karma23
5th April 2008, 15:30
Mai precis in 8 septembrie.Ar fi excelent sa gasim o masina chiar si la 20-25 euro pe zi.Fara masa ne costa aprox 200 euro/pers cu fairyboat cu tot.Oare 100 -150euro/pers ajunge 9 zile pt mancarica?Am decis ca e mai bine fara masa(cazarea)deorece nu vrem sa ne facem programul in functie de orele lor de masa-iar eu mai mofturoasa fiind posibil sa nu imi placa ce au ei in meniu-asa ca mai bine papam cand vrem si ce vrem.Si pun pariu ca pe caldurile de acolo o masa copioasa pe zi +o gustare si niste fructe/salata e suficient-mai ales ca tin si la silueta-dulciuri si sucuri nu consum.M-ar interesa mai multe informatii despre arillas de la cineva care a fost anul trecut pe acolo.Am inteles ca si hotelul Akti Arilla e bunicel cel putin ca si servicii-dar ce fel de mancare serveste?-poti sa discuti cu gazda sa iti gateasca ceva anume sau neaparat ce eu ei gatit in ziua respectiva(asta in cazul in care alegi cazare + masa).Cat se plateste la receptie pt aer conditionat?-pt ca nu e inclus in pret.
matterhorn
6th April 2008, 23:39
Revin cu ceva informatii despre Hotelul Alonakia.
Patronii de acolo sunt ok si cred ca sejurul ar fi f fain daca ati reusi sa faceti rezervare direct la ei si nu prin intermediul unei agentii din Romania.
Anul trecut nu se putea face rezervare la ei, hotelul fiind contractat de agentiile din Romania, dar poate anul acesta aveti mai mult noroc. Cand i-am intrebat anul trecut pe patroni se gandeau la varianta de a putea face si ei rezervare, pe langa agentiile cu care aveau contract.
e-mail: alonakia@otenet.gr
www.alonakiahotel.gr
tel/fax: (+30)26610 53777
mobil: (+30)6976 97792024
Nu doresc sa fiu inteleasa gresit si sa credeti ca fac reclama acestui hotel, dar daca noi am fi rezervat anul trecut direct la acest hotel sau la oricare altul probabil am fi avut un concediu de vis.
Ce trebuie sa mai stiti despre hoteluri si masa, aici ma refer la mic dejun, - servicii contractate prin agentii, este ca in general cafeaua oferita la micul dejun si laptele sunt ''indoite'' cu apa. Nu acelasi lucru se intampla insa daca veti comanda cafeaua la barul hotelului contracost, atunci gustul va fi desavarsit.
to3oths
7th April 2008, 11:25
Oameni buni, nu mai alergati dupa All Inclusive, este cea mai mare pierdere. Pt ca un loc de cazare sa scoata o portie pe zi, trebuie sa investeasca minimum de bani posibil, asa incit sa nu iasa in pierdere. Niciodata la all inclusive nu veti minca sau bea de calitate, ci tot ce e mai prost posibil, iar bauturile sint la dus(facute din tablete). Vorba din batrini "ce dai, aia ai" este foarte adevarata. All inclusivul nu inseamna ca veti iesi cistigati, din contra : veti fi siliti sa va faceti programul zilnic in functie de orarul de mese, va veti plictisi de monotonia aceasta cit si de cea a mincarii, veti iesi in afara complexului respectiv cu siguranta si veti minca afara.
In al doilea rind, intotdeauna locatiile bagate la pachete sint cele situate cel mai departe de orice, de la obiective turistice, pina la orice doriti voi, sint asezate la cuca macaii. De ce ? Din simplul motiv ca sa va poata vinde excursiile lor la preturile pe care le vor ei, din acesti bani traiesc agentiile turistice, nu din banul pe care-l platiti pe pachete, sa va poata inchiria masini si motociclete la preturile pe care le vor ei, etc.
Nici o agentie turistica din Romania, la ora actuala, nu are posibilitatea sa aiba un reprezentat adevarat(administrator, nu cel care vine si va asteapta la port sau la aeroport, ala e angajat doar, nu are nici o putere)si o sucursala adevarata in Grecia, cum au de ex. marile agentii germane(Tui, Neckermann, etc.), engleze(Thompson, My Travel, etc.), astfel ca colaboreaza cu anumite agentii locale care organizeaza faimoasele excursii si pun la dispozitie locatiile de cazare aflate in cele mai indepartate colturi ale insulei.
Agentiile de turism straine de care v-am facut vorbire angajeaza in tara respectiva, in speta pe insula Corfu, oamenii de nationalitatea lor(nemtoi, respectiv englezi), dar care locuiesc efectiv pe insula, cu catel cu purcel, de ani de zile, pt ca doar acestia au ajuns sa cunoasca mentalitatea locala, sa-si faca legaturi in reteaua turistica locala, etc., eventual, daca nu e conditie sine qua non ca stiu limba locala(in speta greaca). Oamenii astia fac scouting tot anul pt locatii de cazare, nu cum fac agentiile din Romania care se multumesc cu ceea ce le ofera agentia greceasca despre care voi habar n-aveti cind contractati un pachet in Romania.
Anul trecut, ne contactase cineva, ca-si cumparase pachet la un hotel din Paleokastritsa pe care eu il stiam ca este inchis pt renovare, si care a deschis f tirziu in sezon, iar cei din Romania nu au scos o vorba despre asta clientului. Ce urmau sa faca? Pai simplu, ajuns in Corfu, clientul era impachetat oriunde credeau de cuviinta in momentul ala.
Multe agentii de turism din Ro ne contacteaza la genul : avem aceasta cerere, ce aveti disponibil? Oamenii agentiei romanesti habar nu au unde ii trimit pe oameni, au luat cu Copy/Paste de pe internet textele despre statiunile turistice, le-au pus pe site-ul lor, le-au invatat pe dinafara si ii dau bataie.
Pai, nu va zic de mitul pe care-l promoiveaza in Ro cu faimoasa Laguna Albastra din Paleokastritsa : unde s-a filmat filmul faimos, cica. Nimic mai departe de adevar! Intr-adevar, Paleokastritsa are niste pesteri foarte frumoase, peisaj superb, dar nu s-a filmat nimic din acest film acolo.
E o rusine si ca baga la pachete locuri de cazare unde tre' sa platesti extra pt aer conditionat!
Io locuiesc de ani de zile pe insula Corfu, in curind o sa implinesc 10 ani, vorbesc si scriu in limba greaca la perfectie si am ajuns sa cunosc si dialectul local, cunosc mentalitate, obiceiurile, cunosc insula pe de rost, o colind in lung si in lat, am multe cunostinte in domeniul turistic, cunosc tema din interior, dar in acelasi timp, fiind romanca, cunosc foarte bine pe romani si ceea ce isi doresc cind vin in vacanta.
De aceea am si creat portalul travelcorfu.ro. Scopul lui este sa faca cunoscut romanilor locatii de cazare situate in zonele "fierbinti" ale insulei, pe plaje cu nisip sau in apropiere, linga locurile de interes, si , ce e mai important, creaza legatura directa cu proprietarii locurilor de cazare. Portalului, turistul din Romania nu-i plateste nimic, toate platile se fac catre proprietar direct. Proprietarii isi fac reclama prin intermediul nostru in Romania. Io am vazut cu ochii mei fiecare locatie pe care o promovez, am fotografiat-o, ii cunosxc pe oamenii care le au, etc. What you see is what you get. Nu e nimic ascuns, de aceea avem si poze multe si mari, sa poata vedea omu', si toate informatiile legate de locatie, cu tot ce ofera.
Dupa aia, restaurantele si tavernele si etc. - nu promovam decit locuri unde mincam si noi, unde maninca localnicii, care au si calitate si pret f bune, nu cele turistice.
Turismul all inclusive este, din pacate, inca viabil in Romania, cel putin in ce priveste insula Corfu, pt ca e problema cu transportul, multa lume nu se poate sui in masina si veni pina aici(ma gindesc la cei din nordul tarii, cei din sud sint avantajati).
Insa, in ciuda acestui dezavantaj, turismul individual, e cea mai buna solutie. Toata lumea care a venit aici prin intertmediul portalului nostru vine in fiecare an si este extrem de multumita.
masu
8th April 2008, 17:13
QUOTE (to3oths)
Multumesc pentru raspuns.
Am inteles si am vazut pe harta ca Agios Gordios nu e tot una cu Agios Georgios. Insa una din oferte e la St. Giorgios si am banuit ca ar trebui sa fie totuna cu Agios Georgios. Pentru ca altfel nu o gasesc nicaieri pe harta (!!!).
Si eu as prefera hoteluri/complexe/studiouri mai mici, de familie. Cat despre facilitatile oferite, n-am incotro trebuie sa cred agentia pana la fata locului. Am zis ca din pacate aceste locatii nu au site si nu pot le pot contacta direct sa aflu exact conditiile. Poate ca si asta spune ceva, dar sa nu fiu pesimist. Oricum eu vreau sa merg la inceput de septembrie si probabil ca pana atunci o sa mai aflu cate ceva de la cei care au fost deja. Din pacate vreau sa dau banii acum cat inca mai pot alege (asta din cauza copilului)- chiar asa in mica cunostinta de cauza. Si inclin spre Agios Gordios. Ramane sa vedem unde.
aimee2003
10th April 2008, 11:11
Buna!
Citesc acest topic inca de anul trecut,dar acum suntem hotarati sa ajungem in Corfu!Problema mea este urmatoarea: sa aleg statiunea Moraitika , H. Delfinia sau Agios Gordis, H Alonakia sau H Golden Nests?Ma poate ajuta cineva cu mai multe detalii?
Multumesc!