alexxxxx
14th July 2008, 12:37
QUOTE (stefanv03 @ Jul 13 2008, 21:57)

Salut - 22 de ore mi se pare f mult - pe via michelin erau estimate 13.5 ore. astea 22 de ore includ si multe pauze?
Din Bucuresti faci cam intre 20 si 22 de ore, pe viamichelin iti erau indicate 13,5 ore dar cu traversare cu bacul la Calafat, 2 granite de trecut (noi-bulgari si bulgari-sarbi), prin munti el vede limita de 90/h si zice ca poti merge cu atat pe-acolo, in realitate mai ales spre podgorica drumul e f. aglomerat si se merge cam cu max. 40 /h. Nu mai credeti tot ce scrie pe viamichelin, mai ales pentru tarile din estul europei.
stefanv03
14th July 2008, 13:20
QUOTE (alexxxxx @ Jul 14 2008, 13:37)

Din Bucuresti faci cam intre 20 si 22 de ore, pe viamichelin iti erau indicate 13,5 ore dar cu traversare cu bacul la Calafat, 2 granite de trecut (noi-bulgari si bulgari-sarbi), prin munti el vede limita de 90/h si zice ca poti merge cu atat pe-acolo, in realitate mai ales spre podgorica drumul e f. aglomerat si se merge cam cu max. 40 /h. Nu mai credeti tot ce scrie pe viamichelin, mai ales pentru tarile din estul europei.
Mersi de info - experienta mea cu viamichelin chiar prin Europa de Est a fost destul de ok pana acum dar se pare ca aici nu stiu despre ce e vorba.
E mai bine prin severin decat pe la calafat?
mersi
boby_77`
14th July 2008, 15:55
Apropo de site-ul ViaMichelin in care si eu aveam incredere 100% pot sa spun ca eu am fost pe ruta Sannicolau Mare(jud Timis) iesire catre Serbia pe la Jimbolia -> Belgrad -> Cacak -> Podogrica -> Budva, si pe site distanta calculata era de 610 km si eu ma facut 702 km, iar distanta parcursa in 13 ore; am facut traseul acesta la sfastsitul lui aprilie, cu putine opriri, dar cu ceva semafoare(odata la iesirea din Belgrad,inca doua in canionul Moraca - Muntenegru) ; in orice caz avand in vedere greutatea traseului, nu cred ca il poti face in mai putin de 11 ore, iar daca mergi tare ai sanse mari sa ai de-a face cu politia si nu o sa scapi fara amenda.
Boby
CornelB
14th July 2008, 16:29
QUOTE (boby_77` @ Jul 14 2008, 15:55)

Apropo de site-ul ViaMichelin in care si eu aveam incredere 100% pot sa spun ca eu am fost pe ruta Sannicolau Mare(jud Timis) iesire catre Serbia pe la Jimbolia -> Belgrad -> Cacak -> Podogrica -> Budva, si pe site distanta calculata era de 610 km si eu ma facut 702 km, iar distanta parcursa in 13 ore; am facut traseul acesta la sfastsitul lui aprilie, cu putine opriri, dar cu ceva semafoare(odata la iesirea din Belgrad,inca doua in canionul Moraca - Muntenegru) ; in orice caz avand in vedere greutatea traseului, nu cred ca il poti face in mai putin de 11 ore, iar daca mergi tare ai sanse mari sa ai de-a face cu politia si nu o sa scapi fara amenda.
Boby
ba eu l-am facut, la dus, acum o saptamana in zece ore, cu martori 
Si daca nu ma opream de cel putin 3-4 ori, puteam si mai repede; ca sofer, nu as fi avut nevoie neaparat de opriri; am facut-o insa pentru ceilalti pasageri...
[am mers insa prin Valievo, sper sa nu gresesc ortografia, dus de GPS; drum mai scurt cu aprox 20 de km, insa si cu avantajul ca era super-pustiu, nici urma de politai -- aveam experienta unei amenzi usturatoare, data trecuta, pe traseul prin Cacak; bucata Beograd - Cacak mi se pare cea mai "indesata" cu politai la panda... ]
[acelasi traseu are insa si dezavantajul unui drum de o usor mai slaba calitate, intre Valievo si Uzice; cum sa explic? nu este rau, este aproximativ ca drumurile bunicele de pe la noi
, fara gropi doar cu usoare denivelari; nu este ca-n palma precum cellalt traseu]
roxananitu
14th July 2008, 21:39
Poate sa-mi dea cineva detalii despre hotelul Wumarc din Budva?la citi m de plaja este?daca sunt sau nu probleme cu apa(am auzit, citit ca sunt unele hoteluri care intimpina aceasta problema), daca este vreun supermarket prin zona, si daca mai merge cineva din 10 august in Budva.
Va multumesc!
boby_77`
15th July 2008, 09:17
QUOTE (roxananitu @ Jul 14 2008, 21:39)

Poate sa-mi dea cineva detalii despre hotelul Wumarc din Budva?la citi m de plaja este?daca sunt sau nu probleme cu apa(am auzit, citit ca sunt unele hoteluri care intimpina aceasta problema), daca este vreun supermarket prin zona, si daca mai merge cineva din 10 august in Budva.
Va multumesc!
Din informatiile trecute pe adresa : http://www.turizamcg.com/hoteli/budva/wumarc/hotel.htm , se deduce ca hotelul este la 300 m de plaja Slovenska Plaza, despre sursa proprie de apa nu scrie nimic, despre magazine sa nu iti faci probleme gaseste destule, dar mai degraba magazine mai mici si nu chiar supermaket-uri.
Eu plec la Budva pe 9 august.
Pt. Cornel : Nu pot sa te contrazic cu privire la timpul in care ai parcurs distanta, probabil depinde si cu ce masina ai mers; interesant este ca si eu la dus am trecut prin Valjevo(fara GPS, ci cu ajutorul ViaMichelin care arata intradevar un drum mai scurt pe acolo), si am mers mai prudent pentru ca Bora mea are garda destul de joasa si nu am scut de metal(il am pe cel original), in orice caz eu am ramas impresionat de modul in care arata traseul prin canioanele Tara, Moraca.
M-am documentat daca nu ar fi mai indicat, pentru a ocoli trecerea de frontiera dintre Serbia si Muntenegru(cea de la Bijelo Polje -> Prijepolje-unde cateodata mai trebuie asteptat) sa merg prin Bosnia, dar cred ca as ocoli prea mult si as castiga prea putin.
Tu si ceva despre vreun traseu prin Bosnia?
stefanv03
15th July 2008, 12:41
QUOTE (CornelB @ Jul 14 2008, 17:29)

ba eu l-am facut, la dus, acum o saptamana in zece ore, cu martori

Si daca nu ma opream de cel putin 3-4 ori, puteam si mai repede; ca sofer, nu as fi avut nevoie neaparat de opriri; am facut-o insa pentru ceilalti pasageri...
[am mers insa prin Valievo, sper sa nu gresesc ortografia, dus de GPS; drum mai scurt cu aprox 20 de km, insa si cu avantajul ca era super-pustiu, nici urma de politai -- aveam experienta unei amenzi usturatoare, data trecuta, pe traseul prin Cacak; bucata Beograd - Cacak mi se pare cea mai "indesata" cu politai la panda... ]
[acelasi traseu are insa si dezavantajul unui drum de o usor mai slaba calitate, intre Valievo si Uzice; cum sa explic? nu este rau, este aproximativ ca drumurile bunicele de pe la noi

, fara gropi doar cu usoare denivelari; nu este ca-n palma precum cellalt traseu]
Apropos de alergat cu masina - e adevarat cu detectoarele de radar sunt legale/tolerate in Serbia si in Muntenegru?
Mie GPS-ul (soft iGO) imi spune 15 ore pe aceeasi distanta. Trebuie sa recunosc ca al meu GPS nu este prea conservator - in alte situatii mi-a estimat aproape exact cat am facut desi am piciorul destul de greu.
Unde incepe partea cu serpentine pe care e posibil sa faci mult mai mult in odata ce intri in Muntenegru sau este deja din Serbia?
MErsi
CornelB
15th July 2008, 12:44
QUOTE (boby_77` @ Jul 15 2008, 09:17)

[...]
Pt. Cornel : Nu pot sa te contrazic cu privire la timpul in care ai parcurs distanta, probabil depinde si cu ce masina ai mers; interesant este ca si eu la dus am trecut prin Valjevo(fara GPS, ci cu ajutorul ViaMichelin care arata intradevar un drum mai scurt pe acolo), si am mers mai prudent pentru ca Bora mea are garda destul de joasa si nu am scut de metal(il am pe cel original), in orice caz eu am ramas impresionat de modul in care arata traseul prin canioanele Tara, Moraca.
M-am documentat daca nu ar fi mai indicat, pentru a ocoli trecerea de frontiera dintre Serbia si Muntenegru(cea de la Bijelo Polje -> Prijepolje-unde cateodata mai trebuie asteptat) sa merg prin Bosnia, dar cred ca as ocoli prea mult si as castiga prea putin.
Tu si ceva despre vreun traseu prin Bosnia?
nu stiu nimic, acum, despre alte variante, gen prin Bosnia, dar odata cand am timp mai mult mi-ar place sa dialogam pe aceasta tema.
iar in provinta timpului - conteaza si masina, dar si... soferul
-- eu, cand sunt cu copilul in masina, nu risc aproape niciodata NIMIC, nici nu merg cu viteza [mai mare de 120, hai 140 unde sunt singur pe drum si-i drumul drept], dar nici nu prea stau in urma cuiva, bag a treia si-am plecat
e adevarat ca nu prea ma intereseaza consumul
boby_77`
15th July 2008, 13:44
QUOTE (CornelB @ Jul 15 2008, 12:44)

nu stiu nimic, acum, despre alte variante, gen prin Bosnia, dar odata cand am timp mai mult mi-ar place sa dialogam pe aceasta tema.
iar in provinta timpului - conteaza si masina, dar si... soferul

-- eu, cand sunt cu copilul in masina, nu risc aproape niciodata NIMIC, nici nu merg cu viteza [mai mare de 120, hai 140 unde sunt singur pe drum si-i drumul drept], dar nici nu prea stau in urma cuiva, bag a treia si-am plecat

e adevarat ca nu prea ma intereseaza consumul

...de dragul discutiei si fara a polemiza, dupa ce Cacak spre Budva nici nu prea ai pe unde sa mergi cu mai mult de 120, in ceea ce priveste calitatea soferului
fiecare conduce cum ii place lui si cum se simte comfortabil, oricum nicieu nu conduc cu ochii pe computerul de bord uitandu-ma pe consum ...
...pe mine ma bate gandul sa ma intorc prin Mostar->Sarajevo, cunosc limba sarba deci nu am probleme cu comunicarea, si as vrea sa vad cum au trecut peste razboi bosniacii...
Numai bine,
Boby
CornelB
15th July 2008, 14:32
m-am exprimat eu mai puțin inspirat, adineori -- ce vroiam eu sa spun -- si sa recomad, in acelasi timp -- e ca secretul unui timp mai mic NU este [neaparat] viteza, ci a nu sta in coloana -- se poate depasi, cu a treia sau chiar a doua, pe scurt timp, acolo unde exista vizibilitate, chiar o coloana intreaga - pe rand, bineinteles, masina dupa masina, nu toata coloana odata...
si pe mine m-ar interesa Bosnia, din cate am citit peisajele sunt la fel de frumoase, ba chiar mai salbatice / mai putin "amprentate" de om... Ce zici, poate formam odata o "coloana"? [ma bate gandul so tai, in una din saptamanile viitoare, catre Plitvice, pe autostrada Beograd - Zagreb, iar la intoarcere sa zabovesc o zi-doua prin Bosnia]
Deeia
15th July 2008, 14:39
am fost destul de nebuna sa merg in Muntenegru, asemenea drum printre prapastii si munti si prapastii nu vreau sa mai fac in viata mea.
am vazut niste accidente de masina oribile, iar sarbii conduc ca nebunii...
plaja cu pietre, arici de mare in apa, drum prin munti si prapastii cu masina 17 ore de la Belgrad la Herceg Novi, ma bucur atat de tare ca am scapat cu viata !
ovy111
15th July 2008, 15:08
QUOTE (Deeia @ Jul 15 2008, 15:39)

am fost destul de nebuna sa merg in Muntenegru, asemenea drum printre prapastii si munti si prapastii nu vreau sa mai fac in viata mea.
am vazut niste accidente de masina oribile, iar sarbii conduc ca nebunii...
plaja cu pietre, arici de mare in apa, drum prin munti si prapastii cu masina 17 ore de la Belgrad la Herceg Novi, ma bucur atat de tare ca am scapat cu viata !
Esti prima care zice asta....se vede ca esti traumatizata...si cand ma gandesc ca in august plec si eu in Muntenegru.
Expliciteaza!
CornelB
15th July 2008, 15:40
Deeia, sper sa nu te superi, dar a emite o caracteziare generala bazata pe o singura vizita, si aia in trecere, pe undeva, mi se pare un pic hazardat. Sunt aproape sigur senzatiile voastre se datoreaza in mare parte oboselii care s-a adunat de-a lungul drumului; daca ati fi fost mai odihniti, posibil sa vedeti cu totul cu alti ochi drumul si peisajele...
ovyy, eu unul am fost de cateva ori pe acolo, nu doar ca nu am vazut nici un accident, ba chiar nici macar la tv, la stirile lor, nu am vazut niciunul... Nu zic ca nu or fi deloc, insa nu te speria -- ma risc sa pariez ca-ti va PLACE, poate chiar mult, drumul. Eu unul il ador, pur si simplu. Acuma, depinde bineinteles si daca te pasioneaza cat de cat sofatul. [sa nu crezi ca sunt innebunit dupa condus, sunt extrem de departe de genul care face liniute si-alea-alea sau care merge cu viteza exagerata; dar pur si simplu un asemeenea drum, printr-un peisaj care-ti taie respiratia de-a dreptul, imi place la nebunie]
boby_77`
15th July 2008, 18:51
QUOTE (CornelB @ Jul 15 2008, 14:32)

m-am exprimat eu mai puțin inspirat, adineori -- ce vroiam eu sa spun -- si sa recomad, in acelasi timp -- e ca secretul unui timp mai mic NU este [neaparat] viteza, ci a nu sta in coloana -- se poate depasi, cu a treia sau chiar a doua, pe scurt timp, acolo unde exista vizibilitate, chiar o coloana intreaga - pe rand, bineinteles, masina dupa masina, nu toata coloana odata...
si pe mine m-ar interesa Bosnia, din cate am citit peisajele sunt la fel de frumoase, ba chiar mai salbatice / mai putin "amprentate" de om... Ce zici, poate formam odata o "coloana"? [ma bate gandul so tai, in una din saptamanile viitoare, catre Plitvice, pe autostrada Beograd - Zagreb, iar la intoarcere sa zabovesc o zi-doua prin Bosnia]
Ar fi frumos sa formam o "coloana" si sa mergem prin Bosnia...daca ar fi dupa mine eu as pleca si maine dimineata, dar cum sunt angajat la o firma unde perioada de concediu este stabilita demult, va trebui sa mai astept...in orice caz, eu plec spre Muntenegru pe 9 august si cred ca o sa merg pe drumul cunoscut(o sa mai vina niste prieteni cu masina lor), dar la intoarcere urmeaza sa vedem....
Tu cum ti-ai gasit cazare cand ai fost acolo?
Eu am gasit de pe net la privat, am sunat si am stabilit cu ei pretul si mi-au confimat ca, conditiile de pe net sunt cele reale, oricum ramane de vazut...intotdeauna exista o doza de risc in astfel de situatii...
Am citit posturile tale de mai sus cu privire la traversarea Belgradului, si intradevar daca nu cunosti poti avea probleme; utile sunt si preturile pentru sezlonguri, dar am o intrebare : la ce ora trebuia ajungi la plaja ca sa mai prinzi locuri libere?
Mersi,
Boby
CornelB
15th July 2008, 20:21
nu sunt probleme cu sezlongurile pe acolo, desi pare destul de mare inghesuiala, am observat intotdeauna sezlonguri libere, indiferent de ora si de zona.
Noi, datorita celui mic, ajungeam destul de tarziu, cam dupa 9, uneori si la zece, si gaseam chiar si in primul rand, langa apa.
E adevarat insa ca mergeam intr-o zona mai scumpa - datorita faptului ca aveau si saltele, costau mai mult sezlongurile; in alte locuri nu mai gaseai chiar in primele randuri, dar mai in spate erau destule libere...
blondu79
16th July 2008, 17:34
QUOTE (stefangirbaci @ Jul 6 2008, 13:05)

e legal in serbia si in muntenegru sa ai antiradar??? stie cineva?
DETECTORUL de radar atat in serbia cat si in muntenegru este permis . de fapt realitatea este ca legea ambelor tari nu spune nici da nici nu , deci nu se pot lua de tine pe temea asta . eu lucrez i serbia si pot sa va spun ca datorita detectorului de vreo 2 ori am scapat de ei ca le-am spus ca nu au folosit radarul . ei au spus ca detectorul meu nu merge . eu i-am pus sa apese pe buton la radar si cand a urlat detectoru s-au lasat pagubasi si au uitat ca ma oprisera pt o presupusa depasire de viteza .
deci folositi cu incredere detectoarele nu o sa se ia nimeni de voi pe tema asta
ovy111
16th July 2008, 17:42
QUOTE (blondu79 @ Jul 16 2008, 18:34)

DETECTORUL de radar atat in serbia cat si in muntenegru este permis . de fapt realitatea este ca legea ambelor tari nu spune nici da nici nu , deci nu se pot lua de tine pe temea asta . eu lucrez i serbia si pot sa va spun ca datorita detectorului de vreo 2 ori am scapat de ei ca le-am spus ca nu au folosit radarul . ei au spus ca detectorul meu nu merge . eu i-am pus sa apese pe buton la radar si cand a urlat detectoru s-au lasat pagubasi si au uitat ca ma oprisera pt o presupusa depasire de viteza .
deci folositi cu incredere detectoarele nu o sa se ia nimeni de voi pe tema asta
O sa-l folosesc 100%
andrei_0
17th July 2008, 14:45
Atentie de unde va luati biletele. Peter Turism a tras niste tzepe anul asta, cateva persoane s-au trezit cu cateva zile inainte de plecare ca defapt agentia a vandut aceleasi locuri de mai multe ori. Altii s-au trezit ca n-au cazare cand au ajuns acolo. Eu aveam bilete luate de la o agentie care lucreaza cu ei si m-a sunat fata sa-mi spuna care-i situatia si sa ma intrebe daca nu vreau sa le anulez, pentru ca dupa mai multe intamplari de genul asta ea nu-mi poate garanta ca am cazare cand ajung acolo.
CornelB
17th July 2008, 15:02
Atentie de udne vă luați biletele vă spun și eu, însă din cu totul alte motive 
Eram la patronul agenției menționate de tine în birou când, pentru că nu i-a venit să creadă că multe agenții mici oferă locurile deținuuteîn exclusivitate de el, fără să aibă nici un feld e contract de re-vânzător,a sunat la una dintre astfel de agenții [mici], dându-se drept un client interesat - sunt multe astfel de agenții pe net.
Spre supriza lui, i s-au promis locuri, deși vila respectivă era în realitate în stop sales!!
Bien-entendu, dacă ar fi cumpărat cineva de la ei, țeapa respectivă ar fi căzut, în mod firesc, pe... Peter, nu?
AnotherOther
18th July 2008, 08:12
Poate pune cineva poze cu plaja? este cu nisip? ca nu suport pietrele ...
Se mai merita sa ma duc la sfarsitul lui sept. inceputul lui octombrie? din pacate doar atunci voi putea sa imi iau liber ...
Multumesc
CornelB
18th July 2008, 08:58
Daca te referi la Budva, plaja e cu nisip, dar in apa sunt pietre...
Poze, poate maine, sper sa ajug sa le dau jos din aparat si sa le sortez, sunt peste 1000 - osa am nevoie de-un pic de timp, ya know...
in sepmbrie/octombrie... ce sa zic, cred ca oricum ii mai bine decat deloc, nu? 
Anul trecut au fost cam 24 de grade maximele pana prin 10 octombrie, banuiesc ca si apa marii nu pierde asa usor caldura acumulata in lunile de peste 35 de grade constant in vara
ovy111
19th July 2008, 07:29
Am inteles cum stau lucrurile cu drumul, cu plaja, cu mancarea, etc.
O sa plec cu masina proprie si nu o sa stau non stop pe plaja sau in restaurant, asa ca daca sunteti buni scrieti si cateva itinerarii.
Oriunde in Muntenegru, sau in Croatia (cam pana in Dubrovnic
).
Mersi.
CornelB
19th July 2008, 09:47
1. Dubrovnik - MUSAI!. Este la 80 de km de Budva, dar pe drum cu portiuni cu serpentine, asa ca vei face aproape 2 ore pena acolo [mai pierzi un timp si prin vami, cam 15 minute in total, mai te opresti pe drum sa adminiri privelistile etc]
Recomand sa aloci toata ziua ptr aceasta excursie, ai foarte multe de vazut - noi am plecat doar pe la ora 13, mi-a parut rau dupa aceea
2. La dus/intors catre Dubronvik sau si mai bine in alta zi - golful Kotor - este o minunatie, cel mai sudic fiord din Europa, dupa cate se aude. Sunt doua insule - artifiale, construite de genovezi parca, cu multe secole-n urma - pe-acolo, cu doua manastiri, una din ele deschisa vizitarii.
3. Manastirea Ostrog, la fel, cam la 2 ore cu masina - poate cel mai sfant loc din Muntenegru, sapata in munte!
Atentie, ultimii 10-12 km sunt un drum extrem de ingust pe buza prapastiei, cu curbe stranse pe alocuri cu zero vizibilitate
- mie unuia mi-a placut foarte mult, dar nevasta-mea era sa faca infarct, in spate!
Pe 99% din acesti km nu incap doua masini una lanaga cealalta, dar cu tact si cu bunavointa - daca vezi ca vine cineva, ii astepti din timp intr-un loc mai potrivit; mai dai cu spatele etc - nu e NICI o problema in a te descurca
nu am prea mult timp, poate mai revin, mai catre seara
balu
21st July 2008, 09:04
In 2003,2004 si 2005 am trecut prin Montenegro.Era o tara foarte frumoasa,cu munti foarte frumosi.Pe langa Zableak(nu stiu daca am scris bine,se pronunta jableac) este rezervatia naturala Durmitor,in 2003 si 2004 drumul era extrem de rau dar acum au pus asfalt(inainte era numai pietris).Aveti grija in Montenegro deoarece aproape fiecare tabla pe soesele este vandalizata...fie e scris pe ea,fie este lipit ceva anunt pe ea,fie este indoita sau chiar ciuruita,da am vazut table dinastea de circulatie pline de gauri.Aceasta tara are multe semne care arata ca a fost un razboi intre croati si sarbi,tara poate fi foarte deprimanta dar poate fi si foarte frumoasa.Cine a mai fost ce fel de locuri poate recomanda?
CornelB
21st July 2008, 09:21
vezi aici [am scris eu, recent, câteva recomandări] și, în general, pe tot acelthread -- nu are rost să deschizi fir de discuții separat.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.