Muntenegru
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

masinioricestare

Multam mult de info. Luni 27 noaptea plec, revin cu pareri dupa
diciulina
masinioricestare..CASA DE PIATRA! si concediu placut!

si eu plec maine de dimineata....

insa acum am realizat...ca nu stiu ce moneda se foloseste in muntenegru tongue.gif...euro sau altceva?...ma poate ajuta cineva?

masinioricestare
QUOTE(diciulina @ Aug 24 2007, 10:32) *
masinioricestare..CASA DE PIATRA! si concediu placut!

insa acum am realizat...ca nu stiu ce moneda se foloseste in muntenegru tongue.gif...euro sau altceva?...ma poate ajuta cineva?

Eu stiu ca Euro, daca gresesc va rog sa ma corectati

Merci frumos pt urari biggrin.gif
hellrider
QUOTE(masinioricestare @ Aug 23 2007, 23:31) *
Multam mult de info. Luni 27 noaptea plec, revin cu pareri dupa

Drum bun, eu o sa ma mai duc pe 8 septembrie.

QUOTE(diciulina @ Aug 24 2007, 10:32) *

insa acum am realizat...ca nu stiu ce moneda se foloseste in muntenegru tongue.gif ...euro sau altceva?...ma poate ajuta cineva?

Moneda este EURO. Muntenegru este in zona euro inca din 1 ianuarie 2002 (inainte moneda era marca germana).
In Serbia este dinarul dar se accepta euro cam peste tot si de obicei sarbii fac paritatea la cursul oficial, mai putin la taxa de autostrada unde cam dubleaza cursul in favoarea lor.

Atentie la motorina din Serbia. Euro 3 este f rara iar Euro 4 aproape inexistenta, la benzina nu stiu ca nu folosesc. Din fericire masina mea merge f bine si cu Euro2 (chiar mai bine).
diciulina
Va multumesc! e bine ca-i euro...
insa am cam luat plasa pt ca cursul a crescut...si in loc sa cumpar euro cu 31000 ...i-am luat azi cu 33000 happy.gif ...dar ata ete!

drum bun tuturor care pleaca in curand!!!!!!!!!
hellrider
QUOTE(diciulina @ Aug 24 2007, 11:55) *
Va multumesc! e bine ca-i euro...
insa am cam luat plasa pt ca cursul a crescut...si in loc sa cumpar euro cu 31000 ...i-am luat azi cu 33000 happy.gif ...dar ata ete!

drum bun tuturor care pleaca in curand!!!!!!!!!

Drum bun! Sa nu uitati sa treceti prin piata pt smochine si curmale proaspete (este sezonul lor)
Savage
Ma bate gandul la o iesire afara...in perioada 17-30 septembrie...stie cineva la ce sa ma astept in Muntenegru si zona Dubrovnik?
Aici ma refer la vreme...si daca hotelurile mai sunt deschise.

andreirt
QUOTE(hellrider @ Jun 1 2007, 10:47) *
Luna Iulie e ok, sa nu te duci in august ca o sa te calci in picioare cu toate natiile pamantului.
Doua saptamani este f putin pentru Muntenegru. Dar nu-i problema pentru ca te vei intoarce cat de des vei putea. Acolo iti vei da seama ce inseamna sa traiesti, ce inseamna civilizatia si viata fara grija zilei de maine, oamenii locului nu alearga inebuniti dupa averi, masini, case care nu iti aduc decat griji in plu. Se bucura de clima extraordinara, de natura, de relaxarea intre pini pe malul marii, de mancarurile absolut dementiale, de femeile lor frumoase.
Poate ti se va parea ca sunt mai saraci decat noi si mai putin dezvoltati, nimic mai fals. Au exact cat le trebuie sa traiasca fericiti.
Este locul in care am realizat pe pielea mea ca banii nu aduc fericiriea si nici macar nu o intretin.
Eu imi doresc sa ma mut definitiv acolo.

Salut, am citit ce ai postat si voiam sa intreb, in legatura cu mutatul definitiv acolo, daca ai idee cat de complicat e asa ceva. De exemplu poti cumpara acolo o casa si primi cetatenia? Cum te intelegi cu oamenii, cu autoritatile daca vrei sa te muti acolo?
hellrider
QUOTE(andreirt @ Sep 5 2007, 18:00) *
Salut, am citit ce ai postat si voiam sa intreb, in legatura cu mutatul definitiv acolo, daca ai idee cat de complicat e asa ceva. De exemplu poti cumpara acolo o casa si primi cetatenia? Cum te intelegi cu oamenii, cu autoritatile daca vrei sa te muti acolo?

Este f complicat. Cu oamenii te intelegi, cu autoritatile mai greu. Poti sa cumperi casa dar nu poti sa cumperi pamant decat daca iti faci firma si ridici ceva pe el in max 1 an de zile.Chiar aca ai casa sa un business care aduce ceva bani la bugetul statului muntenegrean prin impozite, cetatenie nu se prea obtine. Dar nici nu te da nimeni afara rolleyes.gif
bogdanbf

Salutare!
Am fost anul trecut in Croatia si ma bate un gand ca anul asta sa fac o calatorie inMuntenegru. Problema e bugetul. Pentru ca e un an cu multe celtuieli, ne-ar ajunge 800 de euro / 2 persoane?aici insemnand si benzina pana acolo (plecare din Bacau).
Va rog sa postati si voi niste poze. Cum v-ati descurcat cu limbile straine? ce v-a ajutat? Limbajul semnelor??? smile.gif)
Postati va rog cateva poze.
O sa revin cu intrebari mai incolo.
Imperator
QUOTE (bogdanbf @ Jan 20 2008, 20:33) *
Salutare!
Am fost anul trecut in Croatia si ma bate un gand ca anul asta sa fac o calatorie inMuntenegru. Problema e bugetul. Pentru ca e un an cu multe celtuieli, ne-ar ajunge 800 de euro / 2 persoane?aici insemnand si benzina pana acolo (plecare din Bacau).
Va rog sa postati si voi niste poze. Cum v-ati descurcat cu limbile straine? ce v-a ajutat? Limbajul semnelor??? smile.gif)
Postati va rog cateva poze.
O sa revin cu intrebari mai incolo.

Muntenegrul este marginal mai ieftin decat Croatia. Conversatul cu localnicii - in general in sarbeste, mai sunt unii care mai stiu ceva in urmatoarea ordine: germana, italiana si rar engleza. In general, m-am inteles cu ei in sarba destul de "subtire" pe care am invatat-o prin Bosnia.
bogdanbf
Intr-adevar e ieftin...
am cerut o cotatie pentru luna Mai, in perioada 24-19, la un hotel de 5 stele in Budva (Astoria http://www.hotelastoria.cg.yu ) si mi-au ofertat 210EUR/noapte/camera dubla, la care mi-au dat 10% discount. Avand in vedere locatia hotelului si clasa acestuia, personal mi se pare aproape un chilipir....
o sa ma gandesc foarte serios, poate chiar trag o fuga...
Imperator
QUOTE (bogdanbf @ Jan 21 2008, 12:55) *
Intr-adevar e ieftin...
am cerut o cotatie pentru luna Mai, in perioada 24-19, la un hotel de 5 stele in Budva (Astoria http://www.hotelastoria.cg.yu ) si mi-au ofertat 210EUR/noapte/camera dubla, la care mi-au dat 10% discount. Avand in vedere locatia hotelului si clasa acestuia, personal mi se pare aproape un chilipir....
o sa ma gandesc foarte serios, poate chiar trag o fuga...

Nu stiu hotelul, dar am fost in Budva acum cativa ani. Am stat la gazda "slobod sobe" intr-o casa din orasul vechi. E superb, e un mic Dubrovnik. Dar, fi atent ca locurile de parcare in Budva sunt foarte putine, iar politia muntenegreana este foarte prompta in a ridica masina, Dar daca e hotel de 5 stele, se presupune ca au si o parcare cat de cat ampla.
Abnoba
A stat cineva in Kotor? Care ar fi preturile la cazare?
kriiss
Am fost eu anul trecut, e adevarat in trecere- am ajuns pe la 9-10 seara (dupa ce am o zi foarte obositoare- plecat din Zabljac si dupa vreo 2-3 reprize de baie in mare ) si m-am cazat la primul particular intalnit in cale - am dat 50 euro/noapte- scump dar nu mai eram in stare sa caut altceva( a doua zi seara am plecat spre Croatia) . Daca cauti si stai mai multe nopti cred ca ajungi pe la 30-40 euro.

Oricum , Kotor este o MINUNATIE , este un loc incredibil de frumos , vorba unui coforumist - coasta dalmata din Muntenegru pana la Split bate Coasta de Azur si ii dau dreptate.
CornelB
găsești chiar la 15-20 de euro/noapte, de cauți mai cu timp... vezi pe net, sunt mule oferte [deși's simțitor mai mari prețțurile față de cele găsite ad-hoc, la fața locului]

subscriu la impresiile din Kotor - splendid este primul cuvânt ce-mi vine în minte, ș-al doilea... ș-al douăzecișicincilea [dap, sunt un ardelean cu cuvinte puține... da' bune smile.gif ]

apa din golf este cu 3-4 grade mai caldă față de cea a adriaticii, după câte mi s-a părut mie.
Ntim
QUOTE (CornelB @ Feb 22 2008, 13:30) *
găsești chiar la 15-20 de euro/noapte, de cauți mai cu timp... vezi pe net, sunt mule oferte [deși's simțitor mai mari prețțurile față de cele găsite ad-hoc, la fața locului]

subscriu la impresiile din Kotor - splendid este primul cuvânt ce-mi vine în minte, ș-al doilea... ș-al douăzecișicincilea [dap, sunt un ardelean cu cuvinte puține... da' bune smile.gif ]

apa din golf este cu 3-4 grade mai caldă față de cea a adriaticii, după câte mi s-a părut mie.

Am auzit ca mai greu cu engleza pe acolo ? Cazare de unde ai luat din Timisoara sau la fata locului ? Ajung in Bar ma opresc in zona sau nu ca merg cu tren in aprilie am auzit ca si zona Bar e buna oricum distantele de celelalte statiuni nu sunt mari multumesc..
CornelB
E adevărat, germana e pe primul loc, apoi italiana și altele, și mai către coadă engleza.
Eu am avut norocul să-mi aduc aminte cuvinte sârbești învățate prin studenție, prin piețele unde vindeau sârbii blugi smile.gif - cealaltă familie cu care am fost are ceva rădăcini sârbești, dar cam 90% din timp eu am vorbit... :-)

Cazarea o aveam rezolvată cu mult înainte să plec [aveam copil de 2.5 ani, n-am vrut să risc nimic], prin ceva prieteni care au stat acolo anii trecuți și care țineau legătura cu proprietarul - dar găsești foarte ușor la fața locului - în plus poți să-ți alegi exact ce-ți place. Mă rog, așa era acuma doi ani, când vizele erau necesare, dar nu cred să se fi schimbat foarte mult. Colegi de serviciu care au plecat după mine au găsit în 15 minute de la sosire cazare MAI FAINĂ ca a mea și la un preț puțin mai mic. Pe intrările principale stau oamenii și zdrăgnăne din chei, ceva gen Constanța->Mamaia de la noi smile.gif

Nu știu despre Bar prea multe, nu te pot sfătui în această privință.
guest10
Salut,
Ce traseu recomandati pe ruta Bucuresti - Budva? M-ar interesa sa fac o oprire de o noapte in Serbia.
Merci
fericri
Rog informatii despre Muntenegru (statiuni ,vreme ,apa ,plaja,distractii etc.).As vrea sa merg in iunie . Cu trenul cum se poate ajunge ?
guest10
Salut, gasesti toate informatiile despre Muntenegru pe site-ul: http://www.visit-montenegro.com/

Eu as dori sa stiu cine a fost cu masina dinspre Bucuresti ce traseu recomandati, cu oprire o noapte in Serbia.
Imperator
QUOTE (fericri @ Mar 12 2008, 10:59) *
Rog informatii despre Muntenegru (statiuni ,vreme ,apa ,plaja,distractii etc.).As vrea sa merg in iunie . Cu trenul cum se poate ajunge ?

Tren Bucuresti - Craiova - Timisoara - Belgrad si apoi Belgrad - Bar (in Muntenegru).
Ntim
QUOTE (fericri @ Mar 12 2008, 10:59) *

Din Bucuresti plecare tren direct Belgrad in jur de ora 10 seara sosire Timisoara in jurul orei 6 dimineata --sosire Belgrad in jurul orei 9 ora locala -1 ora Romania. Din Belgrad primul tren direct spre Bar capat de linie la 10 ziua sosire la Bar la 6 seara. Trenul urmator din Belgrad spre Bar la 10 seara si sosire Bar la 6 dimineata. Distanta de la Bar spre Budva cea mai mare statiune ecam ca si Constanta-Mangalia.
fericri
QUOTE (Ntim @ Mar 12 2008, 20:06) *
Din Bucuresti plecare tren direct Belgrad in jur de ora 10 seara sosire Timisoara in jurul orei 6 dimineata --sosire Belgrad in jurul orei 9 ora locala -1 ora Romania. Din Belgrad primul tren direct spre Bar capat de linie la 10 ziua sosire la Bar la 6 seara. Trenul urmator din Belgrad spre Bar la 10 seara si sosire Bar la 6 dimineata. Distanta de la Bar spre Budva cea mai mare statiune ecam ca si Constanta-Mangalia.

Mersi pt. detalii.
Alt tren la Belgrad nu e?
In iunie se poate face baie?
guest10
Salut,
Ma interesa un traseu auto (merg cu masina) de la Bucuresti la Budava cu o oprire in Serbia
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.