Eu tocmai am venit din Corfu, unde am fost cu masina proprie. Nu ai nevoie de rezervare la ferry, pentru ca circula din ora in ora incepand de la 7:30 pana seara pe la ora 22. Biletele se iau chiar din port. La doua persoane plus masina, ne-a costat 39 Euro dus + 39 euro intors. Pana la Igoumenitsa faci mult, noi am plecat din Bucuresti pe la ora 3:30 dimineata si am dormit o noapte in Edessa (o statiune montana, in care am ajuns seara pe la 7) - de acolo mai faci vreo 4 ore pana la Igoumenitsa. Bine, am avut si ghinion, ca de la Sofia pana la granita cu grecii a fost drumul extrem de aglomerat, numai camioane... greu de tot. Daca aveti bafta si reusiti sa treceti mai repede, e foarte frumos sa faceti oprirea intermediara la Ioannina, unde gasiti cazare fara probleme. Tot pe langa Ioannina este pestera Perama, care merita vazuta. Noi ne-am oprit sa o vedem la intoarcere, pentru ca traseul prin pestera dureaza aproape o ora (e drept, costa 7 euro de persoana, dar e chiar misto).
E cel mai bine sa mergi cu masina proprie, pentru ca altfel trebuie sa inchiriezi masina pe toata durata sejurului - intre statiuni nu exista trotuare, este doar un drum ingust si plin de curbe, pe marginea caruia nu e prea misto sa mergi pe jos. In plus, ai de vazut o multime de locuri interesante - noi am stat 10 zile, timp in care am facut 800 km numai pe insula

.
Cazare am gasit la fata locului, fara probleme. Cel mai mult ne-a placut la Sidari, in nord - e statiunea cu plaja cea mai mare, ai si trotuare, sunt si distractii pe plaja (caiace, hidrobiciclete...) si e vremea foarte buna, chiar cand in restul insulei sunt nori. Cazarea la Sidari ne-a costat 20 euro/noapte/camera (fara mic dejun, si fara chicineta). Am stat o perioada si in Barbati (o statiune mica, la nord de Corfu town) - acolo am avut apartament, cu 2 camere si bucatarie - pret: 40 euro/noapte/apart. Problema a fost ca e foarte aproape de un munte mare si erau nori aproape permanent, iar statiunea nu avea deloc trotuare, asa ca trebuia sa luam masina pentru orice maruntis.
Mancare: se poate manca bine cu 8-15 euro/persoana/masa, iar berea variaza intre 1.5 si 4 Euro (4 euro este in locurile mai fitoase, cum ar fi Esplanada din orasul Corfu). La magazin, cutia de bere costa intre 0.5 si 1 Euro, iar sucurile la cutie costa aproximativ 1.5 Euro/litru.
Daca mai vrei ceva detalii, mai scriu.
Violeta