Eu am bagat de seama ca sunt destui pe acest forum care au si o gradinita cat de mica in jurul casei.
Cred ca ar fi util sa discutam despre cum pregatim florile de exterior, gradina in general, pentru iarna.
Mai ales ca in primavara si vara vom fi fericiti constatand ca nu am muncit degeaba, ne vom bucura sufletele stand in curte si admirand florile si arbustii.
Avand in vedere ca toamna trecuta nu am avut conditiile necesare, abia toamna asta am pus bulbii pentru la primavara. Mi-am luat niste forme turnate de la Praktiker din care am facut niste cercuri destul de mari, le-am pus pamant si in fiecare din ele, inclusiv in mijloc am pus bulbi de zambile, branduse si lalele, pe culori. Am inles ca desupra ar trebui pus fan pentru a feri bulbii peste iarna.
Ce nu stiu exact e ce sa fac mai incolo, inainte de a ninge, cu arbustii si plantele mari. De exemplu, nu stiu daca "Mana-maicii-domnului" sau caprifoi, depinde ce denumire se foloseste in fiecare zona, se tunde sau nu. Imi place la nebunie aceasta planta si creste vazand cu ochii.
Mai am tuya, dar ea nu cred ca are nevoie de ingrijire speciala.
Cine mai are gradina si are si experienta, mai ziceti ce trebuie facut, ca sa stim si noi