Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

amia

QUOTE (cristi1607 @ Feb 18 2008, 14:33) *
zi-mi si mie te rog ai fost cu agentie ceva???? Ai facut rezervarile din timp??? sau la fata locului???? Cati km sunt din Bucuresti pana in Corfu???? Se gaseste usor cazare daca nu ai nimic rezervat???? Cele mai frumoase statiuni din Corfu??? care merita vizitate. Daca ai si vreo harta ceva a drumului pana acolo ar fi super. Merci mult pentru informatii.
O zi buna

Eu am fost acum 2 ani in Corfu(Moraitika).Am luat cazare prin www.corfuholidaychioces.com,foarte rezonabil.

www.corfu-holiday-choices.com
SheffieldMac
Cati km sunt din Bucuresti pana in Corfu????

http://maps.google.com/maps?saddr=Buchares...ddr=Igoumenitsa

Uite traseul Bucuresti-Corfu. 1120 de km pana in igoumenitsa, dupa care inca 2h cu ferryboat-ul.

hmady
QUOTE (Gogut @ Feb 5 2008, 18:30) *
Cine i-mi poate spune si mie ceva legat de blue laguna , de bungalouri !

Mai tu iesti nebun? sau nebun de legat? nu ai citit pina acum ca toti se pling de BLUE LAGONA vezi ca sunt poze puse pe forum si sunt foarte naspa tu ce naiba faci dormi? citeste si porma ceri informatii laugh.gif
Toopeu
pai sa le luam asa dupa cum le-am retinut !
RODA e o staiune urata (parerea mea ) multi boscheti pe care localnicii si nemtii ii numesc natura virgina !
bungalourile de la blue lagun sunt nashpa si foarte chicioase ca aspect ! in plus cam toti se plang de ele dar ataia bani dai atat face !
lei in euro schimbi la Alpha bank la un curs destul de dezavantajos !
Se intra doar cu CI in Grecia atentie insa la drumul pe cont propriu ca la cat e de lung si de problematic ar fi indicat sa fiti 2 soferi sau sa -l faceti pe bucati ! Cineva spunea - Transfagarasanul e mic copil pe langa autostrazile din muntii pindului si epir - era modest cand spunea asta ! wink.gif au grecii autostrazi dar crede-ma ca in serpentine nu te fereste nimeni daca e cu autocarul iar tu cu autoturismul !
Europa Travel - acceptabil ca si servicii ! cautati albumul meu de poze postat cam anul trecut in august septembrie ! si impresiile mele de atunci !
Cu orice alta informatie va pot sta la dispozitie !!

Aici gasiti impresiile la cald
Aici postul cu trimitere la albumul de poze
carmen_26
Buna tuturor,

in sfarsit am gasit un forum unde ma pot informa si eu.
Am citit marea majoritate a topicurilor, si fiecare are pareri diferite.
Pe mine m-ar interesa daca a stat cineva in Corfu la Hotel Glden Nests 3*, sau Alkylon 3*, pt ca nu stiu pe care din ele sa-l aleg. As vrea pareri sincere, cum au fost camerele dar si zona, noi suntem tineri (eu si sotul meu) dar nici nu ne dam in vant dupa nopti pierdute, ne place distractia dar si odihna si linistea, credeti ca aici am putea imbina toate aceste aspecte.
Cu alte cuvinte in statiunea St Georgios ai ce face, merita sa mergi. Daca ati fost pe acolo, va rog impartasiti-mi si mie cateva impresii.

Astept parerile voastre! PT ca nu ma pot hotari. biggrin.gif
maz_max
Intr-adevar ultima parte a drumului pana la Igoumenitsa e teribila..eu am fost acum doi ani si am facut un accident destul de frumusel pe serpentine din cauza unui tir..care nici care a taiat superb o curba la vreo 100 km/h..ne-a fortat sa oprim pe dreapta sa nu se urce pe noi iar din spate ne-a lovit o masina..care culmea..era tot cu noi in grup..si asa am petrecut vacanta..cu masina busita in spate..in schimb partea buna a mersului pe cont propriu..cu masina ori avionul..e ca ai o multitudine de posibilitati de cazare din care sa alegi..imposibil sa nu gasesti ceva la particulari..ori chiar la hoteluri..care nu se compara de niciun fel cu locurile unde te baga agentiile..iar preturile sunt acceptabile..parerea mea..spre exemplu un bungalow la vreo 15-20 min de plaja(pe jos)..m-a costat 50 euro..un pat dublu si unul normal..iar la hotel in Paleokastrita camera dubla 80 euro..hotel super tare undeva pe un deal..se vedea tot golful..si asta in plin sezon..am fost pe la 20 iulie daca imi aduc aminte bine..
paul06
QUOTE (ionbanica2003 @ Feb 10 2008, 13:21) *
salut!
o informatie, daca se poate, daca stie cineva....
vreau sa merg pe cont propriu in corfu in a doua jumatate a lunii iunie. mai precis in agios georgios.
o sa plecam cu masina personala, si vrem sa ne cazam "la fata locului".
stiu ca putem sa intram in grecia cu C.I., dar stie cineva daca sunt probleme la cazare in caz ca nu am pasaport?
multumesc anticipat!
ionut

N-ai nici un fel de probleme daca pleci doar cu CI. La iesirea din tara e vama comuna romano-bulgara, deci n-ai probleme, iar la greci daca te vad din Romania iti fac semn sa treci.
In ceea ce priveste cazarea, daca ai bani nu-l intereseaza pe grec daca ai sau nu pasaport. Atata timp cat ii dai un ID pentru consemnarea datelor, e ok.

QUOTE (razvanpana @ Feb 9 2008, 02:10) *
O informatie utila luata de pe un alt site : "Era sa uit: ferrybot-ul il iei din Igoumenita, insa sa te duci in portul NOU si nu in cel vechi, deoarece vapoarele din portul nou sunt mult mai performante, pleaca la fiecare ora si te lasa pe insula Corfu chiar in capitala (dica in Kerkira), daca te duci in portul vechi o sa debarci pe insula in sud (adica in Lefkimmi)."

Daca locul de cazare este in nordul insulei e de preferat sa iei ferry spre Kerkyra, drumul va fi mai lung cu aprox 30 min si mai scump cu aprox 40% decat ferry spre Lefkimi. Insa nu merita sa iei ferry spre Lefkimi si apoi sa mergi in nord, crezand ca astfel castigi timp si bani - dai din lac in put.

QUOTE (razvan_g81 @ Jan 30 2008, 10:28) *
A fost cineva in Corfu in prima jumatate a lunii iunie? Anul trecut am fost in Thassos pe 12 iunie si erau 36 de grade, iar anul acesta vreau Corfu, tot in aceeasi perioada, dar nu stiu cum e vremea. Ma poate ajuta cineva?

Anul trecut am fost in Corfu la sfarsitul lui mai. A fost foarte cald insa apa e inca destul de rece. In 10 zile am prins doar o ploaie puternica si dupa a iesit soarele de parca nici nu plouase. Baie n-am putut sa fac decat in Glyfada si Kavos.

carmenioana
QUOTE (alinacdrn @ Jan 28 2008, 13:48) *
Voi merge si eu la Akrotiri vara asta, plecam pe 23 iunie. Am auzit ca apa este foarte rece în Paleokastritsa, chiar si în luna iunie, este adevarat?

Buna seara
Si noi vom merge la Paleokastritsa - H. Akrotiri Beach, dar in septembrie! Eu pana acum cea mai avantajoasa oferta am gasit-o la Christian Tour (~ 350 eur/ pers cu plecare in 08.09 sau ~320 eur cu plecare in 15.09).
Sper ca o sa fie OK vremea si apa calda....ca e la sf de sezon.
Oricum nu ma grabesc si cred ca o sa dau o fuga si la Targul de Turism din martie, poate gasesc oferte mai bune! biggrin.gif
cristimicle
QUOTE (ryky @ Feb 11 2008, 12:13) *
Eu am fost anul trecut cu CI. Am fost cu avionul si am inchiriat masina fara probleme.

Te rog da-ne si noua detalii despre cum se inchiriaza o masina pe insula.Urmeaza sa plecam in curand si nu stiu de ce e nevoie si ce trebuie avut in vedere.Foarte multa lume apeleaza la inchirieri auto pe insula,insa eu nu am gasit pana acum nimic detaliat referitor la acest lucru.
carmenIS

QUOTE (carmen_26 @ Feb 19 2008, 16:29) *
Buna tuturor,

in sfarsit am gasit un forum unde ma pot informa si eu.
Am citit marea majoritate a topicurilor, si fiecare are pareri diferite.
Pe mine m-ar interesa daca a stat cineva in Corfu la Hotel Glden Nests 3*, sau Alkylon 3*, pt ca nu stiu pe care din ele sa-l aleg. As vrea pareri sincere, cum au fost camerele dar si zona, noi suntem tineri (eu si sotul meu) dar nici nu ne dam in vant dupa nopti pierdute, ne place distractia dar si odihna si linistea, credeti ca aici am putea imbina toate aceste aspecte.
Cu alte cuvinte in statiunea St Georgios ai ce face, merita sa mergi. Daca ati fost pe acolo, va rog impartasiti-mi si mie cateva impresii.

Astept parerile voastre! PT ca nu ma pot hotari. biggrin.gif

Iti recomand hotelul ALONAKIA, care e vis-a-vis de GOLDEN NESTS, are si piscina si e super OK. E curat si mancarea e foarte buna. Concediu placut!
lottee7
[font="Arial Black"][/font]
Poate cineva sa-mi spuna mai multe despre hotelul Golden Nest? Ma intereseaza mai ales cum arata camera, baia, daca sunt camere la parter sau nu, etc.
Informatii despre statiune am gasit destule pe net.
Problema este ca am nevoie cat mai urgent de aceste informatii deoarece doresc sa ma decid in acesta saptamana, deoarece agentia Christian Tour practica reduceri (15 %) si de ce nu as profita de ele?
Si inca ceva-daca poate sa-mi spuna cineva daca exista loc de joaca pt copii, masinute etc.
Chiar, merge careva din Timisoara la Golden Nest in iulie?

mihapavel
QUOTE (lottee7 @ Feb 25 2008, 10:24) *
[font="Arial Black"][/font]
Poate cineva sa-mi spuna mai multe despre hotelul Golden Nest? Ma intereseaza mai ales cum arata camera, baia, daca sunt camere la parter sau nu, etc.
Informatii despre statiune am gasit destule pe net.
Problema este ca am nevoie cat mai urgent de aceste informatii deoarece doresc sa ma decid in acesta saptamana, deoarece agentia Christian Tour practica reduceri (15 %) si de ce nu as profita de ele?
Si inca ceva-daca poate sa-mi spuna cineva daca exista loc de joaca pt copii, masinute etc.
Chiar, merge careva din Timisoara la Golden Nest in iulie?

camera este cu 2 paturi alaturate, gresie pe jos si o mica mocheta la paturi, baia este cu dus, balconul este cu vedere la mare, de fapt toate camerele sunt cu vedere la mare, spre deosebire de Alonakia. au camere si la parter dar vederea este mai buna de la etaje. are o mica terasa unde se ia mic-dejunul, uita-te pe topicul totul despre Grecia sunt niste poze pe penultima pagina. nu au loc de joaca pentru copii, este un hotel de 2 stele.
Toopeu
QUOTE (cristimicle @ Feb 24 2008, 07:07) *
Te rog da-ne si noua detalii despre cum se inchiriaza o masina pe insula.Urmeaza sa plecam in curand si nu stiu de ce e nevoie si ce trebuie avut in vedere.Foarte multa lume apeleaza la inchirieri auto pe insula,insa eu nu am gasit pana acum nimic detaliat referitor la acest lucru.

in Romania e mai complicat sa inchiriezi un DVD decat o masina in Corfu !
sa ai Permisul la tine , bani si sa shti engleza cat sa te intelegi cu grecul !
Sa ai invedere daca pretul include benzina , asigurarea gen RCA , asigurare gen casco , daca au limita de km pe zi , cam astea sunt aspectele in rest de cand m-am apucat eu sa scriu pstul asta tu inchiriai 3 masini !
Sunt pe peste tot centre de inchiriere !!
Trebuie insa sa stii ca insula intreaga e plina de masini si serpentine strazi extrem de inguste chiar si portiuni unde se circula pe un singur sens ! asa ca trebuie si ceva experienta ! wink.gif
succes !

PS: poti inchiria pe internet platesti cu credit card , stabilesti data ora si locul unde sa fie masina ! ai sa fi surprins masina te va astepta acolo ! wink.gif
razvan_g81
Stie cineva cum se numeste plaja din imagine?
SheffieldMac
Stie cineva cum se numeste plaja din imagine?

Este plaja principala din paleokastritsa.
Mai multe poze aici
http://www.greeka.com/ionian/corfu/corfu-b...eokastritsa.htm
yvonna
QUOTE (SheffieldMac @ Feb 27 2008, 13:37) *
Este plaja principala din paleokastritsa.
Mai multe poze aici
http://www.greeka.com/ionian/corfu/corfu-b...eokastritsa.htm

Ihi. cea mai tare de pe insula. F aglomerat in sezon, nu prea ai unde sa-ti intinzi cearsaful daca te trezesti mai tarziu. coolspeak.gif
evalbea
QUOTE (yvonna @ Feb 27 2008, 17:07) *
Ihi. cea mai tare de pe insula. F aglomerat in sezon, nu prea ai unde sa-ti intinzi cearsaful daca te trezesti mai tarziu. coolspeak.gif

este o statiune superba si foarte aglomerata in general
yvonna
QUOTE (evalbea @ Mar 3 2008, 16:37) *
este o statiune superba si foarte aglomerata in general

Cam mult spus statiune in opinia mea!
firstvision
Paleokastritsa e intr-adevar una din cele mai frumoase statiuni din Corfu. Din cauza acestui lucru am ales si eu aceasta statiune ca destinatie pentru concediul de anul trecut.
Pe scurt am stat la hotelul cu acelasi nume ( am avut de ales intre Paleokastritsa hotel si Akrotiri Beach - dar in urma review-urilor de pe tripadvisor si dogwatch am ales primul ). Daca mergeti la acelasi hotel obligatoriu luati camera cu seaview (peisajul e superb ) - alternativa (gardenview) , sub orice critica - toata lumea care a stat la garden view s-a plans.

Impresii hotel:
- pozitionare impresionanta - stanca, mare, golfuri.
- curat, ingrijit, camere marime medie.
- personalul foarte atent.
- mancare ok (nu sunt gurmand ) , variata - chelnerii zambitori, in schimb sala de mese era cam mica si aglomerata (m-a incomodat faptul ca seara trebuia sa stai la masa la care erai programat cu alte doua persoane - din fericire am nimerit tot cu romani )
- turistii - 80% englezi ( mie mi s-au parut plictisitori, mult prea comozi ) - George, soferul de taxi care ma plimba prin insula mi-a confirmat acest lucru. Nu generalizez - este parerea mea despre turistii din Paleokastritsa.
- 2 piscine - mi s-au parut mici. Am fost uimit de englezii care preferau sa stea la piscina decat pe plaja (mai multi romani imi spuneau lucrul asta).
- scarile - accesul la cea mai apropiata plaja se face prin intermediul scarilor ( tin sa mentionez acest lucru deoarece pe tripadvisor lumea se plangea de ele si ma speriasem) - nu le-am numarat insa nu m-au deranjat si nici nu mi s-au parut obositoare eu nefind o persoana activa.

Impresii plaja:
- stiam de la bun inceput ca plajele din Paleokastritsa nu sunt deosebite dar vazand poze gen cea postata de razvan_g81 am zis ca nu e chiar asa de rau. Ei bine asta a fost primul lucru care m-a dezamagit.
- Toate cele 3 plaje sunt cu pietricele (din loc in loc au si peticuri de nisip) - in poze ai senzatia ca e nisip.
- Intrarea in mare - abrupta - dupa 2,3 metri trebuia sa stii sa inoti.
- Golfurile inguste - nu am vazut un val tot sejurul.
- Apa - este mai rece din cauza curentilor - in unele zile nu am reusit sa intru in apa (sf lui august ) , era mult, mult prea rece.
- Snorkeling - superb - il recomand cu placere.
- Intr-adevar cea mai buna plaja e cea din photo de mai sus. Insa nu va asteptati la prea multe, pentru ca veti avea aceeasi dezamagire pe care am avut-o si eu.

Impresii statiune:
- peisaj superb si cam atat
- "este o statiune superba si foarte aglomerata in general" -QUOTE evalbea - ai dreptate doar cu prima parte. Aglomerata nu e si cand spun lucrul asta nu ma refer la trafic. Statiunea are o singura strada care o strabate de la un capat la altul (ingusta si intortocheata ca de altfel toate strazile din insula) - traficul prin statiune devenea obositor, multe motoscutere care circula cu viteza, atv, autocare. Spatiu dedicat pietonilor nu exista si trebuia sa fii foarte atent. Dar cum se lasa seara toata activitatea inceta. Am vazut foarte putina lume la terase. Am fost la o terasa pe malul marii si am fost singurii clientii pe toate perioada consumatiei (si alte terase erau in aceeasi situatie). Nu sunt genul care se da in vant dupa cluburi dar aici ma simteam ca un pensionar (la 10 in camera - somn). Am vazut si cateva terase care aveau din cand in cand si spectacole tematice. Nu stiu ... poate gresesc dar "foarte aglomerata in general" in nici un caz - am petrecut 2 seri in Corfu Town si pot sa spun cu mana pe inima ca era foarte aglomerat si animat seara.
- yvonna are dreptate - Cam mult spus statiune. George (soferul de taxi) mi-a spus ca pe perioada iernii raman vreo 3 familii in toata Paleokastritsa.

Impresii generale:
In ciuda celor cateva impedimente mentionate mai sus a fost un concediu reusit. Corfu e o insula frumoasa, foarte multe locuri de vazut (am descris aici doar Paleo din cauza ca despre celelalte s-a tot vorbit ) o recomand cu placere. Ideal este ca inante de a va hotari asupra unei locatii in Corfu este bine sa va documentati asupra aspectelor care va intereseaza (plaja, conditii cazare, locatii...etc.)

Daca aveti intrebari va stau la dispozitie. In ceea ce priveste pozele - daca va intereseaza ceva in mod special (plaja sau hotel) - poze din Paleo s-au tot postat in topicul asta
brbarossa
QUOTE (carmenIS @ Feb 24 2008, 14:35) *
Iti recomand hotelul ALONAKIA, care e vis-a-vis de GOLDEN NESTS, are si piscina si e super OK. E curat si mancarea e foarte buna. Concediu placut!

Bravo, bravo. Ma bucur ca incepe lumea sa recomande Alonakia. Si noi am stat acolo acum 2 ani.
Gogut
Am luat bilete la "Golden Nests " , plecarea pe 2 iunie . Sper sa prind vreme buna si apa sa se incalzeasca cat de cat . Apropo mai este cineva care merge in perioada asta ?
carmenioana
QUOTE (firstvision @ Mar 4 2008, 14:26) *
Paleokastritsa e intr-adevar una din cele mai frumoase statiuni din Corfu. Din cauza acestui lucru am ales si eu aceasta statiune ca destinatie pentru concediul de anul trecut.
Pe scurt am stat la hotelul cu acelasi nume ( am avut de ales intre Paleokastritsa hotel si Akrotiri Beach - dar in urma review-urilor de pe tripadvisor si dogwatch am ales primul ). Daca mergeti la acelasi hotel obligatoriu luati camera cu seaview (peisajul e superb ) - alternativa (gardenview) , sub orice critica - toata lumea care a stat la garden view s-a plans.

Impresii hotel:
- pozitionare impresionanta - stanca, mare, golfuri.
- curat, ingrijit, camere marime medie.
- personalul foarte atent.
- mancare ok (nu sunt gurmand ) , variata - chelnerii zambitori, in schimb sala de mese era cam mica si aglomerata (m-a incomodat faptul ca seara trebuia sa stai la masa la care erai programat cu alte doua persoane - din fericire am nimerit tot cu romani )
- turistii - 80% englezi ( mie mi s-au parut plictisitori, mult prea comozi ) - George, soferul de taxi care ma plimba prin insula mi-a confirmat acest lucru. Nu generalizez - este parerea mea despre turistii din Paleokastritsa.
- 2 piscine - mi s-au parut mici. Am fost uimit de englezii care preferau sa stea la piscina decat pe plaja (mai multi romani imi spuneau lucrul asta).
- scarile - accesul la cea mai apropiata plaja se face prin intermediul scarilor ( tin sa mentionez acest lucru deoarece pe tripadvisor lumea se plangea de ele si ma speriasem) - nu le-am numarat insa nu m-au deranjat si nici nu mi s-au parut obositoare eu nefind o persoana activa.

Impresii plaja:
- stiam de la bun inceput ca plajele din Paleokastritsa nu sunt deosebite dar vazand poze gen cea postata de razvan_g81 am zis ca nu e chiar asa de rau. Ei bine asta a fost primul lucru care m-a dezamagit.
- Toate cele 3 plaje sunt cu pietricele (din loc in loc au si peticuri de nisip) - in poze ai senzatia ca e nisip.
- Intrarea in mare - abrupta - dupa 2,3 metri trebuia sa stii sa inoti.
- Golfurile inguste - nu am vazut un val tot sejurul.
- Apa - este mai rece din cauza curentilor - in unele zile nu am reusit sa intru in apa (sf lui august ) , era mult, mult prea rece.
- Snorkeling - superb - il recomand cu placere.
- Intr-adevar cea mai buna plaja e cea din photo de mai sus. Insa nu va asteptati la prea multe, pentru ca veti avea aceeasi dezamagire pe care am avut-o si eu.

Impresii statiune:
- peisaj superb si cam atat
- "este o statiune superba si foarte aglomerata in general" -QUOTE evalbea - ai dreptate doar cu prima parte. Aglomerata nu e si cand spun lucrul asta nu ma refer la trafic. Statiunea are o singura strada care o strabate de la un capat la altul (ingusta si intortocheata ca de altfel toate strazile din insula) - traficul prin statiune devenea obositor, multe motoscutere care circula cu viteza, atv, autocare. Spatiu dedicat pietonilor nu exista si trebuia sa fii foarte atent. Dar cum se lasa seara toata activitatea inceta. Am vazut foarte putina lume la terase. Am fost la o terasa pe malul marii si am fost singurii clientii pe toate perioada consumatiei (si alte terase erau in aceeasi situatie). Nu sunt genul care se da in vant dupa cluburi dar aici ma simteam ca un pensionar (la 10 in camera - somn). Am vazut si cateva terase care aveau din cand in cand si spectacole tematice. Nu stiu ... poate gresesc dar "foarte aglomerata in general" in nici un caz - am petrecut 2 seri in Corfu Town si pot sa spun cu mana pe inima ca era foarte aglomerat si animat seara.
- yvonna are dreptate - Cam mult spus statiune. George (soferul de taxi) mi-a spus ca pe perioada iernii raman vreo 3 familii in toata Paleokastritsa.

Impresii generale:
In ciuda celor cateva impedimente mentionate mai sus a fost un concediu reusit. Corfu e o insula frumoasa, foarte multe locuri de vazut (am descris aici doar Paleo din cauza ca despre celelalte s-a tot vorbit ) o recomand cu placere. Ideal este ca inante de a va hotari asupra unei locatii in Corfu este bine sa va documentati asupra aspectelor care va intereseaza (plaja, conditii cazare, locatii...etc.)

Daca aveti intrebari va stau la dispozitie. In ceea ce priveste pozele - daca va intereseaza ceva in mod special (plaja sau hotel) - poze din Paleo s-au tot postat in topicul asta

buna seara,

Te rog spune-mi si mie agentia prin care ai rezervat biletele!
Si eu vroiam tot la Paleokastritsa - H. Akrotiri Beach, insa dupa cele spuse de tine (pietricele, fara valuri si apa adanca f aproape de mal) ma mai gandesc si poate caut oferte pt Glyfada sau Agios Giorgios. Despre acestea 2 ai ceva impresii?

multumesc
firstvision
QUOTE (carmenioana @ Mar 5 2008, 21:18) *
buna seara,

Si eu vroiam tot la Paleokastritsa - H. Akrotiri Beach, insa dupa cele spuse de tine (pietricele, fara valuri si apa adanca f aproape de mal) ma mai gandesc si poate caut oferte pt Glyfada sau Agios Giorgios. Despre acestea 2 ai ceva impresii?

multumesc

Biletele le-am luat prin Kusadasi (totul a fost ok).
Plajele din Glyfada si Ag. Gordios ( a nu se confunda cu Ag. Georgios) sunt cele mai frumoase plaje din Corfu. Personal am ramas profund impresionat de cea din Glyfada ( nisip rosiatic extrem de fin, valuri in toata regula - in cele doua zile in care am fost acolo mare era si un pic mai agitata), dar "statiunea" pare moarta (si aici nu ma refer la cluburi sau alte nebunii) am vazut doar cateva vile si terase in zona. Anul trecut In oferte era listat un singur hotel - Glyfada Hotel.

Ag. Gordios e un pic mai mare si mai animat (am fost doar in trecere) - plaja de asemeni superba.

Insula in totalitate e ideala pentru concediu, are si locuri de vizitat, plaje superbe de lenevit la soare, corfu town pentru cumparaturi si viata de seara, dar nu cred ca exista vreo statiune care sa le intruneasca pe toate. De aceea recomand a se inchiria o masina. Strazile sunt intr-adevar asa cum le descriu toti, un cosmar - serpentine in unele locuri ff. abrupte si cu un singur sens. Alternativa e serviciul de taxi sau transportul in comun (ultimul nu face legatura decat intre statiuni si corfu town).

Daca mai ai intrebari te ajut cu cea mai mare placere.
yvonna
QUOTE (carmenioana @ Mar 5 2008, 21:18) *
buna seara,

multumesc

Agios Giordios ( daca e ala putin mai sus de Paleokastrita, ca sunt 2 localitati cu acelasi nume) e un satuc foarte pitoresc, cu cateva taverne, 2 market-uri, 2-3 hotelase si cateva studiouri. Parerea mea e ca are una din cele mai bune plaje de pe insula ( f lunga -7 km zic ei, creca sunt vreo 4!) lata, cu nisip fin. Dezavantajul, apa e de multe ori rece dinn cauza pariiaselor din zona care se varsa in mare. Cea mai calda pa e pe partea de E ( cu Albania) dar acolo plajele nu sunt fenomenale.
Oricum ar fi, daca esti amatoare de peisaje marine superbe si de vacante autentice, Corfu e o alegere f buna.
firstvision
QUOTE (yvonna @ Mar 6 2008, 12:47) *
Agios Giordios ( daca e ala putin mai sus de Paleokastrita, ca sunt 2 localitati cu acelasi nume) e un satuc foarte pitoresc, cu cateva taverne, 2 market-uri, 2-3 hotelase si cateva studiouri. Parerea mea e ca are una din cele mai bune plaje de pe insula ( f lunga -7 km zic ei, creca sunt vreo 4!) lata, cu nisip fin. Dezavantajul, apa e de multe ori rece dinn cauza pariiaselor din zona care se varsa in mare. Cea mai calda pa e pe partea de E ( cu Albania) dar acolo plajele nu sunt fenomenale.
Oricum ar fi, daca esti amatoare de peisaje marine superbe si de vacante autentice, Corfu e o alegere f buna.

Ag. Georgios e localitatea situata un pic mai in nord decat Paleokastritsa.
Ag. Gordios e situata la sud de Paleokastritsa. (dupa cum poti vedea si in acest topic, multa lume prefera sa mearga in aceasta localitate )

Intr-adevar pe intreaga coasta de vest temperatura apei e mai mica, dupa cum am spus am prins 2 zile in care nu era nimeni in apa (cativa curajosi care incercau si dupa 2,3 pasi se intorceau ) si asta la sfarsitul lui august.
Din cate mi s-a spus fenomenul este aleator, dar e bine de stiut ca se poate intampla.
Cand am ales anul trecut Paleokastritsa stiam de la bun inceput ca apa e mai rece pe coasta de vest insa nu m-am gandit ca poate fi atat de rece incat sa nu poti intra in apa. In rest peisajul pe coasta de west e superb, inclusiv cel marin (dupa cum a spus si yvonna) - ideal pentru snorkeling.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.