zildan
28th July 2008, 23:53
Eu din Craiova spre Croatia prin Serbia Muntenegru.
Plec prin Severin.
klaudiakrueger
29th July 2008, 14:40
QUOTE (andrei_0 @ Jul 22 2008, 09:54)

Eu vorbesc de o agentie care avea contract cu Peter, persoanele respective avand confirmari de la Peter. Asta pana in ultimul moment ... Raspunsul lui Peter: "ma doare-n c*r ca si asa am destui clienti".
Ca mi-am adus aminte, voiam sa scriu un pic despre agentia Colibri, cat de kkt pot sa fie. Am fost si cu Peter cu alta ocazie si nu am avut probleme. Ce ne-a oferit Colibri? Multe surprize... nu au respectat de exemplu programul excursiei, decaland totul in ultima zi pe alta data, nu am ajuns in 24 acolo ci in 25, fireste nu am mai plecat de acolo in 8 ci in 9 si acasa am ajuns in 10, total neplanuit sa merg direct la birou din concediu, nu-i asa ca e minunat? Apoi nu au avut ghid, dar nici macar reprezentant in statiune, soferul care ne-a dus pe noi doi, si doar pe noi doi cand am plecat din tzara (altii or fi fost mai smart si nu or mers tocmai de aia cu Colibri) nu stia, atentie! nu stia nici macar unde e cazarea, si nu stia nici engleza, drept pentru care am vorbit EU cu managerul vilei unde trebuia sa ne cazam, am cautat un taximetrist, managerul i-a spus adresa si taxiul a mers in fatza noastra ca sa ne conduca... si ar mai fi multe de spus
AlexCipri
2nd August 2008, 11:46
Salut tuturor.
Am si eu o mica nelamurire legata de Cartea Verde.
Pe Cartea Verde nu este trecut Muntenegru, ci doar Serbia. Este valabila asigurarea si pentru Muntenegru sau trebuie sa fac o asigurare separata pentru aceasta tara?
Multumesc.
Sladjo73
2nd August 2008, 21:48
QUOTE (AlexCipri @ Aug 2 2008, 12:46)

Salut tuturor.
Am si eu o mica nelamurire legata de Cartea Verde.
Pe Cartea Verde nu este trecut Muntenegru, ci doar Serbia. Este valabila asigurarea si pentru Muntenegru sau trebuie sa fac o asigurare separata pentru aceasta tara?
Multumesc.
Trebuie sa iti suni agentul de asigurari. De exemplu, la cartea mea verde scrie "SCG", adica "Srbija i Crna Gora". Formularul pentru Cartea verde a fost tiparit probabil pe cand cele doua formau inca o federatie. Mi-am intrebat agentul si mi-a confirmat ca totul este ok, treaba verificata si la vama.
In caz ca nu stiai: codul rutier de tara pentru Muntenegru este MNE, daca ai asa ceva pe cartea verde inseamna ca esti OK.
QUOTE (ckgono @ Jul 28 2008, 22:56)

Mersi,as mai vrea sa stiu dak a mai fost cineva cu masina pana acolo si dak au fost ceva probleme:politie, drumuri naspa( din 2005 de cand am fost eu) si alte chestii legate de trafic.am inteles k nu sint indicatoare,poate ma descurc cu GPS-ul.si oare detectoarele radar sint legale?mersi

Tocmai m-am intors din Muntenegru, despre drum pot sa-ti spun ca este foarte bun. As aproxima la 80% din distanta drumul bun si foarte bune, restul este cu carpeli, dar nu sunt gropi decat in zonele in care se lucreaza (este semnalizat corespunzator).
Politie rutiera n-am prea vazut, un singur radar (tip pistol) am intalnit pe drum, in total sa tot fie vreo 5 echipaje pe toti cei aprox 100 de km. OBS: Nu am mers prin Belgrad, pe varianta clasica a M22-ului (Belgrad - Cacak) ci am ocolit capitala sarba pe la Pancevo - pe linga Smederevo - Autostrada - Kragujevac - Cacak.
Detectoarele de radar nu sunt intersize nici in SRB nici in MNE, insa au amenzi usturatoare pentru radar jamming.
Un raport detaliat despre excursie, imediat...
Sladjo73
3rd August 2008, 01:09
Tocmai m-am intors (pe 27-iulie) dintr-o vacanta de 10 zile in Muntenegru. Detalii, mai jos…
Locatia: statiunea Becici, linga (la sud de) Budva.
Hotel: IBEROSTAR BELLEVUE (www.iberostar.com)
Drumul - Am calatorit cu masina proprie, iar traseul ales a fost:
TM – PANCEVO – (linga) SMEDEREVO – Autostrada BEOGRAD-NIS – Batocina – KRAGUJEVAC – CACAK – UZICE – PRIJELOPLJE – BJELO POLJE – PODGORICA – Virpazar – tunel SOZINA - Becici.
Am hotarit sa ocolesc Belgradul, pentru a evita vreo eroare de “pilotaj” cu timpul pierdut aferent, plus ca la intoarcere au fost ceva manifestatii violente odata cu arestarea fostului presedinte al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzici.
La dus m-am oprit la Cacak pentru a innopta (de fapt intr-o localitate la iesirea din Cacak - Parmenac - la Villa Petrovic). Cazarea m-a costat cam 30 EUR (pe camera/noapte) dar nu a fost la inaltimea pretului (camerele erau cam neintretinute). Restaurantul vilei a fost OK, mincare buna si multa. Un lucru care mi-a placut a fost ca aveau supraveghere video, iar televiziunea inchisa aferenta era disponibila la televizorul din camera.
Drumul prin Serbia si Muntenegru a fost excelent, bun si foarte bun in proportie de – as zice eu – 80%. Restul de 20% este carpit, dar fara gropi. Singura portiune cu gropi am intalnit-o undeva linga Uzice, dar drumul era in lucru si semnalizat corespunzator. Ce m-a deranjat a fost numarul mare de limitari de viteza, multe din ele fara logica, IMHO.
Sunt sofer “de oras”, fara multa experienta la drum lung sau drum prin munti, dar pot sa spun ca traseul nu este deloc de speriat. Este obositor, intr-adevar, dar nu este ceva care sa creeze probleme deosebite. Pentru cei care iubesc muntele recomand sa mearga pe timp de zi, cu masina proprie daca se poate, peisajele sunt superbe.
Sunt destule locuri in care se poate cumpara ceva de mincare, chiar si in munti sunt foarte multe refugii. As putea spune ca nu trec 5 minute si dai de un refugiu. De asemenea sunt destul de multe zone cu cate doua benzi pe sens, la urcare, create special pentru a putea depasi vehiculele lente. Pentru cei mai neexperimentati: atentie la camioanele/TIR-urile care vin din sens opus – va puteti astepta sa apara vreo masina pe contrasens care sa le depaseasca, chiar si in curbele cu vizibilitate zero. De asemenea (cred ca s-a mai scris pe aici) daca va apare un vehicul greu pe contrasens, nu va incapatimati sa nu-i faceti loc! Franati si lasati-l sa depaseasca. Au si ei "vitejii" lor, dar parca sunt mai putini ca la noi... De asemenea, impresia mea a fost ca drumurile lor nu sunt la fel de aglomerate ca ale noastre.
La vama nu am asteptat mult, nici la Stamora, nici la Gostun (SRB-MNE) – cam 30-40 minute. Nimeni nu a controlat nimic, nici macar nu au deschis portbagajul. Important: vama dintre SRB si MNE va aparea destul de brusc, nu am vazut presemnalizare suficient de departe de vama. NU VA ASEZATI LA COADA IN SPATELE TIR-URILOR. Ca la orice vama, acestea au regim special de control, dar vama fiind in zona muntoasa si neavand decat o banda pe sens (benzile se multiplica foarte aproape de punctul de control) poate fi usor derutant.
Benzina a costat 110 DIN litrul (SRB) si 1.31 EUR (MNE). In Serbia sunt multe benzinarii OMV, pentru fanii VIVA (Vrsac, Pancevo, Lapovo – pe autostrada, Cacak, Uzice).
Schimbul valutar pentru Dinari l-am facut la vama, am primit 75.9 DIN pentru 1 EUR.
Bucata de autostrada m-a costat in jur de 250 DIN (3.3 EUR)
Tunelul Sozina: este un tunel modern, dat in folosinta in 2006, de 4Km lungime. Se afla intre Podgorica si Budva, costa 2.5 EUR si va usureaza simtitor drumul.
La intoarcere am facut drumul “dintr-o bucata” (aceeasi ruta), a durat cam 14 ore cu tot cu vami si cu o oprire mai lunga (~45 min) la OMV Cacak.
Despre statiune
Foarte multi turisti rusi.
Nu sunt prea prietenosi, dar nici nu fac probleme. De altfel, tot litoralul muntenegrean este supus unui proces de “cumparare” de catre rusi, se investesc sume enorme de bani in proiecte foarte interesante, inclusiv in infrastructura.
Statiunea Becici se recomanda familiilor cu copii. Plajele sunt multe la numar (de fapt este una singura de aprox 2Km lungime, impartita in bucatele arondate hotelurilor sau administrate de privati). Accesul la plaje este liber, dar daca doriti sezlong si/sau umbrela, scoateti din buzunar cam 2 EUR per umbrela si 3 EUR per sezlong.
Plajele nu sunt cu nisipul fin de la marea nostra, au si ceva pietricele la mal. Avantajul acestui tip de nisip mai “mare” este ca se curata rapid si usor de pe piele si de pe accesoriile de plaja... :-)
Faleza exista de la un capat la celalalt al statiunii, exista si o legatura printr-un mic tunel pietonal cu faleza din Budva. By the way: cararea care face legatura intre tunel si faleza din Budva a fost recent renovata, arata extraordinar, este iluminata si sonorizata. Multe banci si bancutze, arhitectura si materiale deosebite...
Pe faleza din Becici gasiti restaurante, baruri, ceva “dughene” cu accesorii de plaja, jucarii, etc. Este mai animata in zona sudica, in care sunt comasate cateva vile si pensiuni. In partea de nord sunt cateva hoteluri apreciate.
Preturi de “alimentara”, sau minimarket: Coca Cola la 0.5 litri – 0.5 EUR, lapte UHT (grasime 3,8) – 1.25 EUR. Preturi de fast food: prinz cu doua feluri: 4-5 EUR, o gogoasa – 1 EUR... La 10-15 EUR / pers este deja dezmatz culinar...
Excursii optionale: diferite croaziere in difertite zone ale litoralului muntenegrean, rafting, vizita canioane, excursie in Albania, vizitare situri istorice, manastire. Preturi intre 15 – 50 EUR de persoana. In anumite cazuri, pentru copii e gratis.
Despre hotel
Minus – miros neplacut in baie, datorita canalizarii problematice, probabil...
Plus – restul, tot.
Scurta descriere: hotelul face parte dintr-un lant spaniol de hoteluri si este cel mai nordic si cel mai apropiat de Budva dintre hotelurile din Becici. Este constituit din 3 cladiri independente, insirate in forma literei “U”, cu mult spatiu despartitor intre ele. La mijloc este o gradina imensa foarte bine intretinuta cu multe flori, conifere si palmieri, care contine 3 piscine (adulti, copii mari, copii mici) si un loc de joaca pentru copii. Sunt si doua terenuri de tenis si o mica scena de spectacole. Exista si un miniclub pentru copii, deschis zilnic intre 10:00 – 13:00, cu animatori.
Are parcare proprie, dar din pacate un loc ocupat nu este garantat pe durata intregului sejur, decat daca nu-ti misti masina din loc.
Papa: am avut regim all-inclusive, mincarea este variata, multa si foarte buna. Sunt trei baruri/terase la care se pot servi bauturi si snack-uri si in afara orelor in care este deschis restaurantul principal.
Curatenia este exemplara. Se aspira in camere zilnic, se spala mocheta pe coridor, regulat. Serviciul tehnic este prompt, la fel si medicul care colaboreaza cu hotelul (din pacate, a fost nevoie sa le “incerc” pe amindoua). Exista programe de animatie zilnice atat pentru copii cat si pentru adulti.
Nu este un hotel ieftin, dar este net superior – de exemplu – hotelurilor grecesti din aceeasi categorie. Il recomand celor cu copii si celor care doresc o vacanta linistita. Gradina hotelului comunica direct cu plaja acestuia, prin urmare este ideal pentru cei care doresc sa leneveasca la maximum. 
Sper ca n-am plictisit pe nimeni cu ditamai postarea...
ynna
3rd August 2008, 11:49
Cum sa plictisesti!?!?! Din contra mai pune niste poze:)
boby_77`
4th August 2008, 09:40
Sladjo,
Utila si detaliata descrierea, multumim!
Spune-mi te rog cati km are traseul facut de tine?
De asemenea, ce poti sa-mi spui despre plajele din Budva, Slovenska plaja, ma intereseaza daca este foarte plina, caci am citit ca anul acesta gradul de ocupare a locurilor de cazare este mai mic decat anul trecut.Eu plec spre Budva sambata dimineata.
Mersi,
Boby
jameStuff
4th August 2008, 16:40
Pt motorina si autostrada in Serbia iti trebuie dinari sau poti si cu euro?
Plec pe 11.
CornalB
4th August 2008, 17:06
Aproape peste tot in Serbia am platit - cand am avut nevoie- , neoficial, in Euro, inclusiv la benzinarie - cu observatia ca acceptau, peste tot, doar bancnote [monezile nu le vor]
Despre autostrada insa nu stiu, nu am fost.
Sladjo73
4th August 2008, 17:25
QUOTE (boby_77` @ Aug 4 2008, 10:40)

Sladjo,
Utila si detaliata descrierea, multumim!
Spune-mi te rog cati km are traseul facut de tine?
De asemenea, ce poti sa-mi spui despre plajele din Budva, Slovenska plaja, ma intereseaza daca este foarte plina, caci am citit ca anul acesta gradul de ocupare a locurilor de cazare este mai mic decat anul trecut.Eu plec spre Budva sambata dimineata.
Mersi,
Boby
Din pacate nu va pot spune multe despre alte plaje, pentru ca nu le-am incercat. Insa am gasit un post pe alt site (http://www.amfostacolo.ro/muntenegru-pareri/riviera/budva/vila-kentera--7-10-zile--/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__561.htm) unde se spune cate ceva despre Slovenska si despre alternative la Slovenska Plaza.
GPS-ul imi spune ca sunt 712Km pe traseul ales de mine.
Distractie faina!
QUOTE (jameStuff @ Aug 4 2008, 17:40)

Pt motorina si autostrada in Serbia iti trebuie dinari sau poti si cu euro?
Plec pe 11.
Eu am platit in dinari, insa nu stiu sa-ti spun daca accepta si EUR.
dimarcelino
5th August 2008, 18:57
Salut ,
As dori sa merg in vacanta de anul acesta in Muntenegru pe undeva pe langa localitatea Ulcinj , fara rezervare si sa gasim ceva acolo pe loc .Mergem cu masina de la firma care este in leasing ( cred ca ajunge imputernicirea de la firma de leasing ?!). Avem ceva experienta la concediile de acest fel , am mai fost in Turcia de 6 ori si in Grecia de 2 ori si numai o prima data in Turcia am avut rezervare . Daca puteti sa-mi spuneti si mie ceva legat de Ulcinj si imprejurimi , cazare , locuri de vizitatat v-as fi recunoscator !
zeush
6th August 2008, 02:12
Salutare,
Ieri m-am intors din budva, am mers cu trenul, cu balkan flexipass. drumul a fost destul de obositor, mai ales ca am pierdut legatura din belgrad spre bar si am ramas mai bine de 12 ore in belgrad in conditiile in care eram f obositi dupa o noapte intreaga de mers cu trenul (din cluj). Trenul a avut o intarziere de 4 ore la sosire in bar, dar n-a fost o problema prea mare, am dormit dus.
Primele impresii: peisaje magnifice, locuri f frumoase. am vizitat kotor, ostrog, sveti stefani, jaz si alte cateva plaje din apropierea budvei - toate locurile ne-au impresionat intr-un mod placut, mare si munte in acelasi loc. plaja din jaz ne-a placut mult, intr-adevar nu era nisip dar nu ne-a deranjat deloc. arici de mare nu am gasit decat pe plajele mai retrase si-s lipiti de stanci sau pe lateralul pietrelor mari, deci nu prea ai cum sa calci pe ei mai ales ca apa e f limpede si se vede bine prin ea. cazare am avut in doua locuri, prima la o vila-hotel 44 euro/zi fara masa, (ac, tv-lcd, baie cocheta, terasa, curat, apa non-stop ) la aprox. 100 m de plaja iar apoi, ne-am gasit, la o casa, 35 euro/zi cu bucatarie, gradina, terasa, f aproape de plaja ( gasesti destul de usor "sobe" ).
mancarea nu mi s-a parut chiar ieftina, multa si f gustoasa. cele mai ieftine locuri unde sa mananci erau la "impinge tava", unde te costa cam 10 euro de pers (1,4 € ciorba, 3,6 - 4 € felul doi, 1,5 € salata, 1,5 € desert, 2 € o bere sau 3 € vinul ) si nu era f gustoasa. sau aveai alternativa de a merge la bufet suedez unde te costa 10 € fara bautura. iar la restaurant te costa lejer 25-35 € pt doua pers. am luat masa cam in 6-7 locuri, dar am fost multumiti decat de doua din ele, aici nu ma refer la pret ci la mancare. preturile in supermarket sunt mai scumpe sau la fel ca la noi. (erau mai mici in "abc-ul" dintr-un sat de langa ostrog decat in supermarketul din budva ). sezlongul 3 €, umbrela 2€, berea pe terase, cea mai ieftina 1,5€. deci nu prea vad cu te-ai putea descurca cu 10 €/zi.
Per total a fost un concediu excelent, dar cred ca data viitoare imi caut ceva cu demipensiune sau all inclusiv si nu in budva ca-i prea aglomerata si destul de scump.
sotia06
6th August 2008, 14:58
buna,
anul acesta am fost in concediu in zona kotor-ului care e la aproximativ 20 de km de budva
e ceva extraordinar de frumos - nu se compara cu budva - si va recomand tuturor cu caldura, macar pentru o scurta vizita (care in mod sigur va va convinge sa stati mai mult data viitoare)
nu va recomand zona ulcinj - e plin de albanezi cu familiile aferente (sotii infasurate in saluri chiar si cind fac baie in mare si o multime de copii) - si foarte aglomerata
daca aveti nevoie de ceva informatii suplimentare va stau la dispozitie
ckgono
6th August 2008, 16:20
QUOTE (Sladjo73 @ Aug 2 2008, 22:48)

Trebuie sa iti suni agentul de asigurari. De exemplu, la cartea mea verde scrie "SCG", adica "Srbija i Crna Gora". Formularul pentru Cartea verde a fost tiparit probabil pe cand cele doua formau inca o federatie. Mi-am intrebat agentul si mi-a confirmat ca totul este ok, treaba verificata si la vama.
In caz ca nu stiai: codul rutier de tara pentru Muntenegru este MNE, daca ai asa ceva pe cartea verde inseamna ca esti OK.
Tocmai m-am intors din Muntenegru, despre drum pot sa-ti spun ca este foarte bun. As aproxima la 80% din distanta drumul bun si foarte bune, restul este cu carpeli, dar nu sunt gropi decat in zonele in care se lucreaza (este semnalizat corespunzator).
Politie rutiera n-am prea vazut, un singur radar (tip pistol) am intalnit pe drum, in total sa tot fie vreo 5 echipaje pe toti cei aprox 100 de km. OBS: Nu am mers prin Belgrad, pe varianta clasica a M22-ului (Belgrad - Cacak) ci am ocolit capitala sarba pe la Pancevo - pe linga Smederevo - Autostrada - Kragujevac - Cacak.
Detectoarele de radar nu sunt intersize nici in SRB nici in MNE, insa au amenzi usturatoare pentru radar jamming.
Un raport detaliat despre excursie, imediat...
Mersi mult pentru informatii.Sunt multe chestii interesante ce ai scris si sper sa-mi fie de folos.Am citit deja ca fuge lumea de Budva.Poate am sa ma indrept spre alta statiune.Acum 3 ani a fost super si la pret si ca distractie.Tot nu am inteles daca pot folosi detector radar sau nu??
budva_madonna
6th August 2008, 21:45
Salutare tuturor!
Mi-am achizitionat bilet la concertul Madonnei din Budva - 25.09.2008.
Este cineva care pleaca la acest concert si mai are un loc disponibil in masina?
De altfel m-ar interesa cateva contacte ok din budva la particulari pentru a-mi face rezervare. Banuiesc ca in perioada concertului totul va fi ocupat.
Astept cu nerabdare doritori la acest concert!
jameStuff
7th August 2008, 17:52
Stie careva ce vami sunt intre Serbia si Muntenegru?
Intreb pt ca a venit un prieten acu 5 zile si mi/a spus ca a stat 4 ore in vama Serbia/MG
ynna
7th August 2008, 18:37
unde e facuta ultima poza? ce plaja e aia?
Ms!
simonaSIMONA
8th August 2008, 15:56
QUOTE (andrei_0 @ Jul 17 2008, 15:45)

Atentie de unde va luati biletele. Peter Turism a tras niste tzepe anul asta, cateva persoane s-au trezit cu cateva zile inainte de plecare ca defapt agentia a vandut aceleasi locuri de mai multe ori. Altii s-au trezit ca n-au cazare cand au ajuns acolo. Eu aveam bilete luate de la o agentie care lucreaza cu ei si m-a sunat fata sa-mi spuna care-i situatia si sa ma intrebe daca nu vreau sa le anulez, pentru ca dupa mai multe intamplari de genul asta ea nu-mi poate garanta ca am cazare cand ajung acolo.
Andrei, teapa ti-au tras cei la care te-ai inscris, deoarece s-au folosit de banii tai pana in preajma plecarii iar apoi au dat vina pe altii. Conform contractului dintre agentii, agentia la cera te-ai inscris trebuia sa plateasca sau sa vireze in contul firmei Peter banii tai in cel mult 24 de ore din momentul in care te-ai inscris, lucru care nu s-a intamplat. Daca vrei sa te convingi cere-le sa iti arate chitanta cu care au platit la Peter sau ordinul de plata. Pentru ca nu au platit conform contractului rezervarea nu a fost posibila ( rezervarea ferma facandu- se in momentul in care se achita sejurul sau cel putin un aconto )
Deci, scuza-ma ca ma repet, cei care te-au tepuit au fost cei la care te-ai inscris si s-au folosit de banii tai un anumit timp, lucru care se poate verifica foarte usor. Agentia Peter nu trage tepe!
mirceap
8th August 2008, 16:16
tocmai m-am intors din budva,cu impresii extraordinare,tara minunata,oameni care nu se streseaza,ce mai lume civilizata.
citeva chestii:
- avion belgrad- tivat 60 euro/pers numai dus
- taxi tivat - bidva 25 euro
- cazare budva vila , cu camera tip studio 20 euro/pers.
- bilet tren clasa I bar - belgrad 36 euro/pers. cu bilet luat din bar
Preturile in budva sunt in general ca si in Romania poate cu ceva mai mari totusi.( nu stiu preturile de la marea noatra ,n-am mai fost acolo de patru ani si nici nu mai merg in urmatorii patru ani sigur!!)O tara uimitoare care traieste din turism( 600.000 locuitori) cred ca 95% din produse sunt din impoort.Peisaje extraordinare,calatoria cu trenul este o provacare( peste 200 de tuneluri si cam 242 de poduri sau viaducte intre belgrad si bar).trenurile lor sunt curate iar calatoria cu avionul a fost super( dureaza efectiv cam 45 minute).Ce mai vorba , o tara de vizitat!!!!!!!
pentru orice ajutor scrieti!
jameStuff
9th August 2008, 08:41
A fost cineva prin Bosnia?
Sunt doar 100 km, dar drumul e mai scurt pana in Muntenegru.
Cum e drumul, e safe?
maidanezu
10th August 2008, 19:54
QUOTE (simonaSIMONA @ Aug 8 2008, 16:56)

Agentia Peter nu trage tepe!
Nu e chiar asa... am fost anul trecut in Budva si au "omis" sa ne spuna ca in perioada aleasa de noi apa era o problema in statiune (rece si calda de spalat). Am aflat asta acolo. In cele din urma a fost bine s-a rezolvat dar am pierdut doua zile din concediu.
Anul asta am intrebat de niste camere la un alt hotel din Croatia si au spus ca nu mai sunt. Probabil vroiau sa ne bage pe gat alte camere de la alte hoteluri...In cele din urma am gasit ceea ce cautam cu o agentie din Croatia.
Asa ca ...nu ne-au mintit (nu ne-au spus neadevaruri) dar au omis sa spuna intregul adevar...
Pacat... citisem recenzii bune despre agentie, experienta personala a fost alta.
genugeo85
10th August 2008, 21:00
QUOTE (jameStuff @ Aug 7 2008, 18:52)

Stie careva ce vami sunt intre Serbia si Muntenegru?
Intreb pt ca a venit un prieten acu 5 zile si mi/a spus ca a stat 4 ore in vama Serbia/MG
La vama dintre Serbia si Muntenegru nu sunt probleme(am trecut prin doua vami diferite), se trece rapid! Dar nu sfatuiesc pe nimeni sa treaca din Muntenegru in Croatia(spre Dubrovnik) decat eventual la ore foarte matinale! Eu am vrut sa revad Dubrovnik-ul(dupa 29 de ani) si m-am procopsit cu un stat la vama de peste 2 ore, din cauza cozilor imense provocate de vamesii croati, care se pare ca platesc polite sarbilor si muntenegrenilor, pentru ca nu-mi explic altfel de ce ii pun sa dea toate bagajele din masini si sa ii ia la purecat in fiecare geanta si sacosa... Cand ne-a venit si noua randul, au pus viza in pasapoarte, ne-au salutat respectuos si ne-au urat drum bun! Pentru noi totul a durat trei minute. Oricum, e o diferenta uriasa intre croati si muntenegreni ca nivel de educatie, civilizatie. Muntenegru m-a facut sa uit de dorul Romaniei: aceeasi harababura, mizerie, oameni semieducati(ca sa folosesc un eufemism), circulatie infernala(in sensul ca se merge la tupeu)... O singura mare exceptie: peisaje de vis! La trecerea inapoi din Croatia in Muntenegru a fost simplu: totul a durat 10 minute. Si din nou vamesi croati foarte amabili cu noi si severi(iarasi un eufemism) cu muntenegrenii si sarbii(am trait s-o vad si p-asta!
)
toma_v
11th August 2008, 11:52
va rog sa imi comunicati numere de telefon sau adrese de e-mail de la vile particulare in care ati fost cazati in condiții optime in Muntenegru!
rares_sub
11th August 2008, 19:59
ne-am intors de 2 zile din muntenegru.
mi-a fost putin frica inainte de drumul prin serbia, dar acum recunosc ca mi-am facut probleme degeaba, e o tara mult mai sigura decat bulgaria, asa ca termen de comparatie.
- la dus am dormit in zlatibor, care e o statiune montana la 200 km de granita dintre sb si mng - o camera a costat 35 euro ( 4 paturi - eram 4 in masina).
- cazare am avut la o pensiune in budva - 35 euro/noapte camera, relativ curat (cazare la http://www.rivijera.net/en/privateaccommod...novic/index.htm ) .
plaja in budva e de evitat, e o aglomeratie de zici ca stateau toti ca sardelele intr- o conserva, am mers prin jaz ( unde apa e cam rece ), sveti stefan si becici.
o singura problema e in budva, parcarea - unde stateam noi in conditiile in care plecam 2 ori pe zi la plaja in alte locuri si seara in Kotor de obicei, era o aventura sa gasesti un loc liber, noroc cu experienta din bucuresti.
orasul vechi in budva e f frumos, insa un pic cam prea comercial, e reconstruit integral in urma cu 2-3 ani.
Kotor insa e ceva splendid, o cetate locuita lipita de un munte impresionant.
De obicei mergeam aici sa luam cina, zidurile de aparare ale orasului care erau urcau pe munte efectiv si erau luminate dadeau un efect feeric.
am fost si o zi in dubrovnik, e o experienta ce nu trebuie ratata.
preturile nu mi s-au parut f mici, dar cam cu 15% mai mici ca in croatia, o portie de calamari cam 9 euro.
la intoarcere am dormit intr-un sat de pe malul sarbesc al dunarii, visavis de moldova noua, priveliste de pe malul sarbesc asupra dunarii e super, veti face multe opriri pt poze.
Ntim
14th August 2008, 14:39
Dupa parerea mea fiordul din Muntenegru e cel mai frumos loc din zona. Mare mai este si in alta parte dar asa ceva nu !
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.