preda_0
21st September 2008, 16:58
inseamna ca problema cu metroul nu e asa simpla cum pare la prima vedere...deci trebuie sa fii atent pe ce parte intri ca sa nu gresesti directia de mers?si banuiesc ca intrarile la metro(aceeasi statie nu sunt la 1 m una de alta..
ma gandesc totusi ca sunt indicatoare destul de precise pt. directiile de mers
astept lamuriri si detalii suplimentare.
multumesc
kytty58
22nd September 2008, 08:45
QUOTE (preda_0 @ Sep 21 2008, 17:58)

inseamna ca problema cu metroul nu e asa simpla cum pare la prima vedere...deci trebuie sa fii atent pe ce parte intri ca sa nu gresesti directia de mers?si banuiesc ca intrarile la metro(aceeasi statie nu sunt la 1 m una de alta..
multumesc
Nu sunt intrari separate (taxari separate) pentru sensuri diferite. Taxezi cartela, apoi o iei spre care sens vrei deci daca ai gresit directia, te dai jos la statia urmatoare, o iei spre intrarea in statie pana la aparatul de taxare (in cel mai rau caz) apoi spre peronul opus.
furceag
22nd September 2008, 09:47
Plec si eu in citeva ore.
Aseara mi-am rezervat o camera pentru o noapte la Travelodge L´Hospitalet situat pe str. Botanica, mai exact intre strazile Botanica, Pedrosa, Metalurgia (cred ca acolo este zona industriala), destul de aproape de aeroport. Am vazut ca cea mai apropiata statie de metrou este Bellvitge de unde as avea cam mult de mers pe jos.
Avind in vedere ca pe perioada sejurului voi sta linga Sagrada Familia, este vreo modalitate mai simpla de a ajunge la hotelul respectiv? Si nu cu taxi pentru ca nu stiu daca voi mai avea beni pentru el...
Si a doua intrebare: cum ajung de acolo la aeroport? Pe o harta a mijloacelor de transport in comun am vazut ca prin zona trece un mijloc de transport notat cu R10 ce vine de la Estacio de Franca. Este tren sau autobuz? Stiti pe ce strada are statia?
Multumesc.
babyblu
22nd September 2008, 11:56
Ce aberatii sunt astea cu "probleme la metrou". Nu exista nici o problema, transportul in comun este foarte bine pus la punct. Statiile sunt semnalizate, sensurile de mers sunt semnalizate, toate sunt in perfecta ordine - tot ce trebuie sa faci este sa fi atent, ca in orice parte a lumii de altfel.
Nu exista intrari diferite pentru fiecare sens de mers, fiecare calatorie iti permite ca intr-un interval de 1 h si 15'' sa urci si sa cobori in ce statie vrei, de cate ori vrei. Nu mai speriati oamenii cu tot felul de prostii.
marilena_dr
22nd September 2008, 13:02
QUOTE (furceag @ Sep 22 2008, 10:47)

Plec si eu in citeva ore.
Aseara mi-am rezervat o camera pentru o noapte la Travelodge L´Hospitalet situat pe str. Botanica, mai exact intre strazile Botanica, Pedrosa, Metalurgia (cred ca acolo este zona industriala), destul de aproape de aeroport. Am vazut ca cea mai apropiata statie de metrou este Bellvitge de unde as avea cam mult de mers pe jos.
Avind in vedere ca pe perioada sejurului voi sta linga Sagrada Familia, este vreo modalitate mai simpla de a ajunge la hotelul respectiv? Si nu cu taxi pentru ca nu stiu daca voi mai avea beni pentru el...
Si a doua intrebare: cum ajung de acolo la aeroport? Pe o harta a mijloacelor de transport in comun am vazut ca prin zona trece un mijloc de transport notat cu R10 ce vine de la Estacio de Franca. Este tren sau autobuz? Stiti pe ce strada are statia?
Multumesc.
Astea sunt si nelamuririle mele, legate de acest hotel desi pe Tripadvisor, totul pare in regula... Te-as ruga mult sa ma luminezi si pe mine cand te intorci. Sper sa ajungem si noi pe acolo, in primavara.
Transilvania
22nd September 2008, 15:47
QUOTE (preda_0 @ Sep 21 2008, 16:58)

multumesc
Circulatia cu metroul e destul de simpla,intrarea la metrou este pentru ambele sensuri de mers,exceptie face doar o statie pe La Rambla,care se numeste Liceu,dar care cred ca daca te incurci la intrare si doresti sa schimbi sensul nu te mai taxeaza.(nu sint sigur).
Pentru furceag :R10 e trenul ce face legatura intre aeroport si Barcelona,dar nu e prea indicat sa ajungi in Hospitalet,decat daca faci 2 schimbari,una in Estacio Sants unde vei lua metroul pina in Plaza espanya si de acolo un alt tren(se cheama ferocaril pina la statia Ildefons Cerda.Cel mai bine e sa iei un autobuz,ziua e 46,iar noatea e N17 care te lasa destul de aproape de hotel,linga un centru comercial care se numeste Gran Via 2,sau linga magazinul Ikea.
travelling_forever
22nd September 2008, 17:16
QUOTE (judas @ Sep 19 2008, 07:31)

Buna ziua tuturor
Planuiesc pentru anul urmator un concediu la Barcelona (sau imprejurimi).
Avand in vedere ca suntem 2 adulti cu un copil de 8 1/2 ani vreau sa multumesc
pe toata lumea (sa facem plaja si sa vizitam orasul).
Ca variante de cazare am gasit urmatoarele:
- Barcelona
- Calella
- Pineda Del Mar
- Santa Susana
- Malgrat Del Mar
- Blanes
- Lloret Del Mar
- Tossa Del Mar
Unde gasesc plaja buna (plaja lata, nisip fin, eventual posibilitate inchiriere articole plaja)
si intrare lina in mare (cu nisip fara pietre)???
Va multumesc anticipat
Salutare,
Tocmai am venit din Spania, cu tinta Barcelona. Am avut cazare in Calella 6 nopti. Pentru toti doritorii de Barcelona ii sfatuiesc sa isi caute cazare direct in Barcelona.Nu reusesti sa termini de vizitat in 7 zile orasul. Pentru cei care vor si un pic de plaja le-as recomanda statiuni incepand cu Santa Susana, Blanes, Lloret del Mar sau Tossa Del Mar.In niciun caz Calella sau Pineda del mar. Sunt super basic...un fel de eforie sud al nostru...sau mai bine zis, un fel de Cap Aurora sau 2 mai. Sunt un amestec de case, hoteluri, constructii, cai ferate:)....
Va recomand ca excursii optionale noaptea la castelul medieval cu show flamenco, plimbare cu vaporasul cu fundul de sticla pe langa Costa Brava (nu cel luat din portul Barcelonei), manastirea Montserrat si chiar Girona. Foarte frumoase.
Barcelona este de vizitat macar o data in viata. Este construita intre 2 munti: Montjuic si Tibidabo si la Marea Mediterana. Practic ai si munte si mare. Traseul meu a fost:
- prima zi: stadionul FC Barcelona si fantanile magice (un spectacol de lumini si culori...si de muzica:2 reprize de 10 min...frumos, de vazut...insa cele de la Bucuresti de ziua Capitalei au fost mult mai impresionate
);
- a doua zi si a treia zi am luat bus-ul turistic pe care vi-l recomand (26 euro/2zile). Va lasa in toate punctele turistice si puteti sa coborati si sa urcati de cate ori vreti in cele 2 zile. Am vizitat La Pedrera (Gaudi), Sagrada Familia (impresionanta insa nu va luati bilet de intrare pt ca nu prea se merita), Parc Guell (al lui Gaudi)-SUPER-merita vazut. Am mers cu telefericul pe Montjuic, la castel. VA RECOMAND sa ajungeti acolo. Panorama Barcelonei vazuta de pe Montjuic este SUPERBA!!!! Am vazut Aquariumul (fain dar un pic cam piperat 16 eur...exista totusi mici reduceri care se dau cand se cumpara biletul pt bus-ul turistic), portul vell e superb, restul Barcelonei am vazut-o din bus.
- a patra zi:gradina zoologica din Ciutadella Parc (intersant spectacolul cu delfini de la 13.30);
- a 5-a zi: excursie optionala la un castel medieval. Destul de interesant. Incearca sa creeze atmosfera medievala: au loc lupte, calareti, cai, rege,regina...cina consta in supa, pui intreg fara tacamuri:))...se mananca cu mana, toata lumea e antrenata sa isi sustina cavalerul:)...urmeaza apoi un spectacol de flamenco SUPER. Chiar daca nu mergeti in acesta excursie va recomand sa vedeti un spectacol de flamenco NEAPARAT!!!!
- a 6-a zi : rambla, boqueria....shopping. Tb sa incercati o palella si sa beti o sangria. Va recomand insa nu terasele de pe rambla unde sunt preturi piperate si calitatea nu prea buna. mergeti pe stradutele laterale ale Ramblei. Veti gasi multe restaurante cu preturi bune si mancare delicioasa.
Daca sunteti in statiunile de pe Costa Brava si vreti sa ajungeti in Barcelona intrebati de cartele de 10 calatorii.O sa iesiti mult mai bine. Trenurile sunt super ok si destul de dese.
Daca mai are cineva intrebari ii stau la dispozitie.
O seara faina!
Mihaicp
22nd September 2008, 17:26
Intr-adevar, statiile de metrou sunt foarte bine semnalizate deci nu trebuie sa va faceti griji. Cat despre plata, daca vrei sa treci de la L3 la L1 (sau alt L) , intr-o statie care este considerata "nod" SE PLATESTE! De exemplu: mergi cu L3 pana la o statie de unde vrei sa continui cu L1(de exemplu) sa te duci unde ai treaba. Platesti cand intri la L3(logic!) ,ajungi in statia "nod", cobori, IESI pe unde sunt aparatele de taxa ca alta iesire NU ai si te indrepti spre L1 printr-un pasaj! Ajungi la L1 unde PLATESTI sa intri pe peronul liniei 1 ca sa mergi unde doresti. Statia Liceu si alte 2 statii(ale caror nume nu mi-l amintesc acum, lesseps e una din ele parca) NU au schimbarea sensului gratis!!! Oricum, cel mai bine e sa va duceti singuri sa vedeti ce si cum 
Transilvania
22nd September 2008, 21:08
QUOTE (Mihaicp @ Sep 22 2008, 17:26)

Intr-adevar, statiile de metrou sunt foarte bine semnalizate deci nu trebuie sa va faceti griji. Cat despre plata, daca vrei sa treci de la L3 la L1 (sau alt L) , intr-o statie care este considerata "nod" SE PLATESTE! De exemplu: mergi cu L3 pana la o statie de unde vrei sa continui cu L1(de exemplu) sa te duci unde ai treaba. Platesti cand intri la L3(logic!) ,ajungi in statia "nod", cobori,
IESI pe unde sunt aparatele de taxa ca alta iesire
NU ai si te indrepti spre L1 printr-un pasaj! Ajungi la L1 unde PLATESTI sa intri pe peronul liniei 1 ca sa mergi unde doresti. Statia Liceu si alte 2 statii(ale caror nume nu mi-l amintesc acum, lesseps e una din ele parca) NU au schimbarea sensului gratis!!! Oricum, cel mai bine e sa va duceti singuri sa vedeti ce si cum

Schimbarea la metrou nu se plateste,se face pe subteran,nu se iasa afara,odata ce ai iesit afara e normal sa platesti.
preda_0
23rd September 2008, 07:03
QUOTE (Mihaicp @ Sep 22 2008, 18:26)

Intr-adevar, statiile de metrou sunt foarte bine semnalizate deci nu trebuie sa va faceti griji. Cat despre plata, daca vrei sa treci de la L3 la L1 (sau alt L) , intr-o statie care este considerata "nod" SE PLATESTE! De exemplu: mergi cu L3 pana la o statie de unde vrei sa continui cu L1(de exemplu) sa te duci unde ai treaba. Platesti cand intri la L3(logic!) ,ajungi in statia "nod", cobori,
IESI pe unde sunt aparatele de taxa ca alta iesire
NU ai si te indrepti spre L1 printr-un pasaj! Ajungi la L1 unde PLATESTI sa intri pe peronul liniei 1 ca sa mergi unde doresti. Statia Liceu si alte 2 statii(ale caror nume nu mi-l amintesc acum, lesseps e una din ele parca) NU au schimbarea sensului gratis!!! Oricum, cel mai bine e sa va duceti singuri sa vedeti ce si cum

ma gandesc ca chiar daca schimbi magistralele,asta presupunand sa iesi la suprafata,nu se taxeaza inca o calatorie in limita a 1h si un sfert..sper ca logica mea sa fie corecta..
P.S: singurele noduri mai importante la metrou ar fi conform hartii mele clot,urquinaona,passeig de gracia,universitat,espana,sants
babyblu
23rd September 2008, 11:11
QUOTE (preda_0 @ Sep 23 2008, 08:03)

ma gandesc ca chiar daca schimbi magistralele,asta presupunand sa iesi la suprafata,nu se taxeaza inca o calatorie in limita a 1h si un sfert..sper ca logica mea sa fie corecta..
P.S: singurele noduri mai importante la metrou ar fi conform hartii mele clot,urquinaona,passeig de gracia,universitat,espana,sants
Logica ta este corecta. In limita a 1h si 15" te poti urca din metroul in autobuz pe acceasi calatorie.
kytty58
23rd September 2008, 16:44
QUOTE (babyblu @ Sep 23 2008, 12:11)

Logica ta este corecta. In limita a 1h si 15" te poti urca din metroul in autobuz pe acceasi calatorie.
Din metrou in autobus sau invers da (deasemeni din bus in bus). Dar din metrou in metrou numai in statiile comune, daca ai iesit afara, platesti din nou (si dupa cinci minute).
preda_0
23rd September 2008, 19:18
am inteles in mare si cu metroul asta..deci in principiu cel mai bine e sa nu gresesti...
in fine,sper sa fie un concediu placut in barcelona..in principal vremea ma intereseaza(adica sa nu toarne cu galeata,ca mai rece poa' sa fie..
)
babyblu
24th September 2008, 09:06
Cum se considera ca va arata Sagrada Familia la final-aviz curiosilor.
metalactual
24th September 2008, 15:52
Si cati dintre noi vor apuca sa o vada terminata ??...poate in alta viata
. Poate cei care se nasc astazi.
Eu voi ramane cu imaginea macaralelor...
zuv
25th September 2008, 17:35
Revin cu cateva intrebari la care nu am primit raspuns in speranta ca s-o gasi pana la urma cineva care sa stie raspunsurile:
1.Cat e intrarea la IMAX?
2.In pretul de intrare la Tibidabo e inclus ceva in interiorul parcului sau e doar pretul de intrare pur si simplu,urmand ca ulterior sa platesti utilizarea oricarei dracii existente acolo?
3.Cam cum e vremea in Barcelona(si Valencia) in prima jumatate a lui octombrie?
raluca2005
26th September 2008, 10:27
QUOTE (zuv @ Sep 25 2008, 18:35)

Revin cu cateva intrebari la care nu am primit raspuns in speranta ca s-o gasi pana la urma cineva care sa stie raspunsurile:
1.Cat e intrarea la IMAX?
2.In pretul de intrare la Tibidabo e inclus ceva in interiorul parcului sau e doar pretul de intrare pur si simplu,urmand ca ulterior sa platesti utilizarea oricarei dracii existente acolo?
3.Cam cum e vremea in Barcelona(si Valencia) in prima jumatate a lui octombrie?
1. La IMAX e in jur de 13-15 euro, in functie de ce fel de carduri de reduceri mai ai. Nu am fost pana al urma, desi initial ne planificasem.
2. La Tibidabo platesti la intrare si accesul in toate draciile e gratis. Sunt bilete full admission sau admission numai in anumite chestii. Noi am luat full. Cred ca sunt bratari de mai multe culori si asa isi dau seama in ce te lasa si in ce nu.
3. Vremea, chiar nu stiu dar pare foarte capricioasa in regiune, noi am fost in august si tot am avut zile urate si innorate. La Tibidabo treceau norii pe langa noi.
MISUMISA2008
26th September 2008, 13:22
Hola,
vreau sa marturisesc ca Barcelona e cel mai tare oras. As pleca si acum acolo.
so, cine are intrebari le astept cu mare drag.
miha
preda_0
26th September 2008, 14:07
cum ajung la exact la collserola?
vreau sa iau telefericul din port si sa merg pana la miramar cred(ultima statie). de acolo ce merita sa fac: sa merg pe jos pana la castel? sau sa iau altceva ca mijloc de transport?sau sa ma intorc pe jos?si cam cat timp imi ia?
multumesc anticipat
zuv
26th September 2008, 14:17
QUOTE (raluca2005 @ Sep 26 2008, 11:27)

1. La IMAX e in jur de 13-15 euro, in functie de ce fel de carduri de reduceri mai ai. Nu am fost pana al urma, desi initial ne planificasem.
2. La Tibidabo platesti la intrare si accesul in toate draciile e gratis. Sunt bilete full admission sau admission numai in anumite chestii. Noi am luat full. Cred ca sunt bratari de mai multe culori si asa isi dau seama in ce te lasa si in ce nu.
3. Vremea, chiar nu stiu dar pare foarte capricioasa in regiune, noi am fost in august si tot am avut zile urate si innorate. La Tibidabo treceau norii pe langa noi.
In sfarsit un raspuns!God bless you!
furceag
26th September 2008, 16:58
QUOTE (Transilvania @ Sep 22 2008, 16:47)

Circulatia cu metroul e destul de simpla,intrarea la metrou este pentru ambele sensuri de mers,exceptie face doar o statie pe La Rambla,care se numeste Liceu,dar care cred ca daca te incurci la intrare si doresti sa schimbi sensul nu te mai taxeaza.(nu sint sigur).
Pentru furceag :R10 e trenul ce face legatura intre aeroport si Barcelona,dar nu e prea indicat sa ajungi in Hospitalet,decat daca faci 2 schimbari,una in Estacio Sants unde vei lua metroul pina in Plaza espanya si de acolo un alt tren(se cheama ferocaril pina la statia Ildefons Cerda.Cel mai bine e sa iei un autobuz,ziua e 46,iar noatea e N17 care te lasa destul de aproape de hotel,linga un centru comercial care se numeste Gran Via 2,sau linga magazinul Ikea.
Multumesc... acum sint in Barcelona... o vreme urita in general!
Mihaicp
26th September 2008, 18:36
QUOTE (zuv @ Sep 26 2008, 15:17)

In sfarsit un raspuns!God bless you!
Pret bilet Imax 3D : 8 euro/pers (am biletul in mana!
asta in cazul in care nu cumva s-a schimbat pretul in ultimele 2 saptamani )
zuv
26th September 2008, 21:11
QUOTE (Mihaicp @ Sep 26 2008, 19:36)

Pret bilet Imax 3D : 8 euro/pers (am biletul in mana!

asta in cazul in care nu cumva s-a schimbat pretul in ultimele 2 saptamani )
Multumesc,daca spui ca ai fost acum doua saptamani inseamna ca asta e pretul!
raluca2005
29th September 2008, 09:18
QUOTE (zuv @ Sep 26 2008, 22:11)

Multumesc,daca spui ca ai fost acum doua saptamani inseamna ca asta e pretul!
S-a schimbat sigur. Asta a si fost unul din motivele pentru care pana la urma nu am mai intrat. Dupa experienta cu Acvariul care a fost si ala destul de scumput.
zuluf
30th September 2008, 17:57
QUOTE (raluca2005 @ Sep 29 2008, 10:18)

S-a schimbat sigur. Asta a si fost unul din motivele pentru care pana la urma nu am mai intrat. Dupa experienta cu Acvariul care a fost si ala destul de scumput.
acum 2 saptamani era 8eur intrarea la un filmulet de 40-45 de minute(3D) si 12eur un pachet de 2 filme, unul 3D si celalalt normal.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.