunavointa - daca vezi ca vine cineva, ii astepti din timp intr-un loc mai potrivit; mai dai cu spatele etc - nu e NICI o problema in a te descurca

nu am prea mult timp, poate mai revin, mai catre seara

salut
unde este manastrirea asta te rog?
cristi_bala
QUOTE (foxbat @ Aug 25 2008, 21:27) *
salut
unde este manastrirea asta te rog?

Undeva in centru tarii deoarece autobusul o lua intra colo cand mergei in excursie.
foxbat
QUOTE (cristi_bala @ Aug 25 2008, 22:23) *
Undeva in centru tarii deoarece autobusul o lua intra colo cand mergei in excursie.

multumesc
sunt un fraier, in loc sa "Gogleiesc "")
ckgono
Joi m-am intors si eu din muntenegru.am fost la budva dupa vreo 3 ani( am mai fost in 2005) si sincer, m-a lasat cu un gust amar de data aceasta.am plecat cu masina din lugoj, seara pe la 11 jumate.dupa vama sarba, primul radar! viteza prea mare in afara localitatii..86! mita la politzai 10E.cred ca e cea mai proasta circulatie din toata europa in serbia si muntenegru.numai cu 40-50-60, maxim 80.si erau portiuni de drum unde puteai sa mergi si cu 120 lejer( daca nu si mai bine).era sa adorm de doua ori la volan din cauza vitezei prea mici si a faptului ca trebuia sa stau cu ochii pe acul vitezometrului.in fine, am mai puscat o amenda ( a se citi mita) tot in serbia.noaptea stau cel mai mult cu radarele.am ajuns in budva la pranz a doua zi, pe la 12:30 sau 1 , numai stiu exact.am plecat prin statiune sa gasim cazare.am fost "acostati" de un barbat care lucra ptr cineva sa-i gaseasca turisti.mai vazusem cateva camere cu 20E pe noapte, dar oferta lui ( a barbatului) a fost fara cusur:12,5E pe noapte de persoana in apartament cu doau camere, bucatarie utilata,baie cu apa non-stop.am platit pe 7 nopti, 4 persoane 350E.super ieftin la ce conditii am avut.vila era in spatele hotelului blue star.ca statiune, budva, nu s-a schimbat f mult, s-a mai construit ceva si numai e aceeasi curatenie ca inainte.si pliiiin de rusi necivilizati!faceau multa mizerie,ziare si pungi in apa, chistoace tot in apa!in fiecare zi aceleasi lucruri le vedeam si de aia poate nu mi-a mai placut asa de mult.ca preturi, tot acelea ca acum 3 ani.poate la restaurante meniurile mai scumpe cu 2-3E.am mancat la "impinge tava" cu maxim 8-9 E ptr doua persoane si cine a fost acolo stie cita mancare pun in farfurii.am vizitat Sv.Stefan, de plaja, am fo pe cea privata ( foarte jegoasa din pacate) si in kotor.in rest, plaja toata ziua.am plecat prin croatia acasa, dar e drumul mai lung cu 500Km decit cel initial.am venit pe autostrada nou construita, dar e cam scumpa.in serbia, intr-un sat dupa pancevo, iar ma oprit politia la 4 dimineata.mergeam cu 40 si limita de viteza era 30, ca era scoala in zona ?!?!?!am scapat fara amenda!per total a fost bine, dar pe viitor am sa aleg alta destinatie unde, speeer , nu vor fi rusi! biggrin.gif tongue.gif scuze k am scris prea mult!
atupi
QUOTE (ckgono @ Aug 27 2008, 17:57) *
Joi m-am intors si eu din muntenegru.am fost la budva dupa vreo 3 ani( am mai fost in 2005) si sincer, m-a lasat cu un gust amar de data aceasta.am plecat cu masina din lugoj, seara pe la 11 jumate.dupa vama sarba, primul radar! viteza prea mare in afara localitatii..86! mita la politzai 10E.cred ca e cea mai proasta circulatie din toata europa in serbia si muntenegru.numai cu 40-50-60, maxim 80.si erau portiuni de drum unde puteai sa mergi si cu 120 lejer( daca nu si mai bine).era sa adorm de doua ori la volan din cauza vitezei prea mici si a faptului ca trebuia sa stau cu ochii pe acul vitezometrului.in fine, am mai puscat o amenda ( a se citi mita) tot in serbia.noaptea stau cel mai mult cu radarele.am ajuns in budva la pranz a doua zi, pe la 12:30 sau 1 , numai stiu exact.am plecat prin statiune sa gasim cazare.am fost "acostati" de un barbat care lucra ptr cineva sa-i gaseasca turisti.mai vazusem cateva camere cu 20E pe noapte, dar oferta lui ( a barbatului) a fost fara cusur:12,5E pe noapte de persoana in apartament cu doau camere, bucatarie utilata,baie cu apa non-stop.am platit pe 7 nopti, 4 persoane 350E.super ieftin la ce conditii am avut.vila era in spatele hotelului blue star.ca statiune, budva, nu s-a schimbat f mult, s-a mai construit ceva si numai e aceeasi curatenie ca inainte.si pliiiin de rusi necivilizati!faceau multa mizerie,ziare si pungi in apa, chistoace tot in apa!in fiecare zi aceleasi lucruri le vedeam si de aia poate nu mi-a mai placut asa de mult.ca preturi, tot acelea ca acum 3 ani.poate la restaurante meniurile mai scumpe cu 2-3E.am mancat la "impinge tava" cu maxim 8-9 E ptr doua persoane si cine a fost acolo stie cita mancare pun in farfurii.am vizitat Sv.Stefan, de plaja, am fo pe cea privata ( foarte jegoasa din pacate) si in kotor.in rest, plaja toata ziua.am plecat prin croatia acasa, dar e drumul mai lung cu 500Km decit cel initial.am venit pe autostrada nou construita, dar e cam scumpa.in serbia, intr-un sat dupa pancevo, iar ma oprit politia la 4 dimineata.mergeam cu 40 si limita de viteza era 30, ca era scoala in zona ?!?!?!am scapat fara amenda!per total a fost bine, dar pe viitor am sa aleg alta destinatie unde, speeer , nu vor fi rusi! biggrin.gif tongue.gif scuze k am scris prea mult!

Nu stiu cum aveti noi "norocul" asta cu radarele ca eu am traversat Serbia de 2 ori fara probleme si am vazut un singur radar in 4000 km prin Serbia, Croatia, Bosnia iar acesta era in Bosnia. Am circulat numai ziua. Va doresc concedii placute !
dragosh_80
Salutare,

Am fost si eu in Muntenegru intre 11 si 18 august. M-am hotarat sa scriu pt ca inainte de a merge am tot citit pe toate forumurile de cat de rai sunt vamesii si politistii sarbi si ce tzepe mari poti sa iti iei la cazare etc. Am citit prostii de genul: se sta cu pistolul radar noaptea "cum sa te prinda un pistol radar nopatea?", te rup sarbi cu ameneda, la vama te intreaba de asigurare medicala, procura daca nu este masina pe numele tau si colac peste pupaza iti trebuie un pachet de vata!?!? ca atlfel nu intri la ei).
Am mers in Ulcinj, localiate de albanezi si am facut rezervarea direct la hotel. Hotelul se cheama Albatros si l-am gasit pe google.
ulcinj-albatros
Managerul de hotel, un tip foarte de treaba, (Skender Ibrocevic) mi-a trimis pe mail o factura proforma si am platit prin banaca 30%. Am platit pt 7 nopti de cazare cu mic dejun si cina+ taxa de statiune: 175 euro/persoana (am mers 4 peroane).
Am pleacat din Timisoara la ora 00.00 si la ora 15.30 (ora noastra) eram la Ulcinj. Traseul ales a fost: Tm-Moravita-Vrsac-Jasenovo-Kovin-Ralja(Smederevo)-Autostrada-Kragujevac-Knic-Cacak-Uzice-Bistrica-Bijelo Polje-Podgorica-Vizpazar-Tunel Sozina-Bar-Ulcinj. In total 683 de km. Drumul si dus si intors a fost facut cu "furia albastra" DACIA 1310.Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
Trebuie sa preciezez ca drumul este foarte bun, indicatoare sunt suficiente (am mers fara gps), iar la dus politia nu a existat cu adevarat, decat vreo 3 peugeot 307 trase pe dreapta in serbia si vreo cateva in muntenegru cu pistol radar, este greu sa te ia pt toti te semnalizeza si reduci viteza... Traseul in Muntenegru este mai mult decat spectaculos si nu este nici pe departe la fel de greu ca Transfagarasanul. Intradevar de la Uzice pana la Podgorica vezi numai munte, dar cine a mers pe traseul Resita-Anina-Herculane va vedea ca drumul este mai usor si, repet, spectaculos si pe alocuri superb. Taxe de drum: 3 euro pe autostrada, 10 euro intrare in Mutenegru si 2,5 euro pentru tunel Sozina.
Politia nu a avut nici o treaba cu noi la dus, la intrare in Serbia am stat 2 minute, la iesire vreo 15 minute si la intrare in Muntenegru cand au azut pasapoarte de Romania nici macar nu s-au uitat la ele si ne-au lasat se trecem. Am citit ca unii au stat si 4 ore!?!?. Nefiind o vama propiru-zisa intre Serbia si Muntenegru sunt doar 2 benzi de circulatie si daca nu faci greseala sa stai in spatele autocarelor si tirurilor (care stau intradevar mai mult) se trece imediat.
La intoarcere ne-a oprit la 3 noapte politia in Uzice si spuneau ca am fi trecut pe rosu la un semafor (cam asa era), eu am insisat ca am trecut pe galben, ei ziceau sa merg la sediul politiei sa platesc amenda de la 100 la 300 euro. Am refuzat sa merg singur si le-am cerut sa ma conduca acolo si atunci au cerut 2000 de dinari (27euro) spaga. Le-am spus ca nu am dinari si mai am doar 10 euro. Au zis sa merg la o benzinarie sa-i schimb in dinari si iarasi am refuzat si le-am zis sa ma duca la politie sa-mi dea amenda ca oricum nu o platesc. Au vb intre ei vreo 2 minute, mi-au dat actele si mi-au zis ca pot pleca (oprisera vreo 2 sarbi intre timp).
Hotelul in Ulcinj a fost exact asa cum este prezentat pe net. Masa de dimineata era gen bufel suedez si seara aveai de ales intre supa si ciorba, vreo 5 tipuri felul doi, salata mixta (ciudat fel de a face salata: rosiile taiate rotund puse separat alaturi de varza tocata si castraveti) si vreo 4 tipuri de desert. La pranz mancam la diferite restaurante. Cu 15 euro doua persoane primeai un pranz ce nu putea fi mancat in totalitate (inclusiv bere, suc si cafele turcesti).
Berea locala 1,2-2 euro "Nisicko si Nik Gold", cola la doza 1- 1,5 euro, la sticla de 2l - 1,5-2 euro, apa plata-minerala 0,5-0,7 euro. Pestele este pe 2 categorii : intre 30 si 35 euro pe kg si intre 15 si 25 euro pe kg. Scoicile, calamarii 5-7 euro portia. Ce este f mishto, este ca iti aduc pe un platou mai multi pesti proaspeti si negatiti si tu iti alegi pe care-l vrei.
O sa mai revin cu alte detalii si poze daca este nevoie.
kantRO
Salutare!

Intru si eu pe acest forum pentru ca pe 27 septembrie o sa plec la Bar - voi concura pe 3-4 octombrie la balcaniada de atletism pentru veterani amatori. EU am gasit tot felul de oferte in Bar si urmeaza sa ma hotoarasc sa vad ce aleg, desigur orice sfaturi fiind binevenite si foarte apreciate, dar ce m-ar interesa in mod deosebit este o recomandare pentru popasul de noapte, pentru ca e foarte obositor sa fac drumul de la Bucuresti la Bar dintr-o bucata.

De asemenea as vrea sa va cer parerea daca traseul pe care l-am ales este potrivit, atasez si o harta!

Multumesc mult!

vad ca traseul lui dragosh difera putin de cel pe care mi l-a indicat autorute 2002. Dupa cum vad pe harta in relief probabil pentru ca ocoleste niste munti. Postez acum harta, traseul verde fiind cel indicat de autorute 2002. POate imi puteti da indicatii daca pot s-o iau pe el sau sa ma duc exact pe unde a luat-o dragosh_80. Aceasta zona pare a fi cu dificultati de traseu.

Oricum sint bucuros ca a mai mers cineva cu dacia ca si eu tot o dacie am, asa ca mi-a mai venit inima la loc, ca sincer mi-era destul de frica! Pina la urma nu poate fi solicitat motorul mai mult decit o ora prin centrul bucurestiului! biggrin.gif

Toate bune!
bogdanbf
ce fel de dacie ai? caci daca ai de la Solenza incoace nu trebuie sa-ti faci griji. Tin la drum lung. Eu am fost cu a mea in Croatia, Cehia si Italia de mai multe ori si n-am avut nici o problema. Doar am facut o revizie inainte de a pleca (doar am verificat placute, ulei, filtre etc)
alexxxh86
QUOTE (ckgono @ Aug 27 2008, 17:57) *

Eu m-am intors din Muntenegru in 1 August 2008...M-a oprit politia de doua ori: o data la dus, in Muntenegru , prin canionul Tara, unde aveam limitare de viteza la 40 km/h si eu de fapt am avut 74 smile.gif ...Sarbul nu stia engleza, eu tot ii ziceam english, english, ca sarba nu stiu...iar in final mi-a zis sa plec, am scapat fara nici o amenda; la intoarcere, am ales drumul prin Croatia (ca am fost 2 zile si la Dubrovnik), m-a oprit politia undeva in Bosnia, cred ca aveau ceva radar, dar cand le-am aratat permisul si m-au intrebat unde merg (eu am zis ca in Romania), au zis sa plec...Se pare ca am avut noroc smile.gif
ynna
Hello!

M-am intors si eu din vacanta in Muntenegru si Croatia. A fost super, super!

Pana in Muntenegru drumul mi s-a parut superb. Mi-am facut griji pur si simplu degeaba!! Am intrebat si pe forum cat de greu e, m-am gandit si la varianta cu trenul - cu masina cu tot - insa am facut foarte bine ca am mers cu masina pe acolo. Mi-a placut la nebunie, am facut poze tot drumul si m-am minunat de cat de bune sunt drumurile lor. Foarte, foarte bune drumuri. Nu se compara traseul cu Transfagarasanul, este muult mai usor. A fost superb, se merita. Noi am mers tot drumul destul de atenti la radare, insa nu am prins niciunul, doar am vazut cateva si celebrul pistol care arata ca un aparat foto. Oricum in canion am mers numai cu 80 km/h intrucat a fost foarte liber cand am trecut noi - f putine masine sau tiruri. La granita Serbia/MNG am stat f putin, insa la granita cu Croatia am stat 1h si jumatate - destul de epuizant - pb pentru ca era si sambata.

La fel ca toata lumea de pe aici, am stat in Budva, la o vila privata care se numeste K5+ - pe care vi-o recomand cu toata caldura. Conditii excelente, iar gazda foarte amabila si comunicativa - vb fluent engleza, italiana si germana. Vila am gasit-o pe net, budva.com, si am paltit 50 euro/noapte/camera cu bucatarie si balcon. Gazda ne-a recomandat cateva restaurante - care s-au dovedit a fi excelente - locuri de facut plaja si de vizitat, astfel incat 5 zile cat am stat acolo nu ne-am plictisit o secunda. Am facut plaja pe Mogren - apa era super,ca in piscina, insa fara ochelari nu prea poti inota pe la fund intrucat apa e foarte sarata - si nu iti tb papuci pentru pietre deoarece avea un fel de nisip format din pietricele mici - de fapt nisip de rau care pb a fost adus acolo. Am vizitat Kotor si Sveti Stefan ( de afara:( ) care au fost super, la Sv Stefan am mers pe jos din Budva pe plaja si a fost f tare intrucat am mai gasit niste plaje absolut dementiale - dupa ce descarc pozele o sa postez cateva. Singurul lucru neplacut a fost un incendiu care a izbucnit in penultima zi deoarece fusese foarte cald - 40 grade - si a ardea padurea, insa pompierii si armata s-au descurcat super si l-au stins intr-o noapte - am facut iarasi niste poze faine smile.gif cand stingeau focul smile.gif) - suna masochist, insa dupa ce am vazut ca lumea era destul de relaxata pe acolo - cica se intampla apropae in fiecare an - ne-am gandit sa nu ne agitam prea tare si sa vedem cum evolueaza lucrurile.

Daca vreti sa mergeti eu recomand din toata inima Muntenegru. Oamenii sunt amabili, linistiti - parca mai boemi decat croatii - iar peisajele absolut superbe. Combinatia munte-mare te lasa fara grai. E altceva.

helen

salut,

adaug si eu cateva impresii dupa vacanta in Muntenegru (plus 6 zile in Croatia). Drumul a fost mult mai bun decat mi-am imaginat (si am citit pe forum), nu se compara deloc cu Transfagarasanul, poate doar la limitarea de viteza care era in medie de 50-60 km/ora. Granita am trecut-o pe la Portile de Fier fara probleme si dupa aprox. 150 de km in Serbia ne-a prins radarul cu 82 km/ora fata de limita de 60, cu spaga bineinteles ca s-a rezolvat. Oricum erau acolo in asteptare de masini de Romania, parerea mea. Drumul pe autostrada in Serbia a fost ok (am putut plati in euro la benzinarie), iar in Muntenegru am ajuns seara destul de tarziu. Cazare am gasit cu 30 euro/noapte la un motel in Durmitor, ceva la limita hotel/motel de tiristi. In fine, drumul de a doua zi a fost mult mai usor, iar pe la ora 13 am vazut marea!!!
Cazare am gasit f simplu (25 euro/camera), mai greu a fost sa ne hotaram unde vrem. Am evitat Budva pentru ca vroiam ceva mai linistit, asa ca am stat in Tivat, un orasel cam la jumatatea distantei intre cele doua granite. De acolo am mers doua zile inspre Budva si imprejurimi (Petrovac, Sveti Stefan si Budva - de vazut; de evitat - Sutomore, mai rau ca la Eforie Sud in plin sezon). In alte doua zile am fost in zona Kotor si Perast, mult mai frumoasa si mai aerisita decat Budva. Perast e un sat senzational cu case in stil venetian si parfum de Italia. Plus liniste si calamari excelenti smile.gif
Per total, Muntenegru merita din plin, cazarea e (inca) superieftina si mancarea minunata si ok ca pret. Oamenii sunt ff primitori si inca "inocenti" in ale jupuirii turistilor, asa ca profitati. Daca vreti liniste, cautati-o in zona golfului Kotor, evitati Budva. Budva merita vizitata doar o dupa-amiaza (orasul vechi), restul seamana cu un Neptun sufocat de turisti si discoteci (pline de rusi!).
turismvideo
Tot ce trebuie sa stiti despre Muntenegru pe www.turismvideo.ro
gundie
buna ziua.intr-un topic anterior intrebam daca voi putea intra in serbia si muntenegru,sotia neavand decat un buletin de identitate german...am incercat,si am intrat la sarbi dupa ce am platit 80 euro pt o viza de tranzit.in muntenegru am intrat fara probleme sau intrebari.am stat in ulcinj,e adevarat ca in acel golf(voi atasa poze)e f aglomerat,insa la 5 km din statiune spre albania se afla o plaja f intinsa cu un nisip des si fin.nu am platit taxa de statiune,nu am platit pentru sezlonguri fiindca nu am avut nevoie de ele,aveam niste rogojini cumparate de la tarabe.cazarea...un vis...doua persoane mature si o fetita de 4 ani = 30 euro,intr-o camera cu un pat double si unul pt fetita,cu vedere spre golf(plaja),terasa,aer conditionat,frigider si garaj inchis pt masina.preturi moderate,toti 3 am mancat intre 10-15 euro,iar pe plaja poti manca intre mese si un cheeseburger cu 1,50 euro.ne-am intors spre germania prin croatia,va spun muntenegru si croatia sunt un vis...convingeti-va singuri...
andrei_0
QUOTE (simonaSIMONA @ Aug 25 2008, 10:54) *
Tocmai m-am intors din concediu de la Budva, si da, am fost cu Peter. totul a fost ok. Nu stiu cat de personal ii cunosti tu pe cei de la Peter. Din cate stiu eu in agentie lucreaza doar cei din familie. inseamna ca prietena ta face parte din familie smile.gif. Daca intradevar prietena ta a lucrat la Peter zine si noua numele ei. Din cate imi dau eu seama se pare ca ai ceva personal probabil cu ei de tot incerci sa le denigrezi imaginea.

Nu-i cunosc personal pe cei de la Peter, si prietena mea n-a lucrat la Peter ci la agentia de la care am luat eu biletele, si care avea contract cu Peter (daca erai atenta vedeai ca asta am scris inainte). Nu vreau sa denigrez pe nimeni, am relatat doar ce mi s-a intamplat, dar daca voi tot insistati si vreti detalii, eu va dau cate poftiti. Oricum m-am saturat de discutia asta, cine vrea crede, cine nu, nu. Pana la urma am fost pe cont propriu si a fost excelent. Am gasit cazare in 5 minute la un pret mult mai bun decat ce gasisem in Romania. A fost distractiv pentru ca sarbii si muntenegrenii nu prea vorbesc limbi straine in afara de rusa (am incercat engleza, franceza, germana, italiana, maghiara), dar ne-am inteles prin semne. Dupa cum au spus si ceilalti, drumul e superb, insa soferii sunt dementi. Depasesc fara sa se asigure, in curbe cu vizibilitate 0, si nu de putine ori ne-am trezit cu o masina aparuta pe contrasens de dupa o curba. Nu semnalizeaza nicicare manevrele de depasire sau schimbare a directiei de mers. E plin de politie cu radare, insa de obicei ceilalti iti fac semn cu farurile si ai timp sa reduci viteza. Daca nu-ti propui sa faci tot drumul dintr-o bucata n-are rost sa te grabesti, iar pentru un popas de o noapte in Serbia recomand statiunea Zlatibor (dupa Uzice, Cajetina, pe dreapta). E o statiune montana superba, merita sa ramai o noapte acolo, mai ales ca gasesti cazare foarte ieftin (la dus am stat la o viluta cu 3 dormitoare la etaj, jos living mare si chicineta, 2 bai, garaj propriu, conditii excelente cu 15 euro/pers, iar la intors am stat la o cabana la liziera padurii, 2 dormitoare cu 3 paturi, 10 eur/pers).
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.