salut,
Tocmai m-am intors din Kavos ai am sa incerc sa va dau cateva informatii despre:
- drum dus/intors
- statiunea Kavos
- preturi Kavos
- excursii optionale,
, informatii utile (sper) celor care doresc sa mearga in Corfu in general si in statiunea Kavos in special.
- drum dus/intors: noi am plecat cu un microbuz pentru ca eram foarte putini si ne-am intors cu un autocar. Drumul este foarte, foarte obositor, se face minimum 30 h si de aceea recomand celor care doresc sa mearga in Corfu sa se gandeasca de doua ori cand aleg mijlocul de transport. Poate reusiti sa mai strangeti ceva banuti si sa mergeti cu avionul (ceea ce ar fi super) sau poate reusiti sa mergeti cu masina proprie (cu ceva opriri) nu stiu, dar daca totusi alegeti sa mergeti cu autocarul agentiilor de turism trebui sa stiti urmatoarele: incarcati-va cu multa multa rabdare; nu uitati sa va cumparati o perina pentru dormit, mancare la pachet si nu in ultimul rand apa. Nu ar fi rau sa aveti la indemana si ceva haine mai groase (un trening ceva) deoarece pe timpul nopti strange un pic si sa nu fiti nevoiti sa cautati prin bagajele din cala bus-ului.
Se fac mai multe opriri pentru a putea merge la baie sau pentru a manca, se mai pune cate un film...dar cu toate acestea trebuie sa aveti multa multa rabdare;
- statiunea Kavos: statiunea e cea mai galagioasa statiune (noaptea) din Corfu deoarece e plina in proportie de 90-95 % de englezi intre cred 16-35 ani, englezi carora li se permite orice deoarece vin cu foarte multi bani si nici macar nu le pasa daca platesc multe amenzi.
Plaja e ok, destul de mare si mai tot timpul goala deoarece englezilor le place sa stea mai mult la piscinele hotelurilor respectiv vilelor din statiune.
Multe restaurante, multe magazine de suveniruri, multe posibilitati de distractie..
Ziua e liniste totala pentru ca mai toti englezii dorm dar seara incepe nebunia. Toate bar-urile au muzica la maxim, strazile sunt pline de englezi, la intrarea fiecarui bar se afla tipe, tipi care trag de tine daca esti singur sa mergi sa te distrezi la ei. Nimeni nu zice nimic pentru ca se cheltuie multi bani si pana la urma asta ii intereseaza pe greci. Ce sa spun, un fel de "sodoma si gomora" :-) ....
- preturi Kavos: preturile sunt super ok, iti poti manca linistit toate cele trei mese in unul din multele restaurante din Kavos. mancare e foarte buna si foarte multa iar grecii sunt foarte amabili:
mic dejun englezesc = 2,5 -3 Euro
pranz, cina = au oferte si poti manca un pranz cu numai 8,80 Euro (2 feluri + desert) sau chiar numai 2 feluri cu 5,50 Euro.
desert (placinta, inghetata) = 2 - 3 Euro
suc, bere = 1 - 2 - 3 Euro
peste; pizza; friptura = 6-7 euro
salata greceasca = 3 Euro
supermarket = apa (9 litri) = 1,5 Euro ; lapte = 1 Euro; paine = 0,80 Euro;
Parerea mea e ca nici nu merita sa mananci in camera sau sa ai demipensiune.
sezlog+umbrela = 2 Euro/zi (si nu venea in fiecare zi sa i-a banii)
Deci, cine vrea sa se ingrase ...sa merga in Kavos
Daca nu faci excurisiile optionale, cu un 200 Euro/persoana vei avea parte de o vacanta super
- excursii optionale:
turul insulei merita facut, tur care m-a costat undeva la 50 euro/persoana pentru ca am cumparat si foarte multe suveniruri;
croaziera la laguna albastra pentru noi cei care am fost a fost o mare teapa, cei care au fost la Paxos si Antipaxos au fost mai multumiti;
Restul excursiilor nu am avut chef sa le fac deoarece am preferat sa lenevesc la piscina vilei in care am stat sau pe un sezlog la plaja.
Eu unul m-am simtit foarte bine in Kavos si cu siguranta voi merge din nou in Corfu.
Dupa ce am vazut comportamentul englezior dupa mai multe beri, le doresc tuturor celor care au oroare de romani (am mai citit pe forumurile astea ca unora le-ar place sa mearga unde nu sunt multi romani) sa mearga in Kavos, sa vada cum se comporta altii, cat de "civilizati" sunt fata de noi ........
Va stau la dispo si pt alte info.