Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

mirceap

salve,
sincer habar n-am, am gasit cazare cu demipensiune( aprox. 75 euro/ 3 pers) sau sa iau numai cazare 50-60 euro/apartament asta in Budva.dati-mi o idee?
Demipensiunenu-mi prea convine pentru ca masa de seara o sar,dupa ce ati scris voi e animatie mare seara in budva.please dati-mi un advice?Sau e mai frumos in Becici?
stefangirbaci
QUOTE (mirceap @ May 26 2008, 15:09) *
salve,
sincer habar n-am, am gasit cazare cu demipensiune( aprox. 75 euro/ 3 pers) sau sa iau numai cazare 50-60 euro/apartament asta in Budva.dati-mi o idee?
Demipensiunenu-mi prea convine pentru ca masa de seara o sar,dupa ce ati scris voi e animatie mare seara in budva.please dati-mi un advice?Sau e mai frumos in Becici?

nu se compara budva cu becici...budva e cea mai frumoasa statiune de la adriatica. nu se merita sa iti iei demipensiune pt ca noaptea e distractie si dimin eata nu te trezesti :0 in plus, mancare gasesti ieftina si foarte buna. cat despre cazare zic ca e ok 50-60 euro pt trei persoane.

QUOTE (sotia06 @ May 24 2008, 19:19) *
hello all

as vrea sa merg la sf. lui iulie la budva impreuna cu sotul si inca un cuplu.
credeti ca avem sanse sa gasim cazare la fata locului daca nu rezervam nimic in avans?
plecam din timisoara si vrem sa stam 10 zile.

multumesc pentru ajutor

NU faceti asa!!!!doar daca vreti cazare la 5 km de budva... cautati pe internet sau la agentii si rezervati-va din timp. de exemplu...agentia "peter " din tm stiu ca are ceva oferte bune... www.peter-turism.ro

rufusss
Salut,

o sa plec si eu pe vreo 8 iulie in concediu in Muntenegru. Nu-mi fac rezervare, sper sa gasesc la fata locului...
Referitor la viza, va pot da raspunsul primit ieri de la ambasada din Podgorica:
"Stimate domn,
Pe site-ul ambasadei www.consulat.podgorica.go.ro , veti gasi variante de traseu prin Serbia (traseul cel mai scurt).
Pentru Muntenegru si tarile limitrofe: Serbia , Croatia , Bosnia Hertegovina , Macedonia , Slovenia , Albania , cetatenii romani nu au nevoie de vize. Au drept de sedere 90 zile intr-un semestru."

ViaRail
Salut!
Vreau si eu o excursie de vreo 7 zile eu si sotia. Ma gandesc intre Croatia si Muntenegru (Budva).
Din Timisoara o sa o iau pe la sarbi.
Caut un loc linistit pe plaja, posibil pescuit, sau piata de peste prin apropiere. Sant un mare fan al pestelui si fructelor de mare. Departe de discoteci, localuri de noapte, etc. Cazare curata, cu baie proprie, posibilitate de a gati, aer conditionat, pe plaja daca e posibil sau cat mai aproape...
Stiti vre-o pensiune sau vila care sa se incadreze in cele de mai sus?
E voie sa pescuiesti pe acolo? stie careva legea lor?...permis ceva?
multumesc
Ntim
QUOTE (ViaRail @ May 30 2008, 18:07) *
Salut!
Vreau si eu o excursie de vreo 7 zile eu si sotia. Ma gandesc intre Croatia si Muntenegru (Budva).
Din Timisoara o sa o iau pe la sarbi.
Caut un loc linistit pe plaja, posibil pescuit, sau piata de peste prin apropiere. Sant un mare fan al pestelui si fructelor de mare. Departe de discoteci, localuri de noapte, etc. Cazare curata, cu baie proprie, posibilitate de a gati, aer conditionat, pe plaja daca e posibil sau cat mai aproape...
Stiti vre-o pensiune sau vila care sa se incadreze in cele de mai sus?
E voie sa pescuiesti pe acolo? stie careva legea lor?...permis ceva?
multumesc

Daca vrei liniste mergi la Tivat----Kotor---25 km de Bubva in fiord, de pescuit nu stiu dar ai ce vedea in zona .
rares_sub
pt cine, a fost in mai multe statiuni , care are plaja cea mai buna, cu nisip fin, sincer nu prea am chef sa fie cu pietre ascutite, am experimentat asa ceva in corfu si nu prea mi-a placut,
mergand cu masina chit ca nu esti in budva de ex, unde e atmosfera cea mai frumoasa, te poti deplsasa usor 10-20 km

de asemenea aveti idee cum sunt statiunile din golf ( am vazut ca sunt in zona aceea vreo 10-15 statiuni).
CornelB
Încearcă la BECICI pentru plajă cu nisip - vezi aici.
Există şi la Budva plajă cu nisip, pe mai mică întindere decât cea arhicunoscută [Slovenska Plaja] -- e în dreapta portului şi a oraşului vechi, privind din centru către mare.
În ceea ce priveşte golful Kotor, eu nu am văzut ceea ce aş numi staţiuni propriu.zise pe acolo - e adevărat că sunt, din loc în loc, hoteluri, însă mai degrabă pe toată circumferinţa sa găseşti diverse cazări - mai ales la "particulari". Atenţie că acolo nu găseşti nisip!

ddc
Salut all...

Vreau si eu sa merg in Muntenegru incepand cu 21 iunie... Diferenta este ca eu vreau sa merg cu motocicleta.. Pana acuma suntem 2 cupluri, pe 2 motoare...

Intrebarile mele ar fi:
1. Pentru motocicleta.. stie cineva ce "pretentii" au politistii sarbi? Ne trebuie si noua trusa de prim-ajutor? Becuri de schimb? Alea-alea?
2. De unde as putea cumpara dinari din Timisoara?
3. In Muntenegru.. nu tzin neaparat sa ma cazez in Budva... Stie cineva cazare ceva mai ieftina prin localitatile de pe langa Budva? Noi am vrea sa stam acolo 2 saptamani... Si eventual sa ne stabilim un "base camp" si sa facem excursii de o zi... Putem sa vizitam chestiile interesante asa?

Multumesc, Cristi D.
lore1975
am rezervat doua locuri in sutomore la vila korali , 10 nopti incepand cu 30 iulie, din timisoara, cu peter turism.am achitat 600 ron.a intervenit o problema si nu mai putem pleca.daca e cineva interesat, sa lase un mesaj.pretul total este de 820 eur , 2 pers, demipensiune, cu transportul firmei, taxa de statiune
http://www.peter-turism.ro/sutomore.php
Ntim

QUOTE (ddc @ Jun 1 2008, 23:09) *
Salut all...

Vreau si eu sa merg in Muntenegru incepand cu 21 iunie... Diferenta este ca eu vreau sa merg cu motocicleta.. Pana acuma suntem 2 cupluri, pe 2 motoare...

Intrebarile mele ar fi:
1. Pentru motocicleta.. stie cineva ce "pretentii" au politistii sarbi? Ne trebuie si noua trusa de prim-ajutor? Becuri de schimb? Alea-alea?
2. De unde as putea cumpara dinari din Timisoara?
3. In Muntenegru.. nu tzin neaparat sa ma cazez in Budva... Stie cineva cazare ceva mai ieftina prin localitatile de pe langa Budva? Noi am vrea sa stam acolo 2 saptamani... Si eventual sa ne stabilim un "base camp" si sa facem excursii de o zi... Putem sa vizitam chestiile interesante asa?

Multumesc, Cristi D.

In TM nu se schimba dinari , numai in Serbia. 1 euro aprox-78--79-dinari. Cazare gasesti la 25 km de Budva la particular (scrie pe vile sobe) in zona Kotor--Tivat in fiord .Daca mergi in fiord cu motocicleta ia-o pe jos linga mare nu pe sosea pe sus (ma refer la Tivat ). Vrei cazare te duci de la Tivat aprox-5 km spre ferry si acolo intrebi de cazare la pret mai bun.
sotia06
Despre Ulcinj aveti ceva informatii?
Am vazut ca are niste plaje frumoase cu nisip si e mai ieftin decat in Budva, dar nu am prea gasit comentarii despre o vacanta petrecuta acolo.

Multumesc
Deeia
in principiu exista si posibilitatea de a ocoli Bosnia si Kosovo cand ajungi in Muntenegru la Budva?

Ce drum recomandati ?

Se poate ajunge si fara Masina, ci doar cu autocarul sau trenul ?
boggo
Nu prea am vazut informatii despre acest lucru si m-ar interesa.

In principiu mergem in Budva, in iulie, dar cu trenul pana la Bar si apoi mai vedem.

Avem de ales una din variante

1. gasim cazare in apartamente de acuma cu probabil 15-20 euro pe perosana pentru tot sejurul (7 zile)?
2. gasim o cazare pentru o noapte (ajungem tarziu) si ziua urmatoare mergem in cautare de 'sobe' (apartamente de inchiriat)

As vrea sa stiu daca, din experienta celor care au fost, avem sanse sa gasim conditii mai bune mai ieftine a doua zi sau sa ramanem pe strada fara cazare?

Mersi
stefangirbaci
QUOTE (boggo @ Jun 6 2008, 14:02) *
Nu prea am vazut informatii despre acest lucru si m-ar interesa.

In principiu mergem in Budva, in iulie, dar cu trenul pana la Bar si apoi mai vedem.

Avem de ales una din variante

1. gasim cazare in apartamente de acuma cu probabil 15-20 euro pe perosana pentru tot sejurul (7 zile)?
2. gasim o cazare pentru o noapte (ajungem tarziu) si ziua urmatoare mergem in cautare de 'sobe' (apartamente de inchiriat)

As vrea sa stiu daca, din experienta celor care au fost, avem sanse sa gasim conditii mai bune mai ieftine a doua zi sau sa ramanem pe strada fara cazare?

Mersi

prima varianta e ok...dar e iulie si nu cred ca exista sub 25 euro cazare.... faza cu cautarea de camera e si mai nasoala...de obicei nu sunt locuri si risti sa dormi pe plaja...si in caz ca gasesti minum 20 euro...dar la dracu-n praznic...departe de plaja... asa k cel mai bine vezi cu o firma de turism www.astour-timisoara.ro sau www.peter-turism.ro
slash77
buna
stie careva in budva locuri de cazare cu conditii bune, dar si preturi cat de cat ok
am vazut ca un loc in camera de dublu la o vila e 45 eur pe nopte cu demipensiune si nu tare as vrea sa dau mai mult de 35
ce e drept era chiar pe plaja si asa mi-as dori da...
merci anticipat
CornelB
QUOTE (slash77 @ Jun 9 2008, 12:54) *
buna
stie careva in budva locuri de cazare cu conditii bune, dar si preturi cat de cat ok
am vazut ca un loc in camera de dublu la o vila e 45 eur pe nopte cu demipensiune si nu tare as vrea sa dau mai mult de 35
ce e drept era chiar pe plaja si asa mi-as dori da...
merci anticipat

uite-aici una cu 15-16 euro/noapte!! [fara mancare, dar cu 6-7 euro mănânci pe rupte pe-acolo!]
numa' grabeste-te, e super-promotie, ca vila e super faină [a fost cineva de curand si a scris foarte frumos despre ea - impresii aici]
alexxxxx
QUOTE (sotia06 @ Jun 5 2008, 19:06) *
Despre Ulcinj aveti ceva informatii?
Am vazut ca are niste plaje frumoase cu nisip si e mai ieftin decat in Budva, dar nu am prea gasit comentarii despre o vacanta petrecuta acolo.

Multumesc

In Ulcinj am fost anul trecut in august. Au plaje (una, de fapt) cu nisip, de ieftin era ieftin, dar pe plajele alea te calcai pe cap, la propriu, plus ca spre seara deveneau pur si simplu mizerabile, avand in vedere ca toata lumea arunca totul pe jos, in nisip. Ce-i drept, seara faceau luna pe plaja. Eu am gasit o plaja cu pietre, frecventata cam de localnici, unde era omenesc de stat. In rest, foarte frumoase locurile, insa lume si atmosfera gen Costinesti. Adica peste tot se vindea cate ceva, muzica tare, galagie, forfota multa.

QUOTE (Deeia @ Jun 6 2008, 09:13) *
in principiu exista si posibilitatea de a ocoli Bosnia si Kosovo cand ajungi in Muntenegru la Budva?

Ce drum recomandati ?

Se poate ajunge si fara Masina, ci doar cu autocarul sau trenul ?

Bosnia oricum o cam ocolesti, Kosovo trebuie sa-l ocolesti, avand in vedere ca tara lor nu exista pentru noi, drept urmare n-ai voie sa intri la ei.
Eu am fost cu masina, trecut dunarea la Drobeta, si urmat drumul paralel aprox. cu calea ferata, prin Kragujevac, Cacac, Podgorica. Cu masina nu m-as mai duce a doua oara, avand in vedere ca aprox. 600 de km (dupa estimarea mea) e drum gen Transfagarasan, foarte aglomerat si periculos, unde nu prea poti merge pe multe portiuni cu peste 60 km/h. Recomand tren (balkan flexipass) pana la belgrad si de acolo sunt vreo 3-4 trenuri/zi care duc la bar. Toate au si vagon pentru masini, in caz ca vreti sa carati masina dupa voi. Daca vreti sa va rezervati bilet la tren online: http://www.serbianrailways.com/ . Succese!
Deeia
QUOTE (alexxxxx @ Jun 9 2008, 14:55) *
Bosnia oricum o cam ocolesti, Kosovo trebuie sa-l ocolesti, avand in vedere ca tara lor nu exista pentru noi, drept urmare n-ai voie sa intri la ei.

Eu am fost cu masina, trecut dunarea la Drobeta, si urmat drumul paralel aprox. cu calea ferata, prin Kragujevac, Cacac, Podgorica. Cu masina nu m-as mai duce a doua oara, avand in vedere ca aprox. 600 de km (dupa estimarea mea) e drum gen Transfagarasan, foarte aglomerat si periculos, unde nu prea poti merge pe multe portiuni cu peste 60 km/h. Recomand tren (balkan flexipass) pana la belgrad si de acolo sunt vreo 3-4 trenuri/zi care duc la bar.

Daca vreti sa va rezervati bilet la tren online: http://www.serbianrailways.com/ . Succese!

Multumesc mult pentru informatii ! smile.gif
rares_sub
sal,
vreau sa plec in aug din buc cu masina spre muntenegru si am niste intrebari ref la traseu:
- varianta 1 945 km : buc - craiova - calafat - prin bg 40 km, serbia prin zajecar - pojate - krusevac - cacak - podgorica - budvar,
- varianta 2 : 1150 km, buc - drobeta turnu severin - caransebes - serbia belgrad - cacak - podgorica - bidvar,
- varianta 3 - 1077 km - buc - bg prin sofia - serbia - nis - cacak - podgorica-budvar.

as dori sa stiu daca e cineva care a facut vreunul din aceste trasee descrise de mine , pt ca sincer majoritatea zic ca au fost prin belgrad iar mi se pare sincer cam un ocol sa ma duc din buc prin caransebes , pt a ma intoarece apoi prin belgard, dar nici nu vreau o surpriza cu drumurile,

as aprecia niste pareri despre cele 3 trasee.
multumesc
stefangirbaci
am auzit ca s-ar fi introdus o taxa de drum pt muntenegru. e adevarat? stie cineva ceva?
boby_77`
QUOTE (stefangirbaci @ Jun 17 2008, 08:27) *
am auzit ca s-ar fi introdus o taxa de drum pt muntenegru. e adevarat? stie cineva ceva?

Deci, iata ce scrie pe un site despre taxa ecologica si restrictiile de alimente, bautura... valabila din 15.06.08 :

Pri ulasku u Crnu Goru od 15. jun 2008. godine će, kako je najavljeno, biti naplaćivana ekološka taksa.
Auto-moto savez Srbije podseća da će se ekološka taksa naplaćivati po cenovniku od 10 EUR za putnička vozila 1 + 8 sedišta, za motorna vozila za prevoz putnika koja, pored sedišta uz vozača imaju više od 8 sedišta i ne prelaze 5 tona 30 EUR, za motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od pet tona 50 EUR i za teretne kamione od 80 do 150 EUR.

Prema Zakonu o bezbednosti hrane Republike Crne Gore, dozvoljen unos hrane u Crnu Goru je u sledećim količinama: jedan kilogram suvog voća, povrća, pečurki, sireva, kafe, čaja, začina, jedan litar alkoholnog pića, dva litra soka i pet litara flaširane vode - sve u originalnoj ambalaži.
"

Traducere pe scurt :
- taxa ecologica 10 euro pentru autoturisme mici pana la 8+1 locuri; pentru ce depaseste 8 locuri pentru pasageri dar greutatea nu este mai mare de 5 t atunci se platesc 30 Eur, etc..
- maxim un kg de fructe, legume, ciuperci, branzeturi, ceai, condimente, 1 litru bautura alcoolica, 2 litri de suc si 5 litri de apa imbuteliata.

Boby

stefangirbaci
QUOTE (boby_77` @ Jun 17 2008, 10:39) *
Deci, iata ce scrie pe un site despre taxa ecologica si restrictiile de alimente, bautura... valabila din 15.06.08 :

Pri ulasku u Crnu Goru od 15. jun 2008. godine će, kako je najavljeno, biti naplaćivana ekološka taksa.
Auto-moto savez Srbije podseća da će se ekološka taksa naplaćivati po cenovniku od 10 EUR za putnička vozila 1 + 8 sedišta, za motorna vozila za prevoz putnika koja, pored sedišta uz vozača imaju više od 8 sedišta i ne prelaze 5 tona 30 EUR, za motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od pet tona 50 EUR i za teretne kamione od 80 do 150 EUR.

Prema Zakonu o bezbednosti hrane Republike Crne Gore, dozvoljen unos hrane u Crnu Goru je u sledećim količinama: jedan kilogram suvog voća, povrća, pečurki, sireva, kafe, čaja, začina, jedan litar alkoholnog pića, dva litra soka i pet litara flaširane vode - sve u originalnoj ambalaži.
"

Traducere pe scurt :
- taxa ecologica 10 euro pentru autoturisme mici pana la 8+1 locuri; pentru ce depaseste 8 locuri pentru pasageri dar greutatea nu este mai mare de 5 t atunci se platesc 30 Eur, etc..
- maxim un kg de fructe, legume, ciuperci, branzeturi, ceai, condimente, 1 litru bautura alcoolica, 2 litri de suc si 5 litri de apa imbuteliata.

Boby

multumesc pt informatii. ai idee cum sau unde se plateste taxa asta?
boby_77`
QUOTE (stefangirbaci @ Jun 17 2008, 14:52) *
multumesc pt informatii. ai idee cum sau unde se plateste taxa asta?

Da, la intrarea in Muntenegru la vama.
alexxxxx
QUOTE (rares_sub @ Jun 11 2008, 23:22) *
sal,
vreau sa plec in aug din buc cu masina spre muntenegru si am niste intrebari ref la traseu:
- varianta 1 945 km : buc - craiova - calafat - prin bg 40 km, serbia prin zajecar - pojate - krusevac - cacak - podgorica - budvar,
- varianta 2 : 1150 km, buc - drobeta turnu severin - caransebes - serbia belgrad - cacak - podgorica - bidvar,
- varianta 3 - 1077 km - buc - bg prin sofia - serbia - nis - cacak - podgorica-budvar.

as dori sa stiu daca e cineva care a facut vreunul din aceste trasee descrise de mine , pt ca sincer majoritatea zic ca au fost prin belgrad iar mi se pare sincer cam un ocol sa ma duc din buc prin caransebes , pt a ma intoarece apoi prin belgard, dar nici nu vreau o surpriza cu drumurile,

as aprecia niste pareri despre cele 3 trasee.
multumesc

Eu am mers pe varianta 2, putin modificata, in sensul ca la drobeta am luat-o pe baraj, si dupa baraj am facut stanga, in loc de dreapta, catre Belgrad. Nu vad ce naiba sa faci in Belgrad, avand in vedere ca tu mergi in directia oarecum opusa. Cum barajul de la drobeta nu e trecut pe nici un pda (pe igo sigur nu) si nici in viamichelin, varianta asta n-o sa ti-o dea nici un pda si nici o simulare pe viamichelin (nu cred ca s-a schimbat vreun soft de navigatie de anul trecut, iar pe viamichelin am verificat acum si nu apare). Ca idee de baza, nu pleca fara o harta a serbiei, tiparita.Impresiile despre drumul asta le ai putin mai sus, pe scurt e foarte greu si in august foarte aglomerat. Cea mai scurta varianta e varianta 1, scutesti destul de mult, insa ai ca variabile timpul de asteptare la bacul de la Calafat, o granita in plus, precum si faptul ca trebuie sa cumperi vigneta bulgarilor, si la dus si la intors, daca stai mai mult de o saptamana. Ma rog, vezi cum faci sa nu treci prin Pristina (Kosovo), dupa cum am mai zis avand in vedere ca tara lor nu exista pentru noi iti vor refuza accesul in cel mai bun caz. In cel mai rau caz, daca ai probleme pe teritoriul Kosovo te descurci, n-ai asistenta consulara si nu se baga nimeni pentru tine (cam aceeasi treaba precum cu Transnistria).
stefangirbaci
a fost cineva la budva vara asta? care sunt preturile in comparatie cu anii trecuti? ce alte noutati mai sunt?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.