Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

radu87

hello! n-a mai fost nimeni in budva. as vrea sa-mi petrec acolo o sapt la vara si m-ar interesa mai multe opini de la cei care au fost...si ceva pzoe din budva cu paja cu statiunea etc
kriiss
QUOTE (guest10 @ Mar 13 2008, 10:11) *
Salut,
Ma interesa un traseu auto (merg cu masina) de la Bucuresti la Budava cu o oprire in Serbia

Traseul este cel clasic :

Bucuresti - Portile de Fier - zona Belgrad- Topola -Uzice- Bijel Polje -Podgorica -Budva. Sunt peste 1000 km - ii faci in 2 zile cu oprire undeva in Serbia . Eventual daca rezistati mult la volan se poate face Portile de Fier - Budva intr-o zi(asta ca sa nu ramaneti in Serbia peste noapte sa ramaneti pe langa Portile de Fier) , dar e foarte greu...vreo 300-400 km sunt prin zona montana din Serbia si Muntenegru cu sosea pe o singura banda in cea mai mare parte si aglomerata mai ales vara.

Spre exemplu eu am facut intr-o zi Dr Tr Severin - Zabljac intr-o zi , dar de la bifurcatia spre Zabljac pana la Budva mai sunt vreo 160 km prin munti .

CornelB
QUOTE (radu87 @ Mar 14 2008, 10:49) *
hello! n-a mai fost nimeni in budva. as vrea sa-mi petrec acolo o sapt la vara si m-ar interesa mai multe opini de la cei care au fost...si ceva pzoe din budva cu paja cu statiunea etc

uite-aici un review destul de pe larg cu impresii de călătorie din Budva și împrejurimi și cu multe poze, parcă special pentru tine a fost scris smile.gif
guest10
Stie cineva cum e drumul Drobeta - Belgrad prin Tekija-Boljetin-Dobra-Veliki Gradiste-Pozarevak?
Am vazut ca e recomandat ca peisaj, dar nu stiu cum e calitatea lui si cat timp se face pe drumul asta de la Sip la Belgrad
CornelB
Era un drum bun, acum 2 ani, cel din Serbia și Muntenegru, CU EXCEPȚIA a 3 porțiuni, pe care se lucra din greu și care mai aveau porțiuni de pământ, fără asfalt. Un fel de drum de munte, dar fără gropi [de acele 3 porțiuni scurte vorbesc].
Aproape sigur între timp or fi acele terminat și porțiuni.
guest10
M-am hotarat.
O sa merg pe Bucuresti-Drobeta (5 ore)
Drobeta-Belgrad (via Donji Milanova, Dobra, etc) pe defileul Dunarii(5 ore)
Total 11 ore cu tot cu pauze.
Credeti ca e realizabil?
bebelicu
Salut!
Pentru vara asta am ales sa facem un circuit prin Muntenegru si Croatia cu masina,as avea si eu nevoie de absolut orice sfat ce mi-ar putea fi de folos in legatura cu trasee,locuri de vizitat,~bani necesari,cazare....absolut orice;sunt sigura ca pana plecam o sa ma burdusesc cu carti,harti despre Muntenegru si Croatia+dictionar(rom-sarb) biggrin.gif ,dar pana atunci orice sfat de la persoane care au mai fost in Muntenegru/Croatia este binevenit. rolleyes.gif
Multumesc.

Ntim
Am fost la Budva saptamina trecuta si a fost ceva nou deosebit (alceva altfel de mare+ munte) . Tara e mica dar pare ca traieste doar din turism. Cu toate ca era extrasezon erau destui turisti barurile si terasele erau pline. Plaja e f mica cred ca sunt probleme vara oricum sunt multe de vazut. Cetatea e locul cel mai vizitatdin statiune. Mie mia placut cel mai mult fiordul ( cel mai sudic fiord din Europa e in Muntenegru) care e la citiva km de Budva. Toata faleza fiordului e plina de vile care ofera cazare ( e scris SOBE ). Neaparat trebuie vizitat Kotorul Tivatul si Herteg Novi care sunt localitati pe fiord. Exista sosea care ocoleste tot fiordul inclusiv fery de trecut pe cealalta parte. A fost singurul loc in care am fost pina acum si nu am auzit nici un cuvint in romaneste poate si fiinca nu era sezon.
boby_77`
QUOTE (Ntim @ Apr 15 2008, 10:33) *
Am fost la Budva saptamina trecuta si a fost ceva nou deosebit (alceva altfel de mare+ munte) . Tara e mica dar pare ca traieste doar din turism. Cu toate ca era extrasezon erau destui turisti barurile si terasele erau pline. Plaja e f mica cred ca sunt probleme vara oricum sunt multe de vazut. Cetatea e locul cel mai vizitatdin statiune. Mie mia placut cel mai mult fiordul ( cel mai sudic fiord din Europa e in Muntenegru) care e la citiva km de Budva. Toata faleza fiordului e plina de vile care ofera cazare ( e scris SOBE ). Neaparat trebuie vizitat Kotorul Tivatul si Herteg Novi care sunt localitati pe fiord. Exista sosea care ocoleste tot fiordul inclusiv fery de trecut pe cealalta parte. A fost singurul loc in care am fost pina acum si nu am auzit nici un cuvint in romaneste poate si fiinca nu era sezon.

Buna,
Poti sa imi spui cum a fost drumul de la Beograd pana la Budva? si cati km sunt din Timisoara, sau din Beograd pana la Budva.Eu sunt din Sannicolau Mare si m-am uitat pe viamichelin si ar fi in jur ce 615 km daca trec pe la Jimbolia.

Mersi,
Boby.
Ntim

QUOTE (boby_77` @ Apr 18 2008, 09:38) *
Buna,
Poti sa imi spui cum a fost drumul de la Beograd pana la Budva? si cati km sunt din Timisoara, sau din Beograd pana la Budva.Eu sunt din Sannicolau Mare si m-am uitat pe viamichelin si ar fi in jur ce 615 km daca trec pe la Jimbolia.

Mersi,
Boby.

Am fost cu tren din Timisoara plecare dimineata la 6 sosire Belgrad ora locala 9 . Ora 10 fix plecare Bar capat de linie sosire seara la 20 si din Bar aprox 30 km cu taxi sau autobuz sosire la cazare in jur de ora 21. Daca mergi cu masina din Belgrad se ataseaza la capatul trenului vagoane pt transportat masina erau destule masini in tren ca drumul e foarte greu sunt citeva portiuni mai lungi de 3--4 ori ca si Transfagarasanu de la noi.
mihai712
Eu plec pe 28 aprilie la Ulcinj cu masina din Bucuresti. Sper sa m-a intorc cu bine inapoi si sa pot adauga mai multe detalii despre calatorie. biggrin.gif
boby_77`
QUOTE (Ntim @ Apr 18 2008, 10:45) *
Am fost cu tren din Timisoara plecare dimineata la 6 sosire Belgrad ora locala 9 . Ora 10 fix plecare Bar capat de linie sosire seara la 20 si din Bar aprox 30 km cu taxi sau autobuz sosire la cazare in jur de ora 21. Daca mergi cu masina din Belgrad se ataseaza la capatul trenului vagoane pt transportat masina erau destule masini in tren ca drumul e foarte greu sunt citeva portiuni mai lungi de 3--4 ori ca si Transfagarasanu de la noi.

Eu am fost de 2 ori pana acum la Budva si cunosc greutatea traseului, dar am fost in 2003 si 2004 si eram curios sa stiu care este starea drumului in acest an.
De curiozitate cat te-a costat drumul ?

Mersi,
Boby

QUOTE (mihai712 @ Apr 18 2008, 10:50) *
Eu plec pe 28 aprilie la Ulcinj cu masina din Bucuresti. Sper sa m-a intorc cu bine inapoi si sa pot adauga mai multe detalii despre calatorie. biggrin.gif

Eu vreau sa plec in 26 aprilie asa ca incerc sa gasesc pana atunci ceva info.
mihai712
QUOTE (boby_77` @ Apr 18 2008, 11:54) *
Eu am fost de 2 ori pana acum la Budva si cunosc greutatea traseului, dar am fost in 2003 si 2004 si eram curios sa stiu care este starea drumului in acest an.
De curiozitate cat te-a costat drumul ?

Mersi,
Boby

Eu vreau sa plec in 26 aprilie asa ca incerc sa gasesc pana atunci ceva info.

Ce traseu ai ales prin Serbia?
boby_77`
QUOTE (mihai712 @ Apr 18 2008, 10:56) *
Ce traseu ai ales prin Serbia?

Traseul este cel din link :

http://www.viamichelin.com/viamichelin/int...ture=18/04/2008

Spec ca-l vei putea deschide.

Dar te mai poti uita si aici:
http://www.automarket.co.yu/servisne/itinerer_bg_budva.asp
mihai712
Numai ca eu intru pe la Portile de Fier si nu ajung pana in Belgrad, voi merge prin Kraguevac - Cacac .
Cam asa este drumul prin zona de granita Serbia - Muntenegru
boby_77`
QUOTE (mihai712 @ Apr 18 2008, 11:18) *
Numai ca eu intru pe la Portile de Fier si nu ajung pana in Belgrad, voi merge prin Kraguevac - Cacac .
Cam asa este drumul prin zona de granita Serbia - Muntenegru

Da, daca intri pe la Portile de Fier este ok acel traseu.
Peisajele sunt superbe pe acolo, stiu, tocmai de acea merg.
Vezi ca pe al doilea link trimis ai si preturile carburantilor.
Ntim
Trenul ma costat de persoana---bilet balcan flexi pas valabil 5 zile in decurs de o luna 82 euro+ loc la noi + supliment vagon de dormit inapoi Bar Belgrad ca am venit inapoi noaptea si a fost foarte confortabil. Pe Serbia si MNE nu se plateste loc la tren.
mihai712
QUOTE (boby_77` @ Apr 18 2008, 11:31) *
Da, daca intri pe la Portile de Fier este ok acel traseu.
Peisajele sunt superbe pe acolo, stiu, tocmai de acea merg.
Vezi ca pe al doilea link trimis ai si preturile carburantilor.

Ai idee cum este cazarea prin Serbia?
Eu poate m-a voi opri o noapte in Serbia.
boby_77`
QUOTE (mihai712 @ Apr 18 2008, 11:40) *
Ai idee cum este cazarea prin Serbia?
Eu poate m-a voi opri o noapte in Serbia.

Nu prea stiu mare lucru, numai din ce am citit in paginile de pe acest topic, si din ce m-am uitat pe ceva site-uri sarbesti, si poti gasi mai ieftin decat la noi.
bogdanbf
QUOTE (mihai712 @ Apr 18 2008, 11:50) *

sa nu uiti sa postezi impresii si poze cand te intorci, ok? si eu intentionez sa plec prin Iunie si....
Savage
Si eu vreau informatii...plec la 1 iunie in Muntenegru si Croatia...
boby_77`
Am fost saptamana trecuta la Budva mergand pe ruta Beograd->Cacak->Uzice->Podgorica->Budva.Drumul este in general bun, dar sunt semafoare pe partea muntenegreana a drumului, si anume dupa Kolasin, in zona canionului Moraca, mai exista ceva lucrari si dupa Beograd.
Cazarea la privati costa incepand cu 15 euro de persoana in camera cu aer conditionat, baie, parcare pentru masina, rezervor propriu de apa(in anumite zone din Budva exista probleme cu presiunea apei).
Daca aveti intrebari nu ezitati.
Boby
mihai712
Bucuresti - Severin - Pozarevac - Kragujevac - Cacak - Uzice - Prijepolje - Bijelo Polje - Podgorica - Bar - Ulcinj 1180 km. Am condus 2 persoane si am facut 22 ore. Drumul a fost in general bun exceptand portiunea muntoasa unde drumul era in lucru. Atasez poze cu aceasta portiune de drum. Daca mai doriti anumite informatii va stau la dispozitie.
mirceap
vreau sa merg la vara ,sfirsitul lui iulie in muntenegru,in budva.Deja mi-am luat biletul de avion ( belgrad - budva),numai dus pentru ca vreau sa ma intorc cu trenul.Ma poate ajuta careva pentru o cazare decenta si cu un pret la fel pentru trei persona sau cu ceva sfaturi privindf trenul si biletele de tren Podgorica - belgrad?
Ntim
QUOTE (mirceap @ May 6 2008, 18:36) *
vreau sa merg la vara ,sfirsitul lui iulie in muntenegru,in budva.Deja mi-am luat biletul de avion ( belgrad - budva),numai dus pentru ca vreau sa ma intorc cu trenul.Ma poate ajuta careva pentru o cazare decenta si cu un pret la fel pentru trei persona sau cu ceva sfaturi privindf trenul si biletele de tren Podgorica - belgrad?

Daca vi inapoi cu tren il iei din Bar nu din Podgorita. Din Budva te duce autobuzul la autogara din Bar care e linga gara cap de linie aprox 30 km de Budva. Circula din ora in ora. Cind ajungi in Podgorita dute prima data la Bar si ia bilet de tren inapoi cavad ca mergi in sezon si din spatele gari ai autobuz la Budva. Tren direct Bar plecare ora 21 seara sosire Belgrad aprox 7 dimineata ia vagon de dormit ca e f bun . Belgrad plecare spre Bucuresti ora 15.55 ora locala. Daca vrei cazare spune de unde pleci...eu am fost luna trecuta. Daca mergi la Budva trebuie savezi NEAPARAT Cotorul...Tivatul ai auto din 2 in 2 ore 20km.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.