Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

ylly.

rectific....
1 glyfada
2 glyfada cu spatele la plaja
3 hotel maris
4,5,6 vasul cu fund de sticla kalipso star
fratele_john
Salut

Duminica adica pe 9 septembrie plec si eu in Corfu si daca se poate am si eu cateva rugaminti catre oamenii mai experimentati care au fost deja.

Am citit o gramada de lucruri interesante, unele m-au bucurat altele m-au panicat. Eu plec in Roda la Blue Lagoon, unde sper sa nu fie chiar atat de rau.

Acum rugamintea mea este daca poate cineva care a mai fost cu masina sa imi spuna cateva lucruri:

1. Care drumul cel mai bun spre Corfu si pe unde sa o iau sa pot sa imi fac si eu traseul.
2. Vrem sa dormim o noapte in Grecia si pe net nu am gasit nimic convenabil, poate sa imi spuna cineva de o pensiune ceva cu preturi acceptabile.

V-as fi recunoscator daca ati putea sa ma ajutati.

Va multumesc.

almona
QUOTE(adina_17 @ Aug 31 2007, 18:49) *
coolspeak.gif Multumesc mult pentru informatiile pe care mi le-ati oferit.Daca apa e asa cristalina cum spune toata lumea ce mai conteaza niste pietre.Important este ca mergem in vacanta si speram sa ne simtim bine.Noi nu suntem foarte pretentiosi,dar m-am cam speriat de ce am citit pe forum.Speram sa si tina vremea cu noi si cam atat.O sa facem si excursii atat cat putem.Tu ai fost in excursii organizate de ghid sau ati luat bilete direct de pe vaporas?Am inteles ca e diferenta mare de pret,dar daca te duci pe cont propriu nu ai ghid care sa iti povesteasca.Noi plecam pentru prima oara in Grecia si nu stim la ce sa ne asteptam.MULTUMESC MULT kisstogether.gif

Eu am fost si cu ghid si cu bilet la vaporas.

La Laguna Albastra am fost cu bilet cumparat de la Receptia hotelului Potamaki 18 euro.
Click pentru a vizualiza atașamentul Imbarcarea s-a facut chiar din fata hotelului, am avut si un pranz indestulator (suvlakia, salata, vin si uzo), iar capitanul vasului a fost si ghid. ne-a impartit in 3 grupuri (intelegatori de greaca, italiana si engleza) si a explicat fiecarui grup in parte traseul, unde si cat de lungi vor fi opririle, iar programul nu a fost foarte rigid.

Pe Paxi Antipaxi am fost cu ghid, cu un vas Ionian Cruises de peste 100 de persoane. Ne-au dus vreo ora si ceva cu autocarul pana la Lefkimi unde s-a facut imbarcarea. 29 de euro si n-am papat nimic sad.gif aparte de senvisurile din traista. Erau la barul de pe vapor dar cam scumpitele.

Mi-aduc aminte ca a fost si un incident super neplacut cu o familie de englezi. Pustoaiaca de vreo 13-14 ani s-a departat de parinti in Gaios, capitala insulei Paxi, unde am avut 2 ore libere, si a plecat singura la cumperaturi. Cand ne-am adunat pt plecare a venit si aia mica plangand ca o Magdalena ca cineva "i-a furat rucsacul cu actele si banii". angry.gif Grecii au luat foc ca la ei nu se fura, iar cineva din familia respectiva a opinat ca e normal sa se fi furat din moment ce vaporul "e plin de romani" madanimated.gif . La cateva minute de la plecare s-a anuntat prin statie ca s-a gasit rucsacul cu pricina. Il uitase tolomaca la o taverna langa scaun unde bause un suc. bandit.gif
Intra aici sa vezi excursiile pe care le organizeaza Ionian Cruises si la ce preturi.
CrankyPuZzLe
Merg la sidari village din 11 sept. Am vazut ca AquaLand e in Ag. Ioannis...Ce preturi au? cum vi s-a parut?smile.gif de transportul local ce-mi puteti spune? autobuze taxi etc...mersi
Toopeu
QUOTE(CrankyPuZzLe @ Sep 3 2007, 15:46) *
Merg la sidari village din 11 sept. Am vazut ca AquaLand e in Ag. Ioannis...Ce preturi au? cum vi s-a parut?smile.gif de transportul local ce-mi puteti spune? autobuze taxi etc...mersi

AquaLand e cam in fiecare statiune inclusiv Acharavi e destul de dragut - si bineinteles AquaLand-ul cel mai mare de pe insula si considerat unul dintre cele mai mari din Europa - mai multe detalii aici

Transportul local e la pamant - autobozele sunt foarte rare si la ore total aiurea - taxiul e scump - mai ieftin iesi daca inchiriezi masina sau ATV sau chiar bicicleta
atentie masina cauta imediat ce ajungi e posibil sa gaseshti destul de greu la fata locului mai repede iti rezervi de pe internet. bine acum e deja septembrie si nu cred ca mai e aglomeratia din august dar nu se stie. sa ai permisul de conducere la tine (daca detii)
AICI ai detalii despre CORFU GREEN BUS (transport local)
Toopeu
QUOTE(fratele_john @ Sep 3 2007, 09:38) *
Salut

Duminica adica pe 9 septembrie plec si eu in Corfu si daca se poate am si eu cateva rugaminti catre oamenii mai experimentati care au fost deja.

Am citit o gramada de lucruri interesante, unele m-au bucurat altele m-au panicat. Eu plec in Roda la Blue Lagoon, unde sper sa nu fie chiar atat de rau.

Acum rugamintea mea este daca poate cineva care a mai fost cu masina sa imi spuna cateva lucruri:
1. Care drumul cel mai bun spre Corfu si pe unde sa o iau sa pot sa imi fac si eu traseul.
2. Vrem sa dormim o noapte in Grecia si pe net nu am gasit nimic convenabil, poate sa imi spuna cineva de o pensiune ceva cu preturi acceptabile.

V-as fi recunoscator daca ati putea sa ma ajutati.

Va multumesc.

ca si drum iti recomand traseul pe care au mers autocarele noastre
Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Plevna - Sofia - Salonic - Ioanina - Igumenitsa
Atentie insa ca drumul este destul de greu de parcur si nu pentru ca grecii nu ar avea autostrazi ci sunt serpentine foarte multe - Transfagarasanul e mic copil !!
pentru rute foloseshte ASTA
esperando
Daca tot ai ales in final Sidari , stai linistita ca de gasit masina de inchiriat o sa gasesti , daca rezervi pe net e mai scump , acolo poti negocia putin si sa iesi la pretu f bun .In conditiile in care sezonul de virf a mai trecut nu mai e asa problema , totul e sa mergi cam cu o zi doua inainte de momentul in care vrei sa inchiriezi pentru a trata pretul si a gasi o masina pe care ai cam vrea sa o iei . Legat de Aqualand , nu e rau , daca nu inchiriezi masina se fac excursii din statiune costa vreo 20 euro , la unele agentii de inchiriat masini daca inchiriai de la ei si mergeai la aqualand aveai reducere la intrare 15-20% .

esperando
[Legat de transportul in comun e putin mai complicat , plecarile din Kerkyra sunt la orele din orar dar celel din statatiuni nu prea au strict un orar fix si e cam greu sa iti faci un program dupa ele.Taxi e cam greu de gasit se sta ceva ca sa prinzi liber( dar nefiin sezon plin poate ca e mai usor acum , dar nu se merita).
CrankyPuZzLe
QUOTE(Toopeu @ Sep 3 2007, 16:49) *
ca si drum iti recomand traseul pe care au mers autocarele noastre
Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Plevna - Sofia - Salonic - Ioanina - Igumenitsa
Atentie insa ca drumul este destul de greu de parcur si nu pentru ca grecii nu ar avea autostrazi ci sunt serpentine foarte multe - Transfagarasanul e mic copil !!
pentru rute foloseshte ASTA

mersi pt informatii! N-o sa am nevoie de astea merg cu avionul. la aqualand vreau sa ajung ...
oanna86

QUOTE(raluk20 @ Aug 29 2007, 13:01) *
Hellooooo!

Mai pleaca cineva pe 16 septembrie in Agios Gordis, Hotel Alonakia?
Noi suntem 2 (Raluca & Cosmin) Timisoara.

Take care!!! tongue.gif

si noi (Oana si Adi) mergem pe 16 septembrie in Agios Gordios insa la hotelul vecin la Golden Nest.poate ne vedem..adik poate mergem cu acelas autocar..noi mergem cu Christian Tour..poate ne vedem in Bucuresti caci d-acolo plecam...
fratele_john

Salut

Poate cineva sa imi spuna si mie unde as putea sa dorm si unde ar fi cel mai bine si ca distanta parcursa.

Plecam in Corfu pe 9 septembrie din Bucuresti cu masina si vrem sa facem drumul in 2 parti si sa dormim o noapte undeva pe

drumpoate cineva sa ne sfatuiasca unde sa dormim si cam cat costa.

Va mulutmesc!
raluk20
QUOTE(oanna86 @ Sep 4 2007, 14:27) *
si noi (Oana si Adi) mergem pe 16 septembrie in Agios Gordios insa la hotelul vecin la Golden Nest.poate ne vedem..adik poate mergem cu acelas autocar..noi mergem cu Christian Tour..poate ne vedem in Bucuresti caci d-acolo plecam...

Ulterior am aflat ca ... si noi mergem la Golden Nests biggrin.gif
Si tot cu Christian Tour, dar din Timisoara.
Am avut rezervare pt Blue Lagoon ... de care se stie ce conditii ofera ... am facut reclamatie si am cerut o alta cazare ( rugamintea noastra a fost pt Alonakia).
Nu ma asteptam sa aiba vre-un efect pozitiv cererea noastra si am ramas f surprinsi cand ne-au sunat a 2 -a zi sa ne spuna ca se poate aproape sigur la Alonakia dar ca mai au nevoie de o zi pt confirmare ... si a 3 -a zi au spus ca nu se poate decat la Golden Nests ... fapt care pe noi ne-a bucurat pt am auzit lucruri bune despre Hotel.
Micul dejun si utilizarea piscinei sunt cele de la Alonakia, si persoane care au fost cazati la Golden Nests s-au considerat foarte multumiti.
De pe forum am aflat foarte multe si despre statiune, despre cluburi ca de ex "Mike's Pub" unde joia este karaoke si am auzit ca iasa dragutz sau taverne simpatice gen "Sebastians" sau cea de langa Zephyros unde se mananca bine.

Sper doar sa tzina vremea cu noi.
Am tot incercat sa intru pe diferite site-uri, atat romanesti cat si straine, dar nu aratau prognoza decat pana maxim Duminica (09.09) ... confusedsmiley.png

In orice caz, de vazut cu siguranta ne vedem, in special ca stam si in acelasi Hotel smile.gif ... chestia e ... sa ne recunoastem w00t.gif

O seara superrrrr intr-o companie superrrrrr !!!

Pupik,
Ralu & Cosmin
ladyboss_ro
N-am prea inteles de ce atat de putini vorbesc de Oniro desi toti care au mers au fost multumiti.Desi de ani de zile pe forum apar critici aduse anumitor firme, unii se incapataneaza si tot pe acelea le aleg.( si cand se intorc isi trag singuri palme). Departe de mine a face raclama pentru ONIRO dar pur si simplu am ramas impresionata in mod placut si tin minte, nu mai stiu, in mai sau iunie ce speriata eram si ceream tot felul de pareri pe forum.E drept ca Messongi e pe coasta de est , nu e nisip fin, unde mergeam e un fel de pietris fin amestecat cu nisip,pietre mici in apa dar cu 5 euro am rezolvat problema (mi-am luat papuci).Prima zi am inchiriat sezlong dar dupa ce am vazut destui ca stau pe prosoape am incercat si eu si nu m-a deranjat cu nimic.Unii stateau pe zona verde, la umbra palmierilor alti sub umbrele.Sincer, atat de putin conteaza in ce statiune esti.Cine merge in Corfu e pacat sa lancezeasca uitat pe o plaja, insula trebuie strabatuta dealungul si dealatul, asta e tot farmecul ei.Eu in cele 7 zile cat am constatat ca n-am reusit sa vad tot si voi da pe reluare la anul.Sa vezi cat mai mult poti ori cu excursii organizate, ori c u masina inchiriata si pentru cine n-are carnet sunt autobuze din Corfu Town in toate directiile (singurul incovenient e ca trebuie sa prinzi la inapoiere spre statiune ultimul autobuz parca la 19).E drept ca nu aveam piscina stand la vila dar aveam multa liniste si oricum intr-o zi am facut plaja cate o ora pe mai multe plaje din traseu, Sidari, Paleokastrisa,etc.Despre discoteci nu pot sa dau amanunte ca nu m-a interesat subiectul.Cam atat pentru azi.
flaviuf
Salutare la toata lumea...m-am trezit si eu tarziu si am mai gasit bilete doar pentru Benitses - Hotel Eros, plecarea in 7 Sept...are cineva informatii despre el? Eventual anumite locuri de luat masa, distractie etc ar fi binevenite.

Inteleg ca din Benitses, cel mai rentabil e sa iau bilet pentru Laguna Albastra de la hotel Potamaki...se fac zilnic excursii? cu cate zile inainte ar trebui sa fac o rezervare?

Legat de inchiriere autoa, am vazut doar pachete pe 3 zile...se poate inchiria si cu ziua?

Multumesc.
atingere
QUOTE(flaviuf @ Sep 5 2007, 14:04) *
cel mai rentabil e sa iau bilet pentru Laguna Albastra de la hotel Potamaki...se fac zilnic excursii? cu cate zile inainte ar trebui sa fac o rezervare?

Legat de inchiriere autoa, am vazut doar pachete pe 3 zile...se poate inchiria si cu ziua?

Multumesc.

se poate lua si pe o zi, dar e un pic mai scump, sau nu se face nici un discount fata de pretul de pe perete.
nu sunt sigur, dar am impresia ca se face numai 1 data / sapt/ agentie. Mai bine te duci dimineata la 8.00 la debarcaderul de unde pleaca salupa (nu in port!!!, mai intreaba pe acolo) si intrebi daca va pot lua. Te descurci... smile.gif
almona
QUOTE(flaviuf @ Sep 5 2007, 14:04) *
Salutare la toata lumea...m-am trezit si eu tarziu si am mai gasit bilete doar pentru Benitses - Hotel Eros, plecarea in 7 Sept...are cineva informatii despre el? Eventual anumite locuri de luat masa, distractie etc ar fi binevenite.

Inteleg ca din Benitses, cel mai rentabil e sa iau bilet pentru Laguna Albastra de la hotel Potamaki...se fac zilnic excursii? cu cate zile inainte ar trebui sa fac o rezervare?

Multumesc.

Am sa incerc sa raspund punctual.
1 Hotel Eros, n-am auzit, dar nici de altele. Aparte de Corfu Maris la care am stat si Potamaki la care au stat altii din grup nu m-a interesat, asa ca nu m-am uitat cum le cheama.

2. Laguna albastra anul trecut se facea joia. Chiar pe faleza in fata hotelului este un poster cu toate excursiile, zilele in care se fac si preturile. La vremea asta, cu o zi inainte e suficient, dar ia-ti o marja de siguranta.

3. Se poate si cu ziua, dar nu renteaza a) intr-o zi nu faci mare branza, cool.gif costa de te rupe. Eu am intrat in toate centrele de inchirieri, vreo 5 parca, si doar unul era al unui grec Alfa Rental, de la care am si inchiriat, restul erau tinute de sarbi sau unguri.
Kiddo
Si noi am inchiriat tot de la Alfa rental, dar am facut rezervarea din tara, pe net. Am fost anul trecut in Corfu si am stat la Iberostar Regency Beach Hotel, la sud de Benitses. Hotelul este, de fapt, un ansamblu compus din hotel, bungalow-uri, cateva piscine, terenuri de sport si plaja privata. A fost cel mai bun "all inclusive" la care am stat. Masa de pranz se lua la taverna de pe plaja care, de altfel, era deschisa permanent, cu bar cu bauturi, inghetata, clatite, sandwich-uri, fructe. Tot pe plaja aveai la dispozitie canoe si hidrobiciclete, paturi cu umbrele. A fost un rasfat minunat. Hotelul este plasat intre munte si mare, camerele au toate privelisti superbe. Apa era foarte calda, mai calda decat pe coasta vestica, iar pietrele nu ne-au deranjat (am luat "jelly shoes"). Deoarece am vazut pe net ca hotelul este inafara oricarei localitati, am comandat masina pe net, nu mi-a cerut card sau alt mod de avans la plata. La data si ora stabilite, masina ne-a fost adusa in fata hotelului si tot acolo am lasat-o. In rest, insula e foarte frumoasa, in vest sunt plajele nisipoase, cele mai bune statiuni cred ca sunt Agios Gordys si Glyfada, dar noua ne-a placut foarte mult si o mica plaja la nord de Glyfada, Myrtiotissa (mai greu accesibila, e plaja de nudisti). Vacanta placuta tuturor celor care pleaca in Corfu (si celorlalti care mai au vacanta)!
ender009
Si eu o sa plec in corfu pe 20 septembri cu ONIRO dar ce vroiam sa va intreb e daca se pot face scufundari pentru k e unul din lucrurile pe care as vrea sa le incerc si daca stie cineva cum e vremea in aceasat perioada k as vrea sa ma si bronzez smile.gif
flaviuf
Merci mult pentru precizari...mai trebuie doar sa prind vreme buna!
almona
QUOTE(ender009 @ Sep 6 2007, 09:36) *
Si eu o sa plec in corfu pe 20 septembri cu ONIRO dar ce vroiam sa va intreb e daca se pot face scufundari pentru k e unul din lucrurile pe care as vrea sa le incerc si daca stie cineva cum e vremea in aceasat perioada k as vrea sa ma si bronzez smile.gif

Sunt cateva centre in care se fac scufundari cu tot tacamul (echipament, instructor): Nissaki, Messongi, parca Agios Stefanos. Daca inchiriati masina, o sa va dea o harta si acolo sunt trecute toate. Eventual intreaba-i pe cei de la Oniro daca nu organizeaza ei.
Anul trecut Christian Tour organiza la Nissaki (35 euro) : transport cu autocarul pana la Nissaki, imbarcare, 3 sedinte de scufundari cu instructor la 3, 6 si 9m adancime si retur cu autocarul.
fratele_john
Salut

Duminica dimineata adica pe 9 septembrie plec in Corfu, mai merge cineva?

Am si eu o intrebare. Poate sa imi spuna cineva unde sa dorm in drum spre Corfu, ca nu prea am nici o idee si as merge linistit daca as sti ceva asa cat de cat.

Va rog daca puteti sa imi dati si mie un raspuns v-as fi recuonoscator.
razvanxxy30
QUOTE(fratele_john @ Sep 7 2007, 10:25) *
Salut

Am si eu o intrebare. Poate sa imi spuna cineva unde sa dorm in drum spre Corfu, ca nu prea am nici o idee si as merge linistit daca as sti ceva asa cat de cat.

Pe ce traseu te duci?Pe la Grevena sau Larisa.....?
CrankyPuZzLe
Pleaca cineva in 11 sept cu BlueAir din Cluj?
geoorge16
QUOTE(fratele_john @ Sep 7 2007, 10:25) *
Salut

Frate john eu merg cu autocarul dar ne vedem acolo !!!!!!!!!!!!
Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mai am 3 ore si 24 minute si gata concediuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
grijuliul
Daca mergi pe autostrada Egnatia iti recomand sa ramai in Metsovo.E un orasel superb unde sigur gasesti cazare. Pe acolo te intelegi si in Romaneste ca sunt multi armani. www.metsovohotels.com [
quote name='fratele_john' date='Sep 7 2007, 10:25' post='3344500']
Salut

[/quote]
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.