cielo
13th September 2009, 09:46
Cred ca pentru numai trei zile merita sa mergeti cu bus-ul turistic. Noi am stat 7 zile si cred ca mai putem merge inca 7 pentru a acoperi cam toate obiectivele turistice, asta in stilul nostru : mai mult pe jos, fara un program stabilit dinainte etc.
Cat despre locatia hotelului ... la ce sistem de metrou au nu mi-as face prea multe griji
judas
14th September 2009, 07:18
CITAT (mihaiela_jian @ 13th September 2009, 08:02)

Buna,, mergem si noi in Barcelona pe 30 octom-2 noiembrie cu wizzairul ,, am gasit cazare in cartierul El Raval langa parc o rugaminte pentru cei care au mai fost: daca e ok ma refer e aproape de mers pe jos in centru sau sa ma orientez langa PALAU GUELL ?????????????????????????????? ,,,,,,,cateva sfaturi , CARE MUZEE merita vizitate si ce mai putem face in 3 zile pe le dorim a fi minunate si nu am vrea sa patim ca la roma si paris adica tur de forta si vazut cat mai multe in 3 zile adica saracele noastre picioare:((
Va multumesc
El Raval este aproape de centru (Las Ramblas).
tomaso
14th September 2009, 10:47
CITAT (vodaro @ 11th September 2009, 12:40)

Pentru Montserrat merita cumparat biletul de 35 eur ce include acces la muzeu + pranz ? Exista si alte locuri unde poti servi pranzul ?
Dacă ești cu mașina, nu se merită.
Se poate ajunge acolo în mai multe feluri, inclusiv cu mașina.
Sunt câteva restaurante tip împinge tava, dar poți să îți cumperi și niște feliate, ca să îți faci un sandwich. Există două ( sau trei ) magazine micuțe de unde se pot cumpăra diverse. Am văzut pe mulți făcând asta, pentru că există și un loc special amenajat, curat, cu locuri de stat, coșuri de gunoi, etc
Muzeul merită vizitat numai dacă ești pasionat de arta plastică.
Îți trebuie cam o oră să îl vizitezi în tihnă. Atenție, nu se fotografiează sau filmează ! Au camere de supraveghere și paznici peste tot.
Mie mi-a plăcut și recomand vizitarea muzeului.
Încă ceva.
Ar trebui să ajungeți acolo cât mai de dimineață, ca să puteți vizita cât mai mult.
nniki
14th September 2009, 16:36
CITAT (mihaiela_jian @ 13th September 2009, 08:02)

Buna,, mergem si noi in Barcelona pe 30 octom-2 noiembrie cu wizzairul ,, am gasit cazare in cartierul El Raval langa parc o rugaminte pentru cei care au mai fost: daca e ok ma refer e aproape de mers pe jos in centru sau sa ma orientez langa PALAU GUELL ?????????????????????????????? ,,,,,,,cateva sfaturi , CARE MUZEE merita vizitate si ce mai putem face in 3 zile pe le dorim a fi minunate si nu am vrea sa patim ca la roma si paris adica tur de forta si vazut cat mai multe in 3 zile adica saracele noastre picioare:((
Va multumesc
Total de acord cu Tomaso. Montserrat nu e de ratat(recunosc ca eu am fost de 2 ori, o data cu trenul, altadata cu masina, senzatie unica). Daca sunteti 4 doritori, inchiriati masina ca iesiti un pic mai ieftin si e frumos drumul pe serpentine. La fel de palpitanta e si urcarea cu funicularul. Gasesti aici preturile si orarul: http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/...montserrat.html.
Programati cel putin 5 ore pentru Monserrat, caci 2.1/2 ore faceti numai drumul. Dragut si muzeul, dar basilica e masterpiece.
Putin 3 zile pentru Barcelona, dar totusi va recomand sa vedeti Castelul Montjuic, Parc Guell, evident Sagrada, Aquarium si fantanile luminoase daca au program cand sunteti acolo.
Good luck!
mihaiela_jian
14th September 2009, 17:59
Multumesc..... De unde se iau tichetele de montserrat de la placa espania??????????? si cu ce e mai indicat sa ergi cu trenul sau cu funicularul???????????
horhe_gxg
14th September 2009, 20:29
CITAT (mihaiela_jian @ 14th September 2009, 18:59)

Multumesc..... De unde se iau tichetele de montserrat de la placa espania??????????? si cu ce e mai indicat sa ergi cu trenul sau cu funicularul???????????
s-a tot discutat...bilete iei de la automatele din metrou din piata Espanya.
citeste mai bine aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=6790819
T Irina
15th September 2009, 09:47
CITAT (T Irina @ 12th September 2009, 14:11)

Pentru cei care au vizitat Barcelona stand in Calella o intrebare: daca ati vazut fantanile seara cum v-ati intors la hotel? Cu trenul (ultimul la 22.30 din P. Catalunya - cam la limita) sau cu autobuzul de noapte (circula N82)?
Multumesc!
Un raspuns si pentru mine
!?! Pana maine dimineata e valabila intrebarea
!
laviniaelena21
15th September 2009, 20:17
CITAT (T Irina @ 15th September 2009, 10:47)

Un raspuns si pentru mine

!?! Pana maine dimineata e valabila intrebarea

!
CA SA NU TE MAI DOARA CAPUL, cumpara o excursie organizata... nu era scumpa din cate imi amintesc.. te duce.. te asteapta.. te intoarce... noi asa am fost.
distractie placuta si nu iti face atatea griji.. totul o sa fie minunat!
T Irina
16th September 2009, 10:01
CITAT (laviniaelena21 @ 15th September 2009, 20:17)

CA SA NU TE MAI DOARA CAPUL, cumpara o excursie organizata... nu era scumpa din cate imi amintesc.. te duce.. te asteapta.. te intoarce... noi asa am fost.
distractie placuta si nu iti face atatea griji.. totul o sa fie minunat!
Multumesc Lavinia, in cateva ore plecam!!!!!
nniki
16th September 2009, 10:35
CITAT (mihaiela_jian @ 14th September 2009, 18:59)

Sunt sigur ca ai inteles din postul lui Horhe ca mergi cu trenul si apoi ai de ales intre funicular(Monistrol) sau teleferic(Monserrat Aeri).
Cred ca e palpitant si cu telefericul. Eu am fost cu trenul si e interesanta senzatia cand o parte a sinelor se sprijina pe cativa metri de pamant intariti cu ceva bare de metal si ciment.
Dont worry, it's a safe trip. 
CITAT (nniki @ 16th September 2009, 11:32)

Sunt sigur ca ai inteles din postul lui Horhe ca mergi cu trenul si apoi ai de ales intre funicular(Monistrol) sau teleferic(Monserrat Aeri).
Cred ca e palpitant si cu telefericul. Eu am fost cu trenul si e interesanta senzatia cand o parte a sinelor se sprijina pe cativa metri de pamant intariti cu ceva bare de metal si ciment.
Dont worry, it's a safe trip.

Ooops, m-am luat cu graba. Senzatiile astea le ai cu funicularul, evident. Trenul pana acolo e plin de normalitate.
adynutzaa
17th September 2009, 13:43
m-am uitat la vreme pe accuweather peste 2 sapt ... maxim23 minim 17... oare merge de o baie scurta in mare? macar o ora ca nu am facut nici o baie anul asta ............ aaa, in afara de cada... sa imi iau sau nu slipul?
nniki
17th September 2009, 16:51
CITAT (adynutzaa @ 17th September 2009, 14:43)

m-am uitat la vreme pe accuweather peste 2 sapt ... maxim23 minim 17... oare merge de o baie scurta in mare? macar o ora ca nu am facut nici o baie anul asta ............ aaa, in afara de cada... sa imi iau sau nu slipul?

E posibil sa palpaie un pic soarele si la 23 grade si clima e blanda. Eu zic sa te risti, cu sau fara slip. In ambele variante fa si niste poze, sa vedem si noi valurile, plaja. 
aljarreau
21st September 2009, 14:36
nadis
21st September 2009, 15:59
Ia-ti slipul, Adynutzaa, ca n-oi avea cine stie ce budigai sa ocupe spatiu mult in bagaj - ca s-ar putea sa prinzi o baie! Sutienul il poti lasa acasa, nu prea se poarta. Si, da, vrem poze de la eveniment!
Hola, copiii mei, bine v-am gasit! Si bine am revenit - dar oare puteti sa-mi spuneti si mie la ce naiba m-oi fi intors? Ca de 2 zile ma frec la ochi si am senzatia ca nu mai vad bine: aici nu sunt culori, totul e prafos, cetzos, tern... parca doar azi arata un pic mai bine...
Impresii excelente; aventuri neplacute - (aproape) deloc, sau minore.
Cer iertare: deocamdata nu pot povesti, sunt in blocaj psihic. Poate am mai zis
: Oare de ce m-am mai intors, frateee?!?
(Dar daca are cineva intrebari urgente si pot ajuta, raspund imediat.)
altundeva
21st September 2009, 16:08
QUOTE (nadis @ 21st September 2009, 20:59)

dar oare puteti sa-mi spuneti si mie la ce naiba m-oi fi intors? Ca de 2 zile ma frec la ochi si am senzatia ca nu mai vad bine: aici nu sunt culori, totul e prafos, cetzos, tern...
deocamdata nu pot povesti, sunt in blocaj psihic. Poate am mai zis Oare de ce m-am mai intors, frateee?!?
Asta as fi si eu curios sa aflu. Lipsa bani? Grija fata de parinti? Teama de 'necunoscut'? Ce poate tine un om in acest loc sinistru, in acest vis urit?
varucristea
21st September 2009, 16:19
CITAT (altundeva @ 21st September 2009, 17:08)

Asta as fi si eu curios sa aflu. Lipsa bani? Grija fata de parinti? Teama de 'necunoscut'? Ce poate tine un om in acest loc sinistru, in acest vis urit?
Sa inteleg ca esti inca in Romania.
E mai greu traiul in Romania decat Cambodgia sau Vietnam ?
adynutzaa
21st September 2009, 16:34
Ufff... aproape ca pot sa incep sa fac bagajul
desi mare lucru nu e de facut ca iau doar bagaj de mana (zbor ieftin ryanair, de ce sa mai dau bani si pe bagaj?
)
Sper sa fie vreme buna (adica sa vad si eu soarele pt anul asta , desi azi e chiar ok si la mine, chiar vreo 19 grade...)
Oricum chiar 5 zile in continuu nu are cum sa ploua, nu?
nadis
21st September 2009, 16:54
CITAT (altundeva @ 21st September 2009, 17:08)

Ha-ha-ha! Prietene, consider intrebarea ca retorica, oricum tu stii eventualul raspuns - iar apoi pe topicul asta n-ar interesa pe nimeni problemele mele personale. Dar atata vreme cat aici, in Ro, imi castig banii, si asta doar datorita limbii romane - ca alta nu stiu multumitor -, optiunea mi se pare singura posibila. Cel putin deocamdata.
Macar sa castig suficient cat sa plec in concedii afara - de data asta 2 saptamani, apoi 3, apoi 4 etc.
O spun clar si raspicat, fara urma de dubiu sau ezitare: Castelldefels Playa mi se pare alegerea ideala pentru a vedea Barcelona in conditii foarte bune, fara mult timp pierdut pe drumuri, profitand totodata de soare-apa pe o plaja ex-cep-ti-o-nala! Forget about Costa Brava!
Cred - n-am avut timp sa verific - ca ar putea fi inchiriate acolo si apartamente in vile, mai mici sau mai mari, caz in care s-ar putea iesi, ca bani, mai ieftin decat la hotel. Intr-o buna zi voi incerca o documentare in sensul asta, am un feeling ca o sa mai ajung pe-acolo...
Nu trageti
: E drept ca am stat 14-15 zile, si parca totusi am fost mereu pe goana, parca n-am avut timp indestul sa savurez pe indelete...
altundeva
21st September 2009, 17:00
QUOTE (nadis @ 21st September 2009, 21:54)

Ha-ha-ha! Prietene, consider intrebarea ca retorica, oricum tu stii eventualul raspuns - iar apoi pe topicul asta n-ar interesa pe nimeni problemele mele personale.
Da, era o intrebare spusa asa mai mult in gind, stiu ca nu e locul aici pt asa ceva. Scuze tuturor pt off topic.
QUOTE (varucristea @ 21st September 2009, 21:19)

E mai greu traiul in Romania decat Cambodgia sau Vietnam ?
Mie unuia mi se pare muuult mai usor in RO dar si mai urit. Restul pe pm, din nou din motive de off topic.
nadis
21st September 2009, 17:16
CITAT (altundeva @ 21st September 2009, 18:00)

Da, era o intrebare spusa asa mai mult in gind, stiu ca nu e locul aici pt asa ceva. Scuze tuturor pt off topic.
Nu cred sa fie vreo problema. Caci toata lumea a inteles ca remarca ta a fost pe post de: "Bine ai venit!"
De la Barcelona, fireste, ca acolo plecasem, iar faptul ca n-am mai poposit in drum 3 zile prin Viena a fost o surpriza destul de placuta, traiasca Taromu'.
Ce-i drept, de la Otopeni pana acasa am facut cu taxiul un pic mai mult decat de la Barca la Buc cu avionul! (Ca parca a zis si presedintele sa ne turism-uim doar cu avionu', auzii; sa-mi faca aeroport in piateta de la coltul strazii, langa statuie, as propune.)
aljarreau
22nd September 2009, 16:21
O rugaminte... caut pentru niste prieteni o cazare (hotel/aparthotel) pentru 5 zile in noiembrie, dar nu prea gasesc pe net sub 50 de euro camera dubla/noapte. Aveti idee de vreun hotel/aparthotel mai ieftin in zona Montjuic? Multumesc anticipat pentru ajutor
.
o_dor
22nd September 2009, 18:55
CITAT (aljarreau @ 22nd September 2009, 17:21)

O rugaminte... caut pentru niste prieteni o cazare (hotel/aparthotel) pentru 5 zile in noiembrie, dar nu prea gasesc pe net sub 50 de euro camera dubla/noapte.
Aveti idee de vreun hotel/aparthotel mai ieftin in zona Montjuic? Multumesc anticipat pentru ajutor

.
Iti trimit doua adrese din zona Montjuic:
- prima ( http://fr.rentalia.com/houses/file.php/ref/70473.htm ) pe la 50 cum doresc prietenii tai
- a doua ( http://fr.rentalia.com/houses/file.php/ref/51259.htm ) poate ii determina sa mai adauge ceva pentru cazare
-----
Revin cu inca o adresa:
http://www.citysiesta.com/en/barcelona/apa...commodation-143
zic eu interesanta
iepurila2009
23rd September 2009, 10:55
m-am reintors si eu zilele trecute dintr-un circuit care a cuprins si Barcelona...
vreau sa multumesc tuturor celor care au postat mesaje pe acest forum referitoare la Barcelona....
mi-au fost de folos...
am avut doar 5 zile pentru Bracelona si una pentru Blanes + tossa de mar (deoarece am fost cazata in Calella si am facut naveta
))
In Blanes am vizitata GRADINA BOTANICA...care este foarte frumoasa....
sper ca peste 2-3 ani sa revin in catalunia ca mai sunt destule de vizitat....
stie cineva cum se ajunge la COLONIA GUELL...?? am inteles ca ar fi undeva in afara Barcelonei....
catal1n2000
25th September 2009, 13:05
Saptamana viitoare voi fi si eu in Barcelona, din pacate nu am decat o zi pentru vizitat.
Am vazut ca exista niste autobuze pentru turisti, la pretul de 21 de euro pe zi.
Se merita sa vizitez Barcelona cu aceste autobuze avand in vedere ca am f putin timp la dispozitie?
Biletele se cumpara din autobuz, sau de la automate?
Am inteles ca poti sa cobori oricand, si apoi te poti urca inapoi in alt autobuz, este adevarat?
As vrea sa vizitez si cateva obiective. Ce recomandari aveti avand in vcedere ca timpul e f scurt.
kerkyra
25th September 2009, 13:34
Cam putin, intr-adevar. Eu nu am folosit aceste bus-uri, dar tu poate ca ar fi bine s-o faci. Bilete am inteles ca se cumpara din bus, acum o sa te lamuresti la fata locului. Eu nu as rata parcul Guell, una din casele Gaudi (vizitat la interior), o plimbare pe Rambla... si cred ca s-a dus ziua. Celelalte obiective le vezi din fuga bus-ului. Parerea mea.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.