Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

mirceap

plec in 27 iulie in muntenegru ,cu trenul pina la belgrad iar de acolo cu avionul pina la tivat si dupa aceea la budva.Am gasit cazare in apartament tip studio in Budva la 60euro/noapte la o vila.paote sa-mi spuna cineva plaje mai bune in budva.Cind intri in apa iti trebuie sandale speciale ca in unele zone din croatia.Dati-mi please ceva repere cu locurile de vizitat in muntenegru si daca se pot cumpara excursii de la agentiile din budva(eventual o agentie serioasa).Daca pot sa ajut pe cineva cu preturi avion sau altceva anytime!
meci anticipat
ynna
Sal!

Si eu intetionez sa merg in Budva la sf lui august - mai exact 19-25.08. Am gasit cazare, totul e ok, insa imi tot fac griji pentru drum - fricoasa din fire... Am vazut un post cu o var de mers cu trenul din Belgrad pana in Bar cu tot cu masina - nu renuntam la ea pt ca, dupa, mergem la Viena. A fost cineva asa? Ma puteti ajuta cu vreun sfat?

Ms,

ynna

andrei_0
QUOTE (CornelB @ Jul 17 2008, 15:02) *
Atentie de udne vă luați biletele vă spun și eu, însă din cu totul alte motive smile.gif

Eram la patronul agenției menționate de tine în birou când, pentru că nu i-a venit să creadă că multe agenții mici oferă locurile deținuuteîn exclusivitate de el, fără să aibă nici un feld e contract de re-vânzător,a sunat la una dintre astfel de agenții [mici], dându-se drept un client interesat - sunt multe astfel de agenții pe net.
Spre supriza lui, i s-au promis locuri, deși vila respectivă era în realitate în stop sales!!

Bien-entendu, dacă ar fi cumpărat cineva de la ei, țeapa respectivă ar fi căzut, în mod firesc, pe... Peter, nu? smile.gif

Eu vorbesc de o agentie care avea contract cu Peter, persoanele respective avand confirmari de la Peter. Asta pana in ultimul moment ... Raspunsul lui Peter: "ma doare-n c*r ca si asa am destui clienti".
Ntim
QUOTE (ynna @ Jul 22 2008, 00:03) *
Sal!

Si eu intetionez sa merg in Budva la sf lui august - mai exact 19-25.08. Am gasit cazare, totul e ok, insa imi tot fac griji pentru drum - fricoasa din fire... Am vazut un post cu o var de mers cu trenul din Belgrad pana in Bar cu tot cu masina - nu renuntam la ea pt ca, dupa, mergem la Viena. A fost cineva asa? Ma puteti ajuta cu vreun sfat?

Ms,

ynna

Vezi aici http://www.zeleznicesrbije.com/active/en/h...red_voznje.html
ynna
Ms,

insa am intrat acolo si am trimis si un e-mail pentru mai multe info. As fi vrut sa stiu daca cineva dintre voi a mai mers cu trenul asta ( chiar si cu masina) si daca e ok si safe.

Multumesc anticipat! smile.gif

QUOTE (Ntim @ Jul 22 2008, 11:05) *

senve
QUOTE (mirceap @ Jul 21 2008, 17:40) *
plec in 27 iulie in muntenegru ,cu trenul pina la belgrad iar de acolo cu avionul pina la tivat si dupa aceea la budva.Am gasit cazare in apartament tip studio in Budva la 60euro/noapte la o vila.

platesti avion si 60 euro/noapte ca sa mergi in Muntenegru? Vei avea cateva dezamagiri cel putin crunte !

arici de mare in apa, plaja de 10m latime, doar pietre... aproape nimeni nu stie o boaba de engleza, preturi ca in austria...

dupa o vizita in muntenegru, vei intelege de 50 de ori mai bine de ce oamenii iubesc litoralul bulgar,
cu plaje largi, cu nisip fin , si atmosfera superfaina

QUOTE (ynna @ Jul 22 2008, 00:03) *
Sal!

Ms,

ynna

aceleasi comentarii ca si mai sus. imi pare rau pentru tine daca chiar mergi in muntenegru.
Ntim
QUOTE (ynna @ Jul 22 2008, 22:07) *
Ms,

insa am intrat acolo si am trimis si un e-mail pentru mai multe info. As fi vrut sa stiu daca cineva dintre voi a mai mers cu trenul asta ( chiar si cu masina) si daca e ok si safe.

Multumesc anticipat! smile.gif

Am fost anul asta cu trenul Belgrad Bar si la dus si la intors (fara masina ), ultimele vagoane erau pline cu masini. Trenul e foarte ok civilizat un fel de rapid (in sezon sunt mai multe). Nu trebuie loc doar cine insista neaparat . La intoarcere am luat vagon de dormit, daca doreai servea cafea. Avenit responsabilul de vagon si ma intrebat de unde sunt , si a spus ca aici la noi pe hol se fumeaza si dupa 2 ore ma vazut pe hol si mia adus o cafea fara sa ia bani.

CornelB
QUOTE (senve @ Jul 23 2008, 11:08) *
platesti avion si 60 euro/noapte ca sa mergi in Muntenegru? Vei avea cateva dezamagiri cel putin crunte !

arici de mare in apa, plaja de 10m latime, doar pietre... aproape nimeni nu stie o boaba de engleza, preturi ca in austria...

dupa o vizita in muntenegru, vei intelege de 50 de ori mai bine de ce oamenii iubesc litoralul bulgar,
cu plaje largi, cu nisip fin , si atmosfera superfaina

senve ești total pe dinafară :-) airici de mare? eu am văzut doar 1 [unul] în 3 ani de când merg pe-acolo; TOATE plajele sunt cu nisip și în apă este nisip la intrarea în mare, în majoritatea cazurilor, până acolo unde apa depășește 1.5 metri; iar cu prețurile ești total extraterestru - am mâncat în Budva o masă completă [felul 1, doi, salată etc - fără bere/vin] cu 4 euro -- chiar așa să se fi ieftinit prețurile în Austria? lol.gif
eu cred că tu ai văzut Muntenegru și, eventual, Austria, doar la televizor - și doar pe televiziunea bulgară, cel mai probabil smile.gif

Bulgaria are avantajul și în același timp dezavantajul major că este foarte aproape de București, în consecință ajunge pe acolo o parte dintr-o lume pestriță cu care nu aș vrea să interferez nici măcar vizual.
O să merg și la bulgari, dar în mod categoric o să aleg ceva scump, pentru că altfel sunt sigur că voi întâlni hoarde de burtoși negricioși cu lanțuri și maniere maneliste, de pe la noi- am citit zeci/sute de referiri la ei în impresiile de pe "Totul despre Bulgaria". În aceste condiții, sunt sigur că per ansamblu îmi va ieși mai scump [mult] decât în Muntenegru.

mirceap
m-ati bagat in ceata.pe net si in forum toata lumea imi lauda muntenegru iar acum sunt complet derutat.Chiar e asa mult avion belgrad - tivat ( 60 euro/pers.) si cazare in vila la 60 euro/apart. fata de conditiile de acolo din budva.Intrebari:
- se fac din budva excursii la Tirana?
- cam cat costa un bilet de tren bar - belgrad?
- dati-mi o plaja buna in budva nu foarte aglomerata si care arata bine

merci anticipat
CornelB

biletul de avion nu stiu cat e, dar de exemplu ai putea considera oferta speciala de la Peter, 280 euro pentru 7 zile de persoana cu tot cu transport!! [autocar pana in belgrad, + avion Tivat + autocar Budva], taxe statiune, tot-tot.
Cred ca mai sus ai si raspunsul referitor la pret. Nu cred c-ar trebui sa iei in serios toti exaltatii de pe forumuri - sunt si camere cu 60 euro, dar majoritatea covasitoare sunt cu preturi mult mai mici.
"Plaje foarte bune si nu asa aglomerate" gaesti usor de tot in Budva - unde mergeam eu de obicei, ajungeam la 10-11 si gaeam sezlonguri libere chiar si in primul rand. Ca si ceva mai special, recomand Mogren 1 si 2, le gasesti in dreapta orasului vechi, cum privesti din oras catre mare

[le]. da, am vazut peste tot in oferta "excursie Albania", la agentiile de pe plaja. Cam 40 de euro, daca nu ma-snseala memoria, nu am fost foarte atent, nu ma interesa.
zeush
QUOTE (Ntim @ Jul 23 2008, 11:31) *
Am fost anul asta cu trenul Belgrad Bar si la dus si la intors (fara masina ), ultimele vagoane erau pline cu masini. Trenul e foarte ok civilizat un fel de rapid (in sezon sunt mai multe). Nu trebuie loc doar cine insista neaparat . La intoarcere am luat vagon de dormit, daca doreai servea cafea. Avenit responsabilul de vagon si ma intrebat de unde sunt , si a spus ca aici la noi pe hol se fumeaza si dupa 2 ore ma vazut pe hol si mia adus o cafea fara sa ia bani.

Ai putea sa-mi spui cat costa biletul la tren Belgrad-Bar, daca te rog?
sa stiu cum e mai rentabil, cu bilete luate separat sau cu balcan FlexiPass
Multumesc anticipat.
maidanezu
Am fost anul trecut in Budva la sfarsitul lui August. Este o zona extraordinara, pentru cei care merg cu masina recomand alte plaje decat Slovenska din statiune. Moegren 1 si 2 sunt o alternativa, dar daca o luati incet prin tunel si dupa cca 5 km la stanga veti gasi alte alternative:
- Plaja Jaz (se citeste iaz) in apropiere de locul unde a concertat anul trecut Rolling Stones- o plaja recomandata familistilor cu nisip si pietris unde se poate face snorkeling si e o atmosfera extrem de relaxata
- Mai departe pe riviera este Trsteno unde este o mica plaja de nisip intr-o laguna
- si plaja Ploce - preferata mea- unde nu e nisip dar pentru amatorii de inot apa e adanca si extrem de frumos amenajat
Preturile sunt extrem de mici comparativ cu Dubrovnik de ex. pranz cca 5-6 eur de persoana, pizza seara la Fisherman langa orasul vechi (deci loc de fitze) e cca 10 eur cu tot cu bautura (meniu pt doua persoane), iar supermarketurile au produse ca si la noi.
Singura mare problema in Budva este APA asa ca atunci cand faceti rezervari aveti grija sa aiba apa permanent. E o zona in care ploua foarte putin in perioada de vara .
In rest in afara faptului ca apa e limitata in perioada de vara e o tara excelenta unde am petrecut un concediu minunat.
Budva e recomandata pentru tineri pentru ca sunt o gramada de cluburi care au muzica pana dimineata.
Cu siguranta voi reveni, pentru ca combo-ul mare - munte din zona este fenomenal.
Recomandat vizitati Milocer si Sveti Stefan in zona sunt niste peisaje magnifice.
Pentru nordici luati-o prin Croatia pentru ca anul trecut vamele dintre Muntenegru si Serbia erau de fapt niste bariere la drum cu o banda pe un singur sens si se formau cozi interminabile.
In rest peisajele exceptionale, drumuri excelente in Serbia si acceptabile in Muntenegru. Daca mai aveti intrebari...

Preturile la hoteluri sunt mari, dar la gazde si la vile veti gasi preturi extrem de acceptabile. Ne-am intalnit anul trecut cu un grup de romani care au venit fara rezervare si au gasit fara probleme cazare la fata locului. Aveau mai multe variante dar au ales-o pe cea mai ieftina. Asa ca cu un buget redus s-au distrat de minune.
mahmud
salutare!prima vacanta a fost in turcia ca asa partea feminina a familiei dar o vreau si pe a doua pt persoana mea:ce sfaturi imi dati pt 7 nopti transport cu autocar sau tren plaja frumoasa cazare 4-5*.multumesc
ynna
vezi aici

http://www.zeleznicesrbije.com/active/en/h...revoza_v01.html

QUOTE (zeush @ Jul 24 2008, 14:09) *
Ai putea sa-mi spui cat costa biletul la tren Belgrad-Bar, daca te rog?
sa stiu cum e mai rentabil, cu bilete luate separat sau cu balcan FlexiPass
Multumesc anticipat.

Ntim
QUOTE (ynna @ Jul 24 2008, 21:46) *

Eu am fost cu balkan flexipas, din TM bilet pina la Bar e putin mai ieftin . Bakkan flexi costa 82 euro pt 5 zile in decurs de o luna+ loc la vagon de dormit.
mirceap
se poate plati cu cardul in muntenegru?
ma poate ajuta cineva cu o cazare in belgrad la un pret acceptabil?Trebuie sa stau o noapte in belgrad cind ma intorc din budva.
sorin1000
Am fost in Muntenegru de cateva ori,prima data cand cu un euro luai un hamburgher ce-l puteai servi usor in loc de pranz!Pe vremea aia o camera era cam 10 euro,iar la 12 euro era deja exagerat de mult!!!Arici de mare sunt la greu,in locurile unde e piatra pe fundul apei,si nu nisip(ce este pus recent,pentru a avea un alt aspect plaja,banuiesc),dar asta nu-i deloc o problema,exista sandale speciale pentru ei.Intr-adevar numarul aricilor este mult mai mic decat acum cativa ani,dar,repet,asta nu-i o problema.Adevarata problema este explozia preturilor,nu chiar ca-n Austria,dar oricum sunt mult mai mari decat anii trecuti.Cu 4-5 euro mananci,meniul zilei pe la localuri.Daca vrei altceva preturile cresc pe masura!Portiile sunt mari la restaurante.
Deci CornelB,daca-i fost in Muntenegru stii la ce ma refer,NU MAI SUNT PRETURILE ASA CUM AU FOST.Iar aricii saracii,nu-s unde-i nisip fiindca nu au de ce se prinde,iar acum 3 ani erau o groaza de arici fiindca,exceptand Mogren-plaja,nu erau plajele sau fundurile apei cu nisip!!!Parerea mea este ca acum cativa ani era mult mai frumos la Budva,cu tot cu arici si plajele cu pietris.Acum a devenit mult prea comercial.Anul trecut a fost o adevarata distractie si cu apa rece,program ca la noi pe timpul lui Ceasca...Adica numai noaptea!!!A fost seceta prelunga si toata Budva era o goana dupa apa!!!Sau ai uitat?
Dupa ce am fost ani la rand la Budva anul asta voi merge in alta parte...
Pentru cine n-a fost,recomandarea mea este sa se duca,are ce vedea!
Am uitat de Sveti Stefan...E fantastic si acolo...e cam scump dar merita...
Scuze,m-am cam ambalat putin,dar adevarul trebuie spus in intregime,chiar daca nu convine!
CornelB
Sorine, parafrazând o reclamă care mie-mi place, aș zice că ambalarea este bună ! smile.gif Cel puțin ambalarea ta, civilizată, contribuie la o o imagine mai completă asupra "opțiunii Muntenegru", e clar. :-)

Bineînțeles, sunt gusturi și gusturi. Mie personal mai mult mi-a plăcut anul acesta, deși e adevărat că am cheltuit cam binișor peste dublu, a fost nu neapărat din cauza creșterii prețurilor, ci pentru că bugetul cu care am plecat era dubblu :-) Ma puteam descurca, rezonabil, si cu mult mai putin, pentru ca - sa fim seriosi - preturile au crescut cu 20-30% [hai, 40-50%, UNELE] față de acum 2 ani și nu s-au dublat sau triplat, cum poate ar crede cineva citindu-te.
Iar un meniu complet la un bufet de pe plajă sau din apropierea lui nu ți se pare ridicol de puțin la 4-5 euro?? Nu în multe locuri mai găsești asemenea prețuri. Sau prețuri de cazare, începând cu 15 euro/pers [la condiții absolut decente]...

Iar în privința apei eu unul nu am avut de suferit deloc -- stiam dinainte de problema și am avut grijă să aleg vile cu hidrofor propriu :-) Sunt, destule.

[le] aș mai adăuga că plaja din fotografiile lui Sorin este cea pe care vi-o recomandam în urmă cu câteva posturi, Mogren [1; Mogren 2 este lipită de ea]. Eu nu am ajuns încă să-mi scot pozele din aparat, după mai bine de 2 săpt de când m-am întors... :-)

iar cu aricii, dacă așa zici tu, așa o fi -- repet: eu unul am văzut PRIMUL abia anul acesta, la cineva în palmă, eu cred că-l căutase, pentru că eu nu am observat să fie, nci pe Slovenska și nici la Mogren! Nu i-am căutat, însă, e adevărat, dar dac-ar fi fost cât de cât numeroși mă "găseau" ei smile.gif
sorin1000
CornelB,eu vorbeam de vremurile cand era 10-12euro CAMERA pe noapte...In sensul asta am zis ca preturile au urcat...
Anul asta voi incerca ceva de pionerat...ALBANIA---DURRES!!!Majoritatea au zis ca sunt nebun...A fost un prieten vara asta acolo si a zis ca e interesant...(Vezi topicul Albania)...
Voi reveni cu amanunte despre Albania peste 3-4 saptamani pe topicul respectiv...Acolo inca sunt preturile din Budva de acum 4-5 ani...
Ceao!
EEDDDIII
QUOTE (ynna @ Jul 24 2008, 21:46) *

Am fost in curand la Budva. Am fost foarte impresionat si asta nu pt ca nu am vazut plaje sau tari dar a fost ceva inedit. Am facut traseul Timisoara- Belgrad- Bar- Sutomore- Budva- Dubrovnic- Split- Zagreb- Budapesta- Bucuresti Nord.
A fost foarte interesant si vi-l recomand in mod deosebit in ciuda trenurilor, autobuselor si oboselii.
Plajele au fost OK, muzica Ok, distractie OK, preturi f bune. La Bar o camera consta intre 8-15 Euro, Bar fiind o statiune de familistii. Sutomore 10-15 Euro/ pers noapte - Statiune de Tineri- gen Costinesti. Budva- f. buna statiune- 13-25 Euro/pers noapte. Preturile se stabilesc in functie de cate zile stati, dotarile camerelor si apropierea spre mare. Aveti camere din belsug. Se cheama SOBE si vezi asta peste tot. Negocierile sunt f importante si nu va dati batuti. Totul se negociaza.
Trenul spre Budva consta aproximativ 25 Euro. Bar- Budva =3 Euro sau mai bine Sutomore-Budva=2 Euro.
ckgono
Salve.Vreau sa merg si eu prin 11 sau 12 august la Budva.Am ami fost acum 3 ani si mi-a placut enorm.Plecasem din Tm cu o firma de turism si am zis ca anul asta sa merg cu masina,dar fara rezervare.Ce metoda imi recomandati de a gasi camere acolo si poate ceva impresii de drum de anul asta!Ma refer la drumul pana acolo.mersi
EEDDDIII
QUOTE (ckgono @ Jul 27 2008, 19:13) *
Salve.Vreau sa merg si eu prin 11 sau 12 august la Budva.Am ami fost acum 3 ani si mi-a placut enorm.Plecasem din Tm cu o firma de turism si am zis ca anul asta sa merg cu masina,dar fara rezervare.Ce metoda imi recomandati de a gasi camere acolo si poate ceva impresii de drum de anul asta!Ma refer la drumul pana acolo.mersi

Mai sus am scris despre Budva. Preturile variaza daca vrei camera cu 2 paturi si baie comuna e aprox 13-16 Euro, daca vrei cu baie singura e aprox 17-25 Euro. Te sfatuiesti sa plecati in cautare de camere sau Sobe cum zic ei si daca nu va dati batuti in 25 min o sa gasiti camera dorita dupa ce ati vazut cel putin 10 camere. Eu asa am facut. Am gasit camera cu 12,5 Euro baie comuna dar nu prea ne interesau conditiile pt ca am stat putin 3 zile. Cat despre drup va sfatuiesc sa urcati cu masina cu tot in trenul care merge din Belgrad de la ora 22 spre Bar sau mai bine spre Sutomore care e mai aproape de Budva scutiti cam 30 min. Trenul e confortabil si merita peisajul in rest drumul e f dificil prin munti cu masina. Bafta.
mirauta
QUOTE (EEDDDIII @ Jul 28 2008, 04:41) *
Mai sus am scris despre Budva. Preturile variaza daca vrei camera cu 2 paturi si baie comuna e aprox 13-16 Euro, daca vrei cu baie singura e aprox 17-25 Euro. Te sfatuiesti sa plecati in cautare de camere sau Sobe cum zic ei si daca nu va dati batuti in 25 min o sa gasiti camera dorita dupa ce ati vazut cel putin 10 camere. Eu asa am facut. Am gasit camera cu 12,5 Euro baie comuna dar nu prea ne interesau conditiile pt ca am stat putin 3 zile. Cat despre drup va sfatuiesc sa urcati cu masina cu tot in trenul care merge din Belgrad de la ora 22 spre Bar sau mai bine spre Sutomore care e mai aproape de Budva scutiti cam 30 min. Trenul e confortabil si merita peisajul in rest drumul e f dificil prin munti cu masina. Bafta.

Salut,
Ai cumva contactele de la gazdele unde ai stat?
Vreau sa merg in Muntenegru pe 22 August si as sta cam tot 2-3 zile. Ar fi fnatastic daca mi-as rezolva cazarea dinainte
SI altceva: stii vreo cazare/ 2/2 nopti si in apropiere de canion?

Multumiri mii smile.gif
ckgono
Mersi,as mai vrea sa stiu dak a mai fost cineva cu masina pana acolo si dak au fost ceva probleme:politie, drumuri naspa( din 2005 de cand am fost eu) si alte chestii legate de trafic.am inteles k nu sint indicatoare,poate ma descurc cu GPS-ul.si oare detectoarele radar sint legale?mersi tongue.gif
rares_sub
pleaca cineva pe 31 iulie dimineata din buc spre budva?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.