Barcelona
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96

vladc

QUOTE (nadis @ Feb 24 2009, 17:01) *
w00t.gif Ooo-la-la, multumesc! Foarte incurajator. Chiar daca o fi sa ploua toata ziua... tongue.gif
(Nu ai cumva si o prognoza a lefurilor pana la toamna, macar una stationara, ca parca nu mi-ar placea sa cant din fluier in Barcelona, pe la vreo gura de metrou.)

P.S. Subtil, mon?er, foarte subtil - bravos! coolspeak.gif

stai linistit ca nu e asa simplu sa canti in barcelona.... tre sa treci de comisia formata din persoane de pe la conservator wink.gif ca sa-ti dea voie sa canti p-acolo.

multumim pentru "desene" tongue.gif
dumymyky
QUOTE (voyager4 @ Feb 24 2009, 16:35) *
temperaturi medii Barcelona APRILIE [intre 2005-2008]
Click pentru a vizualiza atașamentul
medii temperatura Barcelona, luna MAI [same period]

... and the winner is... taram-tam-tam... nadis! smile.gif - temperaturi SEPTEMBRIE

graficele prezinta masuratori oficiale, preluate de pe wundeground.com

nu ne dai si pt iulie? mi-am cam prins urechile pe site-ul ala biggrin.gif
multumesc.

voyager4
... inseamna ca mai am de lucru p-acolo... tx.

temperaturi medii IULIE in Barcelona intre 2005-2008

bonus :-): temperaturi inregistrate anul trecut in luna iulie in Barcelona:
dumymyky
QUOTE (voyager4 @ Feb 25 2009, 10:48) *
... inseamna ca mai am de lucru p-acolo... tx.

temperaturi medii IULIE in Barcelona intre 2005-2008

bonus :-): temperaturi inregistrate anul trecut in luna iulie in Barcelona:

super. multumesc frumos. smile.gif
Giulia_a
buna,

de ceva timp urmaresc acest topic, dar e prima data cand postez.
din cate am citit pe forum, am inteles ca in weekend, intrarea la cateva obiective turistice este libera.
puteti sa-mi spuneti care sunt?

mersi
ronnie09
QUOTE (Giulia_a @ Feb 26 2009, 14:47) *
buna,
de ceva timp urmaresc acest topic, dar e prima data cand postez.
din cate am citit pe forum, am inteles ca in weekend, intrarea la cateva obiective turistice este libera.
puteti sa-mi spuneti care sunt?
mersi

Sincer sa fiu eu nu am auzit.
Din cate stiu intrarea e libera doar in prima duminica dintr-o luna, dar doar la anumite muzee (de ex, muzeul de istorie catalana, muzeul maritim, muzeul Picasso, etc)
babyblu
QUOTE (nadis @ Feb 24 2009, 15:58) *
...Pe mine m-ar interesa vremea din primele 2 saptamani ale lui septembrie. Oare unde o fi Transilvania, ne-ar fi scos din impas de indata, plus ca am fi avut date precise, "de la sursa"...? sleep.gif

Eu am fost anul trecut la sfarsitul lui august - inceputul lui Septembrie si a fost ingrozitor de cald si umezeala. Este bine sa ai in bagaj niste pantaloni scurti si tricouri lejere.

nadis
QUOTE (babyblu @ Feb 27 2009, 12:43) *
Eu am fost anul trecut la sfarsitul lui august - inceputul lui Septembrie si a fost ingrozitor de cald si umezeala. Este bine sa ai in bagaj niste pantaloni scurti si tricouri lejere.

Aha!, inteleg, multumesc frumos. M-a derutat faptul ca, nu stiu cu cate pagini in urma, citeam pe aici ca nu ar trebui sa ne asteptam ca vremea la Barcelona sa fie asemanatoare cu cea din Grecia sau Turcia (unde e frumos, cald, uscat, de plaja, chiar si in octombrie) - ca, adica, ar fi mai nasoala. Iar pe un site de weather citeam ca septembrie la Barca ar fi ploios; nici nu mai stiu... Poate o fi mai bine sa merg din 10 septembrie, desi, cu cat se avanseaza spre toamna, se micsoareaza ziua, deci orele de peregrinare prin oras... In principiu, as vrea ca o zi sa zac pe plaja si una sa bantui prin oras, alternativ - deci n-ar trebui sa fie nici cald-cald, nici frig-ploaie. huh.gif
metalactual
Lady "nadis", in sept. vremea este in general frumoasa, buna pentru plaja, dar asa si asa pentru baie - adica apa nu este f. calda. Este un pic mai capricioasa vremea in zona Barca' decat in Grecia sau Turcia, poti prinde lejer ploaie sau o mica/mare furtuna. Totusi, nu stiu de ce, cred ca pt. tine prima jumatate a lui sept. este cea mai buna alegere. Este ideala pentru vizitat si buna pt. plaja - daca nu esti inraita cu plaja. Eu am fost dupa 10 sept. si am avut noroc de vreme foarte buna, dar cu o saptamana inainte a fost nasoala rau - in special pt. amatorii de plaja/baie in mare. In final, o chestiune de sansa.
flc

mare atentie cu barcelona in septembrie.
sunt multe targuri si expozitii, puteti avea surprize sa nu gasiti cazari ieftine. nu va bazati ca e gol orasul, ca nu e
nadis
Ei, stiti matale biggrin.gif, Metalactual, ca treaba cu plaja e, intrucatva, un soi de pretext ca sa mai stau si locului - ca sa nu ma plang mai apoi de "deranj" la picioare sau ca m-ar fi fugarit cineva. Adica, daca imi propun schema "o zi plaja-o zi umblatura", ma mai si odihnesc. Prin urmare, daca s-o nimeri si ploaie/furtuna in vreo zi, nu-i bai, abia am motiv sa-mi spun: "iaca un motiv - independent de mine - de șezut bland".
Totusi sper ca apa sa nu aiba sub 20-21 de grade, ca de balacit m-as cam balaci, sa-ti spui drept... laugh.gif

QUOTE (flc @ Feb 27 2009, 14:31) *
mare atentie cu barcelona in septembrie.
sunt multe targuri si expozitii, puteti avea surprize sa nu gasiti cazari ieftine. nu va bazati ca e gol orasul, ca nu e

Bine de stiut!
Mi-as cam lua bilet de-acum, ca am gasit ce ma interesa, ba si euroi convenabil, da' vorba e: daca pe la 1 iulie sau 1 august ma trezesc șomeura? Ah-ah-ah, sa bat in lemn! cursing.gif
metalactual
Noi am prins vreme f. buna de plimbat, de plaja, dar apa ceva mai rece - spuneam ca a fost nasoala vremea cu o saptamana inainte. Sansa, "nadis", sansa...Pentru noi prioritate a avut vizitatul, plaja a fost pe locul...trei. Nu pot spune ce a fost pe doi tongue.gif .
nadis
QUOTE (metalactual @ Feb 27 2009, 14:51) *
Nu pot spune ce a fost pe doi tongue.gif .

Pai nici nu e nevoie: toata lumea si-a dat seama!
Cu vorbele mele - daca totusi cineva n-a priceput - era evident vorba despre o cercetare aprofundata pe tema: Contributii inovativ-structurale ale artistilor artei figurativ-concentrice catalane in avangarda picturii metafizice, la confluenta veacurilor XIX-XX, in ipostazele gandirii sud-vest-europene! naughty.gif

mihaelanastase_79
E prima data cand scriu pe acest forum.
Pe 18 martie plec la Barcelona.
Am citit pe forum ca se poate folosi cardul ISIC.(Eu am BRD-ISIC)
Intrebarea mea este cum se foloseste acest card, se plateste cu el sau doar arati ca il ai? De asemenea m-ar interesa la ce obiective turistice se fac reduceri cu acest card, si de cat este reducerea?
Stau doar 4 zile. Ce nu ar trebui sa ratez in Barcelona, pentru ca timpul nu-mi va ajunge sa vizitez tot.
Chiar mi-ar fi folositor un raspuns. Multumesc.
yvonna
QUOTE (nadis @ Feb 27 2009, 13:02) *
Aha!, inteleg, multumesc frumos. M-a derutat faptul ca, nu stiu cu cate pagini in urma, citeam pe aici ca nu ar trebui sa ne asteptam ca vremea la Barcelona sa fie asemanatoare cu cea din Grecia sau Turcia (unde e frumos, cald, uscat, de plaja, chiar si in octombrie) - ca, adica, ar fi mai nasoala. Iar pe un site de weather citeam ca septembrie la Barca ar fi ploios; nici nu mai stiu... Poate o fi mai bine sa merg din 10 septembrie, desi, cu cat se avanseaza spre toamna, se micsoareaza ziua, deci orele de peregrinare prin oras... In principiu, as vrea ca o zi sa zac pe plaja si una sa bantui prin oras, alternativ - deci n-ar trebui sa fie nici cald-cald, nici frig-ploaie. huh.gif

Prima oara la Barcelona- 22-26 oct vreme super, de plaja! In Berceloneta era full de surferi!
A doua oara iunie la inceput- vreme super!
A treia oara la iunie la inceput- dezastru, ploaie zilnic!
E o loterie, nu poti sti ce si cum nicioadata! E cred in norocul fiecaruia ( sau ghinion, depinde de la caz la caz).
Notorious
Salut!

Este pentru prima oara cand postez pe acest forum si imi pun speranta in voi ca ma puteti lamuri in legatura cu inchirierea unui apartement in Barcelona. De fapt apartamentul l-am inchiriat la un superpret dar ceea ce m-a speriat a fost sums solicitata ca depozit sau garantie. Mai exact 500 EUR (5 nopti ma costa 415 EUR!). Nu prea am inteles nici cum se procedeaza, suma e platita cash la check-in si returnata la final sau se retin detaliile credit-card-ului si se trag banii respectivi in caz de vreo paguba, ceva?
A mai fost cineva intr-o situatie asemanatoare? Sau a mai auzit de ceva asemanator?
Imperator
QUOTE (mihaelanastase_79 @ Feb 27 2009, 22:58) *
E prima data cand scriu pe acest forum.
Pe 18 martie plec la Barcelona.
Am citit pe forum ca se poate folosi cardul ISIC.(Eu am BRD-ISIC)
Intrebarea mea este cum se foloseste acest card, se plateste cu el sau doar arati ca il ai? De asemenea m-ar interesa la ce obiective turistice se fac reduceri cu acest card, si de cat este reducerea?
Stau doar 4 zile. Ce nu ar trebui sa ratez in Barcelona, pentru ca timpul nu-mi va ajunge sa vizitez tot.
Chiar mi-ar fi folositor un raspuns. Multumesc.

Daca este ISIC - carte de debit, da poti plati cu el sau sa scoti bani din bancomate. La atractiile turistice, uite-te la lista de preturi daca exista reduceri pentru studenti. De exemplu, la Sagrada Familia, intrarea generala costa 13 euro, daca arati ISIC-ul la casa de bilete, poti lua un bilet cu reducere de 11 euro. Nu este o regula anume, oriunde intri uite-te la reduceri pentru studenti.
De neratat: biserica Sagrada Familia, o plimbare pe Rambla, o plimbare pe Passeig del Gracia cu cele 2 case de Gaudi (in general sunt cozi imense, daca reusesti sa intri inauntru, merita !), un apus de soare pe Tibidabo, o plimbare cu telecabina de la capatul Ramblei pana pe Montjuic si acolo o vizita la Pueblo Espanyol, muzeul satului spaniol si nu in ultimul rand parcul Guell. Daca tot esti pe Rambla, mai fa 2 pasi la stanga cum vi din Praca de Catalunya si intra in cartierul gotic cu Catedrala.

QUOTE (Notorious @ Mar 1 2009, 02:21) *
Salut!

Este pentru prima oara cand postez pe acest forum si imi pun speranta in voi ca ma puteti lamuri in legatura cu inchirierea unui apartement in Barcelona. De fapt apartamentul l-am inchiriat la un superpret dar ceea ce m-a speriat a fost sums solicitata ca depozit sau garantie. Mai exact 500 EUR (5 nopti ma costa 415 EUR!). Nu prea am inteles nici cum se procedeaza, suma e platita cash la check-in si returnata la final sau se retin detaliile credit-card-ului si se trag banii respectivi in caz de vreo paguba, ceva?
A mai fost cineva intr-o situatie asemanatoare? Sau a mai auzit de ceva asemanator?

O garantie sau depozit este "standard procedure" in extrem de multe locuri, inclusiv la marile hoteluri de lux. Cum ai inchiriat acest apartament ? Daca on-line, ti-a cerut o carte de credit / debit ? Teoretic, la check-in ti se cere o carte de credit / debit unde iti blocheaza o suma sau cash.
Notorious

L-am inchiriat on line chiar de pe website-ul agentiei respective, cu toate ca apartamentul era pe multe alte website-uri, inclusiv pe booking.com. La inchiriere am dat detaliile cardului meu de debit si sums (25%) s-a tras imediat. Dupa asta am primit un mail de confirmare in care aparea pentru prima oara acest safety depozit. Stiam ca se obisnuieste sa lasi o suma drept garantie sau sa dai detaliile card-ului la check-in dar nu m-am asteptat la atat de mult. Si probabil ca teama oricarui manuitor de carduri cu mai putina experienta este: oare daca le dau astora toate datele de pe card, nu pot trage orice suma doresc fara nici o justificare? Recunosc nu am mai fost intr-o asemenea situatie pana acum, intotdeauna rezervarile le-am facut prin agentii ca sa stiu exact pe cine strang de gat daca ceva nu merge bine. Asa ca am o usoara strangere de inima cu procedura asta de garantare, chiar daca pare perfect logica. Asta este si motivul pentru care va intreb: ati luat vreo data teapa cu asa ceva sau ati auzit de cineva care sa o fi patit? Sau macar ati mai fost in situatii similare, fara sa luati teapa? Si daca da, cum a decurs tot procesul de check-in si check-out?
Imperator
QUOTE (Notorious @ Mar 1 2009, 10:00) *
L-am inchiriat on line chiar de pe website-ul agentiei respective, cu toate ca apartamentul era pe multe alte website-uri, inclusiv pe booking.com. La inchiriere am dat detaliile cardului meu de debit si sums (25%) s-a tras imediat. Dupa asta am primit un mail de confirmare in care aparea pentru prima oara acest safety depozit. Stiam ca se obisnuieste sa lasi o suma drept garantie sau sa dai detaliile card-ului la check-in dar nu m-am asteptat la atat de mult. Si probabil ca teama oricarui manuitor de carduri cu mai putina experienta este: oare daca le dau astora toate datele de pe card, nu pot trage orice suma doresc fara nici o justificare? Recunosc nu am mai fost intr-o asemenea situatie pana acum, intotdeauna rezervarile le-am facut prin agentii ca sa stiu exact pe cine strang de gat daca ceva nu merge bine. Asa ca am o usoara strangere de inima cu procedura asta de garantare, chiar daca pare perfect logica. Asta este si motivul pentru care va intreb: ati luat vreo data teapa cu asa ceva sau ati auzit de cineva care sa o fi patit? Sau macar ati mai fost in situatii similare, fara sa luati teapa? Si daca da, cum a decurs tot procesul de check-in si check-out?

Nu-ti fa probleme... am facut chestia asta de zeci de ori in UE sau SUA si nu am avut probleme... O singura data mi-a fost copiat un American Express in Ungaria presupun, dar nu am platit nimic, am facut contestatie la compania de carduri si nu mi-a tras nimic... E intr-adevar ceva cam mult sa-ti ceara depozit 500 euro pentru o camera de 415 euro, dar am mai auzit...
adybmw
QUOTE (Notorious @ Mar 1 2009, 02:21) *
Salut!

Mie mi-au luat banii strict numai pentru cazare de pe card, iar la fata locului mi-au cerut garantie. Garantie care m-au intrebat cum vreau sa o platesc, cash sau cu cardul. Am preferat cash. Dar chestia asta si cu pretul de cazare si cu garantie direct de pe card nu mi s-a intamplat niciodata. La plecare, mi-au inapoiat garantia fara nici un fel de problema. Bine, camera trebuie sa arate la fel cum ai primit-o. In rest, stai linistit, sunt supercorecti.
Notorious

Multumesc, adybmw si Imperator. Deja incep sa mai prind curaj. Nu de alta, dar nu as fi vrut ca un amanunt ca asta sa imi strice cele 5 zile pe care le voi petrece la Barcelona la vara.
mdt
Notorious, daca iti trage cineva aiurea bani de pe card poti sa faci o reclamatie la banca si banca va "ancheta" in numele tau problema.
handros
Eu am luat azi bilete la Tarom pentru Barcelona la inceputul lui august cu 1100 RON 2 persoane dus-intors. E mai iefitin decat la cele low-cost. Sper sa fie utila informatia avand in vedere ca acum 1 luna erau cam 1800 RON...cred ca este o promotie ceva...
anonima1
QUOTE (handros @ Mar 4 2009, 19:12) *
Eu am luat azi bilete la Tarom pentru Barcelona la inceputul lui august cu 1100 RON 2 persoane dus-intors. E mai iefitin decat la cele low-cost. Sper sa fie utila informatia avand in vedere ca acum 1 luna erau cam 1800 RON...cred ca este o promotie ceva...

te contrazic
pentru low cost in mijlocul lui iulie 2 adulti si un copil dus-intors cu bagaj de cala costa 550 lei-pret platit tongue.gif
adybmw
QUOTE (handros @ Mar 4 2009, 19:12) *

Eu am luat anul trecut cu 960 lei(aprox 65 euro de pers), 4 persoane dus intors cu toate taxele incluse. Ce-i drept, pt martie. Nici benzina nu costa atat pana acolo...Astea cu erau 1800 dar uite acum pret de criza cu 1100 e tare rau! smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.