Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

boby_77`

QUOTE (stefangirbaci @ Jun 18 2008, 15:32) *
a fost cineva la budva vara asta? care sunt preturile in comparatie cu anii trecuti? ce alte noutati mai sunt?

Eu am citit pe site-urile lor si pot sa iti spun ca diferinte de pret fata de anii trecuti nu prea exista, si datorita faptului ca moneda nationala este Euro, in plus sunt noutatile descrie mai sus legate de restrictiile de la vama.

Boby
senve
esti sigur ca moneda nationala este euro?

poate neoficial, caci oficial nu prea are cum sa fie... Muntenegru nici macar nu este in Uniunea Europeana!

in alta ordine de idei, trebuie vreun fel de viza pentru Serbia sau pentru Muntenegru?

Multumesc anticipat

stefangirbaci
QUOTE (senve @ Jun 23 2008, 22:59) *

poate neoficial, caci oficial nu prea are cum sa fie... Muntenegru nici macar nu este in Uniunea Europeana!

in alta ordine de idei, trebuie vreun fel de viza pentru Serbia sau pentru Muntenegru?

Multumesc anticipat

euro e moneda oficiala, chiar daca muntenegru nu e in ue. exista o taxa ecologica de 10 euro pt masina, ce o platesti la intrarea in muntenegru
boby_77`
QUOTE (senve @ Jun 23 2008, 21:59) *

Multumesc anticipat

Sunt foarte sigur, am fost acolo in 27.04.2008 si stiu foarte bine ce vorbesc.
Ntim
QUOTE (senve @ Jun 23 2008, 22:59) *

Multumesc anticipat

E foarte sigur euro am fost anul asta si cit de curind va deveni un paradis turistic. Cit de curind se va umple de romani si acolo. Cel mai sudic fiord din europa e acolo. Pe astia o sa ii bage in UE si daca nu vor ei. E un fel de Austria la care trebuie sa adaugi marea......
stefangirbaci
QUOTE (Ntim @ Jun 24 2008, 12:44) *
E foarte sigur euro am fost anul asta si cit de curind va deveni un paradis turistic. Cit de curind se va umple de romani si acolo. Cel mai sudic fiord din europa e acolo. Pe astia o sa ii bage in UE si daca nu vor ei. E un fel de Austria la care trebuie sa adaugi marea......

cam ce preturi sunt pe acolo? de exemplu pe faleza... cat e o plescavita, un suc, o cupa de inghetata? ce scoruri sunt prin restaurante si discoteci?
Ntim
QUOTE (stefangirbaci @ Jun 24 2008, 14:12) *
cam ce preturi sunt pe acolo? de exemplu pe faleza... cat e o plescavita, un suc, o cupa de inghetata? ce scoruri sunt prin restaurante si discoteci?

O cafea 0.60---1.20 euro, o bere la halba 0.5 litri 1.50 euro. o bere la supermarket 0.50 euro . In general preturi ca la noi parca un pic mai mari. O pita-4.....7 euro la restaurant . la chioscurile cu plescavita de pe plaja mai ieftin. tigarile f ieftine .portocale ,banane mai scumpe ca la noi.

Sladjo73
Guys... Stie cineva ceva despre Motel (sau Villa) Petrovic, de la iesirea din Cacak?...
Se zice ca e un loc bun de inoptat, si e cam la jumatatea drumului Timisoara - Budva.

Sau cunoaste cineva ceva similar ? (Un loc de inoptat in zona Cacak - Uzice, mai "spalat", cu dus/baie in camera, cu parcare pazita si restaurant?)...

Many thanks!

@Deeia

"in principiu exista si posibilitatea de a ocoli Bosnia si Kosovo cand ajungi in Muntenegru la Budva?
Ce drum recomandati ?"

Eu recomand Timisoara - Vrsac - Pancevo - Beograd - Mutanj - (linga) Gornji Milanovac - Cacak - Uzice - Prijepolje - Bjelo Polje - Podgorica - Budva. Iesirea din Belgrad pe M22 (sau E760) (M vine de la "magistralni", echivalentul "DN"-urilor de la noi). Asta daca vii dinspre vestul tarii. Daca vii din Bucuresti, nu stiu ce sa recomand pina la Cacak... De la Cacak incolo e valabil ce am scris mai sus.

De la Podgorica se poate ajunge pe litoral si prin Tunel Sozin (dat in folosinta in 2006), tunel ultramodern, de 4 Km lungime, dar care se plateste 2,5 EUR. Drumul spre Budva nu este mult mai scurt pe aici, dar este mai usor.
alexxxh86
QUOTE (Sladjo73 @ Jun 24 2008, 18:56) *
Guys... Stie cineva ceva despre Motel (sau Villa) Petrovic, de la iesirea din Cacak?...
Se zice ca e un loc bun de inoptat, si e cam la jumatatea drumului Timisoara - Budva.

Sau cunoaste cineva ceva similar ? (Un loc de inoptat in zona Cacak - Uzice, mai "spalat", cu dus/baie in camera, cu parcare pazita si restaurant?)...

Many thanks!

@Deeia

"in principiu exista si posibilitatea de a ocoli Bosnia si Kosovo cand ajungi in Muntenegru la Budva?
Ce drum recomandati ?"

Eu recomand Timisoara - Vrsac - Pancevo - Beograd - Mutanj - (linga) Gornji Milanovac - Cacak - Uzice - Prijepolje - Bjelo Polje - Podgorica - Budva. Iesirea din Belgrad pe M22 (sau E760) (M vine de la "magistralni", echivalentul "DN"-urilor de la noi). Asta daca vii dinspre vestul tarii. Daca vii din Bucuresti, nu stiu ce sa recomand pina la Cacak... De la Cacak incolo e valabil ce am scris mai sus.

De la Podgorica se poate ajunge pe litoral si prin Tunel Sozin (dat in folosinta in 2006), tunel ultramodern, de 4 Km lungime, dar care se plateste 2,5 EUR. Drumul spre Budva nu este mult mai scurt pe aici, dar este mai usor.

tu ai fost pe ruta asta?
cam in cat timp ajungi acolo din Timisoara?
e dificil traseul?
am auzit ca sunt multe serpentine, aproximativ cati km si de unde incepe?
eu as vrea sa plec pe la 12 noaptea din tm.

CornelB

QUOTE (alexxxh86 @ Jun 25 2008, 17:06) *
tu ai fost pe ruta asta?
e dificil traseul?

Plecand la ora 12 noaptea [si eu] din Timisoara [acum 2 ani], cred ca pe la 7 dimineaa eram in Cacak-ului, daca nu ma inseala memoria. Bine cu opriri pentru pauze si cu mai bine de o ora pierduta bajbaind sa gasesc iesirea din Beograd smile.gif

Traseul pana cam in acea zona este normal si lejer. Abia dupa aia vine zona cu serpentine, un fel de Transfagarasan, dar de cateva sute de km smile.gif [cred ca 250-300] - nu e dificil, insa, e o placere chiar pentru impatimitii condusului, cu exceptia zonelor in care se mai lucreaza la drum...
Sladjo73
tu ai fost pe ruta asta?
e dificil traseul?

Nu am fost pe acolo. Cunosc - insa - destui care au fost. Azi am aflat ca un traseu alternativ destul de bun ar fi Tm - Pancevo - (linga) Kovin - pe autostrada si se iese spre Kragujevac - Kragujevac - Cacak - Uzice. Avantajul este ca se ocoleste Belgradul, se merge cam 50Km pe autostrada, dezavantajul este ca se mai adauga 40Km (la portiunea TM - Cacak).

Daca esti obisnuit cu condusul pe distante mari si noaptea, e OK sa pleci la 12:00 AM, ma astept sa ajungi - cum zicea CornelB - cel tarziu pe la 7:00 AM in Cacak. De acolo pina la Budva mai sunt cam 350-400 Km.

Pina la Cacak drumul este destul de simplu, de la Cacak incepe zona muntoasa.
orema_deva1
A fost cineva in Becici? Poate se-mi spuna cineva cum e acolo? am luat un sejur (10 zile) la Hotel Bela Vista 4* in Becici din 20 august. Vreau sa ajung acolo prin Croatia de sud (Split si Dubrovnik-am auzit ca merita) Poate cineva sa-mi recomande vreun hotel in Split si unul in Dubrovnik? Merci.
roxalexa
a fost cineva la vila aleksandra din Budva?? nu prea gasesc poze pe net cu vila si mi-ar fi de ajutor niste pareri biggrin.gif
calimero2008
Buna,
Am mare nevoie de ajutorul vostru.
Vom pleca la inceputul lui August din Ploiesti la Baošići (Muntenegru) - a fost cineva in zona?

Ne-am hotarat sa mergem cu masina pana la Belgrad si de acolo sa ne imbarcam in tren (cu tot cu masina) pana in Tivat.
Va rog sa-mi spuneti:
1. ce ruta este cea mai buna dpdv al drumului/scurta pana in Belgrad?
2. unde as putea face rezervare pentru tren (noi si masina) pe ruta Belgrad-Tivat?
3. unde am putea gasi o cazare buna/ieftina in jurul Belgradului
mellow.gif
alexxxh86
QUOTE (roxalexa @ Jul 1 2008, 09:40) *
a fost cineva la vila aleksandra din Budva?? nu prea gasesc poze pe net cu vila si mi-ar fi de ajutor niste pareri biggrin.gif

si pe mine m-ar ajuta ceva poze sau pareri despre vila, merg acolo de pe 23iulie 7 nopti. o plaja faina prin apropiere....
cristi_bala
QUOTE (alexxxh86 @ Jul 1 2008, 17:33) *
si pe mine m-ar ajuta ceva poze sau pareri despre vila, merg acolo de pe 23iulie 7 nopti. o plaja faina prin apropiere....

Cand o sa te intorci de la acolo sa scrii impresiile ca si m-am cam hotarat sa ma duc acolo in august si mi-ar trebuii niste informatii de cum e pe acolo si cam care ar fi preturile! Ms anticipat!
stefangirbaci
e legal in serbia si in muntenegru sa ai antiradar??? stie cineva?
Sladjo73
QUOTE (stefangirbaci @ Jul 6 2008, 14:05) *
e legal in serbia si in muntenegru sa ai antiradar??? stie cineva?

Daca te refer la radar-jamming (bruiaj radar), este ilegal si au amenzi destul de mari pentru asta. Daca te referi la detectoare, eu stiu ca sunt tolerate (legea nu le interzice). Asta pentru Serbia, pentru Muntenegru insa, n-am idee.

By the way, s-a mai scris aici pe forum - nu va luati in gura cu militienii sarbi, aveti putine sanse de "izbanda". Mituirea nu se recomanda nici ea, doar daca este "sugerata explicit"... :-)
zeush
Va salut.
Vreau sa merg cu prietena mea in muntenegru (nu am mai fost) cu trenu si/sau avionul cam din 20 iulie. din cate am inteles, ii mai sigur, poate si mai ieftin sa-ti rezervi cazarea dianinte(desi initial ne-am gandit sa cautam la fata locului). Ne-am interesat la Peter Tour si la inca o agentie din bucuresti dar preturile sunt undeva la 35e/zi/pers, sau chiar mai mult cu demipensiune si 33e fara demipensiune. la jaz-poseidon ii 630E/2 pers. Vreau sa stiu daca stie careva daca sunt locuri mai ieftine (apartamnete, case particulare, etc.), cu sau fara demipensiune si sa-mi dati adresa/link sau tel. poate-mi recomandati cei care ati mai fost. nu conteaza statiunea asa mult, doar sa nu fie f departe de plaja.
Va multumesc.
boby_77`
Cazare la preturi bune, mai ieftin decat cele prezentate de tine, poti sa gasesti aici:
http://www.rivijera.net/smjestaj.htm
www.123montengro.com
http://www.montenegro.com/smjestaj/budva/5/5/name/asc

Boby
beast99
sal
care e pretul la un sezlong in budva
CornelB

un sezlog e 2euro/zi, cam peste tot [pe plajele Mogren1 si 2 - le recomand, sunt in dreapta orasului vechi, privind spre mare] sunt 3 eur. Cu saltea - in unele locuri - costa 4 euro. Umbrela e si ea 2 euro. [Noi dadeam zilnic 10 euro pe 2sezlong cu saltea si masuta + 1 umbrela, dar am ales o zona mai scumpa]
Alte preturi pe plaja: coca cola 1 l = 1.5-2 euro; hamburger [pleskavita] = 2 euro; bere 0.5 l ~ 2 eur, inghetata 0.8-1 eur/cupa.
Daca cumperi bauturile de la magazine - in drum spre plaja sunt mag alimentare - iesi la jumate de pret
beast99
QUOTE (CornelB @ Jul 12 2008, 08:18) *
un sezlog e 2euro/zi, cam peste tot [pe plajele Mogren1 si 2 - le recomand, sunt in dreapta orasului vechi, privind spre mare] sunt 3 eur. Cu saltea - in unele locuri - costa 4 euro. Umbrela e si ea 2 euro. [Noi dadeam zilnic 10 euro pe 2sezlong cu saltea si masuta + 1 umbrela, dar am ales o zona mai scumpa]
Alte preturi pe plaja: coca cola 1 l = 1.5-2 euro; hamburger [pleskavita] = 2 euro; bere 0.5 l ~ 2 eur, inghetata 0.8-1 eur/cupa.
Daca cumperi bauturile de la magazine - in drum spre plaja sunt mag alimentare - iesi la jumate de pret

ms de informatie . Eu plec pe 30 in Budva 10 zile si as vrea sa stiu cam citi bani sa imi iau la mine. un prinz in oras cam cit este ( ciorba sau supa au? ) ex supa , gratar cu cartofi, 2 beri nu la fitze , pizza?
stefanv03
QUOTE (mihai712 @ May 5 2008, 11:48) *
Bucuresti - Severin - Pozarevac - Kragujevac - Cacak - Uzice - Prijepolje - Bijelo Polje - Podgorica - Bar - Ulcinj 1180 km. Am condus 2 persoane si am facut 22 ore. Drumul a fost in general bun exceptand portiunea muntoasa unde drumul era in lucru. Atasez poze cu aceasta portiune de drum. Daca mai doriti anumite informatii va stau la dispozitie.

Salut - 22 de ore mi se pare f mult - pe via michelin erau estimate 13.5 ore. astea 22 de ore includ si multe pauze?

CornelB
QUOTE (beast99 @ Jul 12 2008, 09:50) *
ms de informatie . Eu plec pe 30 in Budva 10 zile si as vrea sa stiu cam citi bani sa imi iau la mine. un prinz in oras cam cit este ( ciorba sau supa au? ) ex supa , gratar cu cartofi, 2 beri nu la fitze , pizza?

Bineinteles, depinde de localul pe care il alegi. Am vazut si locuri ce ofera meniul complet cu 4 euro/pers [berea nu este inclusa, insa]. Cred ca un 10 eur/pers per masa este o suma care acopera cam majoritatea gusturilor.

--

@stefan - via michelin nu tine cont, cel mai probabil, de caracteristicile drumului, prin munti [in proportie de 60-70% in Serbia & Muntenergu] cu multe serpentine, unde media orara scade mult.
De la Timisoara drumul ia intre 10 [hai 9, daca nu faci nici o pauza] si 14 ore, functie de stilul de condus [si de masina, cateodata smile.gif ]

ATENTIE la eventuala traversare a Belgradului, fara GPS sau o harta foarte bine marcata [+ un copilot bun :-) ], o sa va ia [foarte] mult timp [acum doi ani m-am invartit 1.5 ore prin oras, in conditiile in care o "rup" binisor in sarbeste!]. Cu un GPS, travsersarea in schimb este floare la ureche.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.