Plaja din fata hotelului Corfu Maris, la iesirea din statiunea Benitses spre Messongi.
Click pentru a vizualiza atașamentulDaca vreti sa aveti o vacanta reusita, faceti ce-am facut noi. Am inchiriat o masina (luati una de cel putin 65 CP, dar micuta) si am colindat aproape toata insula, iar Benitses a fost "cartierul general" unde cadeam noaptea late de oboseala.
Si pt ca anul trecut nu am facut un review al vacantei il fac acum.
Ziua 1-2 Plecat cu autocarul Christian Tour la 14.30 din Bucuresti. Drum fara peripetii prin Bulgaria, intrat in Grecia, pierdut maxim cate o ora in fiecare punct de frontiere pt verificare pasapoarte. Spre dimineata am ajuns la Metsovo unde s-a facut un popas mai lung pt o cafea calda, un ceai etc. Insotitoarea de grup, dupa ce ne-a informat ca va urma o portiune de 200 km de serpentine fara popasuri sau benzinarii, ne-a rugat insistent (pot spune chiar ca ne-a implorat) "faceti pipi", apoi la urcarea in autocar ne-a chestionat pe fiecare in parte. In jur de 12.00 pm eram deja in Benitses
Primii cazati au fost cei de la hotel Potamaki, au urmat cei de la vile apoi noi, cei de la Corfu Maris, apoi cei cei care optasera pentru statiunea Moraitica. In timp ce colegii nostri de drum se cazau noi am facut un studiu asupra ofertelor de inchiriat masini.
Ne-am cazat pe la 13.30 si dupa dusul si despachetatul de rigoare am cazut. Ne-am revenit pe la 18.30 cand am facut prima si ultima incursiune pe plaja din Benitses. Seara mancat la taverna Zorbas.
Ziua 3 Mic dejun. Intalnire cu ghidul care ne-a dat pliantele cu excursiile optionale si ne-a facut oferte de inchiriere masini (Matiz/Hyundai Athos = 40 euro/zi +4euro/zi full insurance). Plecat sa cautam masina, Gasit Opel Corsa full insurance 210 euro/7 zile
Click pentru a vizualiza atașamentul fara garantie, fara nimic altceva decat permisul cat B. Grecul a fost super nostim. Dupa ce i-am aratat ca are stopul pe spate spart si am inceput sa-i numar micile zgarieturi, mi-a replicat "Bre, o inchiriezi, n-o cumperi".
Ne-a dat o harta si ne-a indicat cele mai importate locuri de vizitat. Prima incursiune am facut-o pe plaja de la Marathias, la vreo 25 km pe partea vestica
Click pentru a vizualiza atașamentulZiua 4 Plecat spre Achilion cu o mica oprire la Muzeul Scoicilor din Benitses, vizitat palatul si gradinile apoi plecat la Paleokastritsa. Croaziera de 20 de minute cu barcuta la gote si plaja.
Ziua 5 Croaziera la Laguna Albastra si pe continent in satul Sivota. Seara, shopping in Corfu Town.
Ziua 6 Croaziera pe Paxi Antipaxi si seara Seara Greceasca la taverna Gloupos. Nu recomand, daca vreti, se fac si la hotel Potamaki si daca nu va place macar sunteti aproape de casa.
Ziua 7 Incursiune pe Pantokrator cu intoarcere prin Sidari
Ziua 8 Corfu Town, Peninsula Kanoni, Glyfada
Ziua 9 Ultimele cumparaturi si imbarcarea
Ziua 10 ajuns acasa.