Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

Kiddo

Salut! Vreau sa merg in Corfu (vara asta au pus charter si sunt destule oferte la agentii) si nu stiu care ar fi statiunea cu plaja nisipoasa si buna, apa linistita si peisaj frumos. Anul trecut am fost in Rodos si acolo era important sa-ti alegi o statiune pe coasta estica pt. ca in N-V curentii erau f. puternici si sufla permanent un vant puternic. De asemenea, in Creta si Rodos am vizitat multe plaje si sunt diferente f. mari intre ele (nu ca la noi). As dori cat mai multe recomandari privind Corfu. Thanks!
VOINICU'
Am un prieten bun care se lauda ca agentia lui e number one in tara pe Grecia! intra pe www.romadria.ro

robertop
Am fost in Halkidiki cu masina proprie,avind un sejur platit din tara.A fost excelent.Plecind dimineata devreme din Bucuresti,faceam deja baie in mare la Metamorfosis pe la ora 17.
Corfu ne-ar interesa drept destinatie pentru acest an.Este posibil de ajuns acolo cu masina proprie ?
Am cautat pe la toate agentiile ,nu am gasit vreuna care sa ofere sejur cu transport propriu(intelegind prin aceasta rezervare la ferrybot Igumenitza- Corfu si retur).
Oferte exista multe ,mai ales cu charter.Am gasit si unele oferte cu autocarul,dar invariabil toate prefera plecare dupa amiaza din Bucuresti,deci traversarea Bulgariei noaptea,mi-a ajuns o data n*o voi mai face niciodata).Ideal ar fi insa sa avem masina proprie in Corfu si pentru trei persoane ar fi si varianta mai
buna in privinta costurilor,deoarece plecam din Bucuresti.
Daca cineva a fost cu masina proprie in Corfu rog mult sa-mi dea detalii.Cum ati rezervat la ferry locuri,
cit a costat ? Cit se face din Bucuresti pina la Igumenitza cu masina ?.Este nevoie de o cazare intermediara ?
Multumesc.
robertop
Matrics
Salut, uite aici un link interesant: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=35923
nu ai nevoie de rezervare la feribot din cate stiu, drumul e cam lung si ai nevoie de o cazare pe undeva in Grecia (Serres sau Paralia), si eu merg acolo in iulie; in general agentia poate "scoate"din pretul total transportul fie el cu avionul sau autocarul!
robertop
Multumesc mult Matrics.
Am intrat pe Dacia Club si am gasit informatiile de care aveam nevoie.
Iti doresc concediu placut in iulie
Robertop
yvonne
[font=Arial]
Am fost in Corfu acum 2 ani cu masina.
Personal ti-as recomanda urmatorul traseu: Bucuresti - Bulgaria - Grecia in prima zi cu o noapte intermediara la Kalambaka - Meteora. Si Paralia e ok, dar e mai bine Kalambaka pentru ca mergi prin zona muntoasa si mai faci cam 6 ore pana in Igumenita. Ferry-boatul circula din jumatate in jumatate de ora, pretul per adult e undeva la 5 euro/doar dus iar la masina mica cam 25. La 4 persoane e ok. Face cam 40-60 min pana in Kerkira.
Daca mai vrei si alte detalii nu ezita! Am stat 8 zile in Corfu si stiu ce sa-ti recomand.
KASSANDRA
Cine a mai fost in aceasta insula? Eu merg in iunie si...as vrea sa mai aflu niste pareri ...de la cei care au mai fost in Corfu si, in special, in Arillas. Cum sunt conditiile, preturile, atmosfera....cam tot... smile.gif

Matrics
are cineva informatii recente despre drumul Salonic-Igoumenitsa prin partea de nord, adica Veroia, Grevena?
stiu doar ca este autostrada pana la Grevena iar de acolo pana la Igoumenitsa doar pe anumite portiuni; de ce sa dureze asa mult (6 ore) de la Kalambaka pana la ferybot, nu cred ca sunt mai mult de 160-200km?!?
pisicutza
HELLO,
M-ar interesa si pe mine cat mai multe detalii despre Corfu, cazare, distractie, mancare, preturi, cam tot ce se poate...
Stiu ca este o locatie f frumoasa(ca in toate insulele grecesti de altfel) si sunt foarte tentata...
As dori sa aflu cat mai multe .
Multumesc! smile.gif
KASSANDRA

QUOTE(pisicutza @ May 24 2006, 13:16) *
HELLO,
M-ar interesa si pe mine cat mai multe detalii despre Corfu, cazare, distractie, mancare, preturi, cam tot ce se poate...
Stiu ca este o locatie f frumoasa(ca in toate insulele grecesti de altfel) si sunt foarte tentata...
As dori sa aflu cat mai multe .
Multumesc! smile.gif

Pai...uite..eu merg acum...pe 5 iunie in Corfu - Arillas. Merg printr-o agentie din Sibiu si...cum inca e extrasezon...preturile sunt mai rezonabile. Deci...transport si cazare la hotel de 3* 1/2 (11 zile - 9 nopti) e 136 E (fara masa). La asta se mai adauga taxa de feribot si...ceva taxa suplimentara la autocar. Eu am socotit ca...intreaga excursie s-ar ridica...cam la vreo 350 / 400 E. smile.gif
Matrics
Asteptam bineinteles impresiile de calatorie cand te intorci, Kassandra!
O vacanta placuta iti doresc! wave.gif
KASSANDRA
QUOTE(Matrics @ May 24 2006, 14:07) *
Asteptam bineinteles impresiile de calatorie cand te intorci, Kassandra!
O vacanta placuta iti doresc! wave.gif

Iti multumesc inca o data pentru ajutor si pentru urari. Sper..sa fie o vacanta frumoasa si..am sa revin cu impresii... proud.gif
yvonne
CORFU este destinatia perfecta pentru toate tipurile de turisti. adica si pentru odiha si distractie si pentru cei care mai vor sa si vada cate ceva.
Eu am stat intr-o casa de vacanta in nordul insulei - Aghios Georgios, pe partea cu Italia. Foarte frumos, dar cam izolat, la modul ca respectiva locatie e mai mult un satul turistic decat o statiune.
Distractia e in sud, cea mai cunoscuta statiune fiind Benitses. In nord ar fi Sidari - full de englezoi, dat fiind ca insula a apartinut si Marii Britanii intr-o perioada.
De vizitat capitala - fosta cetate venetiana, sunt 2 fortarete din vremea respectiva, absolut superba partea veche a a orasului, Espalanada una din cele mai mari din Europa, ceva mai jos der oras cam la 12 km poti vizita Achileio - palatul imparatesei Sissi, de fapt resedinta de vara.
Tot in aceeasi zona este si un aqualand- nu stiu cum e n-am fost.
In rest preturile ceva mai mari decat pe partea continentala, dar nu de speriat.
Peisaje suberbe, recomand Paleokastritsa cel mai frumos peisaj marin din cate am vazut - zona buna de scuba si snorkeling. Tot de aici se pleaca cu barcute pe la niste plaje izolate.
Am stat 8 zile si n-am vazut toata insula, merita sa vezi in fiecare zi alt loc, sa mergi de-a lungul coastei si sa te opresti unde vezi o plaja spectaculoasa.
Cand am fost acum 2 ani n-am dat decat peste o singura familie de romani, acum cu toate ofertele astea s-ar putea sa fie ceva mai multi.
In concluzie, vrea sa revad Corfu, si cred ca o voi face intr0un circiut combinat Italia - Grecia.
teRRa
QUOTE(KASSANDRA @ May 24 2006, 13:41) *
Pai...uite..eu merg acum...pe 5 iunie in Corfu - Arillas. Merg printr-o agentie din Sibiu si...cum inca e extrasezon...preturile sunt mai rezonabile. Deci...transport si cazare la hotel de 3* 1/2 (11 zile - 9 nopti) e 136 E (fara masa). La asta se mai adauga taxa de feribot si...ceva taxa suplimentara la autocar. Eu am socotit ca...intreaga excursie s-ar ridica...cam la vreo 350 / 400 E. smile.gif

Tramp Travel cu care mergi e agentie OK deci din punctul asta de vedere poti sa stai linistit. Aparthotel Thetis la care o sa stai e si el foarte OK situat intr-o zona linistita cu destul de multa verdeata asa ca ai inca un motiv sa nu te ingrijorezi.
Acum despre locul in care vei merge, Arillas. Este situat in partea de NV a insulei aproape(vreo 15 km) de Sidari, intr-o zona cu peisaj splendid, inca virgin(tarani greci, plaja neamenajata in mod special, ...). Daca mergi sa te relaxezi e o destinatie perfecta insa daca ai de gand sa te distrezi noaptea prin cluburi o sa ai o mare deceptie. De ce? Pentru ca inafara de vreo 10-12 taverne in Arillas nu exista nimic. Mare atentie cu banii - neaparat sa ai la tine cash pentru ca nu e nici un bancomat in Arillas cel mai aproape aflandu-se in St. Stefanos la vreo 5 km.
Pentru plimbarile pe insula e de indicat sa inchiriezi o masina vreo 2 zile pentru ca mijloacele de transport in comun sunt inexistente(un singur autobus spre Corfu Town - Kerkia care pleaca dimineata la 7). Exista in Arillas un centru de inchirieri cu preturi OK. Poti inchiria si ATV-uri, scutere si chiar barci.
Preturile la taverne sunt absolut OK: un pranz costa undeva pe la 6-7 euro. Iar mancarea este delicioasa in toate locurile, cu gazde deosebit de primitoare.

In rest inafara de cei din grupul tau nu e picior de roman pe acolo doar englezi cu carul, unii dintre ei venind de 3-4 ori intr-un an.
Laurbalaur46
Tot Corfu, insa zona Benitses, Hotel Corfu Maris, a fost cineva ?
Mersi.
KASSANDRA
QUOTE(teRRa @ May 31 2006, 17:05) *
Tramp Travel cu care mergi e agentie OK deci din punctul asta de vedere poti sa stai linistit. Aparthotel Thetis la care o sa stai e si el foarte OK situat intr-o zona linistita cu destul de multa verdeata asa ca ai inca un motiv sa nu te ingrijorezi.
Acum despre locul in care vei merge, Arillas. Este situat in partea de NV a insulei aproape(vreo 15 km) de Sidari, intr-o zona cu peisaj splendid, inca virgin(tarani greci, plaja neamenajata in mod special, ...). Daca mergi sa te relaxezi e o destinatie perfecta insa daca ai de gand sa te distrezi noaptea prin cluburi o sa ai o mare deceptie. De ce? Pentru ca inafara de vreo 10-12 taverne in Arillas nu exista nimic. Mare atentie cu banii - neaparat sa ai la tine cash pentru ca nu e nici un bancomat in Arillas cel mai aproape aflandu-se in St. Stefanos la vreo 5 km.
Pentru plimbarile pe insula e de indicat sa inchiriezi o masina vreo 2 zile pentru ca mijloacele de transport in comun sunt inexistente(un singur autobus spre Corfu Town - Kerkia care pleaca dimineata la 7). Exista in Arillas un centru de inchirieri cu preturi OK. Poti inchiria si ATV-uri, scutere si chiar barci.
Preturile la taverne sunt absolut OK: un pranz costa undeva pe la 6-7 euro. Iar mancarea este delicioasa in toate locurile, cu gazde deosebit de primitoare.

In rest inafara de cei din grupul tau nu e picior de roman pe acolo doar englezi cu carul, unii dintre ei venind de 3-4 ori intr-un an.

Iti multumesc f. mult pentru informatii. Merg pentru prima data acolo si...e normal sa am ceva intrebari... biggrin.gif A propos....tu cand ai fost ultima data acolo?
blackdeath22
Noi am fost acum 3 ani si acum 4 ani si mergem si anul acesta.Am rezervat direct acolo(am vorbit cu grecu prin mail)stam in Archvari, adica in zona rezidentiala a acestuia:Almiros.Statiunea este situata in nordul insulei.Noi plecam din Timisoara si innoptam la Alexandria(langa Paralia).Insula este superba:vegetatie,linsite,etc.
La Igoumenitsa iei bilet pentru fery pe loc,fara rezevare,numai trebuie sa ajungi la timp sa nu-l pierzi, ca bilete gasesti
robertop
QUOTE(blackdeath22 @ Jun 3 2006, 16:26) *
Noi am fost acum 3 ani si acum 4 ani si mergem si anul acesta.Am rezervat direct acolo(am vorbit cu grecu prin mail)stam in Archvari, adica in zona rezidentiala a acestuia:Almiros.Statiunea este situata in nordul insulei.Noi plecam din Timisoara si innoptam la Alexandria(langa Paralia).Insula este superba:vegetatie,linsite,etc.
La Igoumenitsa iei bilet pentru fery pe loc,fara rezevare,numai trebuie sa ajungi la timp sa nu-l pierzi, ca bilete gasesti

]

spune-mi ce intelegi prin a ajunge la timp in portul igumenitza la ferry.
daca stii in ce interval circula ferry si care este ultimul mi-ar fi foarte folositor.
oricum vom innopta pe continent undeva ,pentru a ajunge cu masina la timp in port.
multumesc robertop
Laurbalaur46
Pana la urma, decizia a fost luata:
http://www.christiantour.ro/sejur.php?id_c...98&id_sejur=417

Asta e destinatia unde ma duc si agentia organizatoare.
Am auzit multe "de bine" despre aceasta agentie, insa la multitudinea de excursii pe care le organizeaza era si normal ca unele sa fie mai varza.
Astept detalii daca a mai fost cineva in Corfu,staiunea Benitses, la hotelul Potamaki 3*.

Multumesc.
smile.gif
blackdeath22
QUOTE(robertop @ Jun 5 2006, 13:42) *
]
spune-mi ce intelegi prin a ajunge la timp in portul igumenitza la ferry.
daca stii in ce interval circula ferry si care este ultimul mi-ar fi foarte folositor.
oricum vom innopta pe continent undeva ,pentru a ajunge cu masina la timp in port.
multumesc robertop

ferry circula NON STOP.eu m-am exprimat umpic gresit, vroiam sa zic ca sa nul pierzi ca altfel ai de astepta in jur de o ora-o ora jumatate. Daca te vei opri pe partea cealalta a continentului vei ajunge la igoumenitsa in vre 3-a ore asa ca ajungi fara probleme ptr ca repet ferry e non stop numai ca intre ele din cate imi amintesc e destul de mult timp.
felyx
QUOTE(robertop @ May 22 2006, 12:47) *
Am fost in Halkidiki cu masina proprie,avind un sejur platit din tara.A fost excelent.Plecind dimineata devreme din Bucuresti,faceam deja baie in mare la Metamorfosis pe la ora 17.

Robert, unde ai stat in Metamorfosis? Am o oferta pentru Metamorfosis bungalows si n-am gasit mai nimic pe net.
robertop
QUOTE(felyx @ Jun 17 2006, 20:00) *
Robert, unde ai stat in Metamorfosis? Am o oferta pentru Metamorfosis bungalows si n-am gasit mai nimic pe net.

Am stat in Sithonia la Metamorphosis la un club de vacanta cu bungalowuri "Blue Dolphin"
Mincare bufet excelenta,spatiu suficient pentru sporturi,programe de animatie(folclor grecesc,dar nu numai),aproape in fiecare seara linga piscina.Plaja acolo nu e nemaipomenita,dar avind in vedere ca eram cu masina,am circulat tot timpul prin Sithonia cit si Kassandra,gasind plaje super si vizitind cam tot ce era de vizitat.Blue Dolphin este un club unde vin cu precadere turisti nemti si pe hotel check intruneste calificative foarte bune de la turisti.Singura problema ,este ceva in afara Metamorphosis,dar se poate ajunge acolo intr-o plimbare. Cel mai bine e sa fii cu masina.Cei citiva turisti romani pe care i-am intilnit la acest club de vacanta,venisera toti cu masina.
scorpion68a
Eu tocmai am venit din Corfu, unde am fost cu masina proprie. Nu ai nevoie de rezervare la ferry, pentru ca circula din ora in ora incepand de la 7:30 pana seara pe la ora 22. Biletele se iau chiar din port. La doua persoane plus masina, ne-a costat 39 Euro dus + 39 euro intors. Pana la Igoumenitsa faci mult, noi am plecat din Bucuresti pe la ora 3:30 dimineata si am dormit o noapte in Edessa (o statiune montana, in care am ajuns seara pe la 7) - de acolo mai faci vreo 4 ore pana la Igoumenitsa. Bine, am avut si ghinion, ca de la Sofia pana la granita cu grecii a fost drumul extrem de aglomerat, numai camioane... greu de tot. Daca aveti bafta si reusiti sa treceti mai repede, e foarte frumos sa faceti oprirea intermediara la Ioannina, unde gasiti cazare fara probleme. Tot pe langa Ioannina este pestera Perama, care merita vazuta. Noi ne-am oprit sa o vedem la intoarcere, pentru ca traseul prin pestera dureaza aproape o ora (e drept, costa 7 euro de persoana, dar e chiar misto).
E cel mai bine sa mergi cu masina proprie, pentru ca altfel trebuie sa inchiriezi masina pe toata durata sejurului - intre statiuni nu exista trotuare, este doar un drum ingust si plin de curbe, pe marginea caruia nu e prea misto sa mergi pe jos. In plus, ai de vazut o multime de locuri interesante - noi am stat 10 zile, timp in care am facut 800 km numai pe insula smile.gif.

Cazare am gasit la fata locului, fara probleme. Cel mai mult ne-a placut la Sidari, in nord - e statiunea cu plaja cea mai mare, ai si trotuare, sunt si distractii pe plaja (caiace, hidrobiciclete...) si e vremea foarte buna, chiar cand in restul insulei sunt nori. Cazarea la Sidari ne-a costat 20 euro/noapte/camera (fara mic dejun, si fara chicineta). Am stat o perioada si in Barbati (o statiune mica, la nord de Corfu town) - acolo am avut apartament, cu 2 camere si bucatarie - pret: 40 euro/noapte/apart. Problema a fost ca e foarte aproape de un munte mare si erau nori aproape permanent, iar statiunea nu avea deloc trotuare, asa ca trebuia sa luam masina pentru orice maruntis.

Mancare: se poate manca bine cu 8-15 euro/persoana/masa, iar berea variaza intre 1.5 si 4 Euro (4 euro este in locurile mai fitoase, cum ar fi Esplanada din orasul Corfu). La magazin, cutia de bere costa intre 0.5 si 1 Euro, iar sucurile la cutie costa aproximativ 1.5 Euro/litru.

Daca mai vrei ceva detalii, mai scriu.

Violeta
robertop
QUOTE(scorpion68a @ Jun 19 2006, 14:33) *
Eu tocmai am venit din Corfu, unde am fost cu masina proprie. Nu ai nevoie de rezervare la ferry, pentru ca circula din ora in ora incepand de la 7:30 pana seara pe la ora 22. Biletele se iau chiar din port. La doua persoane plus masina, ne-a costat 39 Euro dus + 39 euro intors. Pana la Igoumenitsa faci mult, noi am plecat din Bucuresti pe la ora 3:30 dimineata si am dormit o noapte in Edessa (o statiune montana, in care am ajuns seara pe la 7) - de acolo mai faci vreo 4 ore pana la Igoumenitsa. Bine, am avut si ghinion, ca de la Sofia pana la granita cu grecii a fost drumul extrem de aglomerat, numai camioane... greu de tot. Daca aveti bafta si reusiti sa treceti mai repede, e foarte frumos sa faceti oprirea intermediara la Ioannina, unde gasiti cazare fara probleme. Tot pe langa Ioannina este pestera Perama, care merita vazuta. Noi ne-am oprit sa o vedem la intoarcere, pentru ca traseul prin pestera dureaza aproape o ora (e drept, costa 7 euro de persoana, dar e chiar misto).
E cel mai bine sa mergi cu masina proprie, pentru ca altfel trebuie sa inchiriezi masina pe toata durata sejurului - intre statiuni nu exista trotuare, este doar un drum ingust si plin de curbe, pe marginea caruia nu e prea misto sa mergi pe jos. In plus, ai de vazut o multime de locuri interesante - noi am stat 10 zile, timp in care am facut 800 km numai pe insula smile.gif.

Cazare am gasit la fata locului, fara probleme. Cel mai mult ne-a placut la Sidari, in nord - e statiunea cu plaja cea mai mare, ai si trotuare, sunt si distractii pe plaja (caiace, hidrobiciclete...) si e vremea foarte buna, chiar cand in restul insulei sunt nori. Cazarea la Sidari ne-a costat 20 euro/noapte/camera (fara mic dejun, si fara chicineta). Am stat o perioada si in Barbati (o statiune mica, la nord de Corfu town) - acolo am avut apartament, cu 2 camere si bucatarie - pret: 40 euro/noapte/apart. Problema a fost ca e foarte aproape de un munte mare si erau nori aproape permanent, iar statiunea nu avea deloc trotuare, asa ca trebuia sa luam masina pentru orice maruntis.

Mancare: se poate manca bine cu 8-15 euro/persoana/masa, iar berea variaza intre 1.5 si 4 Euro (4 euro este in locurile mai fitoase, cum ar fi Esplanada din orasul Corfu). La magazin, cutia de bere costa intre 0.5 si 1 Euro, iar sucurile la cutie costa aproximativ 1.5 Euro/litru.

Daca mai vrei ceva detalii, mai scriu.

Violeta
robertop
Multumesc Violeta ,impresiile si recomandarile voastre ne sint de folos.
As mai avea citeva intrebari:
1. merita sa te cazezi in nordul insulei(Acharawi,Paleokastritza,Roda etc) ,sau in aglomeratia de statiuni din zona Corfu,Messonghi,Benitses)?
2 ce locuri /zone ati vizitat care v-au placut in insula,astept recomandarile voastre.
3.merita sa iei hotel cu demipensiune(la hotel de 3 stele suplimentul de demipensiune este undeva la 80 de Euro/persoana/sejur de 7 zile)?Daca
4. pe siteurile cu impresiile turistilor englezi si nemti,tot citesc despre tintari; chiar este asa o problema cu tintarii in Corfu,sau se exagereaza ? Am fost prin Creta,Halkidiki,Rimini,niciunde nu am avut problema tintarilor.Daca exista cum v-ati protejat,exista plase de tintari la geamurile de hotel ?
5.celor care au mai fost in Corfu ii rog sa-mi dea sugestii in privinta unui hotel de 3 stele pe care sa-l aleg(pentru sfirsit iulie cu demipensiune,la un buget de aprox.350 Euro de persoana pe 7 zile).Chiar daca ati auzit lucruri bune despre vreun hotel de pe la prieteni,rog a-mi spune.Pentru ca,pe siteurile turistice straine am citit cam multe impresii despre hoteluri "catastrofa" de 3 stele in Corfu.
5.sistemul de prize in camerele de hotel este cel englezesc si nu poti utiliza un fierbator pentru cafea cu sistem de prindere romanesc ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.