Curte, gradina, gazon, flori, arbori, gradinarit...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

lulu mob

Nu am gasit nimic de genul asta, dar nu-mi vine sa cred ca nu sunt pe aici pasionati de gradini.
Eu il consider un hobby foarte placut.
gcm
QUOTE(lulu mob @ May 27 2006, 09:53) *
Nu am gasit nimic de genul asta, dar nu-mi vine sa cred ca nu sunt pe aici pasionati de gradini.

bunicu meu e pasionat de flori si gradini...

sabia_lui_zorro
mi-am pus in curte cateva cuiburi de menta ca sa am ce freca la vara...si chiar s-au prins.
cam atat de la mine. voi reveni si cu alte sfaturi in caz ca voi avea si alte realizari in acest domeniu.
mutz

strie cineva ceva despre bambus in gradina? Am inteles ca la Constanta era o plantatie, acum citiva ani, nu am mai auzit nimic de mult.
un articol
http://www.hunedoreanul.ro/index.php?id=22...uid=3&conf_uid=
zice ca acolo e o plantatie de bambus salbaticita,

la americani,
http://www.americanbamboo.org/GeneralInfoP...eiderIntro.html
zice ca incearca sa ii creasca in zona New England, mai zice ca e greu de scapat de ei ca au tendinta sa se intinda prea tare.
Stie cineva ceva? a incercat?
rox
eu am bambus da' stau la apartament...
god_father
Eu nu am bambus, am doar o Aloe care am primit-o cadou de casa noua de la o gagica, si avea doar 2 -3 frunze atunci! acuma are vreo jumate de metru inaltime. Maica-mea adusese odata un bambus da s-a pi*at motanul pe el si s-a uscat pana la urma
mutz
am mai cautat eu - se pare ca exista o firma? Baza experimentala Simeria, si de la ei se pot cumpara puieti de orisice, including bambus.

Iocan
pasionatii sint pe forumurile de profil.
proxxxy
majoritatea celor pasionati cu florile/gradina/gazon sunt cei mai batrani, insa nu neaparat.
Maica-mea e cu astea (am sa atasez maine poze cu gazonul/florile de acasa) smile.gif
pupu_depadure

Saptamana trecuta am fost la targul de mobila BIFE 2007 si am vazut ceva, mi-a placut si sa va arat si voua:

mobilier de gradina din plastic, da din poza nu prea se "intelege", dar e dintr-un plastic compozit masiv (o banca are cca 90 kg), am luat un pliant si va dau un link,, mai departe va orientati singuri.

http://good-times.webshots.com/photo/29776...host=good-times
anna's studio
Eu am bagat de seama ca sunt destui pe acest forum care au si o gradinita cat de mica in jurul casei.
Cred ca ar fi util sa discutam despre cum pregatim florile de exterior, gradina in general, pentru iarna.
Mai ales ca in primavara si vara vom fi fericiti constatand ca nu am muncit degeaba, ne vom bucura sufletele stand in curte si admirand florile si arbustii.

Avand in vedere ca toamna trecuta nu am avut conditiile necesare, abia toamna asta am pus bulbii pentru la primavara. Mi-am luat niste forme turnate de la Praktiker din care am facut niste cercuri destul de mari, le-am pus pamant si in fiecare din ele, inclusiv in mijloc am pus bulbi de zambile, branduse si lalele, pe culori. Am inles ca desupra ar trebui pus fan pentru a feri bulbii peste iarna.

Ce nu stiu exact e ce sa fac mai incolo, inainte de a ninge, cu arbustii si plantele mari. De exemplu, nu stiu daca "Mana-maicii-domnului" sau caprifoi, depinde ce denumire se foloseste in fiecare zona, se tunde sau nu. Imi place la nebunie aceasta planta si creste vazand cu ochii.

Mai am tuya, dar ea nu cred ca are nevoie de ingrijire speciala.

Cine mai are gradina si are si experienta, mai ziceti ce trebuie facut, ca sa stim si noi rolleyes.gif
sini4910
QUOTE(anna's studio @ Oct 8 2007, 13:41) *
Eu am bagat de seama ca sunt destui pe acest forum care au si o gradinita cat de mica in jurul casei.
Cred ca ar fi util sa discutam despre cum pregatim florile de exterior, gradina in general, pentru iarna.
Mai ales ca in primavara si vara vom fi fericiti constatand ca nu am muncit degeaba, ne vom bucura sufletele stand in curte si admirand florile si arbustii.

Avand in vedere ca toamna trecuta nu am avut conditiile necesare, abia toamna asta am pus bulbii pentru la primavara. Mi-am luat niste forme turnate de la Praktiker din care am facut niste cercuri destul de mari, le-am pus pamant si in fiecare din ele, inclusiv in mijloc am pus bulbi de zambile, branduse si lalele, pe culori. Am inles ca desupra ar trebui pus fan pentru a feri bulbii peste iarna.

Ce nu stiu exact e ce sa fac mai incolo, inainte de a ninge, cu arbustii si plantele mari. De exemplu, nu stiu daca "Mana-maicii-domnului" sau caprifoi, depinde ce denumire se foloseste in fiecare zona, se tunde sau nu. Imi place la nebunie aceasta planta si creste vazand cu ochii.

Cine mai are gradina si are si experienta, mai ziceti ce trebuie facut, ca sa stim si noi rolleyes.gif

Si eu am caprifoi.Eu nu l-am tuns in toamna ci abia in primavara l-am toaletat.I-am taiat ramurelele uscate si l-am dirijat pe gard
anna's studio
Ok, am inteles.
Multam de pont.
bluesky1ro
QUOTE (anna's studio @ Oct 8 2007, 13:41) *

La Lonicera se pot face doua taieri de baza, una imediat dupa inflorire cind se scurteaza lastarii care au purtat florile, si cea mai importanta taiere primavara devreme cind se taie lăstarii slab dezvoltați, se scurtează lăstarii prea lungi, pentru întinerire se pot tăia de la bază o parte din lăstarii îmbătrâniți.

La thuja taierile se pot face primavara si apoi in august, se taie doar virfurile lastarilor, nu se taie in lemnul vechi. o data pe an poti sa-i cureti cu manusa pe interiorul coroanei acolo se aduna mult frunzis uscat, deoarece nu patrrunde lumina la el.
anna's studio
Multumesc mult de sfaturi smile.gif
bluesky1ro
QUOTE (anna's studio @ Nov 15 2007, 08:44) *
Multumesc mult de sfaturi smile.gif

Cu mare placere.
baxyy77
QUOTE (mutz @ Jun 12 2006, 13:19) *
strie cineva ceva despre bambus in gradina? Am inteles ca la Constanta era o plantatie, acum citiva ani, nu am mai auzit nimic de mult.

Exista si la noi de cumparat Bambus de gradina - verde, auriu, variegat sau negru. Rezista bine la clima noastra. Am plantat si s-a prins relativ usor. Nu este o planta extrem de pretentioasa. Creste sub forma de tufe si este folosit in lucrarile/ amenajarile gen Gradina de apa, cascade artificiale etc.
Gasesti de cumparat la gardenurile de prin Otopeni.
dave

abia pana acum gradina este curatata de plante/flori odata cu venirea frigului , si vreau sa plantez niste bulbi de flori de primavara ca lalele, narcise, zambile
stiu ca e tarziu sa plantez bulbii in jumatatea lunii noiembrie avand in vedere temperatura aerului potrivita

se mai pot planta bulbii acum?
am gasit bulbii la un supermarket, sunt importati din Olanda dar scumpi(de caliatate, se pare) si de pe ambalaj se scrie ca bulbii se planteaza din septembrie-decembrie si infloresc de obicei in primavara (aprilie-mai)
iubesc la nebunie lalelele, narcisele, zambilele asa ca vreau sa am gradina frumoasa cu flori de primavara ca asa iubesc enorm primavara!!!! proud.gif

sunt sanse sa infloreasca florile cu bulbii la primavara anul viitor pe langa plantarea tarzie (nov-dec)??? huh.gif
trestie-de-balta
QUOTE (dave @ Nov 18 2007, 22:02) *
sunt sanse sa infloreasca florile cu bulbii la primavara anul viitor pe langa plantarea tarzie (nov-dec)??? huh.gif

baga mare la gradina ca-ti infloresc in primavara.
bulbii au nevoie de 8-12 saptamani de frig pentru a inflori.
asa ca poti planta fara probleme.

liviu_np
biggrin.gif 'Neata forumisti!
Ca sa nu deschid alt topic, arunc si io o intrebare aici.

Ia spuneti-mi si mie, va rog, ce trebuie sa fac cu cei doi trandafiri cumparati primavara si replantati in curte?

Au "prins" si toata vara au inflorit, sunt superbi (unul galben si altul rosu), chiar si acum au flori. Inaltimea lor este de aprox 40 cm.

Am vazut intr-un parc ca trandafirii au fost taiati, au ramas aproape cioturi, si acoperiti cu pamant.
E bine sa fac si eu asa?

Multam fain pentru sfaturile ce vor veni.

P.S. Am cumparat gard viu pe care abia astept sa-l plantez maine (sambata). wink.gif
Valentina30
E bine sa procedezi la fel: sa-i tunzi la cca 25-30 cm de sol si sai musuroiesti cu frunze uscate si pamant.
In felul acesta vor rezista peste gerurile iernii si vor forma ramuri noi in primavara viitoare.
liviu_np
QUOTE (Valentina30 @ Nov 23 2007, 10:42) *
E bine sa procedezi la fel: sa-i tunzi la cca 25-30 cm de sol si sai musuroiesti cu frunze uscate si pamant.
In felul acesta vor rezista peste gerurile iernii si vor forma ramuri noi in primavara viitoare.

Saru'mana, asa am sa fac.
Ieri dimineata i-am vazut cu bruma pe ei si mi-era o milaaaaaa.
anna's studio
Ma bag si eu ca am trandafiri pitici, care nu au de felul lor 25-30 cm laugh.gif .
Sa-i tai? Sa le pun o punga in cap biggrin.gif ? Am vazut prin gradinile vecinilor chestai asta cu punga ..
Valentina30
QUOTE (anna's studio @ Nov 23 2007, 18:38) *
Ma bag si eu ca am trandafiri pitici, care nu au de felul lor 25-30 cm laugh.gif .
Sa-i tai? Sa le pun o punga in cap biggrin.gif ? Am vazut prin gradinile vecinilor chestai asta cu punga ..

Cei pitici nu prea rezista iarna afara... De obicei sunt tinuti in ghivece care se ingroapa in gradina de primavara pana toamna. La inceputul iernii aceste ghivece se aduc in casa, mai bine spus intr-un beci o camara racoroasa dar in care temp sa nu scada sub 0 g Celsius.
Daca i-ai plantat direct in gradina, tunde-i pana la jumatate din inaltimea lor si musuroieste-i bine cu frunze uscate, muuulte si ceva pamant pe deasupra, astfel incat sa le tina de cald peste gerurile iernii. Nu e bine sa legi punga de plastic peste, pentru ca risti sa faca condens si sa putrezeasca ramurile de desubbt de la prea multa umiditate si lipsa aerului... poti pune in schimb o bucata de sac peste "musuroiul" pregatit. Panza de sac, tine frunzele stranse in jurul tulpinii, astfel incat vanturile sa nu le imprastie... si in acelasi timp, lasa aerul sa patrunda un pic astfel incat ramurelele de trandafiri sa nu se sufoce si sa putrezeasca.
anna's studio
Bine, multumesc, cu trandafirasii m-am lamurit laugh.gif .

Acuma, mai am o problema: ce a mai ramas intreg din fosta gradina a fostilor proprietari este o bucata de deal pe care cresc haotic niste bete lipicioase, care fac doar frunze; desi toamna trecuta am smuls la bete de ne-am saturat, primavara asta au iesit multe din nou. Tot acolo imi cresc ghiocei primavara si multe capsuni, care insa nu fac flori sau fructe. As vrea sa scap de tot ce e pe dealul acela, banuiesc ca trebuie sa folosesc un ierbicid sau asa ceva, banuiesc ca as putea sa pregatesc de acum terenul si in 2-3 ani sa pot planta altceva sau sa insamantez cu gazon. Cum sa procedez?

Multumesc si duminica placuta tuturor.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.