Grecia - Insula Corfu
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136

almona

QUOTE(coras @ May 31 2007, 15:53) [snapback]2909092[/snapback]
buna, sitie cineva sa imi spuna si mie catva referinte despre hotel Belvedere din statiunea Benitses?
vreau sa merg in iunie acolo si ..din pozele de pe site-ul hotelului nu prea imi place plaja..e cam ingusta..\ huh.gif
deci hotel belvedere???a stat cineva acolo\??? rolleyes.gif

Hotelul pe dinafara arata excelent. Parca l-am vazut clasificat la 4*. este chiar la intrarea dinspre Moraitika, pe stanga.
daca insa vrei plaja, uita de Benitses de la un capat la celalat. Numai piatra (mai bine zis pietris, grohotis) si pe plaja si in apa. Cel putin in apa intri pe burta iesi pe burta. Nu-ti poti tine echilibrul ca-ti fug pietrele de sub talpi.

Daca aveti masina, la vreo 25 km este plaja de la Marathias, nisip fin de culoarea lutului si lata ca la Mamaia.

Click pentru a vizualiza atașamentul

Click pentru a vizualiza atașamentul
twinky
Eu am fost in septembrie anul trecut in Benitses si niste prieteni au stat in Moraitika, eu am stat la Hotel Potamaki prin Christian Tour si pot spune ca am fost foarte dezamagit pentru banii pe care i-am dat. Nicidecum 3* la hotelurile prezentate in oferte iar cat despre micul dejun oferit, deplorabil.
Atentie la aerul conditionat oferit ca optional ca e posibil sa nu beneficiezi de el sau la amplasarea camerei ca este posibil sa nimeresti langa bucatarie si nu prea este bine sau sa prinzi o camera pe fata cu vedere catre sosea si ce faci cu zgomotul!!!
Oricum partea de jos a insulei nu prea are plaje de nisip, cel mai bine se poate face in partea de sus aproape de Albania, sunt foarte multe statiuni si poti gasi camere destul de bune net superioare hotelurilor.
Eu am facut un tur al insulei, bine cu masina, am avut acest avantaj si am fost placut impresionat de ceea ce se gaseste in Nord de Kerkyra.
Plaja buna de nisip este in Glyfada.
Statiunea Benitses dupa cea am luat-o la picior nu prea ce oferii, ca si divertisment, plaje de nisip nu prea sunt, de fapt nu prea sunt plaje ...., sunt multe taverne dar cu preturi destul de mari fata de alte zone, eu am preferat sa mananc la Big Bite un gen de fast food dar merita. In Benitses nu este decat Muzeul scoicilor si atat in rest o strada principala cu hoteluri mai mult sau mai putin "aratoase".
In rest de vizitat in Corfu Town Cetatea Venetiana si tot ce este legat de aceasta, diversele excursii pe insulele din jur (mai ales in Sivota), Laguna albastra, in Paleokastrita cavernele, etc.

coras
multumesc pentru sfaturi!! biggrin.gif
o sa mai claculez posibiltatile pana luni..deci tre sa ma apuc de calcualt!!!
am inteles bine..ma reprofilez pe zona de nord wink.gif !!!
paul06
QUOTE(pperformerr @ May 22 2007, 12:06) [snapback]2870295[/snapback]
am si eu o intrebare in septembrie vreau sa plec in corfu si as dori sa aflu mai multe despre ea de la cineva care a mai fost. noi suntem tineri si am dorii o statiunii cu cluburi ,plaje frumoasee si multa viata de noapte biggrin.gif . multumesc astept detalii si nume de statiunii smile.gif

M-am intors acum cateva zile din Corfu. Am fost cu masina, asa ca am putut vizita destul de mult, dar din pacate nu tot ce vroiam eu.
Oricum, daca vrei distractie alege incontestabil Kavos. Este o statiune plina de englezi, asta inseamna distractie de dimineata pana...dimineata. Daca te duci cu masina, ai grija unde o parchezi in Kavos, pt ca betiile englezilor constau si in aruncarea de sticle si pahare in strada, ghinion daca ai masina in zona.
paul06
QUOTE(hamelainen @ May 20 2007, 11:49) [snapback]2861028[/snapback]
Cine are idee despre hotelul Magna din statiunea Dassia din Corfu,am rezervari intre 27.07-03.08.07 . Multumiri anticipate pt. informatii.

Nu stiu ce sa-ti spun despre hotel, insa statiune e renumita ca fiind o statiune pentru bogatasi. Asta inseamna si preturi pe masura. Acolo exista unul dintre cele mai exotice hoteluri din insula - un Grecotel 5*, iar deasupra golfului sunt cateva restaurante mai deosebite, unde te poti poti bucura din plin de mancare si peisaje.
angel
Kavos smile.gif poze cu plaja si putin din statiune...foarte putin tongue.gif
dragospas
QUOTE(ladyboss_ro @ May 28 2007, 15:50) [snapback]2895482[/snapback]
Am emotii.Voi pleca pe 7 cu Oniro in Corfu.Inca sunt debusolata, nu stiu care sunt preturile pe insula.Am inteles ca exista un Metro pe insula dar nu stiu pe unde si cat de departe.Voi pi in Moraitica,Mesonghi.Eu mai astept sfaturi pe ultima suta de metrii.Ma sperie gandul ca e pietris.Am vreun magazin mare prin apropiere? Am auzit ca sunt pesti care te ciupesc si arici in mare.Ma simt caraghioasa.Cand am mers pe continent n-am fost atat de agitata, parca acum as merge prima data in Grecia.Acum am corupt si pe altii sa mearga cu mine si nu vreau sa primesc bobarnace daca nu e ok.Astept sfaturi.Dana

Hai,fi linistita..eu am fost anul trecut la Moraitica,hotel Delfinia.si a fost foarte frumos

Plaja este cu nisip dar portiunea de intrare in apa are o banda de pietricele si nisip,dupa care in apa este tot nisip..

De arici sau alte goange ?....povesti

In Meesonghi ai destule tarabe si chiar alimentare cu preturi rezonabile.......

Metro ? este ...DA ..l-am vazut si eu ,este la iesirea din Kerkira spre Moraitica.dar de dimensiuni liliputane (cat o alimentara de cartier )

Nu cred ca ai nevoie de magazine mari....si aricum sunt convins ca o zi o sa o alocati vizitarii orasului Kerkhira si acolo o sa gasiti de toate (la 20 KM de Moraitica)

De vizitat neaparat Achilionul ( palatul lui Sisi) , Paleokastrita si Canal d amur (Sidari) ....in rest aveti si un Water Land dar nu cred ca are rost......

fotojunior
QUOTE(paul06 @ Jun 1 2007, 14:56) [snapback]2912862[/snapback]
M-am intors acum cateva zile din Corfu. Am fost cu masina, asa ca am putut vizita destul de mult, dar din pacate nu tot ce vroiam eu.
Oricum, daca vrei distractie alege incontestabil Kavos. Este o statiune plina de englezi, asta inseamna distractie de dimineata pana...dimineata. Daca te duci cu masina, ai grija unde o parchezi in Kavos, pt ca betiile englezilor constau si in aruncarea de sticle si pahare in strada, ghinion daca ai masina in zona.

Salut,
Am vazut ca ai fost cu masina in Corfu anul acesta, te rog spune-mi daca s-a deschis autostrada intre Salonic si Igumenitsa? Mai precis intre Grevena si Igumenitsa ai mers pe autostrada sau tot pe drumul acela serpuit de munte cu foarte multe serpentine si pante abrupte?
Ca timp cat ai facut Salonic - Grevena, Grevena - Igumenitsa ?
Multumesc
radu87
la hotels coral din statiunea roda a fost cineva?...daca aveti detalii va rog....si despre staiune ce parere aveti...e in nord..unde am auzit ca e plaja frumusica...daca aveti poze cu plaja din roda sa le puneti va rog....
reea.netfun.ro

Hei,

Are cineva idee cum e in statiunea Paleokastritsa, Corfu? Daca aveti informatii despre cum e hotelul Oceanis va rog sa imi spuneti.
Ma bate gandul sa merg in a doua jumatate a lui august printr-o oferta Christian Tour (http://www.christiantour.ro/hotel.php?hotel=64). Cei care au pus piciorul pe acolo sunt rugati sa dea o lista cu plusuri si minusuri. De asemenea, niste preturi informative la sucuri, supe, salate etc ar fi de ajutor.
valentin19742000
QUOTE(lela_stc @ May 30 2007, 10:50) [snapback]2902899[/snapback]
Buna, Mirela din Ploiesti te deranjeaza..........eu plec pe 21 iunie tot cu Oniro.............te-as ruga dupa ce te intorci din concediu sa intri pe Forum cu impresii, fiindca sunt foarte curioasa de ceea ce ai gasit in Moraitika....Concediu placut!

Vreau si eu detalii despre Blue lagoon, Roda. "valentin19742000@yahoo.com"
valentin19742000
QUOTE(miremirc @ May 20 2007, 15:46) [snapback]2861898[/snapback]
Fain, si noi plecam in iulie tot prin Christian tours insa cu avionul! Tot la Blue lagoon stam:)

Vreau si detalii despre Blue Lagoon Roda "valentin19742000@yahoo.com" MULTUMESC

QUOTE(pitbul @ May 16 2007, 23:15) [snapback]2844852[/snapback]
A fost cineva la Blue Lagoon-Roda.?Eu plec in iulie prin Christian Travel cu masina.
Reacomandari la treseul cu masina proprie?

Cum a fost la blue lagoon? "valentin19742000@yahoo.com" ?
dragospas
QUOTE(reea.netfun.ro @ Jun 4 2007, 16:19) [snapback]2923723[/snapback]
Hei,

Are cineva idee cum e in statiunea Paleokastritsa, Corfu? Daca aveti informatii despre cum e hotelul Oceanis va rog sa imi spuneti.
Ma bate gandul sa merg in a doua jumatate a lui august printr-o oferta Christian Tour (http://www.christiantour.ro/hotel.php?hotel=64). Cei care au pus piciorul pe acolo sunt rugati sa dea o lista cu plusuri si minusuri. De asemenea, niste preturi informative la sucuri, supe, salate etc ar fi de ajutor.

Paleocastrita este un must de vizitat pentru oricine care viziteaza Corfu.Este un punct de atractie turistica datorita frumusetii peisajului (munte cu mare).........
plajele sunt in golfulete ,mici dar cu nisip,apa limpede si sarata (parca mai sarata ca in alte zone din Corfu).....
Oricum in cele 7 zile cat o sa stai in Corfu o sa vizitezi si alte locuri din insula asa ca nu o sa stai numai acolo ca sa te plictisesti.........
Merita sa faci un concediu acolo.si nici nu cred ca este scump ...............
pperformerr
QUOTE(angel @ Jun 3 2007, 16:19) [snapback]2919704[/snapback]
Kavos smile.gif poze cu plaja si putin din statiune...foarte putin tongue.gif

sall vreau si eu sa plec in kavos in septembrie poti sa imi spui mai multe despre plaje baruri cluburi mancare cat de scump e?? cazare etc???
si mai multe poze biggrin.gif:D:D:
ms mult
Toopeu
QUOTE(uxd08 @ May 21 2007, 16:14) [snapback]2866703[/snapback]
Buna,

o sa plec si eu peste 3 saptamani in Corfu - statiunea Achavari cu masina personala. Doresc si eu cateva sfaturi
1. poate sa imi spuna cineva cum e in Achavari? plaja / supermarketuri / taverne / distractii / preturi ? ...ca sa imi fac o impresie in acest sens - nu am cumparat de la Agentia de Turism decat cazare + mic dejun - restul ii la fata locului

2. Ma intereseaza traseul pana acolo: mai mult; daca intre Salonic si Igumenitza este autostrada? sau cat din drum e autostrada; si care varianta a traseului e mai buna - cea prin munti sau cea pe la Larisa? O sa fiu singur sofer si ma gandesc sa ajung cat mai repede acolo si in siguranta! As dori sa merg pe autostrada : varianta de autostrdada e prin munti? si cat din cei 400 km sunt pe autostrada?

Multumesc

As fi foarte bucuros sa ne postezi impresiile tale la intoarcere
Si eu plec in Corfu in Achavari pe 8 august !
eu aici am gasit destule informatii si impresii http://www.agni.gr/
dragospas
dragii mei prieteni.....Insula Corfu este o locatie interesanta si se poate constitui intr-un concediu reusit (in functie de locatie si conditiile de cazare )

drumul pana acolo insa este obositor ....2 zile pline..........cu trafic prin munti (nu am fost pe egnatia odos ca nu era circulata)

Oricum in viitorul apropiat nu imi mai doresc un concediu acolo...in schimb sunt indragostit de Grecia asa ca voi incerca si alte locuri...........
bogdanucom
Buna tututor

Tocmai m-am intors din Corfu (2 iunie 2007) unde am fost 8 zile. Sa va descriu pe scurt pentru cei doritori sa plece:

1. plecare din Bucuresti -Giurgiu. Vama se trece repede la 7 dimineatza. Urmeaza Ruse. Drumul pana la Sofia il faci in 3 ore sau chiar mai mult pentru ca este plin de radare. Dar politistii bulgari sunt foarte intelegatori daca pierzi 5 - 10 euro in pasaport. Stiu si romana chiar smile.gif. La intrarea in Bulgaria am platit 5 euro pentru tranzit.

2. Sofia se ocoleste pe centura, destul de aglomerata. Am ajuns pe la 11:30 si pana la iesire spre Kulata din Sofia am facut 1 ora. Apoi incepe drumul destul de bun, dar cu o mica portiune de 30 de km de autostrada. Pana la granita cu grecii, Kulata, sunt cam 220 de km.

3. La ora 15:30 am intrat in Grecia, am mers spre Salonic (80 km 1 ora) si de acolo spre Veria, Igoumenitza. Drumul este foarte bine semnalizat. Daca nu ma insel este A90.

Seara am facut repaus la Metsovo. E o statiune montana, asa ii zic ei , unde am dat 100 euro pentru 4 persoane si mic dejun. In plus ne-a dat si un jacuzii cam 1 ora.

Autostrada este completa pana inainte de Metsovo, Grevena. De acolo incepe urcusul si coborasul. La iesire din Metsovo ai doua drumuri spre Ioanina- Igoumenitsa, din care unul de 15 km de autostrada. E bine sa folosesti acesti 15 km, pentru ca soseaua are multe serpentine. Drumul este cam greut dar nu asa lung pana la Ioanina. Acolo se iese pe autostrada spre Igoumenitsa, iesirea fiind pe partea dreapta a orasului. Pana la Igoumenistsa este autostrada, cu o portiune de 20 km cred in care urci -cobori.

Se ajunge cu masina in port, atentie nu in cel nou(spre Italia) ci in cel vechi. Sunt indicatoare. Acolo se poate trece spre Corfu. 4 persoane+masina=56 euro. Drumul pe apa dureaza cam 1:45.

Astfel am ajuns in Corfu Town. Traseul a fost facut in 2 zile, cam 14 ore de condus+2 ore bac.

Despre insula:

- este foarte frumoasa . Am stat la cel mai bun hotel de pe ea: Marbella, 5 stele, demipensiune 350 euro/persoana, in statiunea Moraitica. Servicii excelente, mancare variata. Hotelul este un complex cu teren de tenis, fotbal , piscina, darts, ping pong free. cu vedere buna din cladirea principala.
Plaja este mica, ca in majoritatea statiunilor de pe coasta vestica a Greciei, dar curata. Cei care sunt obisnuiti cu plaje largi le recomand partea estica a insulei.

Ce mi-a placut:
- orasul Corfu, cu centrul istoric, magazine turistice, 2 cetati, port, priveliste minunata.
- drumurile bune, dar cam stramte
- ospitalitatea oamenilor care te servesc, doar le dai bani, dar sunt mult mai zambitori decat cei de la noi.

De vizitat:

- plaja de la Glifada, de pe partea Vestica.
- Paleokastrita, cu plaja frumoasa si peisaj montan-marin.
- Aqua Land
- Blue Lagun
- Caveuri diverse

Plaja buna se gaseste la Glifada, dar atentie ca sunt viespii, cel putin asa am gasit noi in aceasta perioada.

In rest impresii placute, ne-am plimbat foarte mult. Va stau la dispozitie pentru intrebari despre Corfu.

Costuri utile:

- Bulgaria tranzit 5 euro x 2=10 euro+ onorariu politisti
- grecia 2 euro autostrada.
- feribot = 30 -33 euro/masina+ 6 euro persoana
coras
multumim pentru descriere bogdan, si eu urmeaza sa plec pe 24 in Corfu si abia astept!! coolspeak.gif
oreift
Salutare! Vrem sa plecam cu masina in Corfu, in septembrie. Intrucat nu vrem sa parcurgem intreaga distanta
intr-o singura zi, vrem sa facem un popas undeva pe Riviera Olimpului (Paralia Katerini, Olympic Beach,
Platamonas, Nei Pori, etc). Imi puteti spune va rog daca stiti un hotel sau o vila unde ne-am putea caza
pentru o noapte? Daca se poate, va rog sa-mi dati si un site sau e-mail deoarece am vrea sa ne facem rezervare
din tara.
Multumesc si vacante placute!
uxd08
QUOTE(pperformerr @ Jun 4 2007, 22:53) [snapback]2925372[/snapback]
sall vreau si eu sa plec in kavos in septembrie poti sa imi spui mai multe despre plaje baruri cluburi mancare cat de scump e?? cazare etc???
si mai multe poze biggrin.gif:D:D:
ms mult

Salut, cu siguranta ca am sa revin cu detalii si informatii.

In urma impresiilor postate pe forum am hotarat sa plec undeva in jurul orelor 3-4 dimineata; si daca totul e ok sa ajung la granita greceasca pe la 12 la amiaza. Iar apoi in Grecia sa ma cazez + plaja + odihna undeva Salonic / Paralia etcetc.
Dimineata urmatoare, directia Igoumenitza, si undeva pe la 15-17 sa ne cazam in Acharavi. Cred ca e cea mai buna solutie - sa treci Bulgaria pe noapte cat se poate (nu risti radare si opriri fara motiv ale politistilor bulgari).

In rest sper ca vremea sa fie buna - apa calda smile.gif

anidor
Salutari.
Am fost anul trecut in Grecia/Olympic Beach , mi-a placut , dar nu a fost chiar asa cum mi-am inchipuit.Anul acesta am hotarat sa mergem in Corfu.La agentiile de turism din oras am gasit oferte in Acharavi sau Kavos.Nu stiu care statiune sa o aleg.Vreau un loc nu foarte zgomotos , cu plaja cu nisip.
Daca ma poate ajuta cineva ...
bogdanucom

Kavos este punctul sudic al Corfului. Este o statiune de tineret gen Costinesti, asa ca nu iti recomand sa mergi acolo, deaorece este foarte mult zgomot noaptea. Incearca NV insulei cu peisaja frumoase: Paleokastritza, Sidari. Esti si aproape de Corfu Town, si drumurile sunt mai largi.

QUOTE(anidor @ Jun 8 2007, 15:26) [snapback]2941400[/snapback]
Salutari.
Am fost anul trecut in Grecia/Olympic Beach , mi-a placut , dar nu a fost chiar asa cum mi-am inchipuit.Anul acesta am hotarat sa mergem in Corfu.La agentiile de turism din oras am gasit oferte in Acharavi sau Kavos.Nu stiu care statiune sa o aleg.Vreau un loc nu foarte zgomotos , cu plaja cu nisip.
Daca ma poate ajuta cineva ...

bogdanucom
Radarul bulgaresc merge si noaptea intre Sofia si Ruse. Eu am luat 2 intr-un interval de 3 ore pe aceasta distanta.

Ca recomandari:

- radar in ruse cum treci vama si traversezi orasul
- radar la iesire din ruse
- radar in tunelurile (la iesire) pe autostrada spre sofia.

Totusi e bine sa ai pregatite mici bancnote de 5 euro- 10 euro prin care sa rezolvi usor cu politistii bulgari, atat de intelagatori la vederea acestor bani. Sunt mai rau ca la noi. Nesimtitii stateau in miezul noptii si ma asteptau sa ma caut prin buzunare de monezi...

Oricum ii poti insela cu faptul ca nu au inregistrare ci doar niste tunuri de radare... si daca vrei le poti spune ca nu ai fost tu...etc...etc....

QUOTE(uxd08 @ Jun 8 2007, 12:33) [snapback]2940561[/snapback]
Salut, cu siguranta ca am sa revin cu detalii si informatii.

In urma impresiilor postate pe forum am hotarat sa plec undeva in jurul orelor 3-4 dimineata; si daca totul e ok sa ajung la granita greceasca pe la 12 la amiaza. Iar apoi in Grecia sa ma cazez + plaja + odihna undeva Salonic / Paralia etcetc.
Dimineata urmatoare, directia Igoumenitza, si undeva pe la 15-17 sa ne cazam in Acharavi. Cred ca e cea mai buna solutie - sa treci Bulgaria pe noapte cat se poate (nu risti radare si opriri fara motiv ale politistilor bulgari).

In rest sper ca vremea sa fie buna - apa calda smile.gif

bogdanucom
Cred ca am gresit cu pozitionarea punctului...
Oricum in sud e galagie.

QUOTE(bogdanucom @ Jun 8 2007, 15:45) [snapback]2941511[/snapback]
Kavos este punctul sudic al Corfului. Este o statiune de tineret gen Costinesti, asa ca nu iti recomand sa mergi acolo, deaorece este foarte mult zgomot noaptea. Incearca NV insulei cu peisaja frumoase: Paleokastritza, Sidari. Esti si aproape de Corfu Town, si drumurile sunt mai largi.

anidor
Multumesc frumos Bogdanucom.Am mai gasit o oferta in Paleokastritsa , pare interesant.Hotel Oceanis...Mai rascolim orasul si vedem noi.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.