ion_cta
10th September 2006, 02:05
Ma cam intristeaza stirea. Va dati seama cum ar fi sa ne citeasca SRI`ul gandurile peste cativa ani cu ajutorul astfelor de dispozitive ? 
Daca este posibil si inversul fenomenului prezentat in articol cu atat mai NASOL
neoliviu
10th September 2006, 02:21
din DEX :
TELEPATÍE s.f. Facultate psihologică (contestată de unii) atribuită unor oameni de a percepe fenomene care nu sunt în raza simţurilor, precum şi de a transmite gândul la mare distanţă, fără intermediul organelor de simţ obişnuite; percepere a fenomenelor şi a gândurilor de la distanţă. – Din fr. télépathie.
stirea aia gen Libertatea vrea sa spuna ca interpretand activitatea creierului se poate face un control rudimentar asupra unui robot. Daca iti mai aduci aminte din cartea de a 12 de biologie vezi ca toata harta senzoriala a corpului este transpusa pe suprafata creierului. Abordari SF de genul "Masina iti citeste gandurile" sunt puerile
trident
10th September 2006, 02:39
Nici o masina nu o sa poate sa citeasca semantica interactiunilor neuronale in viitorul apropriat.
krossfire
10th September 2006, 08:11
QUOTE(ion_cta @ Sep 10 2006, 03:05)

Ma cam intristeaza stirea. Va dati seama cum ar fi sa ne citeasca SRI`ul gandurile peste cativa ani cu ajutorul astfelor de dispozitive ?

Daca este posibil si inversul fenomenului prezentat in articol cu atat mai NASOL

Pai nu prea are legatura cu urmarirea SRI. Aici este vorba pur si simplu de captarea impulsurilor electromagnetice cerebrale, nu de accesarea unui "depozit al memoriei".
Cristina Scacun
10th September 2006, 08:54
Mi s-a intamplat si mie sa intuiesc ceea ce gandesc pesoanele care imi sunt foarte apropiate,si acelasi lucru li s-a intamplat si altor persoane din preajma mea.Fenomenul se intampla uneori parca prea frecvent pentru a se vorbi de o simpla coincidenta.Posibil sa fie vorba de un anume "simt" care permite persoanelor in cauza sa perceapa undele electromagnetice emise de creierul uman.
Fr3ak
10th September 2006, 09:28
QUOTE(Cristina Scacun @ Sep 10 2006, 09:54)

Mi s-a intamplat si mie sa intuiesc ceea ce gandesc pesoanele care imi sunt foarte apropiate,si acelasi lucru li s-a intamplat si altor persoane din preajma mea.Fenomenul se intampla uneori parca prea frecvent pentru a se vorbi de o simpla coincidenta.Posibil sa fie vorba de un anume "simt" care permite persoanelor in cauza sa perceapa undele electromagnetice emise de creierul uman.
Și animalele au unde electromagnetice...și pe alea le putem capta?
Cristina Scacun
10th September 2006, 09:30
QUOTE(Fr3ak @ Sep 10 2006, 10:28)

Și animalele au unde electromagnetice...și pe alea le putem capta?
Nu stiu sigur.Presupun ca,teoretic,se poate.
Nenea Zap
10th September 2006, 09:38
Tu crezi ca daca al tau creier [evitarea cacofoniei ] are unde magnetice , al unei primate sau al unui mamifer nu are ?
Cristina Scacun
10th September 2006, 09:46
QUOTE(Nenea Zap @ Sep 10 2006, 10:38)

Tu crezi ca daca al tau creier [evitarea cacofoniei ] are unde magnetice , al unei primate sau al unui mamifer nu are ?

Evident,orice creier care functioneaza are unde electromagnetice,ca orice celula vie,care pot fi detectate fie si numai cu ajutorul aparatelor.Problema se pune daca aceste unde electromagnetice pot fi detectate si de catre simturile umane.
Fr3ak
10th September 2006, 10:05
Omul emite aceste unde în mod involuntar, dar nu le poate percepe. De asta se fac aparatele, căci ele pot percepe aceste unde şi le pot interpreta. Până la telepatia om-om, mai există cale lungă de bătut. Metoda prezentată la început se numeşte „Techlepatie”.ţ
http://en.wikipedia.org/wiki/Telepathy#Tec...isted_telepathy
Cristina Scacun
10th September 2006, 10:12
QUOTE(Fr3ak @ Sep 10 2006, 11:05)

Omul emite aceste unde în mod involuntar, dar nu le poate percepe. De asta se fac aparatele, căci ele pot percepe aceste unde și le pot interpreta. Până la telepatia om-om, mai există cale lungă de bătut. Metoda prezentată la început se numește „Techlepatie”.ț
http://en.wikipedia.org/wiki/Telepathy#Tec...isted_telepathy
Si care ar fi conditiile de indeplinit pentru a fi posibila telepatia om-om?
Fr3ak
10th September 2006, 10:19
QUOTE(Cristina Scacun @ Sep 10 2006, 11:12)

Si care ar fi conditiile de indeplinit pentru a fi posibila telepatia om-om?
Ca omul să poată percepe și descifra semnalele emise de alțe creiere. În momentul în care îți poți muta cablul BNC de la modem la o mufă legată la creierul tău și vei putea decoda semnalele electrice din el, conectându-te la internet. Bine...e exagerat...dar e aceeași chestie: incapacitatea decodării sau perceperii unor semnale din jurul nostru. De ce nu prinzi posturile radio în cap? Tot unde electromagnetice sunt și alea.
Cristina Scacun
10th September 2006, 10:56
QUOTE(Fr3ak @ Sep 10 2006, 11:19)

Ca omul să poată percepe și descifra semnalele emise de alțe creiere. În momentul în care îți poți muta cablul BNC de la modem la o mufă legată la creierul tău și vei putea decoda semnalele electrice din el, conectându-te la internet. Bine...e exagerat...dar e aceeași chestie: incapacitatea decodării sau perceperii unor semnale din jurul nostru. De ce nu prinzi posturile radio în cap? Tot unde electromagnetice sunt și alea.
Probabil pentru ca nu avem "receptori" si "centre de prelucrare a datelor" pentru undele electromagnetice din jurul nostru.Sa nu uitam ca nu putem percepe nici toata gama de sunete sau de radiatii luminoase.
nasorum
10th September 2006, 11:12
În momentul în care îţi poţi muta cablul BNC de la modem la o mufă legată la creierul tău şi vei putea decoda semnalele electrice din el, conectându-te la internet.
O dam in Matrix?
Cristina Scacun
10th September 2006, 11:16
Nenea Zap
10th September 2006, 11:40
QUOTE(Fr3ak @ Sep 10 2006, 11:19)

De ce nu prinzi posturile radio în cap? Tot unde electromagnetice sunt și alea.
Eu prind
Voi nu ? Radio Santu'
rashid
10th September 2006, 14:09
Titlul stirii/topicului este incorect...
Cristina Scacun
10th September 2006, 15:17
QUOTE(rashid @ Sep 10 2006, 15:09)

Titlul stirii/topicului este incorect...
Si cum ar trebui sa fie corect?
rashid
10th September 2006, 15:39
QUOTE(Cristina Scacun @ Sep 10 2006, 16:17)

Si cum ar trebui sa fie corect?
Nu eu am facut threadul dar... sa zicem : "Roboti controlati cu ajutorul mintii", eh? Senzational!
Cristina Scacun
10th September 2006, 15:44
QUOTE(rashid @ Sep 10 2006, 16:39)

Nu eu am facut threadul dar... sa zicem : "Roboti controlati cu ajutorul mintii", eh? Senzational!
Da,parca suna mai bine...
rashid
10th September 2006, 19:23
QUOTE(Cristina Scacun @ Sep 10 2006, 16:44)

Da,parca suna mai bine...
Mdea, drum lung pana la 500 de posturi nu?
olteanul
10th September 2006, 20:03
QUOTE(Cristina Scacun @ Sep 10 2006, 09:54)

Asta e mai degrabă empatie decât telepatie.
Dacă ești în preajma acelor persoane.
DAcă însă vă aflați în puncte diferite și totuși ulterior constatați că ați gândit la fel.. asta e chiar telepatie.
Și vai, de câte ori ni se întâmplă.
Cristina Scacun
10th September 2006, 20:12
QUOTE(olteanul @ Sep 10 2006, 21:03)

Asta e mai degrabă empatie decât telepatie.
Dacă ești în preajma acelor persoane.
DAcă însă vă aflați în puncte diferite și totuși ulterior constatați că ați gândit la fel.. asta e chiar telepatie.
Acest fenomen se intampla intre mine si parintii mei si intre parintii mei intre ei.Cred ca are importanta faptul ca suntem apropiati unii de ceilalti.
Fr3ak
10th September 2006, 23:39
QUOTE(olteanul @ Sep 10 2006, 21:03)

Da...de exemplu eu acum mă gândesc că mi-e foame. Se mai gândește cineva pe planeta asta că îi e foame. Oh my God!!! It's a miricăl!